Dodaj do ulubionych

Kayah i tarczyca.Akcja tarczycowa,darmowe badania

21.05.10, 16:15
Bezpłatne badania czynności tarczycy (TSH, antyTPO)
w ramach Tygodnia Walki z Chorobami Tarczycy:
Łódź, Kraków, Warszawa, Wrocław : 24 - 28 maja 2010 r.
Możesz się zapisać już od godz. 9.00 w dniu 17 maja br.
Zapisy prowadzone są wyłącznie przez stronę www.badanietarczycy.pl

Na stronie www.tarczyca.pl można obejrzeć tegoroczny filmik z Kayah z corocznej akcji "Tydzień Walki z Chorobami Tarczycy". Kayah opowiada o swojej chorobie i o tym jak doszła do diagnozy. Napiszę parę słów wyjaśnienia dla nowych osób
Obserwuj wątek
    • stapelia Re: Kayah i tarczyca.Akcja tarczycowa,darmowe bad 21.05.10, 19:36
      noo i jakiego pięknego motyla mają w logo!smile
      • psychofinka Re: Kayah i tarczyca.Akcja tarczycowa,darmowe bad 22.05.10, 13:48
        Zapisy już nieaktualne, no i szkoda, że tylko w kilku miejscach w Polsce.
        Nadzieja w znanych osobach, które chorują, żeby ludzie choć usłyszeli o Hashimoto.
        Poza sobą znam osobiście tylko 2 osoby chore na Hashi, z których jedna na
        zlecenie endo bada samo TSH, a druga bierze leki od przypadku do przypadku.
        A tak w ogóle to mało kto w ogóle o tym słyszał.
        Choroba sama w sobie ciężka nie jest, jeśli się ją leczy, niemniej myślę, że
        najgorsze są jej konotacje z innymi paskudami - Hashi nie lubi samotności. I to
        jest najgorsze.
        U mnie zaczął się proces odkrywania różnych dziwnych schorzeń, o których by mi
        się nie śniło kilka lat temu. Nasza Endo potwierdza, że to dość typowe u osób z
        Hashi.
        Dlatego tej choroby nie lubię sad
        • joanna-olga Re: Kayah i tarczyca.Akcja tarczycowa,darmowe bad 23.05.10, 02:45
          Osobiście znam trzy osoby z hashi - jedna jest leczona perfekcyjnie,
          drugiej lekarka podaje jod a sama osoba po zażyciu tabletki wypija
          hektolitry herbaty "bo musi" (efektów możecie się domyśleć, co chyba
          cieszy samą osobę, boona wręcz delektuje się swoimi chorobami) a
          trzeciej lekarz, podobno jakaś trójmiejska sława enedokrynologiczna,
          profesor, powiedział, że hashi to wymysł i jest zdrowa.
          • czupakabra27 normy! 23.05.10, 20:49
            A widziałyście normy?
            www.tarczyca.pl/diagnoza.html
            Tragediasad Czyli ja jestem superzdrowa bo mam 2,6 TSH. Jakbym trafiła na tamtą
            stronę, a nie na forum to nadal bym biła głową w mur.
            Akcja dobra, ale jednak ludziom mącą w głowach.
            • psychofinka Re: normy! 23.05.10, 21:38
              Taaa, ja podobnie, przy TSH 2,27 - zombie, na szczęście jest forum i niektórzy
              lekarze mają trochę dobrej woli oraz wiedzy...
              Ale co zrobić z tymi normami?? Przecież są one ponoć dowiedzione naukowo...
              Tylko w pewnym sensie alternatywne źródła podają, że TSH w okolicach 2 już jest
              alarmujące. Te źródła głoszą też, że najważniejsze są i tak hormony. I w tych
              źródłach wyczytać też można, że nawet "w normie" wyniki nie zawsze są ok.
              A większość lekarzy i tak wie najlepiej...
              Żeby jakiś celebryta był w podobnej sytuacji jak większość z nas, to może by
              było jakieś wyjście...
              • stapelia Re: normy! 23.05.10, 21:49
                Normy są niejako "państwowe" i to państwo dotuje suplementacje tyroksyny. Normy
                się pewnie zmienią jak państwo zdecyduje się dawać na nas więcej kasy sad
                • ladypiglet Re: normy! 25.05.10, 12:19
                  Ja załapałam się na darmowe badania w Warszawie i ide jutro. Dobrze moim zdaniem
                  ze sa organizowane takie dni walki z chorobami i bezplatne badania
                  specjalistyczne bo tak w zyciu bym sie nie zebrala aby je wykonac. Co do strony
                  tarczyca.pl to dzieki niej trafilam na info o tych badaniach i wyczytalam wiele
                  ciekawych rzeczy na temat chorob tarczycy wiec ze swojej strony polecam zajrzec.
                  Pozdrawiam
                  • harmoniak Re: normy! 25.05.10, 19:27
                    LadyPiglet,
                    polecam lekturę forum, m.in. test na niedoczynność i FAQ.
                    • ladypiglet Re: normy! 31.05.10, 12:56
                      Dzięki harmoniak za info. Rzeczywiscie znalazłam na tym forum bardzo duzo
                      informacji na temat hashimoto i niedoczynności. Ja teraz jestem na etapie
                      oczekiwań na wyniki badań tsh i anty tpo. Mijemy nadzieje ze wszystko bedzie w
                      porzadku.
    • marta.kornecka Re: Kayah i tarczyca.Akcja tarczycowa,darmowe bad 27.05.10, 11:21
      Ja też się załapałam na badania i byłam wczoraj! ciekawe co mi wyjdzie.
      Wystałam się strochę w kolejce, co w sumie oznacza, że dużo kobiet zaangażowało się w akcję i skorzystało z możliwości przebadania tarczycy. I dobrze.
      • ladypiglet Re: Kayah i tarczyca.Akcja tarczycowa,darmowe bad 07.06.10, 15:33
        a gdzie byłaś marta.kornecka? Ja byłam na badaniach w Warszawie i tez bylo sporo
        osób. Hashimoto to teraz bardzo popularny temat zwłasza wsrod przyszlych mam
        dlatego tak wiele kobiet decyduje sie na badania.
    • maheda Ad "Wystarczyłoby obniżyć normę dla TSH do 3."... 07.06.10, 16:49
      Moja endokrynolog twierdzi, że WHO zaleca obniżenie norm na świecie do 2.
      Powiedziała mi też, że są państwa, w których górna norma 2 dla TSH obowiązuje
      już od 2003 roku.
      Oraz WHO też zaleca, żeby kobiety w wieku rozrodczym miały TSH w okolicach 1.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka