Dodaj do ulubionych

BALLEST JESTEŚ WIELKI

IP: *.necik.pl 20.04.02, 22:33
Zrobiłeś nam naprawdę wielką niespodziankę! Jakkolwiek bardzo żałujemy, że
jednak nie mogliśmy się spotkać osobiście, ale sprawiłeś nam wielką frajdę - na
pewno będziesz żył długo i szczęśliwie po tej ilości toastów na Twoją cześć...
Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: Pieron Re: BALLEST JESTEŚ WIELKI IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.02, 23:25
      Niywia o co sie rozuazi, ale NIYCH ZYJE BALLEST !!!

PS

I czekom na wyklarowanie.
      • meg_s Re: BALLEST JESTEŚ WIELKI 21.04.02, 08:42
        Ee mnie ubiegła - ale też dołączam się do jej okrzyku - VIVAT BALLEST !!!
        żałuj, że nie widziałeś naszych min w pierwszej chwili - zdjęcia zaczęliśmy
        robić dopiero kiedy ochłonęliśmy - myślę,że się pojawią na stronie
        • ballest Re: DO UCZESTNIKÓW SPOTKANIA 22.04.02, 19:13
          Bardzo dziękuję, myślę że się niespodzianka udała.
          • Gość: andy Re: ballest IP: *.pool.mediaWays.net 22.04.02, 20:43
            co to za tajymnice?
            napis no!
            • Gość: Ee Re: ballest IP: *.necik.pl 22.04.02, 21:24
              Zajrzyjcie na stronę Metamorfozy to się dowiecie!
          • Gość: Jimi Re: DO UCZESTNIKÓW SPOTKANIA IP: *.junisoftex.pl / *.czarnecki.silesianet.pl 22.04.02, 22:56
            Ballest
            niestety nie mogłem zostać więc nadal z niecierpliwością oczekują
            na "przesyłkę", którą jutro odbiorę od Piotlika. Słyszałem jednak od obecnych
            jaką niespodziankę nam sprawiłeś i muszę przyznać - zrobiłeś to w bardzo
            eleganckim i przemiłym stylu. Dzięki ;-)

Do Zobaczenia (jest moze jakaś szansa?)Słyszałem że szykują się poprawiny...

Pozdrówka
    • Gość: Jimi Re: BALLEST JESTEŚ WIELKI IP: *.junisoftex.pl / *.czarnecki.silesianet.pl 23.04.02, 21:02
      A jednak jeszcze coś dopiszę bo właśnie odebrałem prezent od Piotlika (dzięki
      za przechowanie).
      Ballest - chciałbym Ci nie tylko podziękować za wspaniały prezent ale i
      pogratulować doskonałego wyczucia i wyboru.
      Ta płyta jest wspaniała - przypomina mi Irlandię. To jest chyba najbardziej
      udana "składanka" Dublinersów jaką kiedykolwiek spotkałem. Utwory właśnie takie
      jak trzeba - pubowe, proste (pozornie) i przede wszytskim trafiające mnie tak
      mocno i celnie jak nie przymierzając Michalczewski ;-))))

Dzięki jeszcze raz
      Idę się delektować płytą (aż się łezka w oku kręci)

pozdrówka
      • Gość: ballest Re: BALLEST JESTEŚ WIELKI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 21:31
        Hi Jimi, jutro wracam, przezylem tu wspaniale dni.
        • meg_s Re: BALLEST JESTEŚ WIELKI 26.04.02, 21:38
          Gość portalu: ballest napisał(a):

> Hi Jimi, jutro wracam, przezylem tu wspaniale dni.

a jak znalazłeś Pławniowice - zadbane? czy wręcz przeciwnie?
          • Gość: Ballest Re: Do Forumowiczow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.04.02, 20:17
            Zamek w srodku jest cudowny, nawet zona ktora nigdy go od wewnatrz nie widziala
            byla zaskoczona.Jak jestescie zainteresowani , to moge cos zorganizowac.
            Musze sie przyznac, ze w Gliwicach zajmowalem sie tylko historia i sie duzo
            dowiedzialem, dobrego i zlego.
            • Gość: Pieron Re: Do Forumowiczow IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.02, 22:59
              Pyrsk !

No tosz godej, jake mosz nowe wrazynia ze Glywic. Co ci fleciauo w oko?
              • ballest Re: Do Forumowiczow 27.04.02, 23:24
                Hi, huncwocie !!!
                na spotkaniu z Forum, zech nie bou, bo nie bouo jak.
                W Gliwicach zech poznou czlowieka co sie opiekuje obydwoma zydowskiymi
                friedhowami i (jest z Debu (Katowice) i chodziou do moji szkoly)do tego pniok.
                Mou marne srodki i za duzo zdzialac nie umiy.Najwiykszy Denkmal na Lipowy mou
                niejaki Zernik, to jest Zyd z Zernik no i Schalscha (tyz Zyd) jest tam
                pochowany.
                Jak chcesz to zwiedzic, tysz ten kolo Bahnhofu, to napisz podom Ci nr. Telefonu
                od niego.
                Dom H.Bienka zech tysz uobejrzou,
                No bou uech 2 razy w Plawniowicach, roz w Rudnie (grobowiec Ballestremow) u
                Frankiewicza ( Z powodu ulic Ballestrema i Caro) ale chyba jeszcze M.Jasnioka
                einschaltujam , nie zeby Ballestromowi jakos uliczka 5 m dali.;-)))*
                Kolega mi powiedziou, ze ta ulica moga tak nazwac, ale tylko jak umrzam :-)
                No i jak zwykle "wpierony" ksionzek nakupiou , to juzas bydam miou co czytac.
                W Laband zech tysz grasowou!!!!!!!!!!
                • Gość: Pieron Re: Do Forumowiczow IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.02, 23:39
                  Pyrsk !

No tos richtich mocka sie naoglondou i nalotou. Zazdroszcza Ci konsek, a z tymi
                  ksionzkami to tysz mi tak zawsze idzie - jak roz na "ruski rok" zajada do
                  Glywic to potym nic ino po ksiyngarniach lotom. Cos nowego kupiou ze ksionzkow ?
                  • Gość: Ballest Re: Do Forumowiczow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.04.02, 00:05
                    Der ältere Adel aus Beuthener Lande
                    Swieta Jadwiga
                    Koscioly Ziemi Gliwickiej
                    Gora Sw.Anny
                    Granice Slaska
                    Slownik Gwary Slaskiej
                    Dzieje rodu von Ballestrem
                    No i wpierony map !!!
                    • Gość: Pieron. Re: Do Forumowiczow IP: *.dip.t-dialin.net 28.04.02, 00:10
                      Pyrsk !

No to richtich mosz tera co czytac i przeglondac.
                      Tyn suownik tysz chyba mom, a mapow tysz mom mocka. Ale couko reszta byda
                      musiou se tysz spaczyc. A jak tam Laband ? Idzie sie wystraszyc, pra ?
                      • Gość: Ballest Re: Do Forumowiczow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.04.02, 00:17
                        Laband, Tam uech uoglondou kaj lipsty miyszkauy, no sie tam nic na lepszo nie
                        zmioeniouo, moje pokrewienstwo wyjechauo do NRD (wtedy)nazwisko sie zaczynauo
                        na H...r , ale niy hahor, choc bardzo podobne, no i jeszcze Pr...o , ale ten
                        ostatni to niy moj krewny tylko znajomy i mieszkou w Frankfurcie.
                        • Gość: Ballest Re: Do Forumowiczow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.04.02, 00:25
                          Muszam ci sie pochwolic, za 7h i 4 min. bou uech w Zernikach.Moj nowy rekord.
                          • Gość: Pieron Re: Do Forumowiczow IP: *.dip.t-dialin.net 28.04.02, 12:09
                            Pyrsk !

No to richtich gibko. Jo sie chyba na lato karna do Gliwic i byda musiou wkoncu
                            i Puawniowice odwiedzic. Wiysz jak to je, przijedziesz na pora dni i na nic
                            czasu niy poradzi styknonc. Staue punkty "programu" ale zawsze som: rynek+piwo,
                            ksiyngarnie, kumple i familia, szpacyr po ulicach, a jak na wieczor sie udo to
                            i do kina idymy. Ale noipiykniejsze som zawsze wycieczki po okolicy i bezuch na
                            Annabergu. Ostatnio kukom zawsze kajs do antykwariatow, ale tyn na rynku we
                            Glywicach sie straciou. Dobry antykwariat trefiouch kedys kajs indziyj, bo we
                            Wrocuawiu. No tosz

Pyrsk !
                            • Gość: Nu! Do Pierona IP: 212.106.134.* 30.04.02, 11:58
                              Antykwariat przeniósł sie na Wieczorka (naprzeciwko fotografa)i jest tam o wiele więcej ciekawych książek, niż wtedy, gdy znajdował sie jeszcze na rynku. Inny dobry antykwariat jest najbliżej w Zabrzu.
                          • Gość: BZ Re: Do Forumowiczow IP: 217.97.163.* 30.04.02, 10:58
                            Ballest nie powinienes tak szybko jezdzic. Tym bardziej ze u nas jest duzo
                            bardziej niebezpiecznie niz na zach. Europy.
            • meg_s Re: Do Forumowiczow 28.04.02, 20:30
              Gość portalu: Ballest napisał(a):

> Zamek w srodku jest cudowny, nawet zona ktora nigdy go od wewnatrz nie widziala
              > byla zaskoczona.Jak jestescie zainteresowani , to moge cos zorganizowac.

no przeca

> Musze sie przyznac, ze w Gliwicach zajmowalem sie tylko historia i sie duzo
              > dowiedzialem, dobrego i zlego.

?
              • ballest Re: Do Forumowiczow 28.04.02, 21:53
                Meg, zaraz zrobie pare tematow.Choc mi sie Wasze zachowanie niepodoba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka