Dodaj do ulubionych

Wyprzedaż garażowa

06.09.10, 11:52
Czy w Ząbkach ktoś już organizował wyprzedaż garażową? Jakie wrażenia, zainteresowanie? Taka akcja to świetny patent na pozbycie się niechcianych sprzętów i ciuchów dla organizatora a dla kupujących okazja do bardzo tanich zakupów.
Na zachodzie to standard, w niektórych polskich miastach już się pojawia. A u nas? Macie jakieś doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • drag_wl Re: Wyprzedaż garażowa 07.09.10, 10:14
      Osobiście nic nie słyszałem o takiej akcji ale z chęcią wezmę w niej udział.
      Też mam trochę rzeczy, sprzętu, ciuchów ;-)

_
      Przegrywanie filmów wideo na płyty DVD.
      tel: 794 601 124
      mail: drag_wl@op.pl
    • koziorozec08 Re: Wyprzedaż garażowa 07.09.10, 10:39
      tez nic nie slyszalam, zeby mialo to miejsce w Zabkach. Czytalam informacje, ze odbywa sie w Radzyminie. Moze warto byloby sprobowac i u nas. Tez chetnie weme w tym udzial.
      K.
      • polarpralka Re: Wyprzedaż garażowa 07.09.10, 13:16
        Ja także dołączę sie.Myślałam kiedyś o tym w Niemczech też się to praktykuje.

Super sprawa.A może skrzykniemy się i np w jakim miejscu w sobotę np na terenie szkoły nr 3 zorganizujemy taki Kiermasz rzeczy używanych.

Jednym się przyda inni z chęcią za kilka złotych a czasami za darmo , może w drodzwe wymiany?

NAPRADWĘ SUPER POMYSŁ
        • zanecin Re: Wyprzedaż garażowa 08.09.10, 18:52
          polarpralka napisała:
          " w Niemczech też się to praktykuje"
          Dlatego może chamburg byłby najlepszą lokalizacją ?
    • iza_z-bki Re: Wyprzedaż garażowa 08.09.10, 12:28
      Wyprzedaż byłaby najlepsza, gdyby odbyła się jednocześnie np. w kilku domach na jednej ulicy. Łatwiej skusić Klienta, kiedy wie, że ma do obejrzenia kilka "sklepików" na raz. Poza tym chyba łatwiej zorganizować akcję propagandową.
      Chętnie bym się dołączyła ale najpierw trzeba zrobić przegląd dóbr posiadanych i podjąć dramatyczne decyzje dotyczące rozstania z niektórymi rzeczami. A to w moim przekonaniu jest najtrudniejsze.
      Organizacja w szkole to może i niezły pomysł, ale po pierwsze trzeba tam dowlec towar, po drugie pewnie trzeba zapłacić za miejsce, posprzątać, a to wiele osób może zniechęcić.
      • aga_qan Re: Wyprzedaż garażowa 08.09.10, 16:29
        ktos juz poruszyl ten temat na forum, ale nikt nic nie postanowil

ja tez dawno o tym myslalam, mam sporo rzeczy, ktore idealnie na taka wyprzedaz by sie nadaly- fak,trzeba odpowiedniego podejscia do sprawy zalegajacych w domu gratow ;)

nie bardzo tylko wiem jak to zorganizowac- mam garaz pod lasem, w ktrym moglabym swoje rzeczy wystawic, ew. na podworku lub drodze dojazdowej. Ale co z pozostalymi chetnymi z innych okolic?
        Czy realne jest zeby dowiezc gdzies wszystkie rzeczy i rozstawic sie z nimi jakos?

A moze na neuralnym terenie-np na polanie pod lasem, obok namiotu/
        • polarpralka Re: Wyprzedaż garażowa 09.09.10, 15:46
          Też przyszedł mi do głowy pomysł czy przypadkiem nie zorganizować tego właśnie niedaleko namiotu

A co myślicie o tej dużej lokalizacji obok Bybka? Tylko nie bazar a duża łąka?
          Szkoda, że to już jesień? Niedaleko jest przystanek autobusowy?

Warto ten temat sprzedaży podtrzymać rozwiesić informację i ...do dzieła

Uda się !

ZACZYNAMY DZIAŁAĆ?
          • aga_qan Re: Wyprzedaż garażowa 10.09.10, 09:01
            jakby zagescic ruchy to moze zdazymy w tym roku, bo widzimy jaka jest pogoda...srednio srzyjajaca jakimkolwiek akcjom na dworze ;)
            oczywiscie, bez reklamy sie nie obejdzie, jak dogadamy wszystkie szczegoly to mozna zaczac dzialac
          • attiya Re: Wyprzedaż garażowa 10.09.10, 09:30
            chętnie przyłączę się, może jednak skontaktować się z którąś ze szkół?
            • attiya aha 10.09.10, 09:38
              dzwoniłam przed chwilą do Urzędu Miasta, może miasto jest zainteresowane użyczeniem jakiegoś lokalu gdzie można byłoby przeprowadzić takową akcję, ponieważ burmistrz akurat rozmawiał, to zadzwonię za moment, mam nadzieję, że cos z tego będzie, w końcu miasto powinno haha wychodzić na przeciw mieszkańcom
              • aga_qan Re: aha 11.09.10, 18:25
                I co powiedzial?
                • polarpralka miejsce na wyprzedaż 11.09.10, 22:14
                  A może dowiemy się o możliwość takiej akcji na terenie bazarku na Szwoleżerów?

• toja7111 Re: Wyprzedaż garażowa 23.09.10, 09:23
            Proponuje ustalić termin na sobotę/niedzielę w przyszłym tygodniu. Waże jest miejsce - pozostaje bazarek, szkoła podstawa, etc . Mogę wam dać znać , mam teraz czas i mogę to zorganizować. Może By tez boisko - tak się robi na tzw. flohmarkt.W zależności od miejsca płatne czy nie , będzie można pobrac opłatę od sprzedajacych no : 5 PLN. Konieczna jest reklama standy niedaleko przystanków. Kluczowa informacja kto przyjdzie ... ilość osób to sukces projektu
            .. moze strona webowa na szybko z rejestracją ...
            • aga_qan Re: Wyprzedaż garażowa 23.09.10, 20:08
              czyli 2-3. 10?

jakby co to ja sie pisze, jesli pogoda dopisze :)
    • ki-tty Re: Wyprzedaż garażowa 23.09.10, 20:58
      A gdzie to ma się odbyć?Bo może i ja bym się pisała,mam trochę ubrań do sprzedania.
      • morre Re: Wyprzedaż garażowa 24.09.10, 08:28
        Jeśli już na forum zakładacie nowy wątek to proszę przynajmniej pobijcie potem na pierwsze miejsce bardzo ważny aktualny wątek - osiągnięcia i podziękowania dla Burmistrza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka