Dodaj do ulubionych

Poczułem się jak w chlewie

IP: *.kimsufi.com 03.09.09, 19:41
witam dziś po dłuższej nieobecności w gliwicach miałem okazje znów odwiedzić to miasto i niestety przeraziło mnie to co zobaczyłem zamiast tramwajów po zwycięstwa jeździły autobusy co uznałem za debilizm władz bo torowiska wyglądały w dobrym stanie.kamienice w mieście wyglądały na brudne i zaniedbane tak samo i reszta.widziałem wiele innych miast w polsce i żadne nie wywarło na mnie tak negatywnej opinii jak gliwice w tym mieście poczułem się jakbym był na ukrainie a nie w polsce.

Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Poczułem się jak w chlewie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 20:05
      wracaj tam gdzieś był i jednego oszołoma mniej będzie :)
    • Gość: mieszkaniec Re: Poczułem się jak w chlewie IP: *.kokarda.pl 03.09.09, 20:08
      a my musimy w tym mieście mieszkać
      • Gość: kibic Re: Poczułem się jak w chlewie IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.09, 21:13
        mieszkaniec napisał(a):

> a my musimy w tym mieście mieszkać,

i to w dodatku niestety z takimi pajacowymi oszołomami jak 'a' i inne z niego
        klony;-)
    • Gość: wilga witam serdecznie byłego mieszkańca Gliwic. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 21:33
      Obydwoma rękami podpisuję się pod tym co Pan pisze- zauważając, bo jest to
      smutne ale uczciwe spostrzeżenie.
      Mieszkam w samym narożu skrzyżowania ulicy prymasa Wyszyńskiego ze Zwycięstwa, i
      mam doskonała obserwację ale też egzystuję w środowisku na którego wpływ mają
      zarówno tiry (NEGATYWNE) jak i tramwaj (SUPER POZYTYWNE). Nigdy ja ani nikt z
      sąsiedztwa, nie pisaliśmy skargi na uciążliwość związaną z tramwajem, natomiast
      od szeregu lat kiedy wpuszczono nam tu pod okna traznyt, ślemy pisma jedno za
      drugim gdzie tytlko mozna, ale to tak jak przysłowiowe pisanie na Berdyczów.

Oprocz tego koszmaru z tirami, jest mi wstyd z powodu chodnika, jakim muszę
      pokonywać przestrzeń pomiędzy domem a kościołem św. Barbary.
      Dzieli mnie raptem 200 metrów, a mam dwie trudne do przebycia przeszkody.
      Pierwsza to zaraz za wyjazdem spod biurowca FLUOR-u wypaczony fragment chodnika
      od korzeni drzewa i można sobie zęby wybić, druga zaś zaraz za łukiem w rejonie
      skrzyżowania z ulicą Jana Pawła drugiego, podczas lub krótko po deszczu można
      się nieźle ochlapać, bo kilkadziesiąt płytek obok siebie dosłownie tańcuje na
      wszystkie strony, ponieważ przejechał po nich dzwig albo inne ciężkie
      ustrojstwo, i to jest już tak kilka lat.
      • Gość: gosc wilga - kolejny klon Marka Beremostowskiego IP: 195.205.21.* 03.09.09, 21:51
        I ładnie to tak belwederku? A w ogóle to co to było za nieoficjalne spotkanie z
        politykami dzisiaj po południu na rynku, ha?
      • Gość: janka Juz niedlugo referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 02:05
        I wyrzucimy te holote
    • Gość: lolek pitu pitu IP: 213.17.130.* 03.09.09, 22:14
      debilizm to wypowiedź twa. Wiem, że oszołomstwo
      jest tak tępe, że łyknie, ale doprawdy - twój
      post leżty gdzieś pomiędzy pytaniami audio tele
      a ojcem derektorem.
      • Gość: kibic Re: pitu pitu IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.09, 23:18
        lolek napisał(a):

> Wiem, że oszołomstwo
        > jest tak tępe, że łyknie, ale doprawdy

Musisz sie nam tutaj ciągle reklamować oszołomie jeden?
        Miałeś do niedawna taką nieodłączną cudowną stopkę, no i co tez cię ma już dość?:-)
      • bereklon lolku 03.09.09, 23:22
        Gliwiczanie znają doskonale inne miasta i wiedzą że są o wiele lepiej zarządzane niż gliwice czy słyszałeś o czymś takim jak przestrzeń publiczna bo śmiem twierdzić że nie.wg oszołomów magistrackich tą przestrzenią publiczną jest zaniedbana starówka i rynek z betonowymi płytami zamiast kostki brukowej[nie tandetnej kostki bauma]oraz brudny i obleśny plac piastów.

podam kilka przykładów dobrej przestrzeni publicznej

Wrocław

bryla.gazetadom.pl/bryla/1,86009,4625422.html
        Warszawa

bryla.gazetadom.pl/bryla/1,86009,5920320,Miasto_dobrze_umeblowane__Warszawa__Myslowice.html
        Kraków

bryla.gazetadom.pl/bryla/1,86009,5896725,Miasto_dobrze_umeblowane__Krakow.html
        i Gliwice

www.empireofdream.com/Gliwice20.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka