Gość: Ada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 20:54 Już prawie wszyscy uczniowie mają mundurki. Przez ostatnie tygodnie wiele sie na ten temat mówiło i pisało. Jakie są Wasze opinie teraz gdy widzicie w czym mają chodzić gliwiccy uczniowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Obserwator Re: Szkolne mundurki IP: *.tktelekom.pl 02.10.07, 08:10 Widuję uczniów z gimnazjum przy Lipowej w niebieskich koszulkach polo. Wygladają fajnie. Nie wiem jak to będzie wyglądało zimą. A uczniowie z Wróblewskiego - elegancko. Mają granatowe sztruksowe kamizelki. Moim zdaniem zróżnicowane mundurki to dobry pomysł. Od razu wiadomo z której szkoły są osoby, które widzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julcia_bleble Re: Szkolne mundurki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 08:31 Generalnie takie wieeeelkie halo na temat tych mundurkow, ze niby zle, niby nie powinno ich byc, a ja jestem na TAK.W Hiszpanii, W wielkiej Brytanii chodza w mundurkach bardzo ladnych i jakos nikt nigdzie nie narzeka.To poprostu tam jest i wroslo juz w nich i nie slychac o tym aby ktos sie buntowal.Bardzo estetycznie to wyglada a przede wszystkim nie musze ogladac tych wszystkich malych lalek barbi wystylizowanych na Dode;) Osobiscie nie widzialam jeszcze nikogo w mundurkach, bo obok siebie mam gimnazjum i tam te lalki chodza jak chca porozbierane:) Nie podoba mi sie tylko pomysl jak napisal wyzej obserwator z tymi t-shirtami ;/ Bez sensu..jak mundurek to cos schludnego, ladnego, dobrze wykonczonego aby moglo byc na wszystkie pory roku a w taki t-shirt to rownie dobrze moglabym sie za przeproszeniem wysmarkac. Milego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Szkolne mundurki 02.10.07, 08:52 ano właśnie....podczas pobytu w Irlandii ,we wrześniu widziałam młodzież szkolną w ładnych mundurkach.....dziewczęta wyglądają jak uczennice , jestem za . Dziwi mnie , że rodzice bardziej się sprzeciwiaja aniżeli młodzież w niektórych przypadkach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julcia_bleble Re: Szkolne mundurki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 10:09 tzn wiesz..tam mundurki juz byly ho ho..bardzo dlugo.U nas przeciez rowniez nasze mamy chodzily w fartuszkach, lub w specjalnie szytych koszulach z logo LO, ja sama chyba w przedszkolu z tego co pamietam mialam fartuszek taki granatowy bo chyba byl to rowniez wymog.Dzisiaj dzieci, mlodziez niestety chce wygladac po swojemu,ja mam gimnazjum obok siebie i liceum takze widze jak dziewczyny chodza poubierane do szkoly..co jedna to lepiej! :P wytapetowane, wypindrzone na styl Dody elektrody.Nie mowie oczywiscie ze wszystkie tak chodza, ale generalnie jednolity stroj jest spoko.Jak na moj gust powinnien to byc : dla chlopakow - fajna granatowa koszula, i obojetnie jakie ale czarne lub granatowe spodnie.Nikt mu nie kaze zakladac garnitura albo krawata.Zwykla ale ladna koszula.A dla dziewczyn stawiam na wymog : zwykla biala bluzka, nie musi to byc mega odswietna ale taka zwykla bawelniana a na to np. ladna granatowa kamizelka ( zreszta teraz sa z tego co wiem modne! szczegolnie do bialej koszuli ! ) no i albo spodniczka albo rowniez spodnie. Wydaje mi sie to najodpowiedniejsze, ale oczywiscie my jakos Polacy zawsze z czegos co na calym swiecie jest norma musimy zrobic jakies wielkie halo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julcia_bleble Re: Szkolne mundurki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 10:12 no i nikt nie zastanawialby sie co zrobic z tymi t-shirtami np.zima ;) tylko trzeba czasami pomyslec.T-shirt jak dla mnie po kilku praniach sie rozciagnie i nie bedzie juz taki solidny jak to o czym pisalam wczesniej.A podejscie dzieci jest czesto takie jak i rodzicow, ale po co sie pytac.Maja chodzic i juz! Bez przesady.. ja na ich miejscu chodzilabym chetnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copernicus Re: Szkolne mundurki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 13:58 Z tego, co ja wiem, to większość uczniów właśnie nie ma mundurków. Podobno jakaś gliwicka firma szyjąca mundurki zbankrutowała i sporo szkół zostało na lodzie. Ciekawe, co na to kuratorium? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Szkolne mundurki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 21:23 To można powiedzieć, że obowiązuje mundurek typu Doda Odpowiedz Link Zgłoś