gw.1 01.06.10, 00:05 Szanowni, co sądzicie o dojeździe do naszego osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzegorzgwiazda Re: Dojazd do osiedla!!!! 01.06.10, 08:47 Zjazd z ulicy jest średni, ale parę metrów i wygląda to juz normalnie :-) Ciekawią mnie miejsca postojowe. Nie mam garazu wykupionego, wiec mysle gdzie auto bede mogl stawiac w poblizu ... :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
smile53 Re: Dojazd do osiedla!!!! 01.06.10, 17:16 Witaj, jak nie masz wykupionego miejsca garażowego to nie masz wyjścia jak parkować w okolicach otwartego osiedla GAZOMONTAŻU. Na terenie naszego osiedla będzie kilka miejsc na zewnątrz z przeznaczeniem na samochody dla odwiedzających/ gości mieszkańców i nie będą mogły stać dłuzej niż...? i ma być to egzekwowane przez zarzadcę i ochronę. Poprostu kto nie zadbał o miejsce garażowe jest skazany na parkowanie w okolicy bo droga dojazdowa nie zapewnia miejsc postojowych.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kerajm Re: Dojazd do osiedla!!!! 03.06.10, 12:46 Jeśli tak pomyślało 1/8 mieszkańców to wszystkie 25 miejsc postojowych bedzie zajęte, to gdzie mają parkować goście ? Odpowiedz Link Zgłoś
przyborp Re: Dojazd do osiedla!!!! 03.06.10, 13:20 Nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak można kupić mieszkanie za ok 300tyś i mając samochód nie kupić miejsca w garażu za 15tyś, w sytuacji gdzie w okolicy nie ma parkingów publicznych. Będą parkować pod Kauflandem bo parkowanie na miejscach dla gości oraz zastawianie drobi dojazdowej nie wchodzi w grę:-) Mam nadzieję, że większość się z tym zgadza i że nie będzie przyzwolenia takie praktyki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gordonblue3 Re: Dojazd do osiedla!!!! 03.06.10, 19:02 zgadzamy się z wypowiedzią "przyborp", obawiamy się, że osób którzy nie kupili garażu może być więcej( a przecież garaży jest 195 a lokali 202 a obecnie sprzedanych mieszkań około 170)i teraz będą liczyć na miejsca dla gości.., a my pozostali którzy kupili garaże i będziemy płacić miesięczne opłaty eksploatacyjne min za utrzymanie garaży, nie będziemy mogli skorzystać z miejsc postojowych, gdy ktoś do nas przyjedzie...musimy jak już w końcu tam zamieszkamy pilnować tej sprawy i nie dopuścić do sytuacji w której "prawdziwi goście" nie będą mieli gdzie zaparkować, a "cwaniaki" będą liczyć na darmowe parkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziunit Re: Dojazd do osiedla!!!! 03.06.10, 20:08 zgadzam sie. Jak mozna kupic mieszkanie wiedzac ze ma sie auto i nie kupic garazu!? Jak bedzie wiecej takich cwaniakow, to cos czuje, ze beda niezle boje na osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzgwiazda Re: Dojazd do osiedla!!!! 04.06.10, 09:16 Zwróćcie uwagę na Waszą reakcję! Stałem się w tym momencie już osiedlowym cwaniakiem, tak? Płacicie za garaż podziemny, aby deszcz czy snieg Wam nie padał na auto, więc płaćcie. To raz. Dwa - czy ja napisałem, że będę parkował na miejscu dla gości? Trzy - a moze nie stac mnie juz bylo na parking podziemny? Boszzzzzzzzzz :) Jestem cwaniakiem, ktory bedzie wykorzystywal miejsca dla gosci :D Odpowiedz Link Zgłoś
nela09 Re: Dojazd do osiedla!!!! 04.06.10, 10:13 Nie dodawaj sobie. To, że nieustannie wypisujesz na forum swoje wypociny, nie czyni Cię cwaniakiem tylko bezczelnym chłoptasiem. Spodziewam się jednak, że takich guwniarzy jak Ty będzie na naszym osiedlu niestety wielu. No cóż, poradzimy sobie. A miejsca dla gości, takimi pozostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzgwiazda Re: Dojazd do osiedla!!!! 04.06.10, 10:30 CZY JA NAPISAŁEM, ZE BEDE KORZYSTAŁ Z MIEJSC POSTOJOWYCH DLA GOŚCI? Nawet tego w głowie nie miałem. Czytaj nela co ludzie piszą a potem ewentualnie obrażaj jeżeli masz jakieś podstawy. Twoja wypowiedź świadczy o Tobie. Nie przeczytasz dokładnie, obrażasz i błędy robisz. Trochę kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
nela09 Re: Dojazd do osiedla!!!! 04.06.10, 13:07 grzegorzgwiazda napisał: > Zwróćcie uwagę na Waszą reakcję! Stałem się w tym momencie już > osiedlowym cwaniakiem, tak? Płacicie za garaż podziemny, aby deszcz > czy snieg Wam nie padał na auto, więc płaćcie. To raz. Dwa - czy ja > napisałem, że będę parkował na miejscu dla gości? Trzy - a moze nie > stac mnie juz bylo na parking podziemny? > > Boszzzzzzzzzz :) Jestem cwaniakiem, ktory bedzie wykorzystywal > miejsca dla gosci :D Powyżej czarno na białym :) Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna.b Re: Dojazd do osiedla!!!! 07.06.10, 09:08 Drodzy sąsiedzi, Myślę, że ten problem zostanie przez nas przedyskutowany już po pokonaniu obecnych problemów z deweloperem ale na dziś proponuję postawić blokady na miejscach dla gości. Nie pamiętam kurcze jak to się nazywa - coś w stylu metalowego pachołka zamykanego i składanego kluczem. Takie rozwiązanie jest na większości osiedli na Derbach (i pewnie wielu innych). Każdy mógłby postawić 1 auto na x dni (to jest do ustalenia) ewentualnie chwilowo więcej aut jeżeli są miejsca ale z informacją, że jeżeli zabraknie miejsc postojowych to trzeba będzie dodatkowe auta przeparkować gdzieś indziej... Wszystkim zajmowałaby się ochrona. W przypadku gdy skończą się miejsca postojowe (lub będą się kończyć) ochrona telefonuje do delikwenta i po sprawie. Trochę skomplikowane ale wydaje mi się, że sprawiedliwe rozwiązanie. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Dojazd do osiedla!!!! 07.06.10, 12:14 Sprecyzuje swoja wypowiedz, aby byla zrozumiala dla nela09 i ariadna.b. Nie zamierzam wykorzystywac miejsc parkingowych dla gosci z faktu, ze nie posiadam wykupionego miejsca garazowego. Sposob mojej wypowiedzi ewidentnie wskazuje na to, ze usmiechnalem sie slyszac odpowiedz kim to ja nie jestem i gdzie chce parkowac. Kultura odpowiedzi na moj post w tym temacie swiadczy o wypowiadajacym sie. Zamknijmy temat parkowania, ktory poruszylem, bo teraz nie ma sensu. Jak wyzej, parkowac nie zamierzam, chyba ze bedzie taka mozliwosc bo akurat nie beda w danym dniu czy dniach te miejsca wykorzystywane. Kwestia dogadania sie ze wszystkimi. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna.b Re: Dojazd do osiedla!!!! 07.06.10, 13:08 Kolego jesteś strasznie przeczulony na swoim punkcie albo masz kompleksy. Mój post nawet o Tobie nie wspominał i nie odnosił się do Twojej osoby. Dałam pomysł na zabezpieczenie miejsc dla gości bo od początku uważałam, że coś trzeba będzie z tym zrobić. Pojawił się temat więc zabrałam głos. Nie cały świat się kręci wokół Ciebie :) nie interpretuj każdej wypowiedzi jako atak. Odpowiedz Link Zgłoś
kerajm Re: Dojazd do osiedla!!!! 01.06.10, 08:49 Witam. niedawno napisałem e-maila i czekam od 2 tygodni na odpowiedź. Treść e-maila: Prosimy o informację, kiedy zostanie zakończona budowa drogi dojazdowej do osiedla Vital Park w Ząbkach, gdyż w obecnej formie jest ona nie do przyjęcia. Droga, nie wiadomo dlaczego, zwęża się z 5,5 m do 4 m, a „chodnik” zaczyna się w jej połowie. Brak jest bezpośredniego dostępu z osiedla do drogi publicznej, a także połączenia z chodnikiem biegnącym wzdłuż ul. Piłsudskiego. Nie sposób w tym miejscu nie wspomnieć o tym, iż do budynków mieszkalnych wielorodzinnych powinno być zapewnione dojście osobom niepełnosprawnym, a w obecnej formie jest to wykluczone (Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r, Rozdział 2). Można co najwyżej ugrząźć w błocie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziunit Re: Dojazd do osiedla!!!! 01.06.10, 09:11 z tego co sie orientuję to dojazd ma taki zostać i nic z nim nie będzie robione :( Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzgwiazda Re: Dojazd do osiedla!!!! 01.06.10, 09:42 Dziunit, gdzie kupiles mieszkanie? W ktorym budynku i pietrze? Jak wyglada temat Twojego mieszkania? Daleko jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
dziunit Re: Dojazd do osiedla!!!! 01.06.10, 09:51 Ja mam w bloku E mieszkanie, czyli masakra :( Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzgwiazda Re: Dojazd do osiedla!!!! 01.06.10, 10:04 Ja tez E, na 1 pietrze ... Jezeli Ty jestes wyzej, to masz mieszkanie juz w lepszym stanie :-) Ile razy byles i kiedy ostatnio w srodku? Odpowiedz Link Zgłoś
dziunit Re: Dojazd do osiedla!!!! 01.06.10, 10:21 od Grudnia ze 2-3 razy. Ostatnio ze 3 tyg temu? nie pamiętam. Nie chodzę więcej żeby się nie dołować bo po co? zobaczę i tak ten sam stan :] Odpowiedz Link Zgłoś
bujalq Re: Dojazd do osiedla!!!! 01.06.10, 15:47 Dobra uwaga. A na stronie vialpark.pl przy prezentacji osiedla jest napisane "udogodnienia dla niepełnosprawnych". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smile53 Re: Dojazd do osiedla!!!! 01.06.10, 17:19 Swietne pytanie - Co z barierami architektonicznymi? Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna.b Re: Dojazd do osiedla!!!! 01.06.10, 22:30 To ja jeszcze dodam, że po ulewach przy samym wjeździe na drogę (po skręcie z Piłsudskiego) robi się mega kałuża. Wjechałam w nią nieco zbyt szybko i przez kolejne pół godziny auto samo włączało awaryjne i otwierało/zamykało centralny zamek. Teraz, dwa tygodnie po zdarzeniu, w dalszym ciągu nie działa alarm... Odpowiedz Link Zgłoś
smile53 Re: Dojazd do osiedla!!!! 02.06.10, 15:04 Ja mam nadzieję, że nasza droga w przyszłości będzie się łączyła z drogą, która obecnie jest drogą dojazdową do Cementowni (i ogólny wyjazd na piłsudskiego), a w przyszłości będzie do kolejnego osiedla... Odpowiedz Link Zgłoś
przyborp Re: Dojazd do osiedla!!!! 03.06.10, 11:49 Witam, Nasza droga zakręca i nie dochodzi do Piłsudskiego bo się okazało, że po drodze jest studzienka kanalizacyjna i prosto nie można bez przesunięcia studzienki więc poszli na łatwiznę i efekt widzimy. Na pewno można wystąpić o miasta o przesunięcie studzienki, ale to pewnie będzie trochę czasu trwało i będzie kosztowało. Moim zdaniem nie ma co panikować - jakiś czas się przemęczymy bo to tylko klika metrów po dołkach a jeśli chodzi o to że wąsko to nie oszukujmy się, nie będzie aż takiego ruchu żeby się korki na zwężeniu robiły, tu gdzie teraz mieszkam (ochota) kilkudziesięciometrowe osiedlowe ulice dwukierunkowe nie zapewniają minięcia się samochodów i dajemy radę a samochodów jest wiele więcej niż będzie na naszym vital parku. A jak już będziemy mieli wspólnotę to po prostu sami załatwimy sprawę z przesunięciem studzienki i "wyprostowaniem drogi", to raczej nie będą nie wiadomo jakie koszty na jedno mieszkanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kerajm Re: Dojazd do osiedla!!!! 03.06.10, 12:44 Chciałem zauważyć, że na naszej drodze są już teraz studzienki ładnie zresztą zabudowane kostką. Odpowiedz Link Zgłoś
przyborp Re: Dojazd do osiedla!!!! 03.06.10, 13:08 A jakie to ma znaczenie czy są inne studzienki czy nie. Problemem jest ta na drodze do Piłsudskiego. Odpowiedz Link Zgłoś