Dodaj do ulubionych

DTŚ-ka już jest !!!

21.05.07, 08:53
Piszą o tym na stronie Focus Park, mamy więc dtś-kę, która robi za główną
arterię miasta, są też dwa ronda ułatwiające dojazd do Focusa

www.parkridgeholdings.com/project.php?project=50&attribute=220
To nie wszystko, mamy także w mieście uniwersytety i akademie, krótko mówiąc
Gliwice, to metropolia :)

www.parkridgeholdings.com/project.php?project=50&attribute=219
Obserwuj wątek
    • kl-2 Re: DTŚ-ka już jest !!! 21.05.07, 12:17
      www.scl.com.pl/index.php?id=139
      (patrz mapki na dole strony, po prawej)

Na stronie Śląskiego Centrum Logistyki tez już mają DTŚkę.
      Ułatwiony dojazd dla TIRów. Przez srodek miasta.
      • Gość: forumowicz Re: DTŚ-ka już jest !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:16
        Gliwice po prostu zostaly zaatakowane przez tutejsze wladze miasta.
        • gliviczanin Re: DTŚ-ka już jest !!! 21.05.07, 15:33
          Gość portalu: forumowicz napisał(a):

> Gliwice po prostu zostaly zaatakowane przez tutejsze wladze miasta.

To nic. Władze miasta planują jeszcze na to wszystko zrzucić stonkę
          ziemniaczaną. Pomysł zyskał już podobno akceptację wszystkich radnych z
          wyjątkiem profesora Politechniki Śląskiej, doktora habilitowanego, radnego Be.
          Mieszkańcy Gliwic wstrzymali oddech w oczekiwaniu na dalszy ciąg wypadków.
          • Gość: kuska Ty sobie rób kompresy z zimnej wody na móżg! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:37
            Upały Ci najwyraźniej szkodzą dziecino!
    • Gość: ewa Re: DTŚ-ka już jest !!! IP: *.gl.digi.pl 21.05.07, 15:32
      po angielsku szkola wyzsza, wlasnnie politechnika czy uniwersytet, maja taka
      sama nazwe 'university', wiec nie interpretuj tego jako 'uniwersytet'
      • stasiek17 Re: DTŚ-ka już jest !!! 21.05.07, 17:13
        Gość portalu: ewa napisał(a):

> po angielsku szkola wyzsza, wlasnnie politechnika czy uniwersytet, maja taka
        > sama nazwe 'university', wiec nie interpretuj tego jako 'uniwersytet'

nie musi niczego interpretować, mają tam kilka wersji językowych, informują o
        tym kolorowe ikonki - jak się kliknie polską (to ta biało-czerwona), to można
        sobie przeczytać :

.... " Uniwersytety, akademie, instytuty - 3
        Studenci - 17 200 " ......

www.parkridgeholdings.com/project.php?project=50&attribute=219
        • Gość: ewa Re: DTŚ-ka już jest !!! IP: *.gl.digi.pl 21.05.07, 20:04
          ok, uogólnili to po prostu, po co maja sie rozpisywac na to, jaki to rodzaj
          uczelni
    • sss9 Re: DTŚ-ka już jest !!! 21.05.07, 16:08
      radzę obserwować odpływ mieszkańców z tego niegdyś najpiękniejszego ze śląskich
      miast. ucieczka się już zaczęła, ale ktoś w UM rozmarzył się, że zciągnie tu
      "zastępstwo" z nadmorskich i mazurskich kurortów.
      • jeanalesi Re: DTŚ-ka już jest !!! i bardzo dobrze. 21.05.07, 16:29
        zabrze to było najbardziej Polskie z Polskich miast. a tak szczerze dzis
        szedłem zwycięstwa w godzinach pracy ( bo mam urlop i niepracuję w UM ) i
        ludzie wcale nie uciekaja z miasta. a dla wszystkich wrogów DTŚ, firm
        logistycznych wiekszośc samochodów na ulicach ma rejestracje SG i SGL. czy my
        też nie powinniśmy wjezdzac do naszego miasta?
        • sss9 Re: DTŚ-ka już jest !!! i bardzo dobrze. 21.05.07, 16:48
          jeanalesi napisał:

> zabrze to było najbardziej Polskie z Polskich miast. a tak szczerze dzis
          > szedłem zwycięstwa w godzinach pracy ( bo mam urlop i niepracuję w UM ) i
          > ludzie wcale nie uciekaja z miasta. a dla wszystkich wrogów DTŚ, firm
          > logistycznych wiekszośc samochodów na ulicach ma rejestracje SG i SGL. czy my
          > też nie powinniśmy wjezdzac do naszego miasta?

domyślam się, że to urlop zdrowotny.
        • kl-2 Re: DTŚ-ka już jest !!! i bardzo dobrze. 21.05.07, 18:24
          jeanalesi napisał:
          > dla wszystkich wrogów DTŚ, firm
          > logistycznych
          Nikt nie jest wrogiem firm logistycznych. ŚCL ma m.in. terminal kontenerowy, a
          to jest sensowna alternatywa np. dla pomysłu "Tiry na tory", który sprawdza się
          w Szwajcarii, ale jest chyba za drogi na Polskie warunki.

Ja osobiście jestem jedynie wrogiem poglądu, że ciężki transport kołowy
          przewalający się przez środek jakiegokolwiek miasta jest WYZNACZNIKIEM POSTĘPU.
          Bo nie jest.

I zwracam uwagę na dziwną kontrowersję: UM karmi nas informacjami, że DTSką nie
          będą jeździły TIRy - ale ŚCL jest innego zdania...

> wiekszośc samochodów na ulicach ma rejestracje SG i SGL. czy my
          > też nie powinniśmy wjezdzac do naszego miasta?

Jak wszyscy wiemy, UM przymierza się do zamknięcia starówki dla ruchu kołowego.
          Za to nie przymierza się do tego, żeby stworzyć miejsca parkingowe w okolicach
          starówki. Mam wrażenie, że to jest - dosłownie - działanie na złość
          mieszkańcom. Na koniec pewnie ogłoszą tryumfalnie, że zrobili to DLA DOBRA
          MIESZKAŃCÓW, np. eby w śródmieściu było mniej zanieczyszczeń powietrza.
          • faar Re: DTŚ-ka już jest !!! i bardzo dobrze. 21.05.07, 20:14
            > I zwracam uwagę na dziwną kontrowersję: UM karmi nas informacjami,
            > że DTSką nie będą jeździły TIRy - ale ŚCL jest innego zdania...

Wiem, że dla Ciebie sprawa jest prosta i jesteś krystalicznie prawdomówna, ale
            dla mnie niestety nie i podejrzewam, że dla znacznej części forumowiczów
            podobnie. Bądź więc tak miła i równie kontrowersyjne teksty opisywać linkiem. Ja
            w pierwszej chwili pomyślałem, że to bajka, ale że z natury jestem bardzo
            dokładny to sprawdziłem całą stronę i w końcu dzięki mapie strony znalazłem ten
            tekst.

www.scl.com.pl/index.php?id=147
            Sądzę, że zachodzi tu jednak poważne fałszerstwo z Twej strony i możliwe, że
            dlatego nie dałaś linka:
            "Nieruchomość jest położona w granicach miasta Gliwice z dogodnym dojazdem do
            centrum miasta oraz Zabrza. Po realizacji Drogowej Trasy Średnicowej
            nieruchomość będzie posiadała bardzo dogodne połączenie z lokalnym odcinkiem
            istniejącej autostrady A-4, a w przyszłości również autostrady A-1."

Przede wszystkim dlatego, że link do dotyczy ŚCL w Sośnicy przy ul. Sikorskiego
            122 a nie na Portowej :)

Również dlatego, że nie jest tu napisane, że chodzi o dojazd TIRów. Nie można
            tego wyczytać z kontekstu. Firmy logistyczne to wbrew pozorom nie tylko TIRy.
            Masterlink i DHL to też logistyka, a policz sobie ilość TIRów na parkingu
            Masterlinka na Portowej i porównaj do półciężarówek to się zdziwisz :) Ciekawe,
            że będziesz miała szczęście i zobaczysz jakiegokolwiek TIRa.

Zobacz też jakie przeznaczenie widzi ŚCL dla tej lokalizacji:
            "Teren jest przeznaczony na wieloletnią dzierżawę. Doskonale nadaje się na
            prowadzenie wszelkiej działalności produkcyjnej lub usługowej szczególnie w
            branży logistycznej".

Nie mówię, że ŚCL nie pisze tutaj o TIRach, bo ich nie zakłada. W końcu jak
            centrum logistyczne to jakoś towar tam musi dojechać i czasami pewnie będzie to
            TIR (choć zauważ, że tam jest blisko bocznica kolejowa, więc jak się uprzeć to
            TIR tam nie musi się dostawać). Dlaczego zakładasz, że jak jest branża
            logistyczna w tekście to już musi to oznaczać masę TIRów?

Obawiam się, że dokonałaś równie przewrotnej manipulacji jak z tą słynną tablicą
            'tranzyt DTŚ Gliwice' na zjeździe z autostrady.
            • mieszko966 Re: DTŚ-ka już jest !!! i bardzo dobrze. 21.05.07, 21:21
              > www.scl.com.pl/index.php?id=147

Z tego, co się orientuję, to KL pije przede wszystkim do tej oto mapki:
              www.scl.com.pl/galerie/images/mapa_2.gif

Oczywiście sytuacja wciąż, jak zauważyłeś, nie jest jednoznacza. Fakt, że DTŚ i
              obie autostrady(!!) są tam wyróżnione grubszą linią wynika zapewne z faktu, że
              są (będą) to najważniejsze gliwickie ciągi komunikacyjne. Dlaczego więc wg KL
              tylko DTŚką mają dojeżdżać tiry, a nie zaznaczonymi jeszcze mocniej
              autostradami?? Nie mówiąc już o tym, że na tej samej mapce zaznaczone są (na
              biało) również trzy gliwickie drogi krajowe. Dlaczego więc i o nich KL nie
              wspomina jako perspektywie dojazdu tirów, tylko czepia się uparcie tej DTŚki??
              Śmiem twierdzić, że dlatego, że tak jej wygodniej. Tak to już zresztą jest,
              jeak ktoś najpierw ma swoje wnioski, a dopiero później szuka dla nich
              potwierdzenia. A jeśli fakty nie potwierdzają wniosków, to tym gorzej dla
              faktów. Zresztą, jak wiadomo, "ciemny lud i tak to kupi". To zdanie jednego z
              klasyków PiS powinno być chyba mottem Stowarzyszenia "GdG".
              • faar Re: DTŚ-ka już jest !!! i bardzo dobrze. 21.05.07, 21:34
                mieszko966 napisał:

> > www.scl.com.pl/index.php?id=147
                >
                > Z tego, co się orientuję, to KL pije przede wszystkim do tej oto mapki:
                > www.scl.com.pl/galerie/images/mapa_2.gif
                Raczej nie może pić do tej mapki - może by się włączyła do dyskusji, abyśmy nie
                błądzili :) - z tego powodu:
                Z tej strony prowadzi link do zdjęcia, które zaprezentowałeś.
                A tekst nawet nie wspomina o DTŚ, więc gdyby to była taka kluczowa trasa dla ŚCL
                to chyba by się chłopaki pochwaliły prawda?
                Cytat:
                "Dogodną lokalizację zapewnia bliskość skrzyżowania dwóch transeuropejskich
                korytarzy transportowych: III Berlin/Dresden-Wrocław-Lwów-Kijów IV
                Gdańsk-Katowice-Żylina"
                czyli mowa o odpowiednio: A4 oraz A1. Nie ma tu DTŚ, więc tę trasę KL-2 sobie
                dokleiła, bo bardzo by chciała tak to widzieć i nas zarazić tą wizją.

Zresztą KL-2 już się powoływała na to zdjęcie i na ten link tekstowy:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=760&w=60140113&a=60228530
                Stąd też sądzę, że mój wywód myślowy jest logiczny. Prosiłbym KL-2 o
                sprostowanie jeśli coś przekręciłem.
                • mieszko966 Re: DTŚ-ka już jest !!! i bardzo dobrze. 21.05.07, 23:00
                  > Stąd też sądzę, że mój wywód myślowy jest logiczny.

Tak czy inaczej, zgadzamy się co do tego, że KL nie ma racji. ;)
                  • kl-2 Re: DTŚ-ka już jest !!! i bardzo dobrze. 21.05.07, 23:39
                    mieszko966 napisał:
                    > > Stąd też sądzę, że mój wywód myślowy jest logiczny.
                    > Tak czy inaczej, zgadzamy się co do tego, że KL nie ma racji. ;)

Towarzystwo wzajemnej adoracji?
                    Nie pozostaje wam nic innego, tylko "poklepać się po pupciach", jak mówi
                    mieszko :)
              • m.turek.sgdg Re: DTŚ-ka już jest !!! i bardzo dobrze. 22.05.07, 13:28
                Ktoś kiedyś poradził,żebym zaglądała na fora,bo mozna dzielić się poglądami.Zauważyłam,że najlepiej porozumiewają się ci,którzy są "przeciw"czemuś,w ogole nie słuchając innych.Ale takie prawo forowiczów.Zastanawia mnie jedno(w kontekście DTŚ):zarówno ja,jak i inni przeciwnicy tej drogi w swoich postach nie obrażamy zwolenników DTŚ oraz przeciwników Stowarzyszenia Gliwiczanie dla Gliwic(jeśli mylę się na pewno poprawi to faar i mieszko)Nie rozumiem,dlaczego naszym oponentom wolno nazywac nas "oszołomy","wrogowie postepu"itd(były też inne epitety,nie wszystkie na tym forum).To ,że mieszko wymienia poglady z faarem i miesza się w to KL-2,zdaje sie byc normalne;czemu tylko zaraz wyskakuje Stowarzyszenie GdG?Na marginesie KL-2 nie jest członkiem Stowarzyszenia
                • mieszko966 Re: DTŚ-ka już jest !!! i bardzo dobrze. 22.05.07, 21:04
                  > Zastanawia mnie jedno(w kontekście DTŚ):zarówno ja,jak i inni przeciwnicy tej
                  > drogi w swoich postach nie obrażamy zwolenników DTŚ oraz przeciwników
                  > Stowarzyszenia Gliwiczanie dla Gliwic [...]

Ja generalnie jestem wyluzowanym człowiekiem, więc trudno mnie obrazić. Gdybym
                  jednak był mniej pewny siebie, to powiedziałbym, że jestem tutaj obrażany bez
                  przerwy. Już nawet nie wspominam o tekstach, które produkują anonimowe
                  Bereziaki, ale choćby ten wątek z urbanem1981, który tak lubi ciągnąć kolega
                  Pieczyrak. Mnie to osobiście nie obraża, ale domyślam się, że jego intencją
                  było właśnie obrażenie mnie. Tak czy inaczej, nie jesteście tacy święci.

> Nie rozumiem,dlaczego naszym oponentom wolno nazywac nas "oszołomy","wrogowie
                  > postepu" itd.

To nie obraza, tylko stwierdzenie faktu. Jak ktoś zachowuje się, jak "oszołom",
                  to dlaczego go tak nie nazywać?? Ja rozumiem, że macie swoje powody, swoje
                  ideały itd., ale możecie je realizować w sposób cywilizowany, a nie na
                  zasadzie, że cel uświęca środki.

O "wrogach postępu" to już nawet nie wspominam, bo to oczywiste. Pamiętam
                  pewien tekst pani Borkowskiej, w którym zachwycała się ona tym, że mamy w
                  centrum miasta skansen (dosłownie takiego słowa użyła). No i generalnie
                  wypowiadała się, że ten skansen trzeba za wszelką cenę zachować. Czy to, waszym
                  zdaniem, nie jest właśnie wrogość względem postępu??

> Na marginesie KL-2 nie jest członkiem Stowarzyszenia

Wiem, że nie jest. To taki skrót myślowy, żeby nie pisać ciągle "Stowarzyszenie
                  GdG i jego symaptycy", to się to skraca do "Stowarzyszenie GdG", obejmując tym
                  mianem także KL, kolegę Pieczyraka, prof. Chorążego itd.
                  • sss9 Re: DTŚ-ka już jest !!! i bardzo dobrze. 22.05.07, 21:23
                    a określenie "Bereziaki", to pewnie wyraz szacunku dla Berezowskiego i twoich
                    adwersarzy. :)

skansen, nie skansen - ja ci życzę, żebyś pomieszkał przez miesiąc u kogoś w
                    centrum, na trasie przejazdu ciężkiego transportu, a w przyszłości, jeśli
                    faktycznie dojdzie do wybudowania w planowanym przebiegu DTŚ, gdzieś w jej
                    bezpośrednim sąsiedztwie. tymczasem nie wiesz o czym gadasz.
                    • Gość: jokom-sce Niech Twoje słowa dotrą pod "strzechy" ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 22:24
                      Nie mam pojęcia, czy żądza pieniądza nie zna granic, czy też inne okoliczności
                      mają na to wpływ, że Frankiewicz- prezydent Gliwic od 15 lat, chce miastu
                      zafundować życie w trującym inkubatorze.
                      Tyle razy już o tym pisano i mówiono, że budowaną 100 lat temu (DK-88) dawna
                      (E-22), została przez Niemców wyprowadzona poza centrum miasta.

Czyżby mordercy Niemieccy byli bardziej wrażliwi niż obecni polscy włodarze miasta?
                      • faar Re: Niech Twoje słowa dotrą pod "strzechy" ! ! ! 22.05.07, 22:27
                        Gość portalu: jokom-sce napisał(a):

> Nie mam pojęcia, czy żądza pieniądza nie zna granic, czy też
                        > inne okoliczności mają na to wpływ, że Frankiewicz- prezydent
                        > Gliwic od 15 lat, chce miastu zafundować życie w trującym inkubatorze.

Ciekawe, czy też się okaże za jakiś czas, że to tylko była prowokacja
                        Frankiewiczów :)
            • kl-2 Re: DTŚ-ka już jest - i bardzo niedobrze 21.05.07, 23:35
              faar napisał:
              > Bądź więc tak miła i równie kontrowersyjne teksty opisywać linkiem.

"jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem?" - tak zwykle forumowicze
              komentują tego typu hasełka, co twoje powyższe hasło, panie faar.
              Drugi post w tym watku zawiera link i instrukcję postępowania:
              "www.scl.com.pl/index.php?id=139
              (patrz mapki na dole strony, po prawej)"

faar napisał:
              > Sądzę, że zachodzi tu jednak poważne fałszerstwo z Twej strony i możliwe, że
              > dlatego nie dałaś linka:

Proponuję staranniej dobierać słowa, panie faar. Zwłaszcza w kontekście
              pańskich problemów z czytaniem ze zrozumieniem.

Infrastruktura
              Na terenie 47,6 ha przy ulicy Portowej 28 dysponujemy:
              • Magazynami o pow. ok. 14 500 m2.
              • Placami składowymi o pojemności 70 000 t.
              • Portem śródlądowym.
              • Stacją i bocznicą kolejową - ok. 11 km torów kolejowych.
              • Pomieszczeniami biurowymi o pow. 2 400 m2.
              • Parkingiem dla TIRów.
              www.scl.com.pl/index.php?id=141
              Oczywiście na ten "parking dla Tirów" Tiry będą się teleportować.

• faar do KL-2 22.05.07, 00:06
                > "jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem?" - tak zwykle forumowicze
                > komentują tego typu hasełka, co twoje powyższe hasło, panie faar.
                > Drugi post w tym watku zawiera link i instrukcję postępowania:
                > "www.scl.com.pl/index.php?id=139
                > (patrz mapki na dole strony, po prawej)"
                Masz rację - dałaś linka. Nie zauważyłem, bo odpowiadałem Tobie w innym drzewku.
                Przyznaję Ci rację.

> • Parkingiem dla TIRów.
                > www.scl.com.pl/index.php?id=141
                > Oczywiście na ten "parking dla Tirów" Tiry będą się teleportować.

Zauważ, że piszesz o dwóch różnych lokalizacjach. W pierwszym przypadku:
                opierasz się na zdjęciu oraz użytą w kontekście dojazdu nazwą DTŚ, ale przecież
                jest to lokalizacja przy Sikorskiego w Sośnicy. Nie ma tam ani słowa o tym, że
                TIRy mają jechać DTŚ. Jest za to napisane wyraźnie, że ta lokalizacja będzie
                blisko A4 i A1.

W drugim linku odwołujesz się do Portowej, ale tam nie ma ANI SŁOWA o DTŚ. Nie
                ma tam też zdjęcia, czy mapki, które by na to wskazywało. Jak dla mnie wyjątkowo
                źle dobrany argument i niestety bardzo fałszywy - o konsekwencjach piszę poniżej!

Piszesz zgryźliwie, że TIRy będą się teleportować na parking na Portowej.
                Tymczasem TIRy będą dojeżdżać z A4 DK88 i wcale nie muszą wjeżdżać na DTŚ. O tym
                jakoś zdajesz się zapominać? Podobnie z A1 (o ile dojdzie do połączenia w Zabrzu
                DK88 z A1 - nie znam szczegółów, ale słyszałem że tak ma być) - może się okazać,
                że TIRy będą miały w głębokim poważaniu DTŚkę. Osobiście mam nadzieję, że będzie
                zakaz jazdy TIRów przez DTŚ.

Posługujesz się KL-2 - manipulacją - i jest to bardzo nie w porządku. Nie
                pochwalam manipulacji - zwłaszcza w istotnych problemach. Jak ktoś będzie chciał
                pokazać, że nie tyle nie wiesz o czym piszesz, co wiesz dobrze ale MANIPULUJESZ
                to zajmie mu to 10 minut, a Twoja idea walki z TIRami - jakkolwiek była i jest
                poniekąd słuszna jest skazana na ośmieszenie. Chcesz tego?
                • kl-2 Re: do KL-2 22.05.07, 00:23
                  fotoforum.gazeta.pl/72,2,728,57071780,62849231.html
                  Na wszelki wypadek tu są rzeczone mapki, żeby każdy mógł sam ocenić, kto tutaj
                  manipuluje.

faar, nigdzie nie pisałam o dojeździe do ŚCL "pole wschód" (Sośnica), tylko o
                  dojeździe do tej części, która jest ulokowana na ul. Portowej. To ty czytasz
                  to, co chcesz czytać i widzisz to, co chcesz widzieć. Chciałeś mi zarzucić
                  manipulację, więc zobaczyłeś coś czego nie napisałam. Sam sobie dorobiłeś tę
                  Sośnicę.

Jak ja będę chciała panie faar, to w 10 minut wykażę, jak pan manipuluje na
                  różnych forach.
                  • Gość: MIKI Re: do KL-2 IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.07, 07:44
                    a abstrahujac od wszystkiego, ktora droga beda dojezdzac do SCL w Sosnicy? Chyba nie Sikorskiego?
                    • stasiek17 faar manipuluje 22.05.07, 08:15
                      Nieładnie faar, próbowałeś zarzucać KL manipulacje faktami, a okazało się , że
                      to ty jesteś manipulatorem i to tandetnym w dodatku. Fe
                      • Gość: Irma A przyznał się faar, gdzie ma to swoje forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:44
                        Bo rzadko tu zaglądam z powodu demagogi, jaką uprawiają pochlebcy swego
                        chlebodawcy (a w rzeczywistości psuja i degradatora Gliwic), miesszko
                        gliviczanin i faar.
                        Ale forum w ich wydaniu chciałabym jednak zobaczyć.

Napiszcie jeśli ktoś wie, nawet stracę cnotę jako uchodząca z wielonickowickę-
                        bereklonka.
                        • Gość: to ja Re: A przyznał się faar, gdzie ma to swoje forum? IP: *.pl 22.05.07, 13:07
                          taka brzydka jestes ze jeszcze nikt Cie nie dotknal?:)
                          To nie temat o forum wyzej wymienionego wiec daj se na luz. Moherze:)
                          • Gość: Irma "stracę cnotę", logując się (to ja) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 13:16
                            Gość portalu: to ja napisał(a):

> taka brzydka jestes ze jeszcze nikt Cie nie dotknal?:)
                            > To nie temat o forum wyzej wymienionego wiec daj se na luz. Moherze:)

Gdyby mi przyszło kiedyś wybierać, to wolę być brzydka niż tępota, :)
                            A Ty "to ja", czyli faar?.
                            • faar Re: "stracę cnotę", logując się (to ja) 22.05.07, 22:29
                              Gość portalu: Irma napisał(a):

> A Ty "to ja", czyli faar?.

Występuję wyłącznie jako faar :)
                              Myślałem, że mam styl nie do podrobienia, a widać, że jednak. Chyba, że ktoś ma
                              obsesję na moim punkcie :))))))))) to widzi mnie nawet w puszce konserwy :)
                  • faar KL-2 manipuluje 22.05.07, 21:59
                    kl-2 napisała:

> fotoforum.gazeta.pl/72,2,728,57071780,62849231.html
                    > Na wszelki wypadek tu są rzeczone mapki, żeby każdy mógł sam ocenić,
                    > kto tutaj manipuluje.
                    Mapki wycięte ze strony i posadzone osobno - bez tekstu ze strony ŚCL :))))

Pewnie tracę czas, bo widzę, że w żaden sposób nie jesteś w stanie pojąć, że
                    dokonałaś strasznie niesprawiedliwego i fałszywego uproszczenia, więc pewnie
                    kolejny post też niczego nie zmieni, ale zrobię to na wszelki wypadek. Trzymajmy
                    się tylko twoich wypowiedzi w tym wątku.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=62796586&a=62809609"www.scl.com.pl/index.php?id=139
                    (patrz mapki na dole strony, po prawej)
                    Na stronie Śląskiego Centrum Logistyki tez już mają DTŚkę.
                    Ułatwiony dojazd dla TIRów. Przez srodek miasta."
                    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
                    zwracam uwagę na ten fragment: "...mają DTŚ. Ułatwiony dojazd do TIRÓW.."
                    Bardzo niemiłe fałszerstwo. Na tej stronie nie ma ani słowa, że tą drogą dojadą
                    TIRy do ŚCL. Gdyby była na to szansa - jestem przekonany, że byłaby o tym mowa,
                    bo wiadomo, że inwestor napisze na swej stronie wszystko, co mu tylko ślina na
                    język ... i klawiaturę :) NIE MA TAM NIC O TYM, że DTŚ może posłużyć jako dojazd
                    do ŚCL. TO jest niedopuszczalna nadinterpretacja. Wszystko jest OK, póki
                    spieramy się, że ŚCL bardzo chciałoby aby tak było. Gorzej jeśli przedstawia się
                    wszystkim to jako fakt. Zobaczmy jeszcze raz ten feralny tekst: "Na stronie
                    Śląskiego Centrum Logistyki tez już mają DTŚkę. Ułatwiony dojazd dla TIRów.
                    Przez srodek miasta". Nie ma tam nawet zdania o tym, że TIRy będą jeździły
                    poprzez DTŚ więc po prostu jest to fałszerstwo.

> faar, nigdzie nie pisałam o dojeździe do ŚCL "pole wschód"
                    > (Sośnica), tylko o dojeździe do tej części, która jest
                    > ulokowana na ul. Portowej.
                    Nieprawda. Podałaś link ze strony, która w tekście nie wspomina nic o ulicy
                    Portowej. Wycinasz zdania z kontekstu. Podajesz link do strony, gdzie jest
                    mapka, ale pomijasz tekst, który dla tej mapki jest słowem przewodnim, a potem z
                    uporem gorszym lepszej sprawy forsujesz ideę dla której nie masz żadnego
                    poparcia oprócz własnego komentarza do cudzej mapki. To trochę za mało, aby użyć
                    tekstu "Na stronie Śląskiego Centrum Logistyki tez już mają DTŚkę. Ułatwiony
                    dojazd dla TIRów. Przez srodek miasta". Może jak to zdanie powtórzę po raz setny
                    to Ci zbrzydnie manipulacja.

> To ty czytasz to, co chcesz czytać i widzisz to,
                    > co chcesz widzieć.
                    Po raz kolejny - NIEPRAWDA. Dałaś tutaj:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=62796586&a=62809609
                    link do stronki:

Na której pisze tylko o Sikorskiego a nic o Portowej. Podałaś mapkę, ale
                    pominęłaś całkowicie do niej opis. TY CZYTASZ TO CO CHCESZ CZYTAĆ I WIDZISZ TO
                    CO CHCESZ WIDZIEĆ. A potem piszesz: "Na stronie Śląskiego Centrum Logistyki tez
                    już mają DTŚkę. Ułatwiony dojazd dla TIRów. Przez srodek miasta" (zaczyna mi się
                    podobać to cytowanie - wystarczy tylko pokazać, co napisałaś i niemalże
                    komentarz jest zbędny).

> Chciałeś mi zarzucić manipulację, więc zobaczyłeś coś
                    > czego nie napisałam. Sam sobie dorobiłeś tę Sośnicę.

NIEPRAWDA. TO TY ZOBACZYŁAŚ TAM TO CZEGO NIE BYŁO W TEKŚCIE. Pominęłaś więc
                    tekst opisu i skupiłaś się tylko na objaśnieniu nam 'co pisarz miał na myśli'.
                    Sośnicę wycięłaś Ty :) a nie ja sobie ją dorobiłem.

W innym miejscu napisałaś:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=62796586&a=62830280
                    "I zwracam uwagę na dziwną kontrowersję: UM karmi nas informacjami, że DTSką nie
                    będą jeździły TIRy - ale ŚCL jest innego zdania..."
                    Jak rozumiem ZDANIE ŚCL polega na odpowiedniej interpretacji mapki ? :)))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=62796586&a=62847690
                    "• Parkingiem dla TIRów.
                    www.scl.com.pl/index.php?id=141
                    Oczywiście na ten "parking dla Tirów" Tiry będą się teleportować. "
                    No i znowu mamy interpretację KL-2 a nie fakty - na rzeczonej stronie nie ma ani
                    słowa o tym, że TIRy będą mogły dojeżdżać do ŚCL. Poza tym na tej stronie nie ma
                    już mapki, którą KL-2 tak bardzo lubi prezentować :)

> Jak ja będę chciała panie faar, to w 10 minut wykażę, jak
                    > pan manipuluje na różnych forach.
                    Z Pani logiką - Pani KL-2 - na pewno tak się stanie. Ja jestem w stanie
                    powiedzieć, że Gliwice jest na Śląsku, ale jak Ty się postarasz to w tym tekście
                    zobaczysz jad na SGdG, radnego Berezowskiego, oraz 100 innych spraw. Zdaje się
                    nie odpowiadam tylko za trzęsienia ziemi no i koklusz.

Na koniec: załóżmy na chwilę, że umiesz logicznie myśleć :)
                    Jestem potencjalnym inwestorem a Ty szefem marketingu ŚCL :)))
                    Jeśli na stronie internetowej nie będę miał napisane jak wół, że mogę dojechać
                    TIRem do ŚCL, czyli swojego potencjalnego miejsca to nie stwierdzę, że na pewno
                    mogę :) Jeśli napiszą, że jest parking dla TIRów to pewnie założę, że dojazd tam
                    będzie, ale skoro na stronie nie ma słowa o tym, że będzie to DTŚ to ja nie będę
                    się bawił w łamigłówki i zestawiał treść i zdjęcia z różnych stron, aby wysnuć
                    dość karkołomny wniosek. Nie będę snuć pobożnych życzeń, że skoro jest zdjęcie
                    DTŚ to znaczy, że TIR tam dojedzie właśnie tą drogą.
                    Zrozum, że Tobie łatwiej jest wysnuć wniosek, że TIRy pojadą DTŚką niż
                    potencjalnemu inwestorowi, bo TY BARDZO CHCESZ TAK TO WIDZIEĆ. Jak się planuje
                    swoją siedzibę to potencjalny inwestor nie będzie snuć marzeń, że coś może być.
                    Z natury bowiem każdy biznes oparty jest na ryzyku, które należy minimalizować i
                    jestem w stanie wysnuć bardzo prawdopodobny wniosek: jeśli na stronie byłoby
                    napisane, że jest dojazd do ŚCL poprzez szereg dróg, m.in. przez DTŚ a nie jest
                    napisane wprost, że przez TIRy to ja najprawdopodobniej założę, że to dotyczy
                    tylko osobówek. ŚCL nie jest od tego, aby ukrywać dobre strony własnej
                    lokalizacji i od zmuszania inwestorów, aby się domyślili jakie fajne rzeczy na
                    nich czekają. Praktyką niestety jest to, że się eksponuje - nawet za bardzo
                    (marketing) - własne zalety umiejętnie zakrywając wady. Gdyby ŚCL zakładało, że
                    będzie można do nich dojechać TIRami przez DTŚ to na 100% by o tym napisało, bo
                    dla TIRa możliwość objechania centrum (nawet za cenę nadłożenia drogi) to luksus
                    wart niemalże każdych pieniędzy - dla potencjalnej firmy transportowej to wręcz
                    CENA NA WAGĘ ZŁOTA. Skoro tej informacji nie ma - nie ma co zakładać, że tak
                    będzie.

P-r-z-e-m-y-ś-l t-o :)
                • Gość: xyz Czy zauważyliście od kiedy faar ma etat na tym for IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 16:10
                  Czy zauważyliście od kiedy faar ma etat na tym forum "Gliwic" jako faar, bo
                  istnieje pewien związek, w tym jego pojawieniu się.

Jest prawdopodobnie na płatnym etacie, a to są już szczyty. (xyz)
                  • mieszko966 Re: Czy zauważyliście od kiedy faar ma etat na ty 22.05.07, 21:09
                    > Czy zauważyliście od kiedy faar ma etat na tym forum "Gliwic" jako faar, bo
                    > istnieje pewien związek, w tym jego pojawieniu się.
                    > Jest prawdopodobnie na płatnym etacie, a to są już szczyty.

Mógłbyś rozwinąć tę myśl??
                    • Gość: ehę ehę W odpowiednim czasie kolego rozwinie sie samo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 22:13
                      A faar- a to jakby wcięno na tym konkretnym forum poświęconemu istniejącej już
                      DTŚ- ce!, i tylko mieszek się strzępi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka