Dodaj do ulubionych

"Normalni" Zydzi o Polsce i Polakach

IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.03, 18:05
Ponizej przedstawiam ciekawa strone z wypowiedzia Zyda o Polsce Polakach i
polskim antysemityzmie. Jak widac sa tez inne glosy nie te przedstawiane
wybiorczo przez Ballesta . Jak zwkle glosy "normalnych" gina w natloku
tych oszolomow ktorzy sieja nienawisc i agresje.
Ale dobrze tez poczytac co oni maja do powiedzenia.Szkoda ze Ballest szuka
wylacznie paszkwili na Polakow chac w ten sposob ustami Zydow wybielic
zbrodnie hitleryzmu . Nie dajcie sie zbic z tropu! Jest tez wiele swiadectw
swiadczacych wiele pozytywnego o Polsce . Ale Ballest dobiera material bardzo
selektywnie.

Podaje strone ...bo niewypada mi kopiowac nie mojego tekstu w tak duzych
fragmentach. Dla zainteresowanych;

www.3w3.net/polska/Antypolonizm/pages/nichthauser.html
Nie dajmy sie otumaniac...

Obserwuj wątek
    • Gość: ballest Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.02.03, 19:10
      Jedna jaskolka wiosny nie przynosi.
      Znam te wypowiedzi Joseph Nitchthausera, sa zreszta bardzo niescisle, bo nie
      urodzil sie pod Gliwicami !!! Czytalem je wczesniej.
      Tu nie chodzi o to, ale o fakt, ze on takze Amerykanskich Zydow o Antypolonizm
      obwinia, a wiec to samo co ja pisze.
      Do tego do Francji pretensje ma , wiadomo dlaczego???!
      To nie moje zdanie na ten temat ktore opublikowalem , tylko zdanie Zydow
      amerykanskich, czy francuskich!!
      Pyrsk
      ballet
      • niklot_swarozyc Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach 14.02.03, 20:03
        Gość portalu: ballest napisał(a):

> Jedna jaskolka wiosny nie przynosi.
        > Znam te wypowiedzi Joseph Nitchthausera, sa zreszta bardzo niescisle, bo nie
        > urodzil sie pod Gliwicami !!! Czytalem je wczesniej.
        > Tu nie chodzi o to, ale o fakt, ze on takze Amerykanskich Zydow o
        Antypolonizm
        >
        > obwinia, a wiec to samo co ja pisze.
        > Do tego do Francji pretensje ma , wiadomo dlaczego???!
        > To nie moje zdanie na ten temat ktore opublikowalem , tylko zdanie Zydow
        > amerykanskich, czy francuskich!!
        > Pyrsk
        > ballet
        Ballest przekonales mnie Zydzi sa okropni bede ich zwalczal do konca zycia ,a
        mialem sie zaciagnac do wojska izraelskiego
    • Gość: katowiczanka Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: trupek:* / 192.168.1.* 14.02.03, 19:19
      Myślę ,że mało kto na tym forum wierzy ballestowi ,który neguje istnienie
      narodu żydowskiego ,albo myli Irakijczyków z Irańczykami . Każdego kto trochę
      czyta i żyje na tym świecie nie otumani ballest.
      • Gość: ballest Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.02.03, 19:40
        Ze Katowiczanka Mohammeda Khatami od Saddama Huseina nie odroznia, to wierze
        jej na slowo.
        Na temat pisac jak zwykle nie potrafi, napewno juz na to czasu nie ma , bo ma
        strach przed atakiem irackim na Katowice(Katowiczanko, czytaj iranskim )i po
        make i kartofle poleciala)
        Niestety u Zyda dzisiaj nic nie kupi, bo Zydow w Polsce praktycznie nie ma.

pyrsk
        ballest
        • niklot_swarozyc Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach 14.02.03, 19:48
          Niestety u Zyda dzisiaj nic nie kupi, bo Zydow w Polsce praktycznie nie ma.

pyrsk
          ballest
          Ballest zapewniam cie ,ze sa .
        • Gość: Ballest Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.02.03, 19:49
          Jeszcze raz Katowiczanki , moze teraz Cie PAN BOG OSWIECI !!!:

"From: "Mieczyslaw Gutowski" <mgutowski@gw.lssu.edu>
          To: <polska@yahoogroups.com>
          Sent: Thursday, January 17, 2002 8:23 PM
          Subject: Re: [polska] Panstwa narodowe - c.d.

> Uta Zablocki-Berlin wrote:

> Czy sie Pani moje pytanie podoba czy nie to nie wazne.

No widzi Pan: dzwieg tworzy muzyke. A ironia w panskim pytaniu nie byla do
          przeoczenia. A wiec niech Pan prosze teraz nie udaje jakas rzeczownosc w tym
          pytaniu, ktorej tam nie bylo. Mialam cale prawo nie lubic tej ironii lacznie
          z pytaniem. Zamiast uhonorowac, ze odpowiedzialam, (bo mam poczucie humoru,
          nawet kiedy go nie rozumiem), to Pan od razu 'nie ladnie ect..'

> Wazne, ze wyraznie uzylem tam slowa narod a Pani mi zaraz wcisnela cos tam
          o
          > religii.

W niemieckim jezyku nie rozroznia sie 'zyd' lub 'Zyd'. A napewno nie
          wyroznia sie jakis zydowski narod wsrod cudzoziemcow.
          Dlatego zrozumialam panskie pytanie tak, ze chodzi o ludzi wyznania
          mojzeszowego. Czy mialam pisac, ze 0 wyemigrowalo z Izraela?
          Nawet nie wiem, gdzie panski problem? Przeciez Pan pytal niebezposrednio,
          ale spodziewal sie Pan oczywiscie bezposrednia odpowiedz, mimo zdania: 'A
          moze juz naukowcy udowodnili, ze ten narod od czasow kamienia lupanego to
          rodowici Niemcy?:-)))'
          Z mojej odpowiedz, ktora dalam z dobra checia - mimo, ze musialam odgadnac,
          o co chodzi - dalam temu, co wyzej opisalam wyraz: Zydzi w Niemczech nie
          stanowia odrebny narod. Tak samo jak katolicy ect..Pan, jak wnioskowalam z
          panskiej odpowiedzi, dobrze zrozumial to. Wiec ani sie nie wykrecilam, ani
          nie nie odpowiadalam. Pisalam, jak jest. Jesli jest inaczej, to moze Pan
          dysponuje zrodlami niemieckimi, gdzie wyrozniano jako cudzoziemcow w
          Niemczech (i tych podalam) Zydow lub zydow, jak Pan woli.

/../
          > A to teraz widze, ze ma Pani jakas specjalna definicje dla bycia czlonkiem
          > jakiejs narodowosci w Niemczech.

Wiem, ze n.p. Paul Spiegel - przewodniczacy Rady Centralnej Zydow (lub
          kiedys Ignaz Bubis) zawsze podkresla, ze sa Niemcami. Bardzo byli zawsze
          oburzeni, jesli ktos powiedzial, ze sa cudzoziemcami lub naleza do innego
          narodu. A niby dlaczego zyd z Polski ma myslec inaczej (ze nie jest Polakiem
          wyznania mojzeszowego)

> Czyli uwaza Pani, ze np. Rosjanin w Niemczech
          > to tylko taki osobnik, ktory wyemigrowal do Niemiec z waznym rosyjskim
          > paszportem, gdzie bylo napisane narodowosc - rosyjska?
          > To dziwne, bo np. tutaj w USA juz nie jeden raz slyszalem z ust bardzo
          > znaczacych osob w TV definicje bycia Zydem i zydem i to w niczym nie jest
          > uzaleznione od emigracji z Izraela.

Nie wiem jak jest w Stanach, ale w Niemczech narodowosc zydow, ktorzy sie
          urodzili w Niemczech, jest niemieckie. Jesli nie, to jest polskie, rosyjskie
          ect.. Napewno nie sa cudzoziemcami, jesli nie przez urodzenia w innym
          panstwie, albo jako dziecko cudzoziemcow.

/../
          > Nie bardzo rozumiem jak to moze byc ukryte w tych Pani danych.
          > Czy zawsze tak bylo, ze w Niemczech "Juden" oznaczalo tylko religie, czy
          to
          > tylko ostatnio tak sie jakos pozmienialo.

O ile pamietam, to zydzi, ktorzy niestety zostali do ostatniej chwili w
          Niemczech, zawsze podkreslili, jacy oni sa dobrymi Niemcami, a ze im sie
          napewno niczego nie stanie. Uwazali, ze udowodnili to walczac n.p. w WWI.
          Niestety, ktos inaczej uwazal:-( Brew pozorom, to niemieccy zydzi bardzo
          dobrze byli asymilowani. Nie pamietam, aby n.p. Stefan, Albert Einstein,
          Ernst Lubitsch ect mowili kiedys, ze sa z narodowosci zydowskiej. W swojej
          biografii Lubitsch podkresla na okraglo swoja niemieckosc.

> Bo jezeli moi nauczyciele historii nie klamali (a nie mam najmniejszych
          podstaw
          > aby ich o to posadzac) to przed wojna i w czasie wojny Niemcy za Zydow
          uznawali
          > nie tylko wyznawcow wiary mojzeszowej.

Niestety, i nie tylko za inny narod, ale za inna rase:-(

/../
          > No i Pani jeszcze raz mi wciska na sile to wyznanie mojzeszowe wiedzac
          dobrze,
          > ze mi chodzilo i w dalszym ciagu chodzi o narod.

Nie dysponuje taka statystyka.
          Ale moze Pan sie chetnie pytac Paula Spiegela:
          agentur@paulspiegel.de

>
          > W moim zawodzie juz przywyklem do tzw. wymijajacych odpowiedzi.
          > Nie bede juz Pani meczyl, jakies tam wnioski i z takiej odpowiedzi mozna
          > wyciagnac.

Bardzo mi przykro, jesli Pan nadal tak uwaza. Ja myslalam juz, ze Pan sie
          kpi ze mnie:-( Prosze szukac w internecie odpowiedzi lub pytac Pana Spiegla
          ilu jest cudzoziemcow zydowskiej narodowosci w Niemczech, bo ja _naprawde_
          nie mam odpowiedzi."

Katowiczanko, chyba teraz wiesz wszystko na temat "Narodu Zydowskiego"

Pyrsk
          ballest

• niklot_swarozyc Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach 14.02.03, 19:55
            Gość portalu: Ballest napisał(a):

> Jeszcze raz Katowiczanki , moze teraz Cie PAN BOG OSWIECI !!!:
            >
            >
            >
            > "From: "Mieczyslaw Gutowski" <mgutowski@gw.lssu.edu>
            > To: <polska@yahoogroups.com>
            > Sent: Thursday, January 17, 2002 8:23 PM
            > Subject: Re: [polska] Panstwa narodowe - c.d.
            >
            > > Uta Zablocki-Berlin wrote:
            >
            > > Czy sie Pani moje pytanie podoba czy nie to nie wazne.
            >
            > No widzi Pan: dzwieg tworzy muzyke. A ironia w panskim pytaniu nie byla do
            > przeoczenia. A wiec niech Pan prosze teraz nie udaje jakas rzeczownosc w tym
            > pytaniu, ktorej tam nie bylo. Mialam cale prawo nie lubic tej ironii lacznie
            > z pytaniem. Zamiast uhonorowac, ze odpowiedzialam, (bo mam poczucie humoru,
            > nawet kiedy go nie rozumiem), to Pan od razu 'nie ladnie ect..'
            >
            > > Wazne, ze wyraznie uzylem tam slowa narod a Pani mi zaraz wcisnela cos tam
            > o
            > > religii.
            >
            > W niemieckim jezyku nie rozroznia sie 'zyd' lub 'Zyd'. A napewno nie
            > wyroznia sie jakis zydowski narod wsrod cudzoziemcow.
            > Dlatego zrozumialam panskie pytanie tak, ze chodzi o ludzi wyznania
            > mojzeszowego. Czy mialam pisac, ze 0 wyemigrowalo z Izraela?
            > Nawet nie wiem, gdzie panski problem? Przeciez Pan pytal niebezposrednio,
            > ale spodziewal sie Pan oczywiscie bezposrednia odpowiedz, mimo zdania: 'A
            > moze juz naukowcy udowodnili, ze ten narod od czasow kamienia lupanego to
            > rodowici Niemcy?:-)))'
            > Z mojej odpowiedz, ktora dalam z dobra checia - mimo, ze musialam odgadnac,
            > o co chodzi - dalam temu, co wyzej opisalam wyraz: Zydzi w Niemczech nie
            > stanowia odrebny narod. Tak samo jak katolicy ect..Pan, jak wnioskowalam z
            > panskiej odpowiedzi, dobrze zrozumial to. Wiec ani sie nie wykrecilam, ani
            > nie nie odpowiadalam. Pisalam, jak jest. Jesli jest inaczej, to moze Pan
            > dysponuje zrodlami niemieckimi, gdzie wyrozniano jako cudzoziemcow w
            > Niemczech (i tych podalam) Zydow lub zydow, jak Pan woli.
            >
            >
            > /../
            > > A to teraz widze, ze ma Pani jakas specjalna definicje dla bycia czlonkiem
            > > jakiejs narodowosci w Niemczech.
            >
            > Wiem, ze n.p. Paul Spiegel - przewodniczacy Rady Centralnej Zydow (lub
            > kiedys Ignaz Bubis) zawsze podkresla, ze sa Niemcami. Bardzo byli zawsze
            > oburzeni, jesli ktos powiedzial, ze sa cudzoziemcami lub naleza do innego
            > narodu. A niby dlaczego zyd z Polski ma myslec inaczej (ze nie jest Polakiem
            > wyznania mojzeszowego)
            >
            > > Czyli uwaza Pani, ze np. Rosjanin w Niemczech
            > > to tylko taki osobnik, ktory wyemigrowal do Niemiec z waznym rosyjskim
            > > paszportem, gdzie bylo napisane narodowosc - rosyjska?
            > > To dziwne, bo np. tutaj w USA juz nie jeden raz slyszalem z ust bardzo
            > > znaczacych osob w TV definicje bycia Zydem i zydem i to w niczym nie jest
            > > uzaleznione od emigracji z Izraela.
            >
            > Nie wiem jak jest w Stanach, ale w Niemczech narodowosc zydow, ktorzy sie
            > urodzili w Niemczech, jest niemieckie. Jesli nie, to jest polskie, rosyjskie
            > ect.. Napewno nie sa cudzoziemcami, jesli nie przez urodzenia w innym
            > panstwie, albo jako dziecko cudzoziemcow.
            >
            > /../
            > > Nie bardzo rozumiem jak to moze byc ukryte w tych Pani danych.
            > > Czy zawsze tak bylo, ze w Niemczech "Juden" oznaczalo tylko religie, czy
            > to
            > > tylko ostatnio tak sie jakos pozmienialo.
            >
            > O ile pamietam, to zydzi, ktorzy niestety zostali do ostatniej chwili w
            > Niemczech, zawsze podkreslili, jacy oni sa dobrymi Niemcami, a ze im sie
            > napewno niczego nie stanie. Uwazali, ze udowodnili to walczac n.p. w WWI.
            > Niestety, ktos inaczej uwazal:-( Brew pozorom, to niemieccy zydzi bardzo
            > dobrze byli asymilowani. Nie pamietam, aby n.p. Stefan, Albert Einstein,
            > Ernst Lubitsch ect mowili kiedys, ze sa z narodowosci zydowskiej. W swojej
            > biografii Lubitsch podkresla na okraglo swoja niemieckosc.
            >
            > > Bo jezeli moi nauczyciele historii nie klamali (a nie mam najmniejszych
            > podstaw
            > > aby ich o to posadzac) to przed wojna i w czasie wojny Niemcy za Zydow
            > uznawali
            > > nie tylko wyznawcow wiary mojzeszowej.
            >
            > Niestety, i nie tylko za inny narod, ale za inna rase:-(
            >
            > /../
            > > No i Pani jeszcze raz mi wciska na sile to wyznanie mojzeszowe wiedzac
            > dobrze,
            > > ze mi chodzilo i w dalszym ciagu chodzi o narod.
            >
            > Nie dysponuje taka statystyka.
            > Ale moze Pan sie chetnie pytac Paula Spiegela:
            > agentur@paulspiegel.de
            >
            > >
            > > W moim zawodzie juz przywyklem do tzw. wymijajacych odpowiedzi.
            > > Nie bede juz Pani meczyl, jakies tam wnioski i z takiej odpowiedzi mozna
            > > wyciagnac.
            >
            > Bardzo mi przykro, jesli Pan nadal tak uwaza. Ja myslalam juz, ze Pan sie
            > kpi ze mnie:-( Prosze szukac w internecie odpowiedzi lub pytac Pana Spiegla
            > ilu jest cudzoziemcow zydowskiej narodowosci w Niemczech, bo ja _naprawde_
            > nie mam odpowiedzi."
            >
            >
            > Katowiczanko, chyba teraz wiesz wszystko na temat "Narodu Zydowskiego"
            >
            > Pyrsk
            > ballest
            >
            Biblia klamie!
        • Gość: katowiczanka Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: trupek:* / 192.168.1.* 14.02.03, 20:15

> Ze Katowiczanka Mohammeda Khatami od Saddama Huseina nie odroznia, to wierze
          > jej na slowo.
          > Na temat pisac jak zwykle nie potrafi, napewno juz na to czasu nie ma , bo
          ma
          > strach przed atakiem irackim na Katowice(Katowiczanko, czytaj iranskim )i po
          > make i kartofle poleciala)
          > Niestety u Zyda dzisiaj nic nie kupi, bo Zydow w Polsce praktycznie nie ma.
          >
          > pyrsk
          > ballest

Ballest wcale nie jest dowcipny ,jemu się tylko tak wydaje .Nie wiem ,w którym
          miejscu z tego się śmiać .Może mi ktoś podpowie .
          • Gość: ballest Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.02.03, 20:29
            To nie jest tez do smiechu, to jest do splaczu !!!

Pyrsk
            ballest
            • Gość: katowiczanka Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: trupek:* / 192.168.1.* 14.02.03, 20:34

> To nie jest tez do smiechu, to jest do splaczu !!!
              >
              > Pyrsk
              > ballest

I co chcesz, żebym z Twojego splaczu płakała, mnie się teraz chce śmiać .
              • niklot_swarozyc Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach 14.02.03, 20:36
                wszystkimu sa winni zydzi dzisiaj to zrozumialem!!!
                • Gość: ballest Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.02.03, 20:47
                  W to bardzo watpie, bo Katow.... napewno nad nimi nie placze, z drugiej strony
                  sama nie wie co robic ma .
                  pyrsk
                  ballest
                • Gość: katowiczanka Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: trupek:* / 192.168.1.* 14.02.03, 21:06
                  niklot_swarozyc napisał:

> wszystkimu sa winni zydzi dzisiaj to zrozumialem!!!

Ty rozumiesz ten bełkot co nam tu podaje ballest ?

Może niech pisze w gwarze śląskiej,( mówić nie potrafię ,ale rozumiem bo już
                  troche mieszkam na Ślasku) ,ale jak próbuje on pisać po polsku to wychodzi
                  mu "splacz "
                  • Gość: ballest Re:Apodyktyczna Tanty!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.02.03, 21:12
                    Jak cos niepoprawnie napisalem, albo sie zle artykulujem to mnie popraw.
                    Chce sie poprawnie pisac nauczyc, niestety slownika nie mam a z polskiego 3
                    mialem.
                    Mysle, potrafisz cos na ten temat skreslic, jak go zaczelas ?!!!
                    Pyrsk
                    ballest
                    • Gość: katowiczanka Re:Onkel ballest może być ? IP: trupek:* / 192.168.1.* 14.02.03, 21:34

> Jak cos niepoprawnie napisalem, albo sie zle artykulujem to mnie popraw.
                      > Chce sie poprawnie pisac nauczyc, niestety slownika nie mam a z polskiego 3
                      > mialem.
                      > Mysle, potrafisz cos na ten temat skreslic, jak go zaczelas ?!!!
                      > Pyrsk
                      > ballest

Napisałeś na forum katowickim :

Polacy w USA do dzisiaj po polsku mowia i czuja sie Polakami.
                      Ciezko ich zasymilowac !!! Nadaje sie pytanie, dlaczego nie wracaja ?

Nie pisze się ciężko ich zasymilować ,tylko ciężko się asymilują (bo to w nich
                      samych dokonuje się ten proces asymilacji ).
                      Pytania się nie nadaje tylko zadaje .
                      • Gość: ballest Re:Onkel ballest może być ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.02.03, 21:47
                        Racje masz, ale Forum katowickim to sie troche inaczej streszczam !!!:-)

Nie pisze się ciężko ich zasymilować ,tylko ciężko się asymilują (bo to w nich
                        samych dokonuje się ten proces asymilacji ).
                        Pytania się nie nadaje tylko zadaje

Z tym nadaje, to racje masz, ale z asymilowac, to NIE WIEM?
                        Pyrsk
                        ballest
                        • Gość: katowiczanka Re:Onkel ballest może być ? IP: trupek:* / 192.168.1.* 14.02.03, 22:06

> Racje masz, ale Forum katowickim to sie troche inaczej streszczam !!!:-)
                          >
                          > Nie pisze się ciężko ich zasymilować ,tylko ciężko się asymilują (bo to w
                          nich
                          > samych dokonuje się ten proces asymilacji ).
                          > Pytania się nie nadaje tylko zadaje
                          >
                          > Z tym nadaje, to racje masz, ale z asymilowac, to NIE WIEM?
                          > Pyrsk
                          > ballest
                          A kto miałby ich asymilować burmistrz?,prezydent czy ktoś specjalnie do tego
                          wyznaczony, zastanów się dobrze .
                          Skoro nie masz zaufania do nauczyciela to pewnie nic z tej nauki nie wyjdzie .
                          • Gość: ballest Re:Onkel ballest może być ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.02.03, 22:15
                            U nas stara sie rzad i miasto o asymilacje obcokrajowcow.
                            Sa organizowane rozne spotkania, nauka jezyka itd.
                            Namawia sie rodziny obcokrajowcow, zeby posylaly dzieci do niemieckich
                            przedszkoli i niemieckich szkol.(Np. Gimnazium greckie we Frankfurcie zamkniete
                            zostalo oficjalnie z braku srodkow )
                            W Offenbach jest cos nowego, przy rozdziale mieszkan w jednej klatce moze
                            mieszkac max. 25% obcokrajowcow.
                            pyrsk
                            ballest

Pyrsk
                            ballest
                            • Gość: Karlik Re:Onkel ballest może być ? IP: *.cpe.quickclic.net 14.02.03, 23:24

> U nas stara sie rzad i miasto o asymilacje obcokrajowcow.
                              > Sa organizowane rozne spotkania, nauka jezyka itd.
                              > Namawia sie rodziny obcokrajowcow, zeby posylaly dzieci do niemieckich
                              > przedszkoli i niemieckich szkol.(Np. Gimnazium greckie we Frankfurcie
                              zamkniete
                              >
                              > zostalo oficjalnie z braku srodkow )
                              > W Offenbach jest cos nowego, przy rozdziale mieszkan w jednej klatce moze
                              > mieszkac max. 25% obcokrajowcow.
                              > pyrsk
                              > ballest
                              >
                              > Pyrsk
                              > ballest

suchej czy ty niy miyszkosz czasym we Offynbachu/M ?,bo tak sie zklodo ze jo
                              te miejsce b.dobrze znom np;Burgel,Bieber,Mulheim itp,pyrsk
                              • Gość: ballest Re:Onkel ballest może być ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.03, 00:17
                                Wlasciwie z Toba nie godom, ale te okolice tez znom!!!

Pyrsk
                                ballest
                                • Gość: Karlik Re:Onkel ballest może być ? IP: *.cpe.quickclic.net 15.02.03, 01:10

> Wlasciwie z Toba nie godom, ale te okolice tez znom!!!
                                  >
                                  > Pyrsk
                                  > ballest

Takos sie lobraziol lo tyn Werhmacht?jak cie tak czimalo to terozko powinno cie
                                  pouscic!tela czsau juz minylo
                                  • Gość: Karlik Re:Onkel ballest może być ? IP: *.cpe.quickclic.net 15.02.03, 01:16
                                    a na Burglu je jeszcze ta trinkhale kaj te siostry sprzedowaly,na przeciwko
                                    lagru?,na ece wiysz kaj?nawet teroz czuja smak tego rymer bier!
                            • Gość: katowiczanka Re:Onkel ballest może być ? IP: trupek:* / 192.168.1.* 14.02.03, 23:48

> U nas stara sie rzad i miasto o asymilacje obcokrajowcow.
                              > Sa organizowane rozne spotkania, nauka jezyka itd.
                              > Namawia sie rodziny obcokrajowcow, zeby posylaly dzieci do niemieckich
                              > przedszkoli i niemieckich szkol.(Np. Gimnazium greckie we Frankfurcie
                              zamkniete
                              >
                              > zostalo oficjalnie z braku srodkow )
                              > W Offenbach jest cos nowego, przy rozdziale mieszkan w jednej klatce moze
                              > mieszkac max. 25% obcokrajowcow.
                              > pyrsk
                              > ballest
                              >
                              > Pyrsk
                              > ballest

To o czym Ty mówisz ,to się nazywa germanizacja ,a nie asymilacja .
                              Asymilacja odbywa się spontanicznie. Natomiast w proces germanizacji czy
                              rusyfikacji zaangażowane są władze państw z pobudek nacjonalistycznych
                              usiłujące zniwelować odrębności zamieszkujących w jego granicach mniejszości
                              narodowych .
                              Twoje pierwsze zdanie powinno więc brzmieć :

"U nas stara sie rzad i miasto o germanizację obcokrajowcow."
                              i to było by właściwe stwierdzenie .
                              • Gość: ballest Re:Onkel ballest może być ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.03, 00:16
                                Katowiczanko !!! Germanizacja! , jak to tak nazwiesz, mnie jest to jedno, ale
                                jak oni nigdy do kraju nie wroca, to beda zawsze w Niemczech ludzie drugiej
                                klasy.
                                Za darmo nie ma kawalow o Polakach w USA .
                                Napewno tez nie daja sie z amerykanizowac, NACJONALIZM pozdrawia !!!
                                Pyrsk
                                ballest
                                • Gość: katowiczanka Re:Onkel ballest może być ? IP: trupek:* / 192.168.1.* 15.02.03, 01:05

> Katowiczanko !!! Germanizacja! , jak to tak nazwiesz, mnie jest to jedno,
                                  ale
                                  > jak oni nigdy do kraju nie wroca, to beda zawsze w Niemczech ludzie drugiej
                                  > klasy.
                                  > Za darmo nie ma kawalow o Polakach w USA .
                                  > Napewno tez nie daja sie z amerykanizowac, NACJONALIZM pozdrawia !!!
                                  > Pyrsk
                                  > ballest

Odchodzisz od tematu ,bo tłumaczę Ci ,dlaczego po polsku nie można mówić :"ich
                                  zasymilowano ,tylko na przykład ,że Polacy trudno się asymilują .

A teraz nie rozumiem Twego :NACJONALIZM pozdrawia !!!

Nacjonalizm to jest właśnie to co praktykują Niemcy .Germanizują obcokrajowców
                                  każą im się uczyć niemieckiego ,organizuja mówisz jakieś spotkania ,wspólne
                                  zamieszkiwania a i tak są w Niemczech uważani za ludzi drugiej klasy .Czyli
                                  Niemcy uważaja się za ludzi pierwszej klasy. To jest klasyczny przykład
                                  nacjonalizmu .Skrajną formą nacjonalizmu jest szowinizm prowadzący do polityki
                                  dyskryminacji innych narodów. Najbardziej jaskrawy wyraz szowinizmu znalazł w
                                  doktrynach faszystowskich .
                                  Znowu wydaje mi się ,że zupełnie różnie pojmujemy pojęcie : nacjonalizmu .I
                                  znowu nas czeka nieprzyjemna dyskusja ,chyba ,że się zgodzisz ,że Niemcy to
                                  nacjonaliści .
                                  No bo jak można dzielić ludzi na klasy ,mnie się to w głowie nie
                                  mieści ,Natomiast jeżeli dzielę ludzi na klasy to nie mogę obrazić się jak
                                  ktoś nazwie mnie nacjonalistką .
                                  Myślę ,że dosyć jasno wytłumaczylam Ci pojęcie nacjonalizmu .

Następną lekcję poświęce patriotyzmowi jeżeli będziesz miał ochotę mnie
                                  wysłuchać .
                                • niklot_swarozyc Re:Onkel ballest może być ? 15.02.03, 09:37

> Katowiczanko !!! Germanizacja! , jak to tak nazwiesz, mnie jest to jedno, ale
                                  > jak oni nigdy do kraju nie wroca, to beda zawsze w Niemczech ludzie drugiej
                                  > klasy.
                                  > Za darmo nie ma kawalow o Polakach w USA .
                                  > Napewno tez nie daja sie z amerykanizowac, NACJONALIZM pozdrawia !!!
                                  > Pyrsk
                                  > ballest
                                  Ballest te dowcipy o Polakach to kalki wczesnijeszych dowcipow o Irlandczykach
                                  czy Niemcach ,bo nie wiem czy wiesz ,a w Ameryce w 19 wieku za najwieksza
                                  holote byli uwazani wlasnie przedstawiciele tych dwoch narodow o Irlandczykach
                                  potocznie mowilo sie wszarze, a Niemiec przez Amerykanina byl uwazany za tepego
                                  oszoloma ,ktory jedynie do lopaty sie nadaje.Ballest jeszcze raz Ci mowie
                                  Polacy w porownaniu z innymi narodami naprawde szybko sie asymiluja ,bo na
                                  przyklad na 10 milionow potomkow Polakow w USA polski zna gdzies okolo pol
                                  miliona czyli jakies 5% .Statystycznie Polacy w drugim pokoleniu zapominaja
                                  jezyka polskiego to znaczy ,ze dzieci polskich emigrantow urodzone w USA nie
                                  mowia po Polsku inaczej to wyglada z Wlochami ,ktorzy nawet w czwartym
                                  pokoleniu na emigracji maja silna swiadomosc wloskiego pochodzenia i dobrze
                                  mowia po Wlosku to samo jest z Latynosami obecnie w USA po Hiszpansku mowi 40
                                  milionow ludzi i nawetw Chicago,ktore jest uwazana za drugie polskie miasto po
                                  Warszawie po Hispzansku mowi znacznie wiecej ludzi ,jak po Polsku
                  • niklot_swarozyc Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach 14.02.03, 21:12
                    Gość portalu: katowiczanka napisał(a):

> niklot_swarozyc napisał:
                    >
                    > > wszystkimu sa winni zydzi dzisiaj to zrozumialem!!!
                    >
                    >
                    > Ty rozumiesz ten bełkot co nam tu podaje ballest ?
                    >
                    > Może niech pisze w gwarze śląskiej,( mówić nie potrafię ,ale rozumiem bo już
                    > troche mieszkam na Ślasku) ,ale jak próbuje on pisać po polsku to wychodzi
                    > mu "splacz "
                    Katowiczanko to jest JEZYK SLASKI!!!
                    • Gość: ballest Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.03, 08:15
                      "Nacjonalizm to jest właśnie to co praktykują Niemcy .Germanizują ..."

Ja, :-))))) !!! Katowiczanko, przyznam sie ,
                    • Gość: ballest Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.03, 08:15
                      "Nacjonalizm to jest właśnie to co praktykują Niemcy .Germanizują ..."

• Gość: katowiczanka Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: trupek:* / 192.168.1.* 15.02.03, 10:54

> "Nacjonalizm to jest właśnie to co praktykują Niemcy .Germanizują ..."
                        >
                        > Ja, :-))))) !!! Katowiczanko, przyznam sie ,
                        • Gość: ballest Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.03, 13:40
                          "Nacjonalizm to jest właśnie to co praktykują
                          Niemcy .Germanizują obcokrajowców
                          każą im się uczyć
                          niemieckiego ,organizuja mówisz jakieś spotkania ,wspólne
                          zamieszkiwania a i tak są w
                          Niemczech uważani za ludzi drugiej klasy ."

Tak, jak Niemcy komus pomagaja, uwazaja ich za ludzi drugiej klasy???
                          -
                          • Gość: katowiczanka Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: trupek:* / 192.168.1.* 15.02.03, 14:21

> "Nacjonalizm to jest właśnie to co praktykują
                            > Niemcy .Germanizują obcokrajowców
                            > każą im się uczyć
                            > niemieckiego ,organizuja mówisz jakieś spotkania ,wspólne
                            > zamieszkiwania a i tak są w
                            > Niemczech uważani za ludzi drugiej klasy ."
                            >
                            > Tak, jak Niemcy komus pomagaja, uwazaja ich za ludzi drugiej klasy???
                            > -
                            • Gość: katowiczanka Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: trupek:* / 192.168.1.* 15.02.03, 14:34
                              Napisaleś również tak :

• niklot_swarozyc Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach 15.02.03, 14:53

> Gość portalu: ballest napisał(a):
                              >
                              > > "Nacjonalizm to jest właśnie to co praktykują
                              > > Niemcy .Germanizują obcokrajowców
                              > > każą im się uczyć
                              > > niemieckiego ,organizuja mówisz jakieś spotkania ,wspólne
                              > > zamieszkiwania a i tak są
                              > w
                              > > Niemczech uważani za ludzi drugiej klasy ."
                              > >
                              > > Tak, jak Niemcy komus pomagaja, uwazaja ich za ludzi drugiej klasy???
                              > > -
                              • Gość: katowiczanka Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: trupek:* / 192.168.1.* 15.02.03, 15:15
                                No i wartościowanie ludzi na klasy ze względu na ich pochodzenie to jest
                                właśnie postawa nacjonalistyczna . Wyprowadź mnie z błędu, albo ballesta .
                                • niklot_swarozyc Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach 15.02.03, 15:25

> No i wartościowanie ludzi na klasy ze względu na ich pochodzenie to jest
                                  > właśnie postawa nacjonalistyczna . Wyprowadź mnie z błędu, albo ballesta .

Ballesta po co on ma swoj swiat i wydaje mu sie ,ze jest Niemcem pierwszej
                                  klasy
                                  • Gość: katowiczanka Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: trupek:* / 192.168.1.* 15.02.03, 15:48
                                    niklot_swarozyc napisał:

> Gość portalu: katowiczanka napisał(a):
                                    >
                                    > > No i wartościowanie ludzi na klasy ze względu na ich pochodzenie to jest
                                    > > właśnie postawa nacjonalistyczna . Wyprowadź mnie z błędu, albo ballesta .
                                    >
                                    > Ballesta po co on ma swoj swiat i wydaje mu sie ,ze jest Niemcem pierwszej
                                    > klasy

Może i on jest Niemcem pierwszej klasy ,choć w to wątpię .To przecież sam mówi
                                    o istnieniu w jego kraju ludzi drugiej klasy mimo starania rządu i miasta o
                                    asymilację i nie ma cywilnej odwagi tego nazwać .
                                    • ballest Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach 15.02.03, 19:41

Katowiczanko !!! Germanizacja! , jak to tak nazwiesz, mnie jest to jedno, ale
                                      jak oni nigdy do kraju nie wroca,
                                      to beda zawsze w Niemczech ludzie drugiej
                                      klasy.

Nie wiem ile razy musze to tlumaczyc, tzn. jesli sie jezyka NIE NAUCZA TO BEDA
                                      LUDZMI DRUGIEJ KLASY; ALBO JAK NAZWIESZ CZLOWIEKA CO W POLSCE MIESZKA A
                                      POLSKIEGO NIE ZNA ???

Oj trudno z ludzmi dyskutowac co w polityce jeszcze "bajuczkujom"
                                      Dobrze jeszcze raz wam wtrace to co napisalem, ale czytajcie dokladnie:
                                      • Gość: katowiczanka Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: trupek:* / 192.168.1.* 15.02.03, 20:55
                                        Dyskusja z Tobą nie ma sensu .Zresztą nie tylko ja tak sądzę .Podpisuję się
                                        pod słowami Gościa o nicku Niehanys ,który Ci napisał :

Na koniec musze z przykroscia zauwazyc, zej juz ktorys raz dyskusje z
                                        Toba polegaja glownie na rzucaniu przez Ciebie hasel i zaklec.

• Gość: Ballest Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.03, 21:13
                                          Auf nie mehr WIEDERSEHEN !!!
                                          - masz racje , nie ma sensu z kims dyskutowac co "bajuczkou" bo to tylko
                                          strata czasu.
                                          Jak ktos podstawowych okreslen zrozumiec nie potrafi, obojetnie jak zle sie
                                          wyslawiam, to niech na moje posty nie odpowiada.
                                          Ciezko dyskutowac z ludzmi , co pomoc jako germanizacje uwazaja.
                                          pyrsk
                                          ballest

• niklot_swarozyc Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach 15.02.03, 21:23
      Ballest te brednie co ty i twoi koledzy wypisujecie to ja wysylam kumplom ,zeby
      chlopaki mogli sie posmiac
      • Gość: Ballest Re: Do tego co sie glupota chwali !! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.03, 21:33
        To widzisz, jaki poziom reprezentujesz, jesli to Niveau takie niskie jest, to
        powinienes zwijac zagle a nie chwal sie twoimi nieudolnosciami.
        Ja sie za Ciebie wstydzic nie potrafie, ale wiem, ze samobojcza strzeliles.
        Ja nigdy sie sie faktem nie pochwale , ze koresponduje z ludzmi co mi do piet
        nie dorastaja.
        Dla Ciebie to chluba , GRATULUJE Tobie i Twoim kolegom, ktorzy napewno jakis
        poziom REPREZENTUJA jak Cie jeszcze toleruja.
        pyrsk
        ballest
    • niklot_swarozyc Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach 15.02.03, 21:44
      Ballest widze ,ze bardzo sie starasz o zdobycie tytulu folksdojcza roku
      • Gość: ballest Re: 'Normalni' Zydzi o Polsce i Polakach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.03, 23:04
        Naprawde bym chetnie sie o ten tytul staral, ale niestety, u nas nie bylo tej
        listy , ale jak by byla podpisalbym ja bez problemu.
        Przeciez w Polsce sie obywatelstwa wyrzeklem , wiec problemu bym nie mial.
        Na "stawce" mnie sie juz o narodowosc nie pytali, tylko czy pozostaje taka jaka
        byla.
        Do wojska mnie nie wzieli, napewno sie szpiegostwa bali !!!
        Jak widzisz oportuniznm ma swoje zalety !!
        pyrsk
        ballest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka