Dodaj do ulubionych

Problem z kaloryferem

23.10.10, 10:16
Witam mieszkańców, mam mały problem z kaloryferem w kuchni który jest zabudowany. Problem polega na tym, że nawet jak mam ustawioną głowicę na poziomie 1 to grzejnik jest gorący. W instrukcji www.valvex.pl/pol/produkty/armatura/instrukcja/4440000.pdf, znalazłem informację, że nie można zabudowywać kaloryferów które mają takie głowice. Czy ktoś z mieszkających już sąsiadów ma ten sam problem, jeśli tak, to jest to przestroga dla innych mieszkańców aby zmienili zawory (głowice termostatyczne) na inne przed zabudową grzejnika.
Obserwuj wątek
    • hoogan Re: Problem z kaloryferem 23.10.10, 19:58
      ja zaburowałem kaloryfer. ważne jest to żeby w coloke pod szafkami zamontować kratkę i bezpośrednio nad kaloryferem w bladzie kuchennym równierz zamontować kratkę.

zimne powietrze wchodzi od spodu do kaloryfera tam jest ogrzewane i wychodzi w górnej części kaloryfera.

jak zapalisz zapalniczę nad kratką w bladzie zauważysz jak płomień będzie poruszany przez krążące powietrze.

oczywiście musisz tak dopasować (skrócić) szafkę żeby nie dotykała do kaloryfera. najlepiej jeszcze zamontować na tylnej ściance szafki matę odbijającą ciepło.

działa eleganco :)

a jak zdejmiesz kratkę zamontowaną w baldzie to bezproblemu możesz regulować głowicą poziom ciepła.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka