Dodaj do ulubionych

Wstydliwy śmierdzacy problem-> do Berezowskiego!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 19:46
Dzisiaj (27 lipca - niedziela) po godzinie 18. 00 na cmentarzu lipowym, byłam świadkiem sytuacji, że pewna pani nagle zaczęła odczuwać konieczną potrzebę skorzystania z WC.
Ponieważ uważałam że znam dobrze usytuowanie cmentarza, i niejednokrotnie widziałam toi toię przy ogrodzeniu oddzielającym cmentarz katolicki od żydowskiego, poradziłam owej pani aby z tego skorzystała, gdyż wznoszona jest tam obecnie jakaś budowla w rodzaju dużej szopy.
Ponieważ cmentarz lipowy jest obecnie cały dodatkowo rozkopany, z powodu kładzenie kostki na alejach, postanowiłam starszej pani udzielić pomocy, w postaci doprowadzenie jej do koniecznego celu.

Jakież było moje zdziwienie i wielka konsternacja, gdyż okazało się że niestety nie ma tam toi toi, a ja starszą panią naraziłam na dodatkowy wysiłek i zwłokę w krytycznym czasie.
Ponieważ starsza pani jeszcze w majtki nie narobiła, pomyślałam że podobną toi toie widziałam przy kaplicy przycmentarnej, zaraz obok śmietnika. Okazało się że w tym miejscu toi toia stała, ale niestety była zamknięta na kłódkę.
Niestety starsza pani nie była w stanie dalej wytrzymać, gdyż dostała ataku kolki, i musiała potrzebę załatwić wprost na śmietniku do worka foliowego.
Pani ta nie była z Gliwic, wiec obiecałam jej, że tę żenującą sytuację opiszę, informując o powyższym jedynie zatroskanego przyziemnymi sprawami Gliwic radnego Berezoskiego, co niniejszym czynię.
Idąc z mężem w kierunku centrum miasta "skazanego na sukces Frankiewicza", zauważyliśmy jeszcze jedną toi toię przy ulicy Lipowej- obok Forum, ale też była zamknięta na kłódkę.

Pytam więc Pana Panie Radny, bo wiem że swego czasu wytykał Pan ten "śmierdzący problem" poborcy naszych podatków za 17 tycholi przez 17 lat (a więc 17 do kwadratu), co udało się Panu załatwić!
Czy Pan też sobie ten śmierdzący problem odpuścił?
Przecież to wstyd i hańba!!!

Pytanie to zadaję z uwagi na ogólno społeczną szczególną troskę o niepełnosprawnych, którym obniża sie pomosty w autobusach, a który z wózkiem nie jest w stanie wjechać do toi toi.

Przy okazji informuję Pana Radnego, że byłam świadkiem i zrobiłam nawet zdjęcie ukradkiem z oddsali, jak operator urządzenia walcującego ( w związku z kładzioną kostką na alejach), przysłaniając ręką swoisty "kurek" i oparłwszy się o obsługiwaną maszynę, zrobił sobie ulgę "spuszczając wodę z kija".
Byłam nieco zbulwersowana tym widokiem, bo według kultury w której byłam wychowywana, jest to bezczeszczenie miejsca świętego.
Ale na usprawiedliwienie, operator- przynajmniej- spuszczał wodę na alejce a nie między grobami, być może już wówczas tej toi toi nie było, której dzisiaj szukaliśmy bezskutecznie.
Obserwuj wątek
    • bereklon Re: Wstydliwy śmierdzacy problem-> do Berezow 27.07.08, 20:06
      ale co ma wspólnego pani której się zechciało sikać z berezowskim
      a toi toie powinny być otwarte i toalety publiczne też które powinny być darmowe
      • Gość: byłam świadkliem Re: Wstydliwy śmierdzacy problem-> do Berezow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 20:29
        Albo źle się wyraziłam, albo źle mnie zrozumiano.

Tej starszej Pani nie chciało się bynajmniej sikać, bo te sprawy można jakoś regulować i przewidywać, natomiast, jak to powiadają z rzycią żartów nie ma, kołkiem nie zabijesz.

Natomiast co ten problem ma w ogóle wspólnego z Panem Radnym, jest pytaniem o tyle zasadnym, że to nie on podejmuje decyzje gdzie i co budować, ani nie on kasuje "dobra doczesne" w postaci mamony.
        Ale jest jedna taka przesłanka- a mianowicie ta, że Pan Radny zajął się kiedyś tym problemem, a on nie robi z gęby cholewy. Nie tylko z tirami, o co jest posądzany. Mam okazję znać jego skuteczność osobiście.
        Mały i sprytny jak biblijny Dawid, lub powieściowy Pan Wołodyowski.
      • Gość: forte Re: Wstydliwy śmierdzacy problem-> do Berezow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 08:22
        > ale co ma wspólnego pani której się zechciało sikać z berezowskim
        > a toi toie powinny być otwarte i toalety publiczne też które powinny być darmow
        > e

Wszystko co powinno być- NIE JEST !
        No to gdzie ma pisać i do kogo?
        Na Berdyczów?
    • Gość: adam1 Re: Wstydliwy śmierdzacy problem-> do Berezow IP: 213.227.74.* 27.07.08, 20:19
      Gość portalu: byłam świadkliem napisał(a):

> Dzisiaj (27 lipca - niedziela) po godzinie 18. 00 na cmentarzu
      lipowym, byłam ś
      > wiadkiem sytuacji, że pewna pani nagle zaczęła odczuwać konieczną
      potrzebę sko
      > rzystania z WC.
      > Ponieważ uważałam że znam dobrze usytuowanie cmentarza,

A jednak nie znasz tak dobrze.
      Toi-toie stoją pomiędzy starą a nową częścią cmenatrza(otwarte),
      dodatkowo przed wejściem jest WC (otwarte było w sobotę)

> Idąc z mężem w kierunku centrum miasta "skazanego na sukces
      Frankiewicza", zauw
      > ażyliśmy jeszcze jedną toi toię przy ulicy Lipowej- obok Forum,
      ale też była za
      > mknięta na kłódkę.
      Zapewne chodzi o przystanek końcowy "8" i "58" (dla kierowców)

• Gość: waszczaka Re: Wstydliwy śmierdzacy problem-> do Berezow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 22:07
      Taki syf, kiła, i mogiła, jaka ma miejsce za siedemnastoletnich nierządów Frankiewicza, jeszcze to miasto (skazane na jego dyktaturę) nie doświadczało.
      Ten suchobździej jeden, grilując i piwkując na obrzeżach Gliwic, nie ma najmniejszego wstydu- kompromitując nas, robi z miasta Gliwice pośmiewisko.
      Zgłaszam inicjatywę oddania Frankiewicza pod sąd w NORYMBERDZE !!!, za trucie i mordowanie ludzi w gliwickim krematorium- inkubatorem zwanym.
      • dzejms.bont jesteś obłąkany bidusiu 27.07.08, 23:30
        j.w.
        • Gość: bobik Re: jesteś obłąkany bidusiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 08:35
          > j.w.

a toś się sprężył, jak Kwaśniewski do mikrofonu po 'nafilipieniu'.
    • Gość: waszczaka Re: Wstydliwy śmierdzacy problem-> do Berezow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 22:09
      Taki syf, kiła, i mogiła, jaka ma miejsce za siedemnastoletnich nierządów
      Frankiewicza, jeszcze to miasto (skazane na jego dyktaturę) nie doświadczało.
      Ten suchobździej jeden, grilując i piwkując na obrzeżach Gliwic, nie ma
      najmniejszego wstydu- kompromitując nas, robi z miasta Gliwice pośmiewisko.
      Zgłaszam inicjatywę oddania Frankiewicza pod sąd w NORYMBERDZE !!!, za trucie i
      mordowanie ludzi w gliwickim krematorium- inkubatorem zwanym.
      • Gość: kumotr frankiewitrz śmieciem zwany. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 22:25
        Podobno za prezydentury frankiewicza, ktokolwiek kto nie jest przeciwko jego
        głupocie, może bezpiecznie i z przekonaniem iluzjoryzować że białe jest czarne.
        • Gość: gosia Re: frankiewitrz śmieciem zwany. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 22:29
          Ciebie "nikt nie przekona ze białe jast białe,a czarne jast
          czarne"Tak jak nikt nie przekona autora tego tekstu i twojego idola.
    • quilheure Po prostu - strzał w stopę :)))))))))))))))))))))) 27.07.08, 22:34
      No to łanie ktoś podsumował wyniki prac radnego.

Ja tez pytam radnego: co zrobił aby zlikwidować ten "śmierdzący problem ?
    • Gość: gosia Re: Wstydliwy śmierdzacy problem-> do Berezow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 22:37
      Odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku.
      Panie Radny MB do pracy!
      • Gość: kutka wodma Re: Wstydliwy śmierdzacy problem-> do Berezow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 22:50
        Gość portalu: gosia napisał(a):

> Odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku.
        > Panie Radny MB do pracy! A FRANKENSZTCHEJN WYNOCHA Z UM!
    • dzejms.bont Gadasz znów ze sobą? Ale tym razem 27.07.08, 23:34
      powiem ci tylko, że jesteś obłąkany. To, że w każdym
      wątku się mylisz to jedno. To, że sam tworzysz wątki
      i na nie odpowiadasz to kolejna chora rzecz. Ale to,
      że ci prezydent miasta dużego ma twojego szamba
      pilnować to mnie rozbawiłeś totalnie.
      Powinno być tysiąc frankierwiczów - po kilku do
      sprzątania ulic, kilku do kierowania tirami i jeszcze
      kilku do otwierania kibli jaśnie panu.
      Jesteś obłąkany i się ośmieszasz bere-pajacu.
      • Gość: sługus bere Z tym problemem trzeba cos zrobić! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 09:30
        Wiadomo że to raczej deficytowy interes, ale tak dłużej być nie może, żeby ludzie załatwiali się między grobami, albo komuś pode drzwiami.
        Większość bram jest już pozamykana domofonami, ale tam gdzie nie ma domofonów, to zgroza, szczególnie po nocy.
        Osoby sprzątające nie chcą tego później sprzątać, a jeśli już sprzątną, trafia to do zwykłych pojemników na śmieci.
        Co na to Sanepid?,może jeszcze tego nie wiedzą tak oficjalnie, to trzeba by im to na urzędowym piśmie i za potwierdzeniem odbioru dostarczyć. Ktoś musi za to wziąć odpowiedzialność, tak jak za most na Orlickiego wzięła teraz prokuratura.

Wieszczę na przyszłość, że jeśli prokuratura z jakichś im znanych powodów umorzy tę sprawę z mostem związaną- co jest wielce prawdopodobne, to będziemy mieli pierwszy taki przypadek- że nie biegły sądowy lecz prokuratura (konkretna osoba w prokuraturze), bierze na siebie odpowiedzialność za łamanie przepisów bezpieczeństwa, zwanych za komuny przepisami BHP!
        • dzejms.bont Re: Z tym problemem trzeba cos zrobić! 28.07.08, 09:57
          ale co to ma do rzeczy i zapocząttkowanego przez ciebie tematu
          sługusie?
          • Gość: sługus bere Jak to co ma wspólnego? jest dokładnie o tym! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 11:33
            > ale co to ma do rzeczy i zapocząttkowanego przez ciebie tematu
            > sługusie?

Czy przeze mnie? to pozostawmy na boku, bo ani ty mnie ani ja tobie tego nie udowodnię. Co do meritum jednak, to wszystkie opinie negujące głównego lokatora UM są jak najbardziej na temat, w tym i moja poprzednia.
            Próbujecie zawsze i wszędzie zbywać i "zmywać" problem bez wchodzenia w tematykę problemu, nawet go najlepiej nie dotykać jak za przeproszeniem guwna.
            Zgodnie z instrukcją www.dziennik.pl/files/archive/00107/fr_POs_107917g.jpg i zasadą- nie ruszaj guwna to nie będzie smrodu.
            • dzejms.bont Re: Jak to co ma wspólnego? jest dokładnie o tym! 28.07.08, 12:01
              Jeśli rzeczywiście uważasz, że główny lokator UM ma ci kible
              otwioerać to trochę nie teges. Masz słuszność, że powinny być kible
              dostępne - zwracam ci tylko uwagę, że o tym, że w jakimś kościele
              brakuje wody święconej w babińcu nie jest powodem alarmowania
              papieża. Tak, czy nie?
              • Gość: besze Re: Jak to co ma wspólnego? jest dokładnie o tym! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 08:40
                że o tym, że w jakimś kościele
                > brakuje wody święconej w babińcu nie jest powodem alarmowania
                > papieża. Tak, czy nie?

nie wiem jak z tym jest bo nie korzystam (wydaje mi sie ze woda swiecona znajduje sie w kruchcie kosciola a nie w babincu, ale niech ci bedzie wojtek), wiec sila rzeczy nie kontroluje tych spraw.
                blagam jednak o nieporownywanie zjawisk nieporownywalnych.
                to nie jest dyskusja tylko proba zdezawuowania wstydliwego smierdzacego problemu.

a tak juz zupelnie na koniec mam pytanie, skoro nie od zalatwiania spraw egzystencjalnych jest prezydent, to do czego on jest potrzebny?, zeby jedynie wstegi przecinac?
                to potrafi zrobic kazdy przeszkolak, bo ucza ich tam poslugiwania sie nozyczkami!
                • dzejms.bont Re: Jak to co ma wspólnego? jest dokładnie o tym! 29.07.08, 09:46
                  "Prezydent kieruje bieżącymi sprawami Miasta, reprezentuje Miasto
                  na zewnątrz, nadzoruje prowadzenie gospodarki finansowej Miasta,
                  realizuje zadania określone w art. 60 ust. 2 ustawy o samorządzie
                  gminnym, koordynuje przygotowanie i realizację wieloletnich planów
                  i programów rozwoju Miasta, zapewnia przygotowanie projektów i
                  realizację uchwał Rady Miejskiej, nadzoruje organizację pracy
                  Urzędu Miejskiego, wykonuje uprawnienia zwierzchnika służbowego w
                  stosunku do Zastępców Prezydenta, Skarbnika Miasta, Dyrektora
                  Urzędu oraz pozostałych pracowników Urzędu.

Więcej o kompetencjach Prezydenta Miasta w Statucie Miasta
                  Gliwice i Regulaminie Organizacyjnym Urzędu Miejskiego

Prezydent Miasta i Zastępcy Prezydenta Miasta przyjmują
                  interesantów w sprawach skarg i wniosków we wtorki w godzinach
                  13.00-17.00. Przed wizytą w Urzędzie Miejskim należy
                  telefonicznie lub osobiście uzgodnić termin i godzinę spotkania z
                  osobą obsługującą sekretariat.

Widzisz tu gdzieś otwieranie kibli?
              • Gość: maRycha aleś się sprężył. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 14:53
                Masz słuszność, że powinny być kible
                > dostępne.

a ja juz myslalam ze wybierajac sie z domu, powinnam ze soba brac topek.
                • dzejms.bont Re: aleś się sprężył. 30.07.08, 14:58
                  weź weź. I weź leki. Bo znów ci Frankiewicz w aptece nie sprzeda ze
                  zniżką i będziesz pyszczył.
        • Gość: gosia Re: Z tym problemem trzeba cos zrobić! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 11:51
          Mam rozumiec ze według twojej teorii Prezydent Miasta(nie wazne kto
          nim jest lub będzia)odpowiedzialny jest za zamknięte toi-toie na
          cmentarzu.Powinien rano(6:00)otworzyć wychodki,a wieczorem oczyścic
          i pozamykać.
          Czy zauważyłeś ze kazdy cmentarz ma zarządcę,toi-toie są czyszczone
          przez firmę z która jest podpisana umowa.Bo według ciebie powinien
          to robic osobiscie Frankiewicz.Ciekawa jestem czy jak Berezowski
          zostanie Prezydenten(w co osobiście nie wierzę)to również bedziesz
          taki wymagajacy.
          • Gość: Oberstaatsanwalt Re: Z tym problemem trzeba cos zrobić! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 16:50
            > Mam rozumiec ze według twojej teorii Prezydent Miasta(nie wazne kto
            > nim jest lub będzia)odpowiedzialny jest za zamknięte toi-toie na
            > cmentarzu.

nie sprowadzaj problemu wylacznie do cmentarza, na ktorym wczoraj doszlo do incydentu, i osoba wurzona opisala to wydarzenie krok po kroku.

nalezy kible wybudowac a nie stawiac toi toie, to po pierwsze.
            a po drugie, skoro na noc chcecie wychodki zamykac, to nalezy wprowadzic godzine policyjna, aby po zamknieciu wychodkow nikt nie krecil sie po miescie ani po ulicach.
            to glownie pod osloną nocy obsrywane sa wszystkie dostepne miejsca.
            bywa ze ludzkie guano rozdeptano na chodniku, nafajdaczone jest po klatkach schodowych, bo o ile mozna zapanowaz nad glodem i pragnieniem picia, to z moczem u jednonerkowca, i z niespodziewanym parciem na stolec bywa calkowicie inaczej.
            ktos kto nie ma pojecia o zyciu zbiorowisk ludzkich, nie powinien nigdy w zyciu byc prezydentem.
            wez sobie i ogladnij wojaka szwejka, filmu ktorego akcja toczy sie przed ponad wiekiem. nie sposob nie zauwazyc wszedzie budowanych LATRYN, w kazdym miejscu postoju wojsk.
            tylko gliwice miasto skazane na bezmyslne zarzdzanie, tego problemu nie dostrzega.
            wstryd mi za moje miasto, i dla tego zrobie wszystko, by obecny zarzadca zostal jak najrychlej wymieniony.
            mniejsza juz o to, co z 'talentem' obecnego sie stanie?
            • wilczur_123 kup se kibel turystyczny jak nie trzymasz 28.07.08, 20:22
              Gość portalu: Oberstaatsanwalt napisał(a):
              > nie sprowadzaj problemu wylacznie do cmentarza,
              a problem czego dotyczył? autor nic więcej nie wspominał...

>na ktorym wczoraj doszlo do incydentu, i osoba wurzona opisala to
              >wydarzenie krok po kroku.
              osoba podstawiona a nie wzburzona... pieniacz wot co!

> nalezy kible wybudowac a nie stawiac toi toie, to po pierwsze.
              taaak? a po co? dlaczego? kto tak powiedział? nie masz kibla w domu?

> a po drugie, skoro na noc chcecie wychodki zamykac, to nalezy
              >wprowadzic godzine policyjna,
              MB Ci to powiedział bo to jego metody widać...po zmroku wychodzą wszyscy ci co
              cały dzień zbierali kupę żeby załatwić się na ulicy :) whow niezły masz film :)

>aby po zamknieciu wychodkow nikt nie krecil sie po miescie ani po
              > ulicach.
              dlaczego to? masz sraczke to nie wychodź z domu.

> to glownie pod osloną nocy obsrywane sa wszystkie dostepne miejsca.
              ja jakoś jeszcze nigdy w kupe nie wszedłem...u ciebie w domu też się załatwiają?
              Otwórz kibel w nocy i zbieraj kase - z tego co piszesz będziesz
              milionerem.....królu sedesu :)))

> bywa ze ludzkie guano rozdeptano na chodniku, nafajdaczone jest po
              >klatkach schodowych, bo o ile mozna zapanowaz nad glodem i
              >pragnieniem picia, to z moczem u jednonerkowca, i z niespodziewanym
              >parciem na stolec bywa calkowicie inaczej.
              WHOW....może jednak bierz lżejsze lekarstwa.....jednonerkowiec...nelly..... :)))

> ktos kto nie ma pojecia o zyciu zbiorowisk ludzkich, nie powinien
              >nigdy w zyciu byc
              taką sierotą jak ty

> wez sobie i ogladnij wojaka szwejka, filmu ktorego akcja toczy sie
              >przed ponad wiekiem. nie sposob nie zauwazyc wszedzie budowanych
              >LATRYN, w kazdym miejscu postoju wojsk.
              widzisz jakieś wojska w Gliwicach? kiedyś mój drogi ludzie nie mieli domów i te
              same latryny były ich wychodkami. Teraz kibel masz w każdej
              knajpie....McDonaldzie centrach itp.... tylko że ty ślepy jesteś tak Ci mocz
              wzrok zalał...

> tylko gliwice miasto skazane na bezmyslne zarzdzanie, tego
              >problemu nie dostrzega.
              jak na razie jesteśmy skazani na twoje biadolenie i pierdzenie na forum

> wstryd mi za moje miasto, i dla tego zrobie wszystko, by obecny
              >zarzadca zostal jak najrychlej wymieniony.
              no popatrz a jak komuś zależy to zmienia coś co ma związek ze sprawą a nie szuka
              politycznego rozgłosu cieciu.
              • Gość: september Re: kup se kibel turystyczny jak nie trzymasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 20:51
                > Z takimi 'autorytetami' to można gonić Leppera i Giedroycia, a nie
                > postęp w rozwoju miasta." <pr51> - great!

ty metna szumowino, Giedroycia powinieneś w dpuę całować cieciu jeden.
                • wilczur_123 Re: kup se kibel turystyczny jak nie trzymasz 29.07.08, 17:53
                  tego co napiałeś to se w domu poszukaj masz ich pod dostatkiem. Jesteś typowym
                  trollem i żaden nick tego nie ukryje. Jak chcesz dyskutować z moim podpisem to
                  proszę bardzo ale ostrzegam komputer jakoś nie dyskutuje :)
    • bereklon Re: Wstydliwy śmierdzacy problem-> do Berezow 29.07.08, 22:47
      a berezowski to wybudowałby w gliwicach kible a frankiewicz nie
      • Gość: m-ka ciemnogrodu Re: Wstydliwy śmierdzacy problem-> do Berezow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 09:33
        bereklon napisał:

> a berezowski to wybudowałby w gliwicach kible a frankiewicz nie.

Trzeba sobie najpierw samemu uświadomić, kto jest dla kogo?, a co do czego?
        Niestety w Gliwicach doszło do zatarcia tej ścisłej linii podziału, i nastąpiła zamiana ról, gdyż wieloletniemu prezydentowi woda sodowa (z może piwo i grill) najwyraźniej uderzyła nadmiernie do głowy.

Prezydent powinien być wykonawcą tego co sobie życzy większość mieszkańców. Ale ta większość i cała społeczność musi być zorganizowana. Musi przede wszystkim wiedzieć i znać swoje prawa, możliwości wpływania na lokalną politykę, no i mieć swoje przedstawicielstwo w RM, wybierane poprzez Rady Osiedlowe.

Niestety pojęcie Rad Osiedlowych, gdzie indziej w normalnych miastach i zbiorowiskach ludzkich- rozpowszechnione, w Gliwicach zupełnie i celowo zmarginalizowane, żeby nie użyć słowa - UŚMIERCONE.
        Mało tego, że w Gliwicach nikt nie propaguje tego typu GŁOŚNEJ DYSKUSJI SPOŁECZNEJ, to jeszcze się wszelkie zalążki próbuje ukazać w formie awanturnictwa i utrudnia dostęp do wszelkiej informacji publicznej.
        Obecnie w prokuraturze trwa dochodzenie w sprawie doniesienia o podejrzeniu popełnieniu przestępstwa, kiedy wspólnoty mieszkaniowej nie wpuszczono na obrady RM, poświęconej ich żywotnej sprawie jaką jest nieuzasadniona egzystencja z tirami.

Ale to że społeczeństwu utrudnia się dostęp do organizowania się, i dostęp do informacji, to jeszcze pół biedy.
        Jednak do momentu wejścia do RM prof. Berezowskiego, w komisjach ani w całej Radzie Miejskiej nie było żadnego regulaminu. Nikt nie znal swoich praw ani zakresu swoich podstawowych obowiązków.
        Jak to opowiadam w centralnej Polsce to nie chcą mi wierzyć ze to jest czy było możliwe w demokratycznej po 1989 roku Polsce i w mieście nauki- zwanym.
        • dzejms.bont Ciemna mieszkanko 30.07.08, 15:01
          jeszcze rzeczywiście oskarż prezie, że ci rady osiedlowej nie
          stworzył hahaha. Wiem, że to do Ciebie nie trafia, ale tylko 3%
          mieszkańców tego pięknego miasta uważało, że prezio ma ci kible
          stawiać. I to oni powinni się trochę bardziej wczytać w kompetencje
          prezydenta miasta. Ty też ciemna maso.
          • Gość: ad libitum Re: Ciemna mieszkanko. dzejms.bont wyciąga kopyta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 15:36
            dzejms.bont napisał:
            Ty też ciemna maso.

dotkniety do zywego, zywa torpeda 'frania lodziarza'- dzejms.bont, prawdopodobnie juz nie wyrabia, i lada chwola wyciagnie kopyta.
            dotkniety do zywego bolesna prawda, wolalby uslyszec bluzgi przeciwnikow, niz piekaca do krwi swieta prawde.

no bo to jest prawda, ze pierwsze spotkanie w sprawie tworzenia projektu drogowego, rozbebnione przez samego ZF w katowicach na spotkaniu u wojewody jako dowod wspolpracy z pieczyrakiem i opozycja w gliwicach, nie doczekalo sie nigdy II- go etapu, za ktore gornig nie wpuscil delegacji mieszkancow.

jest takei powoiedzenie o posiadaniu ciastka z jednoczesnym zjedzeniem.
            ZF jest mistrzem tego dziwolaga demokratycznego. bebni jak pusty beben o kontynuowaniu dialogu spolecznego, ale jednoczesnie wydaje dyspozycje POdleglym członkom tWAiRT, aby do tego dialogu nie dochodzilo.
            no i na wiwat jescze odspiwajmy hymn magistrackiego zlotoustego!
            lubu dubu , lubu dubu, niech nam zyje prezes naszego klubu (jarząbek)
            • dzejms.bont hahaha - LOL 30.07.08, 15:52
              nie przeczytałem w sumie tego, co wypociłeś, ale zapewniam cię, że
              mam się świetnie i będę się mieć świetnie, nieważne co tam się
              poplułeś bidusiu ciemny.
    • Gość: zonia WC i Policja,warunkiem działalności nocnych lokali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 19:34
      Kandydat na nowego niezależnego prezydenta Gliwic, powinien zobowiązać się do tego, że po objęciu stanowiska zagwarantuje czystość miasta od fekaliów i spokój nocny mieszkańcom centrum, uzależniając od tego działalność nocnych lokali, szczególnie tych serwujących szczodrze swoim klientom alkohol, nie ponosząc za to żadnej odpowiedzialności że wychodzą z lokalu w stanie skrajnego nabuzowania.

Nie może być tak jak dotąd, że mieszkańcy wstają od tych libacji bardziej niewyspani niż lubieżnicy, niedysponowani do jazdy samochodem, a idąc do pracy wdeptują w ludzkie odchody.
      • dzejms.bont Re: WC i Policja,warunkiem działalności nocnych l 30.07.08, 19:42
        Cóż - może tak być i jest. Prawo pozwala zarówno na
        picie alkoholu, jak i na prowadzenie nocnych klubów.
        By zmieniać tak fundamentalne rzeczy -> wal do
        premiera. On cię na pewno wysłucha. Potem przekonasz
        klub parlamentarny do swoich racji, a następnie
        większość sejmową. Z prezydentem RP będzie trudniej,
        ale cóż... próbuj.
      • Gość: adam1 Re: WC i Policja,warunkiem działalności nocnych l IP: 213.227.74.* 30.07.08, 19:47
        Gość portalu: zonia napisał(a):

> Kandydat na nowego niezależnego prezydenta Gliwic, powinien
        > zobowiązać się do tego
        "Zobowiązuje się do tego, że jak zostane wybrany Prezydentem to w
        następnych wyborach podejme następne zobowiązanie"
    • Gość: m-ka cetr.Gliwic Do apelu się przyłączam. To nie problem 1 radnego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 08:36
      Nie może być tak jak jest, że niedługo nas mieszkańców centrum, przechodnie poproszą o papier toaletowy i miskę do podmycia.

Już wielokrotnie otwierałam drzwi, bo mama z dzieckiem nie może mu pomóc, a dziecko płacze.
      Po takiej uprzejmości z naszej strony, woda do muszli jest dwukrotnie spuszczana, co świadczy ze korzystało zarówno dziecko jak i mama.
      A jak mnie ktoś kiedyś okradnie przy tej okazji, albo co gorszego zrobi? Kto i co mi zwróci?

To nie może być wyłącznie problem mieszkańców zatłoczonego po brzegi centrum miasta.
      Śmierdzący temat trzeba rozwiązać natychmiast!
      • dzejms.bont Wynurzenia wariata 31.07.08, 09:16
        Pomieszało ci się wszystko dokumentnie bidusiu - kible, ludzie,
        miasto, centrum... bidusia.
      • Gość: gosia Re: Do apelu się przyłączam. To nie problem 1 rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 11:58
        Mieszkanka centrum zapewne nie wie jak wiele dospodarstw domowych na
        obrzezach miasta nie ma kanalizacji.Tym tematem "wspaniały"
        Radny,szanowne stowarzyszenie GdG nie zajmują sie,bo to ich nie
        dotyczy.Wazne sa tylko i wyłącznie problemy mieszkańców centrum-
        głównie ul Wyszyńskiego.
      • wilczur_123 Re: Do apelu się przyłączam. To nie problem 1 rad 31.07.08, 15:26
        jaja se robisz czy o drogę pytasz??? Gdzie ty mieszkasz że ludzie do ciebie walą
        z dziećmi :) do kibla :))))))))))))
    • Gość: toztoj radny poslal interpelacje IP: *.c5.5546.static.theplanet.com 05.08.08, 00:55
      No i radny poslal interpelacje:
      berezowski.neostrada.pl/wyslane/interpelacja68.jpg
      ciekawe co mu odpisza...
      • strasznie_nie_lubie_oszolomow mam nadzieję, że tym razem nic 05.08.08, 09:17
        takiemu psychopacie i ludobójcy lepiej nie odpisywać. Nie zaczepiaj
        g...na nie będzie śmierdziało hahaha
        • strasznie_nie_lubie_lajdakow Re: mam nadzieję, że tym razem nic 06.08.08, 00:25
          Autentycznym ludobojca jest ZF. Jeden tir to tyle samo co 15 tys aut osobowych!
          A kazdy przejazd tira, to smiercionosne opilki opon, spaliny i halas. Tiry do
          centrum Gliwic wpuscil ten psychopata ZF. Wystarczy popatrzec na jego zachowanie.
          • strasznie_nie_lubie_lajdakow Re: mam nadzieję, że tym razem nic 06.08.08, 00:31
            Niech sie ZF bierze za otwieranie kibli w miescie, bo widac, ze nawet do tego
            sie nie nadaje. Usunac wreszcie tego darmozjada z Gliwic.
          • strasznie_nie_lubie_oszolomow Re: mam nadzieję, że tym razem nic 06.08.08, 11:26
            żal mi cie.
      • Gość: sfendaczek FRANCO- watemu Berezowski śni się po nocach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 18:26
        > No i radny poslal interpelacje:
        > berezowski.neostrada.pl/wyslane/interpelacja68.jpg
        > ciekawe co mu odpisza...

Mnie frapuje inne pytanie.
        Co jeszcze musi sie zdarzyć, co by tu jeszcze musiał FRANCO- waty "zrypać", jakie hasło - łubu dubu, łubu dubu jarzabek muisi jeszcze z siebie 'wyperzyć', aby się FRANCO-watemusfendaczek dobrano do "watoliny"?
        • strasznie_nie_lubie_oszolomow ZF to koszmar berezowskiego sfendacza 05.08.08, 18:48
          Ciekawe ile razy jeszcze musi dostać berezowski
          drzwiami po nosie by zrozumiał, że go nie chcą?
          • strasznie_nie_lubie_lajdakow Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza 06.08.08, 00:29
            Kto go nie chce, ta sfolocz z UM? A co oni maja do chcenia. Ich psim obowiazkiem
            jest sluchac radnego, bo radny jest przedstawicielem mieszkancow. Biora
            pieniadze z podatkow wszystkich mieszkancow. Nie dorasraja MB nawet do piet,
            prymitywna gawiedz z przedmiescia.
            • Gość: gosia Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 10:59
              twój MB nie umie przekonać do swoich chorych pomysłów nawet Radnych
              z PiS-u,a co dopiero większość Rady Miasta.Wiec moze tylko dalej
              pokrzykiwać i nic z tego nie bedzie realizowane....
              • Gość: sfendaczek Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:20
                > twój MB nie umie przekonać do swoich chorych pomysłów nawet Radnych
                > z PiS-u,a co dopiero większość Rady Miasta.Wiec moze tylko dalej
                > pokrzykiwać i nic z tego nie bedzie realizowane....

bedzie realizowane wszystko o czym on mowi i pisze, bo MB nie tylko nas przekonał ze "zyjemy zgodnie z teoria baka", ale odtad stal sie naszynm reprezentantem, by nie rzec - "SUWENEREM"!.
                • dzejms.bont Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza 06.08.08, 14:48
                  słowo "guru" bardziej by pasowało. Jaki guru taka sekta.
                  • Gość: łubu dubu To o RRANCO-watym rzecz jasna piszesz cieciu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 20:34

> słowo "guru" bardziej by pasowało. Jaki guru taka sekta.

Tylko ja bym tego sektą nie nazwał tylko mianowicie mafią! (nie bójmy się tego słowa, skoro już tak jest).
                    • dzejms.bont jeśli to twój guru to jaha 06.08.08, 21:36
                      j.w.
            • Gość: z_ przedmiescia Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:23
              strasznie_nie_lubie_lajdakow napisała:

Nie dorasraja MB nawet do piet,
              > prymitywna gawiedz z przedmiescia.

Za takie "hasła" jesteście skazani na porażkę w waszej walce.
              Zamiast szukać poparcia u gliwiczan z poza centrum, to ich obrażacie.
              Chcecie zmian w Gliwicach! To zacznijcie zauważać gliwiczan z poza
              centrum z ich sprawami.
              • dzejms.bont Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza 06.08.08, 14:49
                jasssne - oni i "zauważać" hahaha.
              • Gość: gosia Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 00:58
                dla nich Gliwice to Wyszyńskaiego i Zwycięstwa;reszta to zaorane pole
                • Gość: kibic Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza IP: *.dip.t-dialin.net 07.08.08, 10:45
                  gosia napisał(a):

> dla nich Gliwice to Wyszyńskaiego i Zwycięstwa;reszta to zaorane pole

Wyraźnie udziela ci sie przebój *Kalinka* po nie przespanej nocy;-)

Co do *średnicówki* DK88, na której most nad Folwarczną się podobno wali, to powinnaś wiedzieć, ze Hitler wybudował ten szlak militarno- wojskowy, żeby uderzyć skutecznie w Polskę;-)
                  Istniejące na tym szlaku mościki gwarantowały przejazd czołgów o nie określonym ciężarze. Przykład ponad 60-letnich mostków nad portową i torami kolejowymi, które sie obecnie 'sypią' udowadniają nowe ekspertyzy. A wiec, porównywanie tych mościków z mostkiem na Orlickiego to paranoja:-(
                  • Gość: gosia Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 11:39
                    Co do *średnicówki* DK88, na której most nad Folwarczną się podobno
                    wali, to po
                    > winnaś wiedzieć, ze Hitler wybudował ten szlak militarno-
                    wojskowy, żeby uderzy
                    > ć skutecznie w Polskę;-)
                    Zauważyłeś ,że było to 70 lat temu?

A wiec, porównywanie ty
                    > ch mościków z mostkiem na Orlickiego to paranoja:-(
                    Przy wiadukcie nad Folwarczna jest znak 24T,więc podobnie jak przy
                    mostku na Orlickiego.
                    Róznica polega na tym ,że przy Orlickiego pod mostem płynie
                    rzeczka,a pod wiaduktem "płyna"ludzie.I to jest patanoja!
                    • Gość: stary demokrata Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza IP: *.63-82-b.business.telecomitalia.it 07.08.08, 12:31
                      gosiu=mlody demokrato
                      Wcale nie tak podobnie; poniewaz ekspertyza nakazuje obnizenie do 16ton,wiec o
                      50% wiecej
                      Roznica polega na tym, ze wokol wiaduktu nad folwarczna szczere pola i
                      gdzieniegdzie domki, na odrolnionych (po znajomosci) dzialkach, a wzdluz
                      tirosrady przez centrum dzien i noc torturowanych jest ponad dwadziescia tysiecy
                      ludzi od niemowlat po schorowanych starcow

-Orlickiego to droga miejska, po ktorej chodza tlumy,do szpitala,na dzialki ,do
                      areny oraz sciezka rowerowa, a pod folwarczna boczna drozka z prawie zerowym
                      ruchem. DK88 zostala stworzona dla ciezkiego tuchu i tam tiry maja jezdzic, bo
                      taki projekt zostal opracowany na zlecenie miasta, zaakceptowany przez
                      frankiewicza, policje i gddk
                      • Gość: gosia Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 12:47
                        stary demokrato niestety mijasz sie z prawdą:

Wcale nie tak podobnie; poniewaz ekspertyza nakazuje obnizenie do
                        16ton,wiec o
                        > 50% wiecej
                        NIestety nie znamy ekspertyzy wiaduktu nad Folwarczną.Poniewaz w
                        chwili obecnej jest tam prowadzony remont,więc domyśla się ze stan
                        tego wiaduktu był jeszce gorszy niz mostku na Orlickiego.

-Orlickiego to droga miejska, po ktorej chodza tlumy,do szpitala,na
                        dzialki ,do
                        > areny oraz sciezka rowerowa, a pod folwarczna boczna drozka z
                        prawie zerowym
                        > ruchem

Gdybyś łaskawie chciał ruszyc sie poza centrum,to byś wiedział że
                        pod tym wiaduktem codziennie przejeżdza setki samochodów,Do tego
                        młodzież z osiedla Obrońców Pokoju codziennie przechodzi POD
                        WIADUKTEM do szkoły(ZSO nr 4),wiec nie pisz o zerowym ruchu,bo to
                        jest nieprawda.
                        Rozumiem problemy mieszkańców centrum,ale nie rozumiem waszeego
                        postepowania.Patrzycie jedynie na swój problem,nie zastanawiając sie
                        nad innymi mieszkańcami GLiwic.Na ul.Zwyciestwa i Wyszynskiego nie
                        kończą sie GLiwice.
                      • Gość: torturowany Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 13:23
                        Gość portalu z italii: stary demokrata napisał(a):

> Roznica polega na tym, ze wokol wiaduktu nad folwarczna szczere
                        pola i
                        > gdzieniegdzie domki, na odrolnionych (po znajomosci) dzialkach, a
                        wzdluz
                        > tirosrady przez centrum dzien i noc torturowanych jest ponad
                        dwadziescia tysiec
                        > y
                        > ludzi od niemowlat po schorowanych starcow

Różnica polega na tym, że tylko 16 osobą te tiry przeszkadzają.
                        • Gość: kibic Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza IP: *.dip.t-dialin.net 07.08.08, 13:49
                          torturowany napisał(a):

>
                          > Różnica polega na tym, że tylko 16 osobą te tiry przeszkadzają.

Bredzisz torturowany po tych emocjach bo to już prawie 5000 osób, a tendencja nadal jest wzrostowa:-(
                          • Gość: gosia Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 13:52
                            Ha,ha,ha..........tendencja wzrostowa!!!!!!!!
                          • Gość: torturowany Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 14:21
                            Gość portalu: kibic napisał(a):

> Bredzisz torturowany po tych emocjach bo to już prawie 5000 osób,
                            a tendencja
                            > nadal jest wzrostowa:-(

Tendencja wzrostowa to jest z ilością nick-ów "Profesora" na FG i to
                            ponad 5000
                        • Gość: real demokrata Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza IP: *.63-82-b.business.telecomitalia.it 08.08.08, 12:42
                          DK88 zostala stworzona dla ciezkiego ruchu i tam i tylko tam tiry maja i beda
                          jezdzic, bo taki projekt zostal opracowany na zlecenie miasta i zaakceptowany
                          przez ZF i GDKiA.
                          Tiry w centrum sa niedopuszczalne w zadnym miescie na swiecie i kazdy kto temu
                          probuje zaprzeczac jest skrajnym prymitywem i wandalem i nie ma najmnieszego
                          prawa zabierac glosu w jakiejkolwiek dyskusji...
                          • Gość: gość Co to jest centrum i czy są tam TIRy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 13:52
                            Gość portalu: real demokrata napisał(a):

> Tiry w centrum sa niedopuszczalne w zadnym miescie na swiecie i
                            kazdy kto temu
                            > probuje zaprzeczac jest skrajnym prymitywem i wandalem i nie ma
                            najmnieszego
                            > prawa zabierac glosu w jakiejkolwiek dyskusji...

Słowo "kluczowe" to centrum. W Gliwicach po centrum NIE jeżdżą żadne
                            tiry.Pozatym miały by problem z wjechaniem w wąskie
                            uliczki "starówki".
                            Natomiast w "centrum chamstwa" wszystko jest możliwe.
                          • Gość: gosia Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 18:22
                            bo taki projekt zostal opracowany na zlecenie miasta i zaakceptowany
                            przez ZF i GDKiA.
                            Dokładnie taki sam projekt tdotyczy mostku na Orlickiego

probuje zaprzeczac jest skrajnym prymitywem i wandalem i nie ma
                            najmnieszego
                            > prawa zabierac glosu w jakiejkolwiek dyskusji...

A ty jestes wyrocznią i decudujesz kto i jak ma prawo sie
                            wypowiadać....
                            • Gość: fredek kiepski Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 21:55
                              >
                              > A ty jestes wyrocznią i decudujesz kto i jak ma prawo sie
                              > wypowiadać...

Nie wyrocznią tylko bystrym obserwatorem, i nie dam sobie wmówić co łubu dubu
                              łubu dubu - jarząbek perzy, albo inny pszydupaS.
                          • Gość: gosia Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 18:27
                            ZOZO = real demokrata= Radny-BEzradny na wakacjach w Italii
                    • Gość: kibic Re: ZF to koszmar berezowskiego sfendacza IP: *.dip.t-dialin.net 08.08.08, 14:57
                      > Zauważyłeś ,że było to 70 lat temu?

No cholera, jak ten czas leci a mostki poniemieckie nadal mają sie dobrze;-)

> Róznica polega na tym ,że przy Orlickiego pod mostem płynie
                      > rzeczka,a pod wiaduktem "płyna"ludzie.I to jest patanoja!

Też uważam , ze: >I to jest patanoja!< Na Folwarcznej pod wiaduktem trzeba
                      wprowadzi koniecznie i natychmiast 'zakaz kąpieli':-)))
    • Gość: Beobachter Tu piszemy o brakujących szaletach, tu i tam kale. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 11:07
      Nie wszystko co stanowi problem sprowadza się do mostów, choć to jest oczywiście problem który może skończyć się tragicznie.

Niemniej jednak jeśli ktoś choć jeden raz w życiu zatruł się czymś, albo na skutek niewydolności układu gastrycznego, musiał z konieczności wypróżnić się, wie że na tę dolegliwość nie ma innego alternatywnego sposobu, niż zerżnąć się komuś pod drzwiami i na oczach przechodniów.

Taki obrazek, kiedy matka zdejmuje dzieciakowi spodenki by sie załatwił- specjalnie nie zniesmacza, chociaż ze względów higienicznych, nie jest to wizerunek godny naśladowania.

Niedługo udostępnione zostaną linki na zdjęcia gliwickich obszczymurków, którzy do tego grona dostali się na skutej niechlujstwa władz miasta.
      Zapamiętajcie!
      Nikt z powodu (1 zł) jednego złotego, nie będzie wystawiał dpuy na wiatr a siebie na pośmiewisko, jeśli będzie miał alternatywę!
      • wilczur_123 Re: Tu piszemy o brakujących szaletach, tu i tam 09.08.08, 11:40
        Gość portalu: Beobachter popieprzył(a):
        > Nie wszystko co stanowi problem sprowadza się do mostów,
        epokowe odkrycie!

>choć to jest oczywiście problem który może skończyć się tragicznie.
        Twoje wyjście z domu też może zakończyć się tragicznie, są rzeczy na które nie
        mamy wpływu i są granice ryzyka które są wkalkulowane w ludzkie życie.

> Niemniej jednak jeśli ktoś musiał z konieczności wypróżnić się,
        >zerżnąć się komuś pod drzwiami i na oczach przechodniów.
        na prawdę jesteś perwers. Jeżeli już to raczej walnąć w spodnie i pójść do domu.
        Efekt o którym wspominasz nie następuje NAGLE! Ciekaw jestem ILU ludziom coś
        takiego się zdarzyło? Każdy kto ma zaparcie albo cuś pracuje ostro zwieraczem
        wiesz? Ludzki organizm ma na to obronne mechanizmy a jeżeli nie trzymasz to
        chodzisz z PAMPERSEM!!! proste???

> Taki obrazek, kiedy matka zdejmuje dzieciakowi spodenki by sie
        >załatwił- specjalnie nie zniesmacza, chociaż ze względów
        >higienicznych, nie jest to wizerunek godny naśladowania.
        wyjaśnij to dziecku....

> Niedługo udostępnione zostaną linki na zdjęcia gliwickich
        >obszczymurków, którzy do tego grona dostali się na skutej
        >niechlujstwa władz miasta.
        a może na wskutek własnego hamstwa? Oczekuję linka do zdjęcia na którym władza
        miasta zmusza do szczania po twoich drzwiach obszczymurków...godne podziwu. :)

> Zapamiętajcie!
        > Nikt z powodu (1 zł) jednego złotego, nie będzie wystawiał dpuy na
        >wiatr a siebie na pośmiewisko, jeśli będzie miał alternatywę!
        pieprzycie towarzyszu!. Piliście kiedyś piwo? Obszczymurki nie działają na
        zasadzie normalnego sikania a sikania wywołanego piciem piwa średnio jedno piwko
        = jeden sik więc mój drogi jeżeli będą lali po murze to 3 piwo GRATIS
        !!!!!!!!!!!!!! :))
        • Gość: eMKa Rozumiem że nie masz wpływu na myślenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 19:15
          > Twoje wyjście z domu też może zakończyć się tragicznie, są rzeczy na które nie
          > mamy wpływu i są granice ryzyka które są wkalkulowane w ludzkie życie.
          >

Rozumiem że nie masz wpływu na to, że poniosła cie Fantazja, i leziesz jak pies czy kot na czerwonym świetle, mimo zamkniętego szlabanu przechodzisz przez przejazd kolejowy, jedziesz pod prąd w ulicę jednokierunkową, mimo znaku ograniczającego prędkość, na łuku jedziesz ile fabryka dała i wypadasz na łuku z drogi.

Mogłabym mnożyć i potęgować te najczęstsze przyczyny wypadków, ale po co?, skoro mam do czynienia z bezwiedną bezrozumną tkanką.
          Jesteś pozbawiony tego, co wyróżnia homo sapiens od pozostałego gatunku istot żywych.
          A więc jak to powiadają na Śląsku "daremny futer".
          • wilczur_123 Re: Rozumiem że nie masz wpływu na myślenie! 10.08.08, 09:57
            Gość portalu: eMKa napisał(a):
            > Rozumiem że nie masz wpływu na to, że poniosła cie Fantazja, i leziesz jak pies
            > czy kot na czerwonym świetle, mimo zamkniętego szlabanu przechodzisz przez prz
            > ejazd kolejowy, jedziesz pod prąd w ulicę jednokierunkową, mimo znaku ogranicza
            > jącego prędkość, na łuku jedziesz ile fabryka dała i wypadasz na łuku z drogi.
            ograniczony rozmówco rozumiem że ty masz wpływ na spadającą cegłę, nidomknięty
            właz do kanału, wady konstrukcyjne, uderzenie pioruna...

> Mogłabym mnożyć i potęgować te najczęstsze przyczyny wypadków, ale
            >po co?,
            no właśnie po co skoro nie możesz zamknać tej listy i nie możesz stworzyć klosza
            który uchroni ludzi od nieszczęść, wytrzeźwiej pieniaczu i zejdź na ziemię.
            Życie nie jest czarno-białe a kolorowe - wielokolorowe.

>skoro mam do czynienia z bezwiedną bezrozumną tkanką.
            rozmawiasz ze swoimi rybkami? współczuję.

> Jesteś pozbawiony tego, co wyróżnia homo sapiens od pozostałego
            >gatunku istot żywych.
            ooooooo czyli czego? Co ma homo sapiens czego nie mają antropoidy (Simiiformes,
            Anthropoide)
            • Gość: eMKa Przed chwilą w nowym wątku pokazałeś FILTR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 10:13
              Przed chwilą w nowym wątku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=83215864
              pokazałeś swoisty FILTR, jaki zastosowałeś by nie wdawać się w polemikę z wielonickowcami, a tu w chwilę potem, reaptem walisz jak w dym do "jaskini lwa".
              Nie odpisuję ci tam na nowym wątku, aby nie sprawiać ci zarówno satysfakcji, jak też zawodu.
              Cholera cie wie jak zareagujesz, a mnie nie zależy abyś moje opinie czytał, a ni tym bardziej byś na nie odpowiadał.
              W tym miejscu też raczej kieruję swoją opinię w stronę pozostalych czytelników forum niż tobie.
              ale buźka Marcinku!
              • wilczur_123 Re: Przed chwilą w nowym wątku pokazałeś FILTR 10.08.08, 10:48
                prezentujesz typowy kompleks dziewicy
            • Gość: bolo Re: Rozumiem że nie masz wpływu na myślenie! IP: *.63-82-b.business.telecomitalia.it 10.08.08, 10:48
              dla wilczka pisma MB bez ladu i skladu, nic dziwnego,
              skoro Giedroycia miesza z Leperem
              kto ma oczy niechaj patrzy; kto ma uszy niechaj slucha;
              kto ma mózg niechaj mysli
              • wilczur_123 Re: Rozumiem że nie masz wpływu na myślenie! 10.08.08, 11:02
                Gość portalu: bolo napisał(a):
                > dla wilczka pisma MB bez ladu i skladu,
                wilczura jak już, a pisma są bez składu i ładu i to wiedzą wszyscy tutaj na forum.

>nic dziwnego,skoro Giedroycia miesza z Leperem
                jak trzeba być skrajnym idiotą żeby dyskutować ze stopką?

> kto ma oczy niechaj patrzy; kto ma uszy niechaj slucha;
                > kto ma mózg niechaj mysli
                apel dobry szkoda że sam z tego nie korzystasz.
                • Gość: zuzka Re: Rozumiem że nie masz wpływu na myślenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 11:37
                  > >nic dziwnego,skoro Giedroycia miesza z Leperem

> jak trzeba być skrajnym idiotą żeby dyskutować ze stopką?
                  >

stopka to nie śmietnik, wszak sprawia że metodą goebelsowską kłamstwo powtórzone 100 razy, zaczyna być postrzegane jako absolutna prawda.
                  nie wpisuj bzdur do stoki, tym bardziej tego nie rozumiem, że to retoryka waszego ko-Pr-tasa.
                  • wilczur_123 Re: Rozumiem że nie masz wpływu na myślenie! 10.08.08, 13:01
                    Gość portalu: zuzka napisał(a):
                    > > jak trzeba być skrajnym idiotą żeby dyskutować ze stopką?
                    > >
                    > stopka to nie śmietnik,
                    masz rację forum to też nie śmietnik i obowiązują tutaj prawa które łamiesz.

>wszak sprawia że metodą goebelsowską kłamstwo powtórzone 100 razy,
                    >zaczyna być postrzegane jako absolutna prawda.
                    co cie tak boli? ktoś stosuje tę samą metodę co bereklony? Ile wątków jest na
                    ten sam temat? Ile razy powtarzane jest w kółko ciągle to samo? A mi nie wolno?
                    W stopce jest mój ulubiony cytat i tyle chcesz mnie zmusić żebym go zmienił - to
                    najpierw zmien siebie.

> nie wpisuj bzdur do stoki, tym bardziej tego nie rozumiem, że to
                    >retoryka waszego ko-Pr-tasa.
                    dla ciebie bzdury dla mnie trafne spostrzeżenia które kwitują całą dyskusję z
                    bereklonami. Jeżeli zresztą nie była by to prawda to byś się tak nie pienił :PPP

pa bujaj się...
                    • Gość: mcG symp. sGdG Re: Rozumiem że nie masz wpływu na myślenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 16:48
                      > W stopce jest mój ulubiony cytat i tyle chcesz mnie zmusić żebym go zmienił - t
                      > o
                      > najpierw zmien siebie.
                      >

Nikt z nas niczego nie oczekuje, ale nie dziw się że capem waniajesz, skoroś capa pogaskał?
                      Czujesz fazę, czy jeszcze mam to uprościć?
                      • wilczur_123 do betona 12.08.08, 21:10
                        używanie mózgu przy czytaniu okazało się w twoim wypadku wyjątkiem i faktem
                        rozłącznym....zbliżasz się do swoich przodków.
                        Tak
                        • Gość: wachtyrz takimi wpisami nie rozwiążesz problemu braku WC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 21:30
                          > używanie mózgu przy czytaniu okazało się w twoim wypadku wyjątkiem i faktem
                          > rozłącznym....zbliżasz się do swoich przodków.
                          > Tak.

ale takimi wpisami nie rozwiążesz problemu braku szaletów, bowiem nie przybędzie od tego ani jedna muszla więcej, ani jedno kupsko zrobione w cudzej posesji nie zniknie.
                          wy się weźcie łajdusy za robotę, a nie za pisanie pozytywnych opinii o waszym preziu, czy też paszkwili, o autorach słusznej krytyki.
                          • Gość: kibic Re: takimi wpisami nie rozwiążesz problemu braku IP: *.dip.t-dialin.net 13.08.08, 01:35
                            wachtyrz napisał(a):

> ale takimi wpisami nie rozwiążesz problemu braku szaletów, bowiem nie przybędz
                            > ie od tego ani jedna muszla więcej, ani jedno kupsko zrobione w cudzej posesji
                            > nie zniknie.

Przyjacielu, i tu sie mylisz,-) Ten pustak chce robić za muszlę, do pomocy z pewnością zgłosi sie ich wodolej gosia i po problemie:-)
                          • wilczur_123 a ty? chcesz rozwiązać? 13.08.08, 10:10
                            Gość portalu: wachtyrz napisał(a):
                            > ale takimi wpisami nie rozwiążesz problemu braku szaletów,
                            zgadzam się z Tobą ale wydaje mi się że autor tego tekstu nie miał na celu
                            rozwiązania problemu szaletów a jedynie bluzganie na Prezydencie miasta Gliwice.

>bowiem nie przybędzie od tego ani jedna muszla więcej, ani jedno
                            >kupsko zrobione w cudzej posesji nie zniknie.
                            a Ty masz jakieś rozwiązanie na to?. Potrafisz powiedzieć GDZIE takie szalety
                            powinny stanąć? Jak powinny wyglądać?

> wy się weźcie łajdusy za robotę,
                            nie oceniaj wszystkich swoją miarą bo będzie ci odmierzone tak samo - nie wiesz
                            o tym?

>a nie za pisanie pozytywnych opinii o waszym preziu,
                            widzisz jak obnażasz się trollu? Nie znasz mojego prezesa więc nie wiesz jaką
                            mam o nim opinię.

>czy też paszkwili, o autorach słusznej krytyki.
                            ooooooooooo to krytyka może być słuszna i mniej słuszna?

!PLONK
                            • Gość: fomfel Re: a ty? chcesz rozwiązać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 19:43
                              > a Ty masz jakieś rozwiązanie na to?. Potrafisz powiedzieć GDZIE takie szalety
                              > powinny stanąć? Jak powinny wyglądać?
                              >

Nie rozśmieszaj nas a siebie i Frankiewicza nie ośmieszaj!
                              Powiem Ci coś co powinno Cię naprowadzić.
                              W normalnym kapitalistycznym świecie, buduje się najpierw drogę, później wygódkę, a później to co jest przedmiotem projektu.
                              Dopóki w miejsce wygódki nie powstaje nic co byłoby jej kontynuacją, wygódka pozostaje na zawsze!
                              • wilczur_123 Re: a ty? chcesz rozwiązać? 14.08.08, 20:57
                                miszczu pieprzycie aż się kurzy... nic na temat. Może miszczu nie byłeś w
                                Gliwicach to ci powiem że u nas są szalety miejskie, są szalety w domach
                                handlowych są w hipermarketach w centrum itd...

Pytanie moje było proste a jednak miszcz sie na nim wyłożył, gdzie brakuje ci
                                szaletu betonie? pod klatką? pod knajpą z piwem? (która sama powinna zapewnić
                                szalet?).

Nie masz argumentów i tylko bijesz pianę więc idz się doucz przedszkolaku...
                                • Gość: jacoppo Re: a ty? chcesz rozwiązać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 21:09
                                  >
                                  > Nie masz argumentów i tylko bijesz pianę więc idz się doucz przedszkolaku...

za naukę się płaci- szpaku- przedszkolaku.
                                  • wilczur_123 Re: a ty? chcesz rozwiązać? 14.08.08, 22:11
                                    nie potrafisz nic sam wymyślić dzieciaku? moje nauki są bezpłatne oszołomie.
    • Gość: kazik Czy ZF odpisal juz jakis belkot? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 22:17
      na interpelacje o klozetach:
      berezowski.neostrada.pl/wyslane/interpelacja68.jpg
      • pr51 kazik zakochał się? 14.08.08, 22:25
        Re: Czy ZF odpisal juz jakis belkot?

Zadałeś głupie pytanie. Jak dobrze pójdzie, dostaniesz głupią
        odpowiedź. Zalezy ci na tym?
      • Gość: jacoppo Re: Czy ZF odpisal juz jakis belkot? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 07:31
        portalu: kazik napisał(a):

> na interpelacje o klozetach:
        > berezowski.neostrada.pl/wyslane/interpelacja68.jpg

odpisal, jak zwykle, ale ty razem nie wprost- łubu dubu, łubu dubu;
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=82676100&a=83338628Gość
    • Gość: byłam świadkliem Nieprawdą jest to co pisze Naczelnik Wydziału. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 20:42
      Nieprawdą jest to co pisze po Naczelnik Wydziału w tym piśmie -
      berezowski.neostrada.pl/otrzymane/odpinterp68.jpg
      Na powyższe mam świadków pracowników ochrony, których próbowano zaangażować w
      poszukiwanie toi toi.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=82676100
      Na cmentarzu Lipowym w dniu 27 lipca (niedziela po godzinie 18. 00) była tylko
      jedna toi toia przy kaplicy, ale zamknięta na kłódkę.

ps. władze miasta Gliwice nie panują nad sytuacją, a pełniony przez nich urząd,
      przekracza ich możliwości. Opierazją się na fałszywych raportach pisanych z sufitu.
      Tak było w przeszłości z obsługą szaletów przy cmentarzu Lipowym, tak jest ze
      śmietnikami i śmieciami, tak jest praktycznie ze wszystkim.
      Czas najwyższy z tą statystyką- polegającą na pisaniu skarg i protestów-
      wreszcie i raz na zawsze skończyć!!!
      • Gość: adam1 Re: Nieprawdą jest to co pisze Naczelnik Wydziału IP: 213.227.74.* 19.08.08, 21:04
        Gość portalu: byłam świadkliem napisał(a):

> Na cmentarzu Lipowym w dniu 27 lipca (niedziela po godzinie 18.
        00) była tylko
        > jedna toi toia przy kaplicy, ale zamknięta na kłódkę

Jak zwykle profesorskie zagranie:
        nie chce zauważać toi toia stojącego w liczbie 2sztuki na nowej
        części cmentarza,
        winą za wprowadzenie starszej pani w błąd obarcza demony.
        "Ponieważ uważałam że znam dobrze usytuowanie cmentarza,"
        To, że nie zauważasz TOI TOIA na cmentarzu(widzisz tylko grób
        bliskich) nie znaczy że go tam NIE MA.
        • Gość: swiadek zdarzenia Re: Nieprawdą jest to co pisze Naczelnik Wydziału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 21:22
          > To, że nie zauważasz TOI TOIA na cmentarzu(widzisz tylko grób
          > bliskich) nie znaczy że go tam NIE MA.

jesli zatrudniona ochrona nie potrafi wskazac toi toi, to albo sami zamkneli te
          wygodke, albo rzeczywiscie klucze do tego przybytku miala jedynie firma kladaca
          tam chodniki.
          trzeciej opcji nie ma.
        • Gość: kusy Znający dobrze cmantarz a już mniej własne otoczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 23:35
          > "Ponieważ uważałam że znam dobrze usytuowanie cmentarza,"

Adam1 znający dobrze cmentarz, a już mniej własne otoczenie, podejrzany o podpalenie?
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=83728805
    • Gość: soroń Dzisiaj z rana obok Forum na Lipowej leżał toi toi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 23:43
      Dzisiaj jadąc obok Forum na Lipowej (przystanek autobusowy), widać było leżący przenośny sanitariat zwany toi toią, a obok rozległą szarą plamę rozlanej cieczy, zapewne moczu z kałem.

No cóż takie czasy i takie służby mamy, które- sami nie ukrywają, boją się interwencji, bo powiadają jak nie staną- dpua z tyłu.
      Policjant dzisiaj jest skazany na dwie możliwe sytuacje, w których zawsze przegrany jest on.
      1. jeśli pokona chuliganów, może zostać posądzony o "Bógwico", pamiętamy śmierć kibica o nazwisku Czaja.
      2. sam dostanie smary, co też dla niego może się skończyć kalectwem.

Apel mój jest taki, aby te przybytki luksusu czymś obciążyć, albo wykonać fundament do którego będzie ta toi toia przytwierdzana.
      Potrzeba jest matką wynalazków, ale u nas w Gliwicach, chyba inna grawitacja w tej kwestii obowiazuje?
      • wilczur_123 Re: Dzisiaj z rana obok Forum na Lipowej leżał to 28.08.08, 09:58
        proponuję zamontować monitoring wizyjny i kamerę do tego toi toja dać podgląd
        Policji
        • Gość: behapowiec Re: Dzisiaj z rana obok Forum na Lipowej leżał to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 20:45
          > proponuję zamontować monitoring wizyjny i kamerę do tego toi toja dać podgląd
          > Policji

ale poki co, nie zrobiono dezynfekcji, tego syfu ktory został tam rozlany!
          ciekawe czy chociaz powiadomiono o tym sanepid?
          • wilczur_123 Re: Dzisiaj z rana obok Forum na Lipowej leżał to 29.08.08, 08:09
            Gość portalu: behapowiec napisał(a):
            > ciekawe czy chociaz powiadomiono o tym sanepid?

a kto miał o tym powiadomić ???? czemu nie ty???
    • Gość: Scholastyka Re: Wstydliwy śmierdzacy problem-> do Berezow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 09:05
      Przy tej okazji chce wyrazic swoja opinie o cmentarzu lipowym, że tak
      zdezelowanego cmentarza nie widziałam jak dlugo zyje. Nowe kruche koski są
      połamane od jezdzacych po nich ciezarowkach i pojadach gasienicowych. Wykopy
      glebokie ze mozna zeby wybic, nie oznakowane ani w zaden sposob nie
      zabezpieczone. Czy nikt o tym nie pomyslal, ze tam przewaznie chodza luzie starsi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka