Gość: zimowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.13, 14:46 Rany, ksiądz na otwarciu! Jeszcze niedawno "walczyli" o to by w niedzielę nie pracować m.in. w marketach... a może przenoszą kościół do tego centrum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: roro Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 14:52 no, Franek ma wielkomocorstwowe ambicje zapłacimy za to wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek dynamo Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.215.197.178-internet.zabrze.debacom.pl 01.03.13, 15:02 super 1200 ma pracę hura!!! 1200 po 1200 na łapę, ogromny sukces w walce z bezrobociem i promowaniem niewolnictwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.eimperium.pl 01.03.13, 17:18 wcale nie po 1200 zł na głowę - ja dostaję wyższą pensje zresztą jak wszyscy w moim markecie. Naprawdę lepsze niż w poprzednim sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wn Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 01.03.13, 17:20 Lepiej niech pracują za te 1200, niż mają siedzieć i pasożytować na bezrobociu. Przynajmniej na swoje składki zapracują. To raz. Dwa - skoro na rynku pracy są dostępni tani pracownicy, to wytłumacz mi - po co przedsiębiorca miałby komuś płacić dajmy na to 3000 zł, skoro zapłaci 1200 i też znajdą się ludzie, którzy potrafią zrobić daną pracę? To byłaby rozrzutność. Umówmy się - w większości nie są to wymagające posady. Więc póki bezrobocie mamy, jakie mamy, to nie ma co narzekać. Jak bezrobocia nie będzie, i ludzie nie będą chcieli pracować za te 1200, bo będą mieli lepsze oferty - to świetnie. Ale niestety teraz nie jest tak różowo. Poza tym wszyscy chcieli by na początek 5000 zł., auto, komórkę i darmowe wczasy. Powoli, ja też kiedyś zapierdzielałem za śmieciowe pieniądze. Ale prócz pieniędzy zdobywa się też doświadczenie, które później procentuje przy szukaniu kolejnej pracy. Wszystko to lepsze niż siedzenie w domu, choć może dalekie od ideału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q12_ Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.eimperium.pl 01.03.13, 15:14 do:zimowy 10/10, czarni obłudnicy, może myślał, że dostanie tv albo materiał na nową sukienkę za 30% ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.ip.netia.com.pl 01.03.13, 15:30 Ciekawe ile ksiądz skasował za przybycie i poświęcenie tego przybytku wyzysku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wn Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 01.03.13, 17:51 No właśnie, a'propos księdza - przecież równolegle ze święceniem zapowiedziano TRZYDNIOWY maraton zakupowy. No to policzmy - 1 dzień - piątek, 2 dzień - sobota, 3 dzień - NIEDZIELA. Ksiądz liczyć nie potrafi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.13, 15:38 Oczywiście czarnego szamana na otwarciu nie mogło zabraknąć. Czy to też oznacza, że Europa Centralna nie będzie czynna w niedziele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.dip.t-dialin.net 01.03.13, 21:15 Gość napisał(a): > Oczywiście czarnego szamana na otwarciu nie mogło zabraknąć. Czy to też oznacza > , że Europa Centralna nie będzie czynna w niedziele? Dokładnie, wodą święconą przepędził stamtąd waszego ulubionego szatana tak, ze powoli zapominajcie o zakupach w niedzielę;-) Ciekawe co wy bidule będziecie robić w ten święty dzień, jak faktycznie wejdzie i u was w życie, ten europejski wieloletni zwyczaj? W Niemczech np. w każdą niedzielę hipermarkety zamiast handlować modlą się o dobre obroty i dochody w przychodzącym tygodniu, dlatego tak dobrze u nich interesy się kręcą:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nieztegopodworka Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty 01.03.13, 15:44 A czarny szaman woda leje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ycik Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 15:55 ciekawe ilu ludzi straciło pracę z Forum i Areny itd. ?? :D ciekawe ilu zapi.... za 1200zł na rękę i ma z życia gó... !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wn Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 01.03.13, 17:12 Apel do lokalnej policji: zwróćcie uwagę na pieszych-baranów wałęsających się po autostradzie w okolicy EC. Nie wiem, jak oni się tam wydostają (skoro tam jest płot) ale wczoraj z rana jadąc do pracy kobiecina wylazła mi z pasa rozdzielającego jezdnie wprost pod koła, jak przechodziła przez drogę dojazdową od "ronda" do A1 i A4, gdzieś w połowie odległości między rondem a mostem nad A1. A dzisiaj podczas powrotu z pracy jadę od "ronda" w kierunku A4, aż tu nagle prawym pasem do zjazdu na A1, przed mostem, spokojnie, pomyka sobie kolejna piesza kobiecina. Czy ci ludzie nie mają wyobraźni? Nie dość, że sam baran zginie, to jeszcze do tragedii doprowadzi. To jest AUTOSTRADA a nie deptak, bando bezmyślnych baranów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.eimperium.pl 01.03.13, 17:21 To napis znam "kierowco" jak mamy się dostać do pracy? Jakiś debil zapomniał o chodnikach od ronda w stronę EC. Nie iwem jak planiści z UM to rozegrali ale Europa Centralna jest nie do zdobycia dla pieszego - brak przejść dla pieszych brak chodników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wn Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 01.03.13, 17:45 Nie zrozumiałeś. Przechodzenie przez "rondo" na przystanek to pół biedy. Tam już się jedzie prędkościami miejskimi, jest sygnalizacja świetlna itp. Ale barany łażą na drodze prowadzącej od ronda w kierunku A4 i A1 - a pewnie niektórzy to i na samą autostradę wychodzą pieszo. Dziś mijałem kobiecinę, która już prawie na A1 wyszła. A ta droga dojazdowa to już jest autostrada, spójrzcie na znaki! W dodatku bez pobocza, pieszy musi iść po prostu pasem ruchu i stwarza tam OGROMNE zagrożenie dla siebie i innych. Tam NIE MA PRAWA być pieszego! Jeśli będziecie ten kawałek autostrady traktować jak deptak, to tam prędzej czy później kogoś rozjedzie. A ja nie chcę mieć w związku z tym wyrzutów sumienia, więc gdy widzę takiego barana na autostradzie to każdorazowo dzwonię na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goa Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.sikornik.net 01.03.13, 20:41 dzisiaj jak wracałam z pracy A1 i potem zjeżdżałam na A4 na Wrocław to właśnie jakaś babcia próbowała przejść przez barierki i aż zamarłam bo nie wiedziałam czy zaczynać hamować bo czasem mi wylezie pod koła, a potem zobaczyłam jeszcze dwie osoby, bezmyślność ludzka jest porażająca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: 159.149.24.* 01.03.13, 17:52 takie duże centrum a żadnego interesującego sklepu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.eimperium.pl 01.03.13, 18:51 dziś poboczem maszerowali tam rodzice z dzieckiem w wózku!!! co za baran nie pomyślał o komunikacji pieszej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.13, 20:10 Gość portalu: kiki napisał(a): > dziś poboczem maszerowali tam rodzice z dzieckiem w wózku!!! co za baran nie po > myślał o komunikacji pieszej!!! Ten sam baran nie zrobił chodników dla pieszych na ul. Nadrzecznej, a w dodatku oświadczył, że wzdłuż Nadrzecznej JEST chodnik dla pieszych Odpowiedz Link Zgłoś
macpor Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty 01.03.13, 20:54 Czy redakcja wie o awanturze jaka się odbyła w związku z darmowymi autobusami? Niestety tak jak wspomniał "Pracownik" - EC jest wyspą niedostępną dla pieszego. Jeżeli ktoś tam dojechał darmowym autobusem MUSI również nim wyjechać. Musi i już. Jak zbyt dużo ludzi "pieszych" dodatkowo obładowanych zakupami chce wrócić do domu autobusy stają się za małe. I robi się problem bo się nie da z nich zrezygnować bo NIE DA SIĘ!!!!! inaczej stamtąd wydostać. Dało to dziś taki efekt, że aż wzywano Policję bo kierowca autobusu nie chciał jechać przeładowanym pojazdem. Dopiero sytuację rozładowało wezwanie kierowniczki obiektu i wymuszenie na niej zamówienia dodatkowych busików do rozładowania tłumu. Na szczęście akurat w trakcie awantury znalazł się ktoś kto potrafił zaoferować EC taką usługę. Tu ogólna uwaga dla właścicieli - na takie stanowiska NIE należy przyjmować zbyt młodych osób. Są zdolne, rzutkie, ale.... brak im wieloletniego doświadczenia. To zjawisko było do przewidzenia. Pani zarządzającą obiektem powinna dostać poważne ostrzeżenie za głupotę i brak zdolności przewidywania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.centertel.pl 01.03.13, 20:55 Niestety, druga liga sklepowa. Kto na Boga wymyślił układ sklepów wymagający wychodzenia na zewnątrz. W głównej sali żadnego porządnego sklepu. Jedyna ciekawostka to Jula. Europa zaścianek. Przyjrzyjcie sie oficjelowi na zdjęciu. Brązowe buty doszarego garnituru plus krawat o 10 cm za długi. Taka Europę "centralną" mamy w Gliwicach. Po otwarciu galerii na dworcu centralnym mogą tą Europę przerobić na Centrum Ptak II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.03.13, 21:34 aPan Ksiądz błogosławi niewolnictwo za 1200 zeta. kurestwo jedno wielkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ernest Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.syrion.pl 01.03.13, 21:45 Klecha za kropidło zgarnął bon na dowolne zakupy za 2000 tysiące złotych i pobłogosławił stajnię Judasza, gdzie wyzysk ludzki przekroczy progi czyśćca. Odpowiedz Link Zgłoś
elqa00 Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty 01.03.13, 22:11 Oj. i ja tam byłam.. i nie mogę powiedzieć że miód i wino piłam ale awanturkę odczułam na własnej zmarzniętej skórze. Poza tym cóż, wielkie centrum i wielka klapa. sklepy - owszem większe powierzchniowo od tych samych np. w Forum, obsługa na początku sztucznie ugrzeczniona,ale młodziutkie sprzedawczynie zapytane o jakiś szczegół we ''własnym'' sklepie zaczynają się jąkać i czerwienić. Brak im nie tylko wiadomości z zakresu asortymentu i trendów ale i inteligencji by ''z twarzą'' wybrnąć przy rozmowie z klientem. Jakież to żałosne że w znanych sieciówkach zatrudniane są niekompetentne małolaty.. to zniechęca do zakupów. Jeszcze jedno..wspominając o awanturce..też miałam wrażenie że niekompetencja dotyczy nie tylko małolatek ale też kadry sterującej obiektem.. i to już wieeeelki żaaaall. Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty 01.03.13, 22:47 Hmm... za oknami latają co chwilę karetki - obym nie był złym prorokiem: już jakiś pieszy wracający z pracy rozjechany? Niestety Gliwice NIE MAJĄ architekta, ale jakąś doopę w kraglu mają na tym stanowisku. Trzeba być idiotą, by nie pomyśleć o tym, że: - pracownicy muszą dotrzeć na miejsce pracy, - Pszczyńska będzie dodatkowo obciążona ruchem zakupowiczów z G-c, a wąskie gardło nie zostało usunięte. Jakie kolejki były na światłach przed wiaduktem na Pszczyńskiej? A katabas tam po co był? Przecież materialny wymiar życia KK jest ponoć obcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.13, 08:30 kto ich zmusza do pracy za 1200 zl ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejD Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.eimperium.pl 02.03.13, 09:33 ...sytuacja na rynku pracy ? Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty 02.03.13, 09:45 @ada Bieda! Nie życzę Ci, byś straciła pracę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiądz Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: 81.219.59.* 02.03.13, 14:58 po co ?? po co klecha w tym miejscu - chyba z przyzwyczajenia i żeby dobrze wyglądało Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 jakis porąbaniec, a nie ksiądz 04.03.13, 09:03 ksiądz: po co klecha w tym miejscu Masz kłopoty z głowa, to idź do psychiatry, a nie plącz się tu pod nogami jak ropucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.kopnet.pl 02.03.13, 21:58 Bylem ,nic specjalnego.Nie mozna pod dachem przejsc calego kompleksu.Sklepy jakie wszedzie ,zadnej ciekawe alternatywy.Juz tam nie pojade. WOLE REAL W ZABRZU . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.am.osi.pl 03.03.13, 10:56 Chciałbym znać stanowisko służbowe palanta , który zaprosił przedstawiciela czerwono czarnych ( na zdjęciu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.181.186.203.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.03.13, 11:31 czy woda święcona była święcona ,ale jaja co za gusła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gliiwce9 Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 23:03 jak nagonić klientów do tego kompleksu sklepów? nikt nie zgadłby... W Sośnicy zamykają obydwa urzędy pocztowe (na Bema i Wiślanej) i teraz wszyscy będą dymać do jedynego urzędu pocztowego w europie centralnej... albo na najbliższą pocztę główną. Skurw...stwo i debilizm w tym kraju przewyższa szczyty himalajów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAN Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.static.chello.pl 03.03.13, 23:25 Centrum beznadziejne. Kompletne dno asortymentu. Żadna konkurencja dla Silesi CC. Ubogi krewny Forum. Nie pojadę nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Kompleks Europa Centralna oficjalnie otwarty IP: *.huxnet.pl 04.03.13, 15:50 Jak widzę wasze oburzenie po co tam ksiądz to aż człowieka mdli. Chcieli poświęcić, więc poprosili go. Poza tym samo centrum handlowe nie jest złe, a to że człowiek chodzi tam w niedziele to inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś