robi77r 09.09.09, 15:32 Mam prośbę o kontakt osobę która rozwiązałą umowę z MP Chodzi mi o namiary na prawnika i szczegóły Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robi77r Re: Jolanta Zabuska 14.09.09, 10:34 Proszę Panią o kontakt na nr tel 509 217 217 Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
uwaga_na_mac_plast Re: Rozwiązanie umowy 14.09.09, 21:27 WITAM JA ROZWIĄZYWAŁEM NOTARIALNIE UMOWE Z MAC PLAST DO DZIŚ NIE ODZYSKAŁEM PIENIEDZY. TERMIN MINĄŁ JUŻ PONAD MIESIĄC TEMU. JEDYNE CO SŁYSZE OD MAC PLASTU DO BAJKI, WYMOWKI I ZE CIĄGLE NIE MA ODPOWIEDZIALNYCH ZA SPRAWE PANÓW W BIURZE. MAC PLAST PROBUJE GRAC NA CZAS, NIE MA MORZLIWOSCI KONTAKTU Z NIMI. (W TYM SAMYM CZASIE WCISKAJĄ INNYM ZE WSZYSTKIE SWOJE SPRAWY STARAJĄ SIE ZAŁATWIAC NA BIERZĄCO ZE WSZYSTKO JEST W PORZADKU PO TO BY WYCIĄGNĄC NASTEPNE PIENIĄDZE,A TAK NIE JEST) PRAWDOPODOBNIE JUTRO BEDZIE GOTOWY POZEW DO SĄDU A CAŁĄ SPRAWE W CIĄGU KILKU DNI POSTARAM SIE OPISAC DOKŁADNIEJ WE WSZYSTKICH MOŻLIWYCH MEDIACH Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: Rozwiązanie umowy 14.09.09, 21:42 A na którym etapie jesli wolno spytać Odpowiedz Link Zgłoś
pelosi Re: Rozwiązanie umowy 14.09.09, 22:29 Będę szczerze kibicował. Z tymi miernymi amatorami szumnie nazywanymi deweloperem inaczej się nie da. Sam szykuje im "niespodziankę" i mam zamiar odzyskać bardzo dużą kwotę od tych krętaczy, oszustów i nicponi. Znalazłem na nich wiele haków, ale rzecz jasna nie zamierzam ujawniać szczegółów na tym etapie. Mam to szczęście, że mieszkanie w GP nabyłem jako inwestycję, dlatego nie mam ciśnienia, że muszę tam mieszkać tu i teraz. A za ten cały bajzel, brak kontaktu, sprzedawanie bajek będą musieli słono zapłacić w sądzie. Mam za sobą armię profesjonalnych prawników, drogich, ale i skutecznych, dobre rozeznanie w UOKiK, oraz znam kilku wpływowych dziennikarzy. Dlatego wieszczę tej firmie sromotną klęskę, a potem pomogę każdemu, aby poszedł moją drogę. Zero tolerancji dla amatorów i nieprofesjonalnych pseudofirm! Trzeba wykorzenić w Polsce takie przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
uwaga_na_mac_plast Re: Rozwiązanie umowy 14.09.09, 22:50 Witam Prosze podac mi numer telefonu lub napisać na maila marekw56@googlemail.com to zadzwonie. Chetnie wymienie sie informacjami i może razem zdziałamy wiecej, chce żeby sprawa MAC PLASTU nabrała rozgłosu. Trzeba zrobić wszystko aby już nikt więcej nie stracił przez MAC PLAST swoich pięniędzy a Ci pseudo deweloperzy zapłacili za swoje kretactwa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kkrasz Re: Rozwiązanie umowy 15.09.09, 06:41 Tak Ty kasa odzyskasz ale czy inni wątpie jesli jest to duza kwota, raczej forma się zwinie i zostaniemy z długami i bez mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinas25 Re: Rozwiązanie umowy 15.09.09, 11:41 Witam poprosimy również o kontakt mailowy sad.karolina@wp.pl - może umówimy się jakoś na osiedlu ale nie na forum. Też chcemy rozwiązać umowę, to co developer wyprawia to jakaś kpina! Odpowiedz Link Zgłoś
karolinas25 Re: Rozwiązanie umowy 15.09.09, 11:42 proszę o kontakt na maila sad.karolina@wp.pl uwaga_na_mac_plast napisał: > WITAM > JA ROZWIĄZYWAŁEM NOTARIALNIE UMOWE Z MAC PLAST DO DZIŚ NIE ODZYSKAŁEM PIENIEDZY > . TERMIN MINĄŁ JUŻ PONAD MIESIĄC TEMU. JEDYNE CO SŁYSZE OD MAC PLASTU DO BAJKI, > WYMOWKI I ZE CIĄGLE NIE MA ODPOWIEDZIALNYCH ZA SPRAWE PANÓW W BIURZE. MAC PLAS > T PROBUJE GRAC NA CZAS, NIE MA MORZLIWOSCI KONTAKTU Z NIMI. (W TYM SAMYM CZASIE > WCISKAJĄ INNYM ZE WSZYSTKIE SWOJE SPRAWY STARAJĄ SIE ZAŁATWIAC NA BIERZĄCO ZE > WSZYSTKO JEST W PORZADKU PO TO BY WYCIĄGNĄC NASTEPNE PIENIĄDZE,A TAK NIE JEST) > PRAWDOPODOBNIE JUTRO BEDZIE GOTOWY POZEW DO SĄDU A CAŁĄ SPRAWE W CIĄGU KILKU DN > I POSTARAM SIE OPISAC DOKŁADNIEJ WE WSZYSTKICH MOŻLIWYCH MEDIACH Odpowiedz Link Zgłoś
mkowalska.1 Re: Rozwiązanie umowy 26.10.09, 23:16 witam bardzo proszę Pana o pomoc.znalazłam się w bardzo trudnej sytuacji ze względu na to ze straciłam syna w wypadku samochodowym chciałam jak najszybciej zmienić otoczenie(wspomnienia).w związku z tym podpisałam przedwstępna umowę z firma macplast na zakup mieszkania.wplacilam dosc wysoka zaliczke.bylam straszona ze jesli w ciugu 3 dni nie wplace zaliczki mieszkanie zostanie sprzedane i ze jest na nie duzo chetnych.reszte pieniedzy mialam wplacic do 30.09 kredytem.w banku mam pozytywna decyzje ale potrzebne sa dokumenty wyjasniajace wzmianki w ksiedze wieczystej.przez misiac czasu pan korczak ciagle mnie oszukiwal ze jest awaria systemu w sadzie i nie moze dostarczyc mi ww dokumentow.jezdzilam, dzwonilam i bylam ciagle zbywana przez panie w biurze.25.10 wypowiedzialam umowe z winy macplastu oczywiscie i dopiero dowiezialam sie ze pan korczak caly czas oszukiwal mnie.sprawdzilam w sadzie w wolominie i zadnej awarii tam nie bylo.panie w biurze powiedzialy ze korczak bal sie po prostu ze mna spotkac.co mam zrobic?tak bardzo mi zalezalo zeby zmienic otoczenie.potrzebuje pomocy.pojde do sadu,telewizji w ostatecznosci skoncze ze soba.moze wtedy firma macplast sie opamieta i wiecej nie skrzywdzi ludzi i tak juz dostatecznie skrzywdzonych przez los.pan korczak doskonale wiedzial dlaczego chce zamieszkac na tym cichym , spokojnym osiedlu.jestem zrozpaczona i potrzebuje jak najszybciej pomocy.prosze wszystkich oszukanych o kontakt i pomoc.moj mail to mkowalska411@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
guzik-prawda Re: Rozwiązanie umowy 27.10.09, 10:24 Niech pani zgłosi sprawę do prokuratury, nie będzie też Pani jedyna. Innego środka na diwelołpera Korczaka nie ma Szydzi z ludzi i sądzi, że jest bezkarny - opisała Pani kolejny przykład jak MACPLAST, cała rodzinka i pracownicy w biurze robią ludzi w (przez duże CH), aż dziw bierze, że takie firemki mają prawo bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
uwaga_na_mac_plast Re: Rozwiązanie umowy 14.09.09, 22:53 Witam Prosze podac mi numer telefonu lub napisać na maila marekw56@googlemail.com to zadzwonie. Chetnie wymienie sie informacjami i może razem zdziałamy wiecej, chce żeby sprawa MAC PLASTU nabrała rozgłosu. Trzeba zrobić wszystko aby już nikt więcej nie stracił przez MAC PLAST swoich pięniędzy a Ci pseudo deweloperzy zapłacili za swoje kretactwa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
makplastikbombastik Re: Rozwiązanie umowy 15.09.09, 14:04 TO NIE JEST DEWELOPER J. K. SAM SIEBIE NAZYWA "DIWELOŁPER" coś zajeżdża buraczarnią :P Ale widzimy co tacy diwelołperzy wyprawiają... Odpowiedz Link Zgłoś
julia020708 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 00:55 Nie róbcie zamieszania. Piszecie o rozwiązaniu umowy a i tak większość z was nie zdecyduje się na ten krok - kto z kredytem na głowie wpakuje się na drogę sądową - przysłowiową studnię bez dna? Wątpię aby ktoś z was zdecydował się zaciągnąć drugi kredyt aby opłacić prawników i koszty sądowe? Pomyślcie lepiej przez chwilę dlaczego ta cała sytuacja ma miejsce: dlaczego MP opóźnia się ze wszystkim i nie wywiązuje się z obietnic. Odpowiedź: Prawdopodobnie nie ma pieniędzy na ukończenie. A Dlaczego? Dlatego, że nie może sprzedać mieszkań bo m. in. ma złą reklamę, którą zrobili mu sami przyszli i obecni mieszkańcy osiedla. Czy ktoś z was kupiłby mieszkanie na tym osiedlu po przeczytaniu tego forum? Nie sądzę. A przecież to jasne, że jeśli Pan K. nie sprzeda mieszkań to nie będzie miał kasy żeby ukończyć nasze mieszkania oraz całą resztę. Uważam, że byłoby lepiej gdybyście pisali mniej negatywów ponieważ szkodząc MP szkodzicie sobie i m. in. osobom takim jak ja, którym zależy na tym aby właśnie na tym osiedlu mieć własne ukończone M. Pomyślcie o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
makplastikbombastik Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 08:09 "A Dlaczego? Dlatego, że nie może sprzedać mieszkań bo > m. in. ma złą reklamę, którą zrobili mu sami przyszli i obecni mieszkańcy > osiedla." Pewnie wina mieszkańców, żądających przynajmniej minimum wywiązania się z umowy przez MP. Nasza mieszkańców wielka wina! Od samego początku J.K. okłamywał wszystkich - mieszkańcy i tak byli cierpliwi, ja nadal jestem, bo czekam za mieszkaniem na II etapie, ale do cholery ile można czekać ??? REKLAMĘ to sami sobie zrobili w MP kłamstwami, obsługą klienta i wieloma innymi rzeczami, ale tak to jest w rodzinnych firemkach. Zgodzę się z jednym co napisałaś, że ciężko rozwiązać umowę tylko z jednego powodu, trzeba będzie walczyć o pieniądze z MP. Gdyby nie ten problem, bardzo wiele osób już dawno by to zrobiło... Odpowiedz Link Zgłoś
robi77r Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 10:35 Te Julia idz może do lekarza Będzie miał jeszce lepszą reklamę ja sie o to postaram. To nie nasz interes że nas oszukał Jakby był uczciwy to by dał inne zabezpieczenie a rozwiązanie umowy to nie problem straszny ja już mam złożony pozew do sądu czekam na orzeczenie, klauzulę wykonaloności i idę do komornika Nie muszę go prosić o swoją kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
lasic01 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 11:26 Ja ci dobrze zycze, rozwiaz umowe, kup szczesliwie mieszkanie gdzie indziej, tylko czy naprawde sadzisz ze gdyby Macplast mial jeszcze jakies pieniadze to ta inwestycja by tak wygladala? Moim zdaniem bedzie to wygladac nastepujaco, firma nie bedzie wyplacalna i oglosi upadlosc. Jako ze najpierw do zabezpieczenia jest bank i agmet (pomijam zusy i usy bo o nich nic nie wiem) ani grosza na oczy nie zobaczysz. Ale obym byl zlym prorokiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kolejny_klient Re: Rozwiązanie umowy 18.09.09, 14:02 Prawde napisala Julia, ze chcac wypowiedziec umowe z MP trzeba sie liczyc z kosztami - ktorych ja przez fakt kredytu na cholerne mieszkanie nie mam. Sprawa w sadzie kosztuje - 5 % wartosci mieszkania i to juz przy skladaniu pozwu. Dla mnie to jest duza suma, dodac do tego jeszcze oplacenie kancelarii bo sam bym sie bal isc do sadu z MP to kolejne pieniadze a przeciez tez nie ma gwarancji czy zdolam odzyskac pieniadze. Skora MP nie ma pieniedze - w co nikt juz nie watpi - to moze sie skonczyc upadloscia MP a wtedy i tak nic nie dostaniemy bo z tytulem wykonawczym nadal jestesmy na szarym koncu - na poczatku wejda banki, us itp. Tylko zadluzenie MP w stosunku do mnie bedzie wieksze wiec pytanie czy ma to sens - ja na ten moment jeszcze sie nie zdecydowalem zeby wypowiedziec umowe bo nie chce stracic jeszcze wiecej i mam nadzieje ze zdaza skonczyc zanim bedzie upadlosc bo potem to juz nie bedziemy miec ani mieszkan ani pieniedzy. A co do komornika to sciagniecie dlugo nie trwa tak szybko jak sie niektorym na tym forum wydaje, to sie liczy w miesiacach !!! tak samo jak i sprawy w sadzie. Sady rozpatruja pozwy "w rozsadnym terminie bez nieuzasadnionej zwloki" wiec czyt. czekaj sobie cierpliwie az ktos laskawie spojrzy na twoj pozew - i nie ma kogo poganic i nie ma zadnych wiazacych terminow. Potem MP moze sie nie stawic na rozprawie - z usprawiedlwieniem - i bedzie odroczenie wiec moze sie to wszystko znacznie wydluzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
julia020708 Re: Rozwiązanie umowy 19.09.09, 09:45 Dokładnie to chciałam powiedzieć wszystkim, którzy uparcie zachęcają resztę na forum do rozwiązania umowy. Sprawa w Sądzie to nie jest "bułka z masłem" lecz "walka z wiatrakami" i to w dodatku bardzo kosztowna, zabierająca parę dobrych miesięcy jak nie lat najczęściej kończąca się tragedią po stronie klienta. Wiem to z własnego doświadczenia, które mam na co dzień. Nie jestem z MP jak się niektórym wydaje. Nie jestem też nową dziewczyna Pana K. Jestem klientką MP tak jak wy i też czekam na mieszkanie. Porostu myślę realnie ale też widzę że niektórzy na tym forum nie myślą tak jak ja bo strasznie oburzyli się na to, że napisałam prawdę. Widzę, że jak ktoś napisze coś nie po myśli co niektórych to obrazu jest podejrzany o współpracę z MP. Równie dobrze to ja mogłabym napisać, że niektórzy tj. np. mac_plastus 1 czy też uwaga_na _mac_plast są pewnie z konkurencji MP i dlatego tak mieszają na forum aby ich konkurentowi nie wiodło się zbyt dobrze. Może niech osoby, które się tak mądrzą niech dadzą receptę innym jak wyjść z całej tej sytuacji bez szwanku nie mieszając w to Sądy. Ja już opisałam realia po to aby inni zastanowili się zanim coś głupiego napiszą i zrobią kolejną antyreklamę MP szkodząc tym samym sobie. Nie chciałabym aby sprawdziło się tu znane przysłowie: "Kto pod kim dołki kopie ten sam w nie wpada". Pozdrawiam wszystkich rozsądnych. Odpowiedz Link Zgłoś
lwiapaszcza2 Re: Rozwiązanie umowy 19.09.09, 13:14 A czemu to Julio tylko ty jedna na tym forum jesteś taka rozsądna? I czemu ty jedna bronisz, bo poniekąd to robisz, choć oczywiście w zawoalowany sposób, nieuczciwego "dewelopera"? Czyżby chodziło ci o to, żeby znaleźli się kolejni naiwni, którzy kupią mieszkania, których dotkąd nie udało się wam sprzedać? Pisze wam , bo nadal uważam, że jesteś Karoliną K., która już na innych forach podszywała się pod inne osoby, próbując wciskać ludziom kit. W każdym razie styl wypowiedzi wydaje mi się dziwnie znajomy. I czemu ze wszystkim wypowiedzi w tym wątku wyłapałaś akurat tę, której autor pisze o rozgrzebanym osiedlu w Józefowie, które, jak wynika z płachty powieszonej na płocie buduje, a raczej budowała, firma MacPlast? Byłem zainteresowany kupnem domu na tym osiedlu, na szczęście najpierw przeczytałem wszystko, co można o was przeczytać w necie i nie zrobiłem błędu. Rozmawiałem nawet z robotnikami. Firma MacPlast i jej właściciel mają chyba zasłużoną opinię złodziei, którzy nie płacą ludziom za pracę. Jak widać klientów też robią jak mogą. Ja w każdym razie będę przed macplastem przestrzegał każdego. I nie martw się julio karolino tymi, którzy zdecydują się wejść na drogę sądową i rozwiązać umowę. Jak będą chcieli, to sobie poradzą. Klient nie zawsze musi być przegrany, zwłaszcza jeśli występuje przeciwko nieuczciwemu inwestorowi, który najpierw wziął od niego pieniądze, a potem je radośnie przehulał. Odpowiedz Link Zgłoś
kkrasz Re: Rozwiązanie umowy 19.09.09, 14:26 Nie tylko Julia a jakbyś znała sytuacje MP to wiedział byś ze p. Karolina napewno tu nie pisze Odpowiedz Link Zgłoś
julia020708 Re: Rozwiązanie umowy 19.09.09, 14:46 Nie bronię MP i nie jestem Karoliną K. Jestem osobą neutralną, która trochę myśli w przeciwieństwie do ciebie. Uważam, że powinieneś udać się na szkolenie aby dowiedzieć się jak działa rynek w tej branży. A cha ... daj znać jak już się wyszkolisz wtedy podyskutujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinas25 Re: Rozwiązanie umowy 19.09.09, 15:18 ha ha Julia Ty myslisz.... wątpię w to.Jeśli twoje myślenie polega na tym żeby bezczynnie czekać aż stracisz pieniądze i mieszkanie to życzę powodzenia! i gratuluję "myślenia" Odpowiedz Link Zgłoś
lwiapaszcza2 Re: Rozwiązanie umowy 19.09.09, 22:15 Co do szkolenia się w tej czy innej dziedzinie, to proponowałbym najpierw podciągnąć się z ortografii (Aha!), i dopiero potem mądrzyć się w formie pisanej. Poza tym dyskutować nie zamierzam, bo szczęśliwie problem rozwiązywania umowy mnie nie dotyczy. Trafiłem na ten wątek wrzuciwszy do wyszukiwarki nazwę firmy z płotu budowy w Józefowie. Każdy oszukany klient z pewnością sam wie najlepiej, czy i jakie podejmować działania prawne. Można jak ty przyjąć strategię najprostszą, czyli czekać i modlić się, żeby ''deweloper" łaskawie wywiązał się z umowy. Można też dochodzić swoich praw w sądzie. Na pewno jednak trzeba wszystkich potencjalnych klientów przestrzegać przed takimi firmami jak macplast, a nie namawiać ludzi, żeby siedzieli cicho choć im się jawna krzywda dzieje. I żeby nie podnosili rabanu, bo wypłoszą tych, którzy mogliby zdecydować się na zakup mieszkania. Ot, takie polskie piekło. Po co mają nie umoczyć pieniędzy, skoro ty już umoczyłaś, tak? Na tym kończę mój udział w dyskusjach na tym forum. Pozdrawiam i życzę powodzenia tym z Państwa, którzy mimo głosów zachwyconych macplastem zdecydują się walczyć o swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
klient_mp Re: Rozwiązanie umowy 19.09.09, 23:58 Ludzie, po co sobie docinacie nawzajem. Jak macie jakieś cenne informacje na temat wątku, czyli "rozwiązanie umowy" to chętnie się zapoznam a jak chcecie sobie tylko podogadywać to może wymieńcie się numerami gg. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
makplast Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 17:33 julia nie badz glupia i nie wierz bzdurom jakie otrzymujesz z ust developera.to nie zla reklama powoduje ze developer nie moze sprzedac mieszkan.zostaly same mieszkania o duzych metrazach i jest duzo mieszkan ktore nie sa wykonczone wiec nie ma co sprzedawac.najwazniejsza rzecz.na osiedle jest nalozona przymusowa hipoteka na rzecz firmy agmet.czy znasz kogos kto kupi zadluzone mieszkanie od takiego developera? ja nie znam.jezeli znasz kogos podeslij go do mnie ja mu sprzedam a tobie odpale dole.teraz juz wiesz ze to nie czarna reklama a cwaniactwo developera spowodowalo ze nikt u takiego pana mieszkania nie kupi Odpowiedz Link Zgłoś
lwiapaszcza2 Re:Pani Karolino K, niech pani sobie odpuści 16.09.09, 21:28 Ja rozumiem, że tonący brzytwy się chwyta, ale proponują zająć się dziećmi zamiast podszywać się pod fikcyjne julie i inne, by dalej mącić ludziom w głowach. Jak wiadomo na złodzieju czapka gore, więc pewnie jest pani zdesperowana, ale niech pani sobie daruje te tanie chwyty i niech pani nie próbuje być mądrzejsza niż ładniejsza. Naciągnięci przez was klienci i tak wiedzą swoją. Z całego serca życzę im, żeby zdołali rozwiązać umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mac_plastus1 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 22:08 Julia020708 - fajnie się teraz nazwałaś, ale dziwne że tylko Tobie się dobrze współżyje z MP. Widać masz dobry kontakt i interes w tym, no... Albo jesteś jego panną - i tak super/sprytnie walczysz o swoje. A czy wiecie, że inne osiedle MP jest budowane w Józefowie systemem gospodarczym - z tego co mówią "lokalni obywatele zbliżeni do kręgów" - totalnie za friko - ekipy same odchodzą (co mają robić jak je wali w jajo). Budowa rozgrzebana, chwasty po pas - szkoda gadać jak on buduje. Wam współczuję, a sam się całe szczęście na czas zorientowałem co to za gościu (może z miasta?)... Totalny Przekręciaż. Aha, Julia020708 - teraz zmień nicka i pisz pod nowym, na pewno nikt się nie zorientuje. Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 08:23 A wiesz może co się dzieje na II etapie bo ja niestety nie jestem w stanie tam podjechać a nie chce opierać sie na informacjach z biura Odpowiedz Link Zgłoś
uwaga_na_mac_plast Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 11:52 julia020708 Powiedz mi dlaczego mamy niby robic inaczej ? MAC PLAST ZASŁUŻYŁ NA TAKIE TRAKTOWANIE. Jawne olewanie klientów, kłamstwa, wciskanie bajek, wczasy w Egipcie za moje i Wasze pieniądze w momencie kiedy jest jesszcze wiele do zrobienia i nie jest to czas aby odpoczywać, nie wywiązywanie sie z żadnej umowy. Od tygodnia nie moge się doprosić o rozmowe z JK, słysze tylko zbywanie. Traktują klientów jak szmaty wiec sami bedą powinni być tak traktowani. Odpowiedz Link Zgłoś
julia020708 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 15:52 Wiem, że jesteście wkurzeni na całą tą sytuację a forum jest takim odreagowaniem ale nadal jestem za tym abyście przestali pisać źle na temat osiedla i MP. Anty reklama nie jest tu dobrym rozwiązaniem. To że popiszecie sobie negatywy nic nie da a jedynie pogorszy sytuację bo potencjalny klient po przeczytaniu tego forum nie będzie chciał kupić mieszkania na GP - w następstwie inwestor będzie miał coraz większe długi w banku i u podwykonawców aż w końcu rzeczywiście zbankrutuje a tego przecież nie chcemy. robi77r na twoim miejscu nie cieszyłabym się jeszcze z wygranej ale życzę ci powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
makplastikbombastik Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 16:05 Julia to nie jest antyreklama tylko prawda. Dla większości jest to jedyny środek komunikacji, ponieważ nie mogą być na miejscu. I co mieszkańcy mają również kłamać jak w MP ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ktos.inny1 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 16:06 Tej antyreklamy developerowi nie robią ludzie wypowiadajacy się na forum tylko robi ją sam developer traktując w taki a nie inny sposób klientów, którzy zapłacili mu sporą kasę a wzamian otrzymali tylko część z tego co mieli otrzymać albo w ogóle nic nie otrzymali - mieszkanie bez aktu to tak jakby się nic nie miało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karolinas25 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 16:17 Julia..należy do podziwiających MP. Gratulacje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
uwaga_na_mac_plast Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 16:37 A może Pani Julia020708 jest jedną z osob pracujacych w Mac Plaście oczywiście to Pani zdanie nie ważne czy jest Pani osobą prywatną czy jedna z tam pracujących, może Pani bronić firmy. Ale dlaczego MAC PLAST NIE MYŚLI ?? Czy nie lepiej trzymać jakiś kontakt z klientami, rozmawiać, być szczerym ? Nie było by tylu napięć. Zamiast tego Pan JK jak i drugi JK chowa głowe w piasek unika kontaktu, a jak już się go złapie to wciska zwykłe kłamstgwa. TA FIRMA NA TAKIE TRAKTOWANIE SAMA ZAPRACOWAŁA TRAKTUJĄC NIE POWARZNUIE SWOICH KLIENTÓW I NIE ROBI NIC ZEBY TO ZMIENIĆ. Ja moja sprawe postaram sie jak najbardziej nagłośnić, mam nadzieje że niedługo miedia zainteresują się całą sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos.inny1 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 18:20 Odnośnie dobrej reklamy: jeżeli MP chciałby mieć dobrą reklamę wystarczyłoby żeby panie w biurze podawały konkretne informacje mające pokrycie w rzeczywistości/mimo opóźnień jakie mają już miejsce/,na bieżąco były aktualizowane informacje na stronie developera/chociaż trudno aktualizować jak prace posuwają się w żółwim tempie/no i inny stosunek developera do klientów, wtedy na pewno nie byłoby "antyreklamy" na ogólnopolskim forum. Odpowiedz Link Zgłoś
klient_mp Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 20:28 Witam, ja również rozważałem rezygnację, ale jeszcze się wstrzymam. Co prawda prace posuwają się powoli, ale jednak idą do przodu. Wiadomo, że nie ma rewelacji a wręcz przeciwnie, ale przewiduję, że MP szybciej dokończy blok E i F niż komukolwiek odda pieniądze. Poprostu nie będzie miał z czego a kredytu na ten cel nie dostanie. Radzę przed rezygnacją wybrać się na osiedle, zobaczyć ile zostało do dokończenia i przemyśleć, czy wycofywać się teraz, po takim czasie oczekiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 20:41 klient_mp napisała: > Witam, ja również rozważałem rezygnację, ale jeszcze się wstrzymam. > Co prawda prace posuwają się powoli, ale jednak idą do przodu. > Radzę przed rezygnacją wybrać się na osiedle, zobaczyć ile zostało > do dokończenia i przemyśleć, czy wycofywać się teraz, po takim > czasie oczekiwania. To prawda, że prace posuwają się powoli, ale jeszcze trochę potrwają, bo MP próbuje opędzić budowę kilkoma robotnikami. Natomiast P. Korczak nic nie robi, aby łagodzić narastające napięcie poprzez rzetelne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 21:44 Dokładnie rzetelna, prawdziwa informacja tego MP brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gpmp Re: Rozwiązanie umowy 24.09.09, 14:16 czy jest ktoś, kto rozwiązał umowę i dostał swoją kasę? czy osoby, które podpisały akt mają wpisane jakieś hipoteki dłużników MP i ew. jakie? proszę o informacje na priv jak walczyć z MP. chcę rozwiązać umowę i dostać swoją kasę: gpmp@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mleszek2323wawa Re: Rozwiązanie umowy 28.10.09, 15:56 Również proszę o jakąkolwiek informacje co można zrobić żeby w koncu sprawa mojego mieszkania, kredytu, aktu notarialnego i całego tego zamieszania sie zakończyła. Proszę o maile na mleszek23@wp.pl gpmp napisał: > czy jest ktoś, kto rozwiązał umowę i dostał swoją kasę? > czy osoby, które podpisały akt mają wpisane jakieś hipoteki > dłużników MP i ew. jakie? > proszę o informacje na priv jak walczyć z MP. chcę rozwiązać umowę i > dostać swoją kasę: gpmp@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś