Dodaj do ulubionych

Powrót motyla

30.05.13, 17:08
Całe szczęście, że spirit nie zdechł całkowicie z przedstawicielach narodu.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14009521,Czlowiek_Motyl___W_kryzysie__Chrzciny__sluby_za_darmo_.html#BoxWiadTxt
Obserwuj wątek
    • zawszekacperek Re: Powrót motyla 30.05.13, 18:30
      Gościu powala infantylizmem i ma nierówno pod sufitem. Kopać się z koniem? Powinien się w ogóle cieszyć, że nie dostał od wiernych przepełnionych miłością do bliźnich wpier...l.

Kacperek
      P.S.
      Ostatnio wzruszyło mnie do łez święte oburzenie farosza, któremu dwie zaradne kobitki otworzyły niedaleko fary bezalkoholowy lokal gastronomiczny o wdzięcznej nazwie ; "Gospoda u sióstr". Zaś mistyczny orgazm przeżyłem wczoraj, gdy przeczytałem, że we wrocławskim kościele garnizonowym podpisano umowę na produkcję... czołgów nowej generacji.

Kacperek
      gaika napisała:

> Całe szczęście, że spirit nie zdechł całkowicie z przedstawicielach narodu.
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14009521,Czlowiek_Motyl___W_kryzysie__Chrzciny__sluby_za_darmo_.html#BoxWiadTxt
      • gaika Re: Powrót motyla 30.05.13, 21:19
        zawszekacperek napisał:

> Powi
        > nien się w ogóle cieszyć, że nie dostał od wiernych przepełnionych miłością do
        > bliźnich wpier...l.

No z powodu, że się ubezpieczył strojem organizacyjnym.

> Ostatnio wzruszyło mnie do łez święte oburzenie farosza, któremu dwie zaradne k
        > obitki otworzyły niedaleko fary bezalkoholowy lokal gastronomiczny o wdzięcznej
        > nazwie ; "Gospoda u sióstr". Zaś mistyczny orgazm przeżyłem wczoraj, gdy przec
        > zytałem, że we wrocławskim kościele garnizonowym podpisano umowę na produkcję..
        > . czołgów nowej generacji.

Nie wiem, czy wybrać tu szczytowanie, czy wzruszenie.

"Ministerstwo Obrony Narodowej już rozpoczęło program modernizacji polskich sił zbrojnych - m.in. remontuje 128 starych czołgów"
        • oby.watel Re: Powrót motyla 30.05.13, 21:29
          gaika napisała:
          > "Ministerstwo Obrony Narodowej już rozpoczęło program modernizacji polskich sił
          > zbrojnych - m.in. remontuje 128 starych czołgów"

...

Oraz 821 ordynariatów polowych.
      • turbinowy Re: Powrót motyla 31.05.13, 12:30
        zawszekacperek napisał:

> Kacperek
        > P.S.
        > Ostatnio wzruszyło mnie do łez święte oburzenie farosza, któremu dwie zaradne k
        > obitki otworzyły niedaleko fary bezalkoholowy lokal gastronomiczny o wdzięcznej
        > nazwie ; "Gospoda u sióstr". Zaś mistyczny orgazm przeżyłem wczoraj, gdy przec
        > zytałem, że we wrocławskim kościele garnizonowym podpisano umowę na produkcję..
        > . czołgów nowej generacji.

Owe siostry lokal powinny oddać pod opiekę, dzieląc się zyskami, sąsiedniemu kościołowi bo jak wiadomo strzyżonego pan bóg strzyże. Do tego miałyby zapewnioną reklamę ze strony proboszcza.
        Istnieje jeszcze możliwość aby ciut zmienić nazwę lokalu, tak aby proboszcz się odstosunkował ale aby zachować charakter w nazwie z "Gospoda U Sióstr" na krótsze "Pod siostrami" wtedy nie będzie skojarzeń z zakonnicami.
        Takie nawiązanie do tradycji literackiej "Cafe pod Minogą", lokalnej "Pod Trupkiem" czy "Pod Rurą" (ten ostatni swego czasu kultowe miejsce spotkań warsiawskiej bohemy).
        Co do czołgów poczętych umową produkcji w kościele powinny mieć nazwę JPII.
    • diabollo Niech Żyje Duch W Narodzie! (ntx) 31.05.13, 08:10

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka