Dodaj do ulubionych

A ja kocham pana frankiewicza

IP: *.antsatgor.pl 11.12.07, 11:14
-za piękny dworzec pkp
-za czystą ulice zwycestwa
-za miłych lokatorów dworca
-za nowoczesne i zadbane autobusy
-za architekture C.H.Forum
-za Tiry w centrum
-za dobre drogi
-za piękne knajpy na rynku
-za to że wyburzą balcerka
-za planowaną DTŚ koło palmiarni
-za kulturalną młodzież

no i oczywiście za naszego kochanego pana prezydenta

niniejszy post prosze traktować jako ironie
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: A ja kocham pana frankiewicza IP: *.gl.digi.pl 11.12.07, 11:18
      No ja tez go kocham..prawie tak samo mocno jak Wilczura :)
    • stasiek17 Re: A ja kocham pana frankiewicza 11.12.07, 11:29
      - za plac za pocztą na Dworcowej
      - za odrestaurowaną Starówkę
      - za wycinki "pielęgnacyjne" drzew
      - za nasadzonych ponad 47 000 nowych drzew
      • Gość: wierszo-klechta Re: A ja kocham pana frankiewicza za to: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:41
        - że w Kłodnicy muł- nie ryby,
        - że nam w oknach dzwonią szyby.
        - że nikt nie chce i nie umie,
        - żeby było czysto w sumie.

- że za nasze psie podatki,
        - firmy dostają dodatki,
        - czy to w formie ulg czy wreszcie,
        - budując im deteeśkę.

Kocham za to Frankiewicza ,
        że z mamony zrobił cnotę.
        Że 15 lat partoli,
        i na dłużej ma ochotę.
        • Gość: no no no Re: A ja kocham pana frankiewicza za to: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 16:28
          No no no!
          • Gość: kosy Re: A ja kocham pana frankiewicza za to: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 20:04
            A ja go za to samo - najzwyczajniej NIENAWIDZĘ!
            • faar Re: A ja kocham pana frankiewicza za to: 11.12.07, 20:15
              Gość portalu: kosy napisał(a):

> A ja go za to samo - najzwyczajniej NIENAWIDZĘ!
              Przynajmniej raz szczery :)
            • Gość: gej from kopernik Re: A ja kocham pana frankiewicza za to: IP: *.kopnet.pl 11.12.07, 20:35
              Powinieneś iść z tym do psychoanalityka. Może masz jakieś urazy z
              dzieciństwa? Może tir rozjechał twojego ulubionego misia?
    • Gość: copernicus Re: A ja kocham pana frankiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:01
      > niniejszy post prosze traktować jako ironie

Dobrze, że to napisałaś, bo doprawdy można by się nie zorientować,
      że to ironia. Przynajmniej w kilku z powyższych punktów (m. in.
      balcerek, autobusy, drogi).
      • Gość: gosc Re: A ja kocham pana frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 20:34
        > Dobrze, że to napisałaś, bo doprawdy można by się nie zorientować,
        > że to ironia. Przynajmniej w kilku z powyższych punktów (m. in.
        > balcerek, autobusy, drogi).
        W kazdym cywilizowanym miescie jest targ. W Krakowie np. Kleparz. W Gliwicach ma
        byc zlikwidowany, tak jak i caly handel gliwicki, byle chronic hipermarkety.
        O autobusach i drogach to juz w ogole szkoda mowic co za ruina.
        • Gość: wilczur Re: A ja kocham pana frankiewicza IP: *.gprs.plus.pl 12.12.07, 11:51
          > W kazdym cywilizowanym miescie jest targ.
          no popatrz a u nas są 3:
          1. Balcerek (w centrum)
          2. Targ na Lipowej
          3. Giełda samochodowa

źle?

> O autobusach i drogach to juz w ogole szkoda mowic co za ruina.
          hmmm no to może ci szkoda bo mi nie. Drogi nadają się do wymiany w centrum ale
          na to trzeba środków!! Autobusy są wymieniane. Nic nie dzieje się z nocy na noc.
          • Gość: stow p. głupocie Re: A ja kocham pana frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 13:41
            Gość portalu: wilczur napisał(a):

Drogi nadają się do wymiany w centrum ale
            > na to trzeba środków!! Autobusy są wymieniane. Nic nie dzieje się z nocy na noc
            > .

Oczywiście że na wszystko trzeba pieniędzy, i nic nie ma za darmo- ani nie
            dzieje z nocy na noc, ale przy innych okazjach słyszę ja, że jesteśmy aż tak
            bogaci, iż będzie nas stać na utrzymanie bardzo kosztownej do utrzymania
            podtopionej DTŚ- ki.
            Odwadnianie tego podtopionego "cacka", byłoby żyłką złota (bonanzą) dla
            protegowanego Pana Frankiewicza, a on sam miałby mieć, dozgonną "skromną dietę",
            jako dodatek do emerytury.

Słyszę j- też, że stać nas wydać nawet 200 mln na PO-mnik dla PO i UM, jakim
            miało by być PO-di-UM.
            Ktoś kto się zna na tych kruczkach prawnych i lukach prawnych lukatego Zygmunta,
            powiedział i napisał, że ta inwestycja podpadająca pod zarzut "komercyjności",
            może nie dostać ani grosza z UNII, a na wzór krakowskiej podobnej inwestycji,
            jej koszty mogą wynieść- BAGATELA- drugie tyle, czyli nawet ponad 400 mln.
            "KLĘKAJCIE NARODY, I ZOBACZCIE, CO ONI NAM CHCIELI ZROBIĆ"?

Moim zdaniem kierowca autobusu pod Grenoble, miał więcej wyobraźni, a mimo to
            doprowadził do fatalnej katastrofy i zbiorowej tragedii!
            • Gość: wilczur Re: A ja kocham pana frankiewicza IP: *.gprs.plus.pl 12.12.07, 13:54
              >ale przy innych okazjach słyszę ja, że jesteśmy aż tak
              > bogaci, iż będzie nas stać na utrzymanie bardzo kosztownej do utrzymania
              podtopionej DTŚ- ki.
              Porównaj skalę do planowanych korzyści. DTŚ to droga która łączy całą
              aglomerację cała DTŚ to nie tylko Gliwice. Poza tym DTŚ jest finansowana z EBI i
              funduszów UE. W kwestii utrzymania jestem przekonany że w przyszłości wszystkie
              drogi będą płatne tak czy inaczej dlatego nie do końca można powiedzieć że
              będziemy cały czas dokładać. Jeżeli się okaże że trzeba dokładać to zrobi się
              płatne i sam popyt zweryfikuje jej opłacalność (co przewiduję iż będzie duża).
              Zauważ że w krajach o wyższym PKB wszystkie takie drogi są już płatne (w
              niektórych nawet wjazd do miasta jest płatny).

> Słyszę j- też, że stać nas wydać nawet 200 mln na PO-mnik dla PO i
              >UM, jakim miało by być PO-di-UM.
              kolejny raz nie zauważasz że do tego projektu 85% ma dać UE. Wszystkie
              województwa jakoś walczyły o projekty dla siebie a dostały AKURAT Gliwice?
              Ciekawe dlaczego? Jeżeli chcesz nazwać kogoś kto potrafi w skali regionu
              wyszarpać z wspólnej kasy 200mln PLN, słabym, no to pojawia się pytanie ile Twój
              Guru przyniósł kasy dla miasta???

> Ktoś kto się zna na tych kruczkach prawnych i lukach prawnych
              >lukatego Zygmunta powiedział i napisał, że ta inwestycja podpadająca
              >pod zarzut "komercyjności"
              już Ci tłumaczę (mógłbyś zrezygnować z nic nie wnoszących epitetów). Projekty
              współfinansowane ze środków UE nie mogą przynosić dochodu. Każdy przychód trzeba
              w 5 letnim okresie trwania projektu wykazać i ten dochód pomniejsza wartość
              dofinansowania w skutek czego od razu ląduje do projektów komercyjnych. Jak
              widzisz są to jasne zasady i nie ma tu nic z kruczków prawnych czy jakiś luk.
              Swoją drogą wierzę że uda się PODIUM opisać we wniosku jako projekt nie
              dochodowy i uzyskać pełne 85% kwoty. Na pewno się da to wiem tylko żeby
              Magistrat też to wiedział.

Teraz na koniec może coś napiszesz o tej rzekomej tragedii która ma się wydarzyć
              w gliwicach?
              • Gość: gosc Re: A ja kocham pana frankiewicza IP: *.gl.digi.pl 12.12.07, 15:09
                Wilczur..az smierdzi z daleka Urzedem Miasta.. dlaczego nie powiesz
                nam gdzie pracujesz i czym sie zajmujesz?
                • Gość: kocham gliwice Re: A ja kocham pana frankiewicza IP: *.antsatgor.pl 12.12.07, 15:42
                  teraz już mówie na serio po co nam hala POdiUM jeszcze zlokalizowana na takim zadupiu osoba mieszkająca nie w gliwicach napewno będzie miała trudności z dostaniem sie tam.A co do DTŚ to wkurza mnie postępowanie UM że się nie słucha mieszkańców którzy niechcą DTŚki przez centrum lepiej by było te pieniądze wydać na obwodnice miasta i wprowadzić zakaz wjazdu samochodów ciężarowych do centrum.jest jeszcze jedna sprawa estetyka miasta wielu z was napewno o tym zapomniała ale jeżeli spojrzymy np. na centrum sosnowca albo katowic to widzimy wielką różnice tam niema takiego tłoku w centrum ponieważ wszystko jest starannie dopracowane.centrum nie rozciąga się wzdłuż jednej ulicy tylko kilku a u nas jak rynek-zwycięstwa-dworzec/plac piastów i odwrotnie.przeniesienie części ruchu pieszego na dworcową by było dobrym rozwiązaniem jakby wreszcie ktoś mógł(załatać)tą dziurę koło hotelu qubus.
                  Panie Frankiewicz dobrze pan robi likwidując bezrobocie ale wypadołoby też troszkę zatroszczyć się o miasto ponieważ wygląda
                  bardzo brudno i też troszeczke o autobusy ale nie te którymi nikt nie jeździ np.57,669,288 tylko takie bardziej uczęszczane jak 870,692,710,6,126,197,699,840.panie mieszko966 i panie wilczur co pan na to
                  • Gość: wilczur Re: na poważnie - bez epitetów IP: *.gprs.plus.pl 13.12.07, 11:32
                    > teraz już mówie na serio po co nam hala POdiUM
                    Hala PODIUM jest potrzebna w moim odczuciu po to żebym mógł sobie pójść na
                    imprezę pod dachem (zamiast moknąć na krakowskim), zobaczyć wystawę, usłyszeć
                    koncert, zobaczyć rozgrywki (siatkarskie, piłki nożnej halowej,
                    koszykarskie...), żebym mógł sobie pograć na tej hali w w/w dyscypliny.

>jeszcze zlokalizowana na takim zadupiu
                    Nie wiem czy to zadupie i jak się je definiuje ale w okolicy jest wjazd na
                    pszczyńską, są dwie firmy z płytkami jest w okolicy Giełda samochodowa - w które
                    to miejsca osoby z zewnątrz może i mają problem trafić ale trafiają!. Wydaje mi
                    się że system informacji o dojeździe dla ludzi z zewnątrz jest integralnym
                    elementem promocji tego PODIUM i nie może go zabraknąć.

>osoba mieszkająca nie w gliwicach napewno będzie miała trudności z
                    >dosta niem sie tam.
                    Może i problem będzie miała ale to najlepsza lokalizacja dla tej inwestycji i do
                    tego w okolice jakoś ludzie trafiają więc stawiam tezę że do PODIUM także będą
                    trafiać.

>A co do DTŚ to wkurza mnie postępowanie UM że się nie słucha miesz
                    > kańców
                    których mieszkańców? Ja na przykład chcę DTŚ, dlaczego? o tym niżej.

>którzy niechcą DTŚki przez centrum
                    no właśnie to CI mieszkańcy i to Ci nie chcą. Ilu ich jest?

>lepiej by było te pieniądze wydać na obwodnice miasta
                    żeby to było takie proste to by ktoś to zrobił. Ale niestety jest jedno ale - te
                    pieniądze które idą na DTŚ są przeznaczone i 'zaklepane' na DTŚ a nie na
                    obwodnicę. Nie można se ich przesunąć. To nie jest kasa budżetu miasta. Projekty
                    finansowane z innych źródeł niestety podlegają ocenie i po jej pozytywnej ocenie
                    w perspektywie zgodności realizacji z celami UE i miasta dostaje się kasę. Więc
                    taka alternatywa którą proponujesz po prostu jest nie możliwa!. Albo DTŚ albo
                    NIE. Innego wyjścia nie ma.

>i wprowadzić zakaz wjazdu samochodów ciężarowych do centrum.
                    To da się zrobić bez budowania obwodnicy.

>jest jeszcze jedna sprawa estetyka miasta
                    to jest kwestią gustu. Każdy jak widać ma inną. Nie dyskutujmy o gustach.

>wielu z was napewno o tym
                    >zapomniała ale jeżeli spojrzymy np. na centrum sosnowca albo katowic
                    >to widzimy wielką różnice tam niema takiego tłoku w centrum ponieważ
                    >wszystko jest starannie dopracowane.centrum nie rozciąga się wzdłuż
                    >jednej ulicy tylko kilku
                    ale niestety takie jest u nas uwarunkowanie historyczne i jak na razie nie widzę
                    jak można by poszerzyć centrum w Gliwiach?

>a u nas jak rynek-zwycięstwa-dworzec/plac piastów i
                    >odwrotnie.przeniesienie części ruchu pieszego
                    > na dworcową by było dobrym rozwiązaniem jakby wreszcie ktoś >mógł(załatać)tą
                    dziurę koło hotelu qubus.
                    To może jakaś propozycja? Jak chcesz ludzi przekonać żeby chodzili Dworcową a
                    nie zwycięstwa? Zmusić ich nie sposób. Ja osobiście nie lubię tłoku i jak mam
                    iść na plac piastów to wolę przejść się spokojnie i bez 'przeprasza' po
                    dworcowej a niżeli być zasypanym ulotkami i co rusz obrywać torbą przechodnia.
                    Wydaje mi się że moje postępowanie jest pewną ewolucją i naturalnie tak się
                    kiedyś stanie że Ci co nie mają interesu na zwycięstwa i przeszkadza im taki
                    tłok będą korzystać z innych ulic.

> Panie Frankiewicz dobrze pan robi likwidując bezrobocie ale
                    >wypadołoby też troszkę zatroszczyć się o miasto ponieważ wygląda
                    > bardzo brudno
                    popieram, wydaje mi się że należy lepiej przygotowywać umowy i wymogi od firm
                    sprzątających ulice. Godzimy się żeby więcej zapłacić ale jakość musi być wyższa.

>i też troszeczke o autobusy ale nie te którymi nikt nie jeździ np
                    > .57
                    halooo halooo 57 ja jeżdżę codziennie!!!! To jedyny autobus do kleszczowa!
                    Jedyny autobus rano na strefę! Wykluczone!

>669,288 tylko takie bardziej uczęszczane jak 870,692,710,6,126,197,699,840.
                    niestety ale tymi autobusami znowu ja nie jeżdżę więc nie wiem czy są potrzebne
                    czy nie. 699 można wywalić bo w moim obszarze zainteresowania pokrywa się do
                    placu piastów z 259, 57, 692, 280. Jak widzisz są różne za i przeciw.

> panie mieszko966 i panie wilczur co pan na to
                    nie pan nie pan ;) na pan trzeba mieć kasę i wygląd ;)
                    • Gość: T Re: na poważnie - bez epitetów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 14:14
                      Gość portalu: wilczur napisał(a):

> 699 można wywalić bo w moim obszarze zainteresowania pokrywa się do
                      > placu piastów z 259, 57, 692, 280. Jak widzisz są różne za i przeciw.

To 57 można wywalić bo dubluje 699 - najrówniej i najczęściej jeżdżącą linię w
                      tym rejonie i obsługiwaną tylko przegubami i jeżdżącą przez pół strefy, nie
                      kawałek! (o ile obecny przetarg na 57/80/288 będzie roztrzygnięty, to na 57 od
                      nowego roku mają być 3 krótkie na 5 zamiast jednego :P). W dodatku od iluś lat
                      57 nie jeździ już do Kleszczowa, tylko kończy w Brzezince. To tak z
                      przymrużeniem oka ;) 692 i 699 to podstawa komunikacyjna Waryńskiego, więc
                      proszę mi ich nie ruszać :)

Co do przydziałów nowych autobusów to raz jest to wina polityki KZK (właśnie
                      57/80/288), dwa puszczania ich na linie jakby prestiżowe (6/840/870), trzy
                      niezbyt jeszcze dużej ilości nowych autobusów (szczególnie przegubowców, bo
                      krótkich jest z 30%). Na pozostałych albo jest odgórny (od KZK) przydział
                      niskopodłogowców (krótkie), albo obowiązuje zasada na kształt "promocji" -
                      czasem się coś trafi ;) Ale pod koniec stycznia ma przyjść 15 nowych
                      przegubowych Solarisów i odrobinkę powinno się poprawić (pewnie skończy się tym,
                      że nowe będą na 57/80/288/6/840/870 i promocjach na pozostałych, ale to zawsze
                      coś) ;)
                    • Gość: gosc Re: na poważnie - bez epitetów IP: *.gl.digi.pl 13.12.07, 15:00
                      Wilczur rozpierniczasz mnie swoimi wypowiedziami!
                      Skad to wiesz : "żeby to było takie proste to by ktoś to zrobił. Ale
                      niestety jest jedno ale - te pieniądze które idą na DTŚ są
                      przeznaczone i 'zaklepane' na DTŚ a nie na obwodnicę. Nie można se
                      ich przesunąć. To nie jest kasa budżetu miasta. Projekty finansowane
                      z innych źródeł niestety podlegają ocenie i po jej pozytywnej ocenie
                      w perspektywie zgodności realizacji z celami UE i miasta dostaje się
                      kasę. Więc taka alternatywa którą proponujesz po prostu jest nie
                      możliwa!. Albo DTŚ albo NIE. Innego wyjścia nie ma."
                      Skad wiesz co jest kasa budzetu a co nie? Badz grzecznym
                      chlopczykiem i pochwal sie :)

• marta502 Re: na poważnie - bez epitetów 13.12.07, 18:42
                      Nie mam zamiaru dopłacać do Ciebie wilczur, akurat z tego powodu, że Ty coś chcesz!
                      Jeśli chcesz to sobie kup, a nie naciągaj mnie na dopłaty do Ciebie.
                      Zwróć się do tego kto Cię "rzeźbił".
                    • jeanalesi Re: na poważnie - bez epitetów 13.12.07, 19:09
                      > Hala PODIUM jest potrzebna w moim odczuciu po to żebym mógł sobie
                      pójść na
                      > imprezę pod dachem (zamiast moknąć na krakowskim), zobaczyć
                      wystawę, usłyszeć
                      > koncert, zobaczyć rozgrywki (siatkarskie, piłki nożnej halowej,
                      > koszykarskie...), żebym mógł sobie pograć na tej hali w w/w
                      dyscypliny.
                      Jakież to poważne drużyny będą grały w hali Podium? Wymień dwie to
                      pójde z toba:)
                      A co do pozostałych rzeczy to się podpisuję w pełnej rozciągłosci.
                      • marta502 Re: na poważnie - bez epitetów 13.12.07, 19:17
                        jeanalesi grasz w "podchodne", albo naprawdę zaskakujesz mnie po raz pierwszy,
                        tym akurat komentarzem.
    • Gość: gosc Re: A ja kocham pana frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 21:06
      Moze ktos nauczy dobrych manier Frankiewicza i powie mu, ze rak nie trzyma sie
      na tylnej czesci ciala jak sie z kims rozmawia:
      www.telewizja.gliwice.pl/
      • Gość: cosmopolita "Staralismy się jak umieliśmy" to słowa Buzka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 21:51
        "Staraliśmy się jak umieliśmy" to słowa Buzka, jakie wypowiedział o swej roli,
        jaką odegrał w swojej roli podczas charytatywnej akcji.

WSTYDU NIE MACIE PANIE PROFESORZE- DOKTORZE HONORIS CAUSA- BUZEK.
        MIAŁEŚ W RĘKACH WIELKĄ WŁADZĘ I TAKIEŻ MOŻLIWOŚCI, ALE WÓWCZAS RENTĘ
        DOŻYWOTNIĄ, PRZYZNAŁEŚ PAN ALICJI GRZEŚKOWIAK, ROWNIEŻ Z TYTUŁEM PROFESORA.

WSTYDU NIE MASZ JEGOMOŚCIU- I TOBIE PODOBNI, KTÓRZY TERAZ ŻEBRZĄC,
        POZORUJECIE FAŁSZYWĄ I FARYZEJSKA POMOC.

TRZEBA NIE MIEĆ HONORU, ANI WYOBRAŹNI, ŻEBY DAĆ WIARĘ ŻE KTOŚ UWIERZY W
        WASZĄ SZLACHETNOŚĆ.

POWIEM TYLKO TYLE !!!!!!
        WYSTRAJKOWALIŚMY WAM "POLSKIĘ", I NIE O TAKE POLSKIE WALCZYLI NASI
        PRZODKOWIE!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: gosc Re: "Staralismy się jak umieliśmy" to słowa Buzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 22:22
          A moze by tak wreszcie porzadnie zlustrowac Buzka! Co on wyprawial w stranie
          wojennym. Szedl reka w rek e z UB-kiem w swoim instytucie!
        • Gość: krasnal Re: "Staralismy się jak umieliśmy" to słowa Buzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 01:15
          O co chodzi ,zawsze zachowywal sie i zachowuje sie jak pajac;jedyne co
          potrafi.Tylko dziwne ze piekna agatka-coreczka nie zalapala sie na sierotke
    • Gość: gosc Nauczyc ZF kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 23:26
      A moze ktos w koncu nauczy pana Frankiewicza podstaw dobrych manier i powie mu,
      ze nie trzyma sie rak na tylnej czesci ciala, gdy sie z kims rozmawia. A Caban
      niech lepiej ubiera. Ogolnie kompromitacja.
      www.telewizja.gliwice.pl/
    • Gość: kocham gliwice Re: A ja kocham pana frankiewicza IP: *.antsatgor.pl 17.12.07, 02:44
      marka berezowskiego też kocham za tiry mam dla ciebie stronki
      www.hardtrucksite.pl
      www.tiry.cba.pl
      www.etransport.pl

wiem że jesteś miłośnikiem cieżarówek i kochasz tiry ogladać na wyszyńskiego najcześćiej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka