Dodaj do ulubionych

zablokowane chodniki przy CH Forum

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 17:02
Ostatnio jadąc do domu po pracy często jestem zbulwersowana tym, co dzieje
się w okolicy ul. Piwnej i Traugutta w związku z parkowaniem samochodów w
rejonie CH Forum w Gliwicach. O ile w czasie budowy tłumy aut na chodniku
były poniekąd zrozumiałe, o tyle teraz klienci CH nie korzystają z parkingu
podziemnego, tylko pozostawiają swe auta na chodniku wzdłuż nasypu
kolejowego. Z tego powodu piesi nie mają miejsca na swobodne przejście, o
przejechaniu wózkiem nie mówiąc, a na dodatek przy próbie włączenia się do
ruchu kierowcy zaparkowanych aut stwarzają groźne sytuacje na tym wąskim i
ruchliwym skrzyżowaniu.
Może warto kilkoma stosownymi znakami i mandatami zachęcić tych ludzi do
korzystania z parkingu podziemnego należącego do CH, a na samym CH wymóc, by
zaprzestało pobierania opłat z dłuższe parkowanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: RF Gain Re: zablokowane chodniki przy CH Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 11:11
      już 2 razy jadąc tamtędy zadzwoniłem na Straż Miejską - poczekałem 5 minut i
      przyjechali i dali mandaty ....
      Tobie też tak proponuję zadziałać - telefon bezpłatny 986
      • Gość: kierowca Re: zablokowane chodniki przy CH Forum IP: *.jota.digi.pl 15.07.07, 13:51
        Gość portalu: RF Gain napisał(a):

> już 2 razy jadąc tamtędy zadzwoniłem na Straż Miejską - poczekałem 5 minut i
        > przyjechali i dali mandaty ....
        > Tobie też tak proponuję zadziałać - telefon bezpłatny 986

Ot, konfidencik
        • whelp Re: zablokowane chodniki przy CH Forum 15.07.07, 15:20
          żaden konfidencik, po prostu zdrowa postawa - jak jakiś debil tarasuje chodnik
          to się mu słusznie należy. A twoja postawa jest typowym polskim przejawem, a
          potem się dziwić jak piszą o gliwickim cmentarzu dla żołnierzy radzieckich, że
          służy jako miejsce do zabaw.

Polecam jeszcze 112 - łatwiej zapamiętać.

Żeby nie było - jeżdżę samochodem i parkuje tam gdzie jest to dozwolone, nawet
          jak mam zapłacić albo dojść na nogach 10 minut.
          • Gość: kierowca Re: zablokowane chodniki przy CH Forum IP: *.jota.digi.pl 15.07.07, 15:26
            whelp napisał:

> żaden konfidencik, po prostu zdrowa postawa - jak jakiś debil tarasuje
            chodnik
            > to się mu słusznie należy. A twoja postawa jest typowym polskim przejawem, a
            > potem się dziwić jak piszą o gliwickim cmentarzu dla żołnierzy radzieckich,
            że
            > służy jako miejsce do zabaw.
            >
            > Polecam jeszcze 112 - łatwiej zapamiętać.
            >
            > Żeby nie było - jeżdżę samochodem i parkuje tam gdzie jest to dozwolone,
            nawet
            > jak mam zapłacić albo dojść na nogach 10 minut.

Jeszcze do komóreczki wpisz numerki tel. ABW, CBA... Może się przydzadzą. Tatuś
            był w ORMO?
            • Gość: giogo Re: zablokowane chodniki przy CH Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 22:44
              a w podziemiu jest taki piekny parking - i auto w te upaly sie na nagrzewa ....
              ale coz prostaki, wola stawac na chodniku ....
      • mieszko966 Parkowanie przy Kąpielisku Leśnym 15.07.07, 23:21
        Wokół Leśnego właściwie ta sama historia, co z Forum. Jest całkiem spory, ale
        płatny parking, więc w połowie stoi pusty, a samochody stoją poparkowane gdzie
        popadnie. Na szczęście przy Leśnym też byli dzisiaj strażnicy i wypisywali
        zaproszenia do odebrania mandatu. Ciekawe, czy im bloczków wystarczyło. ;)
      • Gość: Paweł Re: zablokowane chodniki przy CH Forum IP: *.crowley.pl 16.07.07, 07:23
        Prawidłowa, obywatelska postawa. Chamstwo trzeba tępić. Sam też kiedyś zadzwoniłem na straż miejską ale w Zabrzu. A innym razem porysowałem kutasowi kluczem drzwi bo tak zaparkował, że musiałem wsiadać od strony pasażera. Bydło trzeba tresować.
        • Gość: wilczur Re: zablokowane chodniki przy CH Forum IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.07.07, 09:48
          boshe ale jak bym cię dorwał.... od wymierzania sprawiedliwości jest prawo i
          jednostki do tego powołane a to co robisz to zwykła gangsterka. Nie wolno nikomu
          niszczyć mienie nawet jeżeli stanął by w poprzek skrzyżowania!!!!

Na szczęście teraz w co raz to więcej miejscach pojawiają się kamery i
          rejestrują takich sprawiedliwych skur....
          • Gość: godur Re: zablokowane chodniki przy CH Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 22:42
            i bardzo dobrze zrobił - jakby zawiadomił o fakcie Policję lub Straż Miejską,
            to przyjechaliby (jeśli by przyjechali) pewnie za godzine - a tak - OT SAMOSĄD
            • mieszko966 Re: zablokowane chodniki przy CH Forum 16.07.07, 23:59
              > i bardzo dobrze zrobił - jakby zawiadomił o fakcie Policję lub Straż Miejską,
              > to przyjechaliby (jeśli by przyjechali) pewnie za godzine - a tak - OT SAMOSĄD

Krótko mówiąc, cofamy się do poziomu rozwoju sprzed narodzin cywilizacji. "Homo
              homini lupus", jak mawiał Hobbes o tamtych niechlubnych czasach.

Ty źle zaparkowałeś, to ja ci porysuję lakier. Ty mi porysowałeś lakier, to ja
              ci zbiję reflektor. I taka zabawa w nakręcanie spirali nienawiści. Szkoda słów!
              • Gość: godur Re: zablokowane chodniki przy CH Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 05:01
                tyle że ja parkuje ZAWSZE właściwie (w środku między liniami miejsca
                parkingowego)
                • mieszko966 Re: zablokowane chodniki przy CH Forum 17.07.07, 08:48
                  > tyle że ja parkuje ZAWSZE właściwie (w środku między liniami miejsca
                  > parkingowego)

Ja też. A jak nawet stanę krzywo, to poprawiam do skutku, bo mnie to uwiera
                  psychicznie, że źle zaparkowałem. Nie mniej, jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym
                  uszkodził komuś samochód, tylko dlatego, że krzywo zaparkował. A trzeba ci
                  wiedzieć, że widywałem już w życiu samochody poparkowane w taki sposób, że aż
                  skóra cierpła. No ale nie każdy musi być od razu wybitnym specjalistą od
                  parkowania. Ci wszyscy kierowcy, którzy prawko sobie kupili (a nie wyrobili)
                  też są przecież gdzieś wśród nas. ;)
                  • Gość: Paweł Re: zablokowane chodniki przy CH Forum IP: *.crowley.pl 17.07.07, 09:05
                    Ja też. A jak nawet stanę krzywo, to poprawiam do skutku, bo mnie to uwiera
                    > psychicznie, że źle zaparkowałem. Nie mniej, jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym
                    >
                    > uszkodził komuś samochód, tylko dlatego, że krzywo zaparkował. A trzeba ci
                    > wiedzieć, że widywałem już w życiu samochody poparkowane w taki sposób, że aż
                    > skóra cierpła. No ale nie każdy musi być od razu wybitnym specjalistą od
                    > parkowania. Ci wszyscy kierowcy, którzy prawko sobie kupili (a nie wyrobili)
                    > też są przecież gdzieś wśród nas. ;)

Ja podobnie. Jak się nie uda za pierwszym razem wjechać prosto to koryguję. I nigdy nie wpycham się między dwa samochody jak ledwo mogę drzwi otworzyć. Wolę stanąć dalej i kawałek się przejść. Ale oczywiście polskim chamom-grubasom perspektywa dodatkowych 20metrów na piechotę wydaje się zbyt uciążliwa.
                    • Gość: . Re: zablokowane chodniki przy CH Forum IP: 217.97.182.* 18.07.07, 13:23
                      ty moze dobrze parkujesz, ale co zrobic jak dwa buraki stana tak szeroko, ze
                      miedzy nimi mozna tylko na wcisk (a innych miejsc brak)?
                      • Gość: Paweł Re: zablokowane chodniki przy CH Forum IP: *.crowley.pl 19.07.07, 07:28
                        Zaparkować gdzieś indziej.
          • Gość: Paweł Re: zablokowane chodniki przy CH Forum IP: *.crowley.pl 17.07.07, 09:02
            > boshe ale jak bym cię dorwał.... od wymierzania sprawiedliwości jest prawo i
            > jednostki do tego powołane a to co robisz to zwykła gangsterka. Nie wolno nikom
            > u
            > niszczyć mienie nawet jeżeli stanął by w poprzek skrzyżowania!!!!
            >
            > Na szczęście teraz w co raz to więcej miejscach pojawiają się kamery i
            > rejestrują takich sprawiedliwych skur....

Jakbyś mnie 'dorwał' to byś grzecznie przeprosił za złe parkowanie. Bo sprawa mogła by się skończyć nie tylko na uszkodzeniu mienia. Jestem uczulony na chamstwo i reguję na nie dość spontanicznie :>
            • Gość: wilczur Re: zablokowane chodniki przy CH Forum IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.07.07, 09:18
              > Jakbyś mnie 'dorwał' to byś grzecznie przeprosił za złe parkowanie.
              z pewnością.

>Bo sprawa m
              > ogła by się skończyć nie tylko na uszkodzeniu mienia. Jestem uczulony na chamst
              > wo i reguję na nie dość spontanicznie :>
              ale masz złe reakcje. Pownieneś zadzwonić po służby a nie wymierzać
              sprawiedliwość sam bo mogłeś się pomylić. Dlaczego straż miejska albo policja
              nie rysuje źle zaparkowanych samochodów?
              Porównaj koszty jakie spowoduje źle zaparkowany samochód a nowe drzwi czy lakier....
              żal mi Ciebie
              • Gość: Paweł Re: zablokowane chodniki przy CH Forum IP: *.crowley.pl 18.07.07, 08:43
                Od dawna wiadomo że łagodne podejście prowadzi donikąd. Niezmiernie rzadko się zdarza by ktoś zaparkował źle zupełnie nieświadomie. Zwykle pokutuje buracko-chamska mentalność "a niech się przeciska, mam go w dupie".
                • Gość: wilczur Re: zablokowane chodniki przy CH Forum IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 18.07.07, 09:21
                  ale to nadal nie usprawiedliwia cię do niszczenia mienia. Współmierność kary do
                  popełnionego wykroczenia są nieproporcjonalne!.

Obciążasz kogoś karą rzędu kilku tysięcy złotych za złe parkowanie to tak jak
                  byś wymierzał karę śmierci za kradzież bułki!!!

Odpowiedz na pytanie Dlaczego Straż Miejska czy Policja nie rysują źle
                  zaparkowanych samochodów?

Czynisz chłopie bezprawie i jesteś przestępcą, bądź tego świadom bo
                  nieświadomość w sądzie ci nie pomoże. Od wymierzania kary są służby do tego
                  powołane a nie ty. Jak chcesz czynić taką samowolkę to jedź do izralea my tutaj
                  mamy demokracje.
                  • Gość: Paweł Re: zablokowane chodniki przy CH Forum IP: *.crowley.pl 19.07.07, 07:30
                    Do Izreala?:D. Dziwię się tobie. Jako lewak (aż nadto widać twoje lewackie poglądy) powinieneś hołubić Izrael :). Lewak-antysemita - ciekawe połączenie :). Słoneczko widzę za mocno przygrzało co niektórym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka