Dodaj do ulubionych

Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicach ...

IP: *.static.alkom.3s.pl 28.03.13, 14:15
Brawo !!! Świetna koncepcja !!!
Oby więcej takich firm w Gliwicach !
Obserwuj wątek
    • Gość: grrrrrr Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.13, 14:19
      Co w nim jest takiego imponującego? ani nic nowoczesnego (podobny do amerykańskich willi z lat 70 ubiegłego wieku), wewnątrz nieustawny, nic ciekawego
      Jedyne co uznałem za zabawne to komentarz jednego z projektantów "Brawo !!! Świetna koncepcja !!! Oby więcej takich firm w Gliwicach !" - to jest śmieszne i <ironia> imponujące </ironia>
    • Gość: GL Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.static.alkom.3s.pl 28.03.13, 14:29
      O ironio ...
      Nie jestem projektantem.
      Komentarz dotyczy całej firmy, koncepcji działania, funkcjonowania w i poza obiektem, nie tylko budynku !
      Ale cieszę się, że komuś poprawilem nastrój ;-)
    • Gość: frusz Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.13, 15:42
      grrrrrr zbiera puszki i zal mu duuupe sciska ze sie tam nei zalapal do pracy:)
    • sss9 Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac 28.03.13, 15:45
      skoro zatrudnieni w tego typu firmach notorycznie zmuszani są do bezpłatnych nadgodzin, to zachwycanie się strefą socjalną w postaci stołówki, siłowni, czy sali do gier zakrawa na żenujący żart. najśmieszniej jednak wygląda wizualizacja biblioteki z nieśmiertelnym dizajnerskim fotelem, który musi pojawić się w każdej koncepcji wszystkich dętych architektów. w kontekście biblioteki dla firmy komputerowej osobliwie wygląda poroże na ścianie i ledwie parę miejsc dla 750 osobowej załogi, pełne jaja, ale za chwilę jajeczne święta, więc może i żart na czasie.
      najbardziej jednak rozbawia mnie rosnąca liczba artykułów o mających powstać budynkach różnych firm, które gdzieś tam na różnych zadupiach się budują, ale dla przeciętnych mieszkańców nie mają najmniejszego znaczenia ani one, ani biurowce, w których co parę lat będą wymieniać personel. wesołych jaj.
      • Gość: A Beznadziejna firma z tej FP IP: 193.75.91.* 29.03.13, 11:45
        Niepłatne nadgodziny, głodowe pensje, wyzysk studentów. Oto cała prawda, teraz Jaro buduje cały kompleks, aby niewolnicy nie musieli wychodzić nawet z biura do domu, najlepiej jakby tam zamieszkali.
      • Gość: Jarosław Kacprzak Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.13, 14:13
        Dzięki za zabranie głosu po pokazaniu wizualizacji naszego kolejnego biurowca. Jestem przekonany, że nie tylko w FP, ale podobnym nam firmach informatycy [ani inni pracownicy] nie są zmuszani do pracy za darmo. Rynkiem pracy informatyków żądzą pracownicy, nie pracodawcy. To właśnie takie firmy jak FP muszą przekonać do siebie ludzi, że warto u nich pracować. My przykładamy wagę nie tylko do samego honorarium, ale do tego, by kultura organizacyjna była atrakcyjna i porywająca.

Co więcej, sporo inwestujemy właśnie w ludzi. Takie konferencje jak Światowy Dzień Uzyteczności WUD SIlesia, Quality Excites czy też ekstremalny maraton programistyczny Deadline24 nie tylko są bezpłatne [nie tylko dla studentów, ale także profesjonalistów, którzy biorą w nich udział] ale pokazują, że chętnie inwestujemy właśnie w ludzi. Nie mówiąc np. o ufundowaniu sali komputerowej na Uniwersytecie Śląskim czy trzecim już cyklu otwartych wykładów pt. Dobre Praktyki Tworzenia Oprogramowania.

Co więcej, w FP uważamy, że książki są tanie, a wiedza bezcenna - każdy może zamówić [bez proszenia i zgód od przełożonego na piśmie :)] książkę, jaka jest mu potrzebna do pracy. I system "bookomatów" czyli autonomicznych, rozproszonych stanowisk bibliotecznych jest dostępny na terenie całego FP.

Pozdrawiam
        Jarosław Kacprzak
        PR Manager Future Processing
    • Gość: Gość Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.opawska.osi.pl 28.03.13, 16:35
      sss9, popracowałbyś tam jeden dzień to byś swojego pierwszego zdania nigdy nie napisał.. i nie nie pracuje w FP ale pracowałem w firmie obok, więc wiem jak tam u nich jest... dodam jeszcze ze przegladajc rozne artykuly na gazecie zauwazylem ze jestem glownym hejterem tutaj. powinszować zaszczytnego miejsca!
      • sss9 Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac 28.03.13, 18:06
        jeden dzień... to rzeczywiście dobry argument, jak z wycieczki. parę tygodni, nawet rok, wielu omamia właśnie stołówką, siłownią, pokojem z bilardem, grami, itp. śmieciami. tylko po ki uj to komu w pracy jeśli tak czy inaczej musi przepracować osiem godzin dniówki? bo za darmo, ale przecież nie zamiast pracy. ok, jeśli chcesz spędzić całe życie w budynku firmy, to takie tanie lepy są dla ciebie, ale dziwi mnie, że jeszcze nie domagacie się hoteliku z pokoikami circa 5m.kw. Dam Szwecję za Cypr, że będą chętni i zadowoleni.

ale ty chyba nie chcesz, bo piszesz, że "pracowałeś obok", czyli pracowałeś w mitycznej strefie sukcesu pt. "Nowe Gliwice". żałujesz, że były pracodawca wydymał cię bez "siłki", a nowy nie zechciał? dorośnij.
        • Gość: Jarosław Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.13, 14:19
          Jeden dzień to za mało - niewątpliwie. Znakomita część pracowników FP jest w firmie od wielu, wielu lat. Nam zależy na ludziach kreatywnych i twórczych - tylko tacy tworzą oprogramowanie wysokiej jakości z jakiej słynie FP. I miejsca - takie jak bilard, fun roomy z konsolami, stołówka, siłownia - służą właśnie temu, by tą kreatywność wspierać.
          Informatycy w FP - wbrew sugestiom - to nie automatyczne, biologiczne przystawki do komputerów, ale ludzie myślący i rozwiązujący trudne problemy. I potrzebują w związku z tym relaksu i odpoczynku.
        • Gość: Jarosław Kacprzak Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.13, 14:20

Jeden dzień to za mało - niewątpliwie. Znakomita część pracowników FP jest w firmie od wielu, wielu lat. Nam zależy na ludziach kreatywnych i twórczych - tylko tacy tworzą oprogramowanie wysokiej jakości z jakiej słynie FP. I miejsca - takie jak bilard, fun roomy z konsolami, stołówka, siłownia - służą właśnie temu, by tą kreatywność wspierać.
          Informatycy w FP - wbrew sugestiom - to nie automatyczne, biologiczne przystawki do komputerów, ale ludzie myślący i rozwiązujący trudne problemy. I potrzebują w związku z tym relaksu i odpoczynku.

Pozdrawiam
          Jarosław Kacprzak
          PR Manager FP
          • sss9 Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac 29.03.13, 14:56
            bardzo się cieszę, naprawdę. PR Manager stanął na wysokości zadania.
            a teraz najwyższy czas poprawić wynik w "społecznym odbiorze" nowoczesnej architektury brylującej w tzw. "Nowych Gliwicach", oto sonda i dotychczasowe wyniki:
            bryla.gazetadom.pl/bryla/56,85301,13603531,BRYLA_ROKU_2012__Ktory_budynek_najlepszy___WIELKIE.html
            powodzenia!
            • Gość: Jarosław Kacprzak Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.13, 15:28
              Dzięki za słowa uznania. Te projekty, które stają w konkursie Bryła Roku 2012 są cudowne. I nie chodzi tu tylko o tak uznane pracownie jak JEMS Architekci czy Medusagroup, ale o pozostałe realizacje.

No i mam nadzieję, że przepiękny budynek dla znakomitej firmy jaką jest Infinite Dreams wygra. A my w kolejnych latach - jak już zrealizujemy Future Four.

Pozdrawiam

Jarosław Kacprzak
              PR Manger FP
              • sss9 Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac 29.03.13, 16:07
                wiem, że na specjalnych szkoleniach piorą nawet najtęższe mózgi, ale może pana tylko ogarnął infinite dream. oby zajączek przyniósł porządny budzik.
            • sss9 Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac 12.10.13, 17:16
              sss9 napisał:

> bardzo się cieszę, naprawdę. PR Manager stanął na wysokości zadania.
              > a teraz najwyższy czas poprawić wynik w "społecznym odbiorze" nowoczesnej archi
              > tektury brylującej w tzw. "Nowych Gliwicach", oto sonda i dotychczasowe wyniki:
              > bryla.gazetadom.pl/bryla/56,85301,13603531,BRYLA_ROKU_2012__Ktory_budynek_najlepszy___WIELKIE.html
              > powodzenia!
              >

panu z PR Manager na wizytówce serdecznie gratuluję ostatniego miejsca w rankingu Gazety. co prawda do dziś nie rozumiem, jakim cudem ten kontener znalazł się w zestawieniu, ale trzysta trzydzieści głosów, to nawet nie jest liczba lojalnych i szczęśliwych pracowników firmy (byłych i obecnych), a przecież głosowali Internauci z całej Polski.
              • Gość: Jarosław Kacprzak Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.13, 19:23
                Wszystko fajnie, ale wspomniany budynek należy do firmy Infinite Dreams, która jest naszym dalekim sąsiadem. O tym, że to nie nie nasz budynek, pisze w nagłówku :)

Pozdrawiam
                Jarosław Kacprzak
                PR Manager FP
                • sss9 Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac 12.10.13, 19:48
                  właśnie o to mi chodziło. nie o jakiś tam bzdurny ranking w Gazecie. dziękuję, kwiecień, czy październik, pan zawsze na baczność, profesjonalnie. takich potrzebują w magistracie, ferdek nie nadąża.
    • duchopkirka Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac 28.03.13, 17:17
      Jak on stanie, to ja klęknę !
      Na razie obaj dajemy wizualizację – ja przynajmniej ruchomą…
      www.kulturystyka.pl/atlas/brzuch_pliki/image016.gif
      • Gość: łukasz Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.net.brewet.pl 28.03.13, 17:30
        gogol przejazdem czy gąska?
        • duchopkirka Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac 28.03.13, 17:42
          Gość portalu: łukasz napisał(a):

> gogol przejazdem czy gąska?

To bez znaczenia...
          Wiedziałem, że kiedyś ktoś mnie rozszyfruje, ale kicham na to !
          Nie chce mi się zmieniać hostingu, no to podjąłeś trop !
          BRAWO !!!
    • Gość: gość Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.13, 20:18
      najśmieszniejsze jest przy tych nowych biurowcach mały drewniany budyneczek- sławojką lub wychdkiem niegdyś zwany, jak stł, tak stoi. mozna go zobaczyć jadąc bojkowską do centrum po prawej stronie, przy oszklonym budynku, jakieś 300 m za rondem.
    • Gość: gość Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.eimperium.pl 28.03.13, 22:25
      zatrudnić studentów na umowe o dzieło, potem kolejnych i super. niskie koszty, praca na okrągło...niech się duszą w luksusie.
    • Gość: Były pracownik Obóz pracy Future-Processing IP: 193.75.91.* 29.03.13, 11:22
      Pracowałem tam ja i kilku moich znajomych. Rotacja potężna, dużo ludzi stamtąd odchodzi. Projekty dla klientów zagranicznych, bardzo wąskie terminy a przy tym szaleństwo na punkcie perfekcyjnej jakości. Wielu świetnych programistów poodchodziło stamtąd w poprzednich latach bo nie wytrzymywali presji. Niepłatne nadgodziny, praca w weekendy, obiecanki że będzie dobra premia końcoworoczona za to, a potem marne grosze. Odradzam absolwentom, to nie jest dobra firma.
      • Gość: Jarosław Kacprzak Re: Obóz pracy Future-Processing IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.13, 14:26
        Zmiany zatrudnienia w FP wynikają wyłącznie z potrzeby zatrudniania ludzi, a odchodzą ci, którzy mają swój własny plan na życie - np. w innym miejscu Polski.

Jak pisałem wcześniej - to pracodawcy muszą walczyć o pracowników, stąd FP nie może sobie pozwolić na wykorzystywanie ludzi. Wręcz przeciwnie - Happy Team to najważniejszy cel rozwoju FP. Bez szczęśliwych, zadowolonych ze swojej pracy ludzi - nie ma FP. I to jest aktualne już od 12 lat.

Pozdrawiam
        Jarosław Kacprzak
        PR Manager Future Processing
      • Gość: Pracownik Re: Obóz pracy Future-Processing IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.17, 21:56
        Potwierdzam! Pracowałem tam i tą samą opinię mam.
    • Gość: Informatyk Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.ip.netia.com.pl 29.03.13, 11:26
      Uważam, że takie biedronki dla studentów to zły kierunek dla inteligentnych osób. Jeśli firma bazuje głównie na outsourcingu to czego można się po nich spodziewać ?

Podziwiam osoby które wybierają firmy które rozwijają prace outsourcingowe.
      • Gość: programista Imponująca skala propandy tej "Biedronki" IP: 193.75.91.* 29.03.13, 11:40
        Oto co jest imponującego.
    • Gość: Franz Obóz pracy! IP: 193.75.91.* 29.03.13, 11:27
      Studenci pozatrudniani na umowę o dzieło na "pół etatu" a faktycznie wyrabiający po 150, 160 godzin. Płaci im się marne grosze, a wymagania z kosmosu. Przed klientami zza granicy udaje się super specjalistów, a słoma z butów wystaje. Są znacznie lepsze firmy na Śląsku, wystarczy się rozejrzeć.
      • Gość: Dev Re: Obóz pracy! IP: *.ip.netia.com.pl 29.03.13, 11:29
        Zgadzam się w 100%. Obóz pracy jak kilka podobnych firm z branży IT na terenie Polski. Wyzysk początkujących pracowników
    • Gość: Franz Konzentrationslager FP IP: 193.75.91.* 29.03.13, 11:34
      Jestem bardzo ciekaw skąd biorą kolejnych frajerów do pracy w tej Biedronce?
    • Gość: A Jaro, skąd bierzesz kolejnych niewolników? IP: 193.75.91.* 29.03.13, 11:39
      Studenci są wyjątkowo naiwni, a propaganda FP działa sprawie jak propaganda III Rzeszy, chyba jedynie stąd jeszcze znajdują kolejnych chętnych do pracy w tym obozie.
    • Gość: Były pracownik Państwowa inspekcja pracy pilnie do fp! IP: 193.75.91.* 29.03.13, 11:57
      Państwowa Inspekcja Pracy, Urząd Skarbowy i Prokuratura powinny się zainteresować praktykami firmy Future-Processing:
      1) Zawieraniem umów o dzieło/zlecenie a rzeczywistym trybem pracy studentów w FP.
      2) Zawieraniem jednej umowy z FP a drugiej z firmą EUROKOMP (prowadzi ją brat Fuhrera z FP) a w rzeczywistości żadne prace nie są wykonywane na rzecz FP.
      3) Łamaniem kodeksu pracy tzn. niepłatnymi nadgodzinami.
      4) Łamaniem przepisów BHP poprzez spożywanie alkoholu w biurze w godzinach pracy.
      5) Wyłudzaniem dotacji z Unii Europejskiej, sfałszowanymi potwierdzeniami realizacji projektów przez zespoły widmo składające się z pracowników którzy nigdy nie wykonywali w nich żadnych prac.
      • Gość: Jarosław Kacprzak Re: Państwowa inspekcja pracy pilnie do fp! IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.13, 14:36
        Hej,
        Jako były pracownik FP - jak się przedstawiasz - powinieneś wiedzieć, że:
        - umowy są zawierane zgodnie z prawem - ponad 500 osób nie może się mylić :)
        - niepłatne nadgodziny? W sensie, że w FP panuje elastyczny system pracy i nie mamy kłopotu z np. pracą zdalną albo w wybranych przez siebie godzinach? Bo jak wiesz - jako były pracownik - FP jest otwarte na potrzeby pracowników i respektuje ich tryb pracy, życia.
        - wspólne imprezy przy grillu niewątpliwie wiążą się z toastami,
        - UE nas dokładnie rozlicza z projektów. Nie mamy kłopotów z przejrzystością, a w kontekście działań Komisji Europejskiej, która bada jak są wydawane pieniądze ze wspólnej, unijnej kasy [np. na drogi], nie mamy się czego obawiać. I nasze projekty są realizowane tak, jak powinny być realizowane.

Pozdrawiam
        Jarosław Kacprzak
        PR Manager
        • Gość: Pracownik fp Re: Państwowa inspekcja pracy pilnie do fp! IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.13, 13:46
          Żadna liczba osób nie gwarantuje nieomylności. To tak jakby powiedzieć, że od 500 razu powtórzenia tego samego kłamstwa staje się ono prawdą.
    • Gość: Programista Wyłudzone dotacje z Unii Europejskiej IP: 193.75.91.* 29.03.13, 11:58
      Prokuratura powinna zająć się sprawą wyłudzonych dotacji przez Future-Processing z Unii Europejskiej, sfałszowanymi potwierdzeniami realizacji projektów przez zespoły widmo składające się z pracowników którzy nigdy nie wykonywali w nich żadnych prac.
      • Gość: Jaro Re: Wyłudzone dotacje z Unii Europejskiej IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.13, 14:38
        UE nas dokładnie rozlicza z projektów. Nie mamy kłopotów z przejrzystością, a w kontekście działań Komisji Europejskiej, która bada jak są wydawane pieniądze ze wspólnej, unijnej kasy [np. na drogi], nie mamy się czego obawiać. I nasze projekty są realizowane tak, jak powinny być realizowane.

Pozdrawiam
        Jarosław Kacprzak
        PR Manager
    • Gość: zeb Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicach ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 12:00
      Imponujący biurowiec...tak, dzięki totalnemu wyzyskowi studentów i pracowników.
      Biurowiec hańby i wstydu dla tej firmy.
      Jednym słowem, wstyd.
    • Gość: morel Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.opole.hypnet.pl 29.03.13, 15:44
      Lubię placki
    • Gość: Karola Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.future-processing.com 29.03.13, 15:57
      Z dżemorem!
      Mój wyzyskujący PM kazał mi to napisać... :(
    • Gość: :( Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.opole.hypnet.pl 29.03.13, 16:01
      Ja musiałem sprzedać nerke bo mi PM kazał, ale spoko mam jeszcze 1!!
    • Gość: morel Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.opole.hypnet.pl 29.03.13, 16:01
      oddam nerkę, za dżemora !?!
      Za mało zarabiam, żeby kupić dżemora
    • Gość: Gość Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.13, 13:14
      Czytam w ten świąteczny dzień te komentarze i chciałbym się wypowiedzieć jako osoba z zewnątrz.W każdej firmie są osoby,które pracują bo lubią to robić i osoby ,które pracować muszą bo żyć trzeba.Jestem z Gliwic i wolę,żeby na miejscu starej haudy powstawały ciekawe budynki ,polskie firmy dające pracę ludziom młodym i takie tam inwestycje.Jeżeli będziemy tylko narzekać i oskarżać to nic się nie zmieni.Widziałem przedszkole w FP dla dzieci pracowników i zaplecza socjalne - w Biedronkach na pewno takich nie ma.Zawsze znajdzie się też jakiś architekt ,który chciał podsumować pracę kogoś innego i rzadko będą to pozytywne opinie.Jeżeli to nie Norman Foster to konkurencja i ja zrobiłbym to lepiej.Dla młodych osób zaplecze w postaci siłowni,przedszkola czy jadłodajni na trochę wyższym poziomie to chyba dobry pomysł ,bo na takie rozrywki czasami trzeba wydać dodatkowo ok 400 zł .Podsumowując swój przydługi wywód lepiej się chyba cieszyć że Gliwie się rozwijają a jeżeli komuś nie pasuje praca w tym czy w innym miejscu to zawsze można ją zmienić.Nikt nie podpisuje cyrografu podejmując pracę obojętnie w jakiej firmie.Współczuje ludziom pracującym w sklepach typu Biedronka i mam do nich duży szacunek.Może nie jest im wcale tak źle ,nikt z nich tu nic nie napisał.Proszę zauważy że za taką sytuację jaką mamy w Polsce nie odpowiada zarząd FP .Pozdr Wesołych Świąt
      • Gość: B52 Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 18:15
        Projekt na zewnątrz kiepski - fasada i kolorystyka ograne i przebrzmiałe /taka kopia tego co stoi na Z.Starego/. Słowem pełen kicz. Natomiast bryła prosta ale ciekawie komponuje się z otoczeniem - może właśnie tą prostotą. Trudno dyskutować o funkcjonalności wnętrza jeśli nie zna się założeń /potrzeb jakie ma realizować/.

Oddzielna kwestia - to HR - pewnie w każdej Firmie walczącej o rynek praca generuje stres, zmusza do wytrwałej i efektywnej pracy - tak już jest i FP nie jest wyjątkiem - pewnie że w HR mają nad czym popracować.

Najważniejsza rzecz to odwrócić kierunki rozwoju miasta z frankistowskiego robolowa na miasto nauki i techniki /tak nazywano kiedyś Gliwice/ i to jest dobry kierunek - właśnie takie Firmy powinny być przyszłością a nie montownie ze strefy.

Reasumując - cieszę się że FP inwestuje - że ma wizję i związane z nią plany - że "zostawi" lub przyciągnie do Gliwic np: informatyków, ekonomistów inżynierów innych specjalności ...w tak dużej ilości...
    • Gość: henio Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.centrum.gliwice.pl 30.03.13, 18:42

Panie i Panowie hejterzy!

Może sami stworzycie firmę swoich marzeń? A w niej świeżo po studiach dacie 20k na rękę, umowę o pracę, pełen socjal i 6h pracy na dzień? Wasz budynek na pewno będzie piękniejszy a pracownicy zadowoleni! Zamiast wylewać jad na forach pokażcie na co Was stać! Życie ucieka!

FP gratuluję że zamiast hałdy coś tam stoi!
    • Gość: lubieTo Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.eimperium.pl 31.03.13, 16:09
      Skoro PR tak mocno się bierze do dyskusji to może jest coś na rzeczy ... ale...
      mój kontakt z FP był dziwny i raczej mało przyjemny. okazał się że na skutek braku lub złego przepływu wewnętrznego informacji moja wizyta (zamówiona usługa) była niepotrzebna. obejrzałem budynki, przejechałem miasto w tą i z powrotem. niby Future ale zapachniało Past. ale jeśli się rozwijają i budują kolejne budynki to należy pochwalić.
    • Gość: Łuka Re: Imponujący biurowiec stanie w Nowych Gliwicac IP: *.centrum.gliwice.pl 31.03.13, 18:16
      Hałdy są fajne walbrzych365.files.wordpress.com/2012/06/halda.jpg
      Hałdy są modne www.breslau.diplo.de/Vertretung/breslau/pl/07__Aktuelles/RUHR2010__Kulturhauptstadt/RUHR2010__Bildergalerie.html?offset=12
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka