Dodaj do ulubionych

Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 09:46
"Czy w kamienicy na gliwickim Rynku ulokuje się kolejny bank? Bardzo możliwe.
Miasto wystawiło na przetarg prawie 350 m2 powierzchni w reprezentacyjnym
punkcie miasta. Niestety, ekonomia okazała się ważniejsza od możliwości
wpływania na wygląd i charakter miasta – lokale sprzedane będą w trybie
przetargu nieograniczonego..."

www.rynkowy.com.pl/wiadomosci/?p=340
Obserwuj wątek
    • sss9 Re: Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków 14.10.08, 10:40
      fiu fiu... pani Nina zmienia front? to już nie jest super, wspaniale i cacy? czy
      to przykład innych miast, które uczciwie przyznały, że wymieranie
      reprezentacyjnych dotąd ulic jest rzeczywistym problemem, a może zauważyła coraz
      więcej pustych lokali na Zwycięstwa, których już nawet banki nie są w stanie
      wchłonąć? trochę to trwało.
      • quilheure "Zasługa" gliwickich kupców ? 14.10.08, 10:48
        Przypominam że za ilość banków na ul.Zwycięstwa odpowiadają głównie gliwiccy kupcy którzy w imię uczciwej konkurencji zrobili władze w c***a kupując własne lokale po preferencyjnych cenach a sprzedając z je z zyskiem bankom.
        • stasiek17 Re: "Zasługa" gliwickich kupców ? 14.10.08, 16:04
          quilheure napisał:

> Przypominam że za ilość banków na ul.Zwycięstwa odpowiadają głównie gliwiccy ku
          > pcy którzy w imię uczciwej konkurencji zrobili władze w c***a kupując własne lo
          > kale po preferencyjnych cenach a sprzedając z je z zyskiem bankom.
          >

Trzeba mieć niezłe luzy na spawach w dyni, żeby takie pierdoły wypisywać na
          forum miejskim, ale tak to jest jak się bezmyślnie cytuje bzdury wypowiadane
          przez Frankiewicza.
          Otóż kupcy kupili lokale wyceniane przez rzeczoznawców wskazywanych przez UM i
          były to wyceny po cenach rynkowych, a nie preferencyjnych. Skoro zapłacili ceny
          rynkowe, to dlaczego mieliby nie sprzedawać lokali gdy trafiła im się korzystna
          oferta ? nie słyszałeś o wolnym rynku ?
          Zwróć uwagę na wycenę kamienicy na Rynku, niecałe 100 m2 za ponad 1, mln zł,
          czyli 1 m2 za ponad 16 000 zł. Takich cen to nawet w Moskwie nie ma.
          Kup sobie za takie pieniądze lokal od miasta, zrób tam klimatyczną knajpkę i
          spróbuj z tego żyć, spłacając kredyt hipoteczny zaciągnięty na zakup lokalu, to
          może wówczas kumak ci się włączy.

• sss9 Re: "Zasługa" gliwickich kupców ? 14.10.08, 16:57
            stasiek17 napisał:

> Trzeba mieć niezłe luzy na spawach w dyni, żeby takie pierdoły wypisywać na
            > forum miejskim, ale tak to jest jak się bezmyślnie cytuje bzdury wypowiadane
            > przez Frankiewicza.

a ty jeszcze miałeś jakieś wątpliwości? :)
            • quilheure Re: "Zasługa" gliwickich kupców ? 14.10.08, 17:53
              sss9 napisał:

> stasiek17 napisał:
              >
              > > Trzeba mieć niezłe luzy na spawach w dyni, żeby takie pierdoły wypisywać
              > na
              > > forum miejskim, ale tak to jest jak się bezmyślnie cytuje bzdury wypowiad
              > ane
              > > przez Frankiewicza.
              >
              > a ty jeszcze miałeś jakieś wątpliwości? :)

To cytat obszernego artykułu z Nowin Gliwickich a nie z ust Frankiewicza więc
              niepotrzebnie się zaaferowałeś miśku.
              • stasiek17 Re: "Zasługa" gliwickich kupców ? 14.10.08, 18:03
                quilheure napisał:
                > To cytat obszernego artykułu z Nowin Gliwickich a nie z ust Frankiewicza więc
                > niepotrzebnie się zaaferowałeś miśku.
                >

Przeczytaj sobie uważnie ramkę z podobizną Frankiewicza na końcu artykułu i nie
                kombinuj:

",Sklepy przy ul. Zwycięstwa znikają dlatego, że handlowcy, którzy wykupili je
                od miasta, argumentując, że tylko w ten sposób będą w stanie konkurować z
                zagranicznym kapitałem, zamiast rozwijać działalność, sprzedają lokale.”"

• sss9 Re: "Zasługa" gliwickich kupców ? 14.10.08, 18:07
                quilheure napisał:

> sss9 napisał:
                >
                > > stasiek17 napisał:
                > >
                > > > Trzeba mieć niezłe luzy na spawach w dyni, żeby takie pierdoły wypi
                > sywać
                > > na
                > > > forum miejskim, ale tak to jest jak się bezmyślnie cytuje bzdury wy
                > powiad
                > > ane
                > > > przez Frankiewicza.
                > >
                > > a ty jeszcze miałeś jakieś wątpliwości? :)
                >
                > To cytat obszernego artykułu z Nowin Gliwickich a nie z ust Frankiewicza więc
                > niepotrzebnie się zaaferowałeś miśku.
                >

to co napisał Stasiek, to jest ten cytat? :)
                koalo, tyle razy zwracałem ci uwagę, żebyś zaczął się zastanawiać nad
                idiotyzmami, które tu wypisujesz, i z których, żeby było śmieszniej, jesteś taki
                dumny. cytat "ubiera się" w cudzysłów i dobrze jest dodać link do źródła.
                a tak w ogóle, to czy wiesz dlaczego jesteś koalą? :)
                • quilheure Re: "Zasługa" gliwickich kupców ? 14.10.08, 18:21
                  sss9 napisał:

[...]
                  > a tak w ogóle, to czy wiesz dlaczego jesteś koalą? :)

Streściłem najważniejsze fakty z artykułu z NG który nie jest dostępny w wersji
                  elektronicznej. Stasiek sugerował ze sam wymyśliłem te liczby i fakty. Nie było
                  cudzysłowu bo nie był to dokładny cytat. Co Ci jeszcze "edgarze forum gliwice"
                  wytłumaczyć ?
                  • stasiek17 Re: "Zasługa" gliwickich kupców ? 14.10.08, 18:25
                    My tutaj nie o "faktach" rzekomo tworzonych przez Nowiny, ale o bankach na
                    Zwycięstwa, a o tym nie masz niestety żadnej wiedzy.
                    • quilheure Re: "Zasługa" gliwickich kupców ? 14.10.08, 18:31
                      stasiek17 napisał:

> My tutaj nie o "faktach" rzekomo tworzonych przez Nowiny, ale o bankach na
                      > Zwycięstwa, a o tym nie masz niestety żadnej wiedzy.

Jeśli masz inną wiedzę niż pani redaktor z NG to proszę ujawnij co wiesz a
                      redakcję poproś o sprostowanie.

Idę o zakład że zaraz napiszesz "wiem ale nie powiem" albo "wiem z pewnego
                      źródła=własne domysły i urojenia".
                      • stasiek17 Re: "Zasługa" gliwickich kupców ? 14.10.08, 18:41
                        To ty powołujesz się na "źródło" swojej wiedzy, więc wskaż link lub zeskanuj
                        artykuł i rzuć na forum :)

Kiedy wskażesz lokal kupiony przez bank od kupca z ul. Zwycięstwa ?
                        • quilheure Re: "Zasługa" gliwickich kupców ? 14.10.08, 18:50
                          stasiek17 napisał:

> To ty powołujesz się na "źródło" swojej wiedzy, więc wskaż link lub zeskanuj
                          > artykuł i rzuć na forum :)
                          >
                          > Kiedy wskażesz lokal kupiony przez bank od kupca z ul. Zwycięstwa ?

Powołuję się na artykuł z NG z dnia 6.08.2008 ze strony 1. Dobrze wiesz ze nie
                          ma wersji elektronicznej. Jeśli jesteś w stanie inaczej zinterpretować fakty w
                          nim zawarte to napisz proszę jak ty widzisz całą sprawę.
                          • stasiek17 Re: "Zasługa" gliwickich kupców ? 14.10.08, 19:45
                            quilheure napisał:

> Powołuję się na artykuł z NG z dnia 6.08.2008 ze strony 1. Dobrze wiesz ze nie
                            > ma wersji elektronicznej.

Nie ma wersji elektronicznej, to zeskanuj, wrzuć na jakiś fotosik.pl i daj link

>>Jeśli jesteś w stanie inaczej zinterpretować fakty w
                            > nim zawarte to napisz proszę jak ty widzisz całą sprawę.
                            >

No przecież ci napisałem !
                            • quilheure Re: "Zasługa" gliwickich kupców ? 14.10.08, 22:09
                              stasiek17 napisał:

> Nie ma wersji elektronicznej, to zeskanuj, wrzuć na jakiś fotosik.pl i daj link

Chłopie tłumaczę ci że nie mam, nie ma wersji elektronicznej na stronie a wersja
                              papierowa poszła u mnie na makulaturę. Nie mam w zwyczaju przechowywać nowin
                              gliwickich sprzed 2 miesięcy jak relikwii świętych albo interpelacji profesorskich.

Skoro uczestniczysz w dyskusji o tym artykule myślałem że znasz jego treść.
                              • Gość: kibic Re: "Zasługa" gliwickich kupców ? IP: *.dip.t-dialin.net 14.10.08, 23:33
                                > Chłopie tłumaczę ci że nie mam, nie ma wersji elektronicznej na stronie a wersj
                                > a
                                > papierowa poszła u mnie na makulaturę. Nie mam w zwyczaju przechowywać nowin
                                > gliwickich sprzed 2 miesięcy jak relikwii świętych albo interpelacji profesorsk
                                > ich.

Jesteś trollu wyjątkowo nierozgarnięty, dodatkowo co nie trudno zauważyć awanturujesz sie tutaj cały dzień kompletnie nieprzygotowany.
                                Twoje zabawne tłumaczenie sie niemożliwością wklejenia tutaj dowodu z NG, który chyba cie przerósł, udowadnia twoją zmysłową nieudolność.
                                Moja rada. Podskocz jutro do redakcji NG, bo masz blisko i poproś o skopiowanie tego artykułu w archiwum i wklej go tutaj spełniając prośbę kolegów.
                                Przyznaję, ze sam jestem b.ciekaw czy masz jakieś szanse na zlasowanie;-)
                  • sss9 Re: "Zasługa" gliwickich kupców ? 14.10.08, 18:27
                    wcześniej napisałeś:

"To cytat obszernego artykułu z Nowin Gliwickich a nie z ust Frankiewicza więc
                    niepotrzebnie się zaaferowałeś miśku."

a teraz:
                    "Streściłem najważniejsze fakty z artykułu z NG który nie jest dostępny w wersji
                    elektronicznej. Stasiek sugerował ze sam wymyśliłem te liczby i fakty. Nie było
                    cudzysłowu bo nie był to dokładny cytat."

ile jeszcze mam dać dowodów na to, że nie ogarniasz swoim malutkim móżdżkiem
                    problemu?

tu masz cytat, koalo:
                    " Winni handlowcy?
                    W artykule opublikowanym w Informatorze Rynkowym na początku lipca 2008,
                    prezydent Zygmunt Frankiewicz tak odpowiadał na zarzuty braku kontroli nad
                    charakterem centrum:
                    ,,Sklepy przy ul. Zwycięstwa znikają dlatego, że handlowcy, którzy wykupili je
                    zagranicznym kapitałem, zamiast rozwijać działalność, sprzedają lokale.” "

a teraz wezwij Super Nianię, niech ci wytłumaczy.
                    • quilheure Re: "Zasługa" gliwickich kupców ? 14.10.08, 18:36
                      sss9 napisał:

> wcześniej napisałeś:
                      [...]
                      > a teraz wezwij Super Nianię, niech ci wytłumaczy.

Widzę że się napracowałeś ale kliknij w ten odnośnik to wszystko ci się rozjaśni:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=83615215&a=83615215
                      Wiem że jako "dzielna gliwicka opozycja" przyjmujesz że każde słowo frankiewicza
                      to kłamstwo ale spróbuj się wreszcie zdecydować czy NG piszą prawdę czy są na
                      usługach frankiewicza. Pewnie gdybyś te informacje znalazł w interpelacji
                      Berezowskiego albo w artykule NSI przyjąłbyś za pewnik.

Wiem że informacje z NG kłócą się a wasza argumentacją że "wszystkiemu winien
                      frankiewicz" ale pretensje na temat wyglądu zwycięstwa zgłaszaj kupcom.
                      • sss9 Re: "Zasługa" gliwickich kupców ? 14.10.08, 18:43
                        różnica między nami, co wielokrotnie już udowodniłeś, polega na tym, że ja
                        rozumiem co czytam, a ty niekoniecznie. stąd jest wielce prawdopodobne, że
                        tekstu w Nowinach także nie zrozumiałeś, albo tradycyjnie widzisz jedno, a
                        pleciesz co innego. powołujesz się na artykuł, który przedstawiał dwie oceny
                        problemu. ty uczepiłeś się wersji prezydenta, ale przedstawiasz ją jako wersję
                        gazety. to wiele mówi o tobie, koalo. :)

ale spróbuję ci pomóc. zinterpretuj tekst pod tym linkiem:
                        i odpowiedz na forum czy Rynkowy kłamie?
                        • quilheure Re: "Zasługa" gliwickich kupców ? 14.10.08, 18:54
                          sss9 napisał:

> różnica między nami, co wielokrotnie już udowodniłeś, polega na [...]
                          > i odpowiedz na forum czy Rynkowy kłamie?

sss9 krótka piłka bo mnie to zaczyna nudzić. Czytałeś artykuł w NG o którym od
                          pół godziny dyskutujesz ? Wierz mi jest napisany takim językiem że nawet "kibic"
                          jest w stanie go poprawnie z interpretować. Jasno w nim jest opisane jak
                          przebiegało wykupywanie lokali na zwycięstwa.

Masz swoją wersję wydarzeń i zarzucasz kłamstwo redaktorce NG czy twierdzisz że
                          pisząc ze "75% lokali kupcy sprzedali bankom" miała na myśli coś innego...
                          • sss9 Re: "Zasługa" gliwickich kupców ? 14.10.08, 19:01
                            koalo, kibic rozumie znacznie więcej od ciebie czego dowody możesz sobie
                            wyświetlić kiedy już otrzesz pianę z pysia.
                            znam ten tekst, ale nie przypominam sobie, żebym zarzucał kłamstwo autorce.
                            możesz taką moją wypowiedź zacytować z podaniem linka?

co z odpowiedzią? tradycyjnie nie zrozumiałeś czy tchórzliwy unik? :)
          • quilheure Znowu dyskusja z faktami 14.10.08, 17:36
            Stasiu_siedemnasty widzę że wytrwale stawiasz sobie laurkę betonu
            intelektualnego. Pozwól że przytoczę fakty z Nowin Gliwickich nad którymi min ty
            i reszta oszołomów się brandzlujecie:

---

1. 7 lat temu Gliwiccy kupcy podnieśli lament że drobny handel dogorywa, nie
            mają gdzie handlować bo czynsze i podatki duże, zaangażowali prezesa
            stowarzyszenia śląskich kupców do walki o lokale.

2. ZF się ugiął i zaczął sprzedawać lokale. Kupcy mieli prawo pierwokupu za
            4000zł/m , potem za wartość odtworzeniową a na końcu za wycenę rzeczoznawcy.
            Wykupili 66% lokali przy zwycięstwa (64 z 96).

3. Minęło 7 lat i kupcy sprzedali 75% lokali bankom otrzymując 2 RAZY więcej
            kasy niż miasto wzięło od nich.Teraz mieszkańcy centrum lamentują że nie ma
            gdzie robić zakupów, referendyści przy okazji zbierania podpisów głosili że to
            przez władze miasta a kupcy którzy sprzedali lub wynajęli lokale bankom
            zacierają ręce i śmieją się z tych pajaców...

----

Wiesz o tym doskonale a pitolisz głupoty. Oskarż jeszcze Frankiewicza ze stawia
            banki w centrum. Elyta z centrum będzie teraz po bułki zapieprzała do forum :)))
            • stasiek17 Re: Znowu dyskusja z faktami 14.10.08, 17:57
              Quilheure , nie przedstawiłeś żadnych faktów tylko własne konfabulacje:

ad.1 Nie 7, ale 17 lat temu kupcy zażądali dokończenia prywatyzacji handlu i
              odsprzedania im zajmowanych lokali na prawach pierwokupu. Nie będąc
              właścicielami nie byli dla banków wiarygodni i nie mieli czym zabezpieczać
              kredytów niezbędnych na bieżącą działalność i na inwestycje. Skąd byli
              kierownicy sklepów po latach pracy w komunie mieli wziąć z dnia na dzień kapitał ?

ad2. To rada miasta, a nie ZF postanowiła sprzedawać lokale, bo potrzebowała
              kasy. Niestety o 10 lat za późno, bo lokalny handel już dogorywał.

ad3. Banki nie kupują lokali, ale nawet tego nie wiesz. Zapewniam cię, że na
              Zwycięstwa żaden lokal zajmowany przez bank nie jest jego własnością, banki
              wynajmują te lokale i płacą czynsz.
              • quilheure Re: Znowu dyskusja z faktami 14.10.08, 18:06
                stasiek17 napisał:

> Quilheure , nie przedstawiłeś żadnych faktów tylko własne konfabulacje:
                >
                > ad.1 Nie 7, ale 17 lat temu kupcy zażądali dokończenia prywatyzacji handlu i
                > odsprzedania im zajmowanych lokali na prawach pierwokupu. Nie będąc
                > właścicielami nie byli dla banków wiarygodni i nie mieli czym zabezpieczać
                > kredytów niezbędnych na bieżącą działalność i na inwestycje. Skąd byli
                > kierownicy sklepów po latach pracy w komunie mieli wziąć z dnia na dzień kapita
                > ł ?
                >
                > ad2. To rada miasta, a nie ZF postanowiła sprzedawać lokale, bo potrzebowała
                > kasy. Niestety o 10 lat za późno, bo lokalny handel już dogorywał.
                >
                > ad3. Banki nie kupują lokali, ale nawet tego nie wiesz. Zapewniam cię, że na
                > Zwycięstwa żaden lokal zajmowany przez bank nie jest jego własnością, banki
                > wynajmują te lokale i płacą czynsz.

Staśko wszystkie dane sa CYTATAMI z artykułu z nowin Gliwickich. Jeśli masz co
                do tego obiekcje to oskarż autora z kłamstwo na łamach gazety: będzie musiał
                napisać sprostowanie.

Fakty są takie że 75% lokali wykupionych od miasta na zwycięstwa zostało
                SPRZEDANYCH bankom przez kupców którzy rzekomo mieli tam handlować.

Zastanów się skoro twierdzisz że w momencie gdy sklepikarze ze zwycięstwa
                kupowali lokale od miasta handel "małopowierzchniowy" już nie żył to znaczy że
                kupcy nie chcieli wcale tam handlować tylko zrobić złoty interes na lokalach.
                Pod pretekstem uczciwej konkurencji oczywiście był cały ten cyrk.
                • stasiek17 Re: Znowu dyskusja z faktami 14.10.08, 18:12
                  Nie masz pojęcia o czym piszesz. Wskaż choć jeden lokal kupiony przez bank od
                  kupca na ul. Zwycięstwa.
                  Czy w kapitalizmie robienie interesów na nieruchomościach jest czymś złym i
                  nagannym ?
                  • sss9 Re: Znowu dyskusja z faktami 14.10.08, 18:16
                    stasiek17 napisał:

> Nie masz pojęcia o czym piszesz. Wskaż choć jeden lokal kupiony przez bank od
                    > kupca na ul. Zwycięstwa.
                    > Czy w kapitalizmie robienie interesów na nieruchomościach jest czymś złym i
                    > nagannym ?

teraz jest, ale miesiąc temu nie. wtedy koala krzyczała o prawach wolnego rynku.
                    ale to prawo jest dobre jeśli korzystają z niego banki, ale złe kiedy
                    wykorzystują je drobni kupcy.
                  • quilheure Re: Znowu dyskusja z faktami 14.10.08, 18:27
                    stasiek17 napisał:

> Nie masz pojęcia o czym piszesz. Wskaż choć jeden lokal kupiony przez bank od
                    > kupca na ul. Zwycięstwa.
                    > Czy w kapitalizmie robienie interesów na nieruchomościach jest czymś złym i
                    > nagannym ?

Oczywiście wszystko jest zgodne z prawem i z ekonomicznego punktu widzenia jak
                    najbardziej uzasadnione ale jak "uciśniony" prywatny właściciel sklepu mający
                    prawo pierwokupu (o które walczył) zamiast handlować w swoim lokalu pierwsze co
                    robi to sprzedaje je z zyskiem bankowi to jest spryciarzem a nie "uciskanym
                    przez wielkie sieci handlowe". Wydymał wszystkich.

A czy obwinianie prezydenta miasta o to że prywatnie mieszkańcy sprzedają swoją
                    własność komu chcą nie są idiotyzmem ?
                    • sss9 Re: Znowu dyskusja z faktami 14.10.08, 18:32
                      a ten dalej swoje... cały koala, cały on...
                      znasz się choć trochę na kalendarzu? wiesz kiedy kupcy nabywali lokale, w
                      których przez całe lata pracowali, a kiedy zaczęli je podnajmować, bo _nie
                      sprzedawać_ bankom, co tak uparcie starasz się w każdym poście przemycać?
                      • quilheure Re: Znowu dyskusja z faktami 14.10.08, 18:39
                        sss9 napisał:

> a ten dalej swoje... cały koala, cały on...
                        [...]
                        przemycać?

Nie przemycam tylko otwarcie za NG twierdzę że tak jest.

Proszę podziel się z nami swoją wiedzą a najlepiej podaj jakieś wiarygodne
                        źródło typu SuperExpress czy Fakt. Stawiam też na możliwośc że powiedziała ci to
                        znajoma sprzedawczy

A rozmawiając już o datach sprawdż kiedy napisałem posta o wyglądzie ulicy
                        zwycięstwa, kiedy był artykuł w NG a kiedy wypowiadał się frankiewicz.
                        • sss9 Re: Znowu dyskusja z faktami 14.10.08, 18:48
                          twoje przekonanie bierze się z niezrozumienia treści, na które się powołujesz.
                          napisałem ci to w innym poście. tam też znajdziesz zadanie z logicznego myślenia
                          i sprawdzian z czytania ze zrozumieniem. ale jakby co, to do Super Niani wal jak
                          w dym - pomoże.
                          • quilheure Re: Znowu dyskusja z faktami 14.10.08, 18:56
                            sss9 napisał:

> twoje przekonanie bierze się z niezrozumienia treści, na które się powołujesz.
                            > napisałem ci to w innym poście. tam też znajdziesz zadanie z logicznego myśleni
                            > a
                            > i sprawdzian z czytania ze zrozumieniem. ale jakby co, to do Super Niani wal ja
                            > k
                            > w dym - pomoże.

W natłoku twoich postów być może coś przeoczyłem. Daję ci tą satysfakcję o
                            oświeć mnie jak jest na prawdę i dlaczego źle zrozumiałem artykuł w NG.
                            • sss9 Re: Znowu dyskusja z faktami 14.10.08, 19:03
                              nie przeoczyłeś, przed chwilą odpowiedziałeś na niego. oczywiście pomijając to,
                              co najpikantniejsze. :)
                      • stasiek17 Re: Znowu dyskusja z faktami 14.10.08, 18:43
                        sss9 napisał:

> a ten dalej swoje... cały koala, cały on...
                        >

nie przypomina ci ten koala dyżurnego na gliwickich forach marudy ?
                    • stasiek17 Re: Znowu dyskusja z faktami 14.10.08, 18:37
                      quilheure napisał:
                      >
                      > Oczywiście wszystko jest zgodne z prawem i z ekonomicznego punktu widzenia jak
                      > najbardziej uzasadnione ale jak "uciśniony" prywatny właściciel sklepu mający
                      > prawo pierwokupu (o które walczył) zamiast handlować w swoim lokalu pierwsze co
                      > robi to sprzedaje je z zyskiem bankowi to jest spryciarzem a nie "uciskanym
                      > przez wielkie sieci handlowe". Wydymał wszystkich.
                      >

Kogo wydymał ??? o czym ty piszesz ???
                      Czy prawo pierwokupu lokalu użytkowego łączy się z dożywotnim handlowaniem w nim
                      ??? wynajmować takiego lokalu nie można ??? to wskaż podstawę prawną takiej
                      porąbanej tezy :)

> A czy obwinianie prezydenta miasta o to że prywatnie mieszkańcy sprzedają swoją
                      > własność komu chcą nie są idiotyzmem ?

a kto obwinia ?? to przecież są twoje chore urojenia
                      • quilheure Re: Znowu dyskusja z faktami 14.10.08, 18:45
                        stasiek17 napisał:

> Kogo wydymał ??? o czym ty piszesz ???
                        [...]
                        > porąbanej tezy :)

Kto powiedział że nie można ? Jasne że można ale po raz n-ty piszę że jak ktoś:

1. Lamentuje że wykańczają go wielkie sieci handlowe.
                        2. Twierdzi ze potrzebuje pomocy by móc z nimi KONKUROWAĆ
                        3. Bierze do walki o "zdrowa konkurencję" Związek Kupców Polskich
                        4. Kupuje swój lokal na własność
                        5. W krótkim czasie sprzedaje go ze sporym zyskiem

to jest dla mnie agencją nieruchomości a nie biednym uciśnionym kupcem.

> a kto obwinia ?? to przecież są twoje chore urojenia

Widzę że powoli się już wycofujesz...
                        • stasiek17 Re: Znowu dyskusja z faktami 14.10.08, 19:51
                          quilheure napisał:

> to jest dla mnie agencją nieruchomości a nie biednym uciśnionym kupcem.
                          >

To kupiec w kapitalizmie nie może się dostosować do rynku i zmienić branży tylko
                          ma zdechnąć w swoim sklepie za ladą, żeby zrobić przyjemność twojemu guru i
                          tobie przy okazji ??

>
                          > Widzę że powoli się już wycofujesz...
                          >

gdzie to widzisz ??
                          • sss9 Re: Znowu dyskusja z faktami 14.10.08, 19:53
                            nie masz wrażenia, że obcujemy ;) z upartym i tępym baranem?
                            • stasiek17 Re: Znowu dyskusja z faktami 14.10.08, 19:57
                              sss9 napisał:

> nie masz wrażenia, że obcujemy ;) z upartym i tępym baranem?

:)

ciekawe dlaczego, tacy myślący inaczej garną do prezia ?
                              • quilheure Zbiorczo do SSS9 i staśka 14.10.08, 22:06
                                stasiek17 napisał:

> sss9 napisał:
                                > > nie masz wrażenia, że obcujemy ;) z upartym i tępym baranem?
                                > ciekawe dlaczego, tacy myślący inaczej garną do prezia ?

Widzę, że mimo moich najszczerszych chęci nie da razy z wami (ty+sss9) podyskutować.

Ty przez pół wątku wypowiadasz się na temat artykułu, którego nie widziałeś na
                                oczy. Bronisz stwierdzenia ze za wygląd Zwycięstwa odpowiada władza a nie kupcy
                                którzy oddali swoje lokale w ręce banku. Oczywiście mieli prawo tak zrobić i
                                zarobić swoje skoro w handlu się nie sprawdzali. Moje zdanie jest takie że
                                zrobili w ciula organizację która ich zrzeszała i władze miasta które sprzedały
                                im lokale na preferencyjnych warunkach pod pozorem walki o równość konkurencji.
                                Swoje opinie opieram na artykule z NG i nie widzę podstaw żeby temu nie wierzyć.
                                Oczywiście pewnie ty wywęszyłeś gdzieś spisek, szarą sieć, masz znajomości i
                                słuchasz radia mówiącego prawdę. Skoro nie chcesz się z resztą podzielić swoimi
                                rewelacjami to nie. Oczywiście sam nie jesteś w stanie udowodnić że wszystkie
                                lokale na zwycięstwa są tylko wynajmowane.

sss9 ma tajne informacje na temat "co dziennikarka NG chciała powiedzieć w swym
                                artykule" i bawią go gierki gdy karze szukać półsłówek w swoich wystąpieniach
                                publicznych na forum. Otóż ja tu przychodzę w celach rozrywkowych a nie żeby
                                śledzić każde twoje słowo czy tam wczytywać się w interpelacje MB. Wybacz w
                                przeciwieństwie do ciebie fotografowanie śmietników i potyczki na forum nie są
                                sensem mojego życia.

Wprost przepadam za czytaniem wypowiedzi takich ludzi jak sss9 którzy po
                                napisaniu 8500 postów na forum stawiają się w roli chłodnego mentora. Formułują
                                swoje jedynie słuszne sądy, oceniają prawdziwość informacji. Widzisz nie
                                znalazłem w twoich postach ukrytej odpowiedzi i pewnie jesteś zadowolony.

Przypomina mi to niektóre "branżowe" i "hermetyczne" grupy dyskusyjne w usenecie
                                gdzie od wieków przesiadują specjaliści mający się za mentorów i na pytania
                                "zabłąkanych śmiertelników" odpowiadają z wyższością, półsłówkami. Patrząc z
                                boku takie patetyczne zachowanie jest żałosne.

Jesteś wspaniały, inteligentny i błyskotliwy, nie wiem dlaczego próbujesz się
                                dowartościować na forum, możne leczysz jakieś swoje kompleksy ? Wmawiając
                                wszystkim którzy nie całują w pierścień MB czy AP albo publicznie się z Tobą nie
                                zgadzają miłość do ZF kreujesz się na takiego PiSiorkowego Edgarka który
                                wszystkich kąsa przez siatkę cytując słowa Jareczka.

Kończąc tak uroczy wieczór dyskusji z wami życzę dobranoc, niech wam się
                                przyśnią Gliwice bez ZF.
                                • sss9 Re: Zbiorczo do SSS9 i staśka 14.10.08, 22:53
                                  :DDD
                                  posłuchaj, głupcze! ;)
                                  jak na spędzanie czasu na forum w celach rozrywkowych, to strasznie się spociłeś
                                  i przecież nie ze śmiechu.

powołujesz się na artykuł w gazecie, ale już jej nie masz, a co gorsze, o ile w
                                  ogóle go zrozumiałeś, nie pamiętasz jego wymowy i czyje stanowisko tu przytaczałeś.
                                  podobna historia już tu była z "gosią". może wybierzcie się razem do redakcji
                                  Nowin i poproście w archiwum o interesujące was teksty, a później tu na forum
                                  będziecie odszczekiwać swoje fantasmagorie.

co jakiś czas, kiedy się odważasz pocisnąć jakąś grubą nieprzyzwoitość zadaję ci
                                  proste pytania, z którymi nie dajesz sobie rady. albo zmieniasz temat, albo
                                  udajesz, że ich nie było.
                                  i nie ma różnicy, czy to jest gilcośtam, opserfer, czy gosia (a już najmniej
                                  automatyczny wypluwacz chamskich impertynencji, pr51) - wszyscy, jak jeden
                                  spieniony ratler nie potraficie odnosić się w merytoryczny sposób do
                                  jakichkolwiek tematów i rzeczywiście stanowicie idealne rezonatory dla równie
                                  debilnych jak wasze posty prowokacji.
                                  chcesz, żeby ktoś cię tu szanował? a za co? za debilne obszczekiwania w prawie
                                  każdym wątku? to, że wymyślasz tu różnym osobom od Edgarów, Pisowców jest tym
                                  bardziej karykaturalne w odniesieniu do ciebie, że nie zauważenie przez siebie
                                  stałeś się dokładnie tym co tak zaciekle wyszydzasz. te "wasze" posty, to czysta
                                  homofobia i szowinizm. serio, masz problem.
                                  czy myślisz, że kogokolwiek interesują powtarzane setki razy durne docinki
                                  smarkatego frustrata z ADHD? a może miałeś coś do czynienia z końmi? za długo
                                  kręciłeś się za ogonem, któregoś z nich?

jeżeli już na forum musisz z pozostałymi pustakami zażywać wątpliwej rozrywki w
                                  prymitywnym szkalowaniu i opluwaniu ludzi, to przynajmniej rób to z równymi
                                  sobie kretynami z drugiej strony piaskownicy. tam, gdzie ktoś wymienia poglądy,
                                  a nie inwektywy, tam nie zaglądaj, a już niech cię Super Niania broni przed
                                  zabieraniem głosu.
                                  • Gość: gosia Re: Zbiorczo do SSS9 i staśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 00:32
                                    czy ty wierzysz w to co sam napisałeś?
                                  • quilheure Re: Zbiorczo do SSS9 i staśka 15.10.08, 08:04
                                    sss9 napisał:

> :DDD
                                    > posłuchaj, głupcze! ;)
                                    > jak na spędzanie czasu na forum w celach rozrywkowych, to strasznie się spociłe
                                    > ś
                                    > i przecież nie ze śmiechu.
                                    >
                                    > powołujesz się na artykuł w gazecie, ale już jej nie masz, a co gorsze, o ile w
                                    > ogóle go zrozumiałeś, nie pamiętasz jego wymowy i czyje stanowisko tu przytacza
                                    > łeś.
                                    > podobna historia już tu była z "gosią". może wybierzcie się razem do redakcji
                                    > Nowin i poproście w archiwum o interesujące was teksty, a później tu na forum
                                    > będziecie odszczekiwać swoje fantasmagorie.
                                    >
                                    > co jakiś czas, kiedy się odważasz pocisnąć jakąś grubą nieprzyzwoitość zadaję c
                                    > i
                                    > proste pytania, z którymi nie dajesz sobie rady. albo zmieniasz temat, albo
                                    > udajesz, że ich nie było.
                                    > i nie ma różnicy, czy to jest gilcośtam, opserfer, czy gosia (a już najmniej
                                    > automatyczny wypluwacz chamskich impertynencji, pr51) - wszyscy, jak jeden
                                    > spieniony ratler nie potraficie odnosić się w merytoryczny sposób do
                                    > jakichkolwiek tematów i rzeczywiście stanowicie idealne rezonatory dla równie
                                    > debilnych jak wasze posty prowokacji.
                                    > chcesz, żeby ktoś cię tu szanował? a za co? za debilne obszczekiwania w prawie
                                    > każdym wątku? to, że wymyślasz tu różnym osobom od Edgarów, Pisowców jest tym
                                    > bardziej karykaturalne w odniesieniu do ciebie, że nie zauważenie przez siebie
                                    > stałeś się dokładnie tym co tak zaciekle wyszydzasz. te "wasze" posty, to czyst
                                    > a
                                    > homofobia i szowinizm. serio, masz problem.
                                    > czy myślisz, że kogokolwiek interesują powtarzane setki razy durne docinki
                                    > smarkatego frustrata z ADHD? a może miałeś coś do czynienia z końmi? za długo
                                    > kręciłeś się za ogonem, któregoś z nich?
                                    >
                                    > jeżeli już na forum musisz z pozostałymi pustakami zażywać wątpliwej rozrywki w
                                    > prymitywnym szkalowaniu i opluwaniu ludzi, to przynajmniej rób to z równymi
                                    > sobie kretynami z drugiej strony piaskownicy. tam, gdzie ktoś wymienia poglądy,
                                    > a nie inwektywy, tam nie zaglądaj, a już niech cię Super Niania broni przed
                                    > zabieraniem głosu.

Śmieszny jestes chłoptasiu:

1. Śmiało napisz jeszcze 8501 post na forum zapewniając że nie jesteś od forum uzalezniony, pisana na nim nie traktujesz ambicjonalnie a fotografowanie śmietników to po prostu twoje hobby.

2. Święcie oburzasz się na obelgi na forum a sam wyzywasz innych od głupców. Wiem że po stworzeniu takiej masy bredni jaką wygenerowałeś przez 3 lata trudno się połapać ale przesledź prosze swoje wypociny i policz ile w nich ataków agresji.

3. Nie wiesz ile mam lat, czym się zajmuję więc osobiste wycieczki możesz sobie darować bo jak zwykle nie trafiasz.

4. Sympatyzujesz z szerokopojętym środowiskiem referendystów, wyborców MB, czytelników NSI i członków różnych stowarzyszeń obrony mostów i chodników. Ludzie ci są raczej "prawo" skrętni wiec nie wiem dlaczego obrażasz się za stwierdzenie że jesteś PiS-owcem. Wiem generalizowanie ale tak samo dla "was" kazdy kto nie pluje ZF w twarz jest "magistrackim".

Tak więc dla mnie dalej pozostajesz smutnym człowieczkiem którego sensem życia jest znajdowanie błędów ortograficznych w wypowiedziach na forum. Nie musisz się napinać i udoawać kogos innego bo wyproacowłeś już sobie markę.

Ja swój udział na forum traktuję rozrywkowo, nie musze w przeciwieństwie do ciebie dbać o swój wizerunek. Jestem tu by od czasu do czasu dosrac takim oszołomom jak stasiek17, majka, fesia, kibic, opserfer, martusia którzy przeświadczeni że mają misję prowadzą na forum kampanie przeciw ZF. Jesli TY nie widzisz tej całej groteski/farsy/cyrku to chyba jesteś idiotą. Cicho aprobujesz te kretyńskie wypowiedzi typu "Frankiewicz celowo utrzymuje tiry na wyszyńskiego" Na prawdę wierzysz w słowa MB czy AP ? Popierasz referendum?
                                    • sss9 Re: Zbiorczo do SSS9 i staśka 15.10.08, 10:51
                                      podziwiam twoją niezdolność do logicznego rozumowania i niczym nieuzasadnione
                                      przekonanie, że swoim "dosrywaniem" robisz tu komukolwiek oprócz siebie i forum
                                      jako takiemu, krzywdę.
                                      tak samo jest z tymi, którzy każdego dnia muszą skrobnąć coś w stylu, że
                                      prezydenta trzeba przebadać, albo, że chodzi na czyimś pasku, jest bestią, etc.
                                      dlatego też mówię ci, że jesteś dokładnie taki sam jak ci, którym wydaje ci się,
                                      że dosrałeś. na nich nie robią wrażenia twoje reakcje psa Pawłowa, ale ty dajesz
                                      dowód na niezwykłe przywiązanie i wyczekiwanie kolejnej okazji do szczeknięcia.
                                      zabawa po pachy. :)
                                      podziwiam też twoją awersję do śmietników na 5 ze 173 fotografii. powtarzasz
                                      nieskończoną ilość razy brednię o tym, jakobym fotografował tylko śmietniki i
                                      oprócz tego, że to zwykła nieprawda niewarta prostowania, to uczepiłeś się tego
                                      kłamstewka tak kurczowo, że to naprawdę musi być jakiś twój sposób na osobliwą
                                      rozrywkę. bo przecież, to nie fiksacja, prawda?
                                      piszesz, że nie musisz dbać o swój wizerunek, bo jesteś tu dla zabawy, czym
                                      przyznajesz, że jesteś klaunem mającym dostarczać rozrywki, a nie ją konsumować
                                      i zbywa ci to, że w powszechnej opinii nie zasługujesz na poważne traktowanie.
                                      nie dostrzegasz jednak, że zabawny jesteś niespecjalnie. owszem, pewnie starasz
                                      się, ale ci nie wychodzi i zdaje się, że masz tego świadomość. dokładnie ten sam
                                      problem mają twoje alter ego na forum w postaci opserfera czy pr51. i to wasze
                                      ograniczenie rzeczywiście należy traktować jak niską rozrywkę i chyba to właśnie
                                      macie na myśli pisząc, że po to tu jesteście. nie precyzujecie jednak, że
                                      jesteście tu dla rozrywki innych - nie własnej, bo jak widzę nerwy miotają wami
                                      na wszystkie strony.
                                      możesz sobie w dalszym ciągu wmawiać, że wykonujesz tu dobrą robotę, bo komuś
                                      przywaliłeś (mitoman), że walczysz z wiatraczkiem stołowym (jak ś.p. wilczur) co
                                      prawda bez efektu, ale świetnie się bawiąc. no, możesz i robisz to, ale twoje
                                      posty najczęściej kwituję uśmiechem politowania i sądzę, że większość robi to samo.
                                      twoje zarzuty o moim rzekomym uzależnieniu od forum możesz włożyć między
                                      kiepskie bajki, od których się oderwałeś, bo nawet jeśli byłaby to prawda, to co
                                      z tego? czy to zbrodnia?
                                      gdyby wziąć wasze posty pod kątem merytorycznej wartości, to okaże się, że
                                      nadają się właśnie do tego, czego tak nienawidzisz - do kosza na śmieci.
                                      jesteś klasycznym przykładem jak z człowieka stać się koalą. i to naprawdę
                                      dobrze ci wychodzi.
                                      koniecznie musisz znaleźć swojego wroga, nazwać go i poświęcać mu cały swój
                                      wolny czas. tu przypadkowo padło na Pisowców, bo Berezowski akurat z ich listy
                                      został radnym. nie przeszkadza wam, że jest radnym niezależnym, że w gronie PiS
                                      nie ma szczególnego poparcia, ale to nie ważne, bo ty nienawidzisz właśnie PiS i
                                      to ci się idealnie złożyło. a gdyby on dostał się do RM z listy SLD? wtedy
                                      jechałbyś melodią antykomunistyczną zamiast antyprawicowej? :)
                                      twoją rzeczą jest walić jak w bęben, spalając resztki zdrowego rozsądku. tylko,
                                      że mnie cała wasza żałosna krucjata mierzi i nudzi.
                                      a co uważam, za wasz największy grzech, nie jesteście zabawni, nie rozśmieszacie.
                                      coś mi tu zarzucasz, że milcząco aprobuję idiotyzmy nt. prezydenta, a przecież
                                      tak samo milcząco staram się traktować debilizmy pisane twoją ręką. to co,
                                      ciebie także popieram? :) zacznij myśleć.

od dawna widzę, że zachęcanie was do pozostawienia wariatów samym sobie jest
                                      bezprzedmiotowe, bo apele trafiły do takich samych wariatów. a mnie bardziej od
                                      "przywalania" (chociaż doświadczyłeś nie raz, że potrafię, ale robię to zawsze w
                                      odpowiedzi na atak) interesuje rozmowa o mieście. ale nie wasze bezrozumne
                                      klepanie absurdalnych kłamstw i oskarżeń (każdej ze stron), czy nie skażone
                                      refleksją chwalenie każdego absurdu, który ma miejsce w Gliwicach.
                                      wystarczy rzucić okiem na tematy wątków, w których was nie ma, a jeśli już, to
                                      wyłącznie z personalnymi wycieczkami - to wątki, w których nie potraficie nawet
                                      spróbować polemiki z krytyką magistratu, bo nawet dla was jest oczywiste, że nie
                                      ma czym i czego bronić. generalnie, nie ma was w wątkach o mieście - jesteście
                                      tylko tam, gdzie można się wzajemnie spostponować, bo o mieście nie wiecie nic.
                                      to musi być dla was bardzo frustrujące.
                                      i to jest mój drogi koalo powód, dla którego musisz sobie wmawiać, że jesteś tu
                                      dla zabawy, że dzięki temu nie musisz brać odpowiedzialności za to co
                                      nabazgrzesz, a poważna rozmowa, to dla ciebie zbytnie obciążenie intelektualne.
                                      ot, puścić bąka, pierdnąć i wybuchnąć gromkim hehehe przy wtórze takich samych
                                      jak ty ćwoków. to ma dla was sens.
                                      i to was jakiś czas temu opisał felietonista IR konkludując, że jesteście typem
                                      forowych trolli, dla których nie ważne jest jakim językiem i z iloma bykami
                                      napiszecie posty - ważne, że możecie zobaczyć je uwiecznione w internecie.

alejchem weał bnejchem
                                      • Gość: gosia Re: Zbiorczo do SSS9 i staśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 12:51
                                        Z twojej wypowiedzi epatuje samouwielbienie i pogarda dla innych.
                                        • quilheure Re: Zbiorczo do SSS9 i staśka 15.10.08, 15:36
                                          Gosiu on by to musiał usłyszeć z ust MB lub przeczytać w NSI. Dalej będzie szedł w zaparte że jest spokojny, zrówazony, neutralny i nie traktuje forum serio oraz że się nie podpina pod żadną ze stron.
                                          • sss9 Re: Zbiorczo do SSS9 i staśka 15.10.08, 16:56
                                            quilheure napisał:

> Gosiu on by to musiał usłyszeć z ust MB lub przeczytać w NSI. Dalej będzie szed
                                            > ł w zaparte że jest spokojny, zrówazony, neutralny i nie traktuje forum serio o
                                            > raz że się nie podpina pod żadną ze stron.

nawet pobieżny ogląd forum udowadnia, że mam znacznie więcej wspólnego ze
                                            spokojem, zrównoważeniem, neutralnością i niepodpinaniem pod którąkolwiek ze stron.
                                            o traktowaniu forum jak estrady przygłupów, na której starasz się wieść prym,
                                            pisałeś ty. ale wybaczam ci i tę pomyłkę, bo przecież właśnie po odpowiedzialnej
                                            i stresogennej pracy umysłowej sięgnąłeś po piwo i postanowiłeś się odmóżdżyć
                                            jeszcze bardziej. :)
                                        • sss9 Re: Zbiorczo do SSS9 i staśka 15.10.08, 16:46
                                          Gość portalu: gosia napisał(a):

> Z twojej wypowiedzi epatuje samouwielbienie i pogarda dla innych.

powyższa wypowiedź epatuje niskim poziomem wykształcenia autorki.
                                          - to jest poprawna forma.
                                          a skoro już tak krzywdząco mnie oceniasz, to czy jesteś zdania, że to byłoby
                                          gorsze niż jak wilczur mieć siebie za stolec? :)
                                          • Gość: gosia Re: Zbiorczo do SSS9 i staśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 19:31
                                            jedyne co potrafisz,to pluć na oślep, przy jednoczesnym
                                            narcestycznyn zachowaniu.Trzymaj tak dalej,tego typu indywidua
                                            wykańczają się same.
                                            • sss9 Re: Zbiorczo do SSS9 i staśka 15.10.08, 19:41

> jedyne co potrafisz,to pluć na oślep, przy jednoczesnym
                                              > narcestycznyn zachowaniu.Trzymaj tak dalej,tego typu indywidua
                                              > wykańczają się same.

dzięki, to z autopsji? zawsze szanuję wiedzę popartą własnym doświadczeniem.
                                              czy ty też już jesteś "po pracy" umysłowej i teraz będą popisy odmóżdżania się
                                              na forum?
                                              • Gość: gosia Re: Zbiorczo do SSS9 i staśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 19:58
                                                zainteresuj się swoją "pracą",jeśli wogóle gdzieś pracujesz,bo mam
                                                wrażenie ,że jedynym zajęciem "narcyza" jest pisanina na FG.
                                                • sss9 Re: Zbiorczo do SSS9 i staśka 17.10.08, 12:32

> zainteresuj się swoją "pracą",jeśli wogóle gdzieś pracujesz,bo mam
                                                  > wrażenie ,że jedynym zajęciem "narcyza" jest pisanina na FG.

noooo, i kto to mówi? :)
                                                  ja znajduję twoje pokraczne wpisy na forum głównie w godzinach pracy, a przecież
                                                  ktoś cię zatrudnia, więc jak się czujesz okradając go?
                                                  • Gość: gosia czy ty udajesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 12:39
                                                    takiego mało lotnego? Według twojego toku rozumowania "okradam" sama
                                                    siebie.Zrozumiałeś,czy należy ci przybliżyć zapisy ustawy o
                                                    działalności gospodarczej? Twój tok myślenia,przeniesiony z czasów
                                                    komyny nie dopuszcza możliwości pracy na własny rachunek,stąd
                                                    domniemam,że listonosz przynosi ci emeryturkę,bo oczywiście konta w
                                                    banku nie masz.
                                                  • sss9 Re: ty nie udajesz 17.10.08, 12:48
                                                    koali, to pewne. :)
                                                    twój interesik (o ile to w ogóle prawda) słabo idzie skoro przesiadujesz na
                                                    forum plecąc androny. lepiej wzięłabyś w czasie wolnym od podejmowania
                                                    strategicznych decyzji umysłowych :D, słownik i trochę się samodokształciła. :)
                                                  • Gość: gosia i juz zaczynasz być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 12:57
                                                    chamski.Odpowiedz ci nie pasuje,więc siekasz jęzorem.Odpowiesz w
                                                    końcu czy emeryturkę przynosi listonosz,czy jednak korzystasz ze
                                                    znienawidzonych banków?
                                                  • sss9 Re: i juz zaczynasz być 17.10.08, 13:30
                                                    :D
                                                    nie mam pojęcia dlaczego nienawidzisz banków, mnie tam wiszą kalafiorem. mam
                                                    konto w jednym i starczy. :)
                                                    w ogóle, zastanawiam się skąd w tobie przekonanie o własnej wyjątkowości,
                                                    dlaczego wszyscy, których opinii nie podzielasz są dla ciebie emerytami z PiS?
                                                    zauważam, że to ograniczenie mentalne w równym stopniu charakteryzuje oprócz
                                                    ciebie opserfera, qilcośtam, wilczura. dlatego już kiedyś pytałem czy jesteście
                                                    rodzeństwem jedno jajecznym? czy wychowywała was ta sama koala?
                                                    twoje pytanie wcale nie jest chamskie, nie. wobec tego posłużę się podobną
                                                    figurą i zapytam: czy mąż cię bije i dlaczego robi to każdego dnia i młotkiem?
                                                    dlaczego po każdym takim pobiciu lubieżnie rzucasz się mu do krocza?

i nie musisz traktować tego pytania dosłownie. puść wodze wyobraźni, uruchom
                                                    myślenie abstrakcyjne, a udowodnisz, że twoje przeobrażenie w koalę można zatrzymać.

odpowiedzi możesz mi udzielić mailem. i w ogóle podobne pierdoły wysyłaj mi na
                                                    skrzynkę, zamiast zaśmiecać nimi forum. :)
                                                  • Gość: gosia Re: i juz zaczynasz być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 13:40
                                                    i dalej wijesz sie jak piskorz,nie odpowiadaląc na proste
                                                    pytania.ale niczego innego po "narcyzie" sie nie spodziewłam.

> figurą i zapytam: czy mąż cię bije i dlaczego robi to każdego dnia
                                                    i młotkiem?
                                                    > dlaczego po każdym takim pobiciu lubieżnie rzucasz się mu do
                                                    krocza?
                                                    Zadm więc ci kolejne proste pytanie,na które zapewne jak zwykle nie
                                                    udzielisz odpowiedzi:
                                                    Czy ci żona juz od wielu lat nie daje i puszcza się z sąsiadem? Stąd
                                                    twoje frustracje i "gorzkie żale" na Forum?

Zapewne za chwilę doczepisz sie dzieci,bo przeciez zacząłeś od
                                                    Matki,następnie Męża więc czas pop.......ć o całej familii.Czekam z
                                                    niecierpliwościa na kolejny twój prymitywny wpis i kolejny brak
                                                    odpowiedzi.
                                                  • sss9 Re: mailem, koalo. :) 17.10.08, 13:54
                                                    napisałem ci, że mam konto. nie potrafisz z tego faktu wysnuć żadnych możliwych
                                                    konsekwencji? :)
                                                    dopraszasz się o odpowiedź, sama jej nie udzielając. no, gdzie ta twoja szarża
                                                    umysłowa, gdzie ten oślepiający intelekt? nawet już nie oczekuję, że jesteś
                                                    zdolna wykrzesać z siebie coś więcej niż papugowanie. o, papuga... ciekawe jaki
                                                    ona ma móżdżek? :)

odpisz mi mailem. tu możesz napisać coś na temat wątku, o ile oczywiście to nie
                                                    przekracza twoich wątłych możliwości. :)
                                                  • Gość: gosia czyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 14:03
                                                    nowoczesny emerytowany beton komunistyczny,który nauczył sie
                                                    korzystac z dobrodziejstw cywilizacji...........Oj jestem pod
                                                    wrażeniem........taki wydawało by sie miły starszy papa.......gdyby
                                                    nie prymitywne wpisy.Ale jeszcze dalej nie odpowiedziałeś czy emeryt
                                                    czy może młody rencista niezdolny do pracy(umysłowej to na pewno,co
                                                    do fizycznej to daj znać)
                                                    Jako wypierdek mamuta jestes zapewne samotny w sieci więc brak ci
                                                    mailów............ale to twój problem.
                                                  • sss9 Re: czyli 17.10.08, 15:31
                                                    ...koala pełną gębą. :D

"wypierdek mamuta"? a kto dziś tak mówi, stareńka? :)
                                                    skoro nie masz nic do powiedzenia, to dlaczego tak się rzucasz po forum jak
                                                    brudna szmata w kiblu? frustruje cię twój status zawodowy? :)
                                                  • Gość: gosia Re: czyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:04
                                                    przed chwilą byłam według ciebie"siksą"
                                                    teraz "stareńka".DOjdż,prosze ,do porozumienia ze soba bo
                                                    rozdwojenia osobowości są niebezpieczne.

rzucasz po forum jak
                                                    > brudna szmata w kiblu? frustruje cię twój status zawodowy

Rozumiem twoje nedzne życie w centrum,ale trzeba sie był
                                                    uczyc ,kmiotku,miałbys wieksze szanse na jakikolwiek status
                                                    materialny i społeczny.
                                                  • sss9 Re: czyli 17.10.08, 16:10
                                                    to, że jesteś siksą, która posługuje się młodzieżową gadką sprzed paru dekad, to
                                                    raczej twój problem, a nie mój. tak więc ustal sama z sobą czy jesteś jeszcze
                                                    stara czy już młoda, koalo. :)
                                                    i powiedz, dlaczego opisujesz swoje życie w drugiej osobie, wstydzisz się? ja
                                                    się nie dziwię. :)
                                                  • Gość: gosia Re: czyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 17:14
                                                    to że jesteś emerytownym kmiotem,to juz zrozumiałam.Czy emeryturke
                                                    tez,jak szkołe,uzyskałeś za kury i cielaki z kieleckiej wsi?
                                                  • sss9 Re: czyli 17.10.08, 17:38
                                                    o, kolejne po inteligentach, emerytach, PiS, etc. uprzedzenie, tym razem do
                                                    wieśniaków z kieleckiego? nie jesteś ty czasem autochtonką bez wykształcenia i
                                                    na zasiłku, ale za to pełną homofobii i ksenofobii? nam Ślązakom wstyd za takie
                                                    koale.
                                                  • Gość: gosia Re: czyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 17:53
                                                    a nie jasteś ty przybyszem z kieleckiego,który "za pracą" przyjechał
                                                    na Ślask.Pracując w kopalni kończył zawodówkę,od państwa dostał
                                                    mieszkanie w centrum Gliwic,ale lata lecą,swiat sie
                                                    zmienia ,kopalnie zamknięte i pozostał jedynie żal.Wiec siedząc na
                                                    emeryturze jak nietoperz,nic nie widzisz ,nic nie słyszysz,ale
                                                    wszystkiego się czepiasz.Nam Polakom wstyd za takie wypierdki mamuta.
                                                  • sss9 Re: czyli 17.10.08, 17:58
                                                    ano, nie jestem. ty zaś, jesteś homofobem z bardzo ciasnym umysłem, jak to u
                                                    koali. :)
                                                  • Gość: gosia Re: czyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 18:04
                                                    coś ci sie pozajaczkowało z ta homofobią,ale cóż to takie nowe
                                                    słowo,które nie wszyscy rozumieją.
                                                  • sss9 Re: czyli 17.10.08, 18:07
                                                    myślisz o seksie, czy o pasztecie? :)
                                                  • Gość: gosia Re: czyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 18:57
                                                    jesli uzywasz jakiegoś słowa,to wysil się i zapoznaj z jego
                                                    znaczeniem.Homofobem nie jestem,ale i homoseksualizmu nie
                                                    popieram.Masz z tym jakis problem,brak ci akceptacji w
                                                    społeczeństwie?
                                                  • sss9 Re: czyli 17.10.08, 19:10
                                                    widzisz ofermo jak łatwo cię podejść? homofobem nie jesteś, ale z określeniem
                                                    ciebie jako ksenofoba już nie polemizujesz. wierzę, że sprawdziłeś znaczenia obu
                                                    wyrażeń, ale tylko to jedno ci nie podeszło. przynajmniej w jednym mamy jasność:
                                                    jesteś ksenofobem.
                                                    ale to nie koniec, zastanów się co ty pleciesz:
                                                    "Homofobem nie jestem,ale i homoseksualizmu nie popieram" - można umrzeć ze
                                                    śmiechu. no, cała koala, cała ona. :D
                                                  • Gość: gosia Re: czyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 19:24
                                                    Za pierwszym razem nie zareagowałam,bo na twoje debilne zaczepki
                                                    brak czasu.Za drugim razem jak powtórzyłeś słowo którego nie znasz:

Gliwice

Re: czyli
                                                    Autor: sss9 17.10.08, 17:58 Dodaj do ulubionych Skasujcie
                                                    Odpowiedz

ano, nie jestem. ty zaś, jesteś homofobem z bardzo ciasnym umysłem,
                                                    jak to u
                                                    koali. :)
                                                    uzyskałeś debilu ripostę.
                                                    Dla takiego kmiota,żadna odpowiedz nie jest dobra, a od ksenofobii
                                                    jestem tak daleko,że nawet nie chce mi sie reagować.Beton, wyluzuj
                                                    swoje przyszpiegi,bo zasiłek pogrzebowy jest mały i żal abys zawału
                                                    dostał,wypierdku mamuta.
                                                  • sss9 Re: czyli 17.10.08, 19:31
                                                    odpisujesz bez zastanowienia i byle co, byle tylko pierdnąć. cała koala. do tego
                                                    homofob i ksenofob, a żeby było jeszcze żałośniej, to cała z pisowskiej gliny. :)
                                                    waruj!
                                                  • Gość: gosia Re: czyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 19:38
                                                    twoje wnioski sa tyle warte ile interpelacje bez-radnego.Strzelasz
                                                    na oslep i juz ci naboje sie skończyły.A teraz żegnam,kończę
                                                    pracę ,czas do domku,tylko odwiedze jakis hipermarket,bo ludzie
                                                    pracujący tylko tam moga zrobic zakupy.I mam nadzieje że wiekszość
                                                    tirów jedzie DK-78 bo muszę przejechać DK-88.Tyle ci faktów
                                                    podałam,więc masz temat do myślenia dalej,ale
                                                    wyciągaj........błagam..........REALNE WNIOSKI.
                                                  • Gość: kibic Re: czyli IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.08, 00:24
                                                    homofobia pampersowa spanikowała:

A teraz żegnam,kończę
                                                    > pracę ,czas do domku,tylko odwiedze jakis hipermarket,bo ludzie
                                                    > pracujący tylko tam moga zrobic zakupy.

A cóż to, do niedawna 'inicjatywa prywatna' za gratisami po hipermarketach sie
                                                    ugania? Zamiast sie zaopatrywać w sieci 'Metro';-)
                                                  • Gość: gosia Volksdeutscher-wypad! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 13:44
                                                    plonk!
                                                  • Gość: homoniewiadomo z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 20:58
                                                    > Homofobem nie jestem,ale i homoseksualizmu nie
                                                    > popieram.

Tak się zastanawiam jak można nie popierać albo popierać u kogoś orientację. To
                                                    tak jakby popierać leworęczność albo nie popierać niebieskich oczu.
                                                  • Gość: kibic Re: czyli IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.08, 18:52
                                                    z ta homofobią,ale cóż to takie nowe
                                                    > słowo,które nie wszyscy rozumieją.

Choć raz bidulo jesteś szczera, a innych w ten problem nie mieszaj:-)))
                                                  • Gość: gosia volksdeutscher-wypad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 18:58
                                                    plonk!!!!!
                                                  • Gość: kibic Re: volksdeutscher-wypad IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.08, 19:33
                                                    pampersia nawalił(a):

> plonk!!!!!

Pozwól bidulo, ze cie oświecę;-)
                                                    A wiec, doucz sie ciąg dalszy:
                                                    pl.wikipedia.org/wiki/Homofobia#Kontrowersje_znaczeniowe
                                                  • sss9 Re: volksdeutscher-wypad 17.10.08, 19:37
                                                    nie, no zostaw. :))) przecież koala zawsze czyta tylko pierwsze zdanie. niech mu
                                                    się wydaje, że nie jest homofobem, bo nie jest za homoseksualizmem. :DDD
                                                  • gliwicjus Re: volksdeutscher-wypad 17.10.08, 22:00
                                                    Wrogowie moich wrogów są moimi przyjaciółmi, co sss9? Niezależnie jaki poziom by
                                                    reprezentowali?
                                                  • Gość: kibic Re: volksdeutscher-wypad IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.08, 00:03
                                                    gliwicjus napisał:

> Wrogowie moich wrogów są moimi przyjaciółmi

Co za bestia z 'poziomem' to napisała?:-)
                                                  • sss9 Re: volksdeutscher-wypad 18.10.08, 15:44
                                                    gliwicjus napisał:

> Wrogowie moich wrogów są moimi przyjaciółmi, co sss9? Niezależnie jaki poziom b
                                                    > y
                                                    > reprezentowali?

ja nie mam wrogów. :)
                                              • Gość: cenzor Re: Zbiorczo do SSS9 i staśka IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.08, 10:01
                                                >
                                                > dzięki, to z autopsji? zawsze szanuję wiedzę popartą własnym doświadczeniem.
                                                > czy ty też już jesteś "po pracy" umysłowej i teraz będą popisy odmóżdżania się
                                                > na forum?

Dobre. Do odmóżdżania to trzeba mieć to coś;-)
                                      • quilheure Re: Zbiorczo do SSS9 i staśka 15.10.08, 15:33
                                        Piękna analiza. Stawiasz się w roli "neutralnego" obserwatora zdolnego do wydawania sądów.

znowu wmawiasz coś czego nigdy nie napisałem:

1. Niegdzie nie napisałem że fotografujesz tylko śmietniki ale rzeczą arcygroteskową jest robienie fotek śmietników i wrzucanie ich do internetu. Podniosłeś chociaż jeden z nich ? Zgłosiłes tą sprawę gdzieś ? Czy sądziesz że włodarze miasta i urzędnicy czytają to forum i używają go jako medium do zgłaszania problemów ?

2. Piszę na forum tylko i wyłącznie dla własnej rozrywki i nie ma to żadnego głębszego celu. Nie jestem jak ty mesiaszem niosącym porawdę. Ja się dobrze bawię pisząc na forum a tobie się ciągle zaciskają zwieracze.

3. Widocznie tym razem ty nie zrozumiałeś artykułu z IR. On dotyczył również Ciebie. Hiperaktywnie uczyestniczysz na forum od 3 lat i stajesz jednoznacznie po stronie przeciwników ZF więc nie jesteś wcale taki "neutralny" i "ponad to" jak byś chciał.

4. Dlaczego reagujesz tylko na wypowiedzi "idiotyczne/hamskie/kłamliwe" ze strony "magistrackiej". Ani razu nie odpowiedziałeś na listy o bestach, talibech, mordercach, ekranach , mostach i atostradach gdzie oszołomy piszą steki bzdur. Jakoś to cię nie razi bo ci pasuje że ktoś atakuje prezia, co ?

5. Jestem tak samo antylewicowy jak antyprawicowy. Oba obozy to dla mnie środek szamba.

6. Dlaczego skutecznie omijasz problem swojego wizerunku na forum? Nie chcesz się przyznać że jesteś od niego uzalezniony ? Chorobliwie dbasz o swój wizerunek. Chociaż zaprzeczasz jesteś z forum silnie emocjonalnie związany: odpisujesz na każdy mój post wielkimi rozprawami.

Kolejny raz mylisz się w ocenie skoro masz mnie za ćwoka i przyglupa kopiącego rowy który po pracy intelektualnie się odmóżdza dając z siebie wszystko na forum. Jak bedziesz chodził do pracy zobaczysz że po całym dniu pracy umysłowej, stresu i odpowiedzialności w domu warto jest walnąć browara, obejrzeć coś odmóżdzającego w TV, zagrać w grę czy połoić debili na forum.

Ty traktujesz forum zabardzo serio jako swoje drugie (może nawet pierwsze) życie. Ono służy do celów bardziej rozrywkowych niż do naprawiania miasta. Zrozum nie jesteś wybrańcem i nie zbawiasz gliwic przez klawiaturę. Tak myślą AP, MB i ciasnoumysłowi zwolennicy.
                                        • sss9 Re: Zbiorczo do SSS9 i staśka 15.10.08, 16:43
                                          będzie krótko.
                                          nie traktujesz serio ani siebie, ani forum. to dlatego jedno i drugie wygląda
                                          jak szambo. mam ten komfort, którego tobie najwyraźniej brakuje, że nie czytam
                                          wszystkich postów na forum dzięki czemu nie czuję się w obowiązku do piętnowania
                                          każdego durnego posta. znaczną część twoich także ignoruję.
                                          zadrą w dupie stoi ci mój wizerunek i trzyletnia obecność na forum, ale bardzo
                                          starasz się nadgonić swój stracony czas codziennym kilkunastogodzinnym
                                          obszczekiwaniem podobnych sobie niemyślących, którym dodatkowo dajesz
                                          satysfakcję, że jest jakiś głąb, który na te ich bzdury odpowiada. winszuję
                                          dobrego samopoczucia, koalo. :)

jeszcze to:
                                          "Jak bedziesz chodził do pracy zobaczysz że po całym dniu pracy umysłowej,
                                          stresu i odpowiedzialności w domu warto jest walnąć browara, obejrzeć coś
                                          odmóżdzającego w TV, zagrać w grę czy połoić debili na forum." :DDD
                                          teraz było śmiesznie, przyznaję.
                                          ale jak chcesz kogokolwiek do tego przekonać skoro twoje posty poziomem są
                                          zbliżone do bełkotu nastolatka z dysleksją?
                                          i najlepsze, że piszesz je od rana do nocy, święcie przekonany, że kogoś tu
                                          łoisz. a przecież co najwyżej wyciskasz swój własny łój, w pocie czoła klecąc
                                          nieporadne zdania.
                                          to kiedy następuje u ciebie ten "powrót taty" z pracy i zasłużone po niej
                                          odmóżdżenie? bo ja obserwuję, że ten proces trwa u ciebie, jeśli nawet nie całą
                                          dobę, to tą jej część, kiedy twój móżdżek koali nie jest uśpiony. :)
                                          • quilheure Re: Zbiorczo do SSS9 i staśka 15.10.08, 17:26
                                            sss9 napisał:

> będzie krótko.
                                            > nie traktujesz serio ani siebie, ani forum. to dlatego jedno i drugie wygląda
                                            > jak szambo. mam ten komfort, którego tobie najwyraźniej brakuje, że nie czytam
                                            > wszystkich postów na forum dzięki czemu nie czuję się w obowiązku do piętnowani
                                            > a
                                            > każdego durnego posta.

To proszę mi wytłumacz jakim zbiegiem okoliczności jest fakt, że w swojej 3
                                            letniej błyskotliwej karierze na forum żaden z twoich 8500 postów nie był
                                            reakcją na brednie i oskarżenia frankiewicza ?

> zadrą w dupie stoi ci mój wizerunek i trzyletnia obecność na forum, ale bardzo
                                            > starasz się nadgonić swój stracony

O tak jesteś moim niedoścignionym wzorem. Jeśli jedyne czego dokonałeś w swoim
                                            życiu jest umocnienie swojej pozycji na forum to gratuluję.

> i najlepsze, że piszesz je od rana do nocy, święcie przekonany, że kogoś tu
                                            > łoisz.

Zaczynasz chorować na przypadłość kibica. Nie piszesz nic nowego tylko się
                                            powtarzasz. Co gorsza przeczysz samemu sobie i omijasz wszelkie niewygodne dla
                                            ciebie tematy.
                                            • sss9 Re: Zbiorczo do SSS9 i staśka 15.10.08, 17:52
                                              > To proszę mi wytłumacz jakim zbiegiem okoliczności jest fakt, że w swojej 3
                                              > letniej błyskotliwej karierze na forum żaden z twoich 8500 postów nie był
                                              > reakcją na brednie i oskarżenia frankiewicza ?

:DDD przeczytałeś je wszystkie? WOW! prawdziwy fan! :)
                                              ale czytałeś nieuważnie.

> Zaczynasz chorować na przypadłość kibica. Nie piszesz nic nowego tylko się
                                              > powtarzasz. Co gorsza przeczysz samemu sobie i omijasz wszelkie niewygodne dla
                                              > ciebie tematy.

bylebym nie zachorował na twoje postępujące odmóżdżenie. :)
                                              ale możesz mi wskazać gdzie sam sobie zaprzeczam i co takiego niewygodnego
                                              pominąłem. się zobaczy, jak można ci pomóc.
                                              no, ale my cały czas o mnie, aż się czuję trochę niezręcznie.

to wróćmy może do tego jak to się stało, że:
                                              pamiętasz dokładną datę ukazania się artykułu w Nowinach, ale już nie pamiętasz
                                              kto co w nim było cytatem, a co zdaniem autorki?
                                              najpierw kilka razy upierałeś się, że cytujesz jego fragmenty, a później okazało
                                              się, że nie zrobisz skanu, bo nie przechowujesz gazet dwa miesiące od wydania?
                                              dlaczego duże sieci odzieżowe opuściły ul. Zwycięstwa?
                                              jaka jest wg ciebie różnica między "reprezentatywnością", a "reprezentacyjnością"?
                                              i na koniec, czy jako umysł rzekomo ścisły, potrafisz wyciągnąć logiczny wniosek
                                              z poniższych danych:
                                              "Powołuję się na artykuł z NG z dnia 6.08.2008 ze strony 1"
                                              "Winni handlowcy?
                                              W artykule opublikowanym w Informatorze Rynkowym na początku lipca 2008,
                                              prezydent Zygmunt Frankiewicz tak odpowiadał na zarzuty braku kontroli nad
                                              charakterem centrum:
                                              ,,Sklepy przy ul. Zwycięstwa znikają dlatego, że handlowcy, którzy wykupili je
                                              zagranicznym kapitałem, zamiast rozwijać działalność, sprzedają lokale.” "

pytałeś mnie mailem, ale na korki, to cię raczej nie stać. zresztą, widząc jak
                                              stanowczy jest opór twojej materii... ;)
                                              • quilheure Re: Zbiorczo do SSS9 i staśka 15.10.08, 18:23
                                                sss9 napisał:

> :DDD przeczytałeś je wszystkie? WOW! prawdziwy fan! :)
                                                > ale czytałeś nieuważnie.

A tak nie odwracając kota ogonem to wskaż chociaż jeden.

> to wróćmy może do tego jak to się stało, że:
                                                > pamiętasz dokładną datę ukazania się artykułu w Nowinach, ale już nie pamiętasz
                                                > kto co w nim było cytatem, a co zdaniem autorki?

Proste drogi Watsonie: Jak miałem gazetę przeczytałem artykuł i napisałem posta
                                                na forum. Nie miałem skanera więc streściłem co w nim było. Gazetę oddałem na
                                                makulaturę i raczej jej stamtąd nie wydobędę bo być może podtarłeś sobie ją już
                                                tyłek.

> i na koniec, czy jako umysł rzekomo ścisły, potrafisz wyciągnąć [...]lokale.”

Pytałem bo jakoś wstydziłeś się publicznie pokazać swój tok rozumowania.
                                                Myślałem że mi się prywatnie zwierzysz.

Reasumując: Kompletnie NIC nie udowodniłeś swoja głęboką analizą. Frankiewicz
                                                powiedział jedno w lipcu a w sierpniu a to samo poparte wypowiedziami jakiegoś
                                                szefa "czegoś" zrzeszającego kupców wydrukowały NG. Podważasz te tezy bo
                                                wygłosił je Frankiewicz ? Podzielisz się z wszystkimi swoją analizą czy grasz na
                                                czas ?
                                                • sss9 Re: Zbiorczo do SSS9 i staśka 15.10.08, 18:55
                                                  quilheure napisał:

> sss9 napisał:
                                                  >
                                                  > > :DDD przeczytałeś je wszystkie? WOW! prawdziwy fan! :)
                                                  > > ale czytałeś nieuważnie.
                                                  >
                                                  > A tak nie odwracając kota ogonem to wskaż chociaż jeden.

pilniej studiuj dzieła mistrza, albo odmóżdżaj się w samotności. :)

> Proste drogi Watsonie: Jak miałem gazetę przeczytałem artykuł i napisałem posta
                                                  > na forum. Nie miałem skanera więc streściłem co w nim było. Gazetę oddałem na
                                                  > makulaturę

miałeś tę gazetę i dopiero po dwóch tygodniach od wydania udało ci się
                                                  "zrelacjonować" artykuł Pikula? piszę "zrelacjonować", bo opisałeś go niezwykle
                                                  tendencyjnie. słowa Frankiewicza włożyłeś w usta Pikula i tym chcesz podnieść
                                                  ich wiarygodność. juz sobie świetnie przypomniałem ten tekst. faktycznie był
                                                  zaskakujący o tyle, że wyglądał na tekst sponsorowany. napisany pod tezę
                                                  Frankiewicza. wtedy się zachłysnąłeś tym produkcyjniakiem i teraz znowu kłamiesz
                                                  pisząc:
                                                  "Frankiewicz powiedział jedno w lipcu a w sierpniu a to samo poparte
                                                  wypowiedziami jakiegoś szefa "czegoś" zrzeszającego kupców wydrukowały NG."
                                                  toż to jest wierutne kłamstwo. ten ktoś, to Krzyżanowski - jedna z większych
                                                  fisz w gliwickim biznesie - i niestety dla ciebie pokrętny Pinokio, on nie
                                                  poparł słów prezydenta. przeciwnie, jego osąd opisywanej sytuacji był zupełnie
                                                  odmienny, o czym sygnalizowałem:
                                                  "w końcu taki Krzyżanowski mający tych lokali kilka, już jeden z nich "oddał"
                                                  bankowi, a w wypowiedzi dla Nowin nie przychyla się do forsowanego przez Pikula
                                                  poglądu"
                                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=83615215&wv.x=2&a=83618860
                                                  po co więc kłamiesz?
                                                  przy okazji, tam też jest pytanie, na które wolałeś nie odpowiedzieć. ze strachu
                                                  czy z powodu ignorancji? :)
                                                  tutaj znowu pominąłeś kilka pytań, czy odpowiedź na nie przekracza twoje
                                                  umysłowe zdolności? chyba tak... :)
                • sss9 Re: Znowu dyskusja z faktami 14.10.08, 18:13
                  hej, koalo! a wiesz może dlaczego duże sieci odzieżowe również wyniosły się ze
                  Zwycięstwa? przecież ich ten problem nie dotyczy, a jednak się zwinęły. rusz
                  makówką. :)
      • Gość: anna Nie dajcie sei oglupic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 10:48
        Pani Nina byla i jest na uslugach pana Frankiewicza. Pisze te swoje artykuliki
        tylko po to zeby uspokoic spoleczenstwo (tak jak ciebie wlasnie), zeby
        spoleczenstwu wydawalo sie, ze ktos staje w ich obronie. Napisze artykulik i na
        tym koniec. Za komuny w sejmie tez byla taka kobita, ktora "krytrykowala"
        wladze. W ostatnim czasie pani Nina napisala artykul o tirach. Po co? Ano po to
        zeby uspic mieszkancow, zeby przypadkiem nie wpadli na pomysl zeby wpasc do
        gabinetu pana Frankiewicza. Bo po co skoro pani Nina stoi w ich obronie i
        interesie. Nie?
        • quilheure Biedna chora "Ania" 14.10.08, 17:38
          Gość portalu: anna napisał(a):

> Pani Nina byla i jest na uslugach pana Frankiewicza. Pisze te swoje artykuliki
          > tylko po to zeby uspokoic spoleczenstwo (tak jak ciebie wlasnie), zeby
          > spoleczenstwu wydawalo sie, ze ktos staje w ich obronie. Napisze artykulik i na
          > tym koniec. Za komuny w sejmie tez byla taka kobita, ktora "krytrykowala"
          > wladze. W ostatnim czasie pani Nina napisala artykul o tirach. Po co? Ano po to
          > zeby uspic mieszkancow, zeby przypadkiem nie wpadli na pomysl zeby wpasc do
          > gabinetu pana Frankiewicza. Bo po co skoro pani Nina stoi w ich obronie i
          > interesie. Nie?

Biedna chora Ania. Tak właśnie wypowiada się człowiek z wypranym mózgiem
          zasilonym bredniami oszołomów z tego forum. Takie osoby podpisują się na lista
          referendalnych...
        • Gość: jola_rutowicz Aniu, dzięki za to, że mi naświetliłaś ten spisek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 21:02
          Droga Aniu. Próbuję nadążyć za Twoją logiką. Z tego co zrozumiałam, Informator
          Rynkowy popiera prezydenta poprzez prasową krytykę jego działań? Jakie to
          przewrotne i sprytne! A to podłe pismaki i jak się maskują!

Dopiero dzięki Twej przenikliwości Aniu dostrzegłam, że nieustannie krytyczny
          radny nadprofesor Berezowski chyba też popiera Frankiewicza. Ale jeszcze
          bardziej niż Informator Rynkowy. Okropne.
          • Gość: asa dobra dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 00:41
            Dobrze wiesz o co chodzi, nadredaktorzyno uliczna.
            To, ze IR byl i jest na uslugach ZF wiadomo nie od dzis. Jego "krytyczne"
            artykuliki sa pod publiczke, dla uspokojenia tlumu. To tylko tzw. wentyl
            bezpieczenstwa. I co niby radny MB ma z tym wspolnego? Radny walczy od lat z
            zatwardzialym ZF i tyle. Czy chcesz powiedziec, ze IR tez walczy? Buhahuha. OK.
            Daj spokoj. Gdyby IR napisal cos nieuzgodnionego z ZF, nie doczekalby ani godziny.
            • Gość: jola_rutowicz Re: dobra dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 00:49
              Na pewno masz rację. Wszystko jest uzgodnione.
              Podobno ZF organizuje tajne spotkania w piwnicy redakcji IR i tam ustalają treść
              kolejnych krytycznych artykułów. Ostatnio widziano go jak wychodził okienkiem od
              strony podwórka w przebraniu mleczarza. Tak dla zmylenia czujności nadprofesora.
    • Gość: anna bandyckie czynsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 10:51
      Zobaczcie jak pieknie rozwija sie handel m.in. w Bytomiu. Tam w centrum jest
      sklep na sklepie. Ale w Bytomiu nie ma takich bandyckich czynszow za lokal!
      Frankiewiczowi zalezy na tym zeby w Gliwicach banki powstawaly. Na bankach mozna
      duzo zarobic. Co to za "prezydent"! Wyrzucic w koncu drania.
      • quilheure Re: bandyckie czynsze 14.10.08, 12:18
        Mówisz o handlu kradzionymi radiami, podróbkami perfum i dresów w obszczanych bramach wyludnionych kamienic z zamurowanymi oknami ?
    • opserfer Przeciwnicy banków - startujcie w przetargu 14.10.08, 12:14
      w końcu każdy ma prawo.
    • jeanalesi Re: Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków 14.10.08, 12:20
      Kaminica o której mowa od dawna nie miała szczęścia do inwestora.
      Znajdujący się tam tzw. "Biznes", był lokalem miernej jakosci, czyms
      w rodzaju speluny i jego brak nie spowodował kataklizmu na
      kulturalnej mapie Gliwic. A czy ulokuje sie tam bank? niestety jest
      to bardzo prawdopodobene. Sposób myślenia banków jest bardzo prosty,
      skoro ING sie opłaca to nam też.
      • sss9 Re: Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków 14.10.08, 12:25
        pub Krzyżanowskiego pod "6" też zamknięty i to również nie jest kataklizm. za
        nim pójdą następni?
        budynek, w którym obecnie mieści się Urząd Pracy też będą sprzedawać. i też
        liczą na którąś z firm finansowych.
        • quilheure Re: Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków 14.10.08, 13:31
          No i czemy narzekasz ? Będziesz miał gdzie trzymać pieniądze jak się sprzedasz lokum w centrym i przeprowadzisz się na prowincję.
          Nie jest tajemnica o ile wzrosła w ciągu 2lat wartość satystycznego mieszkania w centrum np. na reprezentatywnej ul.Wyszyńskiego.
          • sss9 Re: Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków 14.10.08, 13:44
            bo mnie oczy bolą kiedy widzę twoją pisownię.
            reprezentatywnej dla czego/kogo?
            • opserfer Re: Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków 14.10.08, 13:59
              LOL - spójrz na swoją mośku :)))))))))
              • sss9 Re: Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków 14.10.08, 16:53
                opserfer napisał:

> LOL - spójrz na swoją mośku :)))))))))

ROTFL.
                • opserfer Re: Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków 14.10.08, 18:48
                  sss9 napisał:

> opserfer napisał:
                  >
                  > > LOL - spójrz na swoją mośku :)))))))))
                  >
                  > ROTFL.

"bo mnie oczy bolą kiedy widzę twoją pisownię.
                  reprezentatywnej dla czego/kogo?" - ROTFL i
                  LOL :)))))))))
                  • sss9 Re: Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków 14.10.08, 18:51
                    opserfer napisał:

> "bo mnie oczy bolą kiedy widzę twoją pisownię.
                    > reprezentatywnej dla czego/kogo?" - ROTFL i
                    > LOL :)))))))))

no i czego nie zrozumiałeś robaczku? nie wstydź się, wyłuszcz mi swoje
                    wątpliwości. :)
                    • opserfer Re: Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków 14.10.08, 19:27
                      sss9 napisał:

> opserfer napisał:
                      >
                      > > "bo mnie oczy bolą kiedy widzę twoją pisownię.
                      > > reprezentatywnej dla czego/kogo?" - ROTFL i
                      > > LOL :)))))))))
                      >
                      > no i czego nie zrozumiałeś robaczku? nie wstydź
                      się, wyłuszcz mi swoje
                      > wątpliwości. :)

Coś mośku czujesz awersję do przecinków. Pouczać byś
                      chciał, tak? Poucz się, a później idź ewangelizować.
                  • sss9 Re: Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków 14.10.08, 19:05
                    to jak będzie? przelogowanie trwa tak długo czy nie możesz dodzwonić się do
                    Super Niani?
                    • opserfer Re: Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków 14.10.08, 19:28
                      do mnie bredzisz mośku? Uwielbiam te teksty - trop,
                      trop. Może kiedyś wytropisz cokolwiek. Na razie masz
                      same fiaska. Ale lata mi to za kogo mnie bierzesz.
                      Ważne, że jesteś tylko sfrustrowanym pieniaczem.
                      • sss9 Re: Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków 14.10.08, 19:39
                        prawie 40 minut na znalezienie jednego brakującego przecinka, to twój życiowy
                        sukces. gratuluję. :DDD ale wszytko ma sens - dzięki mnie postanowiłeś pisać
                        staranniej. nie, nie dziękuj, koalo. nie trzeba. :)

przy okazji, jesteś świadomym antysemitą czy zwyczajnym kretynem, który nie ma
                        pojęcia o znaczeniu słów? a może twoja przemiana w koalę nadal trwa? :)
                        • opserfer Re: Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków 14.10.08, 21:02
                          Liczenie minut idzie ci równie żałośnie, co liczenie
                          tirów. Na szczęście mośku ty tutaj jesteś od
                          ślęczenie cały czas przed monitorem, ale bardzo mi
                          miło, że tak wspaniale tęsknisz. Dobry piesek. A
                          teraz daj głos :DDDDDDD
            • Gość: kibic Re: Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków IP: *.dip.t-dialin.net 14.10.08, 15:28
              > bo mnie oczy bolą kiedy widzę twoją pisownię.
              > reprezentatywnej dla czego/kogo?

Zaraz usłyszysz od dyżurnych, ze to klawiatura a nie pisownia. Te biedaki chyba
              wszystkie piszą z jednej, tej od pr51:-)
              • sss9 Re: Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków 14.10.08, 16:56
                Gość portalu: kibic napisał(a):

> Zaraz usłyszysz od dyżurnych, ze to klawiatura a nie pisownia. Te biedaki chyba
                > wszystkie piszą z jednej, tej od pr51:-)

mniejsza o to, ważniejsze jak się zagotowało pod pokrywką kiedy teraz musi pojąć
                różnicę między "reprezentatywną" a "reprezentacyjną". :)
                • quilheure Re: Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków 14.10.08, 17:41
                  sss9 napisał:

> mniejsza o to, ważniejsze jak się zagotowało pod pokrywką kiedy teraz musi poją
                  > ć
                  > różnicę między "reprezentatywną" a "reprezentacyjną". :)

Dobrze że ty jesteś ratujesz honor forum, piszesz składnie, logicznie bez błędów
                  i na temat. To prawie tuszuje Twoją PiSiorkowatość i umysłowy beton.
                  • sss9 Re: Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków 14.10.08, 17:57
                    nawet sobie sprawy nie zdajesz jaki sam jesteś pisiorkowaty. i to w każdym
                    znaczeniu. :)
                    ale może już rozkminiłeś różnicę między (uwaga: podnoszę poprzeczkę)
                    "reprezentatywnością", a "reprezentacyjnością"? pochwal się pyłku umysłowy.
    • Gość: andru Przeciwnicy bankow usuncie Frankiewicza z urzedu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 15:58
      To jedyny sposob zeby ratowac to miasto
      • quilheure Kupcy wytitkali elyte z centrum :))))) 14.10.08, 17:39
        Gość portalu: andru napisał(a):

> To jedyny sposob zeby ratowac to miasto

Pogódź się z faktem że handlowcy wydymali mieszkańców centrum i zarobili sobie
        na lokalach. Teraz śmieją się pajacom w twarz jak do najbliższego sklepu po
        bułki będą latali do forum lub focusa :))))
    • szymon0975 I tak Rynek omijam z daleka bo śmierdzi 14.10.08, 19:49
      tam piwskiem, Rynek wygląda jak wielka knajpa.
      • bereklon Re: I tak Rynek omijam z daleka bo śmierdzi 18.10.08, 05:19
        a gliwice to jeden wielki grajdoł i chlew
    • Gość: anna Re: Gliwice sprzedają Rynek. Będzie więcej banków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 20:33
      wiadomo już kto kupił ten lokal?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka