Dodaj do ulubionych

Odsunac od wladzy Frankiewicza i jego ekipe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 22:32
i Gliwice beda mlekiem i miodem plynace!
Obserwuj wątek
    • Gość: hasia Re: Odsunac od wladzy Frankiewicza i jego ekipe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 22:57
      Domagac sie od sejmu uchwalenia naturalnej ustawy, ze prezydentem miasta mozna
      byc co najwyzej 2 razy! Tak jest w kazdym cywilizowanym kraju. Mowienie, ze to
      naruszaloby zasady dwemokracji jest skrajna demagogia! USA to najbardziej
      demokratyczny kraj i tam burmistrzem mozna byc tylko 2 kadencje. A na Bialorusi
      ile kto chce, w Rosji podobnie i w Polsce tez! W Gliwicach Frankiewicz rzadzi
      juz 16 lat! To jest nienormalne. Dluzej niz Lukaszenka. Ktory I sekretarz PZPR
      rzadzil dluzej? Musi byc zmiana i rotacja, dopiero wtedy jest normalnie i uczciwie.
      • Gość: gość Re: Odsunac od wladzy Frankiewicza i jego ekipe IP: *.gl.digi.pl 06.12.07, 00:23
        Taa w Wielkiej Brytanii też nie ma limitu kadencji dla burmistrzów. Ale wiadomo
        tam rządzi królowa więc co to za dekoracja nie?

Podpowiem ci jak się pozbyć nielubianego prezydenta.

WYSTARTUJ W WYBORACH I JE WYGRAJ

• Gość: maRycha Problem leży w kupowaniu i liczeniu głosów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 08:24
          Widzicie co się dzieje w komisjach sejmowych.
          Zawsze jest takie upiorne dążenie, aby większość w komisji miała partia będąca
          aktualnie przy władzy. No i werdykt zapada taki, jaka jest proporcja głosów,
          mający "gofno" z prawdą i rzeczywistością.
          Tak samo jest przy wyborach, i później w trakcie sprawowania władzy.
          Spójrzcie na wszystkie skargi na Frankiewicza, mimo że niektóre są namacalne,
          uznawane są jednak za BEZZASADNE, BEZ WNIKANIA W SZCZEGÓŁY, tak jak ma
          przykazane wygrana większość.
          U nas w Gliwicach gdyby pod obrady Rady Miejskiej wniesiono, że ziemia się nie
          obraca wokół własnej osi, tylko ją słonce okrąża a prezydent ma na to
          "KONKRETY", to tak by przegłosowano.
          • Gość: obserwator z Krk Re: Problem leży w kupowaniu i liczeniu głosów! IP: *.2-0.pl 06.12.07, 13:18
            > Widzicie co się dzieje w komisjach sejmowych.
            > Zawsze jest takie upiorne dążenie, aby większość w komisji miała partia będąca
            > aktualnie przy władzy.

Liczba miejsc przypadających w komisjach każdej partii jest określana według sztywnych parytetów: www.sejm.gov.pl/komisje/miejsca6.htm

Cóż może być dziwnego w tym, że partia rządząca ma większość? Ja wiem, że w opinii niektórych najlepiej by było, gdyby to opozycja miała większość - i w komisjach, i w rządzie i w ogóle wszędzie. Ale rolą partii rządzącej jest rządzić. Najwięcej obywateli głosujących opowiedziało się za realizacją programu partii, która wygtrała wybory i to ona powinna swój program realizować - między innymi dzięki pracy Komisji Sejmowych.
            • Gość: wilczur Re: Problem leży w kupowaniu i liczeniu głosów! IP: *.gprs.plus.pl 06.12.07, 14:29
              ta maryha nawet tego nie zrozumie co piszesz do niej. Jej chodzi o spiskową
              teorię dziejów i o komisje wyborcze w których to niby mieli siedzieć ludzie
              Prezydenta i fałszować wybory :))))))) jak dla mnie nie zły LOL
      • Gość: gej from kopernik Re: Odsunac od wladzy Frankiewicza i jego ekipe IP: *.kopnet.pl 06.12.07, 08:19
        Skoro mieszkańcy Gliwic nie chcą takiej rotacji, to po co wprowadzać
        ją na siłę? To zresztą nie tylko kwestia Gliwic. Kopel w Chorzowie
        rządzi już od 18 lat, a Frankiewicz raptem od 14 (nie od 16).
    • Gość: gosc ZF naigrywa sie z ludzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 19:35
      ZF i jego ekipa smieja sie do rozpuku z niedoli ludzi w jaka ich wpedzili. Jesli
      ktos nie wierzy niech przyjdzie na sesje rady miejskiej zobaczy jak Frankiewicz
      autentycznie wysmiewa mieszkancow. Ja bylem. To sa sadysci.
      • Gość: inna gość Re: ZF naigrywa sie z ludzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 12:27
        Wystarczy wygrać wybory.
      • Gość: inna gość Re: ZF naigrywa sie z ludzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 12:27
        Wystarczy wygrać wybory.
        • Gość: SG-Gliwice Musze to powiedzieć ale .... IP: *.antsatgor.pl 27.12.07, 23:26
          Wstyd mi jest za to miasto.za pana Frankiewicza który nieudolnie rządzi miastem a mówi że znakomicie niema u nas żadnego charakterystycznego obiektu którym moglibyśmy się pochwalić dawniej lubiłem to miasto teraz już nie zdecydowanie wole katowice albo warszawę miasta które nie mają rynku ale charakterystyczne nowoczesne centrum miasta jest doskonale zachowane (okolice spodka w Katowicach i PKiN w Warszawie).Te miasta są w pewnym rodzaju piękne ponieważ się o nie dba jeżeli władze katowic od około ~2003-2006 roku nie przystąpiły do inwestycji to nadal w katowicach mielibyśmy rok 1980 a tak mamy dużą nowoczesną i rozwijająca się stolice województwa,o warszawie niemogę za dużo powiedzieć ponieważ nieznam za dobrze tego miasta ale tam też widać ten boom inwestycyjny można tylko się przypatrzeć na rozwój warszawy i brać z niej przykład.Gliwice nie wzieły przykładu z innych miast i nie stały się potężnym miastem wręcz zatrzymały się na roku ~1995 a może i wcześniejszym nie wiem za młody jestem nie pamiętam i niewiem po co robić z tego miasta metropolię wielka poprzez forum oraz nowe c.h na terenie huty i oczywiście halę podium.Gliwice powinno zostać miastem z historyczną zabudową i niskimi kamieniczkami a porównania do warszawy i katowic proszę traktować jako porównania w ilości inwestycji a nie w tym czym te inwestycje są (chyba niechcielibyście 30 piętrowego wieżowca w centrum miasta).Pragnę też zwrócić uwagę włodarzy miasta o staranne utrzymanie czystości w naszym mieście bo to co się teraz dzieje to nie wygląda jak europa tylko jak gdzieś w rumunii.Do tej pory nienapisałem nic złego o Frankiewiczu bo po co każdego prezydenta ocenia się po tym jak dba o miasto i każdy mieszkaniec który przeczyta tą wyczerpująca wiadomość powinien zapamiętać to zdanie.
          P.S. Nie jestem ani przeciwnikiem ani zwolennikiem ZF to co opisałem to widok mojego miasta moimi oczami zapewne wielu z was ma taki sam pogląd co do tego to narazie tyle
          • Gość: gosc Re: Musze to powiedzieć ale .... IP: *.gl.digi.pl 27.12.07, 23:37
            A po polsku i z minimalną chociaż dozą interpunkcji potrafisz?
            • Gość: SG-Gliwice Re: Musze to powiedzieć ale .... IP: *.antsatgor.pl 27.12.07, 23:59
              No rozpisałem się trochę ale głównie chodzi o to jak gliwice wyglądaja na tle innych miast (moim spojrzeniem) przepraszam za błędy jeśli były
            • Gość: majka Re: Musze to powiedzieć ale .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 00:01
              jak sie nie ma nic do powiedzenia, to sie trzeba czepiać przecinkow;
              to juz stala metoda "geniuszy" forumowych
            • Gość: majka Re: Musze to powiedzieć ale .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 00:05
              Bez przecinków doskonale wiadomo o co chodzi
          • Gość: gej from kopernik Re: Musze to powiedzieć ale .... IP: *.kopnet.pl 28.12.07, 01:17
            Z całym szacunkiem dla przedmówcy, ale głupoty pan piszesz. Na jakim
            1995 roku się zatrzymały? Przecież po 1995 r. to Gliwice dopiero
            zaczęły się rozwijać. Przełomowe w tym względzie uruchomienie
            produkcji w Oplu to jest rok 1998 r. Od tego czasu idzie nam całkiem
            nieźle. Ostatnio może ten pęd się już kończy, ale siłą rozpędu jakoś
            ciągniemy. Może Podium da nam nowego kopa?
            • Gość: SG-Gliwice Re: Musze to powiedzieć ale .... IP: *.antsatgor.pl 28.12.07, 08:29
              Geju tu się z tobą musze zgodzić gliwice zaczęły sie rozwijać ale jakoś ja jako mieszkaniec gliwic tego niezauważyłem.Nadal na miasto wożą mnie 25 letnie ikarusy obudźcie się takich autobusów niemają nawet w białymstoku no kupili może 2 autobusy ale to są stare 15 letnie DABy kiedyś czytałem w gazecie gliwickiej że 60 % gliwickiej komunikacji miejskiej stanowią ikarusy 280 oraz wiele innych autobusów co mają więcej niż 15 lat daje nam to około 80 % wozów ponad 15 letnich.
              Dam teraz wykaz autobusów pkmu żebyscie zobaczyli

PKM Gliwice posiada 187 autobusów w służbie liniowej następujących marek:
              DAB 12-1200B - 15 sztuk
              DAB 12-1800B - 15 sztuk
              Ikarus 260 - 9 sztuk
              Ikarus 280 - 79 sztuki
              Kapena Thesi City 65C - 1 sztuka
              Jelcz M 11 - 17 sztuk
              Jelcz M 125 M - 6 sztuki
              MAN NL263 Lion's City - 3 sztuki
              MAN NG313 Lion's City G - 2 sztuki
              MAN NL 222 - 7 sztuk
              MAN NL 223 - 8 sztuk
              Solaris Urbino 15 - 5 sztuk
              Solaris Urbino 18 - 6 sztuk
              Volvo B10B LE - 5 sztuk

Czyli niestety stare autobusy nadal w naszym taborze dominują

Teraz kilka słów o rejonie dworca i placu piastów.
              Teren ten jako centralne miejsce w mieście powinien być szczególnie zadbany przede wszystkim powinno się zrobić jakiś porządny dworzec komunikacji miejskiej miejsca jest dużo a to jak to teraz wygląda to jest horror pomyślcie sobie o osobie która pierwszy raz przyjeżdza do gliwic i szuka autobusu np. do katowic 7 przystanków w różnych miejscach.Katowice mają ten sam problem ale tam przynajmniej chcą tą zmienić.W gliwicach mógłby istnieć na pl. piastów dworzec taki jak w zabrzu albo w rybniku.
              Trzeba ten syf uporządkować
              • mieszko966 Re: Musze to powiedzieć ale .... 28.12.07, 17:10
                I tak mamy najlepszy tabor w całym województwie. A przynajmniej
                jeden z najlepszych. Kolejne 15 Solarisów też jest już w drodze.

Generalnie nigdy nie jest tak, żeby nie mogło być lepiej.
                Najważniejsze jednak, żeby te minusy nie przesłoniły nam plusów. ;)
                • sss9 Re: Musze to powiedzieć ale .... 28.12.07, 17:18
                  zwłaszcza w tramwajach przodujemy. świetnie to wygląda w godzinach podróży
                  mieszkańców do i z pracy - szprotki w jednym wagoniku (1), bo drugiego by nie
                  uciągnął. a jak jadą dwa (4), to o dziwo! jest tak samo. "najlepszy tabor w
                  całym województwie". :D
                  • mieszko966 Re: Musze to powiedzieć ale .... 29.12.07, 02:55
                    Piszesz tak, jakby w innych miastach wyglądało to inaczej, a
                    przecież kilkudziesięcioletnie Konstale jeżdżą w całym kraju.
          • Gość: wilczur Re: Musze to powiedzieć ale - nie zgadzam się IP: *.gprs.plus.pl 28.12.07, 09:32
            > Wstyd mi jest za to miasto.
            Na prawdę nie musi Ci być wstyd. Większa część mieszkańców jest zadowolona z
            miasta. Każdy ma jakieś uwagi ale żeby od razu wstyd za całe miasto? Nie zgadzam się

>za pana Frankiewicza który nieudolnie rządzi miastem a mówi że
            >znakomicie
            aha no to wiadomo o co chodzi...

>niema u nas żadnego charakterystycznego obiektu
            no to ciekawe jak patrzyłeś. Kilka przykładów jak nie chce Ci się wejść na
            google maps i samemu sprawdzić:
            Rynek, Plac Krakowski, Plac Piastów, Zwycięstwa, Urząd Miasta, Budynek TPsy,
            Muzeum Miejskie,GCH, Balcerek, Ruiny Murów, Obiekty sakralne...

>zdecydowanie wole katowice albo warszawę miasta które
            mają większy budżet i więcej mieszkańców od Gliwic i także wyższe bezrobocie.

>o warszawie nie mogę za dużo powiedzieć ponieważ niezna m za dobrze
            >tego miasta ale tam też widać ten boom inwestycyjny
            no jasne że widać ale może jeszcze zadasz sobie pytanie ile z tego boomu jest
            "pozyskane" przez Prezydenta tego miasta a ile jest z konieczności i samej
            funkcji bycia stolicą Polski?.

> po co robić z tego miasta metropolię wielka poprzez forum oraz nowe
            >c.h na terenie huty i oczywiście halę podium.
            to u innych to się nazywa boom inwestycyjny w według Ciebie w Gliwicach jest
            nieudolnością?

>Gliwice powinno zostać miastem z historyczną zabudową i niskimi >kamieniczkami
            a mi się właśnie podobają Gliwice takie jakie są tylko należało by to co jest
            doprowadzić do stanu "wyremontowanego" :) i nowe inwestycje powinny iść z duchem
            czasu i wyglądać nowocześnie.

> co się teraz dzieje to nie wygląda jak europa tylko jak gdzieś w
            >rumunii.
            niech Pan nie obraża Rumunii jak Pan nie był. Lepiej niech się Pan przejedzie do
            Niemiec (dużego miasta) i zobaczy o poranku i wieczorem jak tam wygląda. Bez
            porównania.

>Do tej pory nienapisałem nic złego o Frankiewiczu
            to się nazywa alzhaimer no to przypomnę początek tego posta:
            > Wstyd mi jest za to miasto.za pana Frankiewicza który nieudolnie
            >rządzi miastem

No i szkoda że nie dał Pan możliwości oceny samemu czytelnikowi tylko od razu
            podał co ma myśleć:
            >się po tym jak dba o miasto i każdy mieszkaniec który przeczyta tą
            >wyczerpując a wiadomość powinien zapamiętać to zdanie.
            >P.S. Nie jestem ani przeciwnikiem ani zwolennikiem ZF to co opisałem >to widok
            mojego miasta moimi oczami zapewne wielu z was ma taki sam
            >pogląd co do tego to narazie tyle
            no i muszę Pana zdziwić bo je nie mam takiego poglądu. A wnioski wyciągam sam.
            • Gość: m. centr. Gliwic skalane miasto, jak guanami ptakow- Krakow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 10:22
              mnie jest wstyd szczegolnie wtedy, kiedy widzę poprzewracane toi toie, ktore kola w oczy na terenie starego miasta Gliwice, jak na teranie "za przeproszeniem" jakiejś budowy, czy innym holzplacu.

parafrazujac KC NORWIDA powiem tyle, że nie ten radny kala miasto co je kala, ale ten co toi toie stawia i przewracac je pozwala.
              • Gość: wilczur Re: skalane miasto, jak guanami ptakow- Krakow. IP: *.gprs.plus.pl 28.12.07, 10:37
                wina TOI TOI że się wytworzyły.

Po ilu minutach powiadomienia przez Ciebie Straż Miejska postawiła w/w TOI TOI?
                • Gość: hau_ hau Re: skalane miasto, jak guanami ptakow- Krakow. IP: 85.14.85.* 28.12.07, 11:43
                  Straż była zajęta pilnowaniem kostki u komendanta, co by jej ktoś nie chciał
                  podmienić na lepszy gatunek.
                  • Gość: SG-Gliwice Gliwicki PKM IP: *.antsatgor.pl 28.12.07, 14:15
                    panie wilczur pracujesz pan w urzędzie miejskim że zawsze chwalisz tak zasługi frankiewicza a byłeś może kiedyś po 20 w centrum gliwic że tak to chwalisz

>niema u nas żadnego charakterystycznego obiektu
                    no to ciekawe jak patrzyłeś. Kilka przykładów jak nie chce Ci się wejść na
                    google maps i samemu sprawdzić:
                    Rynek, Plac Krakowski, Plac Piastów, Zwycięstwa, Urząd Miasta, Budynek TPsy,
                    Muzeum Miejskie,GCH, Balcerek, Ruiny Murów, Obiekty sakralne...

90 % miast ma podobne miejsca mnie chodzi o coś czego niema podobnego w innym miastach np.Wawel,Spodek w Katowicach,PKiN
                    Gliwice mają tylko radiostację a i tak wiekszośc Polaków o niej nie słyszała

mają większy budżet i więcej mieszkańców od Gliwic i także wyższe bezrobocie.

KATOWICE

bezrobocie - 3,6%
                    tereny zielone - 42% powierzchni miasta
                    średnie wynagrodzenie brutto - 3902 zł (najwyższe wśród dużych miast Polski)

no nie powiedziałbym

to u innych to się nazywa boom inwestycyjny w według Ciebie w Gliwicach jest
                    nieudolnością?

Czy naprawdę to nam jest potrzebna bardziej by się te pieniądze przydały na budowę dróg albo rewitalizację centrum,odnowę kamienic

a mi się właśnie podobają Gliwice takie jakie są tylko należało by to co jest
                    doprowadzić do stanu "wyremontowanego" :) i nowe inwestycje powinny iść z duchem
                    czasu i wyglądać nowocześnie.

Np.QBUS albo FORUM za taką nowoczesność to ja dziękuje ale jeśli już miało się budować nowocześnie to powinno się wzorować na budynku banku naprzeciwko plusa na dworcowej taką architekturę bym zaakceptował w swoim mieście

>pogląd co do tego to narazie tyle
                    no i muszę Pana zdziwić bo je nie mam takiego poglądu. A wnioski wyciągam sam.

Nikomu nie każe mieć takich poglądów jak ja

panie geju albo wilczurze czemu nie skomentujecie mojej opinii o naszej komunikacji miejskiej.pewnie zaraz by się posypały komentarze w stylu
                    "Gliwicki PKM wcale nie jest zły ma najlepsze autobusy na śląsku"
                    więc odrazu odpowiem wcale nie ma najlepszego taboru wypada raczej średnio a w skali ogólnopolskiej to beznadziejnie
                    • sss9 Re: Gliwicki PKM 28.12.07, 15:09
                      :))) wchodzisz w jałowy spór z jałowym rozumkiem, dla którego sens życia, to
                      poddańcze bicie czołem przed propagandą z MSI.
                    • Gość: wilczur Re: Gliwicki PKM IP: *.gprs.plus.pl 28.12.07, 15:09
                      Panie GKM niestety ale nie pracuję w UM i nie chwalę Frankiewicza ale chwalę miasto.
                      > Gliwice mają tylko radiostację a i tak wiekszośc Polaków o niej nie
                      >słyszała
                      dlaczego tylko? Dodać jeszcze można: Ruiny Teatru, Teatr Muzyczny, Kanał
                      Gliwicki, Zamek Piastowski,Palmiarnia Politechnika Śląska...
                      mało?

Kilka zestawień GUS`u
                      Powierzchnia GLIWICE:134km2 KATOWICE: 165km2
                      Ludność: GLIWICE: 198499os KATOWICE: 314500os
                      stopa bezrobocia GLIWICE:9,7 KATOWICE:5,4
                      tereny zielone - nie odnalazłem danych :/
                      przeciętne wynagrodzenie brutto - KATOWICE: 3 970 (najwyższe) zł GLIWICE: 2
                      510zł (najwyższe)
                      Dochody budżetów powiatów i miast na prawach powiatu:
                      Gliwice: 599 333,0
                      Katowice: 1 069 712,3
                      Dochody i wydatki budżetów gmin na 1 mieszkańca:
                      Gliwice: 3 010,23
                      Katowice: 3 385,21

Co do architektury miasta to gusta każdy ma swoje i nie zamierzam dyskutować mi
                      się TBS`y podobają tak samo jak kamienice na zwycięstwa.
                      > panie geju albo wilczurze czemu nie skomentujecie mojej opinii o
                      >naszej komunikacji miejskiej
                      w temacie PKM polecam raport NIK na temat funkcjonowania transportu Publicznego:
                      samorzady.polska.pl/goracytemat/article,Komunikacja_miejska,id,265180.htm
                      i nie ma co tu komentować. Trzeba jeszcze czasu.
    • jeanalesi Re: Odsunac od wladzy Frankiewicza i jego ekipe 28.12.07, 16:38
      Dziś byłem u jednego z naszych blizszych sąsiadów czyli w Bytomiu.
      łza sie kręci w oku jak zdewastowane zapuszczone i biedne w
      porównaniu z SG jest to miasto. Centrum miasta przypomina
      pobojowisko, Przepiekne kamienice jakich trudno szukać w Gliwicach
      w stanie zbliżonym detroit lub Nowy Orlean po przejściu Katriny.
      Cieszmy sie że mieszkamy w Gliwicach. Pustostany, straszące
      powybijanymi szybami. Poczułem się jakbym trafił na przedmieścia
      hawany. Syf Brud i Ubóstwo.
      • sss9 Re: Odsunac od wladzy Frankiewicza i jego ekipe 28.12.07, 17:08
        jeanalesi napisał:

> Dziś byłem u jednego z naszych blizszych sąsiadów czyli w Bytomiu.
        > łza sie kręci w oku jak zdewastowane zapuszczone i biedne w
        > porównaniu z SG jest to miasto. Centrum miasta przypomina
        > pobojowisko, Przepiekne kamienice jakich trudno szukać w Gliwicach
        > w stanie zbliżonym detroit lub Nowy Orlean po przejściu Katriny.
        > Cieszmy sie że mieszkamy w Gliwicach. Pustostany, straszące
        > powybijanymi szybami. Poczułem się jakbym trafił na przedmieścia
        > hawany. Syf Brud i Ubóstwo.

nie wpuścili cię do centrum? użyj google, to się zdziwisz.
        no ale patrz jakie to szczęście, że Gliwice to nie slamsy Kairu, albo hinduskie
        miasteczko, albo bliżej - Czernobyl. mamy szczęście, prawda? :)
        • jeanalesi Re: Odsunac od wladzy Frankiewicza i jego ekipe 28.12.07, 17:17
          nie wpuścili cię do centrum? użyj google, to się zdziwisz.

Uzyj nóg, samochodu, autobusu i zobacz to na własne oczy.
          wydatek: 10 PLN,
          przeżycia: bezcenne.
          przypomina to sceny z filmu "ucieczka z Nowego Yorku". Ale dla
          ciebie to zbyt ambitne kino.
          • sss9 Re: Odsunac od wladzy Frankiewicza i jego ekipe 28.12.07, 17:21
            w Bytomiu bywam m.in. w Kronice i Fantomie, ale nie masz pojęcia co to takiego
            bo twoje ambicje kończą się na trybunie boiska. :)
            • jeanalesi Re: Odsunac od wladzy Frankiewicza i jego ekipe 28.12.07, 18:29
              W twoich ustach brzmi to jak kompelement. najwyraźniej musisz tam
              jeżdzić nocą, jeżeli nie widziałaś syfu jaki panuje w tym mieście.
              Gliwice prezentują sie na tym tle, jak supermodelka wśród lumpów.
              Żal jest gdy sie patrzy jaki potencjał, przepieknego miasta został
              przez nas Polaków i komune spieprzony. poprostu żal.
              Obiektywnie patrząc Gliwice wypadają lepiej niż Bytom, cokolwiek byś
              nie powiedziała.
              Za tydzien z cyklu wypady ekstremalne Świetochłowice Lipiny.
              • sss9 Re: Odsunac od wladzy Frankiewicza i jego ekipe 28.12.07, 18:50
                no jasne, tutaj latami trwał fedrunek pod miastem i kamienice waliły się jedna
                za drugą. patrz pan, w Gliwicach Polacy i komuna jakieś fajniejsze byli?
                jako kolejne cele wycieczek poprawiających twoje samopoczucie i poczucie
                wyższości polecam podmiejskie wysypiska śmieci. i też zawołasz: nie ma to jak
                gliwickie! - przecież to śmietnik perły Śląska.
                a może lepiej obejrzyj sobie "Ucieczkę z Los Angeles", to twoja klasa. D, czy
                jakoś tak.
                • Gość: SG-Gliwice Re: Odsunac od wladzy Frankiewicza i jego ekipe IP: *.antsatgor.pl 29.12.07, 10:21
                  Nie ma co porównywac Gliwic do Bytomia czy Rudy Śląskiej Miasta Zostały zniszczone przez szkody górnicze a gliwice takiego czegoś niemiały czemu nie możemy się porównywać do sosnowca,
                  bielska-białej,katowic itp.
                  nielubie takiego porównywania
                  Pan A ma źle a Pan B ma gorzej to Pan A musi mówić że on ma dobrze dlatego że pan B ma źle trochę to nielogiczne
                • jeanalesi Re: Odsunac od wladzy Frankiewicza i jego ekipe 29.12.07, 11:07
                  tutaj latami trwał fedrunek pod miastem .
                  tak jak zwykle wszystkiemu winne kopalnie i fedrunek, ale to nie
                  kopalnie doprowadzają miasto, bedace wiekszą sląską perłą niz
                  Gliwice do stanu slumsu, opuszczone kamienica, powybijane okna w
                  lokalach usługowych, z tego co widziałem nawet na 1 pietrze. Żule w
                  każdym rejonie miasta.
                  No niestety "ucieczka z LA" nie udała sie tak jak "ucieczka z NY"
                  Na koniec skoro mówimy tu o klasie i chcesz mnie obrażać o tobie też
                  SSS-manie lub sss9-womanie nakręcono film "Świnka z klasą"
                  • Gość: mm Re: Odsunac od wladzy Frankiewicza i jego ekipe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.07, 11:26
                    wasza dyskusja przypomina mi rozmowe Rosjan o swoim kraju-cieszmy sie z tego co
                    mamy!Rzadzacy mysla za nas ,oni wiedza lepiej.A w G.niestety nie wiedza lepiej.W
                    G.rzadzacy a wiec moi przedstawiciele nie kieruja sie dobrem mieszkancow-bo
                    "oni"wiedza lepiej co dobre.Wlasnie wrocilem z wojzow zagranicznych ,z Czech,z
                    malenkich nieturystycznych miejscowosci.Tam widac jak pracuje miejscowy
                    samorzad,TO WIDAC GOLYM OKIEM.A u nas trzeba za moje podatnika pieniadze
                    utrzymywac armie lobbystow na forum,zeby ciemnym i biednym ludziom wmowic ,ze
                    G.to najpiekniejsze miasto Slaska.
                    • Gość: galileo Re: Odsunac od wladzy Frankiewicza i jego ekipe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 19:46
                      W jednym z ostatnich wywiadow do MSI (chyba) Kazmierczak powiedzial, ze tym
                      razem gliwiczanie dobrze wybrali rade miejska. Jest dokladnie odwrotnie,
                      niestety. Problem jednak w tym, ze nie ma mozliwosci wybrania porzadnych,
                      prawych i inteligentnych ludzi. Bo, po 1: tacy nie chca tracic czasu w radzie (a
                      szkoda), po 2: wybory sa z klucza partyjnego, a nie merytorycznego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka