Dodaj do ulubionych

studia doktoranckie

24.03.10, 13:26
Kochana wróżko,
nie odp na moje wcześniejsze pytanie, dodane do Pani odpowiedzi,
więc postanowiłam założyć nowy wątek smile Może tak łatwiej jest Pani
odczytywać nowe pytania.

Chciałam się zapytać czy studia doktoranckie za granicą w moim
przypadku to dobry pomysł? Czy udało by mi się na nie dostać i która
opcja jest lepsza Niemczy czy USA smile

Dziękuję bardzo
Obserwuj wątek
    • wyka_ptasia Re: studia doktoranckie 29.03.10, 12:30
      Witam,
      to prawda, lepiej założyć nowy wątek, ewentualnie z linkiem.
      Karty pokazały siłę i zdolność materializacji tego pomysłu, aczkolwiek sam sposób wprowadzenia go w życie może nie być łatwy
      w kwestiach merytorycznych, czyli formalnych i finansowych. Cierpliwe działania krok po kroku wg założonego planu, aby zrealizować cel. Pokazały się karty mówiące o podpisywaniu umów, papierów urzędowych. Związki międzyludzkie , relacje pokazały się od strony pozytywnej, satysfakcjonującej, łącznie z zadomowieniem się. A obecnie istniejące więzi nie ulegną zerwaniu. Dobre widoki na przyszłość. Sytuację wyjściową karty pokazały poprzez budowanie własnej silnej pozycji w różnych dziedzinach życia, poprzez uzyskanie w nich niezależności.
      Pokazało się też, że dla sprawy mogą mieć negatywny wpływ nie podjęte w porę decyzje lub jakieś blokady mentalne z przeszłości. I to w zasadzie należałoby poczytać jako ostrzeżenie dla planów. W teraźniejszości wyszła karta odnosząca się do konieczności zmiany celów, działania lub weryfikacji pomysłów. Skoro nie można się im przeciwstawić, trzeba się do nich dostosować.
      Który kraj:
      raczej USA, karty pokazały, że będzie się to wiązać z poczuciem większego poświęcenia, inna kultura, obyczajowość, większa odległość, to oznacza większy stres , nostalgię, oddalenie, może nawet poczucie straty. Ale perspektywa zdobywania nauki i samorealizacji lepsza.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka