Dodaj do ulubionych

API na Powstańców - UWAGA !

30.11.10, 19:58
Proszę zwracać baczną uwagę na pozycje na paragonie, kupując w API. Już dwa razy w ciągu tygodnia zwracałem Pani kasjerce uwagę, że nabija dodatkowe sztuki produktów. I co dziwne nie są to sytuacje kiedy artykuły nabijane są jeden pod drugim, dodatkowy może znaleźć się na końcu listy. Czy w tym momencie jest to przypadek ?
Obserwuj wątek
    • ufotka Re: API na Powstańców - UWAGA ! 02.12.10, 13:11
      Ogolnie to i tak jest tam drogo, ale najbliżej... Kaszka dla dzieci jest o 2 zł droższa niż np. W kauflandzie. A poza tym mięso jest tam często nieświeże. Kiedyś kupiłam stare kurczaki obsypane pieprzem!!! Żeby nie smierdzialo.
      • ranoma Re: API na Powstańców - UWAGA ! 02.12.10, 13:26
        Dlatego ja tam teraz już zawsze wącham mięso zanim je kupię. Też mi się niestety zdarzyło kupić nieświeżego kurczaka :( I o dziwo panie w sklepie nie są zdziwione, że chcę wąchać mięso...ciekawe czemu? :)
        W ogóle jak widzę jest bardzo dużo negatywnych opinii na temat tego sklepu :( A to, że coś nieświeże, a to właśnie, że się rachunek nie zgadza, a to że się cena na paragonie nie zgadza z tym co na półce było napisane. Jak tak dalej pójdzie to coś mi się zdaje, że sklep będzie miał coraz mniej klientów.
        Chociaż z drugiej strony- ci ludzie, którzy mieszkają na osiedlu 60 i 62 oraz ci z leśnej polany mają tam najbliżej, więc nie wiem jak to z nim będzie.
        • paulwent Re: API na Powstańców - UWAGA ! 02.12.10, 13:56
          Mi ostatnio nabili 7 piw kiedy kupowałem 4. Ok 7 na kasie jest nad 4 ale można bardziej uważać. Zresztą nie był to pierwszy raz. Kilka razy kupując np dwa piwa po 3,5zł i dwa po 2zł wszystkie liczone sa po wyższej cenie. Teraz już za każdym razem sprawdzam paragon bo jak widać mój przypadek nie jest odosobniony
          • rtef Re: API na Powstańców - UWAGA ! 04.12.10, 10:17
            Z tego wniosek, iż należy dokładnie sprawdzać paragony w tym sklepie.
      • anka83zabki Re: API na Powstańców - UWAGA ! 05.12.10, 18:08
        Jeśli chodzi o produkty dla dzieci to jestem zaskoczona cenami mleko bebilon dla przykładu w kauflandzie kosztuje 36 zł a w api 48 (duże pudełko), pieluszki huggis mega paka kosztuje w innych sklepach w granicach 39 zł max 50 zl a w api mąż kupił za 62 zl wiec jak by nie patrzec znacząca rozbiezność cen
        • pi0trw Re: API na Powstańców - UWAGA ! 05.12.10, 22:29

> mąż kupił za 62 zl wiec jak by nie patrzec znacząca rozbiezność cen

No pewnie, to wszystko męża wina! ;)
          Wiadomo, że API jest droższe, bo jest nastawione głównie na tych, którym nie po drodze te 1,5 km choćby do Kauflanda.
          • corrida_pl Re: API na Powstańców - UWAGA ! 06.12.10, 08:33
            zakupy "uzupełniające" robię w Bybku, poziom cen w Api to już nie drożyzna a zwykłe złodziejstwo
            • forumowy_wyjadacz Re: API na Powstańców - UWAGA ! 06.12.10, 08:53
              corrida_pl napisał:

> zakupy "uzupełniające" robię w Bybku, poziom cen w Api to już nie drożyzna a zw
              > ykłe złodziejstwo

Dlaczego robisz z nich złodziejaszków? Przecież wszystko robią zgodnie z prawem ws. cen. Nie chcesz - nie kupujesz i idziesz dalej, szukasz tego samego produktu po cenie "promocyjnej".
              • corrida_pl Re: API na Powstańców - UWAGA ! 06.12.10, 08:56
                nie latam po mieście w poszukiwaniu promocyjnych cen.. to raz

oczekuję, że w sklepie będą normalne ceny

ceny o 50% wyższe niż w innych sklepach to dla mnie złodziejstwo
                • tasiolot Re: API na Powstańców - UWAGA ! 06.12.10, 19:29
                  a jszcze a propos balaganu w cenach na polkach.
                  balaganu nie ma, regula jest prosta - zawsze brakuje lub sa ukryte ceny najdrozszych produkow. sprawdzilam niestety kilka razy na wlasnej skorze. Jest powiedzmy kilka rodzjow sokow w cenie 3-5 PLN, wiec szacuje, ze ten bez ceny kosztuje tez ok.4 PLN. Ale niestety zawsze kosztuje 7 lub wiecej:(
                  PS. ostrzegam przed kupowaniem gotowych produkow (leza po prawej stronie) np. pierogow etc. Raz kupilam kolduny z miesem czyt. padlina i gdyby nie to, ze nie chcialo mi sie szukac telefonu do sanepidu, to bym ich bez skrupolow na nich naslala, zeby sie inni nie potruli
              • hironomus Re: API na Powstańców - UWAGA ! 06.12.10, 19:44
                Co racja to racja. Wysokie ceny nie są powodem do nazwania ich złodziejami. Powodem jest nabijanie innych cen na kasie, większej liczby produktów, sprzedawanie nieświeżego mięsa, inne ceny na wędlinach, a inne na wydruku.
    • hironomus Re: API na Powstańców - UWAGA ! 09.02.11, 19:26
      Mam hattricka w tym sklepie. Choć ograniczyłem zakupy tam do minimum. Niemniej 3 ostatnie wizyty i za każdym razem przynajmniej jeden produkt na paragonie ma wyższą cenę niż na półce. :)
      • ats31 Re: API na Powstańców - UWAGA ! 09.02.11, 20:38
        Wniosek omijajcie ten sklep z daleka,a momentalnie zmienią swoje zachowanie albo zbankrutują
    • amoze1 Re: API na Powstańców - UWAGA ! 10.02.11, 00:04
      Trzeba również uważac na pseudo promocje. Mialam sytuacje, ze byla duza informacja o promocyjnej cenie ale w kasie byla duzo wyzsza cena.
    • hania_1976 Re: API na Powstańców - UWAGA ! 10.02.11, 20:09
      Podpisuję się pod powyższymi wypowiedziami co do wysokich cen i zawyżonych cen przy kasie. Mnie zaskoczyła ostatnio sytuacja, gdy poprosiłam po kilka plasterków rożnych wędlin a w domu okazało się, że dostałam po dwa razy więcej niż prosiłam - ręce opadają. Poza tym, że to zniechęca to w dodatku bezczelne ze strony sprzedawczyni. Od kilku miesięcy ograniczyłam tam zakupy do minimum.
      • paulwent Re: API na Powstańców - UWAGA ! 08.03.11, 21:06
        Widocznie właściciele tego sklepu nie bywają na tym forum lub mają sobie za nic uczciwość. Po raz kolejny cena przy kasie nie zgadza się z ceną przy produkcie. Cena za piwo żywiec przy lodówce 3,49 a przy kasie 3,55. Zauważyłem też ( inni już o tym wspominali), że dla drogich produktów brakuje cen przy produkcie. Konsument bierze produkt myśląc "ok może być drożej niż gdzie indziej a;e nie 3 razy drożej" ale przy kasie okazuje się że w API ta reguła nie obowiązuje
        zapraszam na www.blogbronek.blogspot.com
        • agaziela API tym razem na Szwoleżerów 07.05.11, 14:30
          Dzisiaj wielkie otwarcie marketu API na Szwoleżerów, zorganizowali mini festyn dla dzieci. Ciekawe czy opinie będą takie same jak na temat marketu na Powstańców? :)
        • gazik3 Re: API na Powstańców - UWAGA ! 09.05.11, 10:17
          Ja nie mieszkam na przeciwko Api, nie mam tam najbliżej - przy okazji wizyty w aptece zrobiłem tam kilka razy zakupy i rzeczywiście ceny delikatnie mówiąc takie sobie, a obsługa tragiczna..!! Szkoda, bo apteka się stara i jest jedną z tańszych i lepiej zaopatrzonych w Ząbkach, Api kładzie się tutaj ponurym cieniem.
    • hironomus Re: API na Powstańców - UWAGA ! 11.06.11, 13:21
      Nowa metoda na wyższe ceny w API.
      Ceny na żółtym tle - cena promocyjna z gazetki. Małym drukiem, że obowiązuje do 7.06, a dziś mamy 11.06. W całym sklepie kilkanaście takich produktów. Oczywiście sprzedawczyni w zaparte, że nie odda różnicy, bo to już nie obowiązuje :) A z lenistwa nie chciało mi się iść przez wykopy do kauflanda, eh.
      • corrida_pl Re: API na Powstańców - UWAGA ! 11.06.11, 14:11
        hironomus napisał:

> Nowa metoda na wyższe ceny w API.
        > Ceny na żółtym tle - cena promocyjna z gazetki. Małym drukiem, że obowiązuje do
        > 7.06, a dziś mamy 11.06. W całym sklepie kilkanaście takich produktów. Oczywiś
        > cie sprzedawczyni w zaparte, że nie odda różnicy, bo to już nie obowiązuje :) A
        > z lenistwa nie chciało mi się iść przez wykopy do kauflanda, eh.

za takie praktyki to można chyba nasłać na nich UOKiK, wg mnie celowe wprowadzanie w błąd
        • paulwent Re: API na Powstańców - UWAGA ! 30.06.11, 21:19
          API to złodzieje. Oszukali mnie kilka razy wiec teraz dokładnie sprawdzam. Akcja z dzisiaj. Cena za piwo żywiec na kasie 3.05 a na półce 2,89 oraz 2,59. Zwróciłem uwagę że policzyli mi po złej ( różnica na jednym piwie 46 gr a na 5 piwach 2,3zł. Najpierw dostałem zwrot 80 gr za cały zakup czyli chcieli mnie oszukać drugi raz, zwróciłem uwagę że cena jest 2,59 a nie 2,89. Sprzedawczyni nie chciała dac za wygraną i przyniosła mi cenę 2,89 wiec zaprowadziłem ją do półki z ceną 2,59 i zaczęło się liczenie. Najpierw sprzedawczyni powiedziała że zrobi zwrot i zapłacę po cenie 2,59. Ja na to ok ona chce żebym płacił mimo że nie oddała mi pieniędzy które wcześniej zapłaciłem. Później zaczęło się liczenie różnicy tego co powinienem zapłacić i tego co zapłaciłem. Sprzedawczyni wręczyła mi 1,60zł czyli oszukali mnie już 3 raz w ciągu 10 minut. Dopiero jak pokazałem jaka powinna być różnica wyliczając na kalkulatorze dostałem właściwy zwrot. Oczywiście nie obyło się bez "miłych" komentarzy pani kierowniczki. UWAŻAJCIE ZA CO PŁACICIE. Jeżeli co 10 klienta okradają na 2zł to w ciągu dnia robi się z tego niezły pieniądza
          • wera10 Re: API na Powstańców - UWAGA ! 02.07.11, 13:28
            Potwierdzam, oszukali mnie już 3 razy! człowiek pędzi do domu, szybkie zakupy, kolejka przy kasie i dopiero w domu widzę, że coś nie tak. Maja tam b.dobre obroty więc olewają wszystkich. ceny drastyczne. Kiedy wreszcie wyremontują Powstańców, aby znowu był dojazd do ronda i oczywiście marketu?!
    • magera1981 Re: API na Powstańców - UWAGA ! 09.07.11, 07:28
      To jest temat rzeka, to co wyprawia się w tym markecie przerasta mnie. Kasjerki to chyba za kare tam pracują, a jeśli chodzi o ceny i oszukiwania klientów to ZAWSZE walczmy o swoje.
    • hania_1976 Re: API na Powstańców - UWAGA ! 05.10.11, 09:52
      Uważajmy na nowe promocje w API na Powstańców - pepsi, która oznaczona jest ceną w promocji za niecałe 3 zł , kosztuje jak się okazuje prawie 4. Pani tłumaczy, że butelki są źle ustawione a promocja dotyczy zwykłej pepsi, nie light. Znowu żerują na tym, że człowiek wpada, robi zakupy i nie sprawdza każdego produktu pod czytnikiem.
      • dziubekj Re: API na Powstańców - UWAGA ! 05.10.11, 11:27
        Jak widać jest coraz więcej osób oszuknych ale nikt z tym nie robi tylko jakoby godzi sie z tym bo nic z tymnie robi..moze czas gdzieś to zgłosić?? Może ktoś podsunie pomysł gdzie można tą sprawę nagłośnić i może to sie zmieni?
        • corrida_pl Re: API na Powstańców - UWAGA ! 05.10.11, 11:32
          po prostu nie kupować...

Jakiś czas temu wszedłem aby kupić jedną rzecz jak zobaczyłem to szybko wyszedłem. Rozumiem wszystko, ale ceny +20% to przesada.
          • agaziela Re: API na Szwoleżerów 05.10.11, 12:48
            Na Szwoleżerów na półce z ciastkami leżą takie przeterminowane już od czerwca a sklep otworzyli jakoś w wakacje. Niby tyle pracowników a nawet nikt tego nie kontroluje...W ubiegłym tygodniu była promocja na cukierki czekoladowe, na których termin ważności 09.2011. Trzeba uważać na te niektóre promocje....
        • karla1977 Re: API na Powstańców - UWAGA ! 10.10.11, 13:17
          jasne ze mozna to zglosic np do Panstwowej Inspekcji Handlowej. Mozna tez przestac robic tam zakupy - ja tak zrobilam odkad we wrzesniu zakupilam lody carte dor i w domu okazalo sie ze mialy juz zdjeta folie po wieczkiem...masakra. zareklamowac sie tego przeciez nie da.
          • kontrolka1981 Re: API na Powstańców - UWAGA ! 19.10.11, 09:40
            Towar towarem ale obsługa też daje wiele do życzenia. Czy kasjerki, które tam pracują mają ADHD? Wszystko robią z łaski, aż strach o coś spytać. Wolę Bybka ;-)
      • megi2511 Re: API na Powstańców - UWAGA ! 09.10.11, 21:05
        najprostszy wałek- na kajzerkach- najtańsze kosztują 29 gr ale rzadko się zdarza tyle za nie zapłacic, najczęściej naliczają 39 gr za te powiedzmy "standardowe" bułki. Kasa w zasadzie żadna, ale zawsze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka