Dodaj do ulubionych

Rozwiązanie umowy

09.09.09, 15:32
Mam prośbę o kontakt osobę która rozwiązałą umowę z MP Chodzi mi o
namiary na prawnika i szczegóły Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • robi77r Re: Jolanta Zabuska 14.09.09, 10:34
      Proszę Panią o kontakt na nr tel 509 217 217 Dziękuję
    • uwaga_na_mac_plast Re: Rozwiązanie umowy 14.09.09, 21:27
      WITAM
      JA ROZWIĄZYWAŁEM NOTARIALNIE UMOWE Z MAC PLAST DO DZIŚ NIE ODZYSKAŁEM PIENIEDZY. TERMIN MINĄŁ JUŻ PONAD MIESIĄC TEMU. JEDYNE CO SŁYSZE OD MAC PLASTU DO BAJKI, WYMOWKI I ZE CIĄGLE NIE MA ODPOWIEDZIALNYCH ZA SPRAWE PANÓW W BIURZE. MAC PLAST PROBUJE GRAC NA CZAS, NIE MA MORZLIWOSCI KONTAKTU Z NIMI. (W TYM SAMYM CZASIE WCISKAJĄ INNYM ZE WSZYSTKIE SWOJE SPRAWY STARAJĄ SIE ZAŁATWIAC NA BIERZĄCO ZE WSZYSTKO JEST W PORZADKU PO TO BY WYCIĄGNĄC NASTEPNE PIENIĄDZE,A TAK NIE JEST) PRAWDOPODOBNIE JUTRO BEDZIE GOTOWY POZEW DO SĄDU A CAŁĄ SPRAWE W CIĄGU KILKU DNI POSTARAM SIE OPISAC DOKŁADNIEJ WE WSZYSTKICH MOŻLIWYCH MEDIACH
      • marekcz26 Re: Rozwiązanie umowy 14.09.09, 21:42
        A na którym etapie jesli wolno spytać
      • pelosi Re: Rozwiązanie umowy 14.09.09, 22:29
        Będę szczerze kibicował. Z tymi miernymi amatorami szumnie nazywanymi
        deweloperem inaczej się nie da. Sam szykuje im "niespodziankę" i mam zamiar
        odzyskać bardzo dużą kwotę od tych krętaczy, oszustów i nicponi. Znalazłem na
        nich wiele haków, ale rzecz jasna nie zamierzam ujawniać szczegółów na tym
        etapie. Mam to szczęście, że mieszkanie w GP nabyłem jako inwestycję, dlatego
        nie mam ciśnienia, że muszę tam mieszkać tu i teraz. A za ten cały bajzel, brak
        kontaktu, sprzedawanie bajek będą musieli słono zapłacić w sądzie. Mam za sobą
        armię profesjonalnych prawników, drogich, ale i skutecznych, dobre rozeznanie w
        UOKiK, oraz znam kilku wpływowych dziennikarzy. Dlatego wieszczę tej firmie
        sromotną klęskę, a potem pomogę każdemu, aby poszedł moją drogę. Zero tolerancji
        dla amatorów i nieprofesjonalnych pseudofirm! Trzeba wykorzenić w Polsce takie
        przypadki.
        • uwaga_na_mac_plast Re: Rozwiązanie umowy 14.09.09, 22:50
          Witam
          Prosze podac mi numer telefonu lub napisać na maila marekw56@googlemail.com to zadzwonie. Chetnie wymienie sie informacjami i może razem zdziałamy wiecej, chce żeby sprawa MAC PLASTU nabrała rozgłosu.
          Trzeba zrobić wszystko aby już nikt więcej nie stracił przez MAC PLAST swoich pięniędzy a Ci pseudo deweloperzy zapłacili za swoje kretactwa !!!
        • kkrasz Re: Rozwiązanie umowy 15.09.09, 06:41
          Tak Ty kasa odzyskasz ale czy inni wątpie jesli jest to duza kwota,
          raczej forma się zwinie i zostaniemy z długami i bez mieszkań.
        • karolinas25 Re: Rozwiązanie umowy 15.09.09, 11:41
          Witam poprosimy również o kontakt mailowy sad.karolina@wp.pl - może
          umówimy się jakoś na osiedlu ale nie na forum. Też chcemy rozwiązać
          umowę, to co developer wyprawia to jakaś kpina!
      • karolinas25 Re: Rozwiązanie umowy 15.09.09, 11:42
        proszę o kontakt na maila sad.karolina@wp.pl

uwaga_na_mac_plast napisał:

> WITAM
        > JA ROZWIĄZYWAŁEM NOTARIALNIE UMOWE Z MAC PLAST DO DZIŚ NIE
        ODZYSKAŁEM PIENIEDZY
        > . TERMIN MINĄŁ JUŻ PONAD MIESIĄC TEMU. JEDYNE CO SŁYSZE OD MAC
        PLASTU DO BAJKI,
        > WYMOWKI I ZE CIĄGLE NIE MA ODPOWIEDZIALNYCH ZA SPRAWE PANÓW W
        BIURZE. MAC PLAS
        > T PROBUJE GRAC NA CZAS, NIE MA MORZLIWOSCI KONTAKTU Z NIMI. (W TYM
        SAMYM CZASIE
        > WCISKAJĄ INNYM ZE WSZYSTKIE SWOJE SPRAWY STARAJĄ SIE ZAŁATWIAC NA
        BIERZĄCO ZE
        > WSZYSTKO JEST W PORZADKU PO TO BY WYCIĄGNĄC NASTEPNE PIENIĄDZE,A
        TAK NIE JEST)
        > PRAWDOPODOBNIE JUTRO BEDZIE GOTOWY POZEW DO SĄDU A CAŁĄ SPRAWE W
        CIĄGU KILKU DN
        > I POSTARAM SIE OPISAC DOKŁADNIEJ WE WSZYSTKICH MOŻLIWYCH MEDIACH
      • mkowalska.1 Re: Rozwiązanie umowy 26.10.09, 23:16
        witam
        bardzo proszę Pana o pomoc.znalazłam się w bardzo trudnej sytuacji ze względu na
        to ze straciłam syna w wypadku samochodowym chciałam jak najszybciej zmienić
        otoczenie(wspomnienia).w związku z tym podpisałam przedwstępna umowę z firma
        macplast na zakup mieszkania.wplacilam dosc wysoka zaliczke.bylam straszona ze
        jesli w ciugu 3 dni nie wplace zaliczki mieszkanie zostanie sprzedane i ze jest
        na nie duzo chetnych.reszte pieniedzy mialam wplacic do 30.09 kredytem.w banku
        mam pozytywna decyzje ale potrzebne sa dokumenty wyjasniajace wzmianki w ksiedze
        wieczystej.przez misiac czasu pan korczak ciagle mnie oszukiwal ze jest awaria
        systemu w sadzie i nie moze dostarczyc mi ww dokumentow.jezdzilam, dzwonilam i
        bylam ciagle zbywana przez panie w biurze.25.10 wypowiedzialam umowe z winy
        macplastu oczywiscie i dopiero dowiezialam sie ze pan korczak caly czas
        oszukiwal mnie.sprawdzilam w sadzie w wolominie i zadnej awarii tam nie
        bylo.panie w biurze powiedzialy ze korczak bal sie po prostu ze mna spotkac.co
        mam zrobic?tak bardzo mi zalezalo zeby zmienic otoczenie.potrzebuje pomocy.pojde
        do sadu,telewizji w ostatecznosci skoncze ze soba.moze wtedy firma macplast sie
        opamieta i wiecej nie skrzywdzi ludzi i tak juz dostatecznie skrzywdzonych przez
        los.pan korczak doskonale wiedzial dlaczego chce zamieszkac na tym cichym ,
        spokojnym osiedlu.jestem zrozpaczona i potrzebuje jak najszybciej pomocy.prosze
        wszystkich oszukanych o kontakt i pomoc.moj mail to mkowalska411@wp.pl
        • guzik-prawda Re: Rozwiązanie umowy 27.10.09, 10:24
          Niech pani zgłosi sprawę do prokuratury, nie będzie też Pani jedyna.
          Innego środka na diwelołpera Korczaka nie ma
          Szydzi z ludzi i sądzi, że jest bezkarny - opisała Pani kolejny przykład jak
          MACPLAST, cała rodzinka i pracownicy w biurze robią ludzi w (przez duże CH), aż
          dziw bierze, że takie firemki mają prawo bytu.

• uwaga_na_mac_plast Re: Rozwiązanie umowy 14.09.09, 22:53
      Witam
      Prosze podac mi numer telefonu lub napisać na maila marekw56@googlemail.com to zadzwonie. Chetnie wymienie sie informacjami i może razem zdziałamy wiecej, chce żeby sprawa MAC PLASTU nabrała rozgłosu.
      Trzeba zrobić wszystko aby już nikt więcej nie stracił przez MAC PLAST swoich pięniędzy a Ci pseudo deweloperzy zapłacili za swoje kretactwa !!!
      • makplastikbombastik Re: Rozwiązanie umowy 15.09.09, 14:04
        TO NIE JEST DEWELOPER

J. K. SAM SIEBIE NAZYWA "DIWELOŁPER"
        coś zajeżdża buraczarnią :P

Ale widzimy co tacy diwelołperzy wyprawiają...
    • julia020708 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 00:55
      Nie róbcie zamieszania. Piszecie o rozwiązaniu umowy a i tak większość z was nie
      zdecyduje się na ten krok - kto z kredytem na głowie wpakuje się na drogę sądową
      - przysłowiową studnię bez dna? Wątpię aby ktoś z was zdecydował się zaciągnąć
      drugi kredyt aby opłacić prawników i koszty sądowe? Pomyślcie lepiej przez
      chwilę dlaczego ta cała sytuacja ma miejsce: dlaczego MP opóźnia się ze
      wszystkim i nie wywiązuje się z obietnic. Odpowiedź: Prawdopodobnie nie ma
      pieniędzy na ukończenie. A Dlaczego? Dlatego, że nie może sprzedać mieszkań bo
      m. in. ma złą reklamę, którą zrobili mu sami przyszli i obecni mieszkańcy
      osiedla. Czy ktoś z was kupiłby mieszkanie na tym osiedlu po przeczytaniu tego
      forum? Nie sądzę. A przecież to jasne, że jeśli Pan K. nie sprzeda mieszkań to
      nie będzie miał kasy żeby ukończyć nasze mieszkania oraz całą resztę. Uważam, że
      byłoby lepiej gdybyście pisali mniej negatywów ponieważ szkodząc MP szkodzicie
      sobie i m. in. osobom takim jak ja, którym zależy na tym aby właśnie na tym
      osiedlu mieć własne ukończone M. Pomyślcie o tym.
      • makplastikbombastik Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 08:09
        "A Dlaczego? Dlatego, że nie może sprzedać mieszkań bo
        > m. in. ma złą reklamę, którą zrobili mu sami przyszli i obecni mieszkańcy
        > osiedla."

Pewnie wina mieszkańców, żądających przynajmniej minimum wywiązania się z umowy
        przez MP. Nasza mieszkańców wielka wina!

Od samego początku J.K. okłamywał wszystkich - mieszkańcy i tak byli cierpliwi,
        ja nadal jestem, bo czekam za mieszkaniem na II etapie, ale do cholery ile można
        czekać ???

REKLAMĘ to sami sobie zrobili w MP kłamstwami, obsługą klienta i wieloma innymi
        rzeczami, ale tak to jest w rodzinnych firemkach.

Zgodzę się z jednym co napisałaś, że ciężko rozwiązać umowę tylko z jednego
        powodu, trzeba będzie walczyć o pieniądze z MP.

Gdyby nie ten problem, bardzo wiele osób już dawno by to zrobiło...
      • robi77r Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 10:35
        Te Julia idz może do lekarza Będzie miał jeszce lepszą reklamę ja
        sie o to postaram. To nie nasz interes że nas oszukał Jakby był
        uczciwy to by dał inne zabezpieczenie a rozwiązanie umowy to nie
        problem straszny ja już mam złożony pozew do sądu czekam na
        orzeczenie, klauzulę wykonaloności i idę do komornika Nie muszę go
        prosić o swoją kasę.
        • lasic01 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 11:26
          Ja ci dobrze zycze, rozwiaz umowe, kup szczesliwie mieszkanie gdzie indziej,
          tylko czy naprawde sadzisz ze gdyby Macplast mial jeszcze jakies pieniadze to ta
          inwestycja by tak wygladala? Moim zdaniem bedzie to wygladac nastepujaco, firma
          nie bedzie wyplacalna i oglosi upadlosc. Jako ze najpierw do zabezpieczenia jest
          bank i agmet (pomijam zusy i usy bo o nich nic nie wiem) ani grosza na oczy nie
          zobaczysz. Ale obym byl zlym prorokiem.

Pozdrawiam
        • kolejny_klient Re: Rozwiązanie umowy 18.09.09, 14:02
          Prawde napisala Julia, ze chcac wypowiedziec umowe z MP trzeba sie liczyc z
          kosztami - ktorych ja przez fakt kredytu na cholerne mieszkanie nie mam. Sprawa
          w sadzie kosztuje - 5 % wartosci mieszkania i to juz przy skladaniu pozwu. Dla
          mnie to jest duza suma, dodac do tego jeszcze oplacenie kancelarii bo sam bym
          sie bal isc do sadu z MP to kolejne pieniadze a przeciez tez nie ma gwarancji
          czy zdolam odzyskac pieniadze. Skora MP nie ma pieniedze - w co nikt juz nie
          watpi - to moze sie skonczyc upadloscia MP a wtedy i tak nic nie dostaniemy bo z
          tytulem wykonawczym nadal jestesmy na szarym koncu - na poczatku wejda banki, us
          itp. Tylko zadluzenie MP w stosunku do mnie bedzie wieksze wiec pytanie czy ma
          to sens - ja na ten moment jeszcze sie nie zdecydowalem zeby wypowiedziec umowe
          bo nie chce stracic jeszcze wiecej i mam nadzieje ze zdaza skonczyc zanim bedzie
          upadlosc bo potem to juz nie bedziemy miec ani mieszkan ani pieniedzy.
          A co do komornika to sciagniecie dlugo nie trwa tak szybko jak sie niektorym na
          tym forum wydaje, to sie liczy w miesiacach !!! tak samo jak i sprawy w sadzie.
          Sady rozpatruja pozwy "w rozsadnym terminie bez nieuzasadnionej zwloki" wiec
          czyt. czekaj sobie cierpliwie az ktos laskawie spojrzy na twoj pozew - i nie ma
          kogo poganic i nie ma zadnych wiazacych terminow. Potem MP moze sie nie stawic
          na rozprawie - z usprawiedlwieniem - i bedzie odroczenie wiec moze sie to
          wszystko znacznie wydluzyc.
          • julia020708 Re: Rozwiązanie umowy 19.09.09, 09:45
            Dokładnie to chciałam powiedzieć wszystkim, którzy uparcie zachęcają resztę na
            forum do rozwiązania umowy. Sprawa w Sądzie to nie jest "bułka z masłem" lecz
            "walka z wiatrakami" i to w dodatku bardzo kosztowna, zabierająca parę dobrych
            miesięcy jak nie lat najczęściej kończąca się tragedią po stronie klienta. Wiem
            to z własnego doświadczenia, które mam na co dzień. Nie jestem z MP jak się
            niektórym wydaje. Nie jestem też nową dziewczyna Pana K. Jestem klientką MP tak
            jak wy i też czekam na mieszkanie. Porostu myślę realnie ale też widzę że
            niektórzy na tym forum nie myślą tak jak ja bo strasznie oburzyli się na to, że
            napisałam prawdę. Widzę, że jak ktoś napisze coś nie po myśli co niektórych to
            obrazu jest podejrzany o współpracę z MP. Równie dobrze to ja mogłabym napisać,
            że niektórzy tj. np. mac_plastus 1 czy też uwaga_na _mac_plast są pewnie z
            konkurencji MP i dlatego tak mieszają na forum aby ich konkurentowi nie wiodło
            się zbyt dobrze. Może niech osoby, które
            się tak mądrzą niech dadzą receptę innym jak wyjść z całej tej sytuacji bez
            szwanku nie mieszając w to Sądy. Ja już opisałam realia po to aby inni
            zastanowili się zanim coś głupiego napiszą i zrobią kolejną antyreklamę MP
            szkodząc tym samym sobie. Nie
            chciałabym aby sprawdziło się tu znane przysłowie: "Kto pod kim dołki kopie ten
            sam w nie wpada". Pozdrawiam wszystkich rozsądnych.
            • lwiapaszcza2 Re: Rozwiązanie umowy 19.09.09, 13:14
              A czemu to Julio tylko ty jedna na tym forum jesteś taka rozsądna? I
              czemu ty jedna bronisz, bo poniekąd to robisz, choć oczywiście w
              zawoalowany sposób, nieuczciwego "dewelopera"? Czyżby chodziło ci o
              to, żeby znaleźli się kolejni naiwni, którzy kupią mieszkania,
              których dotkąd nie udało się wam sprzedać? Pisze wam , bo nadal
              uważam, że jesteś Karoliną K., która już na innych forach podszywała
              się pod inne osoby, próbując wciskać ludziom kit. W każdym razie
              styl wypowiedzi wydaje mi się dziwnie znajomy. I czemu ze wszystkim
              wypowiedzi w tym wątku wyłapałaś akurat tę, której autor pisze o
              rozgrzebanym osiedlu w Józefowie, które, jak wynika z płachty
              powieszonej na płocie buduje, a raczej budowała, firma MacPlast?
              Byłem zainteresowany kupnem domu na tym osiedlu, na szczęście
              najpierw przeczytałem wszystko, co można o was przeczytać w necie i
              nie zrobiłem błędu. Rozmawiałem nawet z robotnikami. Firma MacPlast
              i jej właściciel mają chyba zasłużoną opinię złodziei, którzy nie
              płacą ludziom za pracę. Jak widać klientów też robią jak mogą. Ja w
              każdym razie będę przed macplastem przestrzegał każdego. I nie martw
              się julio karolino tymi, którzy zdecydują się wejść na drogę sądową
              i rozwiązać umowę. Jak będą chcieli, to sobie poradzą. Klient nie
              zawsze musi być przegrany, zwłaszcza jeśli występuje przeciwko
              nieuczciwemu inwestorowi, który najpierw wziął od niego pieniądze, a
              potem je radośnie przehulał.
              • kkrasz Re: Rozwiązanie umowy 19.09.09, 14:26
                Nie tylko Julia a jakbyś znała sytuacje MP to wiedział byś ze p.
                Karolina napewno tu nie pisze
              • julia020708 Re: Rozwiązanie umowy 19.09.09, 14:46
                Nie bronię MP i nie jestem Karoliną K. Jestem osobą neutralną, która trochę
                myśli w przeciwieństwie do ciebie. Uważam, że powinieneś udać się na szkolenie
                aby dowiedzieć się jak działa rynek w tej branży. A cha ... daj znać jak już się
                wyszkolisz wtedy podyskutujemy.
                • karolinas25 Re: Rozwiązanie umowy 19.09.09, 15:18
                  ha ha Julia Ty myslisz.... wątpię w to.Jeśli twoje myślenie polega
                  na tym żeby bezczynnie czekać aż stracisz pieniądze i mieszkanie to
                  życzę powodzenia! i gratuluję "myślenia"
                • lwiapaszcza2 Re: Rozwiązanie umowy 19.09.09, 22:15
                  Co do szkolenia się w tej czy innej dziedzinie, to proponowałbym
                  najpierw podciągnąć się z ortografii (Aha!), i dopiero potem mądrzyć
                  się w formie pisanej. Poza tym dyskutować nie zamierzam, bo
                  szczęśliwie problem rozwiązywania umowy mnie nie dotyczy. Trafiłem
                  na ten wątek wrzuciwszy do wyszukiwarki nazwę firmy z płotu budowy w
                  Józefowie. Każdy oszukany klient z pewnością sam wie najlepiej, czy
                  i jakie podejmować działania prawne. Można jak ty przyjąć strategię
                  najprostszą, czyli czekać i modlić się, żeby ''deweloper" łaskawie
                  wywiązał się z umowy. Można też dochodzić swoich praw w sądzie. Na
                  pewno jednak trzeba wszystkich potencjalnych klientów przestrzegać
                  przed takimi firmami jak macplast, a nie namawiać ludzi, żeby
                  siedzieli cicho choć im się jawna krzywda dzieje. I żeby nie
                  podnosili rabanu, bo wypłoszą tych, którzy mogliby zdecydować się na
                  zakup mieszkania. Ot, takie polskie piekło. Po co mają nie umoczyć
                  pieniędzy, skoro ty już umoczyłaś, tak? Na tym kończę mój udział w
                  dyskusjach na tym forum. Pozdrawiam i życzę powodzenia tym z
                  Państwa, którzy mimo głosów zachwyconych macplastem zdecydują się
                  walczyć o swoje.
                  • klient_mp Re: Rozwiązanie umowy 19.09.09, 23:58
                    Ludzie, po co sobie docinacie nawzajem. Jak macie jakieś cenne
                    informacje na temat wątku, czyli "rozwiązanie umowy" to chętnie się
                    zapoznam a jak chcecie sobie tylko podogadywać to może wymieńcie się
                    numerami gg. Pozdrawiam
      • makplast Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 17:33
        julia nie badz glupia i nie wierz bzdurom jakie otrzymujesz z ust developera.to
        nie zla reklama powoduje ze developer nie moze sprzedac mieszkan.zostaly same
        mieszkania o duzych metrazach i jest duzo mieszkan ktore nie sa wykonczone wiec
        nie ma co sprzedawac.najwazniejsza rzecz.na osiedle jest nalozona przymusowa
        hipoteka na rzecz firmy agmet.czy znasz kogos kto kupi zadluzone mieszkanie od
        takiego developera? ja nie znam.jezeli znasz kogos podeslij go do mnie ja mu
        sprzedam a tobie odpale dole.teraz juz wiesz ze to nie czarna reklama a
        cwaniactwo developera spowodowalo ze nikt u takiego pana mieszkania nie kupi
      • lwiapaszcza2 Re:Pani Karolino K, niech pani sobie odpuści 16.09.09, 21:28
        Ja rozumiem, że tonący brzytwy się chwyta, ale proponują zająć się
        dziećmi zamiast podszywać się pod fikcyjne julie i inne, by dalej
        mącić ludziom w głowach. Jak wiadomo na złodzieju czapka gore, więc
        pewnie jest pani zdesperowana, ale niech pani sobie daruje te tanie
        chwyty i niech pani nie próbuje być mądrzejsza niż ładniejsza.
        Naciągnięci przez was klienci i tak wiedzą swoją. Z całego serca
        życzę im, żeby zdołali rozwiązać umowy.
      • mac_plastus1 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 22:08
        Julia020708 - fajnie się teraz nazwałaś, ale dziwne że tylko Tobie
        się dobrze współżyje z MP. Widać masz dobry kontakt i interes w tym,
        no... Albo jesteś jego panną - i tak super/sprytnie walczysz o swoje.
        A czy wiecie, że inne osiedle MP jest budowane w Józefowie systemem
        gospodarczym - z tego co mówią "lokalni obywatele zbliżeni do
        kręgów" - totalnie za friko - ekipy same odchodzą (co mają robić jak
        je wali w jajo). Budowa rozgrzebana, chwasty po pas - szkoda gadać
        jak on buduje. Wam współczuję, a sam się całe szczęście na czas
        zorientowałem co to za gościu (może z miasta?)... Totalny
        Przekręciaż.
        Aha, Julia020708 - teraz zmień nicka i pisz pod nowym, na pewno nikt
        się nie zorientuje.
    • marekcz26 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 08:23
      A wiesz może co się dzieje na II etapie bo ja niestety nie jestem w
      stanie tam podjechać a nie chce opierać sie na informacjach z biura
      • uwaga_na_mac_plast Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 11:52
        julia020708 Powiedz mi dlaczego mamy niby robic inaczej ?

MAC PLAST ZASŁUŻYŁ NA TAKIE TRAKTOWANIE.
        Jawne olewanie klientów, kłamstwa, wciskanie bajek, wczasy w Egipcie za moje i Wasze pieniądze w momencie kiedy jest jesszcze wiele do zrobienia i nie jest to czas aby odpoczywać, nie wywiązywanie sie z żadnej umowy. Od tygodnia nie moge się doprosić o rozmowe z JK, słysze tylko zbywanie. Traktują klientów jak szmaty wiec sami bedą powinni być tak traktowani.

• julia020708 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 15:52
          Wiem, że jesteście wkurzeni na całą tą sytuację a forum jest takim odreagowaniem
          ale nadal jestem za tym abyście przestali pisać źle na temat osiedla i MP. Anty
          reklama nie jest tu dobrym rozwiązaniem. To że popiszecie sobie negatywy nic nie
          da a jedynie pogorszy sytuację bo potencjalny klient po przeczytaniu tego forum
          nie będzie chciał kupić mieszkania na GP - w następstwie inwestor będzie miał
          coraz większe długi w banku i u podwykonawców aż w końcu rzeczywiście
          zbankrutuje a tego przecież nie chcemy. robi77r na twoim miejscu nie cieszyłabym
          się jeszcze z wygranej ale życzę ci powodzenia.
          • makplastikbombastik Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 16:05
            Julia to nie jest antyreklama tylko prawda.
            Dla większości jest to jedyny środek komunikacji, ponieważ nie mogą być na miejscu.
            I co mieszkańcy mają również kłamać jak w MP ???

• ktos.inny1 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 16:06
            Tej antyreklamy developerowi nie robią ludzie wypowiadajacy się na
            forum tylko robi ją sam developer traktując w taki a nie inny sposób
            klientów, którzy zapłacili mu sporą kasę a wzamian otrzymali tylko
            część z tego co mieli otrzymać albo w ogóle nic nie otrzymali -
            mieszkanie bez aktu to tak jakby się nic nie miało!!!
            • karolinas25 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 16:17
              Julia..należy do podziwiających MP. Gratulacje !!!
              • uwaga_na_mac_plast Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 16:37
                A może Pani Julia020708 jest jedną z osob pracujacych w Mac Plaście oczywiście to Pani zdanie nie ważne czy jest Pani osobą prywatną czy jedna z tam pracujących, może Pani bronić firmy. Ale dlaczego MAC PLAST NIE MYŚLI ??
                Czy nie lepiej trzymać jakiś kontakt z klientami, rozmawiać, być szczerym ? Nie było by tylu napięć. Zamiast tego Pan JK jak i drugi JK chowa głowe w piasek unika kontaktu, a jak już się go złapie to wciska zwykłe kłamstgwa.
                TA FIRMA NA TAKIE TRAKTOWANIE SAMA ZAPRACOWAŁA TRAKTUJĄC NIE POWARZNUIE SWOICH KLIENTÓW I NIE ROBI NIC ZEBY TO ZMIENIĆ.
                Ja moja sprawe postaram sie jak najbardziej nagłośnić, mam nadzieje że niedługo miedia zainteresują się całą sprawą.
          • ktos.inny1 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 18:20
            Odnośnie dobrej reklamy:
            jeżeli MP chciałby mieć dobrą reklamę wystarczyłoby żeby panie w
            biurze podawały konkretne informacje mające pokrycie w
            rzeczywistości/mimo opóźnień jakie mają już miejsce/,na bieżąco były
            aktualizowane informacje na stronie developera/chociaż trudno
            aktualizować jak prace posuwają się w żółwim tempie/no i inny
            stosunek developera do klientów, wtedy na pewno nie
            byłoby "antyreklamy" na ogólnopolskim forum.
    • klient_mp Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 20:28
      Witam, ja również rozważałem rezygnację, ale jeszcze się wstrzymam.
      Co prawda prace posuwają się powoli, ale jednak idą do przodu.
      Wiadomo, że nie ma rewelacji a wręcz przeciwnie, ale przewiduję, że
      MP szybciej dokończy blok E i F niż komukolwiek odda pieniądze.
      Poprostu nie będzie miał z czego a kredytu na ten cel nie dostanie.
      Radzę przed rezygnacją wybrać się na osiedle, zobaczyć ile zostało
      do dokończenia i przemyśleć, czy wycofywać się teraz, po takim
      czasie oczekiwania.
      • pioneerek1 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 20:41
        klient_mp napisała:

> Witam, ja również rozważałem rezygnację, ale jeszcze się wstrzymam.
        > Co prawda prace posuwają się powoli, ale jednak idą do przodu.

> Radzę przed rezygnacją wybrać się na osiedle, zobaczyć ile zostało
        > do dokończenia i przemyśleć, czy wycofywać się teraz, po takim
        > czasie oczekiwania.

To prawda, że prace posuwają się powoli, ale jeszcze trochę potrwają, bo MP
        próbuje opędzić budowę kilkoma robotnikami. Natomiast P. Korczak nic nie robi,
        aby łagodzić narastające napięcie poprzez rzetelne informacje.
        • marekcz26 Re: Rozwiązanie umowy 16.09.09, 21:44
          Dokładnie rzetelna, prawdziwa informacja tego MP brakuje.
          • gpmp Re: Rozwiązanie umowy 24.09.09, 14:16
            czy jest ktoś, kto rozwiązał umowę i dostał swoją kasę?
            czy osoby, które podpisały akt mają wpisane jakieś hipoteki
            dłużników MP i ew. jakie?
            proszę o informacje na priv jak walczyć z MP. chcę rozwiązać umowę i
            dostać swoją kasę: gpmp@gazeta.pl
            • mleszek2323wawa Re: Rozwiązanie umowy 28.10.09, 15:56
              Również proszę o jakąkolwiek informacje co można zrobić żeby w koncu
              sprawa mojego mieszkania, kredytu, aktu notarialnego i całego tego
              zamieszania sie zakończyła. Proszę o maile na mleszek23@wp.pl

gpmp napisał:

> czy jest ktoś, kto rozwiązał umowę i dostał swoją kasę?
              > czy osoby, które podpisały akt mają wpisane jakieś hipoteki
              > dłużników MP i ew. jakie?
              > proszę o informacje na priv jak walczyć z MP. chcę rozwiązać umowę
              i
              > dostać swoją kasę: gpmp@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka