Dodaj do ulubionych

likwidacja Flerynki

IP: *.kopnet.pl 24.06.07, 22:56
z dość dobre poinformowanych źródeł otrzymałem dzisiaj informację, że na
miejscu Flerynki ( ul. Zwycięstwa ) ma powstać księgarnia. Podobno właściciel
lokalu chciał podnieść czynsz o 100%....zastanawia mnie czy księgarnia będzie
na tyle dochodowa żeby zarobić na ten czynsz ( a z tego co slyszałem czynsz
jest baaardzo wysoki ).

pzdr,

kaliq
Obserwuj wątek
    • mieszko966 Re: likwidacja Flerynki 24.06.07, 23:07
      > z dość dobre poinformowanych źródeł otrzymałem dzisiaj informację, że na
      > miejscu Flerynki ( ul. Zwycięstwa ) ma powstać księgarnia. Podobno właściciel
      > lokalu chciał podnieść czynsz o 100%....zastanawia mnie czy księgarnia będzie
      > na tyle dochodowa żeby zarobić na ten czynsz ( a z tego co slyszałem czynsz
      > jest baaardzo wysoki ).

Może chodzi o taką księgarnię, gdzie sprzedają książeczki czekowe. ;)
    • Gość: Tirania Wyszyńska czynsze jak w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 00:36
      Właścicielom lokali w centrum pazerność rozum odbiera. Czynsze są takie, że stać
      na nie głównie banki.
      Na szczęście to się wkrótce zmieni bo handel i usługi odpłyną do Forum i Focusa
      a pazerniacy zostaną z pustaymi lokalami i ręką w nocniku.
      • stasiek17 Re: czynsze jak w Warszawie 25.06.07, 09:57
        Gość portalu: Tirania Wyszyńska napisał(a):

> Właścicielom lokali w centrum pazerność rozum odbiera. Czynsze są takie, że stać
        > na nie głównie banki.

Właścicielem większości lokali w centrum jest nadal gmina. Rzeczywiście trzeba
        nie mieć rozumu, żeby w takiej sytuacji wydać zgodę na wybudowanie w centrum tak
        gigantycznej powierzchni handlowej, bo obniża się przez to wartość własnych lokali.

> Na szczęście to się wkrótce zmieni bo handel i usługi odpłyną do Forum i
        > Focusa a pazerniacy zostaną z pustaymi lokalami i ręką w nocniku.

To gmina zrobiła sobie i lokalnym właścicielom nieruchomości na złość ?

• Gość: wilczur Re: czynsze jak w Warszawie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.06.07, 10:06
          > Właścicielem większości lokali w centrum jest nadal gmina. Rzeczywiście trzeba
          > nie mieć rozumu, żeby w takiej sytuacji wydać zgodę na wybudowanie w centrum ta
          > k
          > gigantycznej powierzchni handlowej, bo obniża się przez to wartość własnych lok
          > ali.

A to ciekawe bo właśnie ludzie jak kupują mieszkania to zadają pytanie: daleko
          do centrum? gdzie jest szkoła, sklep, szpital...
          na osiedlu gwardii ludowej po wybudowaniu ARENY mieszkania poszły ponad 100% w
          górę (oczywiście część tego % jest spowodowany boomem mieszkaniowym).

Jeśli chodzi do tego nocnika to raczej nie będzie źle - zawsze znajdzie się ktoś
          kto będzie chciał mieć prestiżowy lokal w centrum.
          • sss9 Re: czynsze jak w Warszawie 25.06.07, 10:15
            czad! na Gwardii przed postawieniem Areny nie było sklepów i z tego powodu
            mieszkania nie drożały? :DDD
            ja pie.., mamy nowego klauna na forum. Mieszko, nie daj się zdetronizować! :)
        • Gość: snow Re: czynsze jak w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 20:30
          Bzdury Waść pleciesz... 70% lokali jest w rękach prywatnych
    • Gość: Zibi Re: likwidacja Flerynki IP: *.clubnet.pl 25.06.07, 18:39
      a co to jest ta Flerynka ..knajpa jakaś czy co ?
      • mieszko966 Re: likwidacja Flerynki 25.06.07, 18:45
        > a co to jest ta Flerynka ..knajpa jakaś czy co ?

Piekarnia na Zwycięstwa obok Wisienki. Wspólne dziecko szwajcarskiego Hiestand
        i francuskiego Fleury Michon. Szczerze powiedziawszy, jakoś nie widzę
        likwidacji tego sklepu. To idealny najemca z ul. Zwycięstwa (drogi, renomowany,
        a przy tym codzienny). No chyba, że przenosi się po prostu do Forum.
        • Gość: kaliq Re: likwidacja Flerynki IP: *.kopnet.pl 25.06.07, 22:39
          nie przenosi się, w Forum też dla nich za drogo

pzdr,

kaliq
          • Gość: Zibi Re: likwidacja Flerynki IP: *.clubnet.pl 27.06.07, 20:32
            No to będzie kolejny Bank na tej ulicy Bankowej ..sorry Zwycieństwa :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka