Dodaj do ulubionych

No panowie,jesteśmy górą!!!:)))

08.09.05, 14:44
"Za to chlubą Polski są wyjątkowo przedsiębiorcze kobiety!W Polsce więcej
kobiet niż mężczyzn ma średnie i wyższe wykształcenie.Wskażnik ich
przedsiębiorczości rośnie najszybciej w Europie."
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2905721.html
Mamy ten "intus";)),a panowie to tylko tak na forum tacy...:)).
Obserwuj wątek
    • sss9 Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 08.09.05, 14:46
      :))) a co ze Ślązaczkami ? jak wyglądają proporcje ?
      • annak12 Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 08.09.05, 14:55
        sss9 napisał:

> :))) a co ze Ślązaczkami ? jak wyglądają proporcje ?

Na razie jesteśmy w jednym "worku"!Ale śmiem stwierdzić ,że na Śląsku,więcej
        mężczyzn zostało zwolnionych masowo i niestety panie (co im bardzo dobrze
        wychodzi) wzięły"ster" w swoje ręce.
        • sss9 Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 08.09.05, 14:58
          ...panie na Śląsku...,Polki czy Ślązaczki ? przecież tak wg was wygląda podział
          i o to pytam. :)
          • annak12 Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 08.09.05, 15:10
            sss9 napisał:

> ...panie na Śląsku...,Polki czy Ślązaczki ? przecież tak wg was wygląda
            podział
            > i o to pytam. :)

"
            ...to co się da podziel na dwa ";))

• Gość: black Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 21:06
      Gratuluje ci serdecznie annok.
      • ballest Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 08.09.05, 21:17
        No prosze Annak, nie chca Cie w Polsce Gorole, a dresiarze i tak nienawidza
        osoby co sa lepsze jak oni sami, a ze wszystkie kobiety lepsze sa, wiec
        nienawidza wszystkie !
        Ale gratuluje i tak to wiedzialem, kobiety w Polsce sa inteligentniejsze jak
        mezczyzni , bardziej pracowite, ambitne, zapobiegliwe, skrzetne.
        Taka jest PRAWDA
        • kolcero Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 08.09.05, 21:21
          Ale w Niemcach nie sa??? Ufff a juz myslalem
          • Gość: Ramon Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 08.09.05, 21:23
            kolcero napisał:

> Ale w Niemcach nie sa??? Ufff a juz myslalem

ruznie bywa - trafilem na madra, niewiem czy sie cieszyc albo plakac;-)
            • ballest Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 08.09.05, 21:49
              No nie tylko Ty Ramon ! ;)
        • Gość: black Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 23:25
          co ten kretyn pisze? on chyba podstawówki nie skończył.
          ballest napisała:

> No prosze Annak, nie chca Cie w Polsce Gorole, a dresiarze i tak nienawidza
          > osoby co sa lepsze jak oni sami, a ze wszystkie kobiety lepsze sa, wiec
          > nienawidza wszystkie !
          > Ale gratuluje i tak to wiedzialem, kobiety w Polsce sa inteligentniejsze jak
          > mezczyzni , bardziej pracowite, ambitne, zapobiegliwe, skrzetne.
          > Taka jest PRAWDA

AA, AA, AA, to coś dla ciebie!
          • ballest Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 09.09.05, 13:34
            Witamy w dressie murzynku !
            • sss9 Re:masz jakieś problemy ballest!!!:))) 09.09.05, 13:43
              pora na telesfora. tylko wcześniej łyknij pigułki. wiesz, te silne. :)))
            • Gość: black Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 23:57
              ten balest jest nie tylko faszystą, ale i rasistą. Taki cienki szkopek!
        • annak12 Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 09.09.05, 14:25
          ballest napisała:

> No prosze Annak, nie chca Cie w Polsce Gorole, a dresiarze i tak nienawidza
          > osoby .

..nie muszą mnie chcieć ,ja nie jestem gościem na swej ziemi:)).A co na mnie
          wypisywali,to tylko świadczy o ich ograniczeniu;),dla mnie liczy się
          człowiek .Występowałam w obronie zasad ,które w cywilizowanym świecie powinno
          się przestrzegać.Jestem szczęśliwa ,że przyczyniłam się w taki sposob do
          rozsławienia Polski i wogóle pań ,gdyż czasami panowie myślicie ,że osiągamy
          coś ,dzięki naszym walorom!Nie leję wody;)tak jak moi adwersarze,w tym są
          wspaniali.Ale w biznesie liczą się konkrety,inaczej kontrahentów bym zalała!:))

Dzięki Ballest za gratulacje:))))
          • sss9 Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 09.09.05, 14:37
            ja też chciałbym pogratulować, tobie annak i ballestowi. nie bardzo wiem co on
            znowu nabzdecił, bo odniesienia to do niczego nie miało, ale skoro jesteś mu
            wdzięczna, to ja też. cieszę się razem z wami, juhuuuuu !

p.s. przyjmiecie mnie do waszej bandy ?
            • annak12 Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 09.09.05, 15:26

sss9 napisał:

> ja też chciałbym pogratulować, tobie annak i ballestowi. nie bardzo wiem co on
              > znowu nabzdecił, bo odniesienia to do niczego nie miało, ale skoro jesteś mu
              > wdzięczna, to ja też. cieszę się razem z wami, juhuuuuu !
              >
              > p.s. przyjmiecie mnie do waszej bandy ?

...znowu chcesz mnie podtopić!Ty niestety wyskoczyłeś od razu o
              podziałach ,odczułam w twych postach jedynie nienawiść ,że ja z tym wyszłam!!
              Nie było tam ani jednego słowa ,za które ani ja albo inna z pań mogła ci
              podziękować.
              A propo band ,to dawno wyrosłam !

A ballestowi dziękuję za te słowa:

Ale gratuluje i tak to wiedzialem, kobiety w Polsce sa inteligentniejsze jak
              mezczyzni , bardziej pracowite, ambitne, zapobiegliwe, skrzetne.

> wdzięczna, to ja też. cieszę się razem z wami, juhuuuuu !
              >
              Naucz się na przyszłość rozgraniczać podziękowanie od wdzięczności!!!

• sss9 Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 09.09.05, 15:50
                eee tam, reagujesz histerycznie. po prostu pytałem z ciekawości - w końcu to
                wasza banda ciągle mówi o Gorolach i Ślązakach. zauważyłaś może, że nikt prócz
                was takich podziałów nie czyni ?
                nie mniej, generalizujesz tak samo jak ballest i ten patos w twojej odpowiedzi
                na jego winszowanie : "broniłam zasad", itp... ty naprawdę poczułas się
                dowartościowana ! gratuluję, potrzebujesz tego. :)
                • annak12 Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 09.09.05, 16:11
                  sss9 napisał:

> eee tam, reagujesz histerycznie. po prostu pytałem z ciekawości - w końcu to
                  > wasza banda ciągle mówi o Gorolach i Ślązakach. zauważyłaś może, że nikt prócz
                  > was takich podziałów nie czyni ?
                  > nie mniej, generalizujesz tak samo jak ballest i ten patos w twojej odpowiedzi
                  > na jego winszowanie : "broniłam zasad", itp... ty naprawdę poczułas się
                  > dowartościowana ! gratuluję, potrzebujesz tego. :)

Sam sobie przeczysz,ciągle w Twoich postach czytam o podziałach ,o tym jak
                  mnie przydzieliliście ,jakieś bandy tworzysz!Dowartościowana jestem i zawodowo
                  osiągnęłam coś ,i rodzinę mam wspaniałą , i przyjaciół.A o dowartościowaniu
                  pisałam blackowi,więc nie mieszaj.Histeryczką też nie jestem,nie wrzeszczę
                  ciągle, że mnie obrażacie.Jeśli w mych wypowiedziach jest patos ,to zablokuj
                  mnie .Nie będziesz wtedy narożony na moje "wypociny".

ps. przeczytaj sobie tylko ten wątek od początku,ile razy dokonałeś podziału,i
                  mnie przydzieliłeś.!

• sss9 Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 09.09.05, 16:17
                    nie irytuj się tak. już samą ideą tego wątku jest "podział", więc kto tu dzieli ?
                    ja się po prostu dostosowuję do konwencji... :)
                    • sss9 Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 09.09.05, 16:29
                      i jeszcze jedno pytanie, odpowiada ci to ? :
                      " nie chca Cie w Polsce Gorole, a dresiarze i tak nienawidza
                      osoby co sa lepsze jak oni sami, a ze wszystkie kobiety lepsze sa, wiec
                      nienawidza wszystkie !"- to ballesta.
                      walczysz, stajesz w obronie, dajesz świadectwo przed światem, i takie tam inne
                      patetyczne słowa, czy ten zacytowany kawałek jest w twoim klimacie ?
                      • annak12 Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 10.09.05, 16:43
                        sss9 napisał:

> i jeszcze jedno pytanie, odpowiada ci to ? :
                        > " nie chca Cie w Polsce Gorole, a dresiarze i tak nienawidza
                        > osoby co sa lepsze jak oni sami, a ze wszystkie kobiety lepsze sa, wiec
                        > nienawidza wszystkie !"- to ballesta.
                        > walczysz, stajesz w obronie, dajesz świadectwo przed światem, i takie tam inne
                        > patetyczne słowa, czy ten zacytowany kawałek jest w twoim klimacie ?

..dla pań pochlebnie ,dla panów prowokująco(na co odpowiedział black i dlatego
                        panom podziękowałam z osobna,żeby nie czuli się urazeni,umieszczając ich w
                        jednym poście obok siebie).
                        Nie kibicuję wam,jak się wyzywacie,kto prowokuje,który więcej wątków na daną
                        osobę tworzy.Nie reagowałam na wasze wzajemne "pyskówki".Na to ja nic nie
                        poradzam;).Każdy powinien zacząć od swojego podwórka,a nie wytykać jeden
                        drugiemu!
                        O prowokacjach twoich względem mnie ,mogę wiele pisać.Nawet tu w tym wątku nie
                        zwracasz się do mnie osobiście tylko -"nikt prócz z was","ta wasza
                        banda",z "wami".Widzisz ,gdybyś z ciekawości pytał się o proporcje,to odniósł
                        byś się do wszystkich grup etnicznych.Miałeś link podany ,a kto jak kto ,ale ty
                        to czytasz ze zrozumieniem;)),a ja nie jestem GUSem:).Od razu wątek
                        skierowałeś -"Polacy -Ślązacy",a powinien być" panie-panowie".
                        Widziałeś przestrzeń przed -".to co się da podziel na dwa" wymazałam
                        ripostę ,wyluzowałam.To się czepiłeś dziękowania;)
                        Swoją "sympatię";)względem mnie mocno "akcentujesz":))),Za co ci bardzo
                        serdecznie dziękuję;))

• annak12 Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 09.09.05, 14:05
        Gość portalu: black napisał(a):

> Gratuluje ci serdecznie annok.

Dzięki black,ja jestem tylko tą maluczką,gratulacje należą się wszystkim
        paniom.Każde miłe słowo dowartościowuje nas,bo mimo ,że zajęcie bardziej
        męskie,to nadal jesteśmy tym"puchem marnym".A i panowie przyczynili się do
        naszegom sukcesu(nieświadomie).

• Gość: rozsadek Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.05, 15:09
          inteligencja tak jak i glupota jest kobieta
          • ballest Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 09.09.05, 17:00
            Kobieta jest mądrzejsza od mężczyzny, ale najwięcej rozumu musi zużyć na to, by
            ukryć ten fakt.
            Mary McCarthy.
            • Gość: rozsadek Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.05, 20:16
              Dzisiejszym quasi-naukowym feministkom wydaje się, że o kształcie stosunków
              kobieta - mężczyzna decyduje wyłącznie to, kto chodzi do pracy, a kto siedzi w
              domu. Przy czym ten, kto pracuje zawodowo, jest jakoby uprzywilejowany, a ten,
              kto siedzi w domu - oczywiście upośledzony. Jest to myślenie prymitywne. Praca
              najemna w przemyśle, która na wielką skalę rozwinęła się w XIX wieku, była w
              istocie swej przekleństwem i dopustem Bożym, więc jako taka musiała być
              przypisana stronie upośledzonej - i tak było w śląskich rodzinach. Skazanie
              męskiej płci na tę robotę rzutowało na życie rodzinne przez następne 200 lat.
              Synów śląskich rodzin z urodzenia czekały dwa przekleństwa: wojna, gdzie służyli
              za mięso armatnie (w XIX i XX wieku Górnoślązacy uczestniczyli łącznie w 12
              wojnach na dużą skalę) i robota, gdzie było w dużej części podobnie. Dlatego
              chłopców nie kształcono i nie uposażano, lecz jedynie przyuczano do fachu. Nie
              bez powodu popularne śląskie przysłowie mówi: "Po toś się chłopie lągł, cobyś
              ciągł".

Zaś córki śląskich rodzin skazane były głównie na... zamążpójście. Dziś w oczach
              feministek wydaje się to jakimś niewiarygodnym przekleństwem, tymczasem w
              ówczesnym społeczeństwie był to przywilej, na który pracowała cała rodzina.
              Dlatego Ślązaczki od dawna były lepiej wykształcone niż ich bracia, bowiem
              ogłada zwiększała ich atrakcyjność. Zaś na ich posag, który ułatwiał start w
              samodzielne życie, pracowali bracia, pospiesznie wysyłani do roboty i pozbawieni
              tych przywilejów. Warto sięgnąć po prace ówczesnych etnografów, którzy tę
              obyczajowość i relacje rodzinne dość dobrze opisali. Wynika z nich, że w grupach
              autochtonicznych kobiety rzadziej były analfabetkami i częściej sięgały po
              książki - od modlitewników, przez poradniki medyczne, aż po literaturę piękną.
              Nie tylko zarządzały domem w sensie ekonomicznym, ale także intelektualnym.

Tak było jeszcze w latach 60. ubiegłego stulecia. Od tej chwili można
              powiedzieć, iż następował proces powolnej emancypacji... mężczyzn na Górnym Śląsku.
              • ballest Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 09.09.05, 20:27
                Ciesze sie, ze to zauwazyles, wprawdzie w mej rodzinie mezczyzni byli lepiej
                wyksztalceni, ale wszystkie kobiety tez zawody mialy.
                Mnie chodzi ale naprawde o inteligencje nie slaska ale polska, a tu widac
                naprawde ogromna roznice, mezczyzni sa wulgarni , nieokrzesani, niedomyci,
                brudni, smierdza, slownictwo ponizej wszelkiej krytyki, (obserwuje to we
                Frankfurcie, - oczywiscie nie wszyscy, bo po kulturalnym Polaku nie poznasz ze
                z Polski jest)
                Natomiast kobiety polskie wyksztalcone, znaja kilka jezykow, potrafia sie
                zachowac przy stole, sa ambitne skrzetne, zreszta juz pisalem, SAME
                SUPERLATYWY, oczywiscie Polscy mezczyzni przegrywac nie potrafia wiec i na
                forach bede wyzywane.
                • Gość: rozsadek Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.05, 20:32
                  intelekt przewyzsza inteligecje
                  • szwager_ze_laband Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 09.09.05, 21:13
                    "Przy badaniu inteligencji, szczególną uwagę zwracają, następujące tendencje;
                    Im mniejszy stopień inteligencji lub im mniej wartości duchowych (np. otwartość,
                    szczerość, uczciwość) ma dana osoba, tym bardziej stara się ona być dobrze
                    odbierana i mocniej podkreśla swój intelekt, którego trudno się u niej doszukać
                    a ponadto, tym większe ma aspiracje, np.; do zajmowania wysokich stanowisk, do
                    osiągania coraz większego zakresu władzy, do większych zarobków i zaszczytów lub
                    do większej popularności.
                    Z kolei, im większy stopień inteligencji ma dana osoba, tym większe u niej są;
                    indywidualizm, świadomość społeczna, godność osobista, niezależność, dążenie do
                    wolności, odwaga, prawdomówność, uczciwość oraz większy szacunek dla drugiego
                    człowieka w tym dla jego pracy, godności i własności prywatnej."
                    • ballest Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 09.09.05, 22:21
                      Laband, gynau tak myslam i to musi prouwda byc, uobejrzi naszego bredzia, czy
                      SSSmana, uo nich se nie wiy nic zamknieci jak wrota w stodole, a udowajom kim
                      to w robocie nie som!
                      Tu mosz recht, skond ues to wyczas!
                      • szwager_ze_laband Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 09.09.05, 22:24
                        www.psychofizjonomika.heron.com.pl/psychofizjonomika_inteligencja.html
                        • ballest Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 10.09.05, 09:34
                          Dzieki Laband !
                          Warto poczytac!
                        • sloneczko1 Laband 11.09.05, 09:00
                          szwager_ze_laband napisał:

> www.psychofizjonomika.heron.com.pl/psychofizjonomika_inteligencja.html

czy analizujesz nas?
                          • szwager_ze_laband Re: Laband 11.09.05, 15:28
                            ostatnio juzas ja :)))
                            • annak12 Re: Laband 11.09.05, 16:00

> ostatnio juzas ja :)))

:)tak blank z ciekawości poczamu;)))
                              • sloneczko1 Re: Laband 11.09.05, 17:04
                                no właśnie? po czamu?
                                • szwager_ze_laband Re: Laband 11.09.05, 17:35
                                  ino do szpasu :)))

niy biercie wszysko tak na serio :)))
                                  • sloneczko1 Re: Laband 11.09.05, 17:41
                                    ale to ciekawe co kto myśli o kim i wiela je w tym prowdy ;)
                                    • meg_s Re: Laband 11.09.05, 17:52
                                      np kumpel Szwagra jednych kobiet broni przed obrazą do upadłego, ale jak sam
                                      jakby nie było kobietę nazwie "prymitywną" to to jest wszystko w porządku i
                                      szwagerek rączki zaciera
                                      • sloneczko1 Meg_s 11.09.05, 17:59
                                        każda kobieta jest porządna i godna uwielbienia-----i mogę powtórzyć za Myhą--że
                                        kto będzie nas szanował jak my same nie będziemy sie szanować--Meg_s--jesteśmy
                                        tego przykładem i każdy kto tego nie rozumie zasługuje na ignora z naszej strony
                                        • meg_s Re: Meg_s 11.09.05, 18:14
                                          dziękuję Ci - toś mnie faktycznie pocieszyła
                                          a jak to ja się nie szanuję ? bo chciałabym się poprawić a nie wiem
                                          • sloneczko1 Re: Meg_s 11.09.05, 18:58
                                            meg_s napisała:

> dziękuję Ci - toś mnie faktycznie pocieszyła
                                            > a jak to ja się nie szanuję ? bo chciałabym się poprawić a nie wiem
                                            to był
                                            post do wszystkich kobiet które dają się wciągać w niepotrzebne dialogi z panami
                                            które je obrażają
                                      • ballest Re: Laband 11.09.05, 18:18
                                        "np kumpel Szwagra jednych kobiet broni przed obrazą do upadłego, ale jak sam
                                        > jakby nie było kobietę nazwie "prymitywną" to to jest wszystko w porządku i
                                        > szwagerek rączki zaciera"

MEG - PRZESTAN, prosze!
                                        Wpierw za to Cie przeprosilem I PRTZEPROSINY PRZYJELAS; _ albo zapomnialas
                                        (dlugie wlosy, krotkou pamiec)
                                        Laband nigdy z tego powodu nie zacieral rak, napisou nawet, ze nie chce swady
                                        miedzy nami, a Ciebie zawsze powazou!
                                        Meg zaczynasz tu probowac wbijac klin miedzy nas!
                                        Prosze badz objektywna, wiecej od Ciebie nie zadamy!
                                        • meg_s Re: Laband 11.09.05, 18:25
                                          a co twierdzisz na temat dzisiejszego harcerstwa w Polsce ?

(zgadza się, włosy mam bardzo krótkie)
                                          • szwager_ze_laband Re: Laband 11.09.05, 19:08
                                            maszkytnie wyglondajom w tych krotkich galotkach :)))
                                            • sloneczko1 Re: Laband 11.09.05, 19:24
                                              kto i kaj?
                                              • szwager_ze_laband Re: Laband 11.09.05, 19:27
                                                no te (h)arcydupki :)))

ps
                                                no ja, harcerki to co inkszego!!
                                            • meg_s Re: 11.09.05, 20:56
                                              > maszkytnie wyglondajom w tych krotkich galotkach :)))

a to akurat nie było pytanie do ciebie
                                              • szwager_ze_laband Re: 11.09.05, 21:06
                                                wiym, ale pomyslouch se ize trocha szpasu sie sam wkoncu przido :(((
                                      • borasca0107 !!! 11.09.05, 19:51
                                        meg_s napisała:

> np kumpel Szwagra jednych kobiet broni przed obrazą do upadłego,

czy ja dobrze widze???!! - ze masz mu za zle, ze wstawial sie w mojej obronie???
                                        Czyli wedlug Ciebie jest okay, gdy Twoi kumple po chamsku mnie tu wyzywaja, ale
                                        jest bardzo nie okay gdy ballest cos im na ten temat odpisze??? - czyli wedlug
                                        Ciebie jestem na poziomie plebsu, szmaty nie wartej jakiegokolwiek szacunku na
                                        forum? - i dlatego masz za zle ballestowi, ze mnie bronil do upadlego?????!

wedlug Ciebie pewnie tez jest bardzo okay wpis debilnietego blacka:

Re: OD KIEDY MODERACJA FORUM GLIWICE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                                        Gość: black 10.09.05, 23:54 + odpowiedz

admini czekają aż balest wytrzeźwieje, żeby mu dać funkcję cenzora, oczywiście
                                        po protekcji brudaski;-)

`````````````````````````````````````````````````````

a juz zupelnie godną potepienia jest moja reakcja na 'tom kulturem'

Re: OD KIEDY MODERACJA FORUM GLIWICE ?
                                        borasca0107 11.09.05, 00:25 + odpowiedz

Gość portalu: black napisał(a):

> admini czekają aż balest wytrzeźwieje, żeby mu dać funkcję cenzora,
                                        > oczywiście po protekcji brudaski;-)

nie dosc, ze idiota to jeszcze na dodatek analfabeta - wspolczuje.

``````````````````````````````````````````````````````````````````

i jak najbardziej godna podziwu jest dla Ciebie (Was)
                                        nastepna kwiecista mowa blacka walnieta w moja strone,
                                        ktorej kibicujecie w samouwielbionej blogiej ciszy - bo mi sie nalezalo?!
                                        Przypominacie mi zwyczajne stare szkapy z klapami na oczach.

Wiecie co? - wszystko ma swoje granice - moja cierpliwosc na tym
                                        przysmiardnietym forum rowniez. Jestescie wszyscy jedna wielka banda -
                                        odzwierciedleniem typowej Polski. Robicie wielki rwetes gdy ktos spojrzy na Was
                                        krzywo, ale zamykacie oczy i zatykacie uszy gdy jakas holota kopie czlowieka na
                                        ulicy - bo to Was nie dotyczy??? - gratuluje bardzo selektywnego stopnia pseudo
                                        moralnosci..... rzeczywiscie - ignor wedlug was powinien rozwiazac wszelkie
                                        problemy - bo przeciez gdy nie bedzie sie przeszkadzalo huliganom tępiąc ich,
                                        to zakopia czlowieka na smierc majac przy tym kupe radochy, problem przestanie
                                        istniec, a wy bedziecie dalej mogli plawic sie w swojej nieskazitelnej
                                        szlachetnosci...

Na pozegnanie dodam tylko, ze mozecie zaczac oddychac spokojnie - juz tu
                                        napewno nie zajrze... tylko nie pozabijajcie sie w wyscigu do administracji ze
                                        zgorszonymi skargami na MOJE chamstwo - proponuje ustawic sie w kolejce...
                                        • meg_s Re: !!! 11.09.05, 20:15
                                          borasca0107 napisała:

> meg_s napisała:
                                          > > np kumpel Szwagra jednych kobiet broni przed obrazą do upadłego,
                                          >
                                          > czy ja dobrze widze???!! - ze masz mu za zle, ze wstawial sie w mojej
                                          obronie??
                                          > Czyli wedlug Ciebie jest okay, gdy Twoi kumple po chamsku mnie tu wyzywaja,
                                          ale jest bardzo nie okay gdy ballest cos im na ten temat odpisze??? - czyli
                                          wedlug Ciebie jestem na poziomie plebsu, szmaty nie wartej jakiegokolwiek
                                          szacunku na forum? - i dlatego masz za zle ballestowi, ze mnie bronil do
                                          upadlego?????!

nie, nie i jeszcze raz nie - nadinterpretujesz wręcz niewiarygodnie

przeczytaj to co napisałam do końca - i przeczytaj nawet jeszcze to co ballest
                                          potem napisał (tylko on swoich pouczeń nie odnosi zazwyczaj do siebie, a
                                          szkoda) - chodziło mi o jednakowe traktowanie

często nie podoba mi się słownictwo i zachowanie braida i sss, ale ballest
                                          głosząc się jedynym tu obrońcą kultury - sam zachował się nielepiej

nie podobają mi się przytoczone przez ciebie "występy", ale wiem już że
                                          pouczanie tu na forum, a nawet w mailach poza nic nie daje, bo próbowałam ongiś
                                          i jednego i drugiego - a skoro admin ma sobie tylko znane kryteria usuwania
                                          postów - cóż....
                                        • myha1 Re: !!! 11.09.05, 20:37
                                          borasca0107 napisała:

> Czyli wedlug Ciebie jest okay, gdy Twoi kumple po chamsku mnie tu wyzywaja,
                                          ale
                                          >
                                          > jest bardzo nie okay gdy ballest cos im na ten temat odpisze??? - czyli
                                          wedlug
                                          > Ciebie jestem na poziomie plebsu, szmaty nie wartej jakiegokolwiek szacunku
                                          na
                                          > forum? -

borasco , chyba zbyt surowo oceniasz fakt, że nie reagujemy na takie
                                          odzywki ....po prostu w ogóle nie warto reagowac !!!
                                          Powoduje to skutek dokładnie odwrotny.

Ballest też raczej robi Ci niedźwiedzią przysługę ciągle powtarzając epitety
                                          jakimi Cię potraktowano :(
                                          Jakakolwiek reakcja to woda na młyn, który mieli ciagle nowe bzdety ...brak
                                          reakcji to najlepsza reakcja .

MyHa
                                        • sloneczko1 Borasco ---- pozdrawiam 11.09.05, 21:23
                                          a ja dalej uważam ,że po to jest Admin żeby takie obrażające wpisy kasował a
                                          osoby je piszące banował----a on kasuje wątki czy wpisy informujące lub
                                          historyczne----naprawdę przydałby sie tu moderator,ale mądry moderator a nie z
                                          uprzedzeniami
                                        • Gość: black Re: !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 00:05
                                          no tak borasko, twoja reakcja na mój tochę humorystyczny tekst była
                                          pryncypialna i dosadna. Dobrze żeś mi to przypomniała, a wydawło się, że lubisz
                                          błądzić w dolinach absurdalnych wypowiedzi.....

A tu takie donosicielstwo i innych w to wciągasz i szkalujesz....
                                        • sss9 Re: Żegnaj borasca0107 12.09.05, 09:57
                                          entre miałaś nienajlepsze, więc i zejście z F.G. w marnym stylu. baaaaj !
    • szwager_ze_laband Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 11.09.05, 19:37
      no to chopy jednak my som gorom chyba :)))
      • sloneczko1 pewnie,że jesteście górą........ 11.09.05, 19:44
        Ty pójdziesz górą ,a ja doliną.................
      • annak12 Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 11.09.05, 19:44

> no to chopy jednak my som gorom chyba :)))

;))A tak w czym dokładnie:))
        • szwager_ze_laband Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 11.09.05, 19:46
          no dyc ino i wyuoncznie we tym wontku :)))
          • ballest Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 11.09.05, 21:11
            No i doczekala se Margotka i MyHa reakcji!
            Prosze ale mnie nie porownywac z Bredziami, SSSmanami, Blackami i
            innymi "zielami" co kobiety obrazaja !

Zawsze uwazalem i dalej uwazam, ze Meg poprzez swoje milczenie na Forum im
            racje dala, nawet w czasie obrazania Rity rece zacierala!
            • myha1 Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 11.09.05, 21:19
              ballest napisała:

> No i doczekala se Margotka i MyHa reakcji!
              > Prosze ale mnie nie porownywac z Bredziami, SSSmanami, Blackami i
              > innymi "zielami" co kobiety obrazaja !

ballest
              jesteście nieporównywalni ... naprawdę
            • meg_s Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 11.09.05, 21:27
              ballest napisała:

> Zawsze uwazalem i dalej uwazam, ze Meg poprzez swoje milczenie na Forum im
              > racje dala, nawet w czasie obrazania Rity rece zacierala!

jasne - jestem jeszcze winna epidemii ptasiej grypy, dziurze ozonowej i Katrinie

zdecydowanie przeceniasz mój wpływ wychowawczy na kogokolwiek - próbowałam
              mitygować i "pouczać" dużo dawniej - ale skoro ani jednej osoby nie nie udało
              mi się "wychować" - to i zaprzestałam dalszych prób
            • meg_s Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 11.09.05, 21:32
              ballest napisała:
              > No i doczekala se Margotka i MyHa reakcji!

jak już napisałam w bezpośredniej odpowiedzi - totalna nadinterpretacja
              trochę tak jak ty - nie czytasz tego co naprawdę jest napisane, tylko to co
              chciałbyś zeby ci pasowało do wypowiedzi

i nie unikaj odpowiedzi na moje pytanie o harcerzy
              • ballest Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 11.09.05, 21:36
                a co chcesz uslyszec, harcerstwo to zalazek partyzantki i polskiej mafiii
                Wierz mi!
                • myha1 Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 11.09.05, 21:39
                  ballest napisała:

> a co chcesz uslyszec, harcerstwo to zalazek partyzantki i polskiej mafiii
                  > Wierz mi!
                  >
                  • meg_s Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 11.09.05, 21:47
                    > ballest napisała:
                    > > a co chcesz uslyszec, harcerstwo to zalazek partyzantki i polskiej mafiii
                    > > Wierz mi!

nie wystarczy ogłosić wredne łgarstwo - powinno się to móc udowodnić
                    DOWODY - ballest !!!!!

myha1 napisała:
                    > Meg , no i doczekałaś sie :(
                    > nie daj sie sprowokować , nie warto :))

wiedziałam, że nie zmienił zdania - na tę rozprawę szykuję się od dawna
                    • szwager_ze_laband Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 11.09.05, 22:00
                      miouech juz downo spac, ale skisz tych (h)arcydupkow ech sam jeszcze kuknou
                      • ballest Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 11.09.05, 22:39
                        Dowod,-nie mam z tym problemu!
                        Dowodem jest partyzantka w Polsce i Mafia, ktorej np, nie ma w Niemczech!
                        Tego wlasnie uczono dzieci w Polsce, dlatego korzenie polskiej mafii powinno
                        sie szukac w Harcerstwie, obojetnie czy wam sie to podoba!
                        Nie kazdy czlowiek wykorzystuje takie wyszkolenie tylko do szlachetnych celow,
                        sa osoby co maja czarne plamy w swej DUSZY i te do innych celow sie posluzyly
                        ta zuchowaska szkola.

Tak na uboczu, prawda; - bronilem, Annak, Borasce, Suoneczko, Rite, czy Olak,
                        jak ich tu dresiarze obrazali , ale to samo bym zrobil, jak by ktos Meg czy
                        Myhe, albo Gliwiczanke tak wulgarnie obrazil!

TAKA JEST PRAWDA!

• myha1 Re: nie jestem pewna tej obrony..:( 11.09.05, 22:46
                          ...bo niestety mnie obraziłeś wiele razy...i Meg również :(
                          więc nie rób teraz z siebie rycerza na białym koniu:)

Fakt, czasem nawet mnie przeprosiłeś , ale tylko po to żeby za chwilę znowu
                          obrazić...:(

A w harcerstwie też byłam i jakoś niczego złego sie tam nie nauczyłam...i nie
                          mam czarnych plam w duszy
                        • meg_s Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 12.09.05, 03:37
                          ballest napisała:

> Dowod,-nie mam z tym problemu!
                          > Dowodem jest partyzantka w Polsce i Mafia, ktorej np, nie ma w Niemczech!
                          > Tego wlasnie uczono dzieci w Polsce, dlatego korzenie polskiej mafii powinno
                          > sie szukac w Harcerstwie, obojetnie czy wam sie to podoba!

masz problem - bo to nie jest żaden dowód - tylko twoje wymysły
                          FAKTY - ballest - FAKTY
                          idąc tropem twojego pokretnego rozumowania (a zaiste to nielatwe) - mozna
                          wysnuc takze wniosek, ze zrodlem pedofilii są seminaria duchowne
                          • ballest Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 12.09.05, 07:24
                            Polska Mafia jest Faktem, Partyzantka takze!
                            • ballest Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 12.09.05, 07:25
                              Chyba mi nie napiszesz, ze to w genach ta ciagotke macie?
                            • meg_s Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 12.09.05, 07:33
                              ballest napisała:
                              > Polska Mafia jest Faktem, Partyzantka takze!

nie rozumiesz pytania, kpisz czy udajesz ?

podaj DOWODY na ZWIĄZEK przyczynowo-skutkowy
                              • ballest Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 12.09.05, 07:57
                                Co ja wiem, to harcerstwo to nic innego jak paramilitarne szkolenie dzieci,
                                wyniki tego szkolenia sa znane.
                                Polska byla kolebka partyzantki a jest kolebka Mafii!
                                • meg_s Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 12.09.05, 08:02
                                  tyle wiesz - ile zjesz
                                  a jeśli tak twierdzisz - to g.... wiesz
                                  dokształć się najpierw na czym naprawdę polega dziś wychowanie dzieci i
                                  młodzieży w harcerstwie - i nie obrażaj porządnych ludzi
                                • sss9 Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 12.09.05, 08:03
                                  brawo ballest ! czy zapomniałeś wziąć leki ? Polska kolebką partyzantki i mafii...
                                  :))))))))))

chłopie tobie potrzebny jest psychiatra ! TAKA JEST PRAWDA !
                                • meg_s Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 12.09.05, 08:06
                                  zarówno sposób prowadzenia walk zwany "partyzantką" nie jest polskim odkryciem
                                  - a już napewno nie Polska była kolebką mafii,

skąd ty czerpiesz te swoje wiadomości ?
                                  • ballest Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 12.09.05, 08:12
                                    skad czerpie, z doswiadczenia!
                                    • sss9 Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 12.09.05, 08:17
                                      ergo - jesteś partyzantem harcerskim w polskiej mafii ? :)))
                                      • meg_s Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 12.09.05, 08:59
                                        proszę kibiców o powstrzymanie się od komentarzy
                                    • meg_s Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 12.09.05, 08:22
                                      jednostkowe doświadczenie potrafi baaardzo wypaczyć obraz
                                      i takoż ci uczyniło - ale głoszenie swojego jednostkowego doświadczenia jako
                                      prawdy objawionej, co czynisz - to już nadużycie

zwracam ci uwagę, że harcestwo (skauting) powstało na początku XX wieku, kiedy
                                      mafia już od dawna "miała się dobrze" w dodatku wymyślił je Anglik

idźmy dalej - jakież to twoje prywatne doświadczenie upoważnia cię do
                                      kłamliwego stwierdzenia, że harcerstwo wychowuje "żołnierzy mafii" ?
                                      • meg_s Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 13.09.05, 04:51
                                        ballest - powtarzam pytanie, pewnie ci umknęło w ferworze wydarzeń

Jakież to twoje prywatne doświadczenie upoważnia cię do stwierdzenia, że
                                        harcerstwo wychowuje "żołnierzy mafii" ?
                                        • ballest Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 13.09.05, 08:16
                                          MEg, Ty chyba mi nie chcesz udowadniac, ze macie to w genach!, albo ze to
                                          Dabrowski z Wloch przywiozl?
                                          • meg_s Re: No panowie,jesteśmy górą!!!:))) 13.09.05, 08:27
                                            nie odpowiadaj pytaniem na pytanie - udziel konkretnej odpowiedzi na konkretne
                                            pytanie - a może znowu nie rozumiesz co napisałam ?
                                            • meg_s ballest 14.09.05, 00:31
                                              mija 40 godzin od postawienia przeze mnie pytania - jeżeli nie umiesz nadal na
                                              nie odpowiedzieć, to przyznaj, że rzuciłeś potwarz bezmyślnie - bo po prostu
                                              taki już jesteś
                                              • ballest Re: ballest 14.09.05, 09:21
                                                Meg, odpowiedzialem tylko ty tego nie czytalas1
                                                Napisalem ze skas musi ta ciagotka do partyzatki i Mafii sie wziasc!
                                                Jesli uwzasz, ze nie z harcerstwa, bo tam sie tego wedlug Ciebie nie szkoli, to
                                                w taki m razie sugerujesz, ze w maja to Polacy w genach!
                                                To jest byc moze prawda, bo w Jugoslawii, Rosji, czechach tez partyzantka byla.
                                                Widze, ze doskonale znasz historie Slowian!
                                                • meg_s Re: ballest 14.09.05, 09:40
                                                  ballest napisała:

> Meg, odpowiedzialem tylko ty tego nie czytalas1
                                                  > Napisalem ze skas musi ta ciagotka do partyzatki i Mafii sie wziasc!
                                                  > Jesli uwzasz, ze nie z harcerstwa, bo tam sie tego wedlug Ciebie nie szkoli,
                                                  > to w taki m razie sugerujesz, ze w maja to Polacy w genach!

czytam, czytam - widocznie pisałeś - jak to mówisz "przez kwiaty" czytaj chwasty

i nie odwracaj jak zwykle kota ogonem - skupmy się na twoim wypowiedziach, a
                                                  nie na tym co ty myślisz że ja uważam - konkrety panie ballest, konkrety

to zdanie "skas musi ta ciagotka do partyzatki i Mafii sie wziasc" - jest
                                                  jedynie twoją supozycją - ok, dopóki piszesz "skas" (czytaj "skądś") - to
                                                  jeszcze jest w porządku - masz prawo do własnych domniemywań, ale kiedy już
                                                  TWIERDZISZ, że to kwestia harcerstwa - to jest już pomówienie jak długo nie
                                                  przedstawisz dowodów czytaj faktów, że twoje twierdzenie ma podstawy

i wytłumacz jakim to cudem rozumowania stwierdzenie
                                                  "wychowanie w harcerstwie z całą pewnością nie tylko nie popycha młodzieży w
                                                  kierunku ugrupowań przestępczych, ale jeszcze temu przeciwdziała"
                                                  doprowadziło cię do wniosku : "w taki m razie sugerujesz, ze w maja to Polacy w
                                                  genach"

czy znasz znaczenie słowa "sugestia" ?
                                                  • sss9 Re: ballest 14.09.05, 09:45
                                                    sugestia - nie !
                                                    ale: sugerqacja - owszem ! :)))
                                                  • meg_s Re: ballest 14.09.05, 10:08
                                                    słuszna uwaga sss

ale czasownik "sugerować" - pozostaje taki sam w obu przypadkach :)

sugerować - (łac. suggerere ‘podłożyć; doradzać’) dyskretnie poddawać komuś
                                                    jakiś pomysł, myśl; proponować jakieś rozwiązanie.

z tego by wynikało, że ballest twierdzi, że pomysł genetycznego obciążenia
                                                    Polaków (Słowian) pochodzi ode mnie

oj ballest, ballest - ładnie to wmawiać ludziom nieprawdę ?
                                                  • szwager_ze_laband Re: ballest 14.09.05, 10:12
                                                    Mie wtym waszym temacie zainteresowauo cosik inkszego - niywiym eli znocie take
                                                    powiedzynie "niy odstawiej mi sam partyzantki"?
                                                    Tyn zwrot uzywo sie jak ktos odwalo fuchy, abo jak myndzi, abo tysz jak oupa
                                                    godo dona wnukow/bajtli "wy pieronske partyzanty" (je to zartobliwe i je takim
                                                    okreslyniym dosytu wyrobiania przez bajtli). Te okreslynie "ty partyzancie", je
                                                    mi tysz uzywane w stosunkudo kogos kto lubi prowadzic dziaualnosc destrukcyjno,
                                                    ze tak powia:))), w jakims przedsiynwziynciu. Co do pytania Margotki, to moga
                                                    ino pedziec, ize pamiyntom jak uczyli nos w polskyj szkole o koniecznosci wojny
                                                    partyzanckyj wynikajoncyj suabosci militarnyj i zwracano uwaga na tyn sposob
                                                    walki jako richtik godny pochwauy, i jak juz idzie o samych harcerzy to to
                                                    chyba polsko historia posiado cos takego jak tzw. "szare szeregi". A teroski
                                                    przindymy do mafii
                                                  • meg_s Re: 14.09.05, 10:19
                                                    nie dokończyłeś jeszcze zdania - więc powiem na razie krótko

JEZUSIEMARYJO -
                                                    Szwagerku miły - każdy fakt ma swój kontekst - czas i jego realia - zestawiając
                                                    dowolnie wybrane fakty z różnych realiów, chcesz na ich podstawie wyciągać
                                                    daleko idące wnioski

"niewidzialna ręka" też działała z ukrycia ;)
                                                  • szwager_ze_laband Re: 14.09.05, 10:24
                                                    .... jako atakowania kogokolwiek.

woje w szkryfniyncie miauo ino i wyuoncznie na cylu wytumaczynie Ci czamu np jo
                                                    je zech bardzo, ale to bardzo sceptycznie nastawiony do polskego harcerstwa.
                                                  • meg_s Re: 14.09.05, 10:51

> .... jako atakowania kogokolwiek.
                                                    > woje w szkryfniyncie miauo ino i wyuoncznie na cylu wytumaczynie Ci czamu np
                                                    > jo je zech bardzo, ale to bardzo sceptycznie nastawiony do polskego harcerstwa

szykowałam wprawdzie od pewnego czasu wykład ;) na temat harcerstwa, ale teraz
                                                    napiszę tylko fragmencik
                                                    organizacje młodzieżowe, zwłaszcza popularne - są wybitnie łakomym kąskiem dla
                                                    rządzących, a co dopiero takich, którzy za cel obrali sobie "utworzenie nowego
                                                    człowieka" - w tym celu powstały "kręgi instruktorskie Andrzeja Małkowskiego"
                                                    (jako inicjatywa całkowicie oddolna) aby "odideologizować politycznie"
                                                    harcerstwo i nadać mu kierunek przystający do współczesnego świata

o ideałach harcerskich i ich praktycznym realizowaniu - w następnym odcinku :)
                                                  • szwager_ze_laband Re: 14.09.05, 10:52
                                                    Margotko, powiydz mi szczerze, czi uwazosz ze dzieci muszom skuodac przisiyngi?
                                                  • meg_s Re: 14.09.05, 10:57
                                                    muszą to nie jest właściwe słowo

co widzisz złego w takiej przysiędze ? bo ja szczerze mówiąc widzę na moim
                                                    dziecku i jego przyjaciołach jedynie pozytywne skutki wyznawania tych ideałów,
                                                    a że wzmocnione przysięgą składaną w uroczystych okolicznościach, to na
                                                    nastolatkach robi wrażenie - i taką obietnicę traktują poważniej
                                                  • szwager_ze_laband Re: 14.09.05, 11:04
                                                    jo to odbiyrom za pranie mozgu - muodych ludzi powinno sie uczyc samodzielnego
                                                    myslynia a niy slepego wykonywania rozkazow i przisiyngania na Boga i ojczyzna -
                                                    do ztego som oni jeszcze niy dojrzali. Niy miouech jeszcze okazji tysz
                                                    przeczytac sam odpowiedzi na zadane pytanie "jak to je we inkszych narodach,
                                                    czi tam tysz harcerze(abo organizacje im podobne) skuadajom tako przisiynga na
                                                    ojczyzna i Boga?". Rozumia ze niy musisz tego wiedziec, ale mozno kerys ze tych
                                                    kere sam dopowiadajom, bydzie poradziou cos na tyn temat powiedziec.
                                                  • meg_s Re: 14.09.05, 11:08
                                                    masz na końcu odpowiedź jesli chodzi o tradycję - a co do współczesnośći dowiem
                                                    się ale potrzebuję więcej czasu
                                                  • meg_s Re: 14.09.05, 11:11

> jo to odbiyrom za pranie mozgu - muodych ludzi powinno sie uczyc
                                                    samodzielnego myslynia a niy slepego wykonywania rozkazow i przisiyngania na
                                                    Boga i ojczyzna

ależ Szwager - czemu mówisz "ślepe wykonywanie rozkazów" - jeśli ktoś przysięga
                                                    że będzie służył Bogu - jeśli potwierdza nadrzędność 10 przykazań (+2 ;) - to
                                                    nigdy nie wykona rozkazu, który z tymi przykazaniami będzie sprzeczny - choćby
                                                    go wydał sam naczelnik
                                                  • meg_s jak zwykle ps 14.09.05, 11:13
                                                    to moja "plaga" - zawsze przypominać sobie jeszcze coś w momencie kliknięcia :D

chciałam tylko powiedzieć, że albo ja nie rozumiem co chciałeś powiedzieć, albo
                                                    Dekalog jest też praniem mózgu
                                                  • szwager_ze_laband Re: jak zwykle ps 14.09.05, 11:17
                                                    przesadzilas - mie szteruje przedewszyskim fakt tyj przisiyngi. A jak wyglondo
                                                    w harcerstwie to wiym - wykonuje sie ajnfach rozkazy.

I czego juz wogole niy rozumia, to te mundury - czi to niy je symbol wojskowy?
                                                  • meg_s Re: 14.09.05, 11:34

> przesadzilas - mie szteruje przedewszyskim fakt tyj przisiyngi. A jak
                                                    wyglondo w harcerstwie to wiym - wykonuje sie ajnfach rozkazy

przez przesadne przykłady uzyskujemy bardziej wyrazisty obraz ;)

owszem - wykonuje się rozkazy - a cóż to, czy np w pracy nie wykonujesz
                                                    rozkazów przełożonego ? - pisałeś o "ślepym" wykonywaniu - poprzez "ślepe"
                                                    wykonywanie rozumiem wykonywanie poleceń, które są niezgodne z naszymi
                                                    wartościami, a mimo to je wykonujemy - otóż w obserwowanych przeze mnie z
                                                    bliska 4 drużynach - "nie ma takiej opcji" - jeżeli się zdarzy że
                                                    drużynowemu "odbija" - zbiera się rada drużyny i "prostuje szlak" ;)

ja też mam pytanie - co widzisz złego w postawieniu przed młodym człowiekiem
                                                    wyraźnego "wzorca" ? - czemu uważasz, że to mu w jakimkolwiek stopniu
                                                    przeszkodzi w samodzielnym myśleniu ?

aha - odbierz pocztę proszę
                                                  • szwager_ze_laband Re: 14.09.05, 13:11
                                                    meg_s napisała:

> szwager_ze_laband napisał:
                                                    >
                                                    > > przesadzilas - mie szteruje przedewszyskim fakt tyj przisiyngi. A jak
                                                    > wyglondo w harcerstwie to wiym - wykonuje sie ajnfach rozkazy
                                                    >
                                                    > przez przesadne przykłady uzyskujemy bardziej wyrazisty obraz ;)
                                                    >
                                                    > owszem - wykonuje się rozkazy - a cóż to, czy np w pracy nie wykonujesz
                                                    > rozkazów przełożonego ? - pisałeś o "ślepym" wykonywaniu - poprzez "ślepe"
                                                    > wykonywanie rozumiem wykonywanie poleceń, które są niezgodne z naszymi
                                                    > wartościami, a mimo to je wykonujemy - otóż w obserwowanych przeze mnie z
                                                    > bliska 4 drużynach - "nie ma takiej opcji" - jeżeli się zdarzy że
                                                    > drużynowemu "odbija" - zbiera się rada drużyny i "prostuje szlak" ;)
                                                    >
                                                    > ja też mam pytanie - co widzisz złego w postawieniu przed młodym człowiekiem
                                                    > wyraźnego "wzorca" ? - czemu uważasz, że to mu w jakimkolwiek stopniu
                                                    > przeszkodzi w samodzielnym myśleniu ?
                                                    >
                                                    > aha - odbierz pocztę proszę

Przepraszom ale dopiyro tera merkuech te wszkryfniyncie(tu sie zrobiou bajzel
                                                    jak pieron:)

Przikuad pracy i zarabiania na zycie niy je sam odpowiednim, chyba juzas
                                                    przesadziouas :))
                                                    rozkaz z tego co pamiyntom niy podlego dyskusji, i to je to co mie do tego typu
                                                    organizacji zniychynco :)))

Wyrazny wzorzec to jedno, a skuonianie dzieci do przisiyngi to druge.

ps

Rozmawiom z tobom i mom coroz to wiynksze wrazynie ze je zes jeszcze we ZHP -
                                                    je to myjglich???
                                                  • meg_s errata 14.09.05, 10:54
                                                    popełniłam błąd stylistyczny - i zdanie może zostać opacznie zrozumiane
                                                    - powinnam to była zacząć od nowego zdania - a więc :
                                                    "kręgi AM" - nie miały na celu "utworzenia nowego człowieka"
                                                  • sss9 Re: 14.09.05, 10:26
                                                    wobec tego co napisałeś śwagier - spokojnie możesz jeszcze zasugerqacjować, że
                                                    sycylijska, rosyjska, amerykańska mafia, Jacuza, RAF, Al Kaida, Badder-Meinhoff
                                                    i wiele innych, to zwyczajni harcerze (ew. skauci). brawo ! życzę kolejnych
                                                    ważkich odkryć ! :)))))))))))
                                                  • szwager_ze_laband Re: 14.09.05, 10:28
                                                    czi uwazosz ze dzieci powinny skuadac przisiyngi na Boga i ojczyzna?

a mozno uwazosz ze powinny walczyc?
                                                  • betoniarz-zbrodniarz Re: 14.09.05, 10:33
                                                    Nie, nie powinny walczyć. Ale czasami inaczej nie można było. I oby juz nigdy
                                                    nie było takiej konieczności.
                                                  • szwager_ze_laband Re: 14.09.05, 10:46
                                                    betoniarz-zbrodniarz napisał:

> Nie, nie powinny walczyć. Ale czasami inaczej nie można było. I oby juz nigdy
                                                    > nie było takiej konieczności.
                                                    >
                                                    >

Wytupliku(wytumacz) mi prosza co bouo powodym ze przijmowano do organizacji
                                                    militarnych dzieci - niy rozumia tysz czymu bouo koniecznym poswiyncanie ich
                                                    zycia ...
                                                  • sss9 Re: 14.09.05, 10:49
                                                    masz śwagier na myśli Hitlerjugend ?
                                                  • szwager_ze_laband Re: 14.09.05, 10:51
                                                    tys posunou sie do tego porownania a niy jo.
                                                  • sss9 Re: 14.09.05, 10:55
                                                    o porównaniu, to ty piszesz śwagier. ja pytałem czy masz na myśli, czytej
                                                    niemyśli Hitlerjugend ?
                                                    niy poradzisz ? coś się zacięło w tej twojej fantastycznej niemieckiej maszynie ?
                                                  • szwager_ze_laband Re: 14.09.05, 10:57
                                                    sss9 napisał:

> o porównaniu, to ty piszesz śwagier. ja pytałem czy masz na myśli, czytej
                                                    > niemyśli Hitlerjugend ?
                                                    > niy poradzisz ? coś się zacięło w tej twojej fantastycznej niemieckiej
                                                    maszynie
                                                    > ?

wydowo mi sie rzeczom naturalnom niy porownywac hitlerowskich organizacji ze
                                                    dziauajoncymi dzisiej we Polsce
                                                  • meg_s Re: 14.09.05, 11:03

> Wytupliku mi prosza co bouo powodym ze przijmowano do organizacji
                                                    > militarnych dzieci

czyżbyś miał na myśli harcerstwo ??

mówimy o harcerstwie DZIŚ

jeżeli chcesz się tu powołać na przykład Szarych Szeregów - pisałam już
                                                    o "kontekście" - to był wynik okoliczności, takiego a nie innego pojmowania
                                                    powinności wobec Ojczyzny w takiej a nie innej sytuacji
                                                    ale to temat do innej dyskusji
                                                  • szwager_ze_laband Re: 14.09.05, 11:06
                                                    dajesz mi do zrozumiynia ize ware bouo swiyczki w czasie wojny poswiyncac zycie
                                                    dzieci?

A czy dzisiejszo nazwa katowickego hufca "Obroncow wwiezy spadochronowyj"
                                                    (pomijom sam historyczne cyganstwo) niy je jednoznacznom?
                                                  • meg_s Re: 14.09.05, 11:19
                                                    > dajesz mi do zrozumiynia ize ware bouo swiyczki w czasie wojny poswiyncac
                                                    > zycie dzieci?

nie - niczego takiego nie daję Ci do zrozumienia - o tym co było warto, a co
                                                    nie warto - dowiadujemy się zazwyczaj grubo po fakcie - zresztą kto potrafi
                                                    zmierzyć wartość życia ?
                                                    oczywiście, że serce się kroi na myśl ile dzieciaków zginęło
                                                  • ballest My momy inny tok myslenia! 14.09.05, 10:38
                                                    Margotka, Ty i tak tego nie zrozumiesz, u nos wysylanie dzieci do zuchow albo
                                                    harcerstwo to szkolenie na partyzanta, a partyzantka w oczach Slonzokow to cos
                                                    haniebnego, cos co se nie nalezy!
                                                    Partyzantka, to noz w plecy albo strzelanie za krzoka do plec, albo wysadzenie
                                                    pociagu w powietrze wagonu z zolnierzami co wracali z urlopu i sie cieszyli na
                                                    spotkanie z zona, dziecmi, kochankom.
                                                    Synonimen tej hanienbnosci som w naszych oczach AK, AL .
                                                  • Gość: Pit Re: My momy inny tok myslenia! IP: 150.254.85.* 14.09.05, 10:41
                                                    ballest napisała:

> Margotka, Ty i tak tego nie zrozumiesz, u nos wysylanie dzieci do zuchow albo
                                                    > harcerstwo to szkolenie na partyzanta, a partyzantka w oczach Slonzokow to
                                                    cos
                                                    > haniebnego, cos co se nie nalezy!
                                                    > Partyzantka, to noz w plecy albo strzelanie za krzoka do plec, albo
                                                    wysadzenie
                                                    > pociagu w powietrze wagonu z zolnierzami co wracali z urlopu i sie cieszyli
                                                    na
                                                    > spotkanie z zona, dziecmi, kochankom.
                                                    > Synonimen tej hanienbnosci som w naszych oczach AK, AL .

Ale Wehrwolf juz nie.
                                                  • ballest Re: My momy inny tok myslenia! 14.09.05, 10:53
                                                    Ale Wehrwolf juz nie, jesli to byly partyzanty to tysz.
                                                  • sss9 Re: My momy inny tok myslenia! 14.09.05, 10:44
                                                    BUUUAAAAHAHAHAHAHAHAHAHA..!!!
                                                    a synonimem bohaterstwa pewnie WEHRWOLF..?
                                                    ballest, komiku !ty zupełnie nie masz pojęcia co to jest harcerstwo ! :)))
                                                  • sss9 Re: My momy inny tok myslenia, czytej niemyślenia 14.09.05, 10:46
                                                    Pit, jak się ich czyta, to nie dziwi już tytuł wątku... :)))
                                                  • Gość: Pit Re: My momy inny tok myslenia, czytej niemyślenia IP: 150.254.85.* 14.09.05, 10:49
                                                    sss9 napisał:

> Pit, jak się ich czyta, to nie dziwi już tytuł wątku... :)))

Nie bylo mnie 3 tygodnie na FG, ale bzdury pozostaly te same.

Pozdrawiam serdecznie Ciebie SSS9.
                                                  • sss9 Re: My momy inny tok myslenia, czytej niemyślenia 14.09.05, 10:50
                                                    odwzajemniam ! :)
                                                    jak wakacje ? wypoczęty ?
                                                  • Gość: Pit Re: My momy inny tok myslenia, czytej niemyślenia IP: 150.254.85.* 14.09.05, 10:53
                                                    sss9 napisał:

> odwzajemniam ! :)
                                                    > jak wakacje ? wypoczęty ?

Wypoczalem porzadnie. Czechy i Praga sa sliczne.
                                                  • meg_s Re: 14.09.05, 11:00
                                                    szwager_ze_laband zapytał:

jak to je we inkszych narodach, czi tam tysz
                                                    > harcerze(abo organizacje im podobne) skuadajom tako przisiynga na ojczyzna i
                                                    > Boga.

Przysięga Skautowa 1907 - wg Sir Roberta Baden-Powella of Gilwell. "Przysięgam
                                                    na mój honor ze wszystkich sił służyć Bogu i Królowi, o każdym czasie nieść
                                                    pomoc bliźnim, być posłusznym Prawu Skautowemu."
                                                  • szwager_ze_laband Re: 14.09.05, 11:15
                                                    Z tego co wiym to polske harcerstwo miauo ogromne problymy z przijynciym do
                                                    swiatowego skautingu. Je w nim wogole dziej, a jak ja to kero organizacja (jak
                                                    sie nazywo)?

nawet to co zacytowauas je godne nagany jesli sie zdo sprawa ze harcerstwo
                                                    przigotowuje nastympne generacje dlo organizacji militarnych abo
                                                    paramilitarnych - oczywiscie tak byc niy powinno, ale faktym je ze tak je. W
                                                    tym synsie uatwiyj bydzie Ci zrozumiec chyba moje sugestie zwionzane
                                                    ze "szarymi szeregami".
                                                  • ballest Harcerstwo to organizacja paramilitarnou! 14.09.05, 11:31
                                                    Nie ma czego bronic, przeciez skas se musiauo to partyzanctwo wzionsc, a nie za
                                                    darmo Slonzoki majom do harcestwa takie uprzedzenie.
                                                    Bardzo duzo Slonzokow zabroniouo dzieciom to harcerstwo.
                                                    Osobiscie powiym, ze jou by tysz mojego do taki nacjonalistyczny organizacji
                                                    nigdy nie poslou, nie z tego powodu, ze mom cos przeciw nacjonalistom polskim
                                                    ale z tego owodu, zech pacyfistom je !

Jak tukej jakis wszechpolok mysli, ze jou na jego wulgarne wpisy uodpowiym to
                                                    se ale chahnou!
                                                  • szwager_ze_laband ps 14.09.05, 11:34
                                                    a sam widac jak na duoni ize juz na poczontku bouy kontrowersje:

"Podziały ideowe i organizacyjne

Już w końcu 1913 r. zarysował się rozłam wśród instruktorów, spowodowany
                                                    różnicą poglądów pomiędzy grupą reprezentującą idee zachowawcze „Sokoła” a
                                                    zwolennikami haseł zarzewiackich, charakteryzujących się propagowaniem walki
                                                    zbrojnej z zaborcami."
                                                  • meg_s Re: ps 14.09.05, 12:15
                                                    Prawo Harcerskie (dziś)

1. Harcerz służy Polsce i dla niej sumiennie spełnia swoje obowiązki.
                                                    2. Harcerz chce zmieniać siebie i świat na lepsze.
                                                    3. Harcerz stara się rozumieć siebie, rozwijać swoje zdolności i zamiłowania.
                                                    4. Harcerz chce widzieć więcej niż wie, umieć więcej niż umie.
                                                    5. Harcerz myśli samodzielnie i działa skutecznie.
                                                    6. Harcerz jest uczciwy, dzielny i odpowiedzialny, można na niego liczyć.
                                                    7. Harcerz jest życzliwy, uczynny i opiekuńczy.
                                                    8. Harcerz jest gospodarny, szanuje prace własną i innych.
                                                    9. Harcerz poznaje i chroni przyrodę.
                                                    10. Harcerz dba o sprawność i zdrowie, nie ulega nałogom, nie pali tytoniu, nie
                                                    pije napojów alkoholowych, nie próbuje narkotyków.

powiedz mi do czego tu się można "przyczepić" Twoim zdaniem ??
                                                  • szwager_ze_laband Re: ps 14.09.05, 12:23
                                                    oszukujesz :)))

cauosc brzmi tak:

"Przyrzeczenie Harcerskie

Mam szczerą wolę całym życiem pełnić służbę Bogu i Polsce, nieść chętną pomoc
                                                    bliźnim i być posłuszną/posłusznym Prawu Harcerskiemu.

Prawo Harcerskie

Harcerz sumiennie spełnia swoje obowiązki wynikające z Przyrzeczenia
                                                    Harcerskiego.
                                                    Na słowie harcerza polegaj jak na Zawiszy.
                                                    Harcerz jest pożyteczny i niesie pomoc bliźnim.
                                                    Harcerz w każdym widzi bliźniego, a za brata uważa każdego innego harcerza.
                                                    Harcerz postępuje po rycersku.
                                                    Harcerz miłuje przyrodę i stara się ją poznać.
                                                    Harcerz jest karny i posłuszny rodzicom i wszystkim swoim przełożonym.
                                                    Harcerz jest zawsze pogodny.
                                                    Harcerz jest oszczędny i ofiarny.
                                                    Harcerz jest czysty w myśli, w mowie i uczynkach; nie pali tytoniu i nie pije
                                                    napojów alkoholowych. "

som wstymp je dlo mie niy do przijyncia
                                                  • meg_s Re: ps 14.09.05, 12:46

> oszukujesz :)))

kto tu oszukuje :P
                                                    ja podałam aktualne - i napisałm wyraźnie że jest to samo "Prawo"
                                                    masz i poczytaj
                                                    www.harcerze.zhr.pl/harcerze/html/harcerze/prawo.htm
                                                    (choć strona ZHR - to przy kolejnych odmianach masz wyraźnie podane nazwy)
                                                  • szwager_ze_laband Re: ps 14.09.05, 12:51
                                                    jeszcze roz cytuja:

"Mam szczerą wolę całym życiem pełnić służbę Bogu i Polsce, nieść chętną pomoc
                                                    bliźnim i być posłuszną/posłusznym Prawu Harcerskiemu."

Niy mom nic przeciwko "nieść chętną pomoc bliźnim", ale coukim zyciym suzyc
                                                    Polsce(pomijom Boga) i jeszcze przisiyngac, nosic mundur i wykonywac rozkazy,
                                                    to wybocz ale nic dlo mie i nic na miyra mojego swiatopoglondu i moich ideauow.
                                                    Uwarzom tysz ize rodzice niy powinni nakuaniac bajtli do czegos takego, bo jak
                                                    pokozuje geszichta np Polski i niymiec, niy je to rozsondnym. Tela.
                                                  • meg_s Re: 14.09.05, 11:49

> nawet to co zacytowauas je godne nagany jesli sie zdo sprawa ze harcerstwo
                                                    > przigotowuje nastympne generacje dlo organizacji militarnych abo
                                                    > paramilitarnych - oczywiscie tak byc niy powinno, ale faktym je ze tak je. W
                                                    > tym synsie uatwiyj bydzie Ci zrozumiec chyba moje sugestie zwionzane
                                                    > ze "szarymi szeregami".

coraz wyraźniej widzę, że jak w przysłowiu "dziad swoje, baba swoje" - my
                                                    najwyraźniej piszemy o dwóch różnych sprawach

to może napiszę o czym ja piszę:

jest rzaczą oczywistą, że to obowiązkiem domu i rodziców jest wychowanie
                                                    i "wstępne" ukształtowanie dziecka, ale przychodzi chwila kiedy dla dziecka
                                                    znacznie bardziej decydująca od "trucia" rodziców staje się grupa rówieśnicza -
                                                    i dlatego takie ważne jest z jakimi rówieśnikami na tym etapie się zwiąże

piszę o moich obserwacjach poczynionych na młodzieży zrzeszonej w czterech
                                                    różnych drużynach harcerskich - o tym jaki widzę wpływ zasad których
                                                    przestrzegają na ich zachowanie, charaktery, działania - porównuję to z inną
                                                    młodzieżą - i moje obserwacje w przeważającej większości przypadków przemawiają
                                                    na korzyść harcerstwa

nie oznacza to oczywiście, że wszyscy harcerze i ich kadra to anioły, nie
                                                    oznacza także, że "niezrzeszeni" z założenia są gorsi - to są moje konkretne
                                                    obserwacje, konkretna młodzież

odpowiedź na temat świata - w przygotowaniu ;)
                                                  • szwager_ze_laband Re: 14.09.05, 12:08
                                                    chciouech ino sie krotko w miyndzyczasie dowiedziec o jakim zwionzku harcerskim
                                                    Ty godosz - jak sie oficjalnie ta organizacja nazywo?
                                                  • meg_s Re: 14.09.05, 12:16
                                                    ZHP - Związek Harcerstwa Polskiego
                                                  • sss9 Re: 14.09.05, 12:20
                                                    meg_s napisała:

> ZHP - Związek Harcerstwa Polskiego

po dwudziestu postach okazuje się, że śwagier nie wie o czym mowa !
                                                    typowe... :)))
                                                  • meg_s Re: 14.09.05, 12:23
                                                    sss - prosze - naprawde chcialabym powaznie, merytorycznie, bez wycieczek -
                                                    przynajmniej w tym temacie bardzo mi zalezy
                                                  • meg_s Re: 14.09.05, 12:21
                                                    nie mylić z ZHR ;)

podkreślam jeszcze raz - nikogo nie idealizuję, jak każde dzieło ludzi i ta
                                                    organizacja ma wzloty, upadki, "błędy i wypaczenia" - piszę o swoich i moich
                                                    bliskich z nią doświadczeniach - nie negując niczyich innych, ale piszmy o
                                                    harcerstwie "dziś" - i jeżeli ktoś chce wykazać związki harcerstwa z mafią,
                                                    albo za chwilę mu przyjdzie do głowy że to gniazdo światowego terroryzmu - to
                                                    niech posługuje się dowodami i faktami - choćby takimi jednostkowymi, ale
                                                    FAKTAMI
                                                  • szwager_ze_laband Re: 14.09.05, 12:33
                                                    Ok, tera juz wia ze niy idzie o ZHR. Kej idzie o ZHP to jak sie niymyla dopiro
                                                    we 96 roku zostauo juzas dopuszczone do rodzin swiatowego scoutingu(?)
                                                    I chyba tukej je pies pogrzebany, co niy swiadczy ze i przed 39 rokym i po 96
                                                    wszysko je w tyj organizacji bez zarzutu. Ale niy o to przeca idzie. Moja
                                                    wypowiedz, tukej jom jeszcze roz cytuja:

"Mie wtym waszym temacie zainteresowauo cosik inkszego - niywiym eli znocie take
                                                    powiedzynie "niy odstawiej mi sam partyzantki"?
                                                    Tyn zwrot uzywo sie jak ktos odwalo fuchy, abo jak myndzi, abo tysz jak oupa
                                                    godo dona wnukow/bajtli "wy pieronske partyzanty" (je to zartobliwe i je takim
                                                    okreslyniym dosytu wyrobiania przez bajtli). Te okreslynie "ty partyzancie", je
                                                    mi tysz uzywane w stosunkudo kogos kto lubi prowadzic dziaualnosc destrukcyjno,
                                                    ze tak powia:))), w jakims przedsiynwziynciu. Co do pytania Margotki, to moga
                                                    ino pedziec, ize pamiyntom jak uczyli nos w polskyj szkole o koniecznosci wojny
                                                    partyzanckyj wynikajoncyj suabosci militarnyj i zwracano uwaga na tyn sposob
                                                    walki jako richtik godny pochwauy, i jak juz idzie o samych harcerzy to to
                                                    chyba polsko historia posiado cos takego jak tzw. "szare szeregi". A teroski
                                                    przindymy do mafii
                                                  • ballest Re: 14.09.05, 12:48
                                                    "Przyrzeczenie Harcerskie

Mam szczerą wolę całym życiem pełnić służbę Bogu i Polsce, nieść chętną pomoc
                                                    bliźnim i być posłuszną/posłusznym Prawu Harcerskiemu."

Meg, a moze to wytlumaczysz, jak uwazosz, jest to nacjonalistyczne albo niy?

Juz nie godom o tych prawach, do nich se tysz przyczepic mmozna!
                                                  • meg_s Re: 14.09.05, 13:10
                                                    a ty nadal mylisz patriotyzm z nacjonalizmem - ale skoro przez cztery lata nie
                                                    udało mi się tobie tego wytłumaczyć - to spróbuję dla porządku bez wiary w efekt

nacjonalizm to wywyższanie swojego narodu, a poniżanie innych - i to ty w tym
                                                    celujesz ballest

patriotyzm - to chęć służenia ojczyźnie - ale niczyim kosztem, w dobie pokoju
                                                    po prostu uczciwa praca na jej rzecz i służba społeczna

a ciekawe co ci się w następnych punktach nie podoba - naprawdę jestem ciekawa -
                                                    POWAŻNIE !!
                                                  • Gość: Ciekawa Re: IP: *.broker.com.pl 14.09.05, 14:53
                                                    no nareszcie ktoś mu to trafnie wyłożył, brawo, Meg.Ballest uważa nasz polski
                                                    patriotyzm za zjawisko z gruntu złe, szkodliwe i niebezpieczne. Tak też uważali
                                                    nasi okupanci, a polskich partyzantów walczących w imię ideałów patriotycznych
                                                    uważali za bandytów.... czy to przypadek że ballest myśli tak samo...
                                                  • meg_s Re: 14.09.05, 12:52

> je ino wyjasniyniym stanowiska ogromnyj liczby Slonzokow do polskego
                                                    > harcerstwa

ależ ja przyjmuję do wiadomości, że jak długo harcerstwo "nasze" ma w
                                                    którymkolwiek miejscu słowo "Polska, polskie" - to Wasz stosunek jest taki a
                                                    nie inny i znając całokształt poglądów nawet to rozumiem

> i staro sie byc wytumaczyniym tego co starou sie na poczontku(mozno konsek za
                                                    > ostro) pedziec Ballest.

chwali Ci się taka lojalność - może ballest starał się właśnie to powiedzieć,
                                                    ale najwyraźniej mu nie wyszło ;) i powiedział co powiedział - wyraźnie !
                                                  • szwager_ze_laband Re: 14.09.05, 12:55
                                                    obojyntnie jak to bys tera niy "widziaua", mom wrazynie ze po moich
                                                    wyjasniyniach je zes w stanie tysz i niy pisac tego wczesniejszego JEZUSMARYJA
                                                    tak jednoznacznie. Abo?
                                                  • ballest Re: 14.09.05, 13:03
                                                    Szwager, ten temat juz roz tu bou, a Meg go juzas zacznie, ona i tak nie wierzy
                                                    w to, ze Harcerstwo polskie to organizacja paramilitarnou, z ktorej w czasie
                                                    wojny se partyzanty kluc bydom!
                                                    Jou ji to mom udowodnic, fajnie niy, bych musiou AKowcom do zyciorysu wejrzec!
                                                    ;)
                                                    Tak richtig to jom za takou gupiou nie uwazom, zeby sama tego nie widziaua,
                                                    chce swalic na Slowianskou krew;)
                                                  • meg_s Re: 14.09.05, 13:11
                                                    ballest napisała:

> Szwager, ten temat juz roz tu bou, a Meg go juzas zacznie, ona i tak nie
                                                    > wierzy w to, ze Harcerstwo polskie to organizacja paramilitarnou, z ktorej w
                                                    > czasie wojny se partyzanty kluc bydom!

to my się szykujemy do wojny ? nie wiedziałam, dobrze, że mnie uprzedziłeś, a
                                                    możesz jeszcze powiedzieć z kim będzie ta wojna ?
                                                  • braid Re: domysl sie ;))) 14.09.05, 13:18
                                                    meg_s napisała:
                                                    > to my się szykujemy do wojny ? nie wiedziałam, dobrze, że mnie uprzedziłeś,
                                                    a
                                                    > możesz jeszcze powiedzieć z kim będzie ta wojna ?
                                                    >

"Gliwice nie sa polskie . teraz sa pod polska okupacja, ale wroca do maciezy,
                                                    zobaczysz!
                                                  • sss9 Re: domysl sie ;))) 14.09.05, 14:26
                                                    kontekst nieco inny, ale jednak idzie o to samo :
                                                    >Cza sie bydzie obejsc bez ich gorolskego zacyganionego prawa.

to je moje zdanie na tyn temat, i wydowo mi sie ize muszymy zaczonc tera
                                                    bezpardonowo robic swoje.
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=28241782&a=28311309
                                                  • meg_s Re: 14.09.05, 13:15

> obojyntnie jak to bys tera niy "widziaua", mom wrazynie ze po moich
                                                    > wyjasniyniach je zes w stanie tysz i niy pisac tego wczesniejszego
                                                    > JEZUSMARYJA tak jednoznacznie. Abo?

mój okrzyk był z gatunku "wzywania imienia Boga nadaremno" (więc to grzech sam
                                                    w sobie ;) - a dotyczył wyłącznie niesamowitego przemieszania podanych faktów i
                                                    uzasadnień - w tej kwestii nadal podtrzymuję, że nie wszystko jest ciągiem
                                                    przyczynowo-skutkowym (bez okrzyku ;)
                                                  • szwager_ze_laband Re: 14.09.05, 13:22
                                                    to niy idzie o ciong prziczonowo-skutkowy, to idzie o doswiadczynia pokolyn -
                                                    mie jako Slonzokowi, fater zabroniou zapisywac sie do Zuchow itd, z tego co wia
                                                    bouo to dosc charakterystyczne dlo slonskich familii - podobnie bouo i za
                                                    czasow Adolfa - dopiyro przimusowe wcionganie do tych abo inkszych szeregow
                                                    przinosouy oczekiwane skutki odpowiednich wuadz.

Pamiyntom jak jeszcze we liceum, dyrektorka postawioua mie (i poru inkszych)
                                                    przed wyborym niy do odrzucynia = abo sie zapiszecie di HSPS, abo couko klasa
                                                    niy pojedzie na 3dniowo wycieczka.

ps

my sie zapisali, a po przijezdtzie ze wycieczki wypisali, i to boua ostatnio
                                                    naszo wycieczka.
                                                  • meg_s Re: 14.09.05, 13:25
                                                    a mnie i całej klasy nikt nawet nie zapytał czy chcemy należeć do TPPR - i nic
                                                    nam za odmowę nie groziło - po prostu wszystkich zapisano i szlus
                                                  • szwager_ze_laband Re: 14.09.05, 13:30
                                                    no widzisz, a Ty chcesz tera bronic (h)arcydupkow :)))
                                                  • meg_s Re: 14.09.05, 13:40
                                                    ale to BYŁO, Szwager - BYŁO :)

już pisałam, że ludzkie dzieła obarczone są błędami - ale rzeczą chwalebną jest
                                                    dążyć ku poprawie :D

a teraz znikam do wieczora (uprzedazm - żeby nie było, że się zestrachałam i
                                                    wycofuję z dyskusji ;)
                                                  • szwager_ze_laband Re: 14.09.05, 13:42
                                                    ale nerwy na mie mosz tera wincyj za (h)arcydupkow czi za "sygnaturka" ?

:)))

ps

niy bier wszyskego tak do serca!
                                                  • ballest HSPS 14.09.05, 13:58
                                                    Laband co to je?
                                                  • szwager_ze_laband Re: HSPS 14.09.05, 14:10
                                                    to byli take komunistyczne bracia harcerzy = Harcersko Sluzba Polsce
                                                    Socjalistycznyj, ale douadnie to sie mie niy pytej bo nyiwiym na czym tam to
                                                    polegauy te roznice - wiym ino ize to bouo chyba we szkouach srednich i naszo
                                                    dyrektorka(na kero godali niy bez prziczyny "gwiazdka") postawioua se za cyl
                                                    wszyskich w tym pieronstwie miec, a my jyj grali po nerach :)))
                                                  • ballest Re: HSPS 14.09.05, 14:42
                                                    ;), dobre, a kto te harcerstwo prowadziou, Rusy? - bo przeca Poloki nie byly
                                                    komunami!
                                                    --
                                                    pyrsk
                                                    Ballest
                                                  • szwager_ze_laband Re: HSPS 14.09.05, 14:44
                                                    mosz recht oni ino Rusow udowali :))
                                                  • sss9 Re: HSPS 14.09.05, 15:00
                                                    ja, ja meine kameraden, Ślązaków w tej uorganizacyji to niy boło, pra ? niy,
                                                    uoni ino udawali Eskimosów w czerwonych krawatach... :)))))))
                                                    duet na scenie kabaretowej - śwagier i balcio. :))))
                                                  • szwager_ze_laband Re: HSPS 14.09.05, 15:06
                                                    tera juz trio - oczywiscie ze byli, ale jednak Czerwone Zaguymbioki ich
                                                    przebiouy :)))
                                                  • sss9 Re: HSPS 14.09.05, 15:10
                                                    :)))ja jednak nadal tylko widzem w tym komiksie.
                                                    nie ma co się licytować, zagłęboki czi niy, wasi kumple mocka się starali na
                                                    pochybel Mniemcom. :)))
                                                  • szwager_ze_laband Re: HSPS 14.09.05, 15:17
                                                    niywiym czi wiysz, ale we SPD np je mauo ludzi ze Oberschlesien -
                                                    nasze "Karlusy" wolom jednak tradycyjnie CDU jako partia nojwincyj
                                                    przipominajomco im tradycyjne slonske "Cyntrum" - co sie wyrobiauo we Slonsku
                                                    po 45 to idzie na waszo kapa jednak. Na tym koncza i dowidzynia na wieczor.

pyrsk!
                                                  • braid Re: HSPS 14.09.05, 15:42
                                                    ???? Co za dyrdymaly ...
                                                    Chadecja liczac na glosy Aussiedlerow dlugo podtrzymywala
                                                    nadzieje na zgloszenie pretensji o stracone landy.

"wojewodztwa" rzadzone przez SPD byly ( i sa) bardzo niechetnie nastawione do
                                                    przyjmowania Aussiedlerow. bo pieniadze i mieszkania wola dzielic miedzy swoich
                                                    potrzebujacych a nie dla tych co dopiero muttersprache sie uczyc musza.

To wlasnie landy rzadzone przez SPD jako pierwsze wskazujac na istnienie
                                                    mniejszosci Niemieckiej w Polsce przestaly kategorycznie przyjmowac nowych.
                                                    ( Kto sie sam wyzywi lub utrzyma go rodzina ma prawo zostac)

To wlasnie dlatego Aussiedlerzy tak sie pchali do landow rzadzonych przez CDU-
                                                    CSU ..a ten tu pieprzy glodne kawalki ze im partie centrum przypomina co za
                                                    komik .
                                                  • szwager_ze_laband Re: HSPS 14.09.05, 15:50
                                                    widzisz i juzas bredzisz

dzisiej ze terynu panstwa polskego przesiedlynow juz prawie ze niy uswiadczysz,
                                                    t po piyrsze, a po druge winkszosc dziauaczy Cyntrum przeszua, tak czi inaczyj,
                                                    do CDU i za nimi odnich tradycyjni wyborcy. Niymieckego uczyc sie cza bouo
                                                    modszymu pokolyniu, kere niy moguo tego robic pod opiekom panstwa polskego.

Uwazom ize dobrze sie stauo ize Slonzoki zaczli zamiast wyjyzdzac na staue do
                                                    Niymiec, bierom sie tera za nauka niymieckego, a mocka z tych kere kedys
                                                    wyjechali wraco pocichunarazie) nazod :)))

w tym synsie radza zmiynic ton!
                                                  • braid Re: HSPS 14.09.05, 15:55

> widzisz i juzas bredzisz
                                                    >
                                                    > dzisiej ze terynu panstwa polskego przesiedlynow juz prawie ze niy
                                                    uswiadczysz,
                                                    >
                                                    > t po piyrsze,

o to postarala sie rzadzaca SPD !!!! komiku

radzic to mozesz komiku twojemu kundelkowi a nie innym

O tym calym waszym centrum to slazacy maja g. a nie pojecie ..
                                                    patrza zeby audi kupic i zeby bylo gdzie na wczasy poljechac.
                                                    wiec nie fanzol tu bredni.
                                                  • stasiek17 Re: HSPS 14.09.05, 16:08
                                                    Audi mit navi, oczywiście :)
                                                  • ballest Re: HSPS 14.09.05, 16:43
                                                    niewygodny temat, to skryncocie na audi, pra.
                                                    faktem jest, ze slonzoki se nie cisli do pzpr-u, a szeregi tej partii
                                                    zapelniali gorole i polskie karierowicze.
                                                    przed wojnom, slonzakui wyjlowali centrum, partia ballestremow, jak laband
                                                    napisou, katolickou partia.
                                                  • sss9 Re: HSPS 14.09.05, 18:04
                                                    komiczku, kto tu skrynco ? niewygodny temat ? sam go rozpocząłeś. :)))
                                                    opowiedz cosik o Ślonzookach we HSPS - napewno masz dużo materiałów. :)
                                                  • szwager_ze_laband Re: HSPS 14.09.05, 19:55
                                                    dlo bredzoncego juzas ignor
                                                  • ballest Piramida gupoty 14.09.05, 21:20
                                                    Laband tymu wcale nie uodpowiadom uon tylko jedno slowo znou w kilku
                                                    uodmianach !
                                                    wiysz jakie? takie kym uon je richtig - komedyjom!
                                                  • sss9 Re: mistrzuniu gupoty 15.09.05, 08:25
                                                    komiczku, kto tu skrynco ? niewygodny temat ? sam go rozpocząłeś. :)))
                                                    opowiedz cosik o Ślonzookach we HSPS - napewno masz dużo materiałów. :)
                                                    no, niewstydź się - uobal jakiś mit, tym razem o Sloonzokach we HSPS.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka