Dodaj do ulubionych

Francja/USA

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.09.02, 22:11
Francja, jako jedyny kraj otwarcie krytykuje USA za ich polityke na bliskim
wschodzie.Oni nie owijaja w bawelne.
Bush na razie swoich celow w Afganistanie nie osiagnal, ale zabiera sie za
Irak.
Jego ojciec zawalil wtedy cala sprawe, syn mu teraz chce udowodnic.
Rywalizacja rodzinna , ktora caly bliski wschod do wybuchu doprowadzic
moze!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ballest Nie fanzol gupot ok? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.09.02, 22:20

Zebys choc raz cos madrego napisal ,

oj ... szkoda slow
      • Gość: Ballest Re: Nie fanzol gupot ok? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.09.02, 22:27
        Wpierw jak piszesz gupoty , to nie podszywaj sie pod moj Nick, a jak chcesz cos
        odpowiedziec, to napisz na temat, takie wpisy jak Twoje sa PRYMITYWNE!!!
        Napisz, jakie cele mial, atakujac Afganistan a co do dzisiaj osiagnal???
        • Gość: NieBallest To sie zarejestruj !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.09.02, 22:46
          ..keine panik nie ukradne Ci Nicka!
          Co do Francji.
          Ja uwazam ze gdyby nie Amerykanie to rzady europy do dzis dyskutowaly by o
          sytuacji w Jugoslawi. I mieli bysmy wojne przy naszych granicach.
          przypomnij sobie te dyskusje i debaty . Czasem zdecydowana reakcja wiecej daje
          niz mazgnie i bierne przygladanie sie sytuacji.
          Na bliskim wschodzie sytuacje spapraly mocarstwa kolonialne ( Francja i
          W.Brytania) ktore ustalily granice ( po II wojnie) w/g swoich stref wplywow i
          swoich interesow... a nie interesow narodow Arabskich . To mniejwiecej takie
          granice ja z tym twoim nieszczesliwym Slaskiem ( widzisz ile to nieszczescia?)
          Tyle ze po latach kolonialistow przepedzono ....ale granice pozostaly.
          Zobacz na mapie... polowa granic na bliskim wschodzie ( jak i w Afryce) jest
          pociagnieta jak linijka !!!! Moze zaczniesz teraz dyskutowac jaki to Izrael
          jest zly i jak tam miesza w regionie? Posluchaj uwazniej tego co mowia
          bojownicy Hamasu.... oni nie sa wcale zainteresowani pokojem z Izraelem...oni
          go chca tylko wymazac z mapy .... ( dla przypomnienia ..tylko...Izrael powstal
          na tych terenach po tym jak taki jeden narod w europie postanowil zrobic
          porzadek z Zydami ).
          Francuzi ZAWSZE widzieli tylko czubek swojego nosa ..czym zawiele sie od
          Amerykanow nie ruznia
        • Gość: Mada Atak na Irak IP: *.necik.pl 15.09.02, 22:51
          Prócz ciekawści jak nazywała się będzie kolejna inwazja na Irak
          ( po "Pustynnej burzy" i Pustynnym Lisie"), która to inwazja wydaje się być
          nieunikniona - napomknę, że Niemcy chyba też są sceptyczni wobec operacji
          militarnej na Bliskim Wschodzie. Ponoć ostatnio, w czasie debaty w Bundestagu
          ( Stoiber vs. Shroeder) aktualny kanclerz powiedział,że dopóki on będzie stał
          na czele rzadu, Niemcy nie poprą USA w działaniach przeciw Irakowi.
          Nie wiem jednak na ile traktować słowa Shroedera jako obietnicę
          przedwyborczą..
          Apropos, jak układa się poparcie przezd zbliżającymi się wyborami??
          Co do samej inwzaji.. Jeśli naprawdę się zacznie, to samochody można będzie
          chyba odłożyć do lamusa..:))
          • Gość: Ballest Re: Atak na Irak IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.09.02, 23:04
            Co do Jugoslawii, to sie USA tez nie popisaly,wpierw uznali UCK jako
            organizacje terorystyczna, pozniej zaczeli ich popierac (Albanczykow) w Kosovie
            a pozniej obrocili sie o 180° i sa przeciw Albanczykom nawet prosili Serbow ,
            zeby ich milicja kontrolowala znowu niektore miejscowowsci:
            Jak widzisz maja zero pojecia i zmieniaja zdanie kazdego roku:-)))
            Do Israela, to Palestyna byla arabska, a Zydzi sami przed wiekami swoj kraj
            opuscili.
    • Gość: Mirek Re: Francja/USA IP: *.sympatico.ca 16.09.02, 02:33
      Musze przyznac ze o ile w sytuacji Jugoslwii US dowalilo na calej linii, to z
      Irakiem maja argumenty. Nikt nie ma ochoty tutaj widziec powtorki z 9.11, a z
      Sadamem na to wlasnie sie zanosi.
      Impotencja rzadow europejskich i ich strach przed odpowiedzialnoscia sprawia,
      ze Bush zostaje zmuszony do calkowitego przejecia inicjatywy. Szkoda ze US na
      tym zyska a Europa straci... no coz... swiat nalezy do odwaznych a zwyciezcow
      nikt nie rozlicza.
      • Gość: Ballest Re: Francja/USA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.09.02, 05:47
        Wlasnie z Irakiem USA tez zawalily, bo dlaczego BushI go wtedy nie obalil,
        przeciez on lezal na plecach a teraz szukaja argumentow w ktore nie kazdy
        wierzy,zeby go zaatakowac.
        Zrobic to napewno zrobia, bo tyle sprzetu militarnego nie bedzie nikt z
        powrotem transportowal.
        • Gość: kidd Re: Francja/USA IP: *.cvx1-a.cam.dial.ntli.net 16.09.02, 13:55
          Prezydent Bush, czytaj wojska amerykanskie obalily by Sadamma juz w czasie tej
          pierwszej wojny,problem byl zeby isc(zdobyc)Bagdad.Bylo to malo popularne wsrod
          krajow arabskich plus CIA gwarantowalo,ze bedzie jego rzad obalony po
          zakonczeniu dzialan wojennych.Tak sie nie stalo.Szef CIA zostal zdymisjonowany
          kilka tygodni po tym,albowiem rewolucja w Iraku sie nie materlizowala.Jest to
          bardzo wazny fakt. Cos teraz trzeba od nowa robic.W odpowiedzi dla Ballesta
          odnosnie sprzetu wojskowego,to moze zaciekawi go fakt, ze USA oferowalo caly
          sprzet zmechanizowany z tamtej wojny Kuwejtowi oraz Saudi Arabia po bardzo
          niskich cenach, nie bylo chetnych.Wysadzili wiec cale to zamieszanie w
          powietrze.Ktos tutaj ma miesien militarny i finansowy. -kidd-
          • Gość: Ballest Re: Francja/USA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.09.02, 20:52
            Tak, CIA juz duzo "pierdolow" narobila, zreszta nie pierwszy raz.
            Wiem, ze caly czas transportuja, bo wlasciwie jest zakaz ladowania i
            startowania we Frankfurcie samolotom w nocy, ale USA sie tam tym nie przejmuja,
            ich ciezkie GALAXY robia takie larmo, ze nie mozna okna uchylic.
            • Gość: Mada Re: Francja/USA IP: *.necik.pl 16.09.02, 22:28
              A ja cały czas zadaję sobie pytanie- czy ta interwencja w Iraku coś da? A
              raczej co da, bo że coś, to na pewno. Choćby podwyżkę cen beznyny, choć Bahrajn
              i Arabia już gotowe są poprzeć działania militarne...
              Abtstrahując od faktu,że Saddam pozostał wtedy na swym stanowisku dzięki
              USA ( ja czytałam,że pozostawiono go jednak celowo... ale nie wiem, czy
              moja pamięc jest yutaj wystarczająca) - to czy teraz obalenie go zmieni
              naturę muzułmanów?? Nie znajdzie się godny następca?
              Zatrzyma się produkcję broni masowego rażenia?
              A jaki był cel operacji "Pustynny Lis"? O ile mnie pamięć nie myli,
              argumenty pt. Irak produkuje broń biologiczną i chemiczną, nie wpuszcza
              inspektorów ONZ- nie pojawiły się po 11 września. Działania także były
              podejmowane już wcześniej.

Atak na Irak ma być po prostu kolejnym etapem wojny z terrozyzmem. Pierwszym
              był Afganistan.. Co dała inwazja..?- Tak, nie mamy już reżimu talibów,ale
              terroryzm ma się dobrze.
              Ataki jak ten z 11 września mogą się powtórzyć. Bush więc nie może skończyć
              wojny . A wojna z terroryzmem, jak każda wojna- nie może charakteryzować się
              brakiem działań.
              Tylko co da KOLEJNY atak na Irak??

• ballest Re: Francja/USA 17.09.02, 19:33
                Co by ta interwencja przynies miala,-
                • Gość: Mada Re: Francja/USA IP: *.necik.pl 18.09.02, 22:43
                  Czyli jednym słowem, dolewanie oliwy ( czy też może benzyny byłoby tutaj
                  bardziej adekwatne) do ognia... Wojna z Islamem, nie tylko z Irakiem..
                  Tak, teraz z zainteresowaniem będę się przyglądała zabiegom ( pretekstom)
                  USA, by jednak zaatakować
                  A swoją drogą- wpuszczenie tych insepktórów, po tak długim czasie-
                  rewelacyjne wyjście. Wszystko można jakoś poukrywać, jeśłi coś tam istnieje a
                  interwencja się opóźnia. Dobry strateg z tego Saddama:))
                  • Gość: Ballest Re: Francja/USA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.09.02, 23:11
                    Sadama by juz dawno nie bylo, tylko USA (no i Europa) nie potrafily sytuacji
                    ocenic.CIA mysli , ze wszystko wie, ale bledy tej organizacji sa bardzo drogie.
                    Ta interwencja doprowadzi do fali nienawisci , ja przypuszczam, ze nie tylko
                    Egipt sie od USA i Europy oddali, to samo stanie sie z Jordania i innymi
                    krajami arabskim.
                    Indonesie i Pakistan tez nie mozemy zapomniec, to nie sa kraje arabskie ale
                    najwieksze kraje wyznania religii Islamu.
                    Przecietny Arab nie wie, ze Allah, to ten sam Bog, ktorego my wyznajemy, a
                    Mohamet to tylko Prorok.
                    Boze, -
    • Gość: mrW Re: Francja/USA IP: *.blueyonder.co.uk 19.09.02, 03:21
      -zasrana propaganda!
      -udowodnijcie, kto je, kto!
      -nik nie ma znaczenia, znaczenie ma server!
      • ballest Re:Jak niebezpieczny jest Bush 20.09.02, 22:38
        Przypomne, ze w w 1991 r. w operacji "Desert Storm" brala udzial Legia
        Cudzoziemska, ona byla juz w Bagdadzie i prosila dowodzacych Amerykaniw, czy
        moze zaatakowac kwatere Saddama , Amerykanie ich wrocili.
        Dzisiaj zaczynaja ta gre od nowa, dlaczego??? bo mlody Bush byl kiedys nie
        tylko przedstawicielem firmy naftowej, ale tez dwoch firm zbrojeniowych.
        Stare kontakty nie rdzewieja.:-((((
        • Gość: Mada Re:Jak niebezpieczny jest Bush IP: *.necik.pl 21.09.02, 21:29
          Jedna z Amerykanek, z ktorą rozmawiałam, stwierdziła, że jest on tak samo
          groźny jak Le Pen we Francji ( w ramach komentarza, jak to się stało,że Le Pen
          przeszedł do drugiej tury wyborów prezydenckich we Francji).
          Wojna z Irakiem prawdopodobnie przekształci się w wojnez Islamem, czego Bush
          albo nie bierze w swych rachubach ( choć nie wierzę by był aż tak naiwny), albo
          co własnie jest jego celem ( i to wydaje mi się bardziej prawdopodobne)
          Jestem tylko ciekawa, co tak naprawdę musiałoby sie stać, by wojna z
          terrozyzmem się skończyła?
          Będzie Irak- i co dalej?
          • ballest Re:Jak niebezpieczny jest Bush 21.09.02, 21:50
            Mada, ciesze sie, ze na ten temat dyskutujesz, bo duzo Polakow ten temat unika,
            (wiadomo USA ), ja dalej uwazam, ze ta "wojna" to nic innego jak uklon w strone
            przemyslu zbrojeniowego USA.
            Spojrzyj na akcje Lockheed Martin, Raytheon, TRW, NMD.
            Cheney byl w radzie nadzorczej TRW.
            Tu jeszcze jeden przyklad, nie wiem czy po niemiecku czytac potrafisz, jak nie
            to przesle translatora:
            Entwickler ist der Rüstungskonzern United Defense Industries, der wiederum seit
            1997 von der Carlyle-Gruppe kontrolliert wird, die u.a. bis Oktober des letztes
            Jahres auch in geschäftlichen Verbindungen zur bin-Ladin-Familie stand.
            Vorstand der Carlyle-Gruppe ist der ehemalige US-Verteidigungsminister Frank
            Carlucci, der ein alter Freund Rumsfelds ist und unter Ronald Reagan im Amt
            war. Aber bei Carlyle ist bekanntlich auch der Vater von Bush II tätig: als
            Berater - ausgerechnet für Asien.

CO TY NA TO ???

Ja mysle, ze oni uwazaja , ze EUROPA glupia jest !!!
            • Gość: Mada Re:Jak niebezpieczny jest Bush IP: *.necik.pl 23.09.02, 19:57
              Niestety językiem niemieckim nie władam wcale, więc jeśli mógłbyś Ballest
              przesłać rzeczonego translatora, byłabym wdzięczna.
              Teza, że wojna z Irakiem ma napedzić koniukturę USA jest być może odważna,
              ale trudno nie dostrzec w niej racji. Jak wiadomo bowiem każda wojna...Ale
              któż głośno powie coś takiego!!
              Zaskakuje mnie ta niechęć Polaków do wypowiadania się na temat ewentualnej
              wojny, albowiem chyba jednak niewielu jest do niej entzujastycznie
              nastawionych. Jeśli mówią "tak" to w imię sojuszu z USA i solidarności z
              Ameryką. Lecz należałoby czasami zastanowić się and konsekwencjami działań a
              nie ślepo popierać naszego "Wielkiego Brata"
              Ale oczywiście to fakt,że USA i ich działania - to w Polsce temat tabu.
              I temat tabu także dla "Gezety Wyborczej"- nawet tamtejsi dziennikarze tracą
              czasami obiektywność i niezależność spojrzenia.
              Kiedy któryś z reporterów wojennych TVP w Afganistanie pokusił się o
              stwierdzenie ( z którym się zresztą zgadzam), iż ciężko tak naprawdę ocenić jak
              wygląda ta wojna, bo każda ze stron uprawia propagande sukcesu- na łamach
              gazety nastapił heroiczny akt obrony naszego sojusznika- USA. No i co było
              naturalną konsekwencją - ataku na TVP- jako nielojalnej ( sic!)
              O ile TVP polska jest instytucją ktorą rzadko popieram, trudno bowiem nie
              dostrzegać postępującego upolitycznienia- o tyle wtym przypadku zaskoczył mnie
              miło jej obiektywizm. A rozczarowała postawa "Gazety".
              Niebiezpiecznym jest zakładac że USA zawsze mają rację. Ale tak właśnie
              robimy.
              1. USA zawsze mają rację.
              W razie jakichkowliek wątpliwości patrz pkt 1.
              I w ten sposób już nad niczym nie trzeba się zastanawiać.

• ballest Re:Jak niebezpieczny jest Bush 23.09.02, 20:16
                To jest link do translatora:

www.tranexp.com:2000/http://witojcie.com/translator/

Co do stosunkow USA / Polska,-
                • Gość: Ballest Re:Jak niebezpieczny jest Bush IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.09.02, 21:57
                  Z tym translatorami, to sie cos nie udalo, ale teraz sztimuje!!!

www.tranexp.com:2000/

witojcie.com/translator/
                  pyrsk

ballest
                  • Gość: ballest Re:Jak niebezpieczny jest Bush IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 27.09.02, 06:53
                    Podwojna moralnosc, Buscha i USA :
                    www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,215594,00.html
                    • Gość: Mada Re:Jak niebezpieczny jest Bush IP: *.necik.pl 28.09.02, 23:59
                      Ja też się już nawet tutaj na forum zastanawiałam, co dał atak na Adganistan
                      i prócz obalenia reżimu Talibów- nie znalazłam odpowiedzi.
                      Prawie nic nie dał tej"Wojnie z terrorzymem"- i to własnie dlatego USA chcą
                      zaatakowac Irak. Potrzebują jakiegoś spektakularnego sukcesu w tej wojnie, a na
                      razie takiego nie odnieśli.
                      Ballest, coś nie mogę sobie tesktu przetłumazyć.. Nie może mi znaleźć
                      strony. Czy to się po prostu wkleja rzeczony tekst??? I czeka aż zostanie
                      przetłumaczony?
                      Wydaje mi się to nieprawdopodobne ( zbyt genialne), ale na tej stronie tak
                      to wyglądało.. Ale nie chciało mi się przetłumaczyć, znowu widac tutaj chyba
                      złośliwość predmitów martwych..
                      choć z drugiej strony ja i komputer to historia wiecznych konfliktów:)
                      • Gość: ballest Re:Jak niebezpieczny jest Bush IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.09.02, 00:35
                        U mnie to funkcjonuje:

Oczywiscie, uwazam, ze on to tlumaczy na angielski a pozniej na polski i
                        dlatego te problemy, ale poczytaj:
                        uzywaj tylko www.tranexp.com:2000/

broń masowego rażenia ta Doppelmoral ten Bush - wojownik z Harald Schumann z
                        ten niebezpieczeństwo przy ABC - bronie w ten ręka wrogo reżim usprawiedliwia
                        ta US - rząd jej nowy doktryna des sprawiedliwszy Präventivkriegs. ależ
                        Washingtons stratedzy mieć sam rozstrzygający zur wydrążenie ten Uno
                        Verbotskonventionen i zur szerzenie ten taras - technologia beigetragen nie
                        tylko w Irak. REUTERS Verteidigungsminister Rumsfeld : sprawy z Saddam
                        Berlińczyk ten odwiedzający z któremu dal Ameryka trząsł jego gospodarz
                        serdeczny ta ręka. tego dawał sama " żywy i zaufany ", zapisał niejaki
                        współpracownik ten US - ambasada. obok übermittelte ten Sondergesandte z
                        Washington " ta pozdrowienia des prezydenci i zostawiał ziemię odłogiem Jego
                        zadowolenie zum wyrażenie ", ta stolica des Gastlandes odwiedzać do być
                        dozwolonym. przykuć języki ta partner nad transakcja i ta poprawa ten względy
                        pomiędzy jej państwa. tak przedstawia niejaki najmłodszy z amerykański magazyn
                        Newsweek " cytować protokół des US Außenministeriums owa spotkanie , przy
                        Ameryka regenci dzisiaj tylko jeszcze niechętnie pamięta stawać się. ponieważ
                        tu był Donald Rumsfeld , dzisiaj szef ten gewaltigsten siły zbrojne na
                        uziemiać , ten kiedyś , w grudzień 1983, w zlecenie des ówczesny US -
                        prezydenci Ronald odczynnik w Bagdad to poufny konwersacja z Saddam Hussein
                        szukał. w którego następujący osiem lata , to wydał dochodzenia des US -
                        kongresmen , bał się ta rządy ten prezydenci odczynnik i Bush starczy żaden
                        kosztować jeszcze trud , około któremu despota z Bagdad w jego Angriffskrieg
                        około którego Iran beizustehen. za któremu zasada 'der nieprzyjaciel mojego
                        wrogowie jest mój przyjaciel , aranżował ona nie tylko przykryty Waffenkäufe
                        nad Ägypten jak i ta Übergabe z wojskowy ważny dane ten US
                        Satellitenaufklärung. Saddams Terrorwaffen , robak w USA jednocześnie
                        zaaprobowany ta US - władze także którego kupno z ekwipunek i surowiec zur
                        naprawa biologiczny i chemiczny bronie przy to reżim w Irak. tak dostarczył US -
                        laborant zum przykład przy 2. maj vier kulturalny z wąglik - i Botulinus -
                        bakterie przy iracki Bildungsministerium , obaj podżegacz , ta ten naprawa z
                        Bio - bronie sprzyjać móc. AP Space urojony Isotopentrennungsanlage w Irak
                        Satellitenbild , 1999): technologia z którego USA Daneben śmieć sama ta iracki
                        Atomenergie - komisja pośród którego oczy ten Exportkontrolleure des
                        Washingtoner Handelsministeriums nad kilka lata hinweg w którego USA z
                        laborant - ekwipunek pokryć. ten interes z ten technika dla ta Massentötung
                        usiadł nawet jeszcze daleko , potem Saddam Hussein w marzec 1988 nad Kurden z
                        jednemu Giftgasangriff miał zabić zostawiać. razem zarządzać ta US - władze nie
                        mało jak Ausfuhrlizenzen dla tak wywołany dual use - dobrocie , ta zur naprawa
                        z broń masowego rażenia potrzebny stawać się. " ta związany państwa versorgten
                        ta rząd des Irak z materializm , ta zur rozwój des iracki Chemiewaffen
                        Biowaffen - i rakiety - system Programms beitrugen ", streścił ten
                        Ausschussvorsitzende , Donald rygiel , w rok 1992. dzisiaj , prawie dwa
                        dziesięciolecie za Rumsfelds odwiedziny w Bagdad , stać on i być prezydent przy
                        koronka niejaki rząd , ta sama postrzelić , z powodu ebensolcher bronie jednego
                        Präventivkrieg około którego Irak do prowadzić. " jeżeli ta wrogowie ten
                        cywilizacja otwarty i czynny za którego zerstörerischsten technologia ten świat
                        dążyć , być dozwolonym ta związany państwa nie dzieła pozostawać ", stwierdzić
                        ta przy przeszły piątek publikowany nowy " narodowo Sicherheitsstrategie " ten
                        rząd Bush. także jeżeli " czas i miejsce ten napady przy taki wrogowie niepewny
                        seien , tak wypowiedzialny Bushs stratedzy , " stawać się ta związany państwa ,
                        jeżeli konieczny , także präventiv handlować , około wrogo dokument nasza
                        antagonista do udaremnić ". ależ ta jechany , ta Washingtons sokoły teraz
                        zaklinać , około jej zaplanowany moczar z któremu prawo międzynarodowe do
                        usprawiedliwiać , mieć ona sam i jej poprzednik czynny z herbeigeführt i to w
                        żadnym razie tylko z powodu Pani nie święty przymierze z któremu rzeźnik z
                        Bagdad während ten osiemdziesiąt lata. raczej przeszkadzać komuś w czymś i
                        unterlaufen Ameryka rządy od dziesięciolecie i aż do dzisiaj usiłowania ten
                        międzynarodowy Staatengemeinschaft , ten rozpowszechnianie z broń masowego
                        rażenia skuteczny rygiel vorzuschieben. AP US-Raketensilo: " kompletny
                        Abrüstung " ta polityka ten Doppelmoral zaczął już , więc bywał ta samogłoska
                        Nichtweiterverbreitung Nonproli - feration ) prosty najpierw urodzony. około
                        zakończenie ten sześćdziesiąt lata pchnął ta wówczas najpierw pięć Atommächte
                        USA , Związek Radziecki , Chińczyk , Francja Großbritannien ) pośród masywy
                        górskie polityczny ciśnienie ta übrige świat zur podpisywać się des
                        Atomwaffensperrvertrages , któremu tymczasem 185 państwa beigetreten jesteśmy.
                        około ta atomowy golec do zwabić , zobowiązany sama ta Atomwaffenbesitzer w
                        przedmiot sześć des znosić zur " ogólny i kompletny Abrüstung " Pani
                        Atomarsenale " pośród ścisły i skutecznie sprawdzanie ". dostęp zum Club ten
                        nie do zdobycia to obiecać bywał z powodu des lodowaty wojny z rozpoczęcie przy
                        mało wiarygodny. ależ także za któremu ruina ten Związek Radziecki übten sama
                        ta Atommächte w ignorancja , wszystek na przedzie ta USA , gdzie ten kongresmen
                        w rok 1992 nawet którego kontrakt nad to zakończenie z Atomwaffen - próba
                        działać wstecz. ten odmowa pozostał nie bez następować. Schwellenländer sahen
                        sama prosto aufgefordert , sama przy którego budowa własny Atomwaffen - arsen
                        dostęp zum Club ten nie do zdobycia do dostarczyć. REUTERS Pakistanische atom -
                        rakieta : " islamski bomba " zatem wyposażył sama ta Hindus już od 1974 z
                        Atomwaffen z , nie na zakończenie pośród reprymenda na to arsen des prawnuk
                        sąsiedzi Chińczyk. któremu indyjski przykład następował kiedykolwiek w którego
                        osiemdziesiąt lata Izrael , to wprawdzie żaden Demonstrationstest
                        zrealizowany , nad tego Atomwaffenfabrik w ten Murzyn - pustynia ale
                        dostateczny zarezerwować pod ręką. i ta " islamski bomba " w którego ręce z
                        Saddam Hussein lubi wprawdzie przy którego Golfkrieg i ta przykuć zniszczenie
                        ten iracki Atomlabors przeszkadza worden być. Gleichwohl daje to ona w
                        Pakistańczyk , tego reżim 1998 z niejaki passa z podziemie Bombentests Jego
                        uzdolnienie zum jądrowy Vergeltungsschlag demonstrował. szczególnie ta
                        ewentualności Izrael i Pakistańczyk demonstrować , jak Ameryka bojownik około
                        ta jądrowy zagrażać z dwojaki kufel mierzyć. sumienie , Izrael jest otoczyć z
                        wrogo sąsiedzi , ta z ten ultimativen broń przed jednemu wznowiony Überfall na
                        którego Judenstaat abgeschreckt stawać się móc. Ähnliche odstraszenie mógł
                        naturalnie także niejaki Beistandsvertrag z którego USA sprawić. tak służy to
                        izraelski Atomprogramm którego Hardlinern ten arabski świat zawsze jak
                        usprawiedliwienie dla ta żądanie za własny Massentötungswaffen. chociaż
                        zawierał sama ta US - rządy obaj partia aż do dzisiaj każdy poważny krytyka
                        przy Izrael Atombewaffnung. AP posiedzenie des narodowo Rada Bezpieczeństwa w
                        Washington : żaden interes przy kontrakty jeszcze niedorzeczny jest ten
                        amerykański pożycie z Pakistańczyk. ta dyktatura des przewrotny Musharraf wolno
                        ufny jak wylęgarnia des międzynarodowy taras wyznaczony stawać się. być tajna
                        służba żywił nie tylko ta Taliban aż do zum abrupten Richtungswechsel za
                        któremu 119. 2001 Daneben podpierać Musharrafs zbiry także ta islamski w
                        kaszmir i rządzić to kraj z brutalniejszy Polizeistaatsmethoden aż do do
                        tortura i mord. chociaż uradował sama ta panujący oficer Clique w Islamabad ten
                        nie podzielny poparcie z Washington , wliczając w to na wielką skalę
                        Milliardenkredite des mi
                        • Gość: kidd Re:Dowcipy IP: *.cvx1-b.cam.dial.ntli.net 29.09.02, 01:33
                          Myslalem sobie,ze bedzie stac Ballesta na cos bardziej ambitnego.Mylilem sie.Te
                          same,odgrzewane wice.Hej, Swiat obrocil sie wokol osi juz mnustwo razy. -kidd-
                          • ballest Re:Pomyliles watek ? albo niedoceniles wode og. 29.09.02, 09:58
                            Gość portalu: kidd napisał(a):

> Myslalem sobie,ze bedzie stac Ballesta na cos bardziej ambitnego.Mylilem
                            sie.Te
                            >
                            > same,odgrzewane wice.Hej, Swiat obrocil sie wokol osi juz mnustwo razy. -kidd-

Kidd, nie wiem o co Tobie chodzi, ale jak potrafisz po niemiecku, to przesle
                            Tobie mnostwo linkow na temat Busha i jego administracji.
                            Wszyscy wiemy, ze on inteligencja nie grzeszy a taki czlowiek jest bardzo
                            niebezpieczny dla swiata.
                            Wiemy tez ze nawet zostal juz z Hitlerem porownany.
                            • Gość: Mada Re:Pomyliles watek ? albo niedoceniles wode og. IP: *.necik.pl 29.09.02, 22:02
                              Akurat porównanie z Hitlerem wydaje mi się niezbyt ( delikatnie rzecz
                              ujmując) udane. To że nie przepadam za Bushem, nie znaczy,że muszę go
                              porównywać do Hitlera. To uwłaczające godności.
                              No tak, tłumaczy, ale jak..:))) Cóż, tego się spodziwewałam..:)
                              • Gość: ballest Re:Pomyliles watek ? albo niedoceniles wode og. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.09.02, 22:16
                                Mada, jak go historia widziala bedzie , tego ja chyba nie dozyje, ale z
                                dzisiejszego punktu widzenia, to na listki laurowe nie zasluzy !!!
                                • Gość: Mada Re:Pomyliles watek ? albo niedoceniles wode og. IP: *.necik.pl 30.09.02, 21:50
                                  No na listki laurowe nie zasłużył, tak samo jak na Hitlera. A co dalej
                                  będzie nie wiem - zaiste, ocena to rzecz historii. Ale na dzień dzisiejszy ani
                                  to, ani to nie wydaje mi się adekwatne..:)
                            • Gość: mrW Re:Pomyliles watek ? albo niedoceniles wode og. IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 30.09.02, 04:05
                              ballest napisał:

> Gość portalu: kidd napisał(a):
                              >
                              > > Myslalem sobie,ze bedzie stac Ballesta na cos bardziej ambitnego.Mylilem
                              > sie.Te
                              > >
                              > > same,odgrzewane wice.Hej, Swiat obrocil sie wokol osi juz mnustwo razy. -k
                              > idd-
                              >
                              > Kidd, nie wiem o co Tobie chodzi, ale jak potrafisz po niemiecku, to przesle
                              > Tobie mnostwo linkow na temat Busha i jego administracji.
                              > Wszyscy wiemy, ze on inteligencja nie grzeszy a taki czlowiek jest bardzo
                              > niebezpieczny dla swiata.
                              > Wiemy tez ze nawet zostal juz z Hitlerem porownany.
                              >
                              >
                • Gość: mrW Re:Jak niebezpieczny jest Bush IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 30.09.02, 03:53
                  ballest napisał:

> To jest link do translatora:
                  >
                  > <a
                  href="www.tranexp.com:2000/http://witojcie.com/translator/"target="_b
                  > lank">www.tranexp.com:2000/http://witojcie.com/translator/</a>
                  >
                  > Co do stosunkow USA / Polska,-
                  • Gość: Ballest Re:niebezpieczny Bush albo kto jest pijany IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.09.02, 05:44
                    Widze, ze oczytany jestes ??? ;-))))'
                    • Gość: mrW Re:niebezpieczny Bush albo kto jest pijany IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 30.09.02, 23:41
                      -przestan pociskac gupoty!, to ze malo znaczaca Francja tyz pieprzy, to nie
                      znaczy, ze ty musisz!
                      -przypomnij sobie ilu niewinnych ludzi zginelo rok temu w USA, jak cie to nie
                      dreczy, to znaczy, ze jestes nikim!
                      -ciekaw jestem, jakby z G.Slaska taki Irak zrobil sobie poligon doswiadczalny
                      i wytrul wszystkich bronia chemiczna - wtedy juz bys nawet nie mogl mi
                      odpisac, co o tym sadzisz, a.. to jest mozliwe, co nie?
                      -
                      -a to co sie nauczylem...., na pewno przerasta twoje mozliwosci
    • Gość: Mirek Re: Francja/USA IP: *.sympatico.ca 01.10.02, 03:34
      Mclean's jest najbardziej powazanym tygodnikiem spoleczno/politycznym w
      Kanadzie. Bardzo, ale to bardzo polecam ten artykul.

www.macleans.ca/xta-asp/storyview.asp?viewtype=browse&tpl=curred_frame&vpath=/2002/10/07/World/72929.shtml

A tu jest dobry "tlumacz" do pomocy babelfish.altavista.com/
      • Gość: Ballest Re: Francja/USA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.10.02, 05:56
        Niech sie ten osobnik zastanowi nad definicja inteligencji, on chyba nie wie,
        ze inteligentny to nie ten co cos wie (a tu mam wielkie watpliwosci) ale ten co
        sie zachowac potrafi.
        Dzieki Mirek za artykul i dobrego translatora, ja z kolei przesylam Tobie, ze
        SPIEGEL, a jak wiesz on jest chyba najlepszy w Niemczech.
        SPIEGEL ONLINE
        26.09.2002
        ---------------------------------------------------------------------
        Massenvernichtungswaffen: Die Doppelmoral der Bush-Krieger
        ---------------------------------------------------------------------

Mit der Gefahr durch ABC-Waffen in der Hand feindlicher Regime
        rechtfertigt die US-Regierung ihre neue Doktrin des gerechten
        Präventivkriegs. Doch Washingtons Strategen haben selbst entscheidend
        zur Aushöhlung der Uno-Verbotskonventionen und zur Verbreitung der
        Terror-Technologien beigetragen – nicht nur im Irak.

Von Harald Schumann

Den vollständigen Artikel erreichen Sie im Internet unter der URL
        www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,215594,00.html

Zum Thema
        ---------

- Politische Lösung gefordert: Putin auf Distanz zu Bush
        www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,215730,00.html

- Blairs Irak-Dossier: Experten sehen kaum neue Beweise
        www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,215557,00.html

- Rudolf Augstein: Die Präventiv-Kriegstreiber
        www.spiegel.de/spiegel/0,1518,210896,00.html

- Cheney: " Die Schlacht zum Feind tragen"
        www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,211120,00.html

- Condoleezza Rice: "Die Terroristen hassen auch Berlin"
        www.spiegel.de/spiegel/0,1518,211970,00.html

• Gość: ballest Re: Francja/USA IP: GKN:* / 10.145.112.* 10.10.02, 12:35
          Cisza przed burza, ciekaw jestem, kiedy sie atak rozpocznie ???
    • Gość: . Re: Francja/USA IP: *.dip.t-dialin.net 08.10.02, 22:16
      .
      • Gość: Mada Re: Francja/USA IP: *.necik.pl 11.10.02, 21:32
        Tak, teraz pozostaje tylko pytanie o datę, bo pytanie "czy" zostało już
        definitywnie rozkikłane przez Konges USA, ktory uprawnił Busha do interwencji
        mimo braku zgody Rady Bezpieczeństwa ONZ..
        Zapewne w tezie,że projekt wyposażający prezydenta w tak przeogromne
        prerogatywy przeszedł m.in, dzięi kampanii wyborczej w Stanach.. I ,że cały
        stan napięcia przed interwencją w Iraku- sprzyja wzrostowi poparcia dla
        republikanów a osłabia demokratów.. Tak, na pewno coś w niej jest.
        Zwyciestwo w wyborach, ceny ropy- to cele, które przeciętnemu Amerykaninowi
        przez myśl nie przejdą... a które maja całkiem niebagatelne znaczenie.
        Oczywiście- z drugiej stony- jestem pewna,że Irak zbroi się już do wielu
        lat...
        Tak więc atak 11 września stał się całkiem wygodnym pretekstem...I to do
        osiągnięcia ilu celów...
        Mógłby tam ( do Iraku) w sumie ten Lepper pojechać ( dostał zaproszenie, by
        zostać obserwatorem w referendum poparcia dla Husajna... ) i już tam
        pozostać....
        Na pewno będzie świetnym przywódcą także w czasie inwazji.Kwestią pozostanie
        tylko -po której stronie.

• ballest Re: Francja/USA 11.10.02, 22:35
          Mada, Irak nie jest swiety, to wiemy wszyscy, ale to nie przeciwnik wojenny dla
          USA i tez zadnym zagrozeniem , ani dla Ameryki ani dla Europy .
          Jeszcze przed paroma latami popieralo USA Irak w wojnie przeciw Persji.
          Ze o rope chodzi, tez EUROPA wie, bo tutaj kiedys ktos napisal, ze USA potrafia
          swoje zapotrzebowanie sami pokryc, zapomnial, ze prawie 25% ropy z zagranicy
          sprowadzaja, a 25% zuzycia USA to produkcja paru krajow co w pierwszej
          dziesiatce OPEC stoja.
          • ballest Re: Francja/USA Co teraz Bush zazada? 13.10.02, 10:15

Wiceprezydent Iraku powiedział w opublikowanym w sobotę wywiadzie, że Bagdad
            jest gotowy wpuścić ONZ-owskich inspektorów rozbrojeniowych do ośmiu pałaców
            prezydenta Saddama Husajna, co było głównym punktem spornym między Irakiem i
            USA.

"Jeśli o nas chodzi, inspektorzy mogą szukać i prowadzić inspekcje jakkolwiek i
            gdziekolwiek sobie tego życzą" - powiedział Taha Jasin Ramadan niemieckiemu
            magazynowi "Der Spiegel" w odpowiedzi na pytanie, czy inspektorzy mogą także
            wejść do pałaców prezydenckich.

Irak zgodził się na spotkaniu w Wiedniu 30 września-1 października, żeby
            inspektorzy mogli zbadać osiem pałaców Husajna, zgodnie z procedurami
            zatwierdzonymi w 1998 roku przez Radę Bezpieczeństwa.
            • Gość: Mada Re: Francja/USA Co teraz Bush zazada? IP: *.necik.pl 13.10.02, 19:55
              Kwestią jednak pozostaje- gdzie oni to schowali? Irak grał na zwłokę, m.in
              po to, by wpuścic inspektorów wtedy, kiedy już nie będą mogli nic znaleźć. W to
              akurat nie wątpię i oświadczenia irackich urzędników traktuję z przymrużeniem
              oka.
              Moje odczucia wobec konflitktu można nazwać ambiwalentnymi..
              Na pewno trzeba zapobiec prodkucji broni, ale niekoniecznie przez
              intwerwencję, która zawsze podziała korzystnie na gospodarkę USA, pod każdym
              względem...
              Kwestią jest,że świat widzi dwa rozwiazania : czarne i białe. A każde z nich
              jest złe. Potrzebny jest ten "złoty środek"

• Gość: ballest Re: Francja/USA Co teraz Bush zazada? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.10.02, 20:03
                Mada, KWESTIA jest ze USA(czytaj Bush) obo obojetnie co sie wydarzy Irak
                zaatakuja, bo to jest ich strategia , bo oni SWIATEM DOMINUJA !!!
                Polske, Niemcow , i wszystkich innych Bush w d..... ma ; Przeprszam !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka