Dodaj do ulubionych

"Podium" dla Piotra Wieczorka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 00:42
Dla kogo "Podium" bedzie uzyteczne? Dla mnie, odpowiedzial Piotr Wieczorek,
z-ca prezydenta Gliwic, na ostatniej sesji RM.
Kto nie wierzy niech poslucha:
www.um.gliwice.pl/pub/uchwaly/sesja_XXII_2009.mp3
Obserwuj wątek
    • Gość: A Re: "Podium" dla Wieczorka kontra tramwaj w G-cach IP: *.eimperium.pl 26.02.09, 01:22
      Dla pełnej jasności kontekst wypowiedzi na pytanie zadane przez radnego Berezowskiego:

-----------------------
      Prosze Panstwa,
      na ostatniej sesji RM 19.02 zadalem pytanie wiceprezydentowi Piotrowi Wieczorkowi dla kogo hala Podium bedzie obiektem uzytecznosci publicznej, skoro Unia Europejska uznala, ze obiekt ten nie bedzie mial takiego charakteru (i z tego powodu wlasnie odmowila finansowania).
      Odpowiedzial (cytuje): "dla mnie".
      MB(...)
      --------------------

Zapowiada się likwidację Tramwaju w Gliwicach,jako środka użyteczności publicznej, którego modernizacja jest w 50% refundowana ze środków UE. W zamian za to planuje się budowe Podium - bez możliwości refundacji przez UE.
      Koszt modernizacji torowiska: ok. 8 mln zł/km, budowa Podium > 400 mln zł.
      • Gość: 50-l.miesz. Gliwic ile kosztuje podniszczona taczka budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 09:36
        > Zapowiada się likwidację Tramwaju w Gliwicach,jako środka użyteczności publiczn
        > ej, którego modernizacja jest w 50% refundowana ze środków UE. W zamian za to p
        > lanuje się budowe Podium - bez możliwości refundacji przez UE.
        > Koszt modernizacji torowiska: ok. 8 mln zł/km, budowa Podium > 400 mln zł.

prezydentowi z takim duzym (i dlugim)stazem, winnismy honorowa runde po ulicach naszego miasta, aby mu pokazac walace sie sciany sypiace sie tynki, bo w przeciwnym wypoadku chlopina nigdy ich na oczy nie zobaczy.
        czy ktos widzial tego czlowieczyne przechodzacego kiedys po miescie?- bo ja nigdy nie!
        • bereklon Re: ile kosztuje podniszczona taczka budowlana 26.02.09, 12:44
          ja widziałem jak wychodził bocznym wejściem z um ale szybko uciekł do samochodu
    • pr51 głupie pytanie - głupia odpowiedź 26.02.09, 13:39
      > Dla kogo "Podium" bedzie uzyteczne? Dla mnie, odpowiedzial Piotr
      Wieczorek

Na głupie pytanie - głupia odpowiedź. Bajwyraźniej liczył na
      inteligencję czytelników. Czyżby się przeliczył?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka