Gość: Alojz IP: *.j.pppool.de 03.07.05, 11:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=25956251&a=25968047 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
model.wieczniewczorajszy Re: Oberschlesier Feiern in Nürnberg!!! 03.07.05, 15:00 Gość portalu: Alojz napisał(a): Nachrichten aus Schlesientreffen! Pieronie ale sie tu naschych sfaliło! Standarten ze wschystkich Slonzkich Städten i Kreisow nasche "Frele" we Landestrachtach,ale nojgryfniejsi som nasche Jungs aus Oberschlesien Bergmannskapelle gro fajne konski "Der Steiger Kommt" Schlesische-Jugend,Studenten-Burschaften,Bergmanns we galauniformen Standy ze Wurschtami-Magera Fleischfabrikant aus Gleiwitz dzisioj Wupertal Ligenza ze naschom Wyndzonkom mumm wonio jak Pieron!!widza Landsleute sie gryfnie feieruja! Pierony Pyrsk und Prosit!! nach Oberschlesien Eurer Alojz!! Rany Julek, jakie to romantyczne, cudowny kronikarz ten Alojz. No i co, wurstem się obźarłeś ? Piwskiem uchlałeś ? Senftem byzchowa koschula pobrudziłeś ? A chopy z SS tysch były ? Bielizna z hakynkrojcami dla frelów w landestrachtach tysch była ? Tysch kupiłeś ta bielizna ? --- Model Wieczniewczorajszy Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: do modela 03.07.05, 18:28 zaś Ci żal,że tam nie byłeś?--to odbywa się co rok--może na przyszły się załapiesz Odpowiedz Link Zgłoś
model.wieczniewczorajszy Re: do modela 03.07.05, 21:11 sloneczko1 napisała: > zaś Ci żal,że tam nie byłeś?--to odbywa się co rok--może na przyszły się załapi > esz Nie bój się, a właśnie że byłem na tej "imprezie" i tą "kulturę i etykietę" tych wspominających z nostalgią II wojne światową, także doświadczyłem na własnej skórze. Jak na jedno życie to wystarczy mi aż nadto, no ale jeżeli Ty tak tej kultury łakniesz, to może jednak Ty ? --- Model Wieczniewczorajszy Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: do modela 03.07.05, 21:31 nigdy nie byłam na takiej imprezie to może kiedyś się wybiorę---ja mam zawsze wyjście,jeżdżę samochodem i jak mi sie nie podoba to po prostu wychodzę--z tego postu wynika,że jesteś Ślązakiem niemieckiego pochodzenia,bo inni tam nie jeżdżą--czy się mylę?popraw mnie Odpowiedz Link Zgłoś
model.wieczniewczorajszy Re: do modela 03.07.05, 21:52 sloneczko1 napisała: > nigdy nie byłam na takiej imprezie to może kiedyś się wybiorę---ja mam zawsze > wyjście,jeżdżę samochodem i jak mi sie nie podoba to po prostu wychodzę--z tego > postu wynika,że jesteś Ślązakiem niemieckiego pochodzenia,bo inni tam nie > jeżdżą--czy się mylę?popraw mnie Gdy mieszkałem w efenie to wydawało mi się że jest to wolny kraj. Myślałem że każdy kto tam przebywa (obojętnie studia, praca, azyl) może się w wolny sposób poruszać. Jeżeli się mylę to popraw mnie. Słoneczko co Ty wypisujesz ? Ja niemieckiego pochodzenia ? No, Wiesz ? Ja przecież z krwi i kości. Ach naprawdę wynika ? Jaka wielka nadinterpretacja. Rozczarowałem Ciebie ? --- Model Wieczniewczorajszy Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: do modela 03.07.05, 21:58 nie,nie rozczarowałeś--dla mnie wszyscy są równi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCC wez sie w koncu za twoich ziomkow IP: *.ccc.de / *.ccc.de 03.07.05, 19:35 jezeli sie tobie nie podoba, to wez sie w koncu za twoich ziomkow!! bo w 1945 w koncu zasmakowali cywilizacji na slasku i juz nie chca (widocznie) powrotu do ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasz Marjanek Re: wez sie w koncu za twoich ziomkow IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.05, 13:45 Model - jak ci zol, co njy pasujesz intelektualnie (bo jak widza, jest ejs za gupi) - do naszycvh Slonskich terffow - to pojec sie na popularne biesiady lwowiokow, wilniokow abo sosnowiokow.Tam sie napewno njy popaprosz twojigo njydzielnego hymdu (jak taki mosz). A i pierogow pojezta i kwasem popijeszta. A nom dej spokoj ! Pyrsk ! Wasz Marjanek Odpowiedz Link Zgłoś