Dodaj do ulubionych

Wypada żałować...

13.10.05, 18:31
... że oszołomy z polskiej strony nie opuściły forum i stan równowagi został
zachwiany. Tym samym cały plan czyszczenia gliwickiej stajni Augiasza, choć
słuszny w założeniu, spalił na panewce.
Obserwuj wątek
    • bartoszcze Re: Wypada żałować... 13.10.05, 18:33
      a zachowują sie oszołomsko?
      • Gość: Hermann Re: Wypada żałować... IP: *.cust.tele2.de 13.10.05, 18:36
        zalezy przez jakie okulary sie patrzy
      • slezan Re: Wypada żałować... 13.10.05, 18:38
        Niemniej niż ich niemieckie odpowiedniki.
        • Gość: Hermann Re: Wypada żałować... IP: *.cust.tele2.de 13.10.05, 18:45
          tudziez slaskie;-)
          • slezan Re: Wypada żałować... 13.10.05, 18:47
            No cóż, nikt nie jest doskonały.
      • arnold7 Re: Wypada żałować... 14.10.05, 13:05
        Co poniektorzy tak.

• black.ok Re: Wypada żałować... 13.10.05, 18:51
      Może się mylę, może nie, ale silesjana została oczyszczona z polskiego
      elementu, czytaj oszołomstwa. Jest to bardzo ciekawe slonskie forum.
      • slezan Re: Wypada żałować... 13.10.05, 18:54
        Masz rację - mylisz się. Oszołomów z każdej strony jest tam dostatek, a więc i
        równowaga, choć chwiejna, została zachowana.
      • bartoszcze Re: Wypada żałować... 13.10.05, 18:54
        Mylisz się.
        • black.ok Re: Wypada żałować... 13.10.05, 18:58
          Jes, panie bartoszcze, czyli mam rację:)
          • bartoszcze Re: Wypada żałować... 13.10.05, 19:01
            Przy założeniu poczynionym na wstępie miał pan rację gwarantowaną:)
            • black.ok Re: Wypada żałować... 13.10.05, 19:03
              Czyli i pan miał rację, bartoszcze:)
              • arnold7 Re: Wypada żałować... 13.10.05, 21:08
                A Ty blackie masz racje?
                ,
    • Gość: Pit Re: Wypada żałować... IP: 150.254.85.* 14.10.05, 14:11
      slezan napisał:

> ... że oszołomy z polskiej strony nie opuściły forum i stan równowagi został
      > zachwiany. Tym samym cały plan czyszczenia gliwickiej stajni Augiasza, choć
      > słuszny w założeniu, spalił na panewce.

A i tak jest zdecydowanie lepiej, nie ma nic doskonalego w przyrodzie.
      • slezan Re: Wypada żałować... 14.10.05, 14:31
        Tyle, że niektórzy wydają się uzależnieni od swojego lustrzanego odbicia. Nawet
        specjalne wątki na jego temat zakładają.
        • sss9 Re: Wypada żałować... 14.10.05, 14:37
          kto ? gdzie ? podaj link.
          a wiesz, slezanie, że jedno z tych "odbić" uważa twoją i arnolda tutaj obecność
          za dyżur na życzenie bartoszcze, żeby nam forum nie umarło ?
          :)))
          • aqua Re: Wypada żałować... 14.10.05, 14:46
            hehehehe:)))))) To może tak być, to jest zmowa:)
          • slezan Re: Wypada żałować... 14.10.05, 14:48
            Np. taki sobie wątek:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=30324704
            Myślisz, że Bartoszcze aż tak troszczy się o FG? Nie posądzałem go o tak
            rozbudzony instynkt opiekuńczy.
            • sss9 Re: Wypada żałować... 14.10.05, 14:59
              Ad.1 - nadinterpretacja, ale masz z nim na pieńku, więc się specjalnie nie
              dziwię... :)))
              Ad.2 - to nie moje zdanie, sam wiesz kto się obraca w spirali spisków. ;)
              • slezan Re: Wypada żałować... 14.10.05, 15:12
                Co do Ad1 - nie jest to wątek poświęcony ideologicznym wrogom naszego
                wielbiciela morderców kobiet i dzieci? Może to raczej Ty niedointerpretowałeś?
                • black.ok Re: Wypada żałować... 15.10.05, 23:32
                  wolałbym, aby 3 rzesza nie zasłaniała się kobietami i dziećmi, żeby Niemcy tego
                  nie robili. Niemiecki punkt widzenia w tej sprawie, będzie zawsze punktem
                  widzenia zbrodniarza, który szuka usprawiedliwienia.
                  • Gość: re Re: Wypada żałować... IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 16.10.05, 11:22
                    Facet udaru slonca dostales?
                    gdzie prosze istnieje 3. rzesza ?
                    secundo skad ty to znasz niemiecki punkt widzenia?
                    tertio jaki niemiecki ? partii politycznych ? mlodziezy ? bezrobotnych ?
                    koncernu springera?czy polskich mediow?
                  • Gość: MdS to polska IP: *.anon-online.org 16.10.05, 21:02
                    to polska zaslania sie 3-cia rzesza w celu zakrycia swoich zbrodni!
                    • slezan Re: to polska 17.10.05, 11:14
                      Faktycznie, trudno oprzeć się temu wrażeniu. Polakom wmówiono, że nie są zdolni
                      do zbrodni. W efekcie w społeczeństwie roi się od Uebermenschów, reagujących
                      histerycznie na każde przypomnienie zbrodni popełnionych przez Polaków. Część z
                      nich, uznając za w pełni usprawiedliwione mordowanie niemieckich kobiet i
                      dzieci w czasie wojny, stoczyła się do moralnego poziomu nazistów. Niestety
                      przykłady takich kreatur można spotkac także na tym forum.
                      • sss9 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 11:29
                        wrażeniom, zwłaszcza błędnym należy się opierać, zamiast je podsycać.
                        • slezan Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 11:32
                          "Podsycają" je Twoi rodacy. Bardzoskutecznie. Ostatnio taki jeden, Kurski się
                          nazywa. Razem z nim tacy, co go odsądzili od czci i wiary, ale w swojej obronie
                          tuska przejęli jego styl myślenia.
                          • sss9 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 11:35
                            no to pisz, że są tacy - bo są.
                            ale nie uogólniaj za jakimś mds'em, że to Polska cała...
                            • slezan [...] 17.10.05, 11:41
                              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                              • stasiek17 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 11:46
                                Tusk fascynował się Marszałkiem, pisał o nim prace magisterską

www.ozon.pl/tygodnikozon_2_15_681_2005_26_1.html
                                • slezan Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 11:48
                                  Wiem, i temu się dziwię. Może nawet nie temu, że się fascynował jako młody
                                  człowiek (inne czasy), ale temu, że mu ta fascynacja nie przeszła.
                              • slezan O co chodzi? 17.10.05, 11:49
                                Domagam się yjaśnienia przyczyn usunięcia mojego wpisu. Czy nazanie
                                Piłsudskiego politycznym awanturnikiem i przestępcą narusza etykietę czy może
                                jedynie burzy czyjeś wyobrażenia o historii?
                                • bartoszcze Re: O co chodzi? 17.10.05, 11:51
                                  Też jestem zdziwiony..
                                  Czy komuś chodziło o kontekst wyborczy?
                                • sss9 Re: O co chodzi? 17.10.05, 11:52
                                  nie wiem.
                                  • stasiek17 Re: O co chodzi? 17.10.05, 11:55
                                    ki diabeł?
                                • slezan Do adminów 17.10.05, 12:23
                                  Proszę o wyjaśnienie wycięcia mojego wpisu. Uzależniam od tego swoją obecność
                                  na Forum Gliwice. Nie zamierzam unosić się honorem - po prostu nie ma sensu
                                  dysksusja tam, gdzie jej się nie oczekuje.
                                  • braid Re: Do adminów 17.10.05, 12:28

???? Ty naprawde liczysz na dyskusje z Adminami na forum???

jak to czesto pisywal Bartoszcze labandowi ... " som jeszcze maile "
                                    • slezan Re: Do adminów 17.10.05, 12:39
                                      Nie wiem, kto wyciął mój wpis, dlatego pytam tutaj.
                                      • braid Re: Do adminów 17.10.05, 12:41

ja rozumie o co Ci chodzi ....
                                        jednak nauczony doswiadczeniem ( a i mnie wykasowano troche postow) moge Ci
                                        podpowiedziec ze na forum odpowiedzi nie otrzymasz
                                    • bartoszcze Re: Do adminów 17.10.05, 12:43
                                      braid napisał:

> ???? Ty naprawde liczysz na dyskusje z Adminami na forum???
                                      > jak to czesto pisywal Bartoszcze labandowi ... " som jeszcze maile "

:)))
                                      Braid, masz rację co do zasady - jest zalecenie, aby informacji o przyczynach
                                      wycięcia wątku udzielać tylko mailem, na pytanie zgłoszone mailem przez autora
                                      postu. Ale ja tej zasady umiarkowanie przestrzegam:)
                                      Natomiast ze Szwagrem o tyle był problem, że on na FG pisał do Jabbura itp. a
                                      Some i MyHa jednak na FG regularnie bywają:)
                                  • Gość: gorol Re: Do adminów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:29
                                    zmien nick ze slezan na gorol.. Slezan to brzmi za bardzo slasko jak na to
                                    forum, przykre..
                                  • myha1 Re: Do adminów 17.10.05, 12:40
                                    slezan napisał:

> Proszę o wyjaśnienie wycięcia mojego wpisu. Uzależniam od tego swoją obecność
                                    > na Forum Gliwice. Nie zamierzam unosić się honorem - po prostu nie ma sensu
                                    > dysksusja tam, gdzie jej się nie oczekuje.

nie wycięcia lecz ocenzurowania.

Dla bardzo wielu Polaków Piłsudzki jest bohaterem narodowym , czy sie to komuś
                                    podoba czy nie .
                                    Użyte przez Ciebie określenia w stosunku do Niego są dla tychże obraźliwe .
                                    • sss9 Re: Do adminów 17.10.05, 12:42
                                      myha1 napisała:

> slezan napisał:
                                      >
                                      > > Proszę o wyjaśnienie wycięcia mojego wpisu. Uzależniam od tego swoją obec
                                      > ność
                                      > > na Forum Gliwice. Nie zamierzam unosić się honorem - po prostu nie ma sen
                                      > su
                                      > > dysksusja tam, gdzie jej się nie oczekuje.
                                      >
                                      > nie wycięcia lecz ocenzurowania.
                                      >
                                      > Dla bardzo wielu Polaków Piłsudzki jest bohaterem narodowym , czy sie to komuś
                                      > podoba czy nie .
                                      > Użyte przez Ciebie określenia w stosunku do Niego są dla tychże obraźliwe .
                                      >

przesada.
                                    • Gość: gliwicok Re: Do adminów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:46
                                      niektorych na forum Polakow (vide wolej5, w innym watku) denerwuje ze sie ktos
                                      wystawawia glosowanie za autonomia Slaska.. Czy te posty tez zostana usuniete
                                      jako anty-polskie?
                                    • slezan Re: Do adminów 17.10.05, 12:46
                                      Niestety, ta odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje. Dla wielu Gruzinów bohaterem
                                      narodwym jest Stalin, a dla Rosjan Iwan Groźny. Przestępca to soba, która
                                      dopuszcza sie przestępstwa. Obalenie legalnego rządu siłą jest przestępstwem.
                                      Piłsudski dopuścił się obalenia legalnego rządu siłą, a to oznacza, że był
                                      przestępcą.
                                      Przedyskutujcie w gronie Adminów tę decyzję. Dla mnie ma ona znaczenie
                                      zasadnicze, więc z niecierpliwością będę oczekiwał Waszego ostateczengo
                                      stanowiska.
                                      • myha1 Re: Do adminów 17.10.05, 12:55
                                        slezan napisał:

> Niestety, ta odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje. Dla wielu Gruzinów bohaterem
                                        > narodwym jest Stalin, a dla Rosjan Iwan Groźny. Przestępca to soba, która
                                        > dopuszcza sie przestępstwa. Obalenie legalnego rządu siłą jest przestępstwem.
                                        > Piłsudski dopuścił się obalenia legalnego rządu siłą, a to oznacza, że był
                                        > przestępcą.
                                        > Przedyskutujcie w gronie Adminów tę decyzję. Dla mnie ma ona znaczenie
                                        > zasadnicze, więc z niecierpliwością będę oczekiwał Waszego ostateczengo
                                        > stanowiska.

Nie mieszaj do tego wszystkich adminów ...byc moze zareagowałam troszke
                                        impulsywnie :)))

Ale nie jestem nieomylna , jeżeli Cie dotknęłam ..przepraszam.
                                        Umiem sie przyznac do pomyłki :)
                                        • slezan Re: Do adminów 17.10.05, 13:09
                                          Nie chodzi o moje dobre samopoczucie czy urażoną próżnośc. Chodzi o swobodę do
                                          wyrażania poglądów w granicach prawa i etykiety. Dlatego też uprzejmie, choć
                                          stanowczo, nalegam, by mój post wrócił na swoje miejsce :).
                                          • aqua Re: Do adminów 17.10.05, 13:15
                                            wypada, żebyś jeszcze raz to przeczytał: Dla takich jak on są odpowiednie fora,
                                            na których może swoje oceny dawać postaciom historycznym do woli. Forum
                                            gliwickie nie jest do tego odpowiednim miejscem, jest forum miejskim.

ocenę działań Piłsudskiego możesz przedstawiać np. na silesianie, albo na forum
                                            historycznym.

Popieram Myhę w zupełności.
                                            • slezan Re: Do adminów 17.10.05, 13:32
                                              Interesująca koncepcja. Powiem szczerze, że rewolucyjna w zakresie moderacji.
                                              Ciekawe, że Myha nie skorzystała z niej uzasadniając usunięcie wpisu.
                                              • aqua Re: Do adminów 17.10.05, 13:38
                                                Zwróć się o pomoc w tym zakresie do pana bartoszcze, jeśli nie rozumiesz słowa
                                                miejskie forum.

slezan napisał:

> Interesująca koncepcja. Powiem szczerze, że rewolucyjna w zakresie moderacji.
                                                > Ciekawe, że Myha nie skorzystała z niej uzasadniając usunięcie wpisu.
                                                • slezan Re: Do adminów 17.10.05, 13:50
                                                  Bartoszcze nie wyraził opinii podobnej do Twojej, a, jak łatwo sprawdzić,
                                                  zajrzał do tego wątku.
                                          • myha1 Re: Do adminów 17.10.05, 13:49
                                            slezan napisał:

> Nie chodzi o moje dobre samopoczucie czy urażoną próżnośc. Chodzi o swobodę
                                            do
                                            > wyrażania poglądów w granicach prawa i etykiety. Dlatego też uprzejmie, choć
                                            > stanowczo, nalegam, by mój post wrócił na swoje miejsce :).

Proponuję abys sie zwrócił do abuse@gazeta.pl

Ja miałam takie odczucia jak pisałam powyzej, ale arbitrem w tej sprawie jest
                                            administracja.
                                            • slezan Re: Do adminów 17.10.05, 13:55
                                              Poczekam na opinię somepointa w tej sprawie. Wciąganie w ten spór dodatkowych
                                              osób byłoby chyba przedwczesne.
                                              • myha1 Re: Do adminów 17.10.05, 14:04
                                                slezan napisał:

> Poczekam na opinię somepointa w tej sprawie. Wciąganie w ten spór dodatkowych
                                                > osób byłoby chyba przedwczesne.

no cóż ...powiem , że rozsądnie .
                                    • bartoszcze Re: Do adminów 17.10.05, 12:52
                                      Hmm.
                                      Dla wielu Rosjan bohaterem jest Stalin, dla Niemców Bismarck.
                                      Że nie wspomnę o tym, kto jest bohaterem dla młodych Arabów.
                                      A "polskość" bohatera nie jest kryterium regulaminowym, bo byłaby formą
                                      dyskryminacji ze względu na narodowość.
                                    • aqua Re: Do adminów 17.10.05, 13:02
                                      Popieram Ciebie Myha, pan slezan stale szafuje określeniami: morderca,
                                      awanturnik, przestępca, wobec najważniejszych Polaków w historii. Mnie jest
                                      obojętne, czy on tak uważa i dlaczego. Dla takich jak on są odpowiednie fora,
                                      na których może swoje oceny dawać postaciom historycznym do woli. Forum
                                      gliwickie nie jest do tego odpowiednim miejscem, jest forum miejskim.
                                      • slezan Re: Do adminów 17.10.05, 13:07
                                        Przypomnę, że w Gliwicach stoi pomnik Piłsduskiego, tak więc ocena tej postaci
                                        jest także sprawą gliwicką. Czyżby Twoje poparcie dla cenzury i atak personalny
                                        wynikały z braku kompetencji do obrony dobrego imienia marszałka?
                                        • aqua Re: Do adminów 17.10.05, 13:25
                                          Piłsudski ma na tyle dobre imię, że sam się broni przed takimi uzurpatorami jak
                                          Ty. Jeśli chcesz o nim podyskutować, proszę przenieść się na specjalistyczne
                                          forum.
                                          • slezan Re: Do adminów 17.10.05, 13:35
                                            Prawo do własnego zdania uzurpacją nie jest. Natomiast uznawanie swego prawa do
                                            obalania legalnych władz jest czymś gorszym niż uzurpacja.
                                            Proponuję Ci, żebys postulowal przywrócenie ustawy o ochronie imienia
                                            Piłsudskiego. W II RP niepochlebne wyrażanie się o marszałku groziło wyrokiem
                                            do 5 lat więzienia.
                                            • aqua Re: Do adminów 17.10.05, 13:41
                                              denny jesteś:

slezan napisał:

> Proponuję Ci, żebys postulowal przywrócenie ustawy o ochronie imienia
                                              > Piłsudskiego. W II RP niepochlebne wyrażanie się o marszałku groziło wyrokiem
                                              > do 5 lat więzienia.
                                              • slezan Re: Do adminów 17.10.05, 13:53
                                                Strasznie mi dopiekłeś. Nie wiem, jak sobie z tym poradzę :-))).
                                    • arnold7 Re: Do adminów 17.10.05, 17:02
                                      myha1 napisała:

> slezan napisał:
                                      >
                                      > > Proszę o wyjaśnienie wycięcia mojego wpisu. Uzależniam od tego swoją obec
                                      > ność
                                      > > na Forum Gliwice. Nie zamierzam unosić się honorem - po prostu nie ma sen
                                      > su
                                      > > dysksusja tam, gdzie jej się nie oczekuje.
                                      >
                                      > nie wycięcia lecz ocenzurowania.
                                      >
                                      > Dla bardzo wielu Polaków Piłsudzki jest bohaterem narodowym , czy sie to
                                      komuś
                                      > podoba czy nie .
                                      > Użyte przez Ciebie określenia w stosunku do Niego są dla tychże obraźliwe .
                                      >
                                      >
                                      >
                                      No to sie myha wyglupilas.
                                      • slezan Re: Do adminów 17.10.05, 17:06
                                        Sprawę uważam za załatwioną, nie ma co do tego wracać.
                                      • braid Re: Do adminów 17.10.05, 17:08
                                        Nie wcale sie nie wyglupila ..
                                        to ze ktos zapakuje obraze w zlotko zeby "przeszlo" to stara metoda ballesta..

zreszta sami to przyznajecie na biesiadnym ze trzeba bylo obrazac inteligentnie
                                        wiec cel takich postow jest oczywisty.
                                        • slezan Re: Do adminów 17.10.05, 17:28
                                          Wybacz, ale bredzisz. Swój pogląd przedstawiłem jak sądze dość klarownie. Pod
                                          obrazę uczuć religijnych mam nadzieję nie podpada.
                              • sss9 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 11:50
                                tacy są najhałaśliwsi, ale żeby zaraz kształtowali wizerunek całego narodu i
                                państwa, tego bym nie zaryzykował...
                                co do Tuska - to polityka i nabijanie punktów wśród obywateli, dla których
                                Piłsudski jest pozytywną postacią w historii Polski, zwłaszcza teraz, kiedy
                                wielu czeka na takiego "faceta z jajami", który za pysk wziąłby Parlament.
                                • slezan Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 12:21
                                  sss9 napisał:

> tacy są najhałaśliwsi, ale żeby zaraz kształtowali wizerunek całego narodu i
                                  > państwa, tego bym nie zaryzykował...

Właśnie dlatego, że są hałaśliwi, kształtują wizerunek. A może dlatego, że
                                  reszta pozwala im na tę hałaśliwość.

> co do Tuska - to polityka i nabijanie punktów wśród obywateli, dla których
                                  > Piłsudski jest pozytywną postacią w historii Polski, zwłaszcza teraz, kiedy
                                  > wielu czeka na takiego "faceta z jajami", który za pysk wziąłby Parlament.

Noi to jest właśnie niepokojące. Na fali takich nastrojów Niemcy głosowali na
                                  NSDAP.
                                  • sss9 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 12:33
                                    niepokój raczej zbyteczny - Tusk i zamordyzm ? :))))
                                    on jest taki bezpłciowy... idealny prezydent.
                                    mnie jednak bardziej zniesmaczają te wszystkie spotkania z biskupami - rzucanie
                                    się im w ramiona, uściski,itp - czysty fałsz obliczony na złapanie moherowych
                                    beretów...
                                    • slezan Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 12:38
                                      Nie podejrzewam Tuska o skłonność do zamordyzmu. Niepokoją mnie oczekiwania
                                      społeczne.
                                      • sss9 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 12:44
                                        tyle tylko, że te oczekiwania są wynikiem "pracy" Parlamentu, tak więc ?
                                        • slezan Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 12:48
                                          Dlaczego wszystko zwalasz na parlament? Poza tym, kandydaci do sprawowania
                                          rządów silnej ręki to ci sami, którzy współdecydowali przez lata o charakterze
                                          i jakości prac parlamentu.
                                    • stasiek17 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 12:44
                                      :))))
                                      moherowe berety dostały wskazówki już przed I turą
                                      • sss9 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 12:54
                                        to nie ja zwalam, piszę o obserwowanej sytuacji.
                                        dla mnie od jakiegoś czasu ten problem nie ma znaczenia - nie głosuję.
                                        kiedy w końcu pojawi się ktoś kto będzie mnie reprezentował, skorzystam ze
                                        swojego prawa wyborczego, tym czasem patrzę i słucham tego cyrku z wiecznie tymi
                                        samymi klaunami...
                                        jedno wciąż mnie zadziwia - krótka pamięć wyborców.
                                        • slezan Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 13:04
                                          To chyba do mnie było. Moje odczucia są nawet podobne, ale nie wywołuje to we
                                          mnie tęsknoty za Piłsudskim, czy jemu podobnymi.
                                          • sss9 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 13:18
                                            zostaw juz "Dziadka"... :)))
                                            jedno jeszcze co mnie troszkę niepokoi, to mozliwa wizja "ustabilizowania" się
                                            naszej sceny politycznej na wzór PiS - PO - Samoobrona (czy coś równie
                                            pokracznego), wtedy już w ogóle nie pójdę do urny, chyba, że po śmierci... ;)))
                                            • slezan Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 13:37
                                              sss9 napisał:

> zostaw juz "Dziadka"... :)))

Sam Piłsudski nie budzi we mnie gorących emocji. Wielu takich było w historii.
                                              Irytuje mnie natomiast schizofrenia - z jednej strony promowanie wartości
                                              demokratyczno-liberalnych, z drugiej wynoszenie na piedestał postaci, która
                                              jest tych wartości zaprzeczeniem.

> jedno jeszcze co mnie troszkę niepokoi, to mozliwa wizja "ustabilizowania" się
                                              > naszej sceny politycznej na wzór PiS - PO - Samoobrona (czy coś równie
                                              > pokracznego), wtedy już w ogóle nie pójdę do urny, chyba, że po
                                              śmierci... ;)))

Oni smi stablizują sobie sytuację, uchwalając odopowiednią ordynację wyborczą,
                                              przepisy dotyczące finansowania partii i dostępu do mediów.
                                              • sss9 Re: czy aby napewno ? 17.10.05, 13:46
                                                takich manipulacji jest więcej, np. kiedy PO wszędzie się chwaliło, że jest
                                                partią nie pobierającą gratyfikacji z tytułu wejścia do Parlamentu.
                                                tylko, że im się to wtedy najzwyczajniej nie należało i nikt nie miał nawet
                                                zamiaru im płacić!
                                                i tu podobało mi się kiedy PiS wymógł na PO publiczną obietnicę, że i po tych
                                                wyborach nie sięgną do kasy państwa. :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka