Gość: Albert IP: *.aster.pl 13.03.07, 17:03 Zbliża się II rocznica śmierci Jana Pawła II. Bardzo interesuje mnie to jak mieszkańcy Bielan wspominają papieża. Jak wspominacie tamte dni kiedy papież umierał (umarł)??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Biel@nin Re: Jan Paweł II IP: 82.210.187.* 13.03.07, 20:25 JPII wspominam bardzo dobrze, ale klimat stworzony w okół Niego a szczególnie po Jego śmierci odczuwam zdecydowanie negatywnie i staram się unikać całej otoczki medialno-społecznej przy jakiejkolwiek rocznicy związanej z Nim samym. Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Jan Paweł II 20.03.07, 13:44 pamiętam noc śmierci Papieża. ludzie spontanicznie zebrali się w kościele Stanisława Kostki, atmosfera była niesamowita, dopoki nie pojawili sie dziennikarze, i kamery, chcące uchwycić jak najwięcej chlipiących staruszek, każdy składający kwiaty przy grobie Księdza Popiełuszki był dokładnie sfilmowany. zniesmaczyło mnie to i wrociłam do domu. a na drugi dzień zamnkięto Arkadię i to był dopiero szok dla wielu niedoszłych klientow:) Odpowiedz Link Zgłoś