annak12 05.09.05, 19:46 gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/513076.html Dobrze ,że zamiast kłosu ,sierpa nie dali:) i ten "młot ręczny". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballest Re: Nowy herb powiatu gliwickiego 05.09.05, 21:47 Brakuje mi tam symbolu Gliwic, albo Toszka jako powiat Gliwicko-Toszecki powinien tam byc jakis symbol tych miast, albo obydwa herby! Odpowiedz Link Zgłoś
ebenezer_1 Re: Nowy herb powiatu gliwickiego 08.09.05, 21:36 ballest napisała: > Brakuje mi tam symbolu Gliwic, albo Toszka jako powiat Gliwicko-Toszecki > powinien tam byc jakis symbol tych miast, albo obydwa herby! Nie ma czegos takiego jak powiat gliwicko-toszecki! Ba! Gliwice nawet nie wchodzą w skład powiatu gliwickiego, ale jak taki ignorant jak ty miałby to wiedzieć, co? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Nowy herb powiatu gliwickiego 08.09.05, 21:47 Wiem , ze nie masz pojecia co piszesz, bo skad, jestes napewno gorolem, a gorole nie znaja gliwic i historii powiatu, bredziu i meg sa tego najlepszym przykladem, choc przyznam, ze Meg naprawde sie podszkolila i napewno wie wiecej na niektory tematy jak ja ! historycznie nazywa sie ten Powiat naprawde Toszecko - Gliwicki, a wiec ma te dwie nazwy miast w nazwie, ale skad Ty to wiedziec jako Gorol mozesz, jak na temat nic nie czytasz i Cie historia nie interesuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly_kierowca Re: Nowy herb powiatu gliwickiego 09.09.05, 09:13 A dasz rade wyjątkowo bez wyzywania i obrażania? Aktualnie istnieje powiat gliwicki i to do niego odnosi się herb. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Nowy herb powiatu gliwickiego 09.09.05, 09:17 ależ skąd ? ballestowi się wydaje, że zna historię, że wie co było X - lat temu... i tylko tą historią żyje. co on wie o współczesnych Gliwicach ? NIC ! Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: Nowy herb powiatu gliwickiego 09.09.05, 09:22 ballest napisała: > Wiem , ze nie masz pojecia co piszesz, bo skad, jestes napewno gorolem, a > gorole nie znaja gliwic i historii powiatu, bredziu i meg sa tego najlepszym > przykladem, no to witaj na pokladzie ballest ...po tym jak dales plame z nazwa Zabrze wiemy jak dobrze znasz historie Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Nowy herb powiatu gliwickiego 09.09.05, 09:25 Pisz prosze na temat!Bredziu, ty co innego na watkach sugerujesz a co innego robisz! Tematem jest Herb powiatu, a nie nagonka na autorow wpisu! Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Nowy herb powiatu gliwickiego 09.09.05, 09:26 i stąd twój wpis, balcio ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Nowy herb powiatu gliwickiego IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 09.09.05, 09:22 A dlaczego wlasciwie nie! Ze ten powiac dzisaj sie tak a kiedys inaczej nazywal to jest jedno, ale uwazam, ze nazwa powiatu "Gliwicko-Toszeckim" uwzglednila by obydwie grupy mieszkancow tegosz terenu. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Nowy herb powiatu gliwickiego 09.09.05, 09:24 ale ramon, to są "gdybania". jest inaczej i szlus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Nowy herb powiatu gliwickiego IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 09.09.05, 09:31 sss9 napisał: > ale ramon, to są "gdybania". jest inaczej i szlus. Masz racje, to sa "gdybania", ale powinienes myslec troche w przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Nowy herb powiatu gliwickiego 09.09.05, 09:36 Ramon, wtedy bylby to powiat z historia, a ten Herb, to posmiewisko, czy Polacy naprawde nie maja kogos co sie zna na takich sprawach! Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly_kierowca Re: Nowy herb powiatu gliwickiego 09.09.05, 09:38 może ty zgłoś się do odpowiedniego urzędu i powal wszystkich na kolana swoją wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Nowy herb powiatu gliwickiego IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 09.09.05, 09:45 ballest napisała: > Ramon, wtedy bylby to powiat z historia, a ten Herb, to posmiewisko, czy Polacy naprawde nie maja kogos co sie zna na takich sprawach! maja maja,ale problym jest w tym, ze po wojnie Gliwice stalo sie polskim miastem a powiat zostou nadal tym czym bou - slonskym. Teras ludnosc na tych terenach jest jusz tak wymiyszano, ze mozna znowu do tradycyjnyj nazwy wrocic. W tym mozma manifestowac, ze akceptuje sie prawdziwa historie tego powiatu. Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: Nowy herb powiatu gliwickiego 09.09.05, 09:50 zanim zaczniecie manifestowac ..musicie miec plan dzialania.. www.intriguing.com/mp/_pictures/brian/immediat.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Nowy herb powiatu gliwickiego IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 09.09.05, 11:25 bedziemy go ustalac w Samstag nach der Sportschau. Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: Nowy herb powiatu gliwickiego 09.09.05, 11:37 To dejcie chopy ale pozor !!! bo ROPS czuwa a oni nie znosza konkurencji... www.intriguing.com/mp/_pictures/brian/theaqued.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 505 Re: Nowy herb powiatu gliwickiego IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.09.05, 09:05 Wyszloby tak jak w herbie Austrii na ktorym orzelek dumnie trzyma te "sowieckie" symbole... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Nowy herb powiatu gliwickiego 06.09.05, 09:14 właśnie, niektórym ciągle się coś kojarzy... ale zamiast z chłopstwem (rolnictwem)i robotnikami (przemysłem), widzą tylko "sowiecki" symbol... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: Nowy herb powiatu gliwickiego 06.09.05, 10:47 ja tam nie jestem znawca heraldycznym... ale spokojnie zrezygnowalbym z tych dodatkowych symboli (mlota i klosa) Bez tego orzel jest uniwersalny ... inaczej zglosza sie rzemnieslnicy z placzem ze o nich zapomniano ... a stan kupiecki ...itd ..itp;)))) @ Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Nowy herb powiatu gliwickiego 06.09.05, 11:04 to możnaby wkleić jeszcze znak wolnych mularzy i byłby komplet. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blank_zabanowany_hanys_hans Re: Nowy herb powiatu gliwickiego 09.09.05, 18:33 schlesien.nwgw.de/maszkety/Herb/02.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Nowy herb powiatu gliwickiego 09.09.05, 20:07 Hanys, o to mi se rozuazi, taki by tysz mog byc, trocha z Toszka wuozyc i juz je perfekt, ale jou juz napisou, autostradow nie umiom budowac, mostow tysz niy, no to mieli zrobic znaki drogowe, wlasciwie najlatwiejszou rzecz, ale to tak zrobiyli, ze zarowno Laband jak i bredziu nie wiedzieli kaj som. Jou wiedziou, ale tylko z tego powodu, bo se tam znom! Tera i dam dali Wappen emtwicklowac, dej przedszkolakowi kredka, uon by to lepi zrobiou! Odpowiedz Link Zgłoś