meg_s 20.02.02, 23:54 nie dajmy się złej zimie - i wykorzystajmy poetycznie długie jeszcze noce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meg_s Re: co za noc IV 21.02.02, 00:26 życie jest mężczyzną od którego wariuje każda... a ja mu ufam, choć jest zakłamany jak wino w butelce oplecione został mi z nieba zesłany a niebo bywa czasem zamroczone. życie to facet, który nie jest mi obcy to nie jest dobry gość, czemu go lubię? przeraża mnie głos, który kiedyś powie dość i zniknie boję się ujrzeć jego plecy... od razu się przyznam - ściągnęłam to od Marshy z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.02, 00:47 kiedy mężczyzna wychodzi dziewczyna ściąga przez głowę aksamitną suknię kobietę wygładzając zmarszczki materiału starannie wiesza ją w szafie nie zaglądając do lustra związuje gumką potargane włosy puszcza zielone oko do włóczkowego misia na tapczanie krzywym pismem objawia sekrety pamiętnikowi o okładkach w kwiaty i serca gryząc ołówek i palce powtarza zadane lekcje mruczy słowa i wybija rytm popularnej piosenki zimną bosą stopą druga skarpetka gdzieś się zapodziała z parapetu machając nogami szczerzy zęby do dzieci z podwórka widząc z daleka mężczyznę powracającego śpiesznie poprawia uśmiech fryzurę i wkłada miękką sukienkę coraz sprawniej i coraz rzadziej tyłem na przód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emer Re: co za noc IV IP: *.czarnecki.silesianet.pl 21.02.02, 08:08 Droga Meg, wiszę, bazgrzę... ktoś się pomylił okrutna pomyłka rzeczywistości. Nie ta ściana, nie ten haczyk.... wiszę, bazgrze... Coś mnie uwiera pod pachami to pewnie lina która ciągle szuka karku... wiszę...bazgrzę... Wiszę nad otchłanią mojej ignorancji. W dłoni mam most, więc... wiszę, bazgrzę... ...pod pachami... wyżej... nie ten haczyk... Nie ta otchłań! wiszę, bazgrzę... już nawet nie moge jeknąć ale lina może...więc wiszę. Cieszę się, że Ci się podobały poprzednie teksty. Były moje, ten równiez - tak gwoli informacji. Pozdrawiam Emer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.02, 08:26 Pyrsk ! Tyn mauy konsek mi sie podobou: Księżyc blaskiem odkopał świecę wśród rupieci serca pożyczył jej nieco światła teraz mam w sobie otchłań zaświatów księżycowych a jo by go tuplikowou na moje: Ksiynzycowo tuplikacja Paplok nocny swiyczka zapolou Kajsik na strychu od serca A ona erbua od niego to co jo Tajymnica nieba czornego w nocy Paplok, serce, swiyczka i ... Piykne je swiatuo nocy Pyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emer Re: co za noc IV IP: *.czarnecki.silesianet.pl 21.02.02, 09:09 Dzięki, Pieron :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.02, 09:18 Niychca sam farmazonow prawic, ale powia dowej wiyncyj Twojego szkryklania. Jak mosz szpas przi szkryklaniu "konskow"(tak jo nazywom wiersze, to mogymy sam trocha razym sie "pomarasic" tym "pieronstwym". Pyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emer Re: co za noc IV IP: *.czarnecki.silesianet.pl 21.02.02, 09:24 Juz się robi, Pieron :) Dziekuję. Gdy patrzę na nocne niebo zasnute tajemnicą, tajemnicy nie pragnę. Widzę, jak czułość Twoja na nowiu sie buja ... w przód... w tył... w przód... patrząc w dal bliskość twa czuję nie tajemną, moją, upragnioną... Dobroć świata w Tobie się skupiła. Dobroć Twoja z tajemnicy mnie odarła i wysłała ją na ciemną stronę. Trzeba nam jawy, nie snu, trzeba nam żywej pasji, nie nocnej tajemnicy Ciebie mi trzeba ...w przód...w tył.... w przód... Emer P.S. Szczególne pozdrowienia dla Jimi'ego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.02, 09:37 Widza co mosz fest delikatne serce. Niywiym eli wypado sam o tym godac. To tysz zmiynia lepiyj temat. Jakech juz je przi tuplikowaniu, to sam moja tuplikacjo Bienka(to zech ale downo tymu namodziou, bezto tysz jeszcze inkszo pisownia widac) Kole Klodnicy (fragmynt) Tysionc glosow w glymbi - godo : to bolo blank inaczyj poszly na dol do rzeki oparly ramiona o wiater rozwarly niyuchwytne bramy nasze lachanie wycinalo kolka ze szklonego luftu to sie rozpryslo kole pazdziernika ze mchu bioly flamy kaczyncow : Totschka i Hus spolone : pokrziwy bioly nos po dzikich kolanach W sroda gejfa : Opawa , Cyna , Osobloga Nysa Klodzko wlecieli my we trowa i potargali paprotka naszymi zymbami lato smakowalo rozkladym Dziyn choby lot tysionc wycwancigowol : poszol ku przodkowi: pora krokow : cykle : tak jak richtunk : bez ta staro Klodka : i jak wyplynola na wiyrch z otchlani juz staro i fertik I kukaly dugo w rzeka az oczy jak ona plynoly dalyj hyn na zachod do ciymnego (bo czorne poczontkym wszyskego) i nazod przynsc niy chcialy ptoki (nad)wodne pofurgaly za wronami stracioly sie w gorkim glucie klary w Odry zielonym blyskaniu kero fro swiatla miast zbiyrala glymboko pod sia zakopala i az w oceanie ryby nimi obsula i jak geszynk dala furknolo : dulknolo : zgaslo : tako je kolejnosc : take tysionc lot : tam szli dwa pieronym kumple : niykere lodzie poszly blank gibko na dno zaladowane za wiela wynglym i za wiela rozpaczom wynglorzy (. . .) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emer Re: co za noc IV IP: *.czarnecki.silesianet.pl 21.02.02, 22:37 coś pod tę szarugę: Kim jesteś? nikłe pytanie zadane przez ukrzyżowaną świadomość brak odpowiedzi świadomość odeszła Kim jesteś? rozbudzone zmysły nie kryły ekstazy brak odpowiedzi Kim jesteś? Wkurzyły się. Poszły. Ale pytanie wciąż brzmiało. Wciąż biło. Wciąż dręczyło mózg łapką na muchy Wciąż...aż... Kim jesteś? -Cieniem. Wiecznym cieniem tego, czego oczekujesz. Świadomość nie wróciła. Ale już nie pytam... Emer Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: co za noc IV 21.02.02, 23:08 Gdy szumi las i jestem sama - czy to jest piękno? gdy jestem sama i śpiewa ptak - czy to jest piękno? czy piękno jest gdy jego śpiewu słucham z Tobą? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: co za noc IV 21.02.02, 23:13 Kiedy wspomnę pieszczote Twych rąk nie jestem już dziewczyną która spokojnie czesze włosy ustawia gliniane garnki na sosnowej półce. Bezradna czuję jak płomienie Twoich palców zapalają szyję, ramiona. Staję tak czasem w środku dnia na białej ulicy i zakrywam ręką usta Nie mogę przecież krzyczeć ............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emer Re: co za noc IV IP: *.czarnecki.silesianet.pl 22.02.02, 09:37 Piękne, meg. to Twoje? trochę z innej beczki: Tak sobie czasem myślę (to tak aby się zbuntować przeciwko całokształtowi czucia i wiary, który z kolei spowodowany był młotkiem głuchym... znaczy sie myslą. Moją. Zabłądzoną. Tak sobie czasem myslę. A im dłużej myslę, tym dłużej bawię się młotkiem. To naturalne. Właściwie to nawet wiem, że już wkrótce zdrowo oberwę nim w głowę. Wtedy może poczuje? Albo wezmę do ręki obcęgi?... Kto wie... Emer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 22.02.02, 11:46 No tosz widza, co sie sam rozkulauo. Brawo Meg ! A wroca sam mozno ale do tego konska kaj sie i o ciyniu spomniauo. Kedys zech take cosik szkryknou. Niyskryty Uciyc od klary Od blank jasnego Wlys w swiyze Co luftym wonio Chycic slypiami Siebie czornego Inkszego siebie Na pol zywego Kery richtuje sie W czornym zadle On je bez niego Dyc jo je w nim Tak ciyniym tyko Klara czornego I mie pod drzewym W ciyniu skrytego Pyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.02, 11:06 mom sam cosik "blank inkszego". je to od Iwaszkiewicza.ciekawe jak to odbierecie. Wisimy grzecznie w klatkach wzdłuż ulicy św. Augustyna Zachowujemy się pięknie, kos gwiżdze a szczygły w ciasnych klateczkach pokazują swoje kolory z pobliskiego kościośa przemawia do nas św. Franciszek Bardzo lubimy kazania świętego Franciszka Mówi żebyśmy się kochali wzajemnie nie wyrywali sobie piórek nie podkładali sobie bomb pod gniazdka żeby samice wysiadywały jajka żebyśmy kochali swoje klatki (posłuchaj jak kos pięknie gwiżdze) i żebyśmy mówili mu: bracie Franciszku jak ładnie: bracie Franciszku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emer Re: co za noc IV IP: *.czarnecki.silesianet.pl 25.02.02, 08:35 Dziękuję wszystkim świetym, w tym Franciszkowi, że ptakiem nie jestem :) A teraz trochę "miłośnie": On ma duszę. Dużego dziecka i burzy. Koi i rani. Kocha i odtrąca. On ma duszę, ale kryje ją głęboko na dnie swych oczu, bo otwarcie boli. On ma duszę, chociaż nie chce jej taka, jaką jest, chociaż gardzi nią i boi się, zazdrośnie wydziera mi moją. On ma dusze. Obie. Nie ma mnie. Kocham. Emer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.02, 13:17 Pytanie Kobiyta pszaje i zapomino Jak mauo dziouszka Naiwnie serce swoje szynkuje Nadzieja serce jyj zas oddowo Kobiyta sercym godac poradzi A tak naprowdy niywiy co znaczy Niywiy co znaczy se forsztelowac Serce w beztydziyn niy ranic samyj Serce kobiyty durch sie hartuje We pszoniu serce kobiyty widac Docynic serce od niyj nom cza Ale co z naszym sercym sie stonie Jak juz nadzieja swoj straci syns Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emer Re: co za noc IV IP: *.czarnecki.silesianet.pl 25.02.02, 14:17 Ponoć nadzieja zawsze ma sens, Pieron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana&Liza Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.02, 22:19 REFLEKSJE O SNIE W Uwagach mieszanych Wittgensteina jest i taka: "jesli freudowska teoria interpretacji snow dziala w czymkolwiek, to w pokazywaniu na ile SKOMPLIKOWANY jest sposob w jaki duch ludzki wytwarza sobie wyobrazenia faktow. Sposob tak skomplikowany i pozbawiony wszelkich regul, ze LEDWO LEDWO mozna go nazwac jeszcze wyobrazeniem" (oba podkreslenia Wittgensteina). Uwaga dosyc mglista, ale kto wie czy nie celowo mglista. Freud uprzytomnil nam tylko zawilosc i niejasnosc procesow sennych, mozemy wiec tylko pokwitowac zawile i niejasno jego odkrycie. Wobec tajemnicy snow nie potrafimy wyjsc poza bezradne krazenie wokol nieuchwytnego w zasadzie zjawiska. O wiekszosci snow da sie powiedziec, ze zacieraja po sobie slady w chwili przebudzenia. Budzisz sie, widzisz na okamgnienie tresc snu, chcesz ja utrwalic. Na prozno. Czyjas reka (czyja?) rozmazuje ja blyskawicznie jak nieobeschly rysunek na szkle. Pozostaje brudna szyba, na ogol z ocalalym w pospiechu, przez niedopatrzenie, fragmentem rysunku; ulamkowym lecz wystarczajaco zywym, by zaswiadczyc o niemozliwej juz do odtworzenia calosci. Dalekie echo bolu lub radosci, dowod ze cos (co?) odbylo sie na "tamtym brzegu." A zatem istnieje "tamten" brzeg! Tak postepuje ktos (kto?) komu zalezy abys nie zapamietal; i abys rownoczesnie nie zwatpil o realnosci natychmiast odrealnionego. Nic wiecej. Ledwo ledwo mozna podobny sen nazwac obrazem; a jednak nie mozna takze nie widziec w nim szczatkow jakiegos przeciez (jakiego?) obrazu. O wiele rzadziej zdarza sie, ze Wladca Snow (kimkolwiek jest) nie musi ich zamazywac, bo przemawiaja jezykiem symbolicznym lub alegorycznym. Docieraja z tamtego brzegu, nietkniete; i zaszyfrowane. Nie pozwalaja sie rozszyfrowac, jak sny ulotne nie pozwalaly sie uchwycic. Ich symboliczna lub alegoryczna natura polega na tym, ze sa swoim wlasnym wytlumaczeniem dopoki spoczywa na nich pieczec szyfru. Gdy probuje sie pieczec szyfru zlamac, gdy usiluje sie na jezyk otwarty przelozyc jezyk symbolu lub alegorii, zywy sens wiednie niczym podciety kwiat. Wolno go jedynie opowiedziec w miare dokladnie, majac za jedynego sluchacza samego siebie. Wielu poetow, miedzy nimi Adam Mickiewicz ("Tak zwyciezcow zwyciezyl w koncu sen, brat smierci" - w zakonczeniu VIII Ksiegi Pana Tadeusza) okreslalo sen jako brata smierci. Z tego wniosek: skoro walczymy ze smiercia, nalezy walczyc ze snem i nie spedzac trzeciej czesci zycia w lozku. Thomas Edwards w dziele Gangraena (1645) twierdzil, ze wedlug nauki pewnej sekty, sen jest czasowa smiercia; dlatego kobieta oddajaca sie kochankowi w czasie snu swego meza nie popelnia cudzolostwa. Stara fraszka: "Gdy Adam spal, Ewa powstala z jego zebra. Rzecz dziwna: jego pierwszy sen stal sie jego ostatnim spoczynkiem." Stare polskie przyslowia mowia: "Kto nad siedem godzin spi, przesypia zycie na sposob psi" ; "Kto dlugo sypia, tego sie bieda czepia" ; "Kto spi dlugo, bedzie zawsze sluga - kto wstaje z rana wyjdzie na pana" ; "Kto spi dlugo ten zyje niedlugo." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emer Re: co za noc IV IP: *.czarnecki.silesianet.pl 03.03.02, 12:34 Dzięki, meg, mam taki zamiar.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emer Re: co za noc IV IP: *.czarnecki.silesianet.pl 05.03.02, 10:09 "MODLĄC SIĘ ZA UMIERAJĄCYCH" Idąc ścieżkami zaświatów spotkałam Przebaczenie. Samo poznało, czego chcę. Nieme pytanie grzmiało w mojej opuchniętej czaszce. "Tak, byl taki, tak, jakąś chwilę temu udało mu się mnie schwytać" -I co? I co? "I nic. Umarł, jak każdy." -Jak każdy... Pomimo gniewu nie poszłam ze skargą do Mocy. Zostałam. Spojrzałam tyylko za odpływającym Przebaczeniem i zdobyłam się na największy i najbardziej wspaniałomyślny gest z mojej strony: wybaczyłam mu... Emer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.02, 09:33 Pusto noc Idziesz furt My sam bez Twoich ryncow Czi noce spomniynia żegnomy Na cesta okno roztwarte Zaskorka przepijomy Pamiyntej , co zawsze W nastympnym momyncie Na tym świecie Zygar zaś pondzie Poleku Czeko na zmiuowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: co za noc IV IP: 192.168.0.* 06.03.02, 12:45 Skryta między drzewami otulona ciszą wiejskiego cmentarza trwa drewniana świątynia. Nieśmiało zaprasza na chwilę zadumy nad czasem, który przeminął, nad sobą na westchnienie do Boga. Zamknij oczy - w jej woni poczujesz słońce i wiatr, kadzidło i pokolenia zeschniętych wieńców. Nie spiesz się - może uda ci się zatrzymać trochę tej ciszy do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emer Re: co za noc IV IP: *.czarnecki.silesianet.pl 06.03.02, 08:59 Mój raj będzie zielenią malowany. Wicher w nim szalał będzie, abym w wichrze znalazła ukojenie. Mój raj bedzie miłością pachniał. Miękkością dziecka i Twoim spojrzeniem, abym w Was znalazła ukojenie. Po nutach trafisz do mnie, abym Cie głosem objęła jak czułymi ramionami i tak wieczność spędzimy. I o jedno tylko Anioły proszę, aby Twój raj był moim, a jeśli nie może, niech chociaż na tym samym piętrze, tak, abysmy wymykać się mogli do siebie, po nutach, po nutach ukradkiem, aż razem znów owoc zerwiemy, i Anioły życiu nas zwrócą. Emer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.02, 20:54 mom sam fajny konsek kery szkryknou J.W.Goethe Wyznanie Co trudno ukryć? Ogień, wierzę, Bowiem za dnia go zdradzi dym, A w nocy płomień, dzikie zwierzę. Lecz trudno ukryć na równi z nim Miłość. Najgłębiej choć ukryta, Każdy ją z oczu wyczyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.02, 17:20 doors.zone.pl/poezje/poems_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.02, 13:42 Mysla, co to sie sam tysz zdo. www.biuroliterackie.pl/mp3/gr-01.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.02, 13:53 www.biuroliterackie.pl/mp3/df-03.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.02, 13:57 www.biuroliterackie.pl/mp3/gr-02.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.02, 01:02 www.republika.pl/zbigniew_matyjaszczyk/nastrojenie_nocne_mono.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.02, 22:58 No ale tera juz je przecie wiosna. Niycza by sie trocha rozcwiyrkac?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.02, 06:41 www.republika.pl/zbigniew_matyjaszczyk/psiaczki_wtulone_mono.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.02, 23:57 poeta.omilosci.org/piesn_lipy_stereo.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.02, 20:51 Bez noc w Nowym Jorku Hotdogowy zymft odbity w szklonym szaufynstrze Coca Coli biksa husto sie na fedrze czasu Nadzieje zlozone na bankowych oltorzach Przilepiajom sie do swiatel na piontyj alyji Karasol zdorzyn swidraci w Hudson River Is czy stanonc ? Zarusciale tynsknoty Cisnom do spiychanio Ale i zapomniynio . Tyn konsek niy je ale z pod mojego fyjdra. Pyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizd Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.02, 00:03 www.adoz.pl/ich_troje/ich%20troje%20-%20a%20wszystko%20to.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: co za noc IV 14.04.02, 00:37 Gość portalu: Gizd napisał(a): > ich_troje/ich troje- wszystko to.mp3" żeby tak jeszcze dedykacja :-))) jesteś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizd Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.02, 00:40 imp3rium.kod.com.pl/getmp3.php?url=www.herbajan.radom.pl%2Farek%2Fprogsy% 2Fich+3+-+powiedz.mp3 ale boja sie ze to niy klapnie - sproboj to wpisac sama. A dedykacja , klar DO CIEBIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizd Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.02, 00:43 a jak niy klapnie to tukej to znondziesz napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizd Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.02, 00:43 imp3rium.kod.com.pl/szukaj.php?qt=ich+troje Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: co za noc IV 14.04.02, 00:44 Gość portalu: Gizd napisał(a): > ale boja sie ze to niy klapnie - sproboj to wpisac sama. zaraz spróbuję > A dedykacja , klar DO CIEBIE tego mi było brak :-))) zajrzyj na "gl" jest pierwsza trasa - uwagi jeśli masz cierpliwośc pocztą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizd Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.02, 01:05 a terozki cosik do PIERONOW - i juz kukomtam kajs pedziaua Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizd Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.02, 01:06 imp3rium.kod.com.pl/getmp3.php?url=www.oko.com.pl%2Fvitez%2Fmp3% 2FHarley.mp3 Chyba juzas za duge - nic ino samymu wpisac abo posznupac na tyj zajcie keroch wyzyj podou Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: co za noc IV 14.04.02, 01:16 a Ty jeździsz? dziś słyszałam w TV o szaleńcach, którzy po Bydgoszczy i okolicy urządzają sobie wyścigi - jednemu namierzyli 300km/h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizd Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.02, 01:19 Jo jezdza palcym po mapie Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: co za noc IV 14.04.02, 01:22 no to co najwyżej złamiesz palec, ale nikomu krzywdy nie zrobisz :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizd Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.02, 01:23 a to je synek tego Pierona: www.cree.art.pl/m/meksyk.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizd Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.02, 00:37 imp3rium.kod.com.pl/getmp3.php?url=www.ichtroje.pl%2Fmp3%2Fdla_ciebie.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizd Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.02, 01:54 imp3rium.kod.com.pl/getmp3.php?url=www.felix.by.pl%2Fgolecuorkiestra.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.02, 00:05 Kiedy leze w mokrej trawie Chlod z wolna wsiaka w plecy I juz nie wiem czy to obloki czy moje uplywajace lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: co za noc IV IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.02, 00:08 SPACER PO LESIE Spaceruję po lesie Szukam dawnych dni Tak pięknych i tak bolesnych Że nikt nie uwierzy mi W ciemności i głuszy Ktoś woła mnie Ja nie widzę lecz czuję Że chce złapać... ...śnię... O ciepłym dotyku słowach Gestach gestów których nie zapomnę O Twoich dłoniach Każdą chwilę którą Wam wykradałam Łapałam łapczywie i śmiało Jak ktoś kto wie Ile dni do śmierci jeszcze mu pozostało... Bagaż uczuć nie spełnionych Tak bardzo przytłacza mnie Że w wir trosk i smutków Daję wciągnąć się I wiem że spacer mój zamieni się w bieg Bo im dalej w las tym więcej głosów Będzie chciało usidlić mnie Czy sił mi wystarczy by z tym uporać się? Znów żyć kolorowo Stworzyć coś wielkiego Bawić się i śmiać I już nigdy się nie poddać? Wciąż brnę lecz już na oślep I choć konary wstrzymując ranią mnie Jak ci którzy nie chcą żebyśmy spotykali się Nie zważam na to Wciąż do przodu dalej i dalej Głucha na prośby i rady Których intencji nigdy nie odgadnę Cóż zobaczę na końcu tej drogi? Czy już tylko przepaść w którą wpadnę? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: co za noc IV 23.04.02, 02:18 Czysci Wolę brzydotę Jest bliżej krwioobiegu Słów gdy prześwietlać Je i udręczać Ona ukleja najbogatsze formy Ratuje kopciem Ściany kostnicowe W zziębłość posągów Wkłada zapach myśli Są bo na świecie ludzie tak wymyci Że gdy przechodzą Nawet pies nie warknie Choć ani święci Ani też są cisi Stanisław Grochowiak Odpowiedz Link Zgłoś