Dodaj do ulubionych

Jaka jest Wasza opinia na temat ośrodka "Corpora"?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 19:16
Być może spotkałem się z przypadkiem odosobnionym, dla tego nie chciałbym
wylewać dziecka z kąpielą.
Jestem już emerytem. Będąc wcześniej zarejestrowany z "KASY", czekałem w
kolejce do specjalisty urologa, jako trzeci lub czwarty w kolejności pacjent.
W pewnym momencie przyszedł młody mężczyzna, pytając o możliwy najbliższy
termin dla siebie, ale usłyszał że na "kasę", dałoby się może termin
przyspieszyć. Jednak dalsze pertraktacje owego klienta, przygłuszył inny
jegomość, bo tam w poczekalni, ludzie depczą sobie wzajemnie po nogach.
W pewnym momencie zauważyłem, że tego młodego człowieka (któremu przed chwila
proponowano odległe terminy)pielęgniarka wprowadza przede mną do gabinetu lekarza.
Cierpliwość moja osiągnęła punkt krytyczny, zrobiłem głośną awanturę,
zapowiadając że moja noga tam więcej nie postanie.
Nikt mi łaski nie robi i nie pozwolę sie oszukiwać.
Jednak ta sama niby CORPORA ale w gabinecie okulistycznym u p. dr Semeniuk,
moi znajomi bardzo sobie chwalą, i marnego słowa nie pozwolą powiedzieć.
Czyżby to od poszczególnych ludzi zależało?
Na forum internetowym CORPORY same skargi, i ani jednego pozytywnego komentarza.
W ramach NFZ mamy możliwość wybrania sobie specjalisty, u którego się chcemy
leczyć, i nie jesteśmy skazani wyłącznie na Corporę.
Nie jestem starym użytkownikiem internetu, stąd nie mam pojęcia czy takiego
podsumowania Corpory nie robiono już kiedyś wcześniej.
Obserwuj wątek
    • Gość: stanislaw Bardzo przepraszam, wkradł się błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 19:21

Powinno być:

W pewnym momencie przyszedł młody mężczyzna, pytając o możliwy najbliższy termin
      dla siebie, ale usłyszał że na "kasę", jest termin bardzo odległy (chyba
      półtorej miesiąca), ale prywatnie, dałoby się może termin jakoś przyspieszyć.
      • Gość: wilczur Re: Bardzo przepraszam, wkradł się błąd IP: *.gwardii.osi.pl 02.12.07, 19:26
        >ale prywatnie, dałoby się może termin jakoś przyspieszyć.
        to chyba normalne.
        • Gość: pwel Re: Bardzo przepraszam, wkradł się błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 19:30
          > >ale prywatnie, dałoby się może termin jakoś przyspieszyć.
          > to chyba normalne.
          Nie, nie normalne. Jakie prywatnie. A z kasy chorych to niby nie prywatnie? Tam
          sa wlasnie moje pieniadze. Pobieraja za usluge 2 razy, co jest przestepstwem. A
          w tobie gleboko zakorzenil sie komunizm.

• Gość: wilczur Re: Bardzo przepraszam, wkradł się błąd IP: *.gwardii.osi.pl 02.12.07, 19:59
            jeżeli się mylę to mnie popraw.
            Lekarz pracuje dla "NFZ" 8h na dzień i później przyjmuje prywatnie. Więc są dwie
            kolejki do jednego lekarza - publiczna i prywatna. Co oznacza że mogą byc one różne.

Czy ty pracując w jakiejs firmie 8h pozniej idziesz do domu i robisz cos
            prywatnie to nie chcesz za to pieniedzy?
            Twierdze ze taki uklad jest chory i mam nadzieje ze rzady PO to zmienia.
            • krk125 Re: Bardzo przepraszam, wkradł się błąd 02.12.07, 20:17
              Ty rzeczywiście wilczur albo nie umiesz czytać ze zrozumieniem?, albo celowo
              rżniesz przygłupa?

Napisano ci jak krowie na miedzy, że młody interesant był wprowadzany do
              gabinetu, w obecności czekającego i zarejestrowanego znacznie wcześniej emeryta.

Ty się na prawdę nadajesz na studenta logiki, jak Maciej Miecznikowski- solista
              z "Leszczy", na boksera wagi ciężkiej.
              • Gość: wilczur Re: Bardzo przepraszam, wkradł się błąd IP: *.gwardii.osi.pl 02.12.07, 20:20
                > Napisano ci jak krowie na miedzy, że młody interesant był wprowadzany do
                > gabinetu, w obecności czekającego i zarejestrowanego znacznie wcześniej emeryta
                i został zbadany?? zarejestrowany?? itd ??

to rzeczywiscie nie polecam
        • Gość: stanislaw Re: Bardzo przepraszam, wkradł się błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 19:35
          Prywatnie, ale w tym samym gabinecie i jeszcze przede mną?

I to jest według Ciebie normalne?
      • Gość: pwel Re: Bardzo przepraszam, wkradł się błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 19:28
        Chcialem dostac informacje jakie lekarstwo przepisal mi neurolog (bo po prostu
        zapomnialem). Szefowa w rejestracji powiedziala, ze to tajemnica, nastepnie
        wysmiewala mnie publicznie, a potem wyrzucala za drzwi. Ostaecznie nie
        dowiedzialem sie. Dowiedzialem sie natomiast, ze przeszkadzam jej w pracy.
    • Gość: m.centr. Gliwic Re: Jaka jest Wasza opinia na temat ośrodka "Corp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 21:07
      Jest jeszcze jedna rzecz, która zniechęca ludzi do Corpory, to to, że jakiś
      ichni lekarz, jest wyższym rangą radnym, i który kosztem ochrony zdrowia
      pacjentów, ochoczo wspomaga władze miasta, w procederze utrzymywania jazdy
      tirów pod oknami mieszkańców.
      Taki lekarz który z jednej strony bierze pieniądze za leczenie, a z drugiej
      swoim głosowaniem jako radny, przyczynia się do niszczenia ludzkiego zdrowia, to
      człowiek hipokryta, który się ponadto sprzeniewierza przysiędze Hipokratesa.
      • Gość: kuba Re: Jaka jest Wasza opinia na temat ośrodka "Corp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 21:28
        Dziwisz się?
        Widocznie ma mieszkanie NIE przy trasie TIRów ;)
      • Gość: wilczur Re: Jaka jest Wasza opinia na temat ośrodka "Corp IP: *.gwardii.osi.pl 02.12.07, 22:09
        a jaki to ma związek z opinią na temat CAŁEGO ośrodka?
        • krk125 Re: Jaka jest Wasza opinia na temat ośrodka "Corp 02.12.07, 22:25
          Ile to już razy słyszano, o ochotnikach Straży Ogniowej, będących de facto
          piromanami i sprawcami pożarów, które później z narażeniem życia sami gasili ?
          Przy odrobinie wyobraźni, można się doszukać jeszcze wieli innych takich
          przypadków, i związków przyczynowo- skutkowych.
    • ivva1 Re: Jaka jest Wasza opinia na temat ośrodka "Corp 05.12.07, 20:54
      Mi tez sie zdazyło w Corporze byc potraktowanym po świńsku. Było to
      u okulisty.
      Mój tata czekał tam w kolejce przez pół roku, wreszcie zrezygnował i
      poszedł do innego.Postanowiłam, że pójdę na jego miejsce. Pani w
      recepcji przyjeła to do wiadomości. Odsiedziałam w poczekalni
      godzine i.... okazało się, że okulistka mnie nie przyjmnie, bo
      jestem pierwszy raz a to zajmuje zbyt wiele czasu, ale zrobi to
      bardzo chętnie prywatnie w sobotę! Dodam ,że w tej samej Corporze!!!
      Moja mama 2 miesiące czekala w kolejce do gastrologa, jak przyszła
      na umówioną wizytę okazało się,że Pani w recepcji wcale jej nie
      zapisała i nie czuła się zbytnio winna, była wręcz oburzona.
      Dlatego nigdy więcej Corpory!!!
    • Gość: Lipok Corpora dno IP: *.95.94.112.milenium.jotanet.pl 19.04.15, 01:30
      Pani dermatolog z corpory stwierdziła u mojej corki wszawicę, złapałem się za glowę , zamowiłem prywatną wizytę u Pani doktor Orlowskiej-Olejnik, ktora była w szoku z powodu diagnozy konowała z Corpory. Konował kazał jeszcze ściąć córcę włosy które ma do pasa. Jeśli chcecie aby z powodu grypy leczyli was na hemoroidy lub odwrotnie, zalecam corporę. Wszyscy pacjenci dermatolog dostaną od nas ulotkę z opisem jej pseudomedycznej diagnozy, corpora naraziła mnie tylko na koszty, jesli będzie trzeba zorganizuję pikietę przed corporą z pseudo biurem dermatologicznym, w koncu takie diagnozy ja sam mogę stawiać, nie trzeba mieć wykształcenia medycznego.Jesli komuś się nie chcę pracować to należy go zwolnić, zanim zrobi komuś krzywdę, nie odpuszczę wam, proszę nie usuwać moich komentarzy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka