grzegorz.gwiazda 24.01.11, 09:27 Od wczoraj od rana nie ma prądu w budynku E. Jest tylko 1 faza. Czy macie informacje co sie dzieje i kiedy to naprawią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerajm Re: Brak prądu. 24.01.11, 09:35 C1 również to samo....nie odbierają (GH) telefonów od wczoraj i nic nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
iska24 Re: Brak prądu. 24.01.11, 09:47 ja wczoraj do wieczora nawet 1 fazy nie miałam (bud C1) póżnym wieczorem jakiś cudem się pojawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Brak prądu. 24.01.11, 10:13 Dodzwoniłem się do Pani A.Z. Nic konkretnego nie usłyszałem. Jedyne info, które mam, to podobno jakiś problem z "kablem zasilającym". Elektryk miał być wczoraj między 19 a 20 i moze był, ale nie zrobił nic pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
emce_2 Re: Brak prądu. 24.01.11, 10:21 Ja również dowiedziałem się, że chodzi o jakiś przepalony przewód. Ponoć nad tym pracują - czas usunięcia usterki to ok 3-4 godz. (pytałem ok.9h rano). Gdyby osiedle byłoby oddane wystarczyłby telefon do pogotowia energetycznego (dzwoniłem), a tak jesteśmy na łasce dewelopera i jego elektryków. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kruq_1 Re: Brak prądu. 24.01.11, 12:28 Witam wszystkich, Faktycznie spalił się jakiś kabel zasilający. Elektryk, który był wczoraj na osiedlu ok godz 21 nie bardzo mógł cokolwiek z tym zrobić więc wszystko zostało na dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Brak prądu. 24.01.11, 12:44 Problem został już rozwiązany czy nadal prądu nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
3_1415qr Re: Brak prądu. 24.01.11, 13:08 Teraz nie ma już zupełnie prądu - nawet jednej fazy. Pozostaje mieć nadzieję, że to z powodu prac nad usunięciem awarii. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Brak prądu. 24.01.11, 15:00 Dzięki za info :-) PS. Nowy kabel to może lepszy prąd będzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gordonblue3 Re: Brak prądu. 24.01.11, 18:04 "lepszego" prądu nie będzie, bo niestety budowa jest cały czas na zasilaniu "awaryjnym" a do zasilania stalego jeszcze się nie podłaczyli ( nie wiemy z jakiego powodu, twierdzą, że zginęły dokumenty w elektrowni w wołominie) i m. in z tego powodu nie mogą wystąpić o pozwolenie, nie mogą uruchomić wind itp myślimy, że nasze żarty o "pozwoleniu na użytkowanie przed świętami wielkanocnymi"są coraz bardziej realne..., pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Brak prądu. 25.01.11, 08:18 Mam nadzieje, ze to jakis zart. Odpowiedz Link Zgłoś
morpheus33 Re: Brak prądu. 25.01.11, 08:26 również mam nadzieje że ktoś sobie jaja robi. to jakiś absurd z tymi dokumentami. cały czas pod górę ... czy ktoś z GH jest wstanie wyjaśnić ten temat czy to jest poprostu kolejny żarcik (tak na sam koniec) Grzegorz G. tym chyba masz najlepszy kontakt z biurem VP czy jesteś w stanie potwierdzić ten fakt z tymi dokumentami? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Brak prądu. 25.01.11, 08:42 Czy najlepszy to nie mam pojęcia. Kogokolwiek bym nie pytał, zawsze dostaję różne informacje od poszczególnych osób, jeżeli w ogóle jakąś informację dostanę. Zawsze są informacje wymijające. Złość, nerwy i żal już tu nic nie pomogą. Gdybym wiedział, że takie przeboje będą - nie zdecydowałbym się na mieszkanie tutaj.... kupiłbym gotowe w Dom Develepment i dawno już miałbym akt notarialny i mieszkał spokojnie. Wracam z pracy zbyt późno, aby złapać kogokolwiek w biurze. Jeżeli jakimś cudem będę miał okazję być na budowie w ciągu dnia - z pewnością odwiedzę i porozmawiam co znowu się strasznego dzieje i jak bardzo oni są znowu poszkodowani. Odpowiedz Link Zgłoś
gordonblue3 Re: Brak prądu. 25.01.11, 19:03 o tym, że zagineły jakieś dokumenty dotyczące " naszego prądu" w wołominie dowiedzielismy się wczoraj w biurze od kierownika budowy, ale myślimy, że jest to kolejna wymówka,w XII odpowiadali nam, że nie mogą ruszyć z windami, ponieważ nie podpisano pisma dotyczacego ich konserwacji, teraz, że nie moga podłączyć sie do "właściwego" pradu, tylko są na budowalnym bo zginęly dokumenty...w lutym nie wiem co jeszcze wymyslą.. Odpowiedz Link Zgłoś