Dodaj do ulubionych

DO SOBISI-PILNE!

16.06.11, 13:08
mam obecnie podobne wyniki, jak Ty miałaś w maju i tez jestem w ciąży.... opisz mi proszę jak zaowocowało u Ciebie podnoszenie dawki? ja podniosłam od dzis do 125 , najpierw przez dwa dni brałam 112, jak myslisz kiedy znowu zwiekszyc i o do ilu przy tych wynikach powinnam dojsc?? dzięki
Obserwuj wątek
    • sobisia Re: DO SOBISI-PILNE! 16.06.11, 14:55
      jestem smile
      Nio wyniki rzeczywiście nie za bardzo i co za tym idzie pewnie będziesz musiała sporo dołożyć tyroksyny. Nie wiem jak na nią reagujesz, bo u mnie niestety po zmianie dawki pojawia się osłabienie i przyspieszone tętno i wtedy bardzo boję się o Maleństwo. Natomiast radzę sobie z tym w ten sposób, że najpierw biorę dawkę 75 a za jakieś 20 minut kolejne 75. Oczywiście zachowuję odstęp od wzięcia tej drugiej dawki ok 45 min zanim zjem śniadanko.

Ja od półtora tygodnia biorę dawkę 150 i w poniedziałek zrobię badania. Dawkę zwiększyłam sobie sama bo według endo to wyniki miałam dobre uncertain. Dawkę zwiększałam tak, że pierwszego dnia o 12,5 - różnicy nie odczułam więc kolejnego dnia wzięłam o 25 więcej czyli 137,5 i tak chyba przez 4 dnia, a obecnie biorę 150.

Liczę, że coś się ruszy. U mnie niestety hormony nigdy nie były dość wysoko, bo chyba za mało czasu upłynęło od rozpoczęcia leczenia a zajściem w ciążę. Nie było czasu na uzupełnienie braków a teraz Maleństwo dodatkowo wszystko ze mnie wysysasmile

Mariaelenaa, a Ty leczysz samą niedoczynność czy masz też Hashi???

• mariaelenaa Re: DO SOBISI-PILNE! 16.06.11, 18:45
        wielkie dzieki, ze odpowiedziałaś smile
        tak, mam hashi.... i tez usłyszałam, ze mam dobre wyniki- od gina.
        chcę się przejsc do endo, tylko podejrzewam, ze jak trafie na dobrego to zaordynuje mi to samo co ja sobie.
        Wiesz ja raczej dobrze reaguję, jak kiedys podniosłam od razu o 25 to zreagowałam bólem głowy a tak o 12,5 to raczej w porządku.

Strasznie sie martwię, bo ja mam dopiero 9 tydzien, wiec dzidzia jeszcze czerpie ode mnie a ty zdaje się juz jestes wyzej w ciąży wiec nie musisz sie tak obawiac chyba.

ja ogólnie mam tendencje do wzrostów i spadków i tak na przemian, ale teraz jak jestem w ciąży to wiesz...
        póki co tłumaczę sobie, ze pzrecież dostarczam tak czy tak hormony co rano, i mam ndzieję, ze to akurat dzidzia zabiera i jej starcza.
        ja ogólnie czuję się swietnie, poza sennoscią od czasu do czasu zwłaszcza jak jestem bez ruchu i w domu i po jedzonku. No i mdłosci... ale obie te rzeczy zwalam na karb ciąży. z objawów niedoczynnosci nie widzę nic.
        • sobisia Re: DO SOBISI-PILNE! 17.06.11, 11:07
          U mnie było tak, że na początku ciąży hormony choć były niskie to chociaż przekraczały o ok. 15% normę. Długo pozostawałam na tej samej dawce. Dopiero ok 18 tygodnia tak mocno spadły. Być może dlatego, że teraz Maluch intensywnie rośnie i jest zwiększone zapotrzebowanie.
      • mariaelenaa Re: DO SOBISI-PILNE! 17.06.11, 09:29
        Sobisiu masz jaiegoś maila? gdzie można napisac na maila.?
        • sobisia Re: DO SOBISI-PILNE! 17.06.11, 11:03
          Możemy przejść na priv smile
          Pisz najlepiej na gazetowego sobisia@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka