Dodaj do ulubionych

Euthyrox N50-czerwone krostki

07.08.13, 13:49
Hej dokładnie od miesiąca przyjmuję euthyrox50 ale od wczoraj zaobserowałam u siebie czerwone krostki na prawej ręce przy nadgarstku i na lewej..nie mam pojęcia czy to ma jakiś związek z tym lekiem sad czy w ogóle o co chodzi?są one swędzące..mam uczulenie na nikiel ale od dawna unikam jakich kolwiek pasków i wszystkiego co może mnie uczulać..najdziwniejsze jest właśnie to że nic takiego nie noszę a uczulenie wygląda podobnie..proszę o jakieś rady bo te krostki szybko się przenoszą na inną część ciałasad
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: Euthyrox N50-czerwone krostki 07.08.13, 16:36
      Uczulenie na leki pojawia się raczej od razu a nie po miesiącu przyjmowania. Zawsze możesz jednak zmienić euthyrox na letrox, ma inne substancje wypełniające. Zastanów sie najpierw czy nie jest to jakiś inny alergen - proszek do prania, płyn do płukania, detergenty domowe, żel pod prysznic, balsam do ciała, nowe pokarmy czy napoje, nowa pościel, zwierzę czy jakakolwiek inna nowość w otoczeniu. Poczytaj tez o azs pl.wikipedia.org/wiki/Atopowe_zapalenie_sk%C3%B3ry
      • 37katarzyna Re: Euthyrox N50-czerwone krost50ki 07.08.13, 19:26
        kurczę właśnie chodzi o to że nic się nie zmieniło dlatego szukam przyczyny..proszek płyn do prania taki sam..dlatego pytam czy to ma jakiś związek zEutyrox N50 bo powoli głupieję..
        • mama_dorota Re: Euthyrox N50-czerwone krost50ki 08.08.13, 09:12
          Niektórzy lepiej tolerują letrox. Z tego co wiem, to choć ma mały wybór dawek, to są 50-ki. Nie musisz iść do edno, żeby dostać receptę, ogólny też może wypisać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka