Gość: hanys IP: *.necik.pl 27.08.03, 08:35 Używając kilku nicków już od 4-tej rano sam do siebie wysyła posty. Bełkot którym się posługuje to podobno język śląski. Czy jest na forum lekarz psychiatra, który by mu pomógł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
psztymucel Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! 27.08.03, 08:46 Już od dłuższego czasu staram się skłonić niektórych piszących na tym forum do wizyty u psychiatry. Nawet adres strony www podałem. W Gliwicach poradnia zdrowia psychicznego mieści się przy ulicy Ziemowita. Nie wiem tylko czy tam leczą z tzw. "sloonskoj szajby" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feniks Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 15:06 psztymucel napisał: > Już od dłuższego czasu staram się skłonić niektórych piszących na tym forum do > wizyty u psychiatry. Nawet adres strony www podałem. W Gliwicach poradnia zdrow > ia psychicznego mieści się przy ulicy Ziemowita. Nie wiem tylko czy tam leczą z > tzw. "sloonskoj szajby" ? Ten adres na Ziemowita jest trochę nie praktyczny, zwłaszcza dla nadających z de, no chyba, że seanse udzielane są też "eksternistycznie" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.03, 15:57 Ekstra do wos cosik o waszym kompanie: "Rajmund Pollak, dziś radny niezależny, jeszcze jako działacz LPR pozwał do sądu Guentera Verheugena, komisarza Unii Europejskiej ds. rozszerzenia, za jego wypowiedź: "Znam polskie zwyczaje picia i sam padłem ich ofiarą. Radziłbym Polakom, by wypili tylko jeden kieliszek szampana lub wódki i zaraz wzięli się do roboty, bo jest jej mnóstwo". W bielskim Sądzie Okręgowym Pollak domagał się publicznych przeprosin w pierwszym i drugim programie telewizji oraz we wszystkich ogólnopolskich gazetach. W uzasadnieniu pozwu napisał: "Polacy wykazali swoją dzielność i trzeźwość m.in. pod Grunwaldem, pod Wiedniem, w Bitwie Warszawskiej, na Westerplatte, pod Monte Cassino, w Bitwie o Anglię, pod Tobrukiem i w wielu innych miejscach przeciwko hitlerowcom". Sąd oddalił pozew." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feniks Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 16:11 1. Ten Rajmund to nie NASZ kompan. 2. Co ma piernik d.w. z tym wycinkiem o wyskoku oszołoma? Czy pragniesz przytaczania wielu podobnych przykładów oszołomów z BRD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager do oszouomow IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.03, 16:12 Przepraszom,jo bou zicher ize sie nazywosz Pollak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.03, 16:06 Sądząc po ostatnich wpisach tego kolesia, obawiam się, że na lekarza jest już zapóżno. Należałoby się rozejrzeć za specjalistą od eutanazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.03, 16:11 Te Lyjo, powia ci jedyn wic: - Wiysz, ize Lyjo niy zyje? - Co ty niy powiysz? A wiysz aby jak krepnou(umar)? - To bou niyszczynsliwy wypadek - piou mlyko prosto od krowy. - I zaraziou sie czym? - Niy, krowa go przisiadua. Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feniks Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 16:22 Gość portalu: hanys napisał(a): > Używając kilku nicków już od 4-tej rano sam do siebie wysyła posty. Bełkot > którym się posługuje to podobno język śląski... Przecież musi się wykazać rzetelną pracą za te ojro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.03, 16:26 Tys je ciynki jak zur. Powiydz lepiyj aki wic, mozno ci lepiyj wylezie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_frankenstein Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! 27.08.03, 17:05 Czy ktos mnie wzywal? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! 27.08.03, 20:54 Szwager nie tylko on je cienki(jak zur) ! wic, bo sie uobalam, tego tysz nie umie! Baba by mu daua vice uo byc moze jeszcze uo ni godac ! W doma tysz taki ciynki jest, a to wiym , ze to sztimuje ! :-)' Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! 27.08.03, 20:58 A jednak jest w tym wszystkim jakaś psychiczna aberracja. Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! 27.08.03, 20:58 ballest napisał: > Szwager nie tylko on je cienki(jak zur) Ballest, znajdz prosze watek kulinarny i adresy lokali z zurem slaskim. Wtedy pojmiesz moze, co to zur a co cienki zurek zwany bialym barszczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.08.03, 21:08 Ile razy ja juz o tym pisalem. I zawsze te same odpowiedzi: nie slazak, idiota, nietolerancyjny itp. Ale tu chcialbym od razu zaznaczyc - jestem urodzony na slasku - moi rodzice rowniez (Gliwice). Lecz czytajac ten belkot doslownie niedobrze mi sie robi. Slaska "gwara" - oczywiscie, dlaczego nie, ale w mowie nie w pismie. Ja takze mieszkam w Niemczech, ale ojczystego jezyka jeszcze nie zapomnialem. I na pewno nie zapomne jak wielu z was, "möchte gern deutschen". Ale przeciez ulica was wychowala, wiec co sie dziwic. WYRYWAC CHWASTOW !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.03, 21:19 Kannst Du das, was Du hier oben geschrieben hast, bitte nochmal im Ganzen auf deutsch und fehlerfrei für mich verfassen? Dafür wäre ich dir sehr dankbar. p.s. Könntest du mir noch sagen, aus welchem Gleiwitzer Stadtteil du stammst? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! 27.08.03, 21:21 Gość portalu: Szwager napisał(a): > Kannst Du das, 1.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.03, 21:26 Worum geht es dir hierbei? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feniks Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 21:35 Ech! Szwagier, poduczył byś lepiej swojej niemczyzny, a nie popisywał błędami jak Balast :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.03, 06:21 Tobie jeszcze odpowiym, bo niy szkryflosz wulgaryzmow, ale kozdymu nawet tymu co szkryflo je po niymiecku dowom ino Ignora. Coby wiedziec eli kerys robi byki abo niy to cza sie na tym znac i tela. Ballest mo tysz mocka recht w tym co roz szkryfnou o "Polokach" za granicom - wiyncyj na tyn temat niy powia, ta osoba(te osoby) wiy(wiedzom) o co idzie. Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.08.03, 22:06 Ich komme aus dem Stadtteil "Sikornik". Und hier die Übersetung: Wie oft habe ich schon darüber geschrieben. Und jedes mal die gleiche Antworten: kein Schlesier, Idiot, untolerant usw. Ich möchte aber gleich etwas klarstellen - ich bin genau wie meine Eltern in Schlesien geboren (Gleiwitz). Mir wird es aber kotzübel, wenn ich diese Scheiße lese. Den Schlesichen Dialekt kann ich als Sprache gerne akzeptieren. Aber als Schrift ist das leider unakzeptabel. Ich lebe genau so wie Ihr in Deutschland, meine Muttersprache werde ich aber mit Sichercheit nicht vergessen. Vick'e Dich ins Knie !!! Mit freundlichen Grüssen **John** P.S. Mit Sicherheit ist das kein perfektes Deutsch, für mich aber nach 10 Jahren genügend. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! 27.08.03, 22:20 :-)))))))))))' Der springende Punkt ist ein Komma !!! eigentlich MEHRERE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.08.03, 22:23 Das ist schon mal gar nicht so schlecht, oder ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! 27.08.03, 22:45 Nein, - wenn du das auch noch polnisch schaffst, dann bist du doch ein Held ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! IP: 80.72.65.* 27.08.03, 22:47 O q***, cy jo w Germanii cy w Polsce? A niby Sloonzoki som Poloki... Donnerweter, cy jak to sie tam pisauo - diachli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! 28.08.03, 08:55 Gość portalu: Rumcajs napisał(a): > O q***, cy jo w Germanii cy w Polsce? A niby Sloonzoki som Poloki... > Donnerweter, cy jak to sie tam pisauo - diachli!!! Ciekawe, czy Twoje spostrzezenie komus sie spodoba czy nie?? Mnie sie podoba :)) I daje do myslenia...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! IP: *.necik.pl 28.08.03, 08:01 No i wyszło szydło z worka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernd Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.08.03, 22:35 Gość portalu: John napisał(a): > Ile razy ja juz o tym pisalem. I zawsze te same odpowiedzi: nie slazak, > idiota, nietolerancyjny itp. Ale tu chcialbym od razu zaznaczyc - jestem > urodzony na slasku - moi rodzice rowniez (Gliwice). Lecz czytajac ten belkot > doslownie niedobrze mi sie robi. Slaska "gwara" - oczywiscie, dlaczego nie, > ale w mowie nie w pismie. Ja takze mieszkam w Niemczech, ale ojczystego jezyka > jeszcze nie zapomnialem. i co ty jako Polak robisz w tych Niemczech? bedziesz zakladal "rodlo" albo inna polsko-nacjonmalistyczna organizacje? I na pewno nie zapomne jak wielu z was, "möchte gern > deutschen". Ale przeciez ulica was wychowala, wiec co sie dziwic. WYRYWAC > CHWASTOW !!! napisz troche o sobie. pochodzisz z glebokiego wschodu i zakoszowales cywilizacji? no i widzisz, 2. ws ma tez dobre strony ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.03, 14:40 Wygląda na to, że Ballest rzeczywiscie nie potrzebuje interlokutorów, bo sam ich sobie wyklonował /Szwager,arnold7,...etc/ i nawja z nimi przez cały dzień.To już przestaje być śmieszne - ballest zgłoś się do dr Mangele, powinien ci pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio Re: FORUM CHOREGO ŚWIRA !!!!!!! IP: *.necik.pl 29.08.03, 17:17 Ballest - byłeś u doktora ? Odpowiedz Link Zgłoś