IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.01, 00:00
kto zasłużył ten ma
czyżby taka była przyczyna pustki na forum?
a poza tym jak lubicie spędzać wakacje-urlop - podzielcie się ciekawymi
pomysłami
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirek Re: Wakacje IP: *.*.*.* 25.06.01, 00:00
      Mile Panie - nie zrozumcie mnie zle - jestem na prawde dumny z tego ze znam
      nasz kraj na prawde dobrze i bylem...no prawie wszedzie. Ta duma jednak ma
      bardziej podloze patriotyczne niz turystyczne i z pewnoscia powtorze rajd
      dookola Polski z moimi dzieciakami (juz i tak duzo widzialy) z tych samych
      pobudek. Ee - nad naszym Baltykiem chyba nie jest az tak zimno, chociaz...
      Tak poza tym to ten "Mireczek" na prawde rozgrzal mi serce i nabralem
      rumiencow - dzieki :)
      • Gość: Ee Re: Wakacje IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
        Niestety nad naszym morzem jest zimno, brudno i bardzo drogo. W tym roku będę
        jeszcze w okolicach Sulejowa, ale na przyszłe chyba zaliczę Chorwację - ceny
        dokładnie takie same jak u nas a pogoda murowana.
        • Gość: Mirek Re: Wakacje IP: *.*.*.* 26.06.01, 00:00
          Polecam polwysep Istria (Slovenia), Rijeka jest przepiekna, pogoda murowana no
          i blisko do Triestu (fajne zakupy).
          • Gość: Ee Re: Wakacje IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
            Dzięki za podpowiedzi. Do przyszłego roku mam zamiar zrobić dokładne
            rozeznanie - tym bardziej,że wybieram się z namiotem (i rodziną)
            • Gość: Mirek Re: Wakacje IP: *.*.*.* 26.06.01, 00:00
              Wlasnie, pola namiotowe sa bardzo fajne, ale uwaga na chlopcow - obowiazuje tam
              wszedzie toples a plaza nudystow jest po sasiecku :)
              • Gość: Ee Re: Wakacje IP: 157.158.202.* 27.06.01, 00:00
                I bardzo dobrze, nie zamierzam wychować jakichś pruderyjnych zakłamańców. Jak
                kiedyś starszy (wtedy ok 10-cio letni) zapytał mnie o pisma z gołymi babami,
                wytłumaczyłam, że przecież Pan Bóg nas takich stworzył i czego tu się wstydzić,
                a ja ktoś ma ładne ciało to przyjemnie popatrzeć.
                A teraz do rzeczy. Nienawidzę długich podróży samochodem, i będę szukać czegoś
                ładnego jak najbliżej tej strony CHorwacji. Mam nadzieję, że znajdę...
                • Gość: Szwager Re: Wakacje IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.01, 00:00
                  No to bys u nos w doma ale rewolucja wprowadziola z tymi golymi dziolszkami .
                  Ani niy chca godac . Moj synek je tera piytnoscie , mozesz se wyobrazic co jo
                  mom z nim za utrapiynie . Keby on to przeczytol to bych sie miol z pyszna . Ale
                  mosz recht .
                  A szpas tysz musi byc .

Pyrsk !
      • meg_s Re: Wakacje 25.08.01, 21:41
        przesłałam Ci "plan-konspekt"
    • Gość: Mirek Re: Wakacje IP: *.*.*.* 25.06.01, 00:00
      Dzieki Meg za ciekawy temat. Moja recepta na odpoczynek to duzo slonca, plaza i
      woda. Gdzie i kiedy to nie ma znaczenia. Nie wyobrazam sobie spedzic wakacji
      biegajac z aparatem fotograficznym po zatloczonych ulicach jakiegos “znanego”
      miasta, lazic po muzeach, czy wspinac sie po gruzach. Lubie czytac o tych
      miejscach, uczyc sie o zabytkach i historii, ale zwiedzanie nie jest moja forma
      wypoczynku. Uwazam tez, ze jest duza grupa "turystow", ktorym bardzej zalezy
      na "zaliczniu" jakiegos miejsca dla popisania sie przed znajomymi, niz na jego
      walorach estetycznych.
      • Gość: Ee Re: Wakacje IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.01, 00:00
        Mireczku, a gdzie ja w Polsce znajdę plażę, wodę i słońce? Nie ten klimat. A na
        zmianę klimatu nie te pieniądze!!! Więc zwiedzam, żeby nie umrzeć z nudów i
        żeby pokazać synom kawałek ich ojczyzny (zwłaszcza,że mamy w kraju kilka
        naprewdę pięknych zakątków)
        • Gość: meg Re: Wakacje IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.01, 00:00
          lubię kiedy słońce świeci - byle nie na mnie, więc plaża to dla mnie dopust
          boży i w ogóle totalna nuda, bo Bałtyk na kąpiele ciut rześki
          pięknych zakątków w Polsce jest rzeczywiście dostatek - a komu można się
          pochwalić szukaniem wśród pokrzyw zarośniętych cmentarzy z I wojny w Beskidzie
          Niskim, no ale to było kiedyś - teraz te cmentarze są oznakowane,
          uporządkowane - polecam, zwłaszcza że w pobliżu mnóstwo urokliwych łemkowskich
          cerkiewek
          Nie zdążyłam obejrzeć kilku drewnianych cudów, bo się spaliły (w pobliżu Gliwic
          również) i teraz mam obsesję drewnianej architektury
          ale się rozmarzyłam o wakacjach - wracam do pracy
          • Gość: Szwager Re: Wakacje IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.01, 00:00
            A toscie trefili z tym tematym . Za pora dni leca do Egiptu . A pieronowo lubia
            rajzowac . Juz zech obejzol konsek swiata . A przi tym je jeszcze jedyn temat
            kery je ciekawy . Kuchnia - jak kaj warzom i maszkycynie tych specjalnosci . To
            je cosik do mie . A jak idzie o roztomaite eki na swiecie , to nojlepiyj mi
            sie na razie podobalo w Malajzi . Moga kozdymu ino polecic , a nojpiynkniejsze
            tam je m. Andamanske .

Na razie i Pyrsk !
    • Gość: Mirek Re: Wakacje IP: *.*.*.* 02.07.01, 14:21
      To kto gdzie jedzie? Ja w tym roku siedze w miescie :(
      zostawiam urlop na grudzien.
      • Gość: Ee Re: Wakacje IP: 157.158.202.* 02.07.01, 14:24
        Zalew Sulejowski - konkretnie camping Borki. Piekne miejsce, lasy sosnowe,
        wielki czysty akwen a camping o 8 lat dostaje tytuł Mistr Campingów - i to w
        pełni zasłużenie!!!
        • Gość: Mirek Re: Wakacje IP: *.*.*.* 02.07.01, 14:49
          Brzmi ciekawie. Kiedy? Nie maja strony na sieci aby
          podpatrzec? Na ile? Czy na prawde traktujesz to jako
          odwyk od komputera? Nie rob tego. Bedziesz Ci zle bez
          nas - juz nalezysz tutaj.
          ;)
          • Gość: Ee Re: Wakacje IP: 157.158.202.* 02.07.01, 14:58
            www.borki.pl
            Jedziemy na trzy tygodnie w dwie rodziny. Ja jestem w ogóle uzależniona od
            komputera, więc dla moich oczu bedzie dobra taka przerwa. A już nie mówię o
            zmianie powietrza, bo dla nas, mieszkających na Śląsku to chyba każda zmiana
            jest dobra....
            A na pewno będzie mi was brakowało!!!
            • Gość: Mirek Re: Wakacje IP: *.*.*.* 02.07.01, 15:14
              Wyglada na swietne miejsce. Zycze milego odpoczynku! Kiedy wyruszasz?
    • Gość: Mirek Re: Wakacje IP: *.*.*.* 02.07.01, 20:35
      Co tu tak cicho? Czyzby juz wszyscy oprocz mnie i Hanysa juz wyjechali?
      • Gość: piotlik Re: Wakacje IP: *.warsnet.trzepak.pl 02.07.01, 21:16
        Nie wszyscy wyjechali !!! Ale dla wielu osób forum stało się zbyt hermetyczne
        i , przepraszam za wyrażenie, monojęzykowe. Poza tym nie wszyscy jeszcze
        uzależnili się od codziennego postowania. Do tego dochodzi ustawiczny brak
        czasu i świat rzeczywisty. :-). pozdrawiam.
        • Gość: regawzs Re: Wakacje IP: 217.0.71.* 02.07.01, 22:09
          utamet eis jemizc
          • Gość: kiltoip Re: Wakacje IP: *.warsnet.trzepak.pl 03.07.01, 01:43
            tamet an tsej ot eż ,żawuaz.
            • Gość: regawzs Re: Wakacje IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.01, 08:12
              zsinagyc
      • Gość: Ee Re: Wakacje IP: 157.158.202.* 03.07.01, 07:12
        Bo ja siedzę na forum tylko (prawie) w pracy. A na urop wyruszam 21-go.
    • Gość: meg Re: Wakacje IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 19:43
      jak wiecie, czasem próbuję odkurzyć stare tematy - ja w tym roku siedzę w domu -
      opowiedzcie o swoim ulubionym sposobie na urlop
      • Gość: Mirek Re: Wakacje IP: *.sympatico.ca 11.08.01, 22:51
        Gość portalu: meg napisał(a):

> jak wiecie, czasem próbuję odkurzyć stare tematy - ja w tym roku siedzę w domu
        > -
        > opowiedzcie o swoim ulubionym sposobie na urlop

To samo tutaj - siedze w domu zawalony robota i jakby nie bylo tego forum, to
        chyba bym zwariowal do reszty...
        Ten temat przypomina mi ze Ee powinna juz wrocic...
        • Gość: meg Re: Wakacje IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 04:44
          ja też mam nadzieję, że to urlop a nie zniechęcenie
          • Gość: kidd Re: Wakacje w Egipcie IP: *.server.ntl.com 12.08.01, 18:03
            Szwagier: gratuluje wakacyjnego pomyslu na Egipt i bardzo jestem ciekaw
            Twoich wrazen. Jest tyle do zobaczenia iz powinno sie wrocic powtornie, i
            wiecej.Olbrzymi niesmak zostaje niestety po pierwszym razie.Oszukiwanie
            w rachunku,stalo sie jakas narodowa specjalnoscia oraz
            zdzierskie,bandyckie ceny za np. napoje. Ktos byl swiadkiem sytuacji
            kiedy to wyniesiono ze sklepu szklanke wody dla kobiety ktora zaslabla i
            cena byla 5$ zanim ja podano.Zapobieganie dehydracji ma tam
            pierwszenstwo.Wez z soba maly plecak (chlebak),wlasna mineralna
            wode(butelkowa-sklepowa) bedziesz mial, kiedy tylko zapragniesz.
            Udanych wakacji zyczy kidd
            • Gość: Szwager Re: Wakacje w Egipcie IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.01, 18:40
              Dziynki . Jo juz je nazot i mioles recht . Jo tam juz roz bol , ale we ich
              stolicy , aterozki bolech nad Morzym Czerwonym . Jak keras chce widziec RAJ to
              niych tam jedzie ponurkowac . Tego niy poradza ani opisac . Bajka , tela
              kolorow , ryb i tak czystyj wody toch chyba nikaj wiyncyj niy widziol - no
              coby niy ocyganic to tysz na Langkawi i Morzu Andamanskim je tak samo piyknie ,
              ale ludzie som przeciwiynstwym tycz z Egiptu . Polecom .

Pyrsk !
        • Gość: Ee Re: Wakacje IP: 157.158.202.* 13.08.01, 14:24
          Wróciłam!!!!! a teraz potrzebuję tydzień urlopu aby odpocząć....
    • meg_s Re: Wakacje 30.06.02, 21:04
      no i temat zrobił się znów aktualny - ciekawe, jak tam Wasze zeszłoroczne plany
      • Gość: Ee Re: Wakacje IP: *.necik.pl 01.07.02, 20:31
        Plany to ja se mogę mieć - wakacjami rządzi kasa. Chciałam Chorwację, ale mnie
        nei stać - czyli tradycyjnie na najlepsze polskie pole namiotowe nad Zalewem
        Sulejowskim...
        • emma1 Re: Wakacje 01.07.02, 20:44
          U mnie tez cienko z kasa... Plany sie zmyly i zostala rzeczywistosc -
          BALKONOWNIA ale znajac nas i zycie wsiadziemy w auto i wyladujemy.... no
          zabaczymy. Bylismy juz pare razy w Lubiewnie (chyba sie to tak nazywa) nad
          jeziorem, bez pradu, bierzacej wody i toalety - ale bylo swietnie.
          • meg_s Re: Wakacje 01.07.02, 22:20
            no właśnie:
            "pieniążki kto ma, ten jedzie do Wieliczki,
            a kto pieniążków nie ma palcem do solniczki"
            ja też mimo tysiąca planów - mam takie swoje miejsce na ciężkie czasy
            nad Zatoką Pucką - i niestety nie wiem, czy nawet tam dam radę pojechać
            drugi rok bez urlopu - to nie dla mnie :-((((((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka