diabollo 10.01.10, 16:06 Czcigodny Uffo, rozumiem Twoją awersję do "Kościół" w nazwie forum, ale co powiesz na: "Etyka, Religie, Społeczeństwo", które oczywiście zawierałoby zagadnienia heretyckie i indywidualistyczne? Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uffo Re: Nazwa forum... 10.01.10, 18:29 nie mam nic przeciwko, z tym ze zmaina nazwy bylaby dobra okazja do sprawdzenia naszych zdolnosci do wspolnego decydowania o losach tego forum, wiec moze poddac to pod dyskusje (krotka z zwiezla lub przynajmniej wyrazenia zdania za albo przeciw) reszty towarzystwa, ktore urwalo sie spod kurateli monopolistycznych teologow? Oczywiscie nie ma takiego co by wszystkim dogodzil, wiec moze glos wiekszosci? Ja w kazdym razie gotow jestem zmienic na nazwe proponowana przez Ciebie, podoba mi sie, szczegolnie uzzycie slow Etyka i Spolecznstwo. Odpowiedz Link
witold17 Re: Nazwa forum... 10.01.10, 18:39 Nowa nazwa jest dobra, ale obecna też mi się podoba- moja babcia, która była wspaniałą i życzliwą osobą nazywała mnie heretykiem więc to słowo sympatycznie mi sie kojarzy... Ale nie nazwa jest najważniejsza- zaakceptuję każdą- ale ludzie, którzy tu są i to o czym będą rozmawiać. Odpowiedz Link
karafka_do_wina Re: Nazwa forum... 10.01.10, 18:53 moje zdanie jest takie: dobrze byloby zmienic nazwe forum na taka jak wspomnial Diabollo, ewentualnie mozna dolozyc jeszcze inne slowa. napewno pasuje tu 'etyka' i 'spoleczentwo', i moze jeszcze cos z nastepujacych: 'kultura', 'religia', 'polityka' (?)... nie mam nic przeciw heretykom ale nazwa taka brzmi troche anty-religijnie, anty-ateistycznie i w ogole jak anty-wszystko natomiast np. "spoleczenstwo i etyka" lub brzmi fajnie i z pewnoscia przyciagnie nowych dyskutantow opcji rozmaitych, a o to przeciez nam chodzi. Odpowiedz Link
uffo Re: Nazwa forum... 10.01.10, 19:55 to moze tymczasowo zmienie nazwe na proponowana przez diabolla, zeby zobaczyc, jak to sie odczuwa, a propozycje i uwagi prosze dalej tu wyrazac. Co do slowa heretyk, owszem ma ono wydzwiek ekstremalny, i wyraza moj osobisty stosunek do religii i wszelkich duzych...kuchni. Poza tym takie slowa ogolne jak Spoleczenstwo czy religie w jakis sposob zacieraja obecnosc jednostki, a zalezalo mi na tym, zeby podkreslic jakos wage jakosci jednostki w tworzeniu jakosci spoleczenstwa czy religii. Ale faktycznie nie nazwa sama, tylko energia ludzi sie liczy. Moze byc tez nazwa ruchoma....? Mozna zmieniac co jakis czas. Odpowiedz Link
karafka_do_wina Re: Nazwa forum... 10.01.10, 21:46 uffo napisał: a zalezalo mi na tym, zeby > podkreslic jakos wage jakosci jednostki w tworzeniu jakosci > spoleczenstwa czy religii. to moze: "Etyka, Religie, Czlowiek", "Etyka, Czlowiek, Spoleczenstwo", ... Odpowiedz Link
uffo Re: Nazwa forum... 10.01.10, 21:56 to mi sie bardzo podoba: Etyka, Czlowiek, Spoleczenstwo. Odpowiedz Link
karafka_do_wina Re: Nazwa forum... 10.01.10, 22:25 Mnie tez, przyznam szczerze. Bardziej niz ta pierwsza propozycja. Natchnelo mnie chyba Odpowiedz Link
uffo Re: Nazwa forum... 10.01.10, 22:36 oj natchnelo, natchnelo, jak to z mitami, snami i swietymi ksiegami i natchnieniami artystycznymi... Takie proste a tak dosadne. Dzieki. ))) Odpowiedz Link
karafka_do_wina uffo 10.01.10, 22:33 uffo napisał: > to mi sie bardzo podoba: Etyka, Czlowiek, Spoleczenstwo. pamietaj o copyrights! Odpowiedz Link
diabollo Re: uffo 11.01.10, 18:38 karafka_do_wina napisała: > uffo napisał: > > > to mi sie bardzo podoba: Etyka, Czlowiek, Spoleczenstwo. > > > pamietaj o copyrights! > Świetna nazwa, mi też się bardzo podoba - czcigodni Karafko i Uffo, jesteście genialni. Kłaniam się nisko. PS. Pomysł na zmianę nazwy od samego początku pochodził od czcigodnej Karafki. Odpowiedz Link
uffo Re: Nazwa forum... 11.01.10, 12:55 nie mam czcionek polskich. A moze mam tylko nie wiem? Mam Mac OS X. Odpowiedz Link
grgkh W sprawie ogonka 11.01.10, 13:04 uffo napisał: > nie mam czcionek polskich. A moze mam tylko nie wiem? Mam Mac OS X. Czcionki możesz - tak mi się wydaje - kopiować. Weź do edycji dowolny tekst zawierający tę czcionkę i ctrl-c, ctrl-v. Nawet jeśli wygląda chwilowo jakoś "krzakowato" to powinno się po opublikowaniu wyświetlić prawidłowo. Zresztą sprawdź to korzystając z opcji "PODGLĄD". Odpowiedz Link
uffo Re: W sprawie ogonka 11.01.10, 13:24 dzięki, znalazłem! już poprawiłem, oj dawno nie pisałem z polskimi czcionkami. Odpowiedz Link