Dodaj do ulubionych

TSH interpretacja wyników

01.04.22, 14:22
Moje wyniki to TSH 2,493 (0,38-4), FT3 4,61 (2,5-4,3), FT4 0,84 (0,61-1,48). Umówiłam się prywatnie do Endokrynologa. Wizyta dopiero za miesiąc. Czy mam się czym martwić ?
Obserwuj wątek
      • olla28 Re: TSH interpretacja wyników 01.04.22, 17:27
        Dziękuję za odpowiedź 🙂 liczyłam na pana odzew. Byłam z córką u pediatry i przy okazji pokazałam jej moje wyniki. Stwierdziła,że jeżeli TSH jest w normie to nie mam się czym martwić. Jednak mnie zaniepokoił zawyżony wynik FT3 i umówiłam się do specjalisty, który przyjmie mnie dopiero za miesiąc, a ja z dnia na dzień czuje się coraz gorzej
        • artur11111111 Re: TSH interpretacja wyników 01.04.22, 17:49
          Wyższe ft3 od ft4 pokazuje że twoja tarczyca nie domaga a u ciebie jest już ponad normę co pokazuje że jest źle po drugie optymalne TSH jest do 1,5 u ciebie jest wyżej po drugie zawsze musi być ft4wyzsze niż ft3 u ciebie jest odwrotnie ft4 po trzecie hormony ft3ift4 powinny być na poziomie 65-75% normy u ciebie ft3jest ponad normę czyli za wysoko a ft4 jest w dolnej granicy czyli za nisko teraz tylko czy trafisz na lekarza który patrzy na ft3 i ft4 czy na takiego co patrzy na TSH bo jeśli na TSH to ci powie że w normie i jest dobrze ale wiedz o tym że nie jest i potrzebujesz leczenia

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka