27.03.15, 20:56
Witam,
chciałabym się poradzić kogoś bardziej doświadczonego.
Moje problemy ze zdrowiem zaczęły się rok temu, w nocy miałam silne kołatania serca, rano poszłam do lekarza rodzinnego który po zrobieniu ekg i zmierzeniu ciśnienia 145/100 puls 130 dał mi skierowanie do szpitala, na izbie porobili badania i stwierdzili że wszystko w porządku że to przez nerwy. Po tygodniu poszłam prywatnie do kardiologa który nie stwierdził nic, później przez miesiąc czasu miałam bole głowy, oczu, zawroty głowy, czułam się jakbym miała depresje chociaż miałam dopiero 20 lat, neurolog dal mi skierowanie na TK głowy wszystko w porządku, okulista wszystko w porzadku, ostatnio bardzo bolały mnie oczy, gałki oczne poszłam do rodzinnego po skierowanie do okulisty, dostałam skierowanie oraz na badania podstawowe, morfologia, ob. cholesterol, mocz, glukoza wszystko bardzo dobrze. Nastomiast TSH 4,590 norma 0,270-4,200 . Poszlam do rodzinnego dostałam skierowanie do endokrynologa niestety dopiero na września, wiec postanowiłam że zrobie prywatnie FT3 i FT4 .. FT3 5,15 norma 3,10-6,80 a FT4 16,13 norma 12,00-22,00. Byłam dziś prywatnie zrobila mi usg stwierdzial ze czyste oraz że powinnam zrobić anty-tpo i anty-tg bo na tą chwile nie widzi potrzeby podawania leków... Proszę o porade, może powinnam poszukać innego lekarza który bardziej się tym zajmie .. z Gory dziekuje pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zanyen Re: Tarczyca 27.03.15, 21:00
      Powinnaś poszukać endokrynologa, zrobić a - tpo i a - tg.

Zrobisz forumowy test? www.chorobytarczycy.eu/test#0

Jaka jest objętość Twojej tarczycy? www.nuk.bieganski.org/index.php?la=pl&go=kal&kalk=tar_obj#proc
      • 34ewcia123 Re: Tarczyca 28.03.15, 13:05
        Wynik testu 27, niestety nie dostałam opisu usg. Dzieki za odpowiedz smile
        • zanyen Re: Tarczyca 28.03.15, 13:17
          Opis usg tarczycy razem z podaną jej wielkością w 3 wymiarach jest bardzo ważny, bo jest odniesieniem do porównań na przyszłość. Jeśli możesz, spróbuj taki opis dostać.
          Zrób badania i poszukaj endokrynologa, tsh 4,5 u 21letniej kobiety to nie jest prawidłowy wynik, a przy niedoczynności lepiej szybciej zacząć uzupełniać niedobory hormonów niż czekać w nieskończoność.
          Pozdrawiam i powodzenia smile
          • 34ewcia123 Re: Tarczyca 28.03.15, 14:42
            Dzieki bardzo smile również podrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka