Dodaj do ulubionych

ZAŚMIECONE FORUM Gliwice !!!

20.08.03, 18:23
Zaśmieciliście to forum do kwadratu. Większość dawnych bywalców uciekła, pozostali nie mają już ochoty zabierać głosu w słownych przepychankach pomiędzy idiotami-gorolami i idiotami-hanysami. Większość postów nie ma NIC wspólnego z Gliwicami !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: pepe Re: ZAŚMIECONE FORUM Gliwice !!! IP: *.necik.pl 20.08.03, 19:15
      A może właśnie o to chodziło ?
      • psztymucel Re: ZAŚMIECONE FORUM Gliwice !!! 20.08.03, 19:51
        Nie wiem. Całkiem możliwe. W każdym razie jest to smutne.
        • Gość: Ballest Re: ZAŚMIECONE FORUM Gliwice !!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.08.03, 22:07
          Poza tym dalej nie wiem o co chodzi z tym Daviesem ?
          • Gość: adolf Re: ZAŚMIECONE FORUM Gliwice !!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.08.03, 22:12
            Gość portalu: Ballest napisał(a):

> Poza tym dalej nie wiem o co chodzi z tym Daviesem ?

wypaluj sie debilu ballest!
    • kocynder Re: ZAŚMIECONE FORUM Gliwice !!! 21.08.03, 12:01
      psztymucel napisał:

> Zaśmieciliście to forum do kwadratu. Większość dawnych bywalców uciekła,
      pozost
      > ali nie mają już ochoty zabierać głosu w słownych przepychankach pomiędzy
      idiot
      > ami-gorolami i idiotami-hanysami. Większość postów nie ma NIC wspólnego z
      Gliwi
      > cami !!!

Bismarck by powiedzial "dac Slazakom dostep do forum, to go zepsuja"
      • ballest Re: ZAŚMIECONE FORUM Gliwice !!! 21.08.03, 13:03
        Niestety, Bismarck calkiem cos innego powiedzial, ale Polska szczescie ma , ze
        do UE wstapila !
        • Gość: gliwiczanin Re: ZAŚMIECONE FORUM Gliwice !!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 16:58
          ballest napisał:

> Niestety, Bismarck calkiem cos innego powiedzial, ale Polska szczescie ma ,
          ze
          > do UE wstapila !

Jak zwykle Balast jak Filip z konopi wyskoczył z wtrętem o Polsce.
          Nie potrafi zdzierżyć w żadnej sytuacji.
    • Gość: Tell Re: ZAŚMIECONE FORUM Gliwice !!! IP: *.210.static-adsl.customer.ch.easynet.net 21.08.03, 12:53
      Od dawna jest to forum BALAST'A i jego pretorianow.
      • psztymucel Re: ZAŚMIECONE FORUM Gliwice !!! 21.08.03, 13:20
        Czas z tym skończyć. Forum to nie jest żaden hanysko-gorolsko-wieśniacko-śląsko-niemiecki śmietnik, żeby każdy mógł tylko swoje żale i frustracje wylewać. Stuknijcie się wszyscy w czoło albo poszukajcie pomocy tutaj www.psychiatria.pl/
        • Gość: Ciupazka Re:TERAPUA NA FORUM Gliwice !!! IP: *.it-net.pl 21.08.03, 13:44
          Jestem właśnie specjalistą z tej dziedziny i mogę cię przyjąć . Jeżeli na
          serio wszystko będziesz traktował, to napewno u nas wylądujesz,hehe.
          • Gość: gliwiczanin Re:TERAPUA NA FORUM Gliwice !!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 17:04
            Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

> Jestem właśnie specjalistą z tej dziedziny i mogę cię przyjąć . Jeżeli na
            > serio wszystko będziesz traktował, to napewno u nas wylądujesz,hehe.

Najwidoczniej to towarzystwo bełkoczących bardzo ci odpowiada, skoro ta uwaga
            psztymucla tak cię ubodła, hehe
            • Gość: ballest Re:TERAPUA NA FORUM Gliwice !!! IP: Proxy:* / 10.145.112.* 21.08.03, 17:49
              Ciupazka wie co slowo FORUM znaczy, a corki i synowie komuny znaczenia tego
              slowa nie znaja :-(
              i to wszystko!

Zalozcie sobie komunistyczne Forum, tam wam beda dyktowac co pisac wolno!

Pyrsk
              ballest
              • Gość: gliwiczanin Re:TERAPUA NA FORUM Gliwice !!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 17:58
                Gość portalu: ballest napisał(a):

> Ciupazka wie co slowo FORUM znaczy, a corki i synowie komuny znaczenia tego
                > slowa nie znaja :-(
                > i to wszystko!
                >
                > Zalozcie sobie komunistyczne Forum, tam wam beda dyktowac co pisac wolno!
                >
                > Pyrsk
                > ballest
                >

Ty zaś - dobrze by było - załóż sobie własne forum hitlerowsko-gebelsowskie.
                Tam mógłbyś dowolnie gardłować, nie śmiecąc nasze.
                • Gość: Ciupazka Re:TERAPUA NA FORUM Gliwice !!! IP: *.it-net.pl 21.08.03, 18:25
                  A kto wos bedziy cytoł i słuchoł, kie jednym chórem zaśpiywocie to samo, He???
                  Żałosny jesteś i telo. Godajom, ze głupik nie siejom, sami rosnom, nawet ik
                  nie trza podlywać, hale nosienie po takik trza spolić, ba jako! Załoz se
                  wątek i śpiywoj swoim piyknym głosem, kie nie fces s nami sie drzyć. A poza
                  tym nie musis cytać, klapy na ocy i ni ma ocym ukwalować.
                  • Gość: gliwiczanin Majnkampf odżywa? IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 20:59

> Żałosny jesteś i telo. Godajom, ze głupik nie siejom, sami rosnom, nawet ik
                    > nie trza podlywać, hale nosienie po takik trza spolić, ba jako!

Ha! czy mam "przyjemność" repliki wyznawczyni poglądów Hitlera?
                    Sprecyzuj gdzie chciałabyś nas spalić? W Oświęcimiu?
                    • ciupazka Re: Majnkampf odżywa? 21.08.03, 21:09
                      Z głupim nie pogodos, a z osmarkanym sie nie najys. Telo. Tak sie składo
                      capie ,ze moja rodzina tyz tam pomarła i co ? Z tego powodu mom nie godać
                      z ludziami i to mądrymi, ba z z głuptokami? Puknij sie w coło, jak go mos.
                      Telo.
                      • Gość: gliwiczanin Re: Majnkampf odżywa? IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 21:25
                        ciupazka napisała:

> Z głupim nie pogodos, a z osmarkanym sie nie najys. Telo. Tak sie składo
                        > capie ,ze moja rodzina tyz tam pomarła i co ? Z tego powodu mom nie
                        godać
                        > z ludziami i to mądrymi, ba z z głuptokami? Puknij sie w coło, jak go mos.
                        > Telo.

Kulturą wypowiedzi i używaniem słownictwa zaczynasz się dostosowywać do wielu
                        tu udzielających się.. Szapo ba!!!

• Gość: Ciupazka Re: Majnkampf odżywa? IP: *.it-net.pl 22.08.03, 10:02
                          Gość portalu: gliwiczanin napisał(a):

> ciupazka napisała:
                          >
                          > > Z głupim nie pogodos, a z osmarkanym sie nie najys. Telo. Tak sie składo
                          >
                          > > capie ,ze moja rodzina tyz tam pomarła i co ? Z tego powodu mom nie
                          > godać
                          > > z ludziami i to mądrymi, ba z z głuptokami? Puknij sie w coło, jak go mos
                          > .
                          > > Telo.
                          >
                          >
                          > Kulturą wypowiedzi i używaniem słownictwa zaczynasz się dostosowywać do wielu
                          > tu udzielających się.. Szapo ba!!!
                          >

Jak sie wlazło między wrony, to sie krace , jak i one, co i wom radze.
                          Telo.Pozdr.
                          • meg_s Re: Majnkampf odżywa? 22.08.03, 10:19

> Jak sie wlazło między wrony, to sie krace , jak i one, co i wom radze.
                            > Telo.Pozdr.

a to zależy które wrony masz na myśli - bo jeśli te co mi teraz przemknęło
                            przez myśl - to brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..... NIGDY - na mu dusu
                            • meg_s Re: Majnkampf odżywa? 22.08.03, 10:24
                              (jak to mawia Ee: "BSE, Alzheimer czy normalna skleroza?" - jak zwykle
                              kliknęłam zanim skończyłam myśl)

a jeśli te drugie wrony - to rozumiem mowę krakaną, więc od czasu jak mam stałe
                              łącze a nie modem to mi nie wadzi, ale będę ćwierkać po swojemu

no i czegoś tu nie rozumiem !! - z jednej strony hasła o pełnej otwartości
                              forum, a z drugiej "tylko krakanie jest słuszne"? ;-)

a jeśli ....... (ja mogę tak długo :-))
                          • Gość: gliwiczanin Re: Majnkampf odżywa? IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 13:14

> Gość portalu: gliwiczanin napisał(a):
                            >
                            > > ciupazka napisała:
                            > >
                            > > > Z głupim nie pogodos, a z osmarkanym sie nie najys. Telo. Tak sie s
                            > kłado
                            > >
                            > > > capie ,ze moja rodzina tyz tam pomarła i co ? Z tego powodu mom n
                            > ie
                            > > godać
                            > > > z ludziami i to mądrymi, ba z z głuptokami? Puknij sie w coło, jak g
                            > o mos
                            > > .
                            > > > Telo.
                            > >
                            > >
                            > > Kulturą wypowiedzi i używaniem słownictwa zaczynasz się dostosowywać do wi
                            > elu
                            > > tu udzielających się.. Szapo ba!!!
                            > >
                            >
                            > Jak sie wlazło między wrony, to sie krace , jak i one, co i wom radze.
                            > Telo.Pozdr.

Dziękuję za radę - ale z niej nie skorzystam.
    • psztymucel Re: ZAŚMIECONE FORUM Gliwice !!! 21.08.03, 18:34
      Tutaj nie dyskutuje się o Gliwicach, tylko o jakiś urojonych "pseudo-śląskich" problemach.
      • Gość: IGNOR Re: ZAŚMIECONE FORUM Gliwice !!! IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.03, 21:20
        psztymucel napisał:

> Tutaj nie dyskutuje się o Gliwicach, tylko o jakiś urojonych "pseudo-
        śląskich"
        > problemach.
      • Gość: John Re: ZAŚMIECONE FORUM Gliwice !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.08.03, 21:15
        Do wszystkich Slaskomowiacych panow:
        Jo by chcial, co by ty mi Arschloch wylizol i przy tem se wichsowol.
        PALANTERIA !!!
    • psztymucel to Wam pomoże !!! 21.08.03, 18:47
      Pomieszanie zmysłów, szaleństwo, waryacya, wściekłość, mania, obłąkanie itp.

Przyczyny: Zły układ mózgu już to z urodzenia, już z przypadku lub zranienia; dezorganizacya mniej więcej znaczna lub uciśnienie jakiej części miękiszu mózgowego, a to z przyczyny dostania się tam obcego ciała, rozwinięcie się wodnic (lub jej tasiemca), gryzienie od poczwarki czyli robaka muchy, zatkanie a stąd i uciskanie w mózgu, skutkiem przyczyny [s. 169] fizycznej lub moralnej, wreszcie od wielkiego zmartwienia które popędza krew do głowy, i. t. d.

Skutki: Głupota, prosta mania, dziwactwo, pomieszanie zmysłów, waryacya, szaleństwo i różnych podobnych nazwisk i stopni choroba umysłowa, według jak przyczyna działa mniej lub więcej gwałtownie, na mniejszą lub większą część mózgu. Choroby tego rodzaju bywają już to przemijające, które można uleczyć lub nie, którym można przynieść ulgę lub tylko dozorować trzeba chorego.

Leczenie: Obfite zlewanie głowy, szyi i rąk około pięści wodą uśmierzającą [Woda uśmierzająca zwyczajna: Ammonii ciekłej 7 próby - 2 uncye; alkoholu kamforowego - 2 1 drachmy; soli kuchennej - 1 uncyą; wody zwyczajnej - 1 kwartę; gdyby chodziło o to, by zamaskować woń wody uśmierzającej, możnaby przydać do niej należytą ilość różanego olejku lub innego pachnącego. Lecz chory, któremu zwykle pachnie to co mu ulgę sprawia, potrafi obejść się bez tych zbytecznych przydatków; co do przemywania, nalewa się jej na dłoń i wodzi się nią przez minutę po tej części ciała, w której się chce osiągnąć skutek jej działania] dostateczne będzie do rozpędzenia pomieszania pochodzącego z zatkania mózgowego i z napływu krwi do mózgu; pomieszanie ustaje wtedy, jakby czarownym sposobem. Tym samym sposobem łagodzi się i sprawia ulgę w nieuleczonych przypadkach waryacyi, ale dodać jeszcze trzeba częste kąpiele w wodzie uśmierzającej. W końcu probować jeszcze trzeba środków na robaki.

Człowieka cierpiącego na pomieszanie zmysłów, troskliwie strzedz należy. Byłoby nieludzkością i okrucieństwem używać jakichkolwiek surowych lub groźnych środków dla przyprowadzenia tych niewinnych, nieszczęśliwych złoczyńców do rozsądku i opamiętania się. (aib)

Domowy lekarz i domowa apteka. Teoryczna i praktyczna nauka jak sobie przyrządzać i używać lekarstw... Sposobem dla każdego przystępnym wyłożył F. V. RASPAIL. Przekład podług edycyi czwartej francuzskiej z roku 1850 / Warszawa, 1850
      • Gość: Ciupazka Re: to Tobie pomoże !!! IP: *.it-net.pl 21.08.03, 18:56
        Predzej tobie, kie ty sięgos do literatury staryj ,jak swiat, to nie dziwota ,
        ze nie umies godać i myśleć z duchem casu. Sanujem takom literature i tyk co
        jom wte napisali, hale teroz chłopie bier sie za studerowanie , bo zginies,
        nie bees wiedzioł kie i ka... Hej! Dlo odpręzenia tyz tu dobro, moze być!
      • Gość: IGNOR Re: to Wam pomoże !!! IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.03, 21:20
        psztymucel napisał:

> Pomieszanie zmysłów, szaleństwo, waryacya, wściekłość, mania, obłąkanie itp.
        >
        > Przyczyny: Zły układ mózgu już to z urodzenia, już z przypadku lub zranienia;
        d
        > ezorganizacya mniej więcej znaczna lub uciśnienie jakiej części miękiszu
        mózgow
        > ego, a to z przyczyny dostania się tam obcego ciała, rozwinięcie się wodnic
        (lu
        > b jej tasiemca), gryzienie od poczwarki czyli robaka muchy, zatkanie a stąd i
        u
        > ciskanie w mózgu, skutkiem przyczyny [s. 169] fizycznej lub moralnej,
        wreszcie
        > od wielkiego zmartwienia które popędza krew do głowy, i. t. d.
        >
        > Skutki: Głupota, prosta mania, dziwactwo, pomieszanie zmysłów, waryacya,
        szaleń
        > stwo i różnych podobnych nazwisk i stopni choroba umysłowa, według jak
        przyczyn
        > a działa mniej lub więcej gwałtownie, na mniejszą lub większą część mózgu.
        Chor
        > oby tego rodzaju bywają już to przemijające, które można uleczyć lub nie,
        który
        > m można przynieść ulgę lub tylko dozorować trzeba chorego.
        >
        > Leczenie: Obfite zlewanie głowy, szyi i rąk około pięści wodą uśmierzającą
        [Wod
        > a uśmierzająca zwyczajna: Ammonii ciekłej 7 próby - 2 uncye; alkoholu
        kamforowe
        > go - 2 1 drachmy; soli kuchennej - 1 uncyą; wody zwyczajnej - 1 kwartę; gdyby
        c
        > hodziło o to, by zamaskować woń wody uśmierzającej, możnaby przydać do niej
        nal
        > eżytą ilość różanego olejku lub innego pachnącego. Lecz chory, któremu zwykle
        p
        > achnie to co mu ulgę sprawia, potrafi obejść się bez tych zbytecznych
        przydatkó
        > w; co do przemywania, nalewa się jej na dłoń i wodzi się nią przez minutę po
        te
        > j części ciała, w której się chce osiągnąć skutek jej działania] dostateczne

> dzie do rozpędzenia pomieszania pochodzącego z zatkania mózgowego i z napływu
        k
        > rwi do mózgu; pomieszanie ustaje wtedy, jakby czarownym sposobem. Tym samym
        spo
        > sobem łagodzi się i sprawia ulgę w nieuleczonych przypadkach waryacyi, ale
        doda
        > ć jeszcze trzeba częste kąpiele w wodzie uśmierzającej. W końcu probować
        jeszcz
        > e trzeba środków na robaki.
        >
        > Człowieka cierpiącego na pomieszanie zmysłów, troskliwie strzedz należy.
        Byłoby
        > nieludzkością i okrucieństwem używać jakichkolwiek surowych lub groźnych
        środk
        > ów dla przyprowadzenia tych niewinnych, nieszczęśliwych złoczyńców do
        rozsądku
        > i opamiętania się. (aib)
        >
        > Domowy lekarz i domowa apteka. Teoryczna i praktyczna nauka jak sobie
        przyrządz
        > ać i używać lekarstw... Sposobem dla każdego przystępnym wyłożył F. V.
        RASPAIL.
        > Przekład podług edycyi czwartej francuzskiej z roku 1850 / Warszawa, 1850
        • ballest Re: to Wam pomoże !!! 21.08.03, 22:53
          Psztymucel, zamknyli cie tysz w klotce, a jou myslou, ze jou to yno poradzam!
          To nowy swiat niy 1850 albo komuna, teraz momy 21 wiek a komuna jest tylko w
          Laosie, Vietnamie, Korei i Kubie !
          A ty jom chcesz na "FORUM GLYWITZ" wprowadzic, synek, tos se za pozno urodziou.
          Jou myslou, zy Glywice swiatle som, ale tu uech se rombnou, som Glywiczanie ,
          (wiadomo skond pochodzom) co nie wiedzom co znaczenia SLOWA FORUM nie rozumiom,
          i nigdy nie zrozumiom, ze mozna w Glywicach osoby spotkac, z ktorymi na
          wszystkie tematy dyskutowac mozna, nie tylko Iraku , pomieszania zmyslow albo
          Tartaku w Rudzincu.
          Kedys tysz nikomu slonskou goudka nie zawodzaua, ale przyloz syn Stalina,
          wszystko mu zawodzou!
          Jak Tobie sie Europa i EU nie podobou , marsz ma CUBA!
          Tam bydziesz to pisou, co ci dyktowac byndom !
          • kolcero STOP 22.08.03, 08:29
            Wstrzymajcie konie drodzy Panowie i mila Pani!!!
            Jesli juz Was poniosa emocje- to pomyslcie sobie ,ze w pojedynku glupszego z
            madrym ustepuje tylko ten drugi!
            A klasyfikujcie sie jak chcecie, byle skonczyc z tym stylem dyskusji. Zaczynam
            sie zastanawiac, czy w slowniku mojego dziecka nie wprowadzic zakazanego
            slowa "forum".
            Howgh
            • psztymucel Re: STOP 22.08.03, 08:42
              Kolcero, masz rację.
              Jednak trudno przejść obojętnie wobec tego "śląskiego" bełkotu o niczym, zwłaszcza, że forum GW wydawało mi się kiedyś - dawno, dawno temu - miejscem ciekawych dyskusji. Niech sobie jeden z drugim założy prywatne forum pt. "Rolado z modroou kapustoou" i tam wypisują te swoje bzdury. Nie może być tak, że forum zawładnie grupa kolesi, którym wydaje się, że są "jedynymi" i mielą w koło o tym samym, a człowiekowi się na wymioty zbiera. Z moich znajomych większość przestała na to forum zaglądać. Ciekawe dlaczego ?
              • ballest Wielki pysk a nic nie potrafia ! 22.08.03, 10:19
                psztymucel napisał:

> Kolcero, masz rację.
                > Jednak trudno przejść obojętnie wobec tego "śląskiego" bełkotu o niczym,
                zwłasz
                > cza, że forum GW wydawało mi się kiedyś - dawno, dawno temu - miejscem
                ciekawyc
                > h dyskusji. Niech sobie jeden z drugim założy prywatne forum pt. "Rolado z
                modr
                > oou kapustoou" i tam wypisują te swoje bzdury. Nie może być tak, że forum
                zawła
                > dnie grupa kolesi, którym wydaje się, że są "jedynymi" i mielą w koło o tym
                sam
                > ym, a człowiekowi się na wymioty zbiera. Z moich znajomych większość
                przestała
                > na to forum zaglądać. Ciekawe dlaczego ?
                Ja wiem dlaczego , bo sami nie sa w stanie cos nowego napisac, a wstydza sie ,
                ze to inni potrafia.
                Krytykowac kazdy potrafi, ( a Polak najwiecej) ale cos na nogi postawic, to
                nigdy nie potrafil!
                Tak jak ze polskim przemyslem, tak jest tez z Forum!
                Jesli nie wierzysz , to napisz w jakiej to dziedzinie Polacy co najmniej w
                Europie wiodacy sa?
                • psztymucel Re: Wielki pysk a nic nie potrafia ! 22.08.03, 11:57
                  Ja Ci nie będę pisał w czym są Polacy w Europie wiodący, bo dla Ciebie i tak najlepsi są Niemcy.
                  Mówisz o tolerancji, a jesteś bardziej zupełnie nietolerancyjny i całkowicie niereformowalny. Jak Ci się Polska i Polacy nie podobają to masz pełno różnych dyskusji na portalach z końcówką ".de" i tam się możesz wyżywać do woli.
                  Jesteście grupą ludzi, którym Polska nie wiadomo jakie wielke szkody wyrządziła. Nawet jesli to co wypisujecie jest prawdą, to i tak macie tendencje do robienia z siebie cierpnętników.
                  • ballest Wiedzialem, ze nic nie wie? 22.08.03, 12:07
                    Nigdzie nie napisalem, ze Niemcy dla mnie najlepsze sa!

Widzisz,ze nie latwo cos wymienic, ja bym ale i to potrafil. bo Polska jest i w
                    pewnych dziedzinach przemyslowych wiodaca, ale Ty o tym nie wiesz, a to mnie
                    nie zdziwilo.

Ja chcialem tylko Twoje wiadomosci sprawdzic, ale teraz przynajmniej wiem z
                    kim do czynienia mam.
                  • maximilian_von_alscher Re: Wielki pysk a bluznic tylko potrafi ! 22.08.03, 12:07
                    Ballest niestety w swoim zaslepieniu, ze ma do spelnienia misje dziejowa
                    oswiecenia zacofanych Polakow, nawet nie zwraca na to uwagi, ze jego wypowiedzi
                    (niektorzy mogliby to nazwac belkotem) wzbudzaja niechec a nawet wrecz uczucie
                    wstydu, nawet u rodowitych Slazakow, takich jak wyzej podpisany.
                    • ballest Re: Wielki pysk a bluznic tylko potrafi ! 22.08.03, 12:10
                      maximilian_von_alscher napisał:

> Ballest niestety w swoim zaslepieniu, ze ma do spelnienia misje dziejowa
                      > oswiecenia zacofanych Polakow, nawet nie zwraca na to uwagi, ze jego
                      wypowiedzi
                      >
                      > (niektorzy mogliby to nazwac belkotem) wzbudzaja niechec a nawet wrecz
                      uczucie
                      > wstydu, nawet u rodowitych Slazakow, takich jak wyzej podpisany.

A Ty sobie daj w Twarz napluc i powiedz dziekuje , to jest typowe dla pewnych
                      Slazakow, do ktorych ja nie naleze !
                      Przeczytaj o co chodzi a pozniej zabierz glos!
                      • psztymucel Ballest, nie jest tak jak myślisz ... 22.08.03, 12:24
                        Dla wartości jakiegoś kraju czy narodu nie ma znaczenia czy wiedzie on prym w przemyśle czy nie oraz czy udało mu się wyprodukować 2323324663247326478342 ton stali itd. To nie jest takie ważne. To po pierwsze.
                        Po drugie powinieneś skończyć z tym poczuciem misji oświecania "głupich polaczków", gdyż zaczynasz generalizować i obrażasz ludzi. Mnie możesz obrażać, ja się tym nie przejmuję, ale nie generalizuj. Germanie zawsze mieli jakieś przekonanie o misji cywilizacyjnej na wschodzie i po dziś dzień to w Was pozostało, tylko, że czasy się trochę zmieniły i boli, że centrum świata jest w Waszyngtonie, Pekinie, Moskwie, a nie np. w Berlinie. Ale misjonarstwo pozostało.
                      • meg_s Re: Wielki pysk a bluznic tylko potrafi ! 22.08.03, 12:26
                        ballest napisał:

> A Ty sobie daj w Twarz napluc i powiedz dziekuje , to jest typowe dla pewnych
                        > Slazakow, do ktorych ja nie naleze !
                        > Przeczytaj o co chodzi a pozniej zabierz glos!

teraz powiem poważnie - bo czasem tu sobie tak żartujemy:
                        mam nadzieję, że tym razem uda mi się dotrzymać słowa - i po raz OSTATNI
                        zwracam się do Ballesta (jeśli ucierpi na tym pewna wspólna sprawa - trudno -
                        nie ja tego chciałam)- miej odwagę zastanowić się sam nad sobą - plujesz nam w
                        twarz nie od dziś - i dziwisz się, że nie wszyscy dziękują? naprawdę długo to
                        znosiłam i starałam się łagodzić tylko po to aby ratować to forum, poza tym
                        prawdą jest że "zgoda buduje" a mieliśmy parę rzeczy do zbudowania, jeśli tego
                        nie zrozumiesz - PODDAJĘ SIĘ

HOWGH
                        i to by było na tyle

pozdrawiam serdecznie wszystkich ludzi dobrej woli :-)
                  • Gość: Tell Re: Wielki pysk a nic nie potrafia ! IP: *.210.static-adsl.customer.ch.easynet.net 22.08.03, 12:21
                    psztymucel napisał:

> Ja Ci nie będę pisał w czym są Polacy w Europie wiodący, bo dla Ciebie i tak
                    na
                    > jlepsi są Niemcy.
                    > Mówisz o tolerancji, a jesteś bardziej zupełnie nietolerancyjny i całkowicie
                    ni
                    > ereformowalny. Jak Ci się Polska i Polacy nie podobają to masz pełno różnych
                    dy
                    > skusji na portalach z końcówką ".de" i tam się możesz wyżywać do woli.
                    > Jesteście grupą ludzi, którym Polska nie wiadomo jakie wielke szkody
                    wyrządziła
                    > . Nawet jesli to co wypisujecie jest prawdą, to i tak macie tendencje do
                    robien
                    > ia z siebie cierpnętników.
                    Ale zeby tam pisac to trzeba umiec po niemiecku a Ballest po niemiecku to
                    pewnie umie tak jak po polsku:-)))
                    • psztymucel UWAGA !!! Facet z poczuciem misji 22.08.03, 12:30
                      To jest facet z poczuciem misji, a tacy są przeświadczeni o swojej nieomylności.
                      • hans111 Re: UWAGA !!! Facet z poczuciem misji 22.08.03, 12:36
                        Pomysł ignorowania go jest bardzo dobry, ale czasami NAPRAWDĘ trudno
                        wytrzymać...

pozdrowienia

hans

psztymucel napisał:

> To jest facet z poczuciem misji, a tacy są przeświadczeni o swojej
                        nieomylności
                        > .

• kolcero Re: UWAGA !!! Facet z poczuciem misji 22.08.03, 12:37
                          hans111 napisał:

> Pomysł ignorowania go jest bardzo dobry, ale czasami NAPRAWDĘ trudno
                          > wytrzymać...
                          >
                          > pozdrowienia
                          >
                          > hans

Niestety..... i jak tu uczyc dzieci????
                      • Gość: Ciupazka Re: UWAGA !!! Facet z poczuciem misji IP: *.it-net.pl 22.08.03, 12:41
                        Marzy mi się, abyśmy my takich mieli w Polsce, niestety...
                        • kolcero Re: UWAGA !!! Facet z poczuciem misji 22.08.03, 12:53

> Marzy mi się, abyśmy my takich mieli w Polsce, niestety...

Nie obraz sie, ale trzymam kciuki , zeby sie te Twoje marzenia nie spelnily!
                          Chyba, ze potrafisz oddzielic Dr Jekylla od Mr. Hyda w Ballescie- wtedy bede
                          ZA. Jesli tylko potrafisz na to spojrzec trzezwo- to przyznasz mi racje.

PS> Nawet nie wiem czy Ty to ta Ciupazka, ktora znamy z Forum Gliwice :((
                          • Gość: Ciupazka Re: UWAGA !!! Facet z poczuciem misji IP: *.it-net.pl 22.08.03, 13:05
                            Dobrze, ze widzisz to za...
                            • kolcero Re: UWAGA !!! Facet z poczuciem misji 22.08.03, 13:10
                              Jesli jestes oryginalna Ciupazka- to prosze pisz swoja gwara. Dlaczego- bo
                              lubie!
                            • kolcero Re: UWAGA !!! Facet z poczuciem misji 22.08.03, 13:15
                              Bylbym slepy i niesprawiedliwy widzac tylko NIE.
                              • Gość: Ciupazka Re: UWAGA !!! Facet z poczuciem misji IP: *.it-net.pl 22.08.03, 13:23
                                Nei kwała ci za to! A powiym ci scyrze, ze jo by tu nie zaziyrała, kieby nie
                                oni. Dobrze, ze tu som, ta wymiana poglądów musi być, a ze casym zaboli...
                                tyz prowda, hale my som sami sobie winowaci i... tyz prowda, nei zostaje
                                g..., a nie prowda. Hale cy ostaje??? Hej!
                                P.S. Psztymucel mi wymysloł, ze sie gwarom posługuje, a ty nie???
                                Tolerancja...?
                                • kolcero Re: UWAGA !!! Facet z poczuciem misji 22.08.03, 13:30

P.S. Psztymucel mi wymysloł, ze sie gwarom posługuje, a ty nie???
                                  Tolerancja...?

nazwij to jak chcesz- mnie interesuje efekt :))
                                  Owszem - cieko sie czyta posty we gwarze i dlatego po poczatkowych zdaniach
                                  oceniam czy warto sie meczyc czy nie- dlatego zalezy mi zeby mialy sens.
                                  Twoje czytam na glos, bo wtedy sa naprawde brzmia jak powinny, a jak znajde w
                                  nich swoja ocene to i sie moge poplakac ze smiechu :)))
                                  Zreszta te oceny podobaja sie nie tylko na Slasku :D
                                  • Gość: ballest Autorytet Meg! IP: Proxy:* / 10.145.112.* 22.08.03, 17:40
                                    "i po raz OSTATNI
                                    zwracam się do Ballesta (jeśli ucierpi na tym
                                    pewna wspólna sprawa - trudno -
                                    nie ja tego chciałam)- "

Dobrze MEG !!!
                                    Postaram sie , ale upomnij tez innych , jak Twoim mentorskim tonem
                                    mnie "gromisz" !

pyrsk
                                    Ballest
                                    czlowiek dobrej woli (moze nie dlaw szystkich)
                                    • meg_s Re: Autorytet Meg! - to zbyt mocno powiedziane 22.08.03, 19:40
                                      to też już przerabialiśmy - i baaardzo długo, wyraźnie i z argumentami
                                      tłumaczyłam Ci dlaczego po Tobie spodziewam sie więcej

a cała reszta - bądźcie grzeczni proszę !
                                      • Gość: rem Re: Autorytet Meg! - to zbyt mocno powiedziane IP: Proxy:* / 10.145.112.* 22.08.03, 20:29
                                        Dzieki Margotko !
                                        • Gość: adolf Re: Autorytet Meg! - to zbyt mocno powiedziane IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.03, 20:43
                                          Gość: rem IP: Proxy:* / 10.145.112.*
                                          ballest ty kurwo gebelsowska z zernicy - kolo gliwic
                                          • meg_s faktycznie szambo 22.08.03, 21:12
                                            • Gość: Nu! Re: faktycznie szambo IP: *.bmj.net.pl 22.08.03, 21:50
                                              Ballest mi nie przeszkadza. Trochę spamuje, ale czytać tego nie trzeba.
                                              Gorzej, że gliwiczanie słabo piszą. Nie sądzę, żeby z powodu Ballesta.
                                              • Gość: Nu! z drugiej strony... IP: *.bmj.net.pl 22.08.03, 21:54
                                                w tej chwili jest na forum 14 wątków ballestowych i kilka innych
                                                dotyczących Ballesta... może rzeczywiście trochę to za dużo...
                                                (ja sie przyzwyczaiłem - dla mnie Ballest tu jest "od zawsze")
                                                • psztymucel Re: z drugiej strony... 22.08.03, 22:03
                                                  Masz rację.
                                                  Gliwiczanie słabo piszą - gdzieś musi leżeć tego przyczyna. Gdzie, nie wiem.
                                                  Po kolei wszystkie gliwickie fora padały. Nawet to "urzędowe" i cenzurowane przez P.Popiela na stronie UM zakończyło swój żywot.
                                                  Dojdzie do tego, że jedynym źródłem "niezależnej" informacji o Gliwicach będą... "Nowiny Gliwickie". Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ... to zgroza !!!
                                                  • meg_s Re: z drugiej strony... 23.08.03, 05:53
                                                    psztymucel napisał:

> Po kolei wszystkie gliwickie fora padały.

może nie ma tylu internautów, żeby zapewnić gremium na więcej niż jednym forum

> Gliwiczanie słabo piszą - gdzieś musi leżeć tego przyczyna.

myślę, że przyczyn jest kilka - niektóre wg mnie:

1. forum ma 2 i pół roku - wątków o historii i mieście było dużo i to dobrych -
                                                    i tu jedna z pułapek - starzy bywalcy nie chcą się powtarzać, nowi jak zaczną
                                                    taki wątek słyszą "łeee - to już było"

2. wątki historyczne w większości nieuchronnie przeradzają się w wylewanie
                                                    wzajemnych pretensji, a wielka szkoda

3. wątki aktualne - tu za brak aktywności każdy może mieć pretensje sam do
                                                    siebie - nie ma usprawiedliwienia ;-)

4. śląska godka na forum - jest niewątpliwie punktem zapalnym - teraz po tych
                                                    latach patrzę na to inaczej, ale do dziś rozumiem właścicieli modemów -
                                                    potrzebowałam właśnie dwóch lat (mimo że jestem "osłuchana") żeby rozumieć "w
                                                    pierwszym czytaniu" - zwłaszcza, że niemal każdy stosuje inny zapis fonetyczny
                                                    (tu pole do roboty dla Szwagra :-)
                                                    - powiem tak: jak się komuś nie podoba - niech opuszcza, ale na miłość boską -
                                                    bez komentarzy, a zwłaszcza bez obrażania innych (a potem niech żałuje, bo
                                                    cierpliwość bywa nagrodzona wieloma ciekawymi informacjami)

5. przewaga (aktualnie) wątków "nie-gliwickich" - to niewątpliwie może zrazić
                                                    potencjalnych nowych uczestników

no i uwaga ogólna - jeżeli faktycznie zależy nam na poziomie forum - IGNORUJMY
                                                    OSZOŁOMÓW - po co człowieku (jeden z drugim) wdajesz się w polemiki z kimś kim
                                                    gardzisz - jeśli masz się za lepszego (jeden z drugim ;-) to po co się zniżasz
                                                    do jego poziomu
                                                  • Gość: pepe Re: z drugiej strony... IP: *.necik.pl 23.08.03, 18:38
                                                    Ładnie to napisałaś - nic dodać, nic ująć.
                                                  • Gość: Pieron Re: z drugiej strony... IP: 217.146.137.* 24.08.03, 02:44
                                                    Pyrsk!

Swiynto prowda, ale ...

ale jak to je ize jedne to poradzom zrozumiec a inksze durch paczom ino szukac
                                                    dziury w coukim?

Pozdrowiom !

PS

Niydugo juzas sam zawitom na duzyj.

Pyrsk!
                                          • Gość: /: Re: Autorytet Meg! - to zbyt mocno powiedziane IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.08.03, 08:36
                                            Gość portalu: adolf napisał(a):

> Gość: rem IP: Proxy:* / 10.145.112.*
                                            > ballest ty kurwo gebelsowska z zernicy - kolo gliwic

jak juz to z Zernik, ty niedouczony, smierdzacy wieprzu
                                            • Gość: adolf Re: Autorytet Meg! - to zbyt mocno powiedziane IP: *.dip.t-dialin.net 23.08.03, 08:39
                                              Gość portalu: /: napisał(a):

> Gość portalu: adolf napisał(a):
                                              >
                                              > > Gość: rem IP: Proxy:* / 10.145.112.*
                                              > > ballest ty kurwo gebelsowska z zernicy - kolo gliwic
                                              >
                                              > jak juz to z Zernik, ty niedouczony, smierdzacy wieprzu

jeszcze wieksza dziura ty faszysto
                                              • Gość: Ee Re: Autorytet Meg! - to zbyt mocno powiedziane IP: *.necik.pl 23.08.03, 21:33
                                                No i sami widzicie, jak tu pisać cokolwiek??!!
                                                • Gość: jerry Re: Autorytet Meg! - to zbyt mocno powiedziane IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 24.08.03, 07:39
                                                  Pozdrowienia z Przemyśla!!!
                                                  Fajnie się Was czyta.
                                                  • Gość: ballest Re: Autorytet Meg! - to zbyt mocno powiedziane IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.08.03, 05:44
                                                    "w tej chwili jest na forum 14 wątków ballestowych i kilka innych
                                                    dotyczących
                                                    Ballesta... może rzeczywiście trochę to za dużo..."

Tylko z tych 14 watkow 8 nie bylo moich! tylko od klonow

pyrsk
                                                    ballest
                                                  • kolcero Atak klonow 27.08.03, 09:04
                                                    Gość portalu: ballest napisał(a):

> Tylko z tych 14 watkow 8 nie bylo moich! tylko od klonow
                                                    >

www .wiem .onet .pl :
                                                    ...Klon, identyczne pod względem genetycznym potomstwo jednego osobnika...

Zamiast komentarza: autobiografia??? hehehehehehehe
                                                  • ballest Re: Atak klonow 27.08.03, 13:07
                                                    kolcero napisał:

> Gość portalu: ballest napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Tylko z tych 14 watkow 8 nie bylo moich! tylko od klonow
                                                    > >
                                                    >
                                                    > www .wiem .onet .pl :
                                                    > ...Klon, identyczne pod względem genetycznym potomstwo jednego osobnika...
                                                    >
                                                    Tu sie ale mylisz, myslisz ze klony identyczne sa.Genetycznie byc moze ale
                                                    jest bardzo wielka roznica:
                                                  • meg_s Re: Atak klonow 27.08.03, 16:20
                                                    ballest napisał:

> Poczytaj troche wiecej na temat klonowania, nie tylko to co dzieci w wiem
                                                    > czytaja !

no, no, ale Ci nazdał ;-) - poszło Ci Kolcero w pięty? :-)
                                                  • kolcero Re: Atak klonow 27.08.03, 19:41
                                                    meg_s napisała:

> ballest napisał:
                                                    > > Tu sie ale mylisz, myslisz ze klony identyczne sa.Genetycznie byc moze ale
                                                    jest bardzo wielka roznica: klony nie zyja dlugo, a oryginal zyje zawsze
                                                    dluzej. Poczytaj troche wiecej na temat klonowania, nie tylko to co dzieci w
                                                    wiem czytaja !
                                                    >
                                                    > no, no, ale Ci nazdał ;-) - poszło Ci Kolcero w pięty? :-)

Do Meg:
                                                    Jesli nawet poszlo w piety, to mam tam, jak kazdy porzadny (nieklonujacy sie)
                                                    cavallero - ostrogi. Tak wiec pozostawiam ten problem dwustronnym stosunkom
                                                    Ballest- El Kopyto ( moj dzielny rumak :)))) Zaznaczam, ze El Kopyto nie
                                                    posiada OC, a kopyto ma, ze heeeeej !!!!

Do Ballesta:
                                                    Dziwie sie Tobie, ze przedstawiasz jeden argument rozniacy klony od matrycy-
                                                    dlugosc trwania. Faktycznie klony nie zyja zbyt dlugo- ale to problem Twojego
                                                    materialu genetycznego- nie moj :))) Polecam metody tradycyjne- owszem
                                                    dlugotrwale, ale o ile przyjemniejsze :))
                                                    Zastanow sie wiec czy lepiej sie dawac klonowac dla jakis marnych efektow czy
                                                    pozostac tym jedynym, niepowtarzalnym....
                                                    Faktycznie moja wiedza na poziomie dziecka zawstydzila mnie, wiec zaczalem sie
                                                    douczac. To na poczatek lynknalem:
                                                    www.simklon.com/
                                                    www.dlaczego.pl/pytanie.phtml?pytanie=4
                                                    Albo pojde do kina raz jeszcze na "Atak glonow" lub "Atak glonow"??? Nie
                                                    pamietam juz :((
                                                  • meg_s Re: do kolcero 27.08.03, 20:06
                                                    przyjdziesz w sobotę w celu odanonimowania?
                                                  • kolcero Re: do kolcero 27.08.03, 20:13
                                                    meg_s napisała:

> przyjdziesz w sobotę w celu odanonimowania?

Senora!!!
                                                    A odwiedzaj swa pocztowa kiste czesciej :)))

Pozdruffka
                                                  • meg_s Re: do kolcero 27.08.03, 20:17
                                                    kolcero napisał:

> Senora!!!
                                                    > A odwiedzaj swa pocztowa kiste czesciej :)))

na "meg_s" - NIE MA NIC !!!! (I NIE BYŁO) a innych chyba nie znasz? ;-) ale
                                                    sprawdzę :-)
                                                  • kolcero Re: do kolcero 27.08.03, 20:25
                                                    meg_s napisała:

> na "meg_s" - NIE MA NIC !!!! (I NIE BYŁO) a innych chyba nie znasz? ;-) ale
                                                    > sprawdzę :-)

Och!!! Czyz innych Senor nie znam lub innej Takiej???
                                                    Nie odpowiem, bo sie ober-zazdrosnik obruszy :D
                                                    Skresle wiec zdan kilka powtornie - albo potwornie???
                                                  • meg_s Re: do kolcero 27.08.03, 20:30
                                                    kolcero napisał:

> Och!!! Czyz innych Senor nie znam lub innej Takiej???

hihi - nie znasz innych adresów - w inne senory nie wątpię :-)))
                                                  • kolcero Re: do kolcero 27.08.03, 20:55
                                                    meg_s napisała:

>
                                                    > hihi - nie znasz innych adresów - w inne senory nie wątpię :-)))

Ciekawe skad ta niewatpliwosc??? Czyzby czar El Kopyto??? ;))
                                                  • meg_s Re: do kolcero 27.08.03, 21:11
                                                    kolcero napisał:

> Ciekawe skad ta niewatpliwosc??? Czyzby czar El Kopyto??? ;))

odwrotnie - zwątpienie? - to by dopiero było nieuprzejme ;-))
                                                  • kolcero Re: do kolcero 27.08.03, 21:24
                                                    meg_s napisała:
                                                    >
                                                    > odwrotnie - zwątpienie? - to by dopiero było nieuprzejme ;-))

Eeee... a moze zimnokubloscnaglowna?? :)))
                                                  • Gość: feniks Re: Atak klonow IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 16:32
                                                    ballest napisał:

>
                                                  • Gość: Biala myszka test IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.03, 16:35
                                                    widzisz mie?
                                                  • Gość: Kot Garfield ??? IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 17:41
                                                    Gość portalu: Biala myszka napisał(a):

> widzisz mie?

Szade :-(
                                                    Ino tu cięgiem toto wyziera: www.hamburger-
                                                    rundschau.de/jg26/nazisau/images/bild00_jpg.jpg
                                                  • Gość: Tom i Jerry Re: ??? IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 18:30
                                                    Hi hi hi !
                                                    My też to zauważyłyśmyśmy!

www.hamburger-rundschau.de/jg26/nazisau/images/bild00_jpg.jpg

Hehehehe!!!
                                                  • Gość: Szwager Re: ??? IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.03, 21:23
                                                    A mozno tyn link roz tak docie coby kozdy se poradziou tam wlys?
    • Gość: pepe Re: ZAŚMIECONE FORUM Gliwice !!! IP: *.necik.pl 27.08.03, 09:57
      Faktycznie - klęska szpiega
      • ballest Re: ZAŚMIECONE FORUM Gliwice !!! 27.08.03, 21:27
        A pepe , kim Ty jestes ?
        • hanys_hans Re: ZAŚMIECONE FORUM Gliwice !!! 27.11.03, 20:11
          Pszidauo by sie sam zdziebko pozamiatac! Wilijo na karku a sam choby pieron
          szczelyu!

pyrsk_hanys_hans
    • gliwice-nowe Re: ZAŚMIECONE FORUM Gliwice !!! 30.01.04, 14:19
      psztymucel napisał:

> Zaśmieciliście to forum do kwadratu. Większość dawnych bywalców uciekła, pozost
      > ali nie mają już ochoty zabierać głosu w słownych przepychankach pomiędzy idiot
      > ami-gorolami i idiotami-hanysami. Większość postów nie ma NIC wspólnego z Gliwi
      > cami !!!

Jak widac zasmiecanie trwa dalej, teraz wilym pod pozorem powrotu do
      merytorycznej dyskusji nawoluje do stworzenia podforow. Czyzby juz sie dusil na
      forum Slask, Narodowosc Slaska? Tam nikt nie chce pisac, z Forum Gliwice wszyscy
      normalni forumowicze uciekli, trzeba wiec cos wymyslec.
      Zgadzam sie z Psztymucelem, dopoki beda tu szalec ballesty, wilymy, arnoldy i
      inni ich pokroju, nigdy to forum nie ma szans normalnosci.
      • wilym Re: ZAŚMIECONE FORUM Gliwice !!! 30.01.04, 14:24
        i nic wiecej???
        • wilym Re: ZAŚMIECONE FORUM Gliwice !!! 30.01.04, 14:26
          p.s. na forum Slask, narodowosc slaska itd. moje posty mozesz policzyc na
          palcach jednej reki. Tak jak napisalem tutaj, wszsytko jest w porzadku tak
          dlugo jak ludzie maja ochote na dyskusje. Monotematycznosc zabila forum
          gliwickie, a twoj post niestety jest niestety kolejnym gwozdziem do jego trumny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka