slezan 13.10.05, 18:31 ... że oszołomy z polskiej strony nie opuściły forum i stan równowagi został zachwiany. Tym samym cały plan czyszczenia gliwickiej stajni Augiasza, choć słuszny w założeniu, spalił na panewce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hermann Re: Wypada żałować... IP: *.cust.tele2.de 13.10.05, 18:36 zalezy przez jakie okulary sie patrzy Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Wypada żałować... 13.10.05, 18:38 Niemniej niż ich niemieckie odpowiedniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermann Re: Wypada żałować... IP: *.cust.tele2.de 13.10.05, 18:45 tudziez slaskie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
black.ok Re: Wypada żałować... 13.10.05, 18:51 Może się mylę, może nie, ale silesjana została oczyszczona z polskiego elementu, czytaj oszołomstwa. Jest to bardzo ciekawe slonskie forum. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Wypada żałować... 13.10.05, 18:54 Masz rację - mylisz się. Oszołomów z każdej strony jest tam dostatek, a więc i równowaga, choć chwiejna, została zachowana. Odpowiedz Link Zgłoś
black.ok Re: Wypada żałować... 13.10.05, 18:58 Jes, panie bartoszcze, czyli mam rację:) Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Wypada żałować... 13.10.05, 19:01 Przy założeniu poczynionym na wstępie miał pan rację gwarantowaną:) Odpowiedz Link Zgłoś
black.ok Re: Wypada żałować... 13.10.05, 19:03 Czyli i pan miał rację, bartoszcze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Wypada żałować... IP: 150.254.85.* 14.10.05, 14:11 slezan napisał: > ... że oszołomy z polskiej strony nie opuściły forum i stan równowagi został > zachwiany. Tym samym cały plan czyszczenia gliwickiej stajni Augiasza, choć > słuszny w założeniu, spalił na panewce. A i tak jest zdecydowanie lepiej, nie ma nic doskonalego w przyrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Wypada żałować... 14.10.05, 14:31 Tyle, że niektórzy wydają się uzależnieni od swojego lustrzanego odbicia. Nawet specjalne wątki na jego temat zakładają. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Wypada żałować... 14.10.05, 14:37 kto ? gdzie ? podaj link. a wiesz, slezanie, że jedno z tych "odbić" uważa twoją i arnolda tutaj obecność za dyżur na życzenie bartoszcze, żeby nam forum nie umarło ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua Re: Wypada żałować... 14.10.05, 14:46 hehehehe:)))))) To może tak być, to jest zmowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Wypada żałować... 14.10.05, 14:48 Np. taki sobie wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=30324704 Myślisz, że Bartoszcze aż tak troszczy się o FG? Nie posądzałem go o tak rozbudzony instynkt opiekuńczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Wypada żałować... 14.10.05, 14:59 Ad.1 - nadinterpretacja, ale masz z nim na pieńku, więc się specjalnie nie dziwię... :))) Ad.2 - to nie moje zdanie, sam wiesz kto się obraca w spirali spisków. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Wypada żałować... 14.10.05, 15:12 Co do Ad1 - nie jest to wątek poświęcony ideologicznym wrogom naszego wielbiciela morderców kobiet i dzieci? Może to raczej Ty niedointerpretowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
black.ok Re: Wypada żałować... 15.10.05, 23:32 wolałbym, aby 3 rzesza nie zasłaniała się kobietami i dziećmi, żeby Niemcy tego nie robili. Niemiecki punkt widzenia w tej sprawie, będzie zawsze punktem widzenia zbrodniarza, który szuka usprawiedliwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Wypada żałować... IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 16.10.05, 11:22 Facet udaru slonca dostales? gdzie prosze istnieje 3. rzesza ? secundo skad ty to znasz niemiecki punkt widzenia? tertio jaki niemiecki ? partii politycznych ? mlodziezy ? bezrobotnych ? koncernu springera?czy polskich mediow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MdS to polska IP: *.anon-online.org 16.10.05, 21:02 to polska zaslania sie 3-cia rzesza w celu zakrycia swoich zbrodni! Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: to polska 17.10.05, 11:14 Faktycznie, trudno oprzeć się temu wrażeniu. Polakom wmówiono, że nie są zdolni do zbrodni. W efekcie w społeczeństwie roi się od Uebermenschów, reagujących histerycznie na każde przypomnienie zbrodni popełnionych przez Polaków. Część z nich, uznając za w pełni usprawiedliwione mordowanie niemieckich kobiet i dzieci w czasie wojny, stoczyła się do moralnego poziomu nazistów. Niestety przykłady takich kreatur można spotkac także na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 11:29 wrażeniom, zwłaszcza błędnym należy się opierać, zamiast je podsycać. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 11:32 "Podsycają" je Twoi rodacy. Bardzoskutecznie. Ostatnio taki jeden, Kurski się nazywa. Razem z nim tacy, co go odsądzili od czci i wiary, ale w swojej obronie tuska przejęli jego styl myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 11:35 no to pisz, że są tacy - bo są. ale nie uogólniaj za jakimś mds'em, że to Polska cała... Odpowiedz Link Zgłoś
slezan [...] 17.10.05, 11:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 11:46 Tusk fascynował się Marszałkiem, pisał o nim prace magisterską www.ozon.pl/tygodnikozon_2_15_681_2005_26_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 11:48 Wiem, i temu się dziwię. Może nawet nie temu, że się fascynował jako młody człowiek (inne czasy), ale temu, że mu ta fascynacja nie przeszła. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan O co chodzi? 17.10.05, 11:49 Domagam się yjaśnienia przyczyn usunięcia mojego wpisu. Czy nazanie Piłsudskiego politycznym awanturnikiem i przestępcą narusza etykietę czy może jedynie burzy czyjeś wyobrażenia o historii? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: O co chodzi? 17.10.05, 11:51 Też jestem zdziwiony.. Czy komuś chodziło o kontekst wyborczy? Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Do adminów 17.10.05, 12:23 Proszę o wyjaśnienie wycięcia mojego wpisu. Uzależniam od tego swoją obecność na Forum Gliwice. Nie zamierzam unosić się honorem - po prostu nie ma sensu dysksusja tam, gdzie jej się nie oczekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: Do adminów 17.10.05, 12:28 ???? Ty naprawde liczysz na dyskusje z Adminami na forum??? jak to czesto pisywal Bartoszcze labandowi ... " som jeszcze maile " Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Do adminów 17.10.05, 12:39 Nie wiem, kto wyciął mój wpis, dlatego pytam tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: Do adminów 17.10.05, 12:41 ja rozumie o co Ci chodzi .... jednak nauczony doswiadczeniem ( a i mnie wykasowano troche postow) moge Ci podpowiedziec ze na forum odpowiedzi nie otrzymasz Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Do adminów 17.10.05, 12:43 braid napisał: > ???? Ty naprawde liczysz na dyskusje z Adminami na forum??? > jak to czesto pisywal Bartoszcze labandowi ... " som jeszcze maile " :))) Braid, masz rację co do zasady - jest zalecenie, aby informacji o przyczynach wycięcia wątku udzielać tylko mailem, na pytanie zgłoszone mailem przez autora postu. Ale ja tej zasady umiarkowanie przestrzegam:) Natomiast ze Szwagrem o tyle był problem, że on na FG pisał do Jabbura itp. a Some i MyHa jednak na FG regularnie bywają:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorol Re: Do adminów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:29 zmien nick ze slezan na gorol.. Slezan to brzmi za bardzo slasko jak na to forum, przykre.. Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Do adminów 17.10.05, 12:40 slezan napisał: > Proszę o wyjaśnienie wycięcia mojego wpisu. Uzależniam od tego swoją obecność > na Forum Gliwice. Nie zamierzam unosić się honorem - po prostu nie ma sensu > dysksusja tam, gdzie jej się nie oczekuje. nie wycięcia lecz ocenzurowania. Dla bardzo wielu Polaków Piłsudzki jest bohaterem narodowym , czy sie to komuś podoba czy nie . Użyte przez Ciebie określenia w stosunku do Niego są dla tychże obraźliwe . Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Do adminów 17.10.05, 12:42 myha1 napisała: > slezan napisał: > > > Proszę o wyjaśnienie wycięcia mojego wpisu. Uzależniam od tego swoją obec > ność > > na Forum Gliwice. Nie zamierzam unosić się honorem - po prostu nie ma sen > su > > dysksusja tam, gdzie jej się nie oczekuje. > > nie wycięcia lecz ocenzurowania. > > Dla bardzo wielu Polaków Piłsudzki jest bohaterem narodowym , czy sie to komuś > podoba czy nie . > Użyte przez Ciebie określenia w stosunku do Niego są dla tychże obraźliwe . > przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gliwicok Re: Do adminów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:46 niektorych na forum Polakow (vide wolej5, w innym watku) denerwuje ze sie ktos wystawawia glosowanie za autonomia Slaska.. Czy te posty tez zostana usuniete jako anty-polskie? Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Do adminów 17.10.05, 12:46 Niestety, ta odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje. Dla wielu Gruzinów bohaterem narodwym jest Stalin, a dla Rosjan Iwan Groźny. Przestępca to soba, która dopuszcza sie przestępstwa. Obalenie legalnego rządu siłą jest przestępstwem. Piłsudski dopuścił się obalenia legalnego rządu siłą, a to oznacza, że był przestępcą. Przedyskutujcie w gronie Adminów tę decyzję. Dla mnie ma ona znaczenie zasadnicze, więc z niecierpliwością będę oczekiwał Waszego ostateczengo stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Do adminów 17.10.05, 12:55 slezan napisał: > Niestety, ta odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje. Dla wielu Gruzinów bohaterem > narodwym jest Stalin, a dla Rosjan Iwan Groźny. Przestępca to soba, która > dopuszcza sie przestępstwa. Obalenie legalnego rządu siłą jest przestępstwem. > Piłsudski dopuścił się obalenia legalnego rządu siłą, a to oznacza, że był > przestępcą. > Przedyskutujcie w gronie Adminów tę decyzję. Dla mnie ma ona znaczenie > zasadnicze, więc z niecierpliwością będę oczekiwał Waszego ostateczengo > stanowiska. Nie mieszaj do tego wszystkich adminów ...byc moze zareagowałam troszke impulsywnie :))) Ale nie jestem nieomylna , jeżeli Cie dotknęłam ..przepraszam. Umiem sie przyznac do pomyłki :) Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Do adminów 17.10.05, 13:09 Nie chodzi o moje dobre samopoczucie czy urażoną próżnośc. Chodzi o swobodę do wyrażania poglądów w granicach prawa i etykiety. Dlatego też uprzejmie, choć stanowczo, nalegam, by mój post wrócił na swoje miejsce :). Odpowiedz Link Zgłoś
aqua Re: Do adminów 17.10.05, 13:15 wypada, żebyś jeszcze raz to przeczytał: Dla takich jak on są odpowiednie fora, na których może swoje oceny dawać postaciom historycznym do woli. Forum gliwickie nie jest do tego odpowiednim miejscem, jest forum miejskim. ocenę działań Piłsudskiego możesz przedstawiać np. na silesianie, albo na forum historycznym. Popieram Myhę w zupełności. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Do adminów 17.10.05, 13:32 Interesująca koncepcja. Powiem szczerze, że rewolucyjna w zakresie moderacji. Ciekawe, że Myha nie skorzystała z niej uzasadniając usunięcie wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua Re: Do adminów 17.10.05, 13:38 Zwróć się o pomoc w tym zakresie do pana bartoszcze, jeśli nie rozumiesz słowa miejskie forum. slezan napisał: > Interesująca koncepcja. Powiem szczerze, że rewolucyjna w zakresie moderacji. > Ciekawe, że Myha nie skorzystała z niej uzasadniając usunięcie wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Do adminów 17.10.05, 13:50 Bartoszcze nie wyraził opinii podobnej do Twojej, a, jak łatwo sprawdzić, zajrzał do tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Do adminów 17.10.05, 13:49 slezan napisał: > Nie chodzi o moje dobre samopoczucie czy urażoną próżnośc. Chodzi o swobodę do > wyrażania poglądów w granicach prawa i etykiety. Dlatego też uprzejmie, choć > stanowczo, nalegam, by mój post wrócił na swoje miejsce :). Proponuję abys sie zwrócił do abuse@gazeta.pl Ja miałam takie odczucia jak pisałam powyzej, ale arbitrem w tej sprawie jest administracja. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Do adminów 17.10.05, 13:55 Poczekam na opinię somepointa w tej sprawie. Wciąganie w ten spór dodatkowych osób byłoby chyba przedwczesne. Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Do adminów 17.10.05, 14:04 slezan napisał: > Poczekam na opinię somepointa w tej sprawie. Wciąganie w ten spór dodatkowych > osób byłoby chyba przedwczesne. no cóż ...powiem , że rozsądnie . Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Do adminów 17.10.05, 12:52 Hmm. Dla wielu Rosjan bohaterem jest Stalin, dla Niemców Bismarck. Że nie wspomnę o tym, kto jest bohaterem dla młodych Arabów. A "polskość" bohatera nie jest kryterium regulaminowym, bo byłaby formą dyskryminacji ze względu na narodowość. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua Re: Do adminów 17.10.05, 13:02 Popieram Ciebie Myha, pan slezan stale szafuje określeniami: morderca, awanturnik, przestępca, wobec najważniejszych Polaków w historii. Mnie jest obojętne, czy on tak uważa i dlaczego. Dla takich jak on są odpowiednie fora, na których może swoje oceny dawać postaciom historycznym do woli. Forum gliwickie nie jest do tego odpowiednim miejscem, jest forum miejskim. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Do adminów 17.10.05, 13:07 Przypomnę, że w Gliwicach stoi pomnik Piłsduskiego, tak więc ocena tej postaci jest także sprawą gliwicką. Czyżby Twoje poparcie dla cenzury i atak personalny wynikały z braku kompetencji do obrony dobrego imienia marszałka? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua Re: Do adminów 17.10.05, 13:25 Piłsudski ma na tyle dobre imię, że sam się broni przed takimi uzurpatorami jak Ty. Jeśli chcesz o nim podyskutować, proszę przenieść się na specjalistyczne forum. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Do adminów 17.10.05, 13:35 Prawo do własnego zdania uzurpacją nie jest. Natomiast uznawanie swego prawa do obalania legalnych władz jest czymś gorszym niż uzurpacja. Proponuję Ci, żebys postulowal przywrócenie ustawy o ochronie imienia Piłsudskiego. W II RP niepochlebne wyrażanie się o marszałku groziło wyrokiem do 5 lat więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua Re: Do adminów 17.10.05, 13:41 denny jesteś: slezan napisał: > Proponuję Ci, żebys postulowal przywrócenie ustawy o ochronie imienia > Piłsudskiego. W II RP niepochlebne wyrażanie się o marszałku groziło wyrokiem > do 5 lat więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Do adminów 17.10.05, 13:53 Strasznie mi dopiekłeś. Nie wiem, jak sobie z tym poradzę :-))). Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Do adminów 17.10.05, 17:02 myha1 napisała: > slezan napisał: > > > Proszę o wyjaśnienie wycięcia mojego wpisu. Uzależniam od tego swoją obec > ność > > na Forum Gliwice. Nie zamierzam unosić się honorem - po prostu nie ma sen > su > > dysksusja tam, gdzie jej się nie oczekuje. > > nie wycięcia lecz ocenzurowania. > > Dla bardzo wielu Polaków Piłsudzki jest bohaterem narodowym , czy sie to komuś > podoba czy nie . > Użyte przez Ciebie określenia w stosunku do Niego są dla tychże obraźliwe . > > > No to sie myha wyglupilas. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Do adminów 17.10.05, 17:06 Sprawę uważam za załatwioną, nie ma co do tego wracać. Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: Do adminów 17.10.05, 17:08 Nie wcale sie nie wyglupila .. to ze ktos zapakuje obraze w zlotko zeby "przeszlo" to stara metoda ballesta.. zreszta sami to przyznajecie na biesiadnym ze trzeba bylo obrazac inteligentnie wiec cel takich postow jest oczywisty. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Do adminów 17.10.05, 17:28 Wybacz, ale bredzisz. Swój pogląd przedstawiłem jak sądze dość klarownie. Pod obrazę uczuć religijnych mam nadzieję nie podpada. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 11:50 tacy są najhałaśliwsi, ale żeby zaraz kształtowali wizerunek całego narodu i państwa, tego bym nie zaryzykował... co do Tuska - to polityka i nabijanie punktów wśród obywateli, dla których Piłsudski jest pozytywną postacią w historii Polski, zwłaszcza teraz, kiedy wielu czeka na takiego "faceta z jajami", który za pysk wziąłby Parlament. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 12:21 sss9 napisał: > tacy są najhałaśliwsi, ale żeby zaraz kształtowali wizerunek całego narodu i > państwa, tego bym nie zaryzykował... Właśnie dlatego, że są hałaśliwi, kształtują wizerunek. A może dlatego, że reszta pozwala im na tę hałaśliwość. > co do Tuska - to polityka i nabijanie punktów wśród obywateli, dla których > Piłsudski jest pozytywną postacią w historii Polski, zwłaszcza teraz, kiedy > wielu czeka na takiego "faceta z jajami", który za pysk wziąłby Parlament. Noi to jest właśnie niepokojące. Na fali takich nastrojów Niemcy głosowali na NSDAP. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 12:33 niepokój raczej zbyteczny - Tusk i zamordyzm ? :)))) on jest taki bezpłciowy... idealny prezydent. mnie jednak bardziej zniesmaczają te wszystkie spotkania z biskupami - rzucanie się im w ramiona, uściski,itp - czysty fałsz obliczony na złapanie moherowych beretów... Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 12:38 Nie podejrzewam Tuska o skłonność do zamordyzmu. Niepokoją mnie oczekiwania społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 12:44 tyle tylko, że te oczekiwania są wynikiem "pracy" Parlamentu, tak więc ? Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 12:48 Dlaczego wszystko zwalasz na parlament? Poza tym, kandydaci do sprawowania rządów silnej ręki to ci sami, którzy współdecydowali przez lata o charakterze i jakości prac parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 12:44 :)))) moherowe berety dostały wskazówki już przed I turą Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 12:54 to nie ja zwalam, piszę o obserwowanej sytuacji. dla mnie od jakiegoś czasu ten problem nie ma znaczenia - nie głosuję. kiedy w końcu pojawi się ktoś kto będzie mnie reprezentował, skorzystam ze swojego prawa wyborczego, tym czasem patrzę i słucham tego cyrku z wiecznie tymi samymi klaunami... jedno wciąż mnie zadziwia - krótka pamięć wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 13:04 To chyba do mnie było. Moje odczucia są nawet podobne, ale nie wywołuje to we mnie tęsknoty za Piłsudskim, czy jemu podobnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 13:18 zostaw juz "Dziadka"... :))) jedno jeszcze co mnie troszkę niepokoi, to mozliwa wizja "ustabilizowania" się naszej sceny politycznej na wzór PiS - PO - Samoobrona (czy coś równie pokracznego), wtedy już w ogóle nie pójdę do urny, chyba, że po śmierci... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 13:37 sss9 napisał: > zostaw juz "Dziadka"... :))) Sam Piłsudski nie budzi we mnie gorących emocji. Wielu takich było w historii. Irytuje mnie natomiast schizofrenia - z jednej strony promowanie wartości demokratyczno-liberalnych, z drugiej wynoszenie na piedestał postaci, która jest tych wartości zaprzeczeniem. > jedno jeszcze co mnie troszkę niepokoi, to mozliwa wizja "ustabilizowania" się > naszej sceny politycznej na wzór PiS - PO - Samoobrona (czy coś równie > pokracznego), wtedy już w ogóle nie pójdę do urny, chyba, że po śmierci... ;))) Oni smi stablizują sobie sytuację, uchwalając odopowiednią ordynację wyborczą, przepisy dotyczące finansowania partii i dostępu do mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 13:46 takich manipulacji jest więcej, np. kiedy PO wszędzie się chwaliło, że jest partią nie pobierającą gratyfikacji z tytułu wejścia do Parlamentu. tylko, że im się to wtedy najzwyczajniej nie należało i nikt nie miał nawet zamiaru im płacić! i tu podobało mi się kiedy PiS wymógł na PO publiczną obietnicę, że i po tych wyborach nie sięgną do kasy państwa. :))) Odpowiedz Link Zgłoś