Gość: symp. sGdG Insp. IDT do ważenia wykorzystują wagi przenośne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 17:14 Tak sobie radzą miedzy innymi w okolicach Wrocławia. berezowski.neostrada.pl/otrzymane/keller3.pdf Inspekcja Transportu Drogowego może kontrolować masę pojazdu jedynie w wyznaczonym miejscu. Musi być ono równe co potwierdzają badanie geodezyjne. Inspektorzy korzystają z wag przenośnych i stacjonarnych. Dobrym rozwiązaniem jest system stosowany m.in. w okolicach Wrocławia. W jezdni zatopione są maty, które na bieżąco sprawdzają masę przejeżdżających pojazdów. Po preselekcji przeciążone auto zatrzymywane jest przez inspektorów ITD w wyznaczonym miejscu, gdzie następuje ponowne ważenie. W ten sposób wyłapują oni jedynie te auta, które faktycznie powinny zostać zatrzymane. W pozostałych przypadkach wiąże się to z łapaniem na wyczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Insp. IDT do ważenia wykorzystują wagi przeno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 17:33 a na jakiej podstawie Sympatyk ogłasza takie rewelacyjne informacje z Wrocławia? Czy to jakis sen był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tila Re: Insp. IDT do ważenia wykorzystują wagi przeno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 17:39 > a na jakiej podstawie Sympatyk ogłasza takie rewelacyjne informacje > z Wrocławia? > Czy to jakis sen był? umiesz czytac to se przeczytaj berezowski.neostrada.pl/otrzymane/keller3.pdf wszystko pod buzie?. a moze do buzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Insp. IDT do ważenia wykorzystują wagi przeno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 17:50 Och faktycznie nie zauwazyłam 3 strony! toz to propaganda sukcesu magistrackich z Wrocka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bard Re: Insp. IDT do ważenia wykorzystują wagi przeno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 20:34 > Och faktycznie nie zauwazyłam 3 strony! > toz to propaganda sukcesu magistrackich z Wrocka! kazdy czyta to co chcialby aby innym zostalo w pamieci. jesli juz zywcem niema czym oka pocieszyc, to z dwojga zlego lepiej poddac w watpliwosc propagande samorzadowcow Wroclawia. a tak juz zupelnie na marginesie, to wedlug gliwickich magistrackich, Wroclaw lacznie z Krakowem, swoimi wskaznikami nie siega do piet Gliwicom. otoz w tym pismie: berezowski.neostrada.pl/otrzymane/keller3.pdf - znczacy obywatel miasta Gliwice, placacy do budzetu miasta znaczace podatki, pisze co dzieje sie po pewnej pozorowanej reorganizacji ruchu z powodu robot na ulicy Pszczynskiej, i do jakich praktyk dochodzi w zwiazku z tym na ulicy Daszynskeigo. przy okazji biznesmen wskazuje sposob na proste acz skuteczne metody wazenia wozonego przez nasze miasto balastu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Insp. IDT do ważenia wykorzystują wagi przeno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 20:47 A cóz to zaczy "znaczący "obywatel tego miasta?Kazdy obywtel ma taka sama wagę(chuba ze piszesz o masie ciała) A co to znaczy płaci znaczace podatki,chyba że ty mie płcisz bo ja płacę ile sie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beobachter Wredny temat, magistrackie tak uwazają?!?!?!?!?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 22:05 Zauważcie że od około 30 opinii (oprócz gosi która przyznała się ze coś nie zauważyła), magistrackie nie podejmują polemiki, mimo że to nie wątek założony przez opozycję względem znienawidzonego prezydenta, ale artykuł redaktora Madei z Wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam1 Re: Wredny temat, magistrackie tak uwazają?!?!?!? IP: 213.227.74.* 24.07.08, 22:14 Ilość wykrzykników w temacie wskazuje, że Pan Profesor zabrał głos w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bard Re: Wredny temat, magistrackie tak uwazają?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 22:45 > Ilość wykrzykników w temacie wskazuje, że Pan Profesor zabrał głos w > dyskusji. dzięki za kolejny awans zawodowy, i wyróżnienie mnie takim szlachetnym porównaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcG symp. sGdG Celowo zakładane tysiąc wątków, by utopić ten! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 08:23 Komuś, choć doskonale wiadomo komu, bardzo zależy na tym, aby ten temat- "Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most", utopić w gąszczu innych - zwykłych pyskówek, choć najlepiej byłoby go schować jak najgłębiej. Najchętniej posłano by go na "oślą", lub zlikwidowano w ogóle jako niesłuszny, ale to nie wątek luzak, tylko przyporządkowany artykułowi w Gazecie Wyborczej. Najbardziej drażniącym jest sam tytuł, "Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most", który jak błyskotka w dziobie sroki kleptomanki świeci się, rzucając się mimowolnie i skutecznie w oczy. Mam więc prośbę do sympatyków słusznej sprawy. Nie dajmy się prowokować, nie odpowiadajmy na tamte zaczepki. Piszmy tu co mamy do powiedzenia i napisania. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Celowo zakładane tysiąc wątków, by utopić ten 25.07.08, 23:19 > Komuś, choć doskonale wiadomo komu, bardzo zależy na tym, aby ten temat- "Skarż > ą prezydenta Gliwic za przeciążony most", utopić w gąszczu innych - zwykłych py > skówek Potwierdzasz niesympatyczny sympatyku, że ten wątek, to niezwykła pyskówka? > Najchętniej posłano by go na "oślą", Uprawiasz gdybologię stosowaną? > Najbardziej drażniącym jest sam tytuł, "Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony > most", który jak błyskotka w dziobie sroki kleptomanki Jeżeli uważasz, że temat to błyskotka, to trafiłeś w sedno. Tylko zwierzaczki pokroju sroczki się nim podniecają, a z gatunku ludzkiego niesympatyczny sympatyk i garstka bereklonów. > Mam więc prośbę do sympatyków słusznej sprawy. Za PZPR-u mawiali "jedynie słusznej sprawy". > Piszmy tu co mamy do powiedzenia i napisania. Rzecz w tym, ze prawie nic nie macie do powiedzenia, a do napisania o wiele za dużo. Typowe lanie wody na młyn tajnego kandydata na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad libitum to po co ten znak b- 18 ( 20 t) jest bezczeszczo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 08:58 > > Uprawiasz gdybologię stosowaną? > to po co obrażać przepisy o ruchu drogowym?, i dawać zły przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: to po co ten znak b- 18 ( 20 t) jest bezcze 29.07.08, 00:21 > to po co obrażać przepisy o ruchu drogowym?, i dawać zły przykład? Zapytaj 40 mln Polaków, czemu to robią codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcG symp. sGdG- II Dzisiejsze wydanie na celowniku dowod frankolenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 18:05 Dzisiejsze wydanie na celowniku potwierdza niestety, że tak jak kiedyś falandyzacja, w Gliwicach po dziś dzień frankolenie, nie jest niczym odosobnionym. W programie ukazano incydentalny precedens pewnego słusznego Kowalskiego jeżdżącego permanentnie po pijanemu. Ale jak już wiadomo na przykładzie mostu na Orlickiego, trudno w języku prawnym oskarżać o tolerowanie jazdy pojazdów cięższych niż 20 ton skoro nie są one ważone, tak też nie można udowodnić że ktoś jeździ Non Stop na bani, skoro osobnik mimo wielokrotnych kolizji drogowych po pijanemu, nie był poddany badaniu na tę okoliczność. Jednak namierzono za którymś razem skutecznie "szczęściarza", mającego przypadłość jazdy po pijoku, a zawartość potwierdziło konieczne badanie na okoliczność C2H5(OH)2, i gostek ten otrzymał wyrok w zawiasach. W niedługim czasie, bo w okresie obowiązującego zawieszenia, bohater "celownika" miał znów pecha że został namierzony i zbadany na okoliczność C2H5(OH)2, a jego dopuszczalna zawartość znów przekroczyła dopuszczoną zawartość (jak dla mostu 20 ton), ale prokurator nie uznał potrzeby odwieszenia zawieszonego wyroku, uznając że mimo wszystko "jego klient rokuje nadzieję na poprawienie się" . Grabowski (kiepski) zwykł mawiać w takich sytuacjach "klękajcie narody", ja powiadam zaś, "aleśmy tym łotrom przy żłobach wystrajkowali żerowisko w 1980 roku". Mam nadzieję że po tym dzisiejszym celowniku, jutro zawrze w Polsce jak w ulu!. Bo jeśli nie, to jadę do Irlandii!. Będę (i wolę to) zaczynał od "zera". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opserfer Osobnik o nicku (pr), jest tego apelu owocem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 10:13 Osobnik o nicku (pr) jest tego apelu fructem: www.dziennik.pl/files/archive/00107/fr_POs_107917g.jpg Zauważcie że nigdy nie odpowiada na konkretny poruszany w wątku problem, ani też na opinię do której się odnosi, mimo że parokrotnie zwracano mu na tę okoliczność uwagę. Czynił to znacznie wcześniej, kiedy nikt z nas o istnieniu instrukcji jeszcze nie wiedział, chociaż stoi zdecydowanie po stronie tego, co- pozornie- konkretami miał sie posługiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 opserfer = mer = spamer 26.07.08, 10:49 > Zauważcie że nigdy nie odpowiada na konkretny poruszany w wątku problem, ani te > ż na opinię do której się odnosi, mimo że parokrotnie zwracano mu na tę okolicz > ność uwagę. Czynił to znacznie wcześniej, kiedy nikt z nas o istnieniu instrukc > ji jeszcze nie wiedział, chociaż stoi zdecydowanie po stronie tego, co- pozorni > e- konkretami miał sie posługiwać. Cos ten zapis opserfera jest bardzo podobny do tego, co niedawno napisał niejaki 'mer'. Zapewne jakis klon opserfera. a pisanie tych samych tekstów, to czyste spamowanie. Moja odpowiedź dla mera=opserfera jest tam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=82626981&a=82638614 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opserfer Re: opserfer = mer = spamer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 11:22 > Cos ten zapis opserfera jest bardzo podobny do tego, co niedawno > napisał niejaki 'mer'. Zapewne jakis klon opserfera. a pisanie tych > samych tekstów, to czyste spamowanie. > > Moja odpowiedź dla mera=opserfera jest tam: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=82626981&a=82638614 Dzięki za wskazanie opinii o przesłaniu identycznym, choć użyte słowa i styl na mój gust są inne. Ale ty przecież wiesz lepiej, bo zdradza nas (mnie) neostrada. Jeśli takie sukcesy osiągasz wszędzie jak w tym przypadku, to powinieneś zaniechać roboty, jest ona psu na buty. Detektyw z ciebie marny. A mer-a tą drogą pozdrawiam, gdyby przypadkowo czytał moja opinię. ps. tu się już źle wchodzi, bo ilość opinii przekracza setkę. Można sie pogubić. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: opserfer = mer = spamer 26.07.08, 20:16 > Dzięki za wskazanie opinii o przesłaniu identycznym, choć użyte słowa i styl na > mój gust są inne. Inne słowa, inny styl, a treśc dokładnie taka sama. Dziwny zbieg okoliczności, że prawie dokładnie o tym samym czasie 2 osoby miały wspólne mysli. > Detektyw z ciebie marny. A to trzeba do tego detektywa? Lepszy detektyw szybciej zauwazy więcej zdublowanych/sklonowanych tekstów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Widy, urojenia, migawy pr51 IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.08, 21:12 > Inne słowa, inny styl, a treśc dokładnie taka sama. Dziwny zbieg > okoliczności, że prawie dokładnie o tym samym czasie 2 osoby miały > wspólne mysli. No cóż mój biedaku bredzący w padłeś w permanentny korkociąg:-) Przez ostatnie parę miesięcy ciężko pracowałem nad twoim totalnym bredzeniem. Próbowałem cie kilkakrotnie z niego wyciągnąć, a ty na złość swojej szkapie wskoczyłeś do dna. Teraz kiedy inni proszą, cie żebyś założył jakiś przyzwoity wątek na forum i wreszcie przestał sie bawić w bredzącego rzeźnika do każdej wypowiedzi, ty histerycznie ogłaszasz zamach *klonów* na swoją baranią tożsamość. Rozumiem twoja trudną sytuację i współczuję tobie, bo jeśli w dno wpada sie główką, to jest beznadziejnie;-( > > A to trzeba do tego detektywa? Lepszy detektyw szybciej zauwazy > więcej zdublowanych/sklonowanych tekstów? Jeżeli uważasz sie za Sherlocka Holmesa, to zabierz sie do szatkowania idiotycznych wątków i wypowiedzi po stronie twojej opcji. Dotyczy to napoleona_Jogi, dżejmsa i innych koliberków, które klonują sie tutaj jak egipska zaraza, albo dołącz do nich, bo chyba ci do nich bliżej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Widy, urojenia, migawy pr51 29.07.08, 00:33 > Przez ostatnie parę miesięcy ciężko pracowałem nad twoim totalnym bredzeniem. Przy twojej inteligencji to rzeczywiscie ogromny wysiłek. > a ty na złość swojej szkapie Za dużo czytałeś Konopnicką. Ale tam była nasza szkapa. Mozesz się odkształcić, żebyś nie bredził: nasza-szkapa.klp.pl/ > hister > ycznie ogłaszasz zamach *klonów* Nigdy nie przejmowałem się cudzym bredzeniem. Czyjas głupota nigdy nie wywoływała mojej histerii. > Rozumiem twoja trudną sytuację Najwyraźniej niczego nie kumasz. Skoro sam piszesz, że: "Przez ostatnie parę miesięcy ciężko pracowałem nad twoim totalnym bredzeniem." to raczej twoja sytuacja jest trudna. > Jeżeli uważasz sie za Sherlocka Holmesa Gdybologia stosowana cię nie ominęła. Niestety jestes bardzo miernym uczniem profesora mniemanologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noktowizjer Zakładane nowe wątki aby ten znikł w mętne wodziw! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 15:45 Zakładane ostatnio watki, są niczym innym jak biciem piany aby odwrócić uwagę od łamania przepisów drogowych na moście przy ulicy Orlickiego. W sukurs walki z bezprawiem i respektowaniu prawa i, przyszło samo życie, pokazując czym w konsekwencji kończy się tolerowanie bezkarności: gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/879779.html. Proponuję zalegalizujmy narkotyki, przemyt, "handel żywym towarem", i ogłośmy hasło "Ratuj się kto może" i "hulaj dusza piekła niema". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Zakładane nowe wątki aby ten znikł w mętne wo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 19:41 a ty podbijasz temat codziennymi wpisami pod wieloma nickami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sługus bere młodzieżówki listy piszą, a most nadal przeciążony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 11:46 Tą instrukcją Pana Schetyny- www.dziennik.pl/files/archive/00107/fr_POs_107917g.jpg nie da sie załatwić problemu przeciążonego mostu, ani żadnego innego problemu. To jedyne bicie piany na potrzeby demagogicznej i POzorowanej działalności będących aktualnie przy władzy, A że w Gliwicach od siedemnastu lat ciągle ci sami, kryształowi, jak szklanka świeżo po umyciu, to już jakby odrębna sprawa. Tak tak, ta szklanka użyta przez wilkołaka w innym skasowanym już chyba wątku (a pardon, jest jeszcze) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=82690113 - jest idealnym przykładem na "czystość" krytykowanej obecnie powszechnie osoby. Tylko niestety panie wilczku, tej akurat "szklanki" w osobie ZF- nie można stłuc na drobny mak, na co już od dawna zasługuje! Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: młodzieżówki listy piszą, a most nadal przeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 12:12 Wrzucasz tu wszystkie swoje przemyślenie i piszesz bzdury.Czy masz cos nowego na temat: Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcG symp. sGdG A ty masz? oprócz pouczania innych pseudoadminie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 12:30 > Wrzucasz tu wszystkie swoje przemyślenie i piszesz bzdury.Czy masz > cos nowego na temat: > Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most j/w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: A ty masz? oprócz pouczania innych pseudoadmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 12:45 ja mały żuczek skąd mam miie takie informacje,natomiast ty zdeklarowany sympatyk oświeć mnie z nowościami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Ten nierespektowany znak, ma w tym swój udział. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 17:53 "Rodzinny interes, ziemia sześć razy taniej" gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/880209.html To też przykład przedkładania prywaty, ponad dobro publiczne i kosztem dobra publicznego. Skoro po mostku miejskim, którego nośność określono na 20 ton powyżej której zakazano wjazdu, to tak jakby na ulicę jednokierunkową pozwolić wjeżdżać jakiejś uprzywilejowanej grupie w przeciwnym kierunku! A dlaczego nie? i to zakaz bezwzględnego przestrzegania, i to zakaz bezwzględnego przestrzegania! Uprzedzam dyżurną obecnie na forum- gosię, która za chwilę zaprotestuje że to nie ma nic wspólnego ze skargą na prezydenta, że pomiędzy tymi precedensami można postawić znak równości a nie podobieństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Ten nierespektowany znak, ma w tym swój udzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 18:13 Jaki widzisz problem.Udowodnij Frankiewiczowi korupcje nagraj taki fakt,zgłoś do prokuratury i Gliwice beda tematem Wiadomości w TVP. Jeśli nie masz dowodów to nie siepaj jęzorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierszoklechta Re: Ten nierespektowany znak, ma w tym swój udzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 20:06 Udowodnij Frankiewiczowi korupcje nagraj taki > fakt,zgłoś do prokuratury i Gliwice beda tematem Wiadomości w TVP. > Jeśli nie masz dowodów to nie siepaj jęzorem. To jest właśnie dowód na jawną korupcję. Nikt przy zdrowych zmysłach nie pozwoli, aby mu jego własność lub podległe mu mienie- niszczono. Poza samym niszczeniem mienia, na tym moście i przy tym znaku b- 18 (20 ton), codziennie dochodzi do afirmacji łamania prawa, a w sumie do bezprawia Co wy myślicie że ludzie nie mają swojego rozumu. Znaki drogowe muszą być respektowane, w przeciwnym wypadku pozabijamy się nawzajem, w sposób zaplanowany przez bezmózgowców ustawiających te znaki. A co do tematu dla Wiadomości, to zapewniam cię ze niedługo będzie głośno w całej Polsce (i nie tylko) o Gliwicach. Głośnie w sensie negatywnym! Ale pamiętaj ty, i pamiętajcie wszyscy którzy próbujecie Frankiewicza i jego- "ubu dubu, ubu dubu- jarząbka" bronić, że: "nie ten ptak kala gniazda co je kala, tylko ten- co na straży postawion, na zbyt dużo sobie pozwala". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Ten nierespektowany znak, ma w tym swój udzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 21:39 skoro juz byłes w prokuraturze,złożyłes zeznania to poczekaj cierpliwie na sprawę w sądzie.Jesteś przekonany o fakcie"jawnej korupcji"to mozesz byc spokojny i zając się pisaniem wierszy,a nie klepaniem w kółko to samo na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merdek Redaktor Madeja jest gość, i czapki z głowy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 21:57 Gdyby mafii Gliwickiej (wiem co piszę) odpuścić, to sukinsyny wywaliliby nas z własnych mieszkań, gdyż FRANCOwaty ich lobbysta, zrobiłby wszystko by zadowolić własnych łapówkarzy. Otóż nie uda się tobie- złodzieju i szalbierzu- nic z tych rzeczy! Pamiętaj!, dopadniemy cię, kiedy macki ośmiornicy przestaną działać, a ty i twoja rodzina, staną się takimi jak my, budzeni conocnie łomotem tirów i rozwydrzonej hołoty, którym ty wredny 'ju-chu' teraz sprzyjasz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Redaktor Madeja jest gość, i czapki z głowy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 22:03 ty jednak jesteś nawiedzony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignacy Skarżą szubrawcę, kłamcę, oszusta i złodzieja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 22:54 To jest precedens w skali kraju- Polską zwanym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 ignacy o sobie: karżą szubrawcę, kłamcę, oszusta.. 29.07.08, 00:35 > To jest precedens w skali kraju- Polską zwanym!!! Bardzo skromnie sie reklamujesz ignacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumak Dyskusja na poziomie piaskownicy o znaku b-18 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 08:04 Kto próbuje bronić patologicznego zjawiska na moście o ograniczonym tonażu do 20 ton, który jest szkółką nieprzestrzegania wszelkich zakazów, jest zwykłym CIURĄ ! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 ciura kumak jest ograniczony do 20 t 29.07.08, 23:16 > Kto próbuje bronić patologicznego zjawiska na moście o ograniczonym tonażu do 20 ton Niezwykły ciura-kumak jest ograniczony do 20 t w swoim mysleniu o moscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumak Re: ciura kumak jest ograniczony do 20 t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 08:02 > > Niezwykły ciura-kumak jest ograniczony do 20 t w swoim mysleniu o > moscie. > aha ! no to rewelacja ! to wlasciwie wyjasnia calkowicie tez precedens z orlickim mostem, i zasadne (nie mylic z bezzasadnymi skargami obywatelskimi na 'frania lodziarza') postawienie tam znaku b-18 (20 ton). tylko dlaczego czekales z tym odkryciem do teraska? Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: ciura kumak jest ograniczony do 20 t 01.08.08, 00:23 > tylko dlaczego czekales z tym odkryciem do teraska? Jak na kumaka, to tez masz refleks szachisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca zawodowy pr zachowuje się jak operator taczki na budowie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 09:21 > > Jak na kumaka, to tez masz refleks szachisty. > Kiedy budowano Hutę Katowice taki przypadek miał miejsce, albo wówczas wymyślono taki dowcip na potrzebę chwili. Otóż kamerzysta nagrywający film dokumentalny pt. "jak wygląda zwykły dzień pracy budowlańca Huty Katowice", przyuważył pewnego operatora jednokołówki (taczki), który 'brusił' tam i nazod durś z pustom taczkom. Pyta go więc grzecznie co on tam w tej taczce wozi na dnie że tego nie widać, na co tenże odrzekł (operator jednokołówki), "takie tu tympo momy panocku ze ani zaladować nima czasu"! Więc jeździł na pusto, tak jak nasz prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 kierowca zawodowy ma dpwcip szachisty 01.08.08, 20:43 > Kiedy budowano Hutę Katowice ... I dopiero teraz wymysliłes dowcip? Nie ma teraz jakiś modniejszych inwestycji? Jaki to ma związek z Gliwicami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca zawodowy Nie mieszaj do tego Gliwic, ani nawet prezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 20:56 > > I dopiero teraz wymysliłes dowcip? Nie ma teraz jakiś modniejszych > inwestycji? Jaki to ma związek z Gliwicami? Nie mieszaj do tego Gliwic, ani nawet prezia. To wyłącznie o tobie. To twoj majstersztyk, polegający na tym że merytorycznie nie wnosisz nic do dyskusji w żadnym wątku, ale tkwisz na forum, jak guano przylepione do statku, które mówi "płyniemy". Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Nie mieszaj do tego Gliwic, ani nawet prezia 03.08.08, 14:06 > To twoj majstersztyk, polegający na tym że merytorycznie > nie wnosisz nic do dyskusji w żadnym wątku Pieprznąłeś sobie jak słoń po jogurcie. Kto szuka, ten znajdzie. Nie szukasz, a pieprzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary obywatel Re: Nie mieszaj do tego Gliwic, ani nawet prezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 14:34 > > Pieprznąłeś sobie jak słoń po jogurcie. Kto szuka, ten znajdzie. Nie > szukasz, a pieprzysz. > pieprzysz ty- bawiąc się cudzym nieszczęściem. na twoja obrone przemawia jedynie to, ze nie znasz problemu i uległeś reklamie problemu widzianego okiem; łubu dubu, łubu dubu jarzabka. kiedy na Polskę 1 września AD 1939 napadnięto, padały głosy że nie warto ginąc za jakiś tam duperelny Gdańsk, tym bardziej że Polacy sami robiąc prowokację(w tym obecna Gliwicka bis) aż się proszą , a Polscy terroryści (już wówczas znano to określenie, określając tak Polskich partyzantów) napadają na niewinnych niemieckich urzędników- administratorów. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 szary obywatel pieprzy 03.08.08, 22:56 > pieprzysz ty- bawiąc się cudzym nieszczęściem. Pieprznąłeś sobie na mój temat nie zastanawiając się nawet, że pieprzysz. Ponieważ cudze nieszczęście nigdy mnie nie bawiło, to twoje zdanie na mój temat mija się z prawdą, czyli jest rzeczywistym pieprzeniem, a to, że ja rzekomo pieprzę, to tylko twoje urojenie. > kiedy na Polskę 1 września AD 1939 napadnięto, padały głosy że nie warto ginąc > za jakiś tam duperelny Gdańsk, ... > na twoja obrone przemawia jedynie to, ze nie znasz problemu i uległeś reklamie > problemu widzianego okiem; łubu dubu, łubu dubu jarzabka. Zdanie jarząbka mi zwisa. Nie znam go i nie jest mi do niczego potrzebne. Zastanawiam się, co sam masz na obronę swojego pieprzenia na temat mojego rzekomego pieprzenia. Jeżeli dysponujesz tylko zwisem jarząbka, to współczuję. Widzę, że strzelasz z grubej rury do muchy. Jak na polityka, to też pieprzysz i to nielicho. Piszesz tak inteligentnie, ze trudno zrozumieć, co chciałeś powiedzieć. Totalnie zapomniałes udzielić instrukcji do twojego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m- ka tranzytu Apel do GdG i z podwójnym obywatelstwem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 20:07 Mój apel wraz z ośmioma opiniami, został przeniesiony na oślą. Zatem ponawiam go tutaj, bo ma on ścisły związek z "Orlickim" mostem i znakiem b-18. Apel kieruję do stowarzyszenia GdG oraz wszystkich ludzi dobrej woli, zorganizujmy się przecie głupocie. Piszmy po innych forach Śląska, ale też całej Polski o tym precedensie z mostem związanym, i o syndromie głupoty magistrackich nieuków. Trzeba być tępym do kwadratu i nie mieć poczucia odrobiny odpowiedzialności. Mam też prośbę do kibica i innych osób z podwójnym obywatelstwem, piszcie o tym syndromie wszędzie gdzie tylko możliwe również poza granicami Polski. Podobnie jak zrobił to Wałęsa w odpowiednim czasie, pisząc list do robotników w Europie. Ja bym porównała ten syndrom magistrackich do bycia odmieńcem. No cóż powiedzieć, jakąś mnie stworzył Panie taką mnie masz, ale żeby jeszcze z tego robić cnotę, afirmując swoją "sodomo gomorską" odmienność, nie uchodzi, i trzeba mieć nie lada tupet, aby to mimo wszystko robić. No to ułatwmy im tę negatywną popularność skoro tego tak bardzo chcą! Do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beobachter Wypadek budowlany w Częstochowie a most Orlickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:03 Przed chwilą w wiadomościach podano do publicznej wiadomości, że na jednej z budów w Częstochowie, zawalił się świeży "jak świeże bułeczki" strop, a wraz ze stropem spadli w dół dwaj robotnicy budowlani, w wieku od 20 do 25 lat. Nie wiem czy te dwie okołodwudziestki wiekowe nie mają w sobie czegoś proroczego, ale gdybym był na miejscu na którym na szczęście nie jestem, na mostku Orlickiego postawił bym zakaz ruchu w ogóle, i poszedłbym spokojnie spać, bo pora ku temu właściwa i bezdyskusyjnie uzasadniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Wypadek budowlany w Częstochowie a most Orlic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 23:11 a e Los Angeles była trzesienie ziemi ...i co ztego? A na podkarpaciu powodzie....i co..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcG symp. sGdG Re: Wypadek budowlany w Częstochowie a most Orlic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 08:05 > > a e Los Angeles była trzesienie ziemi ...i co ztego? > A na podkarpaciu powodzie....i co..... a to (ztego) dziecino, że o ile tych wymienionych przez ciebie kataklizmów nie można prognozować, to można i należy minimalizować ich skutki. w przypadku obfitych opadów i późniejszych powodzi, należy budować odpowiednie wały ochronne, od który jakaś debilna władza (centralna) odstąpiła (bo to już wiadomo, jak o frankiewiczu który odstąpił "naście lat temu" od budowy obwodnic, pozwalając sobie odebrać unijne pieniądze z powodu równoległego, równorzędnego i bezpłatnego odcinka A-4)). www.um.gliwice.pl/pub/msi/MSI_45_2005.pdf berezowski.ovh.org/listy/A4-1.jpg berezowski.ovh.org/listy/A4-2.pdf wracając do meritum poruszonych przez ciebie kataklizmów, w ich przypadkach możliwe jest jedynie łagodzenie skutków. natomiast co sie tyczy zawalonego stropu w częstochowie i mogącym się zawalić ze 100 % pewnością moście na orlickiego, to mamy do czynienia ze świadomym i z premedytacją czynionym niechlujstwem i nieprzestrzeganiem ustalonych norm, wyliczonych ANALITYCZNIE i OBOSTRZONYCH EMPIRYCZNIE, poprzez tak zwane modelowanie. być może nie wiesz z czym się to je "MODELOWANIE", ale zapewniam cie ze takie mosty- oczywiście w odpowiedniej skali i proporcji poddawane są modelowym obciążeniom, i są dosłownie niszczone po to, żeby wiedzieć do jakiej granicy można się zbliżyć. W PRZEPADKU MOSTU NA ORLICKIEGO, TA DOPUSZCZALNA GRANICA BYWA TRZYKROTNIE PRZEKRACZANA (2 X 20 = 60) ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maRycha Podium zamiast ratować walące się mosty i zdrowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 15:14 slyszalam ze bezradni zgodzili sie choc nie wiadomo skad, przeznaczyc pieniadze na igrzyska zamiast chleba w postaci obwodnic. gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/881400.html "Klękajcie narody"!. Czego ci ludzie w RM są jeszcze skłonni narobić złego, zanim się ich unieszkodliwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okropne Brak snu przy tranzycie, jest dotkliwszy niż głód! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 17:29 Czy to prawda co te osoby piszą: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=82841787 www.forumgliwice.com/viewtopic.php?t=2511&postdays=0&postorder=asc&start=200 Policja powinna podać adres zamieszkania tej desperatki, bo już za dużo spekulacji na ten temat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PURQA Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 23:08 "Ludzie ze stowarzyszenia tłumaczą, że skierowali sprawę do prokuratury, bo magistrat ignorował wszystkie wcześniejsze prośby i petycje. - Żadne rozmowy i argumenty nie trafiały do prezydenta, dlatego zdecydowaliśmy się na tak radykalny krok. Z sądowym nakazem nikt nie będzie dyskutował - mówią". Upływ czasu jest złym prognostykiem dla mostu- ale nie dla sprawy z mostem i znakiem b- 18 związanej. To nie kamera Berezowskiego jest obecnie oczkiem w głowie, ale to co zrobi prokuratura a później Sąd. Prokuratura podobno już chciała wykorzystać błędną kwalifikację czynu (jako nieumyślne) umniejszającą premedytacji z jaką Frankiewicz odnosi się do precedensu. Niestety wszędzie trzeba być prawnikiem lub mieć prawnika, bo jeśli sprawa nie jest polityczna, tylko pochodzi z nadania społecznego albo opozycji, prokuratorzy działają też "na pilota" mając klapki na oczy i uszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w imieniu sGdG Strajk okupcyjny na przyartykułowym forum!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 08:44 Dopóki przez most nie będą jeździć pojazdy zgodnie ze znakiem B- 18 o nominale 20 ton, albo znak ten nie zniknie, lub oznakowanie nie zostanie doprowadzone do stanu jaki tam istnieje: OGŁASZAMY STRAJK OKUPACYJNY PRZY TYM ARTYKULE NA TYM FORUM! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 jasnie hrabia sGdG strajkuje 02.08.08, 14:15 > OGŁASZAMY Przyjmuję do wiadomości jasnie hrabio, że strajkujecie, jednoosobowo i nieodwołalnie. Mam nadzieję, że nie jest to równoczesnie strajk głodowy, a przynajmniej strajk dotyczący zaspakajania głodu wiedzy na temat znaku B-18 i wszelkich zwyrodnień około znakowych. > PRZY TYM ARTYKULE NA TYM FORUM! Jakieś zdziebko łamistrajka przebłyskuje z tego zdania. Co to za strajk, jak mozna zrobić bez przeszkód jakiś skok w bok do innego wątku i innego Forum? Oj, nieładnie panie hrabio, nieładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w imieniu sGdG Re: jasnie hrabia sGdG strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 19:51 SPROSTOWANIE! OGŁASZAMY PROTEST OKUPACYJNY, PRZY TYM ARTYKULE NA TYM FORUM! Co na temat strajku okupacyjnego pisze PWN: sjp.pwn.pl/lista.php?co=Strajk+okupacyjny Może słowo strajk brzmi nieadekwatnie do zaistniałej sytuacji, no to niech będzie "protest okupacyjny", i upoważniamy redaktora Madeję, do powiadomienia o niniejszym, Redakcji "Wyborczej" w Warszawie. Nasz strajk jest strajkiem przeciw skrajnie niebezpiecznej głupocie, zarządzających ruchem na drodze Krajowej, biegnącej przez miasto! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: jasnie hrabia sGdG strajkuje 03.08.08, 14:10 > SPROSTOWANIE! > > OGŁASZAMY PROTEST OKUPACYJNY, PRZY TYM ARTYKULE NA TYM FORUM! Powtarzasz sie jasnie hrabio, więc i ja powtarzam. Jakieś zdziebko łamistrajka przebłyskuje z tego zdania. Co to za strajk, jak mozna zrobić bez przeszkód jakiś skok w bok do innego wątku i innego Forum? Oj, nieładnie panie hrabio, nieładnie! > Nasz strajk jest strajkiem przeciw skrajnie niebezpiecznej głupocie, zarządzają > cych ruchem na drodze Krajowej, biegnącej przez miasto! Jak znam życie to ta skrajna głupota dotyczy dokładnie całego społeczeństwa. Czyzbys chciał je wymienić jaśnie hrabio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary obywatel Re: jasnie hrabia sGdG strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 14:25 > > Jak znam życie to ta skrajna głupota dotyczy dokładnie całego > społeczeństwa. Czyzbys chciał je wymienić jaśnie hrabio? > moglbys to jakos rozwinac, bo nie tylko hrabia ale nikt nie pojmie co masz na mysli? czyzby cale spoleczenstwo zarzadzalo ruchem? zastanowze sie w jakiej kwestii sie wypowiadasz, i nie rób "pomyj"! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: jasnie hrabia sGdG strajkuje 03.08.08, 23:09 > > Jak znam życie to ta skrajna głupota dotyczy dokładnie całego > > społeczeństwa. Czyzbys chciał je wymienić jaśnie hrabio? > moglbys to jakos rozwinac, bo nie tylko hrabia ale nikt nie pojmie co masz na mysli? Czy mam rozwinąć pojęcie skrajnej głupoty, czy pojęcie dokładnie całego społeczeństwa? Bo że wymienić społeczeństwa się nie da, to chyba nie trzeba tłumaczyć? > czyzby cale spoleczenstwo zarzadzalo ruchem? A czy ja coś takiego sugerowałem? Jak łatwo zauważyć, nawet z pozycji szarego obywatela, nikt nie jest wszechwiedzący i nieomylny, a więc niewątpliwie w jakimś stopniu głupi. Jeżeli jakis hrabia uważa, że należy każdego karać za brak wszechwiedzy i nieomylności, to cos tu jest nie tak w jego rozumowaniu. > zastanowze sie w jakiej kwestii sie wypowiadasz, i nie rób "pomyj"! Ja to robie każdorazowo przed każdym wpisem, czego życzę zarówno hrabiemu, jak i szaremu obywatelowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bieda z nędzą Watek co prawda jest o moście, a ludzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 10:24 A ludzie mieszkający przy tranzycie? Most sie liczy- bo można postawić znak. A kto zwróci ludziom ich zmarnowane zdrowie. Jedni hulaszcze życie przy grilu i piwsku żernikują, żerując na cudzym nieszczęściu któremu są asami winni. Miejcie przynajmniej tę świadomość kaci i mordercy, że my jesteśmy tego waszego umyślnego draństwa świadomi. Wiedzcie przynajmniej to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m- ka centrum Gliw Re: Watek co prawda jest o moście, a ludzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 13:32 Kabaret "Koń Polski" w jednym ze swoich skeczy, w sposób adekwatny odzwierciedla to, co w praktyce dzieje się w XXI wieku- w gliwickim centrum miasta, jakiej koegzystencji poddano mieszkańców razem z jeżdżącymi- NON STOP, DZIEŃ I NOC- tirami. Ludzie, budzeni nieustannie w nocy, wstają rano bardziej zmęczeni niż się położyli. Niestety nie każdy może w pracy wypocząć, pracując w Urzędzie Miejskim Gliwice. Teraz coś przynajmniej coś na ten temat sie pisze w mediach, ale to nie troska o ludzi- a o most o nośności ustalonej na poziomie 20 ton, wziął górę w tym sporze, w którym despotyczny prezydent bez liczenia się z ludzkimi prawami a nawet ludzką godnością, czyni zamach na podstawową komórkę społeczną jaka jest pojedyncza rodzina i człowiek jako jednostka podstawowa. "Koń Polski" w sposób humorystyczny ukazuję mentalność prostaka, według którego maskę przeciwgazową trudniej zrobić, niż powołać na świat człowieka. Ot mentalność godna prezydenta Gliwic, i całej plejady osób i instytucji najważniejszych w Państwie, do których kierowano skargi i błagalne apele o pomoc, nie dostrzegających tego swoistego "holokaustu XXI wieku", albo świadomie go afirmującego! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Watek co prawda jest o moście, a ludzie? 03.08.08, 23:22 > Niestety nie każdy może w pracy wypocząć, pracując w Urzędzie Miejskim Gli > wice. Bywam czasem w urzędzie i nigdy nei widziałem, żeby ktoś wypoczywał, chyba ze petenci w kolejkach do okienka. Twoja wypowiedź, to prawdziwszy kabaret niz "Koń Polski". > prezydent bez liczenia się z ludzkimi prawami a nawet > ludzką godnością, czyni zamach na podstawową komórkę społeczną Kabaretu ciag dalszy? Juz widzę, jak macha reką z jakimś niebezpiecznym narzędziem do podstaiownej rodziny petentów. > Ot mentalność godna prezydenta Gliwic Jak na razie, to widzę jakąś durnowatą mentalnośc tzw. mieszkanki centrum, która nie ma nic wspólnego z prezydentem. > do których kierowano skargi i błagalne apele o pomoc, nie > dostrzegających tego swoistego "holokaustu XXI wieku", albo świadomie go afirm > ującego! A kto ci naopowiadał bzdur, że nie dostrzegają? Dostrzsegają, widzą i troskają się. Niestety na tym koniec. Jesteś jedną z 13 mln osób narażonych na działania tirów. Niekoniecznie musisz byc pierwszą wysłuchaną i zaspokojona. A może jesteś na szarym końcu? Współczuję i to by było na tyle. Dość oszołomstwa i pchania się do czołówki tej kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 kolejny bereklon, jak bieda z nędzą 03.08.08, 23:14 > A kto zwróci ludziom ich zmarnowane zdrowie. Pytasz, jakbys nie wiedziała. > Miejcie przynajmniej tę świadomość kaci i mordercy Nie bredź, bo nie przystoi. Sama jesteś kowalem swojego losu. Nikt ci nie każe klepać biedy z nędzą. To twój świadomy wybór. > my jesteśmy tego waszego > umyślnego draństwa świadomi. Wy, to znaczy kto? Pan Bóg? Prezydent Polski? Premier? Któryś minister? W Polsce na działanie tirów narażonych jest codziennie 13 mln ludzi! Czy winni są ci pozostali w liczbie 27 mln? > Wiedzcie przynajmniej to! Bardzo cienka jest twoja wiedza, a raczej niewiedza. Przy takiej cieniźnie nie dziwię się, że klepiesz biedę z nędzą. Odpowiedz Link Zgłoś
bereklon Re: kolejny bereklon, jak bieda z nędzą 04.08.08, 23:12 niechce nic mówic ale pan pr51 znów bredzi bo berezowski ma racje z tym mostkiem Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: kolejny bereklon, jak bieda z nędzą 05.08.08, 09:13 > bo berezowski ma racje z tym mostkiem Nie ma racji. Nigdy nie miał i miec nie będzie, bo jest za cienki, żeby w ogóle wiedzieć o co biega z tym mostkiem. > niechce nic mówic ale pan pr51 znów bredzi Jeszcze ani razu mi sie to nie udało, czego nie można powiedzieć o tobie. Tym razem nie nabredziłeś, bo toje zdanie jest tak krótkie, że praktycznie w ogóle nie zawiera żadnej istotnej tresci oprócz streszczenia powtórki z typowej bredni bereklonów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfendaczek Po prostu trzeba mieć równo pod sufitem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 18:19 > > Nie ma racji. Nigdy nie miał i miec nie będzie, bo jest za cienki, > żeby w ogóle wiedzieć o co biega z tym mostkiem. > Takie bajery to pociskaj swojej teściowej- klepiac ją po dpuie, albo sąsiadce, które co najwyżej jeździły taczką po budowie. Za ten znak i za ten cały precedens z tym związany, FRANCO-0waty zapłaci stanowiskiem! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Po prostu trzeba mieć równo pod sufitem! 06.08.08, 18:51 > Za ten znak i za ten cały precedens z tym związany, FRANCO-0waty zapłaci stanow > iskiem! Odpowiem jak dziecku, bo na powaznie sie nie da: obiecanki cacanki a głupiemu sfendaczkowi radość. > Takie bajery to pociskaj swojej teściowej- klepiac ją po dpuie Masz jakieś zbereźne myśli i nie umiesz się zdecydować, czy chcesz kogos pociskać, czy tylko klepać. Jak się zdecydujesz to jest miejsce na dyskusję usenet.gazeta.pl/usenet/0,48200.html? group=pl.soc.seks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: kolejny bereklon, jak bieda z nędzą IP: *.dip.t-dialin.net 07.08.08, 23:46 > > bo berezowski ma racje z tym mostkiem > > Nie ma racji. Nigdy nie miał i miec nie będzie, bo jest za cienki, > żeby w ogóle wiedzieć o co biega z tym mostkiem. Jesteś uparty jak psedskolak:-) > Jeszcze ani razu mi sie to nie udało, czego nie można powiedzieć o > tobie. Czyli jak zawsze totalna porażka:-) > > niechce nic mówic ale pan pr51 znów bredzi > Tym razem nie nabredziłeś, bo toje zdanie jest tak krótkie, Typowe monologowe bredzenie:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: kolejny bereklon, jak bieda z nędzą 08.08.08, 08:34 > Jesteś uparty jak psedskolak:-) Zazdrość oseska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierszoklecxhta Most na Orlickiego ugina się, 2 tony- ma w zapasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:42 Most na Orlickiego ugina się! Most na Orlickiego ugina się! Cztery tony- minus- ma "w zapasi"! Dlatego- niedługo- rozsypie się! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Most na Orlickiego ugina się, 2 tony- ma w za 06.08.08, 18:54 Wytłumaczę jak dziecku: Nie do rymu, nie do taktu, wsadź se ... do kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Most na Orlickiego ugina się, 2 tony- ma w za IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.08, 23:09 pr51 nadup....: > Wytłumaczę jak dziecku: > Nie do rymu, nie do taktu, > wsadź se ... do kontaktu. > Wytłumaczę jak szkapie: Kiedy chcesz kontaktu, pilnuj własnego zadku:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 wynurenia starego konia pseudokibica 08.08.08, 08:35 > Wytłumaczę jak szkapie: Stary koń poucza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic rozmazana szkapa z pr51:-) IP: *.dip.t-dialin.net 08.08.08, 10:50 napisała: > > Wytłumaczę jak szkapie: > > Stary koń poucza? > wcześniej: > Jesteś uparty jak psedskolak:-) Zazdrość oseska? Oto absurdalne bredzenie bredzia:-))) Tylko żeby zaliczyć kolejne paranoje i sobie ulżyć;-( Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 pseudokibic inteligentny inaczej odkrywa 09.08.08, 17:35 > Oto absurdalne bredzenie bredzia:-))) > Tylko żeby zaliczyć kolejne paranoje i sobie ulżyć;-( Oto absurdalne bredzenie pseudokibica, żeby tylko zaliczyc kolejnego posta, zamiast sobie ulżyć w kiblu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remigiusz Doszły mnie słuchy, że jest objazd Nadrzeczną! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 20:49 Czy to prawda, że dupochronnie Frankiewiczowi podpowiedziano objazd tirów ulicą Nadrzeczną? Czy ktoś coś o tym słyszał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacoppo Po roku czasu, Gliwice nadaja ton znakiem B- 18 ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 19:07 Warto ten temat rozpropagować tam gdzie minionego lata frankiewiczowe rozpuszczały wici o rzekomo wyższości Gliwic nad innymi miastami Śląska, dzięki "FRANCO"watemu! A niech zobaczą do czego ten człowiek doprowadzić może! Niech widzi Polska, Europa, Świat, jakiego oszołoma mamy na lokalnym stolcu, wbrew woli mieszkańców, którzy z tego powodu przestali chodzić na wybory, i to na dodatek od 17 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 jacoppo lubi bredzić 08.08.08, 19:18 Jacoppo! Czy bredzenie sprawia ci przyjemność? Pieprzysz jak małe dziecko, że Frankiewicza wybrały jakies krasnoludki i jakąś grupkę oszołomów nazywasz szumnie mieszkańcami, a są tylko grupką krzykaczy uzurpatorów. Kapujesz dzieciaczku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://www.monitor Czy Frankiewicz jest jeszcze prezydentem Gliwic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 10:18 Na tak zwanym "zachodzie"- nie tylko Europy, tego typu lobbowanie przez funkcjonariusza publicznego (art. 231 kk) jak to jawnie robi Frankiewicz, zostałby natychmiast zawieszony na zajmowanym stanowisku, i w trybie przyspieszonym sądzony. Może ten artykuł - www.monitorprawniczy.pl/index.php?mod=m_artykuly&cid=20&id=571 rozszerzy horyzonty myślowe "wybornego" i jego "wybornych". Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Gość o móżdżku monitora? 09.08.08, 17:38 > Na tak zwanym "zachodzie"- nie tylko Europy, tego typu lobbowanie przez funkcjo > nariusza publicznego (art. 231 kk) jak to jawnie robi Frankiewicz, zostałby nat > ychmiast zawieszony na zajmowanym stanowisku Czegos tu nie rozumiem. Frankiewicz lobbuje za Frankiewiczem i z tego powodu ma byc zawieszony? Gośćc o móżdżku monitora ma jakies migawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieszek Re: Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 16:26 > > Dlaczego wszechmocny frankiewicz, nie nakazał ZDM aby tam wstawili znak 50 ton > ? Skoro ten most jest taki dobry, zdolny wytrzymać większe obciążenie, to dlaczego postawiono tam znak, którego nikt nie przestrzega, a przez to nieprzestrzeganie rodzi wiele innych patologicznych społecznie następstw. Takie będą rzeczypospolite, jakie młodzieży chowanie! Zatem uchowaj nas na przyszłość Panie! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most 09.08.08, 17:40 > Skoro ten most jest taki dobry, zdolny wytrzymać większe obciążenie, to dlaczeg > o postawiono tam znak, którego nikt nie przestrzega Rzniesz głupa, czy o drogę pytasz? Poczytaj sobie, to się dowiesz, że to z powodu dupochroństwa urzędników. Stawiają znak 20 t tak na wszelki wypadek, bo jakby coś się stało, to są kryci, a ludzie nie ch się sami martwią co zrobić w tym fantem, a oszołomy to nawet się tym podniecają, co łatwo zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opserfer Znak bezwzględnego stosowania na wszelki słuczaj?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 18:10 Stawiają znak 20 t tak na > wszelki wypadek, bo jakby coś się stało, to są kryci, a ludzie nie > ch się sami martwią co zrobić w tym fantem, a oszołomy to nawet się > tym podniecają, co łatwo zauważyć. BEZWZGLĘDNIE, NIE, PRZYJACIELU! RUCH NA DRODZE- TO NIE ZABAWA W OŁOWIANYCH ŻOŁNIERZYKÓW. TY MOŻESZ SOBIE TAK PISAĆ, BO Z TWEGO PISANIA NIC NIE WYNIKA, NAWET NIE WIADOMO KOMU TĘ GŁUPOTĘ PRZYPISAĆ?, CZY FRANKOKLONOM CZY BEREKLONOM, ALE ODPOWIEDZIALNY ZA TE ZABAWĘ JEDNOOSOBOWO "PREZENTER" (od zbierania prezentów), NIE BĘDZIE SIĘ MÓGŁ TAK IDIOTYCZNIE TŁUMACZYĆ. JEŚLIBY COŚ SIĘ TRAGICZNEGO WYDARZYŁO- JAK SŁUSZNIE ZAUWAŻYŁEŚ, TO ODPOWIEDZIALNY JEDNOOSOBOWO W/W, ZOSTANIE POCIĄGNIĘTY DO ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA "NABIAŁ"! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 juz sie jeden oszołom podniecił 09.08.08, 23:09 > > ch się sami martwią co zrobić w tym fantem, a oszołomy to nawet się > > tym podniecają, co łatwo zauważyć. > BEZWZGLĘDNIE ... Tak sie podniecił, że nawet pisze dużymi literami! Nie dość, że oszołom, to jeszcze krzykacz. > TY MOŻESZ SOBIE TAK PISAĆ, BO Z TWEGO PISANIA NIC NIE WYNIKA, NAWET > NIE WIADOMO KOMU TĘ GŁUPOTĘ PRZYPISAĆ?, Przykre! Opserfer jest za głupi, żeby znaleźć odpowiedzialnego urzędnika. Jakby chciał, to by znalazł, a nie bredził trzy po trzy. > JEŚLIBY COŚ SIĘ TRAGICZNEGO WYDARZYŁO- JAK SŁUSZNIE ZAUWAŻYŁEŚ, TO ODPO > WIEDZIALNY JEDNOOSOBOWO W/W, ZOSTANIE POCIĄGNIĘTY DO ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA > "NABIAŁ"! Jakis zboczeniec z opserfera z nabiałem w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
quilheure Re: Znak bezwzględnego stosowania na wszelki słuc 10.08.08, 12:19 Gość portalu: opserfer napisał(a): > Stawiają znak 20 t tak na > > wszelki wypadek, bo jakby coś się stało, to są kryci, a ludzie nie > > ch się sami martwią co zrobić w tym fantem, a oszołomy to nawet się > > tym podniecają, co łatwo zauważyć. > > > BEZWZGLĘDNIE, NIE, PRZYJACIELU! > RUCH NA DRODZE- TO NIE ZABAWA W OŁOWIANYCH ŻOŁNIERZYKÓW. > > TY MOŻESZ SOBIE TAK PISAĆ, BO Z TWEGO PISANIA NIC NIE WYNIKA, NAWET > NIE WIADOMO KOMU TĘ GŁUPOTĘ PRZYPISAĆ?, CZY FRANKOKLONOM CZY BEREKLONO > M, ALE ODPOWIEDZIALNY ZA TE ZABAWĘ JEDNOOSOBOWO "PREZENTER" (od zbierania > prezentów), NIE BĘDZIE SIĘ MÓGŁ TAK IDIOTYCZNIE TŁUMACZYĆ. > > JEŚLIBY COŚ SIĘ TRAGICZNEGO WYDARZYŁO- JAK SŁUSZNIE ZAUWAŻYŁEŚ, TO ODPO > WIEDZIALNY JEDNOOSOBOWO W/W, ZOSTANIE POCIĄGNIĘTY DO ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA > "NABIAŁ"! > A ty dalej nie znasz netykiety. Duże litery=krzyk. To że krzyczysz nie znaczy że masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opserfer Duże litery=krzyk. A to akurat dobrze się składa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 12:41 > > A ty dalej nie znasz netykiety. Duże litery=krzyk. > > To że krzyczysz nie znaczy że masz rację. > > To jest wołanie na ratunek! To jest swoiste LARUM ! Jeśli więc duże litery = krzyk, to wszystko bardzo dobrze się składa. Czy ja mam rację? Dla każdego zawodowego kierowcy i rozumującego logicznie nie kierowcy, przesądza o tym bezwzględnie Kodeks Ruchu Drogowego, a konkretnie wykładnia interpretacyjna znaku B- 18 ("B" - od słowa - BEZWZGLĘDNEGO PRZESTRZEGANIA) drogowe.republika.pl/zak.htm - pozycja 20, brzmiąca następująco: "B-18 Zakaz wjazdu pojazdów o rzeczywistej masie całkowitej ponad ... ton Oznacza, że wjazd na drogę wszelkich pojazdów o rzeczywistej masie całkowitej przekraczającej wielkość podaną na znaku jest zabroniony. Rzeczywista masa całkowita pojazdu to masa pojazdu + masa towaru, który jest nim przewożony. W przypadku zespołu pojazdów zakaz dotyczy ich łącznej masy". DYGRESJA; Jeśli kiedyś przyjdzie ci zagrać z własnym dzieckiem w karcianą wojnę, w której jest zasada że Król jest starszy od Damy, a Dama od Waleta, to wiedz że przegrywając nie możesz tych zasad zmieniać- uznając ze Walet jest równie piękny i silny jak Król, chociaż to tylko zabawa! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Duże litery=krzyk. A to akurat dobrze się skł 10.08.08, 15:12 > > To że krzyczysz nie znaczy że masz rację. > To jest wołanie na ratunek! To jest swoiste LARUM ! Przed własną głupotą krzyk ci nie pomoże. ("B" - od słowa - BEZWZGLĘDNEGO PRZESTRZEGANIA) Raczej B od bredzenia bereklonów bez bożego błogosławieństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsypa-ński Pamiętacie słowa Urbana "rząd się sam wyżywi"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 23:21 Stawiają znak 20 t tak na > wszelki wypadek, bo jakby coś się stało, to są kryci, a ludzie nie > ch się sami martwią co zrobić w tym fantem. "Niech na całym świecie wojna - Byle nasza wieś zaciszna, Byle nasza wieś spokojna!" {Wyspiański - WESELE"] A jak "ruski" przyjdzie jutro ściągnąć żywcem z nutrii futro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlojder Jak on moze spokojnie spać z takim obciążeniem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 23:43 Po zawaleniu się dachu w hali MTK i śmierci 56 niewinnych ludzi, wybuchu na kopalni Halemba i śmierci kilkudziesięciu górników, zawaleniu się balkonu na Mikołowskiej, zwaleniu się wiaduktu nad torami z Krakowa do Pragi itd, itp, etc, gdzie w ewidentny sposób dopuszczono się świadomie do naruszenia zasad bezpieczeństw, zaś winę za spowodowaną śmierć ponoszą konkretni ludzie, w Gliwicach na Drodze Krajowej dochodzi nadal do permanentnego łamania przepisów w ruchu drogowym, w ilości mierzonej na kilka tysięcy razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 niedorobiony szlojder 10.08.08, 15:17 > w Gliwicach na Dro > dze Krajowej dochodzi nadal do permanentnego łamania przepisów w ruchu drogowym > , w ilości mierzonej na kilka tysięcy razy dziennie. Jakis niedorobiony ten twój rachunek. Co to, na innych drogach nikt nie łamie żadnych przepisów? Twój rachunek też nardzo skromny. Jak w mieście jest 10 tys. pojazdów, to każdy codziennie kilka razy łamie prawo, a to jedzie za szybko, a to parkuje gdzie popadnie, a to skręca w lewo przez ciąłą linię itd. itp. A ty fujaro uczepiłeś się jednego znaku. Nie wstyd ci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic zwichrowana fujara pr51;-) IP: *.dip.t-dialin.net 10.08.08, 15:44 A ty fujaro uczepiłeś się > jednego znaku. Nie wstyd ci? No właśnie nie wstyd ci fujaro, to przeczytaj ponownie ale ze zrozumieniem ynteligencie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=83215864&a=83222155 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacoppo Jedno wielkie błędne koło z tym znakiem i mostem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 09:54 > > Dlaczego wszechmocny frankiewicz, nie nakazał ZDM aby tam wstawili znak 50 ton > ? No właśnie, dlaczego? Przynajmniej kierowcy tych ciężarówek, o ciężarze powyżej 50 ton, brali by sobie na wstrzymanie. Ale i tak, skoro nie ma znaku uprzedzającego, ze wskazaniem możliwości objazdu, to gdzie taki TIR ma wjechać, kiedy kierowca nie zna miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 nierozgarnięty jacoppo 10.08.08, 15:19 > Przynajmniej kierowcy tych ciężarówek, o ciężarze powyżej 50 ton, brali by sobi > e na wstrzymanie. Jak ktoś nielegalnie wozi ponad 50 t, to myślisz, że przestraszy się jakiegos głupiego znaku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej nierozgarnięty jacoppo rozgarnięty jak szlam- 'pr" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 19:19 > > Jak ktoś nielegalnie wozi ponad 50 t, to myślisz, że przestraszy się > jakiegos głupiego znaku? > jesli kierowca 'bombowca' wiezie ponad 50 ton, i widzi znak b- 18 (20 ton) oraz to ze mimo wszyskto jezdzi po moscie wszystko jak leci, no to ma w dpuie znak i wszystkich wkolo. bo w takiej sytuacji dziaia prawo tłumu, którego zadna sila nie jest w stanie okielzac. jesli jednak stal by tam zank B- 18 o parametrze 50 ton, to wówczas kierowca pojadu o masie powyzej 50 ton, byłby skazany na działanie w pojedynke, a wowczas odwaga uchodzi jak powietrze z dziurawego kola. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Maciej niepoprawny marzyciel 10.08.08, 23:06 > jesli jednak stal by tam zank B- 18 o parametrze 50 ton, to wówczas kierowca po > jadu o masie powyzej 50 ton, byłby skazany na działanie w pojedynke, a wowczas > odwaga uchodzi jak powietrze z dziurawego kola. Chcesz przegonić profesora mniemanologii stosowanej? Co by było gdyby na moscie rosły grzyby. Jakaś nowa religia, że kierowcy będą się modlić na widok znaku 50 t? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitmos Jak się niema czego pisać, się nie pisze, i siema! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 08:43 > > Chcesz przegonić profesora mniemanologii stosowanej? Co by było > gdyby na moscie rosły grzyby. Jakaś nowa religia, że kierowcy będą > się modlić na widok znaku 50 t? > Zgodnie z obstrukcją, ale bez przesady! www.dziennik.pl/files/archive/00107/fr_POs_107917g.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Jak się niema czego pisać, się nie pisze, i s 12.08.08, 00:17 > Zgodnie z obstrukcją, ale bez przesady! > www.dziennik.pl/files/archive/00107/fr_POs_107917g.jpg Myslałem, ze polecisz jakiś inteligentny rysuneczek, a nie jakieś porąbane spamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszk. tranzytu Re: Jak się niema czego pisać, się nie pisze, i s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 08:17 > > Zgodnie z obstrukcją, ale bez przesady! > > www.dziennik.pl/files/archive/00107/fr_POs_107917g.jpg > > Myslałem, ze polecisz jakiś inteligentny rysuneczek, a nie jakieś > porąbane spamy. > tak jest. trzymasz się wyjatkowo tej instrukcji www.dziennik.pl/files/archive/00107/fr_POs_107917g.jpg jak pijany płotu Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 mieszniec tranzytu fantazjuje jak pijany u płotu 12.08.08, 16:57 > tak jest. trzymasz się wyjatkowo tej instrukcji Widocznie jestes za głupi żeby pojąć, że nigdy nie trzymałem się żadnej idiotycznej instrukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerecht Nie ma pieniędzy na walące się mosty, są na Podium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 11:42 Czyż to nie kretyńskie PO- dejście?, zamiast chleba igrzyska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusy Kto odpowiada za Drogi Krajowe w Gliwicach!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 22:06 Aby się więcej nie przewracano przez GDDKiA (bo już słać chce od tego), wyjaśniam jak krowie na miedzy, kto za co odpowiada. berezowski.ovh.org/otrzymane/odpgddkia10.jpg I nauczcie się tego tumany, bo więcej powtarzać nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 kusy jak krowa na miedzy nie będzie powtarzać 10.08.08, 23:11 > berezowski.ovh.org/otrzymane/odpgddkia10.jpg Kusa krowa na miedzy odkryła Amerykę! Jakoś kuse te Gliwice, skoro nikt jeszcze tego pisma nie zrealizował. Że trzeba wyznaczyć objazd, to potrafi napisać każdy głupek. Ale ten sam głupek go nie wyznaczy, bo go po prostu nie ma. > I nauczcie się tego tumany, bo więcej powtarzać nie będę. Naucz się kusa krowo na miedzy, ze zanim coś zacytujesz, to pomysl, czy to ma sens. Berezowski jeszcze sie nie nauczył, że swoimi pismami wielokrotnie odkrył Amerykę. Może kusesmu to sie uda, jak czasem pomysli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opserfer Re: kusy jak krowa na miedzy nie będzie powtarzać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 08:49 Że trzeba wyznaczyć objazd, > to potrafi napisać każdy głupek. Ale ten sam głupek go nie wyznaczy, > bo go po prostu nie ma. > Mam nadzieję że przeczyta tę opinię pr51 (albo ktoś im to pokarze) przedstawiciel Ministra Transportu, GDDKiA, no albo sam redaktor Madeja z Gazety Wyborczej. Arogancja, tupet, nonszalancja gliwickiego prezia sięgają granic absurdu. I proszę mi nie pisać że prezio o tym nic nie wie! Odpowiedz Link Zgłoś