Gość: guru! Rada Osiedlowa "Śródmieście" ipiczmentu winna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 20:54 Jeśli Rada Ośiedlowa Sródmieście nie doprowadzi do IPICHMENTU Frankiewicza, to znaczy że są cienkie bolki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszk. tranzytu W Marciszowie na Dolnym Śląsku zawalił się most. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 22:40 W Marciszowie powiecie kamiennogórskim- na Dolnym Śląsku- POLSKA, zawalił się most, bo nie przestrzegano ani nie egzekwowano "dupochronnych znaków" (tak nazywanych w Gliwicach) BEZWZGLĘDNEGO PRZESTRZEGANIA B- 18. W chwili zawalenia się mostu przejeżdżała ciężarówka z drzewem. Na szczęście nikomu nic się nie stało, ale samochód zawisł na konstrukcji która się zawaliła. Na miejscu są strażacy. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: W Marciszowie na Dolnym Śląsku zawalił się m 10.11.08, 18:40 > W Marciszowie powiecie kamiennogórskim- na Dolnym Śląsku- POLSKA, zawalił się > most, bo nie przestrzegano ani nie egzekwowano "dupochronnych znaków" (tak nazy > wanych w Gliwicach) BEZWZGLĘDNEGO PRZESTRZEGANIA B- 18. W gdzieśtam w dowolnei wybranym powiecie w dowolnym województwie w Polsce ktoś pierdnął na Forum, bo nie wyegzekwowano od niego dupochronnych zasad przyzwoitości i netykiety. > Na miejscu są strażacy. Na miejscu sa admini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszk. tranzytu Na Portowej urzadzono kpiny z ludzi i kodeksu drog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 08:35 Wprowadzono tam fikcyjny nakaz zawracania. Chyba zawracania głowy! Radny wystosował pismo w tej sprawie: berezowski.neostrada.pl/wyslane/wniosek103.pdf A tu są zdjęcia z Portowej: img360.imageshack.us/img360/46/dscn2273eu3.jpg img360.imageshack.us/img360/7053/dscn2275mv3.jpg img360.imageshack.us/img360/563/dscn2281hu4.jpg img148.imageshack.us/img148/968/dscn2285ja7.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Na Portowej urzadzono kpiny z ludzi i kodeksu 10.11.08, 18:42 > Wprowadzono tam fikcyjny nakaz zawracania. Chyba zawracania głowy! > Radny wystosował pismo w tej sprawie: Tam, to znaczy gdzie pacanie? Jak małpa powtarzasz te same bzdety we wszystkich wątkach, a nawet zapomniałeś poprawić tytuł. Napisz coś inteligentnego, a jak nie potrafisz, to nie bredź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kural gdzie?, jak w tytule schetynowy pomiocie!PoRtOwA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 08:24 > > Tam, to znaczy gdzie pacanie? gdzie?, jak w tytule schetynowy pomiocie! www.dziennik.pl/files/archive/00107/fr_POs_107917g.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 dupek o ksywie kural z kompleksem Schetyny 11.11.08, 10:05 > > Tam, to znaczy gdzie pacanie? > > gdzie?, jak w tytule schetynowy pomiocie! Tytuł mam wyrazisty. I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: superniania Przed chwilą przejeżdżał tir ledwo się wlokący. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 11:39 Przed chwilą przejeżdżał tir- ledwo się wlokący, doładowany do tego stopnia, że tylne koła były zasłonięte skrzynią załadunkową po same osi. To nawet nieznająca się baba wiem że jest tego za dużo. Policja i władze miasta udają że tego nie widzą. Ile jeszcze czasu będziecie tak udawać, że tego nie widzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Przed chwilą przejeżdżał tir ledwo się wlokąc 13.11.08, 12:31 > Przed chwilą przejeżdżał tir- ledwo się wlokący, doładowany do tego stopnia, że > tylne koła były zasłonięte skrzynią załadunkową po same osi. > To nawet nieznająca się baba wiem że jest tego za dużo. > Policja i władze miasta udają że tego nie widzą. > Ile jeszcze czasu będziecie tak udawać, że tego nie widzicie? Ty tez udajesz, że coś robisz. Czemu nie zadzwoniłaś na policję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert tia .............. bo to byl wyjatkowy widok? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 16:25 > > Ty tez udajesz, że coś robisz. Czemu nie zadzwoniłaś na policję? dzwoniac dzwoncu na policje, stracilaby baba w jednym dniu cala wyplate. kapujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: tia .............. bo to byl wyjatkowy widok 17.11.08, 10:09 > dzwoniac dzwoncu na policje, stracilaby baba w jednym dniu cala wyplate. kapujesz? Kapuję, że otrzymałem odpowiedź co najmniej zidiociałą. Ma czas oglądać, a nie ma czasu zadzwonić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuzyn schetyniaku piszą ci o szmalcu a nie o czasie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 23:02 > > dzwoniac dzwoncu na policje, stracilaby baba w jednym dniu cala > wyplate. kapujesz? > > Kapuję, że otrzymałem odpowiedź co najmniej zidiociałą. Ma czas > oglądać, a nie ma czasu zadzwonić? kto cie rzezbił ze cie tak spiartolil? Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: schetyniaku piszą ci o szmalcu a nie o czasie 18.11.08, 00:02 > kto cie rzezbił ze cie tak spiartolil? Na pytania inteligentne inaczej sensowne odpowiedzi nie istnieją, a zidiociałe możesz sobie sam wymyślić. Kapujesz bereklonku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszk. tranzytu Ostatnie ostrzezenie prezydenta Gliwic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 09:57 www.bankier.pl/wiadomosc/Referendum-ws-odwolania-prezydenta-Olsztyna-zakonczone-1863939.html Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 przygłupi mieszk. tranzytu sugeruje gwałt 17.11.08, 10:11 > www.bankier.pl/wiadomosc/Referendum-ws-odwolania-prezydenta- Olsztyna-zakonczone-1863939.html Sugerujesz, że nasz prezio powinien kogoś zgwałcić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: przygłupi mieszk. tranzytu sugeruje gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 23:07 > > Sugerujesz, że nasz prezio powinien kogoś zgwałcić? > twoj prezio gwalci "PRAWO DO MIESZKANIA", wszystkich bez wyjatku ponad pięciuset osob- mieszkancow tranzytu, podpisanych pod zbiorowym protestem do RPO! reszta mieszkancow moze jest nieswiadoma, ale ci co sie podpisali wytykaja zbrodniarzowi ze lamie prawo, a on pisze na forum ze swistak coś tam coś tam ze sreberkami@ To jest GRANDA BANDA! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Jakis kuzyn idiotów-oszołomów bredzi 18.11.08, 00:06 > twoj prezio gwalci "PRAWO DO MIESZKANIA", Po mojemu jest to samogwałt lokatorów-oszołomów, którzy uparli się mieszkać przy Wyszyńskiego, bo tanio i w centrum i szukają jelenia, co się podłoży i orzeknie, że to jego wina, a nie tych oszołomów. > reszta mieszkancow moze jest nieswiadoma, ale ci co sie podpisali wytykaja zbro > dniarzowi ze lamie prawo Jakis kuzyn idiotów-oszołomów bredzi, że jest rzekomo jakis zbrodniarz, co z uporem robi im na złość. A może sami wyłożą kasę na obwodnicę i skończy się ich cierpiętnicza dola? - Jeśli mędrcy zawodzą, to nie znaczy, że głupcy zbawią świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maRysia Prezydent RP w Gliwicach a naszego wójta nie było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 17:44 Prezydent RP był w dniu dzisiejszym w Gliwicach, ale wójta Gliwic na tym spotkaniu ponoć nie było. Czyżby gdzieś coś otwierano, i nie było innego uprawnionego operatora nożyczek? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=87382382 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soroń Nosił "wilk razy kilka", i wydarzyła się Halemba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 22:28 "Pożar w HALEMBIE" w drugą rocznicę tragedii.". miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,5976868,Pozar_w_Halembie_w_druga_rocznice_katastrofy.html Gliwickim mostom i lodziarzowi znowu się upiekło! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 kolejny idiota szuka pretekstu, żeby zaistnieć 22.11.08, 10:32 > "Pożar w HALEMBIE" w drugą rocznicę tragedii.". > Gliwickim mostom i lodziarzowi znowu się upiekło! Boraczek soroń podpalił niewłaściwy obiekt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starka Re: kolejny idiota szuka pretekstu, żeby zaistnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 00:25 > > Boraczek soroń podpalił niewłaściwy obiekt? umisz patrzec?, to patrz sie stracić chopie! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: kolejny idiota szuka pretekstu, żeby zaistnie 25.11.08, 23:21 > umisz patrzec?, Nie zauważyłaś? Tyle lat żyjesz, a rżniesz głupa? A ja zobaczyłem fasia, jak w tytule. > to patrz sie stracić chopie! Lepiej widzieć tego fasia i go wypunktować. To ma więcej sensu niż się stracić. Kapujesz starko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszk. tranzytu W dniu wczorajszym radio katowice robilo sondaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 22:06 w dniu wczorajszym radio katowice wysluchalo zalow mieszkancow, odnosnie odstapienia od wdrożenia w zycie projektu drogowego, w czasie wywiadu prezydent Gliwic, staral sie nie wspominac slowem o moscie na orlickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: W dniu wczorajszym radio katowice robilo sond 25.11.08, 23:23 > w czasie wywiadu prezydent Gliwi > c, staral sie nie wspominac slowem o moscie na orlickiego A po kie licho miał wspominać? Zeby wymienić, kto za tym stoi? A stoi Kaczyński, Tusk, kilku ministrów i dyrektorów centralnych instytucji. To po co ma się im narażać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gleiwitzer Przed dwudziestu laty zakaz wjazdu traktorem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 10:25 Na spotkaniu Radia Katowice z prezydentem i mieszkańcami Gliwic, prezydent i jego świta argumentowali- trzymając się "jak pijany płotu" pewnej ich zdaniem zasady, że mieszkając przy tranzycie należało się z tym liczyć co jest obecnie. Na co dopuszczony do głosu jeden z mieszkańców powiedział ze on się liczył z poprawą a nie pogorszeniem, gdyż kiedy wprowadzał się do Gliwic, to na ulicę ówczesnej konstytucji (obecnie Wyszyńskiego) zakazano wjazdu traktorom. I oczywiście tak było. Kto pamięta- bo ja tak, że ruch tranzytowy jaki wówczas się odbywał "pożal się Panie Boże) przez Gliwice, odbywał się Wrocławską do końca. Dopiero z powodu mostu na Częstochowskiej (kto zna szczegóły ten wie), wciśnięto ten uciążliwy tranzyt mieszkańcom ulicy Marcina Strzody i Prymasa Wyszyńskiego, odstępując od innych zamierzonych działań, wprowadzając w życie kolejną statystykę że prowizorki są najtrwalsze. Dopiero Berezowski uświadomił mieszkańcom tej ulicy, że zostali wpuszczeni podwójnie w kanał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam1 Re: Przed dwudziestu laty zakaz wjazdu traktorem! IP: 213.227.74.* 27.11.08, 19:36 Gość portalu: gleiwitzer napisał(a): > Na co dopuszczony do głosu jeden z mieszkańców powiedział ze on się liczył z po > prawą a nie pogorszeniem, gdyż kiedy wprowadzał się do Gliwic, to na ulicę ówcz > esnej konstytucji (obecnie Wyszyńskiego) zakazano wjazdu traktorom. > I oczywiście tak było. Ja pamiętam ten zakaz, dotyczył o również wozów zaprzęgowych. Pamiętam również tramwaj skręcający z ul.Zwycięstwa w Konstytucji, a potem wzdłuż Dworcowej do Dolnych Wałów i powrót na Zwycięstwa (pętla zamknieta) lub jadący z Dworcowej poprzez Mikołowską do Pszczyńskiej gdzie miał końcowy przystanek (zjazd na Bojkowską). Może mieszkaniec nie pamięta tramwajów pod oknami? A może tramwaje nie "przeszkadzały"? Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Przed dwudziestu laty zakaz wjazdu traktorem! 27.11.08, 20:23 > Może mieszkaniec nie pamięta tramwajów pod oknami? > A może tramwaje nie "przeszkadzały"? Tramwaje były tak głośne, że niektórym śpiochom służyły za budziki. Moja babcia wspominała, że jeden mieszkaniec w sąsiedztwie Berezowskiego usprawiedliwiał się, że zaspał, bo dziś go tramwaj nie obudził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulu gula pejoratywne jedna baba drugiej babie włozyła do du IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 21:26 > > Tramwaje były tak głośne, że niektórym śpiochom służyły za budziki. dopóki nie uskarżam się ani ja ani sąsiedzi na tramwaje, to nie partolcie fantastycznych głupot kuliego. a jeśli takie kiedyś się takie pojawią, bo franio lodziarz obieca im kiełbasę na żyrandolu, to proszę mnie powiadomić! zulu gula Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: pejoratywne jedna baba drugiej babie włozyła 27.11.08, 22:24 > > Tramwaje były tak głośne, że niektórym śpiochom służyły za budziki. > > dopóki nie uskarżam się ani ja ani sąsiedzi na tramwaje, to nie partolcie fanta > stycznych głupot kuliego. Najwyraźniej ktoś jest za głupi i do tego żyje za krótko, żeby ocenić dawne tramwaje. Trudno, przeżyję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gleiwitzer Re: Przed dwudziestu laty zakaz wjazdu traktorem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 20:50 > Pamiętam również tramwaj skręcający z ul.Zwycięstwa w Konstytucji, a > potem wzdłuż Dworcowej do Dolnych Wałów i powrót na Zwycięstwa > (pętla zamknieta) lub jadący z Dworcowej poprzez Mikołowską do > Pszczyńskiej gdzie miał końcowy przystanek (zjazd na Bojkowską). > Może mieszkaniec nie pamięta tramwajów pod oknami? > A może tramwaje nie "przeszkadzały"? Bardzo dobrze że to razem pamiętamy. Ale mimo całego szacunku jaki żywię do 'pamiętających te czasy', nie mogę się w żaden sposób zgodzić z twierdzeniem że mógł komukolwiek tramwaj przeszkadzać- który choćby nie wiem jak hałasował, to jednak służył jako podstawowy środek lokomocji (co - około - pół godziny), a w nocy nie jeździł w ogóle. Nie porównuje się nigdy i przenigdy, rzeczy- ani zjawisk nieporównywalnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam1 Re: Przed dwudziestu laty zakaz wjazdu traktorem! IP: 213.227.74.* 27.11.08, 21:02 Gość portalu: gleiwitzer napisał(a): > Bardzo dobrze że to razem pamiętamy. > Ale mimo całego szacunku jaki żywię do 'pamiętających te czasy', nie mogę się w > żaden sposób zgodzić z twierdzeniem że mógł komukolwiek tramwaj przeszkadzać- Mieszkańcom ul.Wieczorka tramwaj bardzo przeszkadza. > który choćby nie wiem jak hałasował, to jednak służył jako podstawowy środek lo > komocji (co - około - pół godziny), a w nocy nie jeździł w ogóle. A samochód ciężarowy służy jako podstawowy środek transportu i nie wymyślono nic lepszego do przewożenia towarów. I tu jest esencja konfliktu "tranzytowego". Jednym przeszkadza tramwaj, innym Tir, a komuś może dokuczać głośny sąsiad. Pozdrawiam Adam Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 gleiwitzer rżnie głupa 27.11.08, 20:21 > Kto pamięta- bo ja tak, że ruch tranzytowy jaki wówczas się odbywał "pożal się > Panie Boże) przez Gliwice, odbywał się Wrocławską do końca. Jak masz taką dobrą pamięć, to zapewne pamiętasz, że ciężarówki nie mieściły się pod wiaduktem na Piwnej i zrobiono im objazd ulicami Konstytucji, Orlickiego i Śliwki. I tak jest do dziś. Od tego czasu nikt im nie zrobił lepszego objazdu i nadal nie robi. Magistrat udaje, że buduje obwodnicę w tempie 600 m na rok, no to może za 3 kadencje je zbuduje. > Dopiero z powodu mostu na Częstochowskiej (kto zna szczegóły ten wie), wciśnięt > o ten uciążliwy tranzyt mieszkańcom ulicy Marcina Strzody i Prymasa Wyszyńskieg > o, Pieprzysz jak małe dziecko. Tam już dawno nie było żadnego tranzytu ciężarówek. Pewnie jakies dojeżdżały do huty i do okolicznych sklepów, bo na Piwnej i tak się nie mieściły. > Dopiero Berezowski uświadomił mieszkańcom tej ulicy, że zostali wpuszczeni podw > ójnie w kanał. Jak Berezowski jest tak samo nierozgarniety jak gleiwitzer, to może sobie dalej bredzić i tyle to będzie warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j/w Re: gleiwitzer rżnie głupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 21:19 > Jak masz taką dobrą pamięć, to zapewne pamiętasz, że ciężarówki nie > mieściły się pod wiaduktem na Piwnej i zrobiono im objazd ulicami > Konstytucji, Orlickiego i Śliwki. I tak jest do dziś. łżesz jak sobaczy syn, bo nie wiadukt pod torami na piwnej był trasą (ani nawet alternatywą) dla tranzytu, a tylko i wyłącznie wiadukt nad > > o, > > Pieprzysz jak małe dziecko.torami tuż przed Toszecką! Powiedziałbym ci gó...arzu, ale ci nie powiem! Ale powiem ci coś co powinieneś wziąć pod uwagę jeśli nie chcesz więcej szkodzić (PR) lodziarzowi. po prostu- SPADAJ ! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 dupek j/w, co nawet ksywy nie umie sobie wymyśleć 27.11.08, 22:21 > łżesz jak sobaczy syn, bo nie wiadukt pod torami na piwnej był trasą A co? Przeskakiwały ciężarówki nad torami? Miałeś dwóję z geometrii i teraz te luki ci wyłażą? > Powiedziałbym ci gó...arzu, ale ci nie powiem! Bo jestes za głupi, żeby właściwie ocenić dyskutanta, więc tylko bredzisz sobie pod nosem. Pewnie zdecydujesz się po wizycie u psychiatry. > po prostu- SPADAJ ! Lustereczko ci się stłukło niedojdo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusowaty Ten "franco"waty żeremianin niszczy centrum Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 22:16 Zamiast niszczenia centrum Gliwic, zniszczmy tego "franco"watego gnojka wybudowanego w Żernikach! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 kusowaty hrabia czy dupowaty dziad? 28.11.08, 22:46 > Zamiast niszczenia centrum Gliwic, zniszczmy tego "franco"watego gnojka > wybudowanego w Żernikach! Jakiś kusowaty hrabia urwał się z choinki? A może dupowaty dziad dał głos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PR- ęgież dla ZF To jest wymierny ranking dla prezydenta Gliwic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 10:16 Ponieważ w Rybniku prezydent nie obiecuje i nie pozoruje działań tylko zqakasuje rękawy i robi co to co leży w jego kompetncji; www.berezowski.neostrada.pl/rybnik/index.html no to ma takie poparcie jak widać: slask.naszemiasto.pl/inne/specjalna_galeria/5520_6431.html Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: To jest wymierny ranking dla prezydenta Gliwi 01.12.08, 16:30 > Ponieważ w Rybniku prezydent nie obiecuje i nie pozoruje działań Głupio ci się wydaje. Tak samo obiecuje różności, a potem robi co innego niż obiecał. Ale patrzą mu na paluchy i nie popuszczają. Ale też nie bredzą, jak gliwickie oszołomy, to i wykręcić się trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PR- ęgież dla ZF Re: To jest wymierny ranking dla prezydenta Gliwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 17:55 Ale patrzą mu na paluchy i nie popuszczają. Ale > też nie bredzą, jak gliwickie oszołomy, to i wykręcić się trudno. > nie w tym rzecz! w Rybniku jest inna sytuacja w Radzie Miejskiej i w ogóle.bezzasadnosc skarg na prezia rozzuchwalila go do tego stopnia, iz doszedl do wniosku iz wszyscy bez wyjatku - RPO rowniez, moga mu zwyczajnie naskoczyc. mozy myle sie, ale nie sadze. a sadze ze ZF tym razem przelicytowal na caly gwizdek. skonczy jako polityczny trup, a tak go korcilo z tymi talentami wyjezdzac. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: To jest wymierny ranking dla prezydenta Gliwi 01.12.08, 20:02 > Ale patrzą mu na paluchy i nie popuszczają. Ale > > też nie bredzą, jak gliwickie oszołomy, to i wykręcić się trudno. > > > > nie w tym rzecz! > bezzasadnosc skarg na > prezia rozzuchwalila go do tego stopnia, iz doszedl do wniosku iz wszyscy bez > wyjatku - RPO rowniez, moga mu zwyczajnie naskoczyc. > mozy myle sie, ale nie sadze. Można się z tym zgodzić. Jego styl pracy daleko odbiega od ideału. Podejmuje decyzje, które mają się nijak do rzeczywistości i nie zmierzają do rozwiązania istniejących problemów. Oświeć mnie w czym? Jest lepiej, bo radni są lepsi, a nie prezio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka PŚ Jeśli to co tu napisano polega na prawdzie !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 10:48 Jeśli to co tu napisano polega na prawdzie !!!!!!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=88107129 Będzie mi wstyd za moją uczelnię, tak jak powinni wstydzić się Niemcy za Adolfa Hitlera, posypując przy okazji Środy popielcowej głowę popiołem. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Jeśli to co tu napisano polega na prawdzie !! 05.12.08, 17:32 > Będzie mi wstyd za moją uczelnię, tak jak powinni wstydzić się Niemcy za Adolfa > Hitlera Hitler był tylko nawiedzonym zboczonym malarzem pokojowym. Na PŚ nawiedzony jest tylko Berezowski, a zboczonych i malarzy zupełnie nie znam i pewnie ich tam nie ma wcale lub są w śladowych ilościach. I czego chesz się tutaj wstydzić? CXzy Berezowski jest rektorem? Nie! Jest tylko zagubionym w gąszczu przepisów bezradnym radnym magistratu. Reszta zapewne jest w normie, ani zbyt mądra, ani zbyt głupia. Adolf przynajmniej pół świata zawojował, a PŚ raczej to nie grozi, więc i tutaj porównanie zupełnie nietrafione. Jesli chcesz się wstydzić, to raczej za to, że PŚ tego świata nie zawojowała i nie zawojuje, zwłaszcza od kiedy odżegnała się od przodowania w pracy naukowej pod egidą Pstrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godawica Re: Jeśli to co tu napisano polega na prawdzie !! IP: *.centrum.gliwice.pl 14.12.08, 19:38 pr51to co napisales o Hitlerze -osiagnoles dno.ZAMKNIJ SIE.Jestes nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 godawica jest nikim tak czy siak 16.12.08, 23:59 > pr51to co napisales o Hitlerze -osiagnoles dno Oj płyciutkie to twoje dno jak łyzeczka wody. > ZAMKNIJ SIE Inteligentna gadka debila? > Jestes nikim Masz kompleks niższości i szukasz towarzystwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromosław Ciekawe czy coś się zmieni na moście orlickim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 13:56 Dwa wzajemnie wykluczające się określenia i terminy: Zamkną Pszczyńską, to już pewne gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/932552.html "Pszczyńska zostanie zamknięta nieco później" - miasta.gazeta.pl/katowice/1,82938,6032610,Pszczynska_zostanie_zamknieta_nieco_pozniej.html Gdyby ten problem dotyczył wysiedlania rodziny, okazało by się natychmiast że jest patologiczna, a rodzice molestują własne dzieci. Ale że niedogodność ta- kosmetyczna- dotyka polityki zatrzymania na siłę tirów, a w dalszej perspektywie argumentacji "słusznej ideowo" DTŚ, no to wszystkie lokalne media ciągną za swój cycek, w nadziei ze więcej udoi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zubil Podium i most na ulicy Orlickiego dwie skrajności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 20:22 Nie ma pieniędzy na konieczne bezpieczeństwo, natomiast wbrew mieszkańcom po ustaleniach towarzystwa Wzajemnej Adoracji i Radosnej Twórczości, chcą zadłużyć miast na długie lata, tylko po to by prywaciarze mieli gdzie doić 'dojne krowy', czyli mówiąc kolokwialnie "kręcić lody"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J- 23 Absurdalny najazd do Pszczyńskiej przez centrum. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 18:50 Jeśli ktoś nie miał nigdy do czynienia z debilami w realu, ma możliwość pomacać własnymi ręcami oszołomstwa ale i oszołoma, zatwierdzającego projekt NAJAZDU do firm kogucik, mieszczących sie przy ulicy Pszczyńskiej tuż obok węzła w Sośnicy. Otóż żeby sięgnąć szczytu debilizmu do eNtej potęgi, "FRANCO" waty zatwierdził projecht, nakazujący tirom- których docelowym punktem był zjazd z A-4 w Pszczyńską, aby teraz jechały wirtualnie autostradą aż do Kleszczowa, wlokąc się z powrotem na Pszczyńską, przez centrum Gliwic i zarzynany most nad Kłodnicą przy ulicy Orlickiego. Na to konieczna jest księga absurdów GUINESA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam1 most ma się dobrze! IP: 213.227.74.* 14.12.08, 21:02 Oto opinia policji na temat zagrożenia TIRami: berezowski.neostrada.pl/otrzymane/odpwniosek103C.jpg " W wyniku prowadzonych kontroli ujawniono DWA przypadki niestosowania się przez kierujących sam. ciężarowymi do znaku B-18, za co zostali ukarani mandatami karnymi." Dwa przypadki niestosowania się do znaku B-18, nie mogą być realnym zagrożeniem dla mostu. Więc TEMAT ZAMKNIĘTY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumian Zamknięty będzie "FRANCO"waty franio lodziarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 21:14 W wyniku prowadzonych kontroli ujawniono DWA przypadki > niestosowania się przez kierujących sam. ciężarowymi do znaku B-18, > za co zostali ukarani mandatami karnymi." > > Dwa przypadki niestosowania się do znaku B-18, nie mogą być realnym > zagrożeniem dla mostu. Więc TEMAT ZAMKNIĘTY. zaprzestanie restrykcyjnej kontroli świadzczy jedynie o skorumpowanej polityce prezydenta Gliwic- Zygmunta Frankiewicza, który w zamian za odstąpienie od ukarania winnych wykroczeń drogowych, polecił zmieść pod dywan 3000 tysiące przekroczeń prędkości przez piratów drogowych, namierzonych i zarejestrowanych przez policyjne radary. To jest skandal i gwałt czyniony na porządnych obywatelach tego Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 cham rumian rznie głupa 17.12.08, 00:01 > zaprzestanie restrykcyjnej kontroli świadzczy jedynie o skorumpowanej polityce > prezydenta Gliwic A o czym świadczy rznięcie głupa przez niejakiego chama rumiana? > To jest skandal i gwałt czyniony na porządnych obywatelach tego Państwa. Rznący głupa cham rumian jako porządny obywatel? Raczej małpa w zoo bezradnego radnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 J- 23 skonsumowany? 16.12.08, 23:56 Ile tego trunku skomsumowałeś, zanim napisałeś te debilizmy? > Na to konieczna jest księga absurdów GUINESA! Chcesz pobic rekord bredzenia po wypiciu J-23? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucek Re: Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 17:27 Skarżymy tego gadzinę od 2008-06-03 czyli od pół roku, a końca nie widać, i chyba trzeba nam będzie zaangażować w toto UE, bo żadne ustalenia nie są respektowane jak chociażby to poniżej: www.berezowski.neostrada.pl/otrzymane/wojewoda1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most 17.12.08, 00:03 > Skarżymy tego gadzinę od 2008-06-03 czyli od pół roku, a końca nie widać Masz nos na kilometr jak Pinokio? > żadne ustalenia nie są respektow > ane To fakt! Ustalenia Berezowskiego zawsze są żadne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: replika Panie Madeja czas wrócić do tego mostu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 16:35 To co zrobił "franio lodziarz' w ostatnich dniach w ramach ochrony mostu, jest niebezpiecznym zblizeniem się do granic niebezpiecznego dla życia i mienia absurdu. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 znów jakiś cham obraża prezia 18.12.08, 19:01 > To co zrobił "franio lodziarz' Znów jakiś cham obraża prezia. > do granic niebezpiecznego dla życia i mienia absurdu Dość oryginalna ta piramidalna bzdura. Trzeba napisać ładnie na kartce i oprawić w ramki, jak można elegancko bełkotać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masyrz ochrona nie może polegać na dobijaniu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 11:48 Panie redaktorze Madeja- LARUM GRAJĄ! Czy Pan tego nie widzisz że nie grzmisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehę ehę życzenia noworoczne dla tow. WAiRT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 19:10 "Niech wilki i hieny przemówią ludzkim głosem, by warto się było także z nimi połamać opłatkiem, i niech z nowym rokiem nie zrzucają na powrót ludzkiej skóry..." Odpowiedz Link Zgłoś
st-ach Nie cud w Kanie Galilejskiej ale nad Kłodnicą. 03.01.09, 16:08 Jeśli świat pójdzie gliwickim tropem (mam na myśli podniesienie nośności mostu przy ulicy "Orlickiego", to podwajając wszystkie wskaźniki i parametry o 200 %, przeskoczymy w tej kwestii samego- (aż przez usta mi nie przejdzie co dopiero przez klawiaturę- co chciałem napisać)- drżyjcie bramy piekieł! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 bredzisz, że aż st(r)ach 03.01.09, 19:22 > Jeśli świat pójdzie gliwickim tropem (mam na myśli podniesienie nośności mostu > przy ulicy "Orlickiego", to podwajając wszystkie wskaźniki i parametry o 200 %, Piszesz brednie, jakie ci slina na język przyniesie. Podniesienie nosności dopuszczalnej z 20 t o 200% daje 60 t, a jest tylko 30 t. Naucz się liczyć przynajmnije na poziomie szkółki podstawowej, zanim będziesz dalej bredził na Forum. Po drugiej zajączkuje ci się między nosnością konstrukcyjną mostu (ta wynosi więcej niż 42 t), a nosnością ustaloną administracyjnie, jaka jest wymieniona na znaku (obecnie 30 t). A może wiesz, a tylko rzniesz głupa, bo masz w tym jakiś swój zasrany prywatny interes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. centr. Gliwic czy demagogia ogranicza się do słowa bredzić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 10:23 > > A może wiesz, a tylko rzniesz głupa, bo masz w tym jakiś swój > zasrany prywatny interes? > tak naszym zasranym interesem jest zasrana przez frankiewicza nocna egzystencja. pojecie ciszy nocnej jest dla nas czczą abstrakcją, gdyż oprócz ryczących tirów rozwydrzona hołota robi co chce i z czym chce. nocą na skrzyżowaniu obok Urzędu Miejskiego, rozgrywają się dantejskie sceny znane dotąd z filmów o "dzikim zachodzie", czego ślady można zauważyć przechodząc się wraz ze świtem! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 czy m. centr. Gliwic ogranicza się do demagogii? 05.01.09, 14:27 > tak naszym zasranym interesem jest zasrana przez frankiewicza nocna egzystencja > pojecie ciszy nocnej jest dla nas czczą abstrakcją, gdyż oprócz ryczących tirów Nieważne, czy bredzisz, czy uprawiasz demagogię. To nie Frankiewicz wymysla drogi krajowe, a tylko nimi administruje, tzn. ustawia znaki porządkujące ruch i nic ponadto. Kapujesz? Jak oczekujesz czegoś więcej od Frankiewicza, co wynika tylko z twojego chciejstwa, to jest to demagogia, a jak wiesz, że chcesz więcej, to jest to bredzenie, a raczej rżnięcie głupa. > rozwydrzona hołota robi co chce i z czym chce. O ile wiem dawniej milicja, a teraz policja nigdy w Gliwicach niczego nie potrafiła przypilnować. A policja jest ponoć państwowa, zupełnie niezalezna od samorządu i Frankiewicza. Kapujesz? Jak oczekujesz czegoś więcej od Frankiewicza, co wynika tylko z twojego chciejstwa, to jest to demagogia, a jak wiesz, że chcesz więcej, to jest to bredzenie, a raczej rżnięcie głupa. Czemu nie adresujesz swoich pretensji do właściwych adresatów, czyli do syndromu Kaczora Donalda? Od wymyslania przebiegów dróg krajowych jest teraz ekipa Tuska, a od nadzorowania tej ekipy ekipa Kaczyńskiego. To samo dotyczy policji państwowej. Poza nimi nikt tego gliwickiego burdelu nie zmieni, bo to tylko ich kompetencje. Kapujesz? Gliwice zawsze były na marginesie Śląska, a Śląsk na marginesie Polski i jak dotychczas nikt tego nie zmienił, no może Frankiewicza, który ściągnął do Gliwic skrzyżowanie autostrad. Kapujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruzek to nie chciejstwo ty pastewny buraku tylko prawo IP: 79.191.240.* 16.01.09, 17:38 prawo nie jest przywilejem tylko obowiązkiem, ale ze tobie sie zawartosc rozporka pomieszala z zawartoscia czapki niewidki, to ja nie musze za to placic ceny- ty psi cycku. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 cham ruzek majaczy o psim cycku 17.01.09, 16:44 > to nie chciejstwo ty pastewny buraku Masz chamie jakiś problem? > prawo nie jest przywilejem tylko obowiązkiem Czy ktoś twierdzi inaczej? Jakby prawo było obowiązkiem, to byś chamie nie wyjeżdżał od pastewnych buraków, bo sam dajesz zły przykład. > tobie sie zawartosc rozpor > ka pomieszala z zawartoscia czapki niewidki Masz jakieś halucynacje. Pisałem o drogach krajowych i policji, a ty coś bredzisz o rozporku i czace niewidce. Radzę wytrzeźwieć i wrócić do ad remu. > ja nie musze za to placic ceny- > ty psi cycku. Zgadzam się chamie, że nie muszisz. Kultury też nie musisz uskuteczniać na Forum, chociaż nadal to nie ma nic wspólnego z ad remem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuszkatoon dzwignięto na papierze nośność mostu! FaLaNdYzAcJa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 21:28 na papierze dxwignięto bez zadnych podstaw noisnosc mostu, a do centrum tego udreczonego i TIROWANEGO PRZEZ FRANKIEWICZA miasta, wpuszczono teraz- jak byka do zapłodnienie krowy- oficjalnie, 32 tonowe kolosy!!! "pra-zuchu frankiewitrz" ozłocimy cie kiedyś- mimo że obecnie robisz wszystko by te organizacje zniszczyc, ale to ty polegniesz w piachu a skauci istnieć beda- szeptając o tobie -> to ten smierdziel- podchodzić nie warto! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 znów jakis idiota bredzi, że bez podstaw 07.01.09, 22:34 > na papierze dxwignięto bez zadnych podstaw noisnosc mostu Znów jakis idiota bredzi, że bez podstaw. Podsdtawa była, tylko idiota jej nie zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuźwa podstawa prawna a nie zapotrzebowanie chwili! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 21:31 > > Znów jakis idiota bredzi, że bez podstaw. Podsdtawa była, tylko > idiota jej nie zauważył. > zapotrzebowanie chwili nie jest zadna podstawa, a tym bardziej nie jest to podstawa fizyczna, prawna ani logiczna! juz sie warszawka z tego smieje i po brzuchach sie klepia, jakiego maja cudotworece w terenie. podobno ten patent zastosowano nie tylko w Gliwicach. trwaja dochodzenie czyje to dziecko ten patent. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: podstawa prawna a nie zapotrzebowanie chwili! 17.01.09, 16:53 > zapotrzebowanie chwili nie jest zadna podstawa, a tym bardziej nie jest to pods > tawa fizyczna, prawna ani logiczna! Potrzeba chwili sama w sobie nie jest fizyczna, jak kazda mysl, ale nikt od niej tego nie wymaga. Podstawa prawna też jest, bo niby czemu by być nie miała? Logiczna też jest, bo niby czemu by nie miała być logiczna. Masz kuźwo jakieś wyraźne braki w czytaniu ze zrozumieniem i logicznym stosowaniu prawa, zarówno fizycznie na papierze, jak i elektronicznie w postach. A konkretnie wracając do ad remu. Most zgodnie z ekspertyzą wytrzymuje bez ograniczeń maksymalne wystepujące w Polsce obciążenia, a ponieważ jest leciwy. może kiedyś w przyszłości nie wytrzymac i ażeby maksymalnie wydłużyć jego żywot bez remontu eksperci zalecili ograniczenie jego dopuszczalnego obciążenia. To taki dupochroński wybieg, bo jakby coś się wydarzyło, to nie oni - ci od siedmiu boleści eksperci. Pisałem o tym wiele razy i jak grochem o ścianę, bo gliwickiemu oszołomstwu to zupełnie nie pasuje, bo gdyby most nie był be, to by nie mieli się czego przyczepić i Frankiewicz by brylował bez ograniczeń. A Frankiewicz i tak bryluje, bo eksperci zmiękli, pewnie jak dostali informację, że po kilku latach most i tak zostanie rozebrany z powodu budowy DTŚ-ki. Proste jak ktoś nie ma kłopotów z zapotrzebowaniem chwili, podstawami fizycznymi, prawem i logiką. Bez manipulacji bezradnego radnego, który nie musi z tym trafiać do pisuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekspert Jedna baba drugiej babie wsadziła kajś grabie. IP: 79.191.252.* 18.01.09, 11:57 To > taki dupochroński wybieg, bo jakby coś się wydarzyło, to nie oni - > ci od siedmiu boleści eksperci. Pisałem o tym wiele razy i jak > grochem o ścianę, bo gliwickiemu oszołomstwu to zupełnie nie pasuje. a kimze ty jestes dupochroncu francowatego, ktory nawet nie wiadomo jak sie nazywa i nawet pozornie gdzie "PR"acuje (czytaj gdzie kasuje szmalec za nic robienie oprocz "PR"PO-agandy. ja mam zaufanie do nauki i widzialem elkspertyze w ktorej wnioskowane jest obnizenie dopuszczalnego obciazeni do 16 ton !! --------------- Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Gó...any ekspert prawdziwemu ekspertowi wsadził? 18.01.09, 14:00 Gość portalu: ekspert od siedmiu boleści napisał(a): Dziwny ekspert, co zadaje pytania jak jakiś gó...arz. > ywa i nawet pozornie gdzie "PR"acuje (czytaj gdzie kasuje szmalec za nic robien > ie oprocz "PR"PO-agandy. A więc gó...arzu ekspercki pracuję w domu, a z gliwickim oszołomstwem walczę społecznie i bezinteresownie, bo wolałbym, jakby w Gliwicach oszołomstwo nie miało nic do powiedzenia. Kapujesz gó...any ekspercie? > ja mam zaufanie do nauki i widzialem elkspertyze w ktorej wnioskowane jest obni > zenie dopuszczalnego obciazeni do 16 ton !! > --------------- Odpowiedz Link Zgłoś
rita_luca z chamem nie warto prowadzić dyskursu 21.01.09, 00:48 > > Nie dość, że gó...any ekspert, to jeszcze cham, co to nie umie > kulturalnie wyrażać się o preziu. > bo niby co? że o preziu złodzieju- tak po stokroć złodzieju- i szalbiercy w Gliwicach, skazanych na jego nieuleczalną i uczelnianą tępotę, nie wolno pisać bo prezio jezd preziem. ten w/w jest oszołomem i złodziejem okradającym zwykłych prostych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 cham rita_luca przekracza granice 24.01.09, 20:21 > > Nie dość, że gó...any ekspert, to jeszcze cham, co to nie umie > > kulturalnie wyrażać się o preziu. > że o preziu złodzieju- tak po stokroć złodzieju- i szalbiercy w Gliwicach, skaz > anych na jego nieuleczalną i uczelnianą tępotę, nie wolno pisać bo prezio jezd > preziem. A więc chamie rita_luca, złodzieju rita_luca, szalbierco rita_luca, tępoto rita_luca, oszołomie rita_luca wolno pisac o tobie to samo, bo zwykłym ludziem to ty nie jesteś. Kapujesz chamie rita_luca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korcyl w takich niewinnych przypadkach są procedury! IP: 79.191.242.* 24.01.09, 21:31 > A więc chamie rita_luca, złodzieju rita_luca, szalbierco rita_luca, > tępoto rita_luca, oszołomie rita_luca wolno pisac o tobie to samo, > bo zwykłym ludziem to ty nie jesteś. Kapujesz chamie rita_luca? ty dobrze wiesz rzezimieszku, ze gdyby cnota krytyki sie n,jebala, to franio lodziarz wytypowalby kolejnego POPIELA (na stos), i walczylby o swoją uczciwosc. ale to se jusz ne wrati pane franko- img379.imageshack.us/img379/2316/fakt4xt5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 korcyl - kolega chama w akcji 31.01.09, 22:56 > ty dobrze wiesz rzezimieszku Czy popierania chama rita_luci to twoje powołanie korcylu? > sie n,jebala, to franio lodziarz Nie wstydzisz się swego chamstwa korcylu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kustosz Re: Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 22:01 niejaki od wizerunku PR- ostak na forum pisze takie bzdury; forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=89790496&a=89804766 ze Zabrze mające jedno połaczenie z A-4 az syczy z bolu, podczas gdy na forum dyskusyjnym znajduje się jedynie 11 opinii. taka miara jaki miernik! Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 kustosz własnego rozumu 17.01.09, 16:37 > niejaki od wizerunku PR- ostak na forum pisze takie bzdury; > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=89790496&a=89804766 Masz kustoszu jakiś problem z konserwacją własnego rozumu, a rzekomo to ja piszę bzdury. > ze Zabrze mające jedno połaczenie z A-4 az syczy z bolu Twoim zdaniem mają więcej połaczeń z A-4? Coś ci kustoszu ten mózg skrachciał. > podczas gdy na forum d > yskusyjnym znajduje się jedynie 11 opinii. > taka miara jaki miernik! Normalny człowiek to wie, że liczy się rodzaj opinii, a nie ich ilość. Liczy się odniesienie do stanu faktycznego, a nie do ilości zjazdów. Dzieci to wiedzą, a kustosz od siedmiu bolesci ma z tym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
rita_luca Urodziiny godziny i podejscie gadziny ZiFolka. 21.01.09, 00:34 gdyby nie ten "FRANCO"waty franio lodziarz, to nie mielibyśmy ło czym łozprawić. a je richtig ło czym, eno tsza się troszka fcieć poczuć mieszkańcem, a nie eno prezenterem i lobbystą i ZAKŁADNIKIEM firm transportowych, co jest gdzie indziej (poza Gliwicami) elementem szkodliwym i uwazanym za kryminogenny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszk Sowińskiego a juz myslalem ze nasza perlka ustrzelona. IP: 79.191.242.* 24.01.09, 08:13 tysiąc sto czternaście opinii (1114). tego jeszcze nie bylo w skazanym na sukcesje prezia miescie. "kochaja cie stasiu" powiedzial swego czasu Rzecki do Wokulskiego, a Wokulski na to "lubia dobrze zjesc i wypic drogi Ignacy". i tu w Gliwicach jest tak samo. zostaniesz ZF sam jak oGierek swego czasu mocny i przecinający wstegi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszk. tranzytu Malowanie korozji nie może wzmacniać konstrukcji! IP: 79.191.104.* 31.01.09, 19:12 Temat jest bardziej aktualny niż był dotychczas, bo od pewnego czasu prezydent miasta zamiast zmniejszyć tonaż pojazdów przejeżdżających przez zabytkowe centrum- do czego sprowadzał się opracowany projekt drogowy, on ten tonaż zwiększył dwukrotnie narażając nas na dwukrotnie groźniejsze skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam1 Re: Malowanie korozji nie może wzmacniać konstruk IP: 213.227.74.* 31.01.09, 21:42 Gość portalu: mieszk. tranzytu napisał(a): > Temat jest bardziej aktualny niż był dotychczas, bo od pewnego czasu prezydent > miasta zamiast zmniejszyć tonaż pojazdów przejeżdżających przez zabytkowe centr > um- do czego sprowadzał się opracowany projekt drogowy, on ten tonaż zwiększył > dwukrotnie narażając nas na dwukrotnie groźniejsze skutki. Zapomniałeś dodać, że dwukrotnie groźniejsze skutki to wzrost wartości kamienicy. Odpowiedz Link Zgłoś
st-ach Nie porównuje się rzeczy nie porownywalnych. 31.01.09, 21:59 > > Zapomniałeś dodać, że dwukrotnie groźniejsze skutki to wzrost > wartości kamienicy. co ma w ogóle piernik do wiatraka, albo skoki na giełdzie- czy nawet obecny kryzys gospodarczy do nośności mostu. wy macie magistrackie wszyscy dokladne nasr.ne w tych palicach, skoro juz takie bzdury wypisujecie, ktore sie ani kupy ani dpuy nie trzmają. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 st-ach pociska teksty jak gó...arz 31.01.09, 22:59 > wy macie magistrackie wszyscy dokladne nasr.ne w tych palicach Nie wstydzisz się st-achu pociskać teksty jak gó...arz? Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 mieszk. tranzytu nie ukończył podstawówki 31.01.09, 22:57 > on ten tonaż zwiększył > dwukrotnie Gdybyś mieszk. tranzytu ukończył podstawówkę, to byś wiedział, że 2 x 20 to nie 32. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody ze Strzody Re: Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 09:14 obecnie jest wyraznie lzej z tymi tirami. widocznie jak sie chce pod publiczke to i owszem mozna cos zrobic? czyzby jednak list do RPO postutkowal? niemniej jednak nie dajmy sie zwiesc ani zwariowac, bo juz nie raz tak bylo, a pozniej zas wszystko wracalo do przekletej normy i kamienice ponownie zaczely drzec. na razie widać ze frankieiczowi zdrzala dpua, a moze i napral juz do galot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koka Re: mlody ze Strzody wyraznie nacpany IP: 79.191.104.* 02.02.09, 10:50 Gość portalu: mlody ze Strzody napisał(a): > obecnie jest wyraznie lzej z tymi tirami. widocznie jak sie chce pod publiczke > to i owszem mozna cos zrobic? Wyraznie nacpany, skoro nie wie co sie dzieje pod jego oknami stada tirow jak taranowaly tak taranuja Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 koka sam nacpany 02.02.09, 11:26 > Wyraznie nacpany, skoro nie wie co sie dzieje pod jego oknami > stada tirow jak taranowaly tak taranuja A Forum taranuje stado świętych krów pokroju naćpanej koki. A żebys koka nie miał więcej migaw, to najpierw sobie poczytaj co znaczy słowo taranować. A jak już skapujesz, to używaj go tak, jak należy. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 mlody ze Strzody jak stary 02.02.09, 11:24 > na razie widać ze frankieiczowi zdrzala dpua, a moze i napral juz do galot. Niby mlody ze Strzody, a już sobie wyobrażam jaś się obleśnie ślini przy tym tekście jak stary. > czyzby jednak list do RPO postutkowal? Najpierw odpowiedź dla poziomu umysłowego mlodego ze Strzody: Być może zastosował list do swojej drżącej dpuy. A teraz odpowiedź dla inteligentów: GDDKiA jak wyznaczała objazd, to tradycyjnie chciała skorzystać wyłącznie z dróg krajowych i wyszło smiesznie, bo tiry miały według tego projektu jechać dookoła Gliwic, a nastepnie na Pszczyńską obok sławnego domu z trzęsącymi się szklankami na kredensie Profesora. A rozwiązanie było proste - tiry jadą Toruńską, przejeżdżając obok kilku domów na Bardowskiego i Lotników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 13:46 Czy ty sobie jaja z ludzi robisz! Jak to lzej z tirami? Jezdzi ich dokladnie tyle samo co zawsze, w dzien i w nocy. Moze masz na mysli niedziele, kiedy tirowcy pija. ZF jest na tyle bezczelny i bezkarny, ze sobie nic z nikogo nie robi, takze z RPO (do czasu). Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most 02.02.09, 16:43 > Czy ty sobie jaja z ludzi robisz Nigdy w zyciu, z wyjątkiem kilku schamiałych oszołomów, co to nie znają umiaru w bredzeniu i rzucaniu ordynarnych wyzwisk. > Jezdzi ich dokladnie > tyle samo co zawsze, w dzien i w nocy. To ciekawe, bo kurek został zakręcony, a woda się dalej leje? Jeżdżą ot tak, sobie, żeby komuś zrobić na złość? Napisz, kto płaci za te zabawy, bo nijak mi to nie pasuje. > ZF jest na tyle bezczelny i bezkarny, ze sobie nic z nikogo nie > robi, takze z RPO (do czasu). A co ma sobie robić? Przestrzega prawa i bezczelnie i bezkarnie nie chce go złamać. I nic sobie nie robi z gliwickich oszołomów. Prawo prezio! Odpowiedz Link Zgłoś
st-ach Re: Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most 06.02.09, 20:03 > Jeżdżą > ot tak, sobie, żeby komuś zrobić na złość? Napisz, kto płaci za te > zabawy, bo nijak mi to nie pasuje. jeszcze nie tak dawno- bodaj wczoraj, pisałeś że jeżdżą bo nie mają innej alternatywy, dla której byłaby obwodnica- ale takie cuś trzeba dopiero zbudować. tak niekonsekwentnego butza to ja jeszcze w życiu nie doświadczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most 06.02.09, 23:53 > > Jeżdżą > > ot tak, sobie, żeby komuś zrobić na złość? Napisz, kto płaci za te > > zabawy, bo nijak mi to nie pasuje. > > jeszcze nie tak dawno- bodaj wczoraj, pisałeś że jeżdżą bo nie mają innej alter > natywy, dla której byłaby obwodnica- ale takie cuś trzeba dopiero zbudować. > tak niekonsekwentnego butza to ja jeszcze w życiu nie doświadczyłem. Późna pora i widocznie spisz przy czytaniu. Wyspij się i przeczytaj ze zrozumieniem. Zadałem pytanie, a nie twierdzenie. Jaja sobie robię z gliwickiego oszołomstwa, a taki nierozgarnięty oszołom nie doczyta znaku zapytania i się podnieca, że niby zauważył sprzecznośc. I tak zamiast doświadczyć niekonsekwentnego buca u kogoś tam, to doświadczyłeś własnego oszołomstwa. Zdarza się. Musisz przeżyć, zagryźć ząbki i pogłówkować, jak z tego wybrnąć. Odpowiedz Link Zgłoś