Dodaj do ulubionych

interpretacja wyników Tirosint sol 150

02.11.22, 12:30
Witam
Proszę o interpretacje wyników, choć choruje na Hashimoto już ponad 18lat , ciągle tego nie ogarniam ;/
Samopoczucie mam dobre, nie czuje zmęczenia , mam chęć do życia itp....fakt ciężko mi schudnąć . Oprócz tego mam wachlarz innych chorób z autoagresji : celiakia, niedokrwistość Adisona-Biermera z niedoboru B12, endometrozę .
Przyjmuje Tirosint sol 150 i zastanawiam się czy już i tak przy dużej dawce powinnam zwiększyć ją ...... są dwie szkoły , jedni twierdzą , że na tsh się nie patrzy i może wynosić nawet 100 ale jak się dobrze czujemy to tak zostawić a inni wręcz przeciwnie zwiększają dawki tyroksyny ..... Boje się też arytni serca którą miałam przy za wysokich dawkach tyroksyny. Co sądzicie?
TSH 8,56 (0,27-4,20) ulU/ml
FT4 1,08 (0,93 - 1,7) ng/dl 19,48%
FT3 2,28 ( 2 - 4,40) pg/ml 11,67%
Fe 42 (37-145)ug/dl
D3 44 (20-60)ng/ml
B12 603,4 (240-900) pg/ml
morfologia dobra hgb 12,8 (12-16)
Obserwuj wątek
    • artur11111111 Re: interpretacja wyników Tirosint sol 150 02.11.22, 15:12
      Wyniki masz bardzo złe i sam się dziwię jak można dobrze się czuć na takich wynikach dawkę leku masz cały czas za małą to widać po wynikach
      • artur11111111 Re: interpretacja wyników Tirosint sol 150 02.11.22, 15:58
        Ciekawy jestem ile tego leku ci się wchłania dawka wysoka a wyniki leżą na ziemi najważniejsze są ft3 i ft4 powinny być na poziomie 60-75%normy u ciebie są na samym dole po 2 na poziom żelaza robi się ferrytyne i patrząc na poziom hemoglobiny i żelaza u ciebie też przypuszczam że ferrytyne też będziesz mieć niziutko po3 jak ty chcesz schudnąć jak masz tak dużą niedoczynność nie wiem kto cię leczy ale jesteś źle leczona tym bardziej jak piszesz ile lat już się leczysz
        • agnieszka_dub Re: interpretacja wyników Tirosint sol 150 04.11.22, 09:51
          dziękuje za informację. Z jednej strony wszystko rozumiem i to wiem , a z drugiej strony walka z wiatrakami. Lekarzy zmieniam prawie co 3lata/4 lata. Próbuje na własną rękę suplementować się, stosuje różne diety z mizernym efektem ;/ Byłam u kilku dietetyków też z byle jakim efektem. Fakt nie mam nadwagi , bardziej mi zależało na poprawie wyników, niż na zrzuceniu kg. Wniosek z tego , że czas przysiąść nad swoimi wynikami i po raz kolejny zmienić lekarza;/ Dziękuję
          • artur11111111 Re: interpretacja wyników Tirosint sol 150 04.11.22, 10:45
            Jeśli nie ustawisz hormonów na odpowiednim poziomie to dietetyk nie pomoże masz zwolniony metabolizm bardziej mnie zastanawia dlaczego po mimo tak wysokiej dawki wyniki leżą na ziemi ja bym szedł w tym kierunku dlaczego tak słabo wchłanisz lek czy zmieniałas może lek na letrox bo po wynikach brakuje ci bardzo dużo leku ale nie można zwiększać w nieskończoność masz złe wchłanianie i tutaj trzeba szukać przyczyny
            • sliwki_wierzbie Re: interpretacja wyników Tirosint sol 150 07.11.22, 15:16
              Artur zerkniesz na moje wyniki ? NA MOIM WATKU
              • artur11111111 Re: interpretacja wyników Tirosint sol 150 07.11.22, 17:52
                A gdzie jest Twój watek
            • agnieszka_dub Re: interpretacja wyników Tirosint sol 150 07.11.22, 15:42
              złe wchłanianie wiąże się ze złym stanem jelit ;/ celiakia , nietolerancje pokarmowe . Mój endo powiedział, że przy celiakii nie mam co liczyć na cuda, bo z automatu mam złe wchłanianie. i dlatego też przepisał mi tirosint sol bo jest w płynie i powinien sie lepiej wchłaniać ze ślizówki . A tu nic sie nie dzieje , moze powinnam robic dłuższe przerwy po przyjeciu , nie pol godzinne a godzinne . poeksperymentuje. Dziekuje za odpowiedzi . pozdrawiam
              • artur11111111 Re: interpretacja wyników Tirosint sol 150 07.11.22, 17:46
                Też tak uważam zrobić dłuzsze przerwy a jak z innymi witaminami przyswajasz ?
                • agnieszka_dub Re: interpretacja wyników Tirosint sol 150 08.11.22, 11:21
                  z moich wieloletnich obserwacji - wygląda to następująco :
                  - Jeśli regularnie przyjmuje wit.C w dawkach po 6tys.jedn dziennie z automatu żelazo mam w górnych granicach ( teraz widać że zaniedbałam to ;/)
                  - nie wchłaniam wit.B12 ( niedokrwistość Adisona biermera) wiec co miesięczne zastrzyki
                  - D3 przyjmuje w dawkach 30.000 raz w miesiacu ( widać ze za mało) + k2
                  - poza tym regularnie od kilku lat suplementuje sie selenem, wit.E, cynkiem , wit.A, complex wit z grupy B, i l-glutationem ( wszystkie z aliness lub Bicaps)
                  - tydzien temu skonczylam przyjmować 2 op. liv52
                  Wiec wydaje mi sie ze duzo tego biorę a efekty ;/ takie sobie , a wrecz złe
                  • artur11111111 Re: interpretacja wyników Tirosint sol 150 08.11.22, 11:35
                    Poprostu źle wchłanisz trzeba się zająć jelitami gdy bierzesz żelazo sama załwazyłas że jest nie zbędna Wit c wtedy lepiej się wchłania żelazo myślę że powinnaś postawić na dobrego gastrologa bo nie można brać witamin w ogromnych dawkach i nic z tego nie widać w krwi i w twoim organizmie ja praktycznie wszystko biorę z olimpu i wszystko mi się wchłania ale u ciebie problem jest w jelitach i tym trzeba się zająć
                    • agnieszka_dub Re: interpretacja wyników Tirosint sol 150 08.11.22, 13:55
                      Dziękuje za konwersacje , pozdrawiam
      • agnieszka_dub Re: interpretacja wyników Tirosint sol 150 03.11.22, 09:56
        i tak właśnie myślę, że może organizm przyzwyczaja się do właśnie takiego stanu i dlatego wg tego stanu wydaje mi że może nie wiem jak może być lepiej ;/
      • sliwki_wierzbie Re: interpretacja wyników Tirosint sol 150 03.11.22, 16:19
        Artur zerkniesz na moje wyniki ?są no moim watku

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka