Dodaj do ulubionych

Kto na rowrerek?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 19:20
Mamy wiosne, różnie to bywa czasem jest troche lepiej tzn cieplej, czasem
troche gorzej...jak dzis, ale ogolnie to szkoda caly czas przesiadywac w
domku, wiec mam pytanie kto ma ochote wybrac sie na rowerek?...
Obserwuj wątek
    • uruk-hai Re: Kto na rowrerek? 02.05.07, 20:57
      na rowerek ta ja zawsze - pierwszy 1k km pyknęło wczoraj :)
      • Gość: jean alesi Re: Kto na rowrerek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 22:05
        ładnie ja mam w tym roku tylko 850 pozdro dla miłosników dwóch pedałów
        :)
        • uruk-hai Re: Kto na rowrerek? 04.05.07, 08:17
          Zrobiliśmy wczoraj mały rajdzik do Rud + Łącza , chyba towarzystwo obudziło się
          na dobre, mnóstwo ludzi wczoraj widziałem na rowerach wszelakiej maści, były
          nawet problemy z wyprzecaniem w lesie - musiałem często robić głosowo-
          paszczowo 'dzyń-dzyń' bo dzwonek został w szafie w domciu :D
    • myha1 Re: Kto na rowrerek? 05.05.07, 17:19
      no to i ja na ten rowerek....aż wstyd przyznać, ale dzisiaj dopiero pierwszy
      raz w tym roku...

Trasa krótka , taka na rozgrzewkę ....małe kółeczko....Zabrze- Szałsza-
      Świętoszowice- Czechowice- Łabędy- Gliwice leśne- Zabrze.
      Ze 40 km chyba było, ale jak na pierwszy raz zniosłam to dzielnie ;))
      • Gość: jeanalesi Re: Kto na rowrerek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 18:02
        uuuuuuuu czyzby opiekująca się gliwickim forum była żabolem lub żabolicą? no no
        praca godna walenroda. :)
        • myha1 Re: Kto na rowrerek? 05.05.07, 18:37
          Gość portalu: jeanalesi napisał(a):

> uuuuuuuu czyzby opiekująca się gliwickim forum była żabolem lub żabolicą? no
          no
          >
          > praca godna walenroda. :)

a złośliwość zupełnie zbędna ...
          • faar Re: Kto na rowrerek? 05.05.07, 21:02
            > a złośliwość zupełnie zbędna ...
            Ludzie z kompleksami :)
            faar
            • uruk-hai Re: Kto na rowrerek? 06.05.07, 08:09
              myha --> jak na pierwszy wyjazd to bardzo ładnie, zwykle pierwsze nasze
              eskapady tyle właśnie mają przebiegu. Zresztą w sezonie trasy które zaliczamy
              to najczęściej 70-80 km od czasu kiedy przesiedlismy się z rowerów szosowych na
              mtb.
              Od czasu do czasu w lecie w okresie wakacyjnym pojedzie się gdzieś dalej ale
              takich wycieczek 100-150 w pełnym sezonie robimy zaledwie kilka
              • myha1 Re: Kto na rowrerek? 06.05.07, 08:14
                uruk-hai napisał:

> myha --> jak na pierwszy wyjazd to bardzo ładnie

moja najdłuższa wycieczka to 80 km, ale tradycyjne to ok.50km :))

szkoda tylko , że knajpkę rowerową pod lasem w Żernikach zamknięto...to był
                dobry punkt na końcowe piwko ;)
    • gliviczanin Re: Kto na rowrerek? 06.05.07, 14:53
      Ja już w kwietniu zainaugurowałem sezon wybierając się do pracy na rowerze :)
      Szkoda tylko, że w Gliwicach jest tak mało ścieżek rowerowych bo manewrowanie
      między samochodami nie należy do przyjemności.
      • uruk-hai Re: Kto na rowrerek? 06.05.07, 21:57
        Zapewniam cię że nie chodzi tu o jazdę rowerem do pracy i manewry w mieście
        tylko jazdę poza pracą i jak najdalej od samochodów - a ścieżki rowerowe
        zrobiono tam gdzie chciała Wadza a nie tam gdzie widzieliby je rowerzyści -
        chociaż w kilku momentach wyjątkowo/przypadkowo przebiegają w miejscu
        zadowalającym obie strony.
        Polecam jazdę rowerem np po leśnych drogach których Gliwice i Okolice
        zapewniają bez liku - dostać się tam jest bardzo łatwo (IMHO), dojazd z
        jakiegokolwiek miejsca w Gliwicach można zaplanować po takich ulicach na
        których można sobie dać radę rowerem znakomicie z uwzględnieniem istniejących
        dróg rowerowych (bo to nie ścieżki) a często i lepiej/szybciej, bez nich...
        ...a pomiedzy samochodami nie manewruję - bo to rzeczywiscie niebezpieczne - no
        chyba ze stoją na "czerwonym" :P
        • gliviczanin Re: Kto na rowrerek? 07.05.07, 01:49
          Ale chyba nic nie powinno stać na przeszkodzie, żeby również do pracy od czasu
          do czasu pojechać rowerem? Przynajmniej nie trzeba martwić się o miejsce do
          parkowania.

A trasy wokół Gliwic znam bo jeżdżę. Dwa lata temu wybrałem sie nawet dalej bo z
          Gliwic do Gdańska. Tydzień pedałowania ale dojechałem i do dziś uważam to za
          jeden ze swoich największych sukcesów sportowo-turystycznych :-)
          • uruk-hai Re: Kto na rowrerek? 07.05.07, 08:21
            Mi się udało zmontować ekipę którą dojechaliśmy nad Ren :)

Właśnie z tym dojazdem do pracy - co z tego jak można dojechać - jeśli potem
            pojawiają się problemy z parkowaniem, widać że Ty nie masz takiego zmartwienia
            ale najczęściej tak nie jest.

Małżonka chętnie jeździłaby bikiem pracy - Politechnika Śląska - ale potem
            pojawiają się problemy : gdzie zostawić sprzęt, bo oczywiste jest że nie na
            zewnątrz - w Polsce to po prostu głupota(żeby oddać sprawiedliwość - nie
            wszędzie w Polsce, a znikający rower sprzed sklepu to nie tylko polski problem)

Do dwóch poprzednich z. pracy jeździłem rowerkiem ale mogłem sobie zaparkować
            wewnątrz bezproblemowo - najczęściej jednak nie jest tak miło i jesteśmy
            narażeni na utratę naszego ukochanego jednośladu.

A powracając... Fajniutką trasę 'odkryłem' koło Łączy na wysokości przystanku
            końcowego.
            Dotąd jadąc z mmiejscowej knajpki w stronę Bojszowa (na Kleszczów) jeździłem
            asfaltem - ta długą prostą - ale okazuje się ze obok jest lesna froga która
            kończy się tuż za Bojszowem koło nasypu kolejowego na wysokości Rudna - mozna
            pokombinować lokalnymi drogami polnymi i wyjechać koło rudzkiego kościółka i
            ponownie udać się do lasu który 'kończy się' w Kleszczowie oraz w Taciszowie
            (co pozwala na rozwinięcie alternatywnego powrotu do Gliwic) znacznie
            fajniejsza trasa od asfaltu - no i dla mnie nowa, przeto atrakcyjna.
            Widać kierownictwo tamtejszego lasu bardzo ładnie główkuje - trasa jest
            przygotowana edukacyjnie - od czasu do czasu na tablicach przedstawia się
            lokalny system ekologiczny z obrazkami zwierząt i roślin a do tego jakaś
            ławeczka na osłodę (jak w Nadleśnictwie Rudzkim) - miło i przyjemnie
    • Gość: Ruda UKS Kometa IP: *.tktelekom.pl 07.05.07, 12:48
      Nieżle sezon rozpoczęli młodzi Gliwiczanie z Komety. Szczegóły na stron
      www.rower.com/archiwum.php?art=3098ie:
      • Gość: Ada Re: UKS Kometa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:02
        29 kwietnia na Słowacji też im dobrze poszło: sokol.host.sk/ A potem w
        maju w Czechach.
        • Gość: Ada Re: UKS Kometa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 20:20
          Zwycięskie juniorki:
          mtbo.cz/archiv/2007/2007-04-28-pezinok/2007-04-29-088-cp_pezinok.jpg
          • Gość: Ruda Re: UKS Kometa IP: *.tktelekom.pl 10.05.07, 09:27
            Tutaj wyglądają lepiej.
            mtbo.poznan.pl/2007/oboz05/20.htm
    • Gość: gliwiczanka Re: Kto na rowrerek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 18:59
      Widze, ze mam tu do czynienia z prawdziwie zaawansowanymi bikerami;) tak wiec
      mam taka prosbe, zeby ktos napisal jakies fajne trasy: Gliwice i okolice(
      dystans okolo 40 km), fajnie byloby co by gdzies przez lasy i pola prowadzily,
      bo tak miedzy samochodami przemykac to srednio fajne:/ a co do Politechniki to
      ja studjuje tam i z checia jezdzilabym sobie codziennie na wyklady rowerkiem,
      ale niestety kochanego pojazdu nie ma gdzie bepiecznie zostawic... no coz
      pozostaje miec nadzieje, ze byc moze niebawem sie to zmieni
      Pozdro dla wszystkich milosnikow dwoch kolek;)
    • Gość: znowu gliwiczanka Re: Kto na rowrerek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 19:13
      jeszcze jedno kto moze napisac jakies namiary na kluby rowerowe??? wiem, że PTTk
      ma jakis, ale tylko kolarski. A mi chodzi o jakis w stylu Cykloturysta Team...
      • uruk-hai Rowerek i rowerowanie 09.05.07, 11:57
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=372
        polecam jeszcze prostą stronkę:

www.bike.pl

tu i tam opisałem jakies trasy po okolicy Gliwic, trzeba się zagrzebać w
        archiwalia, być może niedługo pojawią się jeszcze jakieś opisy, na razie mi się
        nie chce - było w każdym razie tego już nieco :)
    • Gość: Jarek Maraton szlakiem Orlich Gniazd IP: *.tktelekom.pl 18.05.07, 08:19
      Nieźle zapowiada się ta imprezka
      rowery.gazeta.pl/rowery/1,79875,4136650.html
      Na podstawie otrzymanych map można z rodzinką organizować sobie ciekawe
      wycieczki. Krótsze.
    • marek_berezowski Scieżki rowerowe 20.05.07, 21:16
      Pismo Z-cy Prezydenta:
      www.berezowski.neostrada.pl/otrzymane/odpwniosek12.jpg
      Kolejna interpelacja:
      berezowski.neostrada.pl/wyslane/interp21.jpg
      • Gość: Ada Re: Scieżki rowerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:15
        Zanim zabiorą się do remontów przyjdzie jesień, a na wiosnę nikt nie pozna, co
        było naprawione, a co nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka