Dodaj do ulubionych

KIEDY POLACY ZMADRZEJA. - chyba nigdy??

19.01.05, 13:12
"Bush zagrożeniem dla światowego pokoju?

George W. Bush
Fot. DAVE CAULKIN AP

SONDAŻ

Uważasz, że reelekcja Busha:

jest dobra dla pokoju na świecie
jest zagrożeniem dla pokoju na świecie
nie ma wpływu na międzynarodowe bezpieczeństwo

IAR, Graphic News 19-01-2005, ostatnia aktualizacja 19-01-2005 12:41

Polacy jako jedyni w Europie uważają, że świat jest bezpieczniejszy po
wyborze George'a W. Busha na drugą kadencję. Wskazują na to wyniki sondażu,
przeprowadzonego w 21 krajach świata przez Serwis Światowy BBC"

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2501332.html
Obserwuj wątek
    • aqua Re: kiedy balest zmądrzeje 19.01.05, 13:25
      w tym sondażu brakuje pytania:

Uważasz, że reelekcja Busha:
      - jest wewnętrzną sprawą USA

Moja opdowiedź brzmi: Tak!!!!!

to będzie na tyle kłamco baleście.
      • Gość: ramon Re: klamstwo ? IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 19.01.05, 13:36
        aqua napisał:
        > to będzie na tyle kłamco baleście.

Sorry Aqua, ale czy moglbys mi powiedziec gdze Ballest w tym tekscie klamal?
        • aqua Re: klamstwo ? 19.01.05, 13:41
          Cze Ramon!

Synonimem kłamstwa jest ballest, ja tylko stosuje te dwa słowa łacznie:-)
    • kolcero A po co??? 19.01.05, 14:02
      Zeby stac sie PRZEMARZALYMI ?????

Przeciez to ostatnie stadium czlowieczenstwa
    • rado10 Re: KIEDY POLACY ZMADRZEJA. - chyba nigdy?? 19.01.05, 14:49
      Na razie wszystko co Amerykanskie jest dla kazdego Polaka swiete.Polskie srodki
      masowego przekazu nie sa nieutralne,czy proeuropejskie sa
      Proamerykanskie.Ciekawe kto sie za tym kryje?
      • ballest Re: KIEDY POLACY ZMADRZEJA. - chyba nigdy?? 19.01.05, 16:31
        "Sorry Aqua, ale czy moglbys mi powiedziec gdze Ballest w tym tekscie klamal?"

Ramon chyba zwrociles uwage, ze wszystko co ostatnio wkladam, sa cytaty z
        polakich Gazet, ale Polacy sami siebie klamcami wyzywaja, czasami musze sie za
        brzuch trzymac.
        • aqua Re: KIEDY POLACY ZMADRZEJA. - chyba nigdy?? 20.01.05, 11:11
          kłamco-ballest, czy kupiłeś już okulary (bryle) aby zobaczyć kto się śmieje?
      • Gość: socer Re: KIEDY POLACY ZMADRZEJA. - chyba nigdy?? IP: 80.50.20.* 19.01.05, 22:06
        Kasa się liczy, panowie, kasa!!! Za kilkanaście lat znowu Polacy będą
        wrzeszczeć, że to nie oni wysyłali wojska do Iraku. To tamci są winni, oni są
        niewinni. Za komuny do partii komunistycznej należało miliony polskich
        komunistów, nikt ich do tej partii na siłę nie ciągnął, zapisywali się sami, by
        w pracy mieć kierownicze stanowiska i różnegorodzaju z tego płynące dobra. Sami
        z własnej woli się tam zapisywali. Dzisiaj znowu dowiadujemy sie wszem i wobec,
        że to znowu oni - Polacy są pokrzywdzeni przez komunistów. I tak od ściany do
        ściany. Jak to Ruske mówią: "Polska to największa ku.. Europy" (za
        przeproszeniem).
    • Gość: LABAND Re: KIEDY ballest ZMADRZEJE. - chyba nigdy?? IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.05, 17:20
      www.instant-design.de/instantimages/luxolife/300802/pleite.jpg
    • builder Re: KIEDY POLACY ZMADRZEJA. - chyba nigdy?? 20.01.05, 00:10
      od kiedy cie Polacy interesuja?!!!,
      dlaczego tak bardzo cie to martwi?!!!,
      widocznie..., z pewnymi zaloz`eniami nie potrafisz sie pogodzic`,

kiedys` mys`lalem, z`e nie lubisz Polako`w - teraz juz` wiem, z`e ich bardzo
      kochasz i dlatego tego typu twoje wpisy,
      • Gość: Rodak Re: KIEDY POLACY ZMADRZEJA. - chyba nigdy?? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.01.05, 18:57
        Najwieksza Ku.wa Europy.Tak mowia ruscy na nas?Nich ja jakiegos ruskiego
        dorwiem,nogi z dupy powyrywam.
        • Gość: socer Re: KIEDY POLACY ZMADRZEJA. - chyba nigdy?? IP: 80.50.20.* 21.01.05, 17:18
          "Największym niebezpieczeństwem dla Polski, bywają sami Polacy " - Jan Nowak
          Jeziorański.
          • Gość: Rodak Re: KIEDY POLACY ZMADRZEJA. - chyba nigdy?? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.01.05, 20:00
            Smutne ale prawdziwe.
          • builder Re: KIEDY POLACY ZMADRZEJA. - chyba nigdy?? 21.01.05, 23:39
            Gość portalu: socer napisał(a):

> "Największym niebezpieczeństwem dla Polski, bywają sami Polacy " - Jan Nowak
            > Jeziorański.

i prawde mo`wil!!!,
            tylko juz` nie jest tak doslownie bo ludzie sie pokrzyz`owali tak jak kolorowi
            z bialymi, i klops w sosie wlasnym,

najgorsze jest to, ze dla takiego ballesta jest to nienormalne i niepowinno
            nigdy sie stac`,
    • kolcero c.d. 21.01.05, 21:01
      Nie dadza ci Polacy spoczac spokojnie :)))

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2506039.html
      • ballest polska glupota nie zna granic! 22.01.05, 12:21
        "Rotfeld: więzi z USA to silniejsza pozycja w UE

IAR,pi 21-01-2005, ostatnia aktualizacja 21-01-2005 18:15

"Sejm zdecydowanie opowiada się za umacnianiem partnerskich stosunków ze
        Stanami Zjednoczonymi. Posłowie debatowali nad expose szefa polskiej dyplomacji
        Adama Rotfelda, dotyczącego założeń polityki zagranicznej. Minister spraw
        zagranicznych podkreślił, iż dzięki szczególnym stosunkom z USA wzrosła pozycja
        Polski w Unii Europejskiej"
        • ballest Osmanczyk wiedzial co pisze 23.01.05, 12:20
          "Osmańczyk: Odrzucić kartę antyniemiecką

Cykl tekstów Edmunda Osmańczyka zamieszczonych latem 1946 r. w "Przekroju" był
          wołaniem o opamiętanie się. Czy nam się to podoba, czy nie - pisał - trzeba
          odrzucić kartę antyniemiecką i ułożyć stosunki z Niemcami.

Co polskie, bezkrytycznie kochamy. Z pokolenia na pokolenie przenosimy mit
          kawaleryjskiej szarży i "ofiary na ołtarzu Ojczyzny". W świecie liczy się
          życie, nie śmierć. Zamiast cierpieć mesjanistycznie - weźmy się do pracy! Sława
          przemija, bohaterstwo martwieje "w złotych literach kart historii". Przykład
          Niemiec uczy, że "nawet niesława pierzcha wobec trwałości potencjału pracy".

Nie łudźmy się - pisał - że naród niemiecki pozostanie obozem zadżumionych w
          środku Europy. Tam krzyżują się interesy świata, a gdzie jest interes - jest
          wola współpracy. Oni są skrzętni, zapobiegliwi, punktualni, gospodarni,
          oszczędni, racjonalni. Te ich cnoty kwitujemy ironicznym uśmieszkiem. My
          jesteśmy rozrzutni, lekkomyślni, bardziej skłonni do improwizacji niż do
          organizacji, rozkochani w sobie. Liczymy, że rozbicie sąsiada wzmocni nas
          samych. Ale "z cudzej słabości nie tworzy się jeszcze własna siła".
          Bojkotowanie kilkudziesięciomilionowego narodu, "zbywanie go pogardą i
          nienawiścią (...), nie da nam ani bezpośrednich korzyści, ani nie zyska nam
          dobrej opinii w świecie".

- Społeczeństwo nie było mentalnie przygotowane na takie sądy, one wzbudzały
          oburzenie - mówi prof. Andrzej Sakson.

Prof. Eberhard Schulz: - Czytałem w Niemczech polskie książki i gazety, ale
          dopiero mieszkając w Polsce, zrozumiałem, jak głęboko w duszach Polaków
          zakorzeniony jest mit historyczny. Tutaj nieustannie celebruje się rocznice
          narodowe. Uderza myślenie, że Polacy są szczególnym narodem. Ja sprzed wojny
          znam ideologię głoszącą, że naród ma w świecie misję do spełnienia... Gdy się
          tu przeprowadziłem, spotkałem się z serdecznością, jakiej nigdy w Niemczech nie
          doznałem. Ale też powiedziano mi, że jestem członkiem narodu sprawców. Nikogo
          nie zabiłem i nie czuję się winny."
          • Gość: braid Re: Osmanczyk wiedzial co pisze IP: *.net-htp.de 23.01.05, 12:33

To sa teksty uniwersalne co tu wklejasz.

Uderza myślenie, ze Niemcy sa szczególnym narodem. Ja sprzed wojny
            znam ideologię głoszącą, że naród ma w świecie misję do spełnienia.( deutsche-kulturtraegernation).. Gdy się tu przeprowadziłem, spotkałem się z serdecznością, jakiej nigdy w Polsce nie doznałem. Ale też powiedziano mi, że jestem członkiem narodu zlodziei. Nikogo nie okradlem i nie czuję się winny."

schikowski !!!!! Odrzuc karte antypolska!!
            • Gość: wolf Re: Osmanczyk wiedzial co pisze IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 13:29
              Gość portalu: braid napisał(a):

>
              > To sa teksty uniwersalne co tu wklejasz.
              >
              > Uderza myślenie, ze Niemcy sa szczególnym narodem. Ja sprzed wojny
              > znam ideologię głoszącą, że naród ma w świecie misję do spełnienia.
              >( deutsche-kulturtraegernation).. Gdy się tu przeprowadziłem, spotkałem się z
              > serdecznością, jakiej nigdy w Polsce nie doznałem. Ale też powiedziano mi, że
              >jestem członk
              > iem narodu zlodziei. Nikogo nie okradlem i nie czuję się winny."

Niestety widzenie w OBECNYCH Niemcach wylacznie zbrodniarzy należy do dobrego
              tonu nie tylko wsrod polskiego spoleczenstwa, ale tez w kregach polskich wladz
              (vide niedawne glosowanie w sejmie, antyniemieckie tyrady przedstawiciei LPR
              czy PiS-u, itd). Zaden normalnie myslacy rzad swiata nie ma ale do tego
              podstaw, zeby obecnym niemieckim wladzom zarzucic zbrodniczosc czy nawet
              antyposlkosc.

To, co mysli o Polakach niemieckie spoleczenstwo (np. o polskim zlodziejstwie,
              antyeuropejskiej postawie, dupolizostwie wobec USA), wynika tylko z AKTUALNYCH
              faktow. A polska antyniemieckosc opiera sie wylacznie na chorowitym trzymaniu
              sie faktow HISTORYCZNYCH sprzed ponad 3 pokolen i wynikajacego stad zboczonego
              widzenia dzisiejszego swiata.

Ciekawe, ze ta polska glupota zaostrza sie jeszcze bardziej u Polakow
              zamieszkalych w Niemczech (co widac po wpisach to na tym forum).
              • Gość: Braid Re: Osmanczyk wiedzial co pisze IP: *.net-htp.de 23.01.05, 13:52

wychodzi na to ze jedynymi rewizjonistami i niepoprawnymi faszytami sa Slazacy piszacy z Niemiec. Nie znam podobnie idiotycznych postaw wsrod normalnych Niemcow. Jesli chodzi o stereotypy o Polakach to wlasnie Slazacy podtzymuja je najbardziej ..ot tak mala zemsta tych malych brunatnych kundelkow.

To ze sie w Europie zaczyna zastanawiac czy "Niemcy znowu beda CI Niemcy" to tez zasluga zawodowych wypedzonych ktorzy na tym swoj polityczny kapital robia.
                Wszystkie tu wystepujace pomowienia i stereotypy wyniesli Slazacy z czasow Pruskich kiedy to przerabiano ich tymi prostackimi parolami na Niemcow. Im bardziej prymitywny Slazak tym bardziej wolal nalezac do rasy panow.
                I tym bardziej wysmiewal sie z Polakow. Potem czasy Hitlera ..tez zaowocowaly nowa kampania oszczerstw i ponizajacych porownan ..niektorzy Slazacy do dzis z tego nie wyrosli.

Ciekawe ze najwiecej slaskich idiotow politycznych pisze z Niemiec.
                Jak na razie to Niemcy nie moga sie nalizac dupy francuskiej i rosyjskiej ;)))
                Ale slepy slazak tego nie dowidzi .
                • Gość: wolf Re: Osmanczyk wiedzial co pisze IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 14:32
                  Gość portalu: Braid napisał(a):

>
                  > wychodzi na to ze jedynymi rewizjonistami i niepoprawnymi faszytami sa
                  Slazacy
                  > piszacy z Niemiec. Nie znam podobnie idiotycznych postaw wsrod normalnych
                  Niemc
                  > ow. Jesli chodzi o stereotypy o Polakach to wlasnie Slazacy podtzymuja je
                  najba
                  > rdziej ..ot tak mala zemsta tych malych brunatnych kundelkow.

Wstukaj sobie "polen witze" do googli to sie przekonasz czy wyladujesz na
                  slaskich stronach albo na stronach jak to nazywasz "normalnych niemcow" (((-:

>
                  > To ze sie w Europie zaczyna zastanawiac czy "Niemcy znowu beda CI Niemcy" to
                  te
                  > z zasluga zawodowych wypedzonych ktorzy na tym swoj polityczny kapital robia.

Jakie ty dzienniki ogadasz ? Wylacz moze w koncu to video z nagranym Wieczorem
                  z dziennikiem sprzed 20 lat, gdzie ciagle "strasza" Hupka i Czaja.

> Wszystkie tu wystepujace pomowienia i stereotypy wyniesli Slazacy z czasow
                  Prus
                  > kich kiedy to przerabiano ich tymi prostackimi parolami na Niemcow.

????? Skad takie madrosci ??? Widac zes gorol po gorolskiej szkole, gdzie
                  gdzie nawpychali ci tych prostatckich paroli do lba.

> Jak na razie to Niemcy nie moga sie nalizac dupy francuskiej i
                  > rosyjskiej ;)))

Zazdroscisz dobrych ukladow i geszeftow, glupi ciolku ? To nie sztuka ze
                  wszystkimi sasiadami dookola sie gryzc, tak jak Polska. Ale to juz taka
                  wrodzona cecha.

> Ale slepy slazak tego nie dowidzi

Ciekawe ze cala Europa jest tez slepa tylko Polacy widza dobrze (-:
                  • Gość: MDS Re: Osmanczyk wiedzial co pisze IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.05, 14:41
                    nic dodac, nic ujac!
                    no chociazdodac moznaby jeszcze naprawde duzo. dlupota polskich nazioli jest
                    niezglebiona :)
          • Gość: MDS Re: Osmanczyk wiedzial co pisze IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.05, 12:48
            taaak! polski naziol osmanczyk po przylaczeniu niemieckim ziem wschodnich do
            polski i wypedzeniach niemcow zaczal glosic chec ugody z niemcami!
            polskie nacjonalistyczne scierwo!
    • Gość: RODAK Re: KIEDY NIEMCY ZMADRZEJA. - chyba nigdy?? IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 14:53
      Das Ausmaß rechtsextremer und rassistischer Gewalt in Brandenburg hat einen
      Höchststand gegenüber den Vorjahren erreicht. Der Verein Operperspektive, der
      Opfer rechter Gewalt betreut, zählte für das Jahr 2004 insgesamt 134
      rechtsmotivierte Gewalttaten. Das entspricht einem Anstieg um 13 Prozent
      gegenüber dem Vorjahr, in dem 119 Taten bekannt wurden. Noch nie wurden so
      viele Menschen Opfer rechter Gewalt: insgesamt 174 Geschädigte gegenüber 154 im
      Vorjahr. Zu diesen müssen noch 60 weitere von Angriffen indirekt Betroffene
      gezählt werden, die bei Angriffen unverletzt blieben
      • ballest Polski Sejm przykladem tego co Osmanczyk zwalczal 23.01.05, 19:00
        Osmanczyk byl naprawde WIELKIM PATRITA POLSKIM, zna go z telewizji, czasami
        mnie wkurzal i z jego artykulow z gazet, czasami mnie wkurzal, ale on nie byl
        nacjonalista, to byl patriota polski, nie byl zaslepiony nienawiscia tak jak
        dzisiaj prawie caly polski Sejm i wiekszosc goroli na forum.
        Wystarczy przeczytac pare zdan Braida i jemu podobnych, to zaraz wiem, jak
        prymitywizm definiowac, to sa osoby bez zdziebeczka wlasnego honoru, nienawisc
        im wszelka jasna mysl zaciemnila, z takimi haslami nie oswieca Europy, tylko
        sie z nia pozegnaja.
        Mysmy tyle pieniedzy do Polski wlozyli, EU powinna sie naprawde zastanowic, nad
        drogami , jak Polske z UE wykluczyc, nie widze sensu, zeby z UE korzystala a
        nacjonalistyczne mysli propagowala!
        " Oni są skrzętni, zapobiegliwi, punktualni, gospodarni,
        oszczędni, racjonalni. Te ich cnoty kwitujemy ironicznym uśmieszkiem. My
        jesteśmy rozrzutni, lekkomyślni, bardziej skłonni do improwizacji niż do
        organizacji, rozkochani w sobie. Liczymy, że rozbicie sąsiada wzmocni nas
        samych. Ale "z cudzej słabości nie tworzy się jeszcze własna siła".
        Bojkotowanie kilkudziesięciomilionowego narodu, "zbywanie go pogardą i
        nienawiścią (...), nie da nam ani bezpośrednich korzyści, ani nie zyska nam
        dobrej opinii w świecie"

Tacy dzis nie JESTESCIE , ZMIENILISCIE SIE NA GORSZE!
        • Gość: Kulfon Re: Polski Sejm przykladem tego co Osmanczyk zwal IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 19:49
          Nalezaloby postawic pytanie – jak zachowuja sie inni nowi czlonkowie Unii.
          Czy Litwini, Czesi czy Wegrzy, tez robia z siebie takich pajacow , jak Polacy !
          Z tego co wiem – nie.
          A wiec co predyscynuje przedstawicieli kraju Piasta Kolodzieja to wystepowania
          w charakterze „Pajaca Europy”? Historia ? Mentalnosc, czy wrodzona glupota ?
          Moze kubel zimnej wody na polskie lby pozwoli im sie obudzic ze snu o
          wielkosci i spasc na ziemie rzeczywistosci. Moze trudno jest pogodzic sie z
          mysla ze jest sie golodupcem Europy – ale taka jest prawda.
          Przyjemnego wieczoru

Kulfon
          • ballest Kogo Polak w kostke ugryzie ! 23.01.05, 20:15
            Pajac EUROPY, to je to samo co uosiouek, ale to jest prawda !
            Nie znam drugiego panstwa, co sie tak glupie stawia, Amerykanin zagwizdnie
            Polak jest zaraz do nogi!
            Nie tylko to, Amerykanin go tez jak psa traktuje, ze piesek o tym nie wie, to
            co innego, bo skad on to ma wiedziec !
            • wolej5 Re: Kogo Polak w kostke ugryzie ! 23.01.05, 21:21
              ballest napisała:

> Pajac EUROPY, to je to samo co uosiouek, ale to jest prawda !
              > Nie znam drugiego panstwa, co sie tak glupie stawia, Amerykanin zagwizdnie
              > Polak jest zaraz do nogi!
              > Nie tylko to, Amerykanin go tez jak psa traktuje, ze piesek o tym nie wie, to
              > co innego, bo skad on to ma wiedziec !

Jak to dotychczas pisales smieciu ???. Ze ty nie obrazasz !!!. Na takie teksty
              jak wyzej moge powiedziec tylko jedo;
              Jestes zwykla hitlerowska swinia Schikowski. Zwykla prymitywna, goebbelsowska
              swinia... .
              I nawet nie mozna ci dowalic z tytulu narodowosci. Bo kim ty jestes ?. Niemcem
              oczywiscie nie, Polakiem rowniez nie... jestes reliktem hitlerowskiego stylu
              myslenia.
              >
              • Gość: Kulfon Re: Kogo Polak w kostke ugryzie ! IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.05, 19:04
                Ale ci docis - ballest !
                Teroski bydzie musiol isc sie wyczic dupa i loblyc swjyze galoty, bo te obsrane
                njy wypado nosic takymu lobroncy polskosci.
                To je dlo mje potwjerdzynie tezy o pajacowstwie Polokow.
                Pyrsk !
                Kulfon
                • Gość: RODAK Re: NAZI w NIEMCZECH IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.05, 19:07
                  Gość: Kulfon IP: *.dip.t-dialin.net
                  idz na sparkassa i zobacz minus na twoim koncie
                  • Gość: Kulfon Re: NAZI w NIEMCZECH IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.05, 19:49
                    Ty, a skont ty wjysz eli jo mom minus na koncie we szparkasie. Mosz recht.
                    Konto we szparkasie zlikwidowol ech jak ech sie dowiedziol, co poloki stojom
                    kole automatow sparkasy i obrabowujom klijyntow.
                    Pyrsk !
                    Kulfon
                • ballest Re: Kogo Polak w kostke ugryzie ! 24.01.05, 22:01
                  Mnie nie jest zodyn wstanie docis, do tego je zech na wszystkie "lapy" kuty,
                  jou wiym, jak nacjonalisty pouechtac i znom ich "mocne" czytej slabe strony.
                  Najgorsze jest to, ze obojyntnie co my napiszymy , gorolkie naziole wiedzom, ze
                  prouwda skryslomy!
                  Co uoni umiom to tylko prywatnie uobrazac !
                  Do dzisiej ani jeden Gorol mi nie napisou, kerou polkou partia nie kieruje sie
                  nacjonalistycznymi uczuciami, jou wiym czymu, bo taki w Polsce niyma!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka