Dodaj do ulubionych

Dni Katowic, czy Piknik z WTA?

05.09.12, 17:34
we wsi Katowice (mają tramwaje, głupki), już od czwartku, przez cztery dni sporo koncertów dla mieszkańców regionu. to impreza z okazji urodzin. taki banał.
w każdym razie, nie z okazji Bardzo Ważnej Konferencji, czy innej hucpy dla nielicznych, finansowanej przez bardzo licznych.
na scenach rozmieszczonych w różnych częściach Katowic wystąpią m.in.
The Klezmatics, Maciek Maleńczuk, Kayah, Armia, Kobranocka, Róże Europy, Mitch&Mitch, Żywiołak, Saintbox. szczegóły pod linkiem:
www.katowice.eu/artykuly/5575,269,kocham-katowice---program-na-147-urodziny-miasta-katowice.htm
dodatkowo ważne info pod linkiem:
skroc.pl/dnikatowic2012

zaś w stołecznym mieście Gliwice, czas będzie można spędzić tradycyjnie, czyli nudnie. ale, co z pewnością wszystkich ucieszy, tak, jak w Katowicach, atrakcje ulokowano w różnych częściach miasta.
jako, że nawiedzą nas goście ze znanych na całym świecie miast, miast przodujących w sprzyjaniu zaawansowanym technologiom, na Pl. Krakowskim już w niedzielę odbędzie się uwielbiany przez gliwiczan Piknik Rodzinny, w którego ramach doświadczycie (tu cytat, bo własnymi słowami opisać tego nie sposób):
"Zabawa dla całej rodziny w wirtualnym świecie komputerów.. Starsi i młodsi miłośnicy gier komputerowych będą mogli spróbować swoich sił w strefie symulatorów. Będzie salonik z 8 stanowiskami Wii. specjalne miasteczko megagier oraz stoły do footballu. Przygotowano też segwaye oraz liczne konkursy z nagrodami."
skóra cierpnie z emocji, prawda? a to przecież jeszcze nie wszystko!
w Amoku recital fortepianowy, a w Parku Chopina koncert Gliwickiej Orkiestry Kameralnej
i to nie koniec atrakcji.
we wtorek mocne uderzenie w Mrowisku - Chóralne Śpiewanie Gliwice-Korea; w Amoku zestaw trzech filmów Sci-Fi.

środa, to Dzień Nauki i Przemysłu, ale to na zadupiu.
także w środę, na Pl. Krakowskim Wielki Finał: Ewa Farna i Blue Cafe. mam nadzieję, że nie obędzie się bez sztucznych ogni, chociaż organizator się nie pochwalił. może to będzie niespodziewana niespodzianka?
w ten jakże bogaty i atrakcyjny program wpleciono ni z gruszki, ni z pietruszki dwa wernisaże - druk cyfrowy i drzeworyt - ale kogo to obchodzi?

szczegółowy harmonogram zajęć pozalekcyjnych dla młodzieży pod linkiem:
www.wta2012.com/?page_id=5043

bawmy się do utraty tchu!
:)
Obserwuj wątek
    • Gość: TKM Re: Dni Katowic, czy Piknik z WTA? IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.12, 17:41
      Tak dla porządku na wszystko zaprasza wielki nieomylny prezydent Zygmunt Frankiewicz.
      Zygać się chce tak Zygać bo rzygać nie wolno .
      • sss9 Re: Dni Katowic, czy Piknik z WTA? 05.09.12, 17:49
        pawia puszczać też nie radzę, bo Honorowym Patronatem całą imprezę objął prezydent Komorowski, a ten, jak wiadomo, może walnąć z fuzji. :)
        • Gość: kociou Re: Dni Katowic, czy Piknik z WTA? IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.12, 18:22
          > pawia puszczać też nie radzę, bo Honorowym Patronatem całą imprezę objął prezyd
          > ent Komorowski, a ten, jak wiadomo, może walnąć z fuzji. :)

Aż się boję. A browarka i po marichuanić na ryneczku będzie można, bo nic o tym nie stoi ? :-)
    • Gość: Romko Re: Dni Katowic, czy Piknik z WTA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 20:32
      Z programu tego performansa:
      "Saturday, 8 September

Otwarcie 17.30, gliwicki Rynek

Wszyscy, bez względu na wykonywany zawód, zasobność portfela, miejsce zamieszkania będziemy seniorami. Wystawa pokazuje na zdjęciach znanych Polaków – sportowców, artystów, dziennikarzy – tak jak wyglądają obecnie oraz tak jak wyglądać będą za 30 lat. Te wizerunki przygotowali za pomocą programów komputerowych specjaliści z Komendy Wojewódzkiej Policji w Katowicach. "

Joł joł! Cudności wystawa.
      Doczekać się nie mogę żeby zobaczyć jak postarzeje się Maryla Rodowicz albo Kora.
      I ten... no... IBISZ!
      Czy specjaliści z KWP uwzględnili botoks?
      Przeciętny gimnazjalista w fotoszopie to samo by uzyskał.
      A może i ciekawiej.
      • Gość: fan dariusssa Re: Dni Katowic, czy Piknik z WTA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 21:05
        ssszkoda, że te same Katowice nie doceniły tej wspaniałej sztuki Anioł z czarnymi skrzydłami. Dariusssu Ile sie sprzedało biletów 41 ? :) to sie nazywa wyczucie :) ach zapomniałem, to wszystko przez Białoruś
        • dariuszjezierski01 Re: Dni Katowic, czy Piknik z WTA? 05.09.12, 21:52
          Proszę o dokładne informacje spróbować pytać w Kasie Korezu. Może troszkę więcej, może nawet mniej. I? Co powinienem teraz? Płakać z Tobą, czy nad Tobą?
          • Gość: fan dariusssa Dariusss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 21:56
            A tę informację akurat posiadam - 84 sztuki przez dwa dni. Chyba, że w mailach również oszukiwałeś zatrudnionych przez siebie artystów
            • dariuszjezierski01 Re: Dariusss 05.09.12, 22:04
              O widzisz, czyli zdecydowanie lepiej niż sądziłem:) Naprawdę nie pamiętałem że aż tyle - nawet bym Ci uwierzył, że to 41 przez dwa dni :)). A teraz spójrz ile tam wchodzi osób (spektakl z taką scenografią, że i tak musielibyśmy przy najmniejszej wersji robić). Sporo osób zaproszonych, a jednego dnia spektakl z darmowym wejściem dla studentów kulturoznawstwa (sporo i z osobami towarzyszącymi) - taki był projekt. A teraz spróbuj pomyśleć i nie poniżaj sam siebie. A... nie zapomnij sprawdzić na UŚ, bo widzę, że bardzo się starasz;) To był pierwszy (teraz drugi) rok kulturoznawstwa.
              I prywatnie (pozwolę sobie, bo Ty jesteś wręcz familiarny w tych Twoich zwrotach do mnie) - trochę mi Cię nawet żal. Trochę tylko, ale jednak. :))
              • Gość: fan Dariusssa Re: Dariusss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 22:25
                No to sie nie rozczarowałem. Pan darek czujny i na posterunku. Myslałem, że odpowie mi sss9 - taka zmyłka ;) Tylko nie groź mi sądem, policja i Wygodą. No własnie do tej pory nie powiadomiłeś co z twoim doniesieniem na Tomale zrobił pan przewodniczący? Nic? Nie żartuj. Niemożliwe.
                A propos straszenia policją. Straszyć swoich aktorów, którzy próbują wyegzekwować należne im pieniądze to już szczyt bezczelności. Ciekawe na co poszło 10 tysięcy z Domu Współpracy polsko- niemieckiej? Jeżeli dla ciebie świat jest czarno- biały - to ktoś kto nie płaci osobom, które zatrudnił lub nie płaci faktur za wykonaną usługę to chyba oszust. Prawda Dariusss? Pewnie zaraz usuniesz cały wątek albo niewygodne posty.
                • dariuszjezierski01 Re: Dariusss 05.09.12, 22:39
                  Ups... od tego zacznę, że nie wiem skąd uzbierałeś 10 tys z DWPN. Ale zapewniam, że tam dostaje się pieniądze na bardzo konkretne cele. Ostatnie, które otrzymałem, zostały przeznaczone wyjazd na festiwal. Piszę o tym bo... chcę. Poprosiłem o pomoc i ją dostałem. Jeśli chodzi o Policję - wiem kiedy i w jaki sposób mam ją prosić o pomoc. I nie będę Cię musiał straszyć na pewno. Jeśli chodzi o T. - odpowiednie służby same o wszystkim poinformują. Straszyć aktorów? Bez komentarza.
                  I najważniejsze - nigdy nie usuwałem i nie będę usuwał postów na forum gazety. Nawet gdybym miał takie możliwości nie korzystałbym z nich
    • Gość: Em Re: Dni Katowic, czy Piknik z WTA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.12, 08:26
      sss9 napisał:
      > odbędzie się uwielbiany przez gliwiczan Piknik Rodzinny, w którego ramach doświ
      > adczycie (tu cytat, bo własnymi słowami opisać tego nie sposób):
      > "Zabawa dla całej rodziny w wirtualnym świecie komputerów.

Gliwiczanie!
      Oderwijcie się wreszcie od tych komputerów i wyjdźcie z domów!
      Przyjdźcie całą rodziną na Plac Krakowski.... i siądźcie przy komputerach.
      • sss9 Re: Dni Katowic, czy Piknik z WTA? 06.09.12, 11:25
        :) otóż, to! nie ma to, jak wypoczynek na świeżym powietrzu przed ekranem komputera, a potem wysłuchanie wiązanek chóralnych a'la Gregorian.

dwa linki już podałem, teraz jeszcze jeden, żeby fan Dariusssa miał nad czym się zastanawiać, bo w Gliwicach nigdy nie zrobią takiej imprezy dla mieszkańców, a lokalnych twórców szybciej puszczą w skarpetkach. tu na kulturę szkoda kasy:
        www.miasto-ogrodow.eu/
    • Gość: Gliwiczanin Re: Dni Katowic, czy Piknik z WTA? IP: 178.16.98.* 06.09.12, 14:18
      Cóż program w Katowicach jest ciekawszy. Ciekawe czy do dyrekcji szkół zostanie wysłane polecenie, żeby dokonać spędu młodzieży, żeby Frankiewicz mógł ogłosić że impreza zakończyła się sukcesem?
      • sss9 Re: Dni Katowic, czy Piknik z WTA? 06.09.12, 18:59
        nakaz uczestnictwa raczej nie będzie potrzebny. to nie msze dla uczniów, ani szkolne tworzenie frekwencji polskiej kiepskiej kinematografii. przyjdą ci, którzy zawsze przychodzą na byle co, byle za darmo i w tłumie. zobacz, jak gardłują kibice, że 15 zł za bilet na mecz, to zdzierstwo. taka to bogata gmina.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka