Dodaj do ulubionych

ogrzewanie

22.02.11, 08:06
Mam pytanie: czy w waszych domach jest ciepło? U mnie grzejniki są odkręcone, ale jest zimno. Wczoraj stwierdziłam, że grzejniki grzeją tylko w 1/4, tzn. dół i środek grzejników są zimne, jedynie górna część daje jakieś ciepło.
Obserwuj wątek
    • grzegorz.gwiazda Re: ogrzewanie 22.02.11, 08:29
      Czesc. W moim przypadku jest to samo. Wszystkie grzejniki mam zimne. Sprawdzalem wczoraj, czy nie sa zapowietrzone. Nie są. Z grzejnikow leci bardzo zimny płyn!!!! To juz 3 taka sytuacja. Wczoraj zglaszalem w biurze budowy, dzis nadal zimne grzejniki (mimo tego, ze termostaty nawet zdjalem). Dzis atakuje VP aby rozwiazali pilnie problem bo raz ze znowu trzeba zglaszac problem a dwa - placimy za ogrzewanie, placimy za zimna wode w grzejnikach.
    • rat.med Re: ogrzewanie 22.02.11, 08:36
      Witam.
      Jesli jestes z bloku A( obecnie 113) to nie tylko Twoj problem.
      Juz bylem w biurze i zglaszalem to. Gosc od grzejnikow (byl u mnie przed weekendem) stwierdzil ze moga byc zatkane kanaly grzewcze gdzies "na bloku". Mieli sie tym zajac. Poczekamy zobaczymy.
      Ps. Moja rada to kup sobie farelke i grzej ile wlezie dopoki nie zaloza licznikow ;)
      Pozdrawiam.
      • emce_2 Re: ogrzewanie 22.02.11, 09:19
        Witam, u nas to samo..wydaje mi sie, ze to jest scisle powiazane z najnizszymi kondygnacjami (w naszym przypadku I pietro, budynek E). U znajomych VI pietro grzeje az milo. Proponuje ciagle atakowac ich tym tematem, bo sezon jeszcze troche potrwa. pozdrawiam
        • setif Re: ogrzewanie 22.02.11, 11:19
          Jak to miło, że inni sąsiedzi też marzną. A tak na poważnie, to problem oczywiście zgłoszę.
          • rat.med Re: ogrzewanie 22.02.11, 11:28
            Chodzili dzisiaj i maja zwiekszyc jakies parametry w kotlowni. A zeby wszystko dzialalo ok to musza wylaczyc ogrzewanie w calym bloku, ale tym sie zajma jak mrozy mina :)
      • grzegorz.gwiazda Re: ogrzewanie 22.02.11, 11:29
        Jestem z dawnego budynku E, obecnie 113C i mam podobny problem.
        • karolecek Re: ogrzewanie 22.02.11, 20:09
          teee... emce2! masz znajomych na VI piętrze?
          • emce_2 Re: ogrzewanie 22.02.11, 20:43
            A skąd mam wiedzieć, które to piętro skoro winda nie działa..;-) jak już idę to liczę schody..Fakt, faktem grzejniki u nas zimne, a u was gorące i taka to sprawiedliwość! pozdr
            • grzegorz.gwiazda Re: ogrzewanie 23.02.11, 08:44
              U nas nadal zimne grzejniki! Praktycznie od tygodnia sa zimne juz, przy obecnych mrozach w mieszkaniu jest juz masakra. Niestety nikt z VP nie odpisuje na jakiekolwiek zapytania w tej sprawie. Od tygodnia nie mam informacji co sie dzieje i kiedy awaria zostanie usunieta.

Wczoraj w ciagu dnia byla jakas ekipa na osiedlu, ktora miala to sprawdzac ale jak widac nic nie zrobili i nadal marzniemy.
              • morpheus33 Re: ogrzewanie 23.02.11, 10:54
                a odpowietrszałeś grzejniki ? może ktoś ci zakręcił ogrzewanie w głównym zaworze do twojego mieszkania ?
                • grzegorz.gwiazda Re: ogrzewanie 23.02.11, 11:43
                  Grzejniki nie są zapowietrzone. Jeden z grzejników coś tam grzeje, ale ledwo. Pozostałe zimne od dawna. W grzejnikach po prostu zimny płyn jest. Problem jest w dostawie ciepła do osiedla. Nie tylko ja mam taki problem. Problem występuje w 3 czy 4 budynkach i tylko na parterach i 1 piętrach. W dniu dzisiejszym ok 12:00 ma być interwencja Vatenfall i mają zwiększyć ciśnienie/temperaturę i jest szansa, że dzisiaj wieczorem grzejniki ożyją. Taką informację otrzymałem w biurze budowy.
                  • emce_2 Re: ogrzewanie 23.02.11, 12:23
                    OK, zobaczymy, dzieki za info
                    • emce_2 Re: ogrzewanie 23.02.11, 17:33
                      Wygląda na to, że naprawili..grzejniki gorące!
                      • setif Re: ogrzewanie 23.02.11, 18:54
                        Potwierdzam - znowu jest ciepło.
                        • grzegorz.gwiazda Re: ogrzewanie 24.02.11, 08:06
                          113C, 1 pietro - grzejniki żyją :-)
                          • grzegorz.gwiazda Re: ogrzewanie 09.03.11, 08:52
                            Witam. Nie wiem jak u Was, ale ja mam znowu od 2-3 dni zimne grzejniki w domu. Ręce opadają.

Czy ktoś z Was ma podobny problem? Z tego co wiem, ostatni problem dotyczył 3 budynków i konkretnie mieszkań na parterze i 1 piętrach.
                            • kruq_1 Re: ogrzewanie 09.03.11, 10:49
                              Witam, zgadza się Grzesiu ale tym razem 113 odpada. Grzeją aż miło.
                              • grzegorz.gwiazda Re: ogrzewanie 09.03.11, 11:02
                                113C, 1 piętro - lodowate grzejniki od 3 dni.
                                • violet03 Re: ogrzewanie 09.03.11, 11:44
                                  piętro wyżej ogrzewanie działa bez zarzutów
    • kerajm Re: ogrzewanie 09.03.11, 11:13
      jeżeli po zdjęciu termostatu kaloryfery nie grzeją to może w szachcie jest zamkniety głowny zawór.
      • faked Re: ogrzewanie 09.03.11, 14:07
        u mnie wczoraj też ogrzewanie nie działało. Grzejniki były zimne mimo, że odkręcone na maksa.
        113 E, 1 piętro.
        • kruq_1 Re: ogrzewanie 09.03.11, 20:24
          Na szczęście zima już sie kończy więc niedługo i ogrzewanie nie będzie potrzebne czyli problem sam się rozwiąże :-)
          A na poważnie to pewnie w przyszłą zimę znowu będziemy się z tym bujać.
          • emce_2 Re: ogrzewanie 10.03.11, 07:27
            Witam, w takich sytuacjach prosba do Was,zeby zglaszac sprawe do p. Ani lub innych osob. Ja osobiscie tak zrobilem, ale im wiecej zgloszen tym wiekszy priorytet. pozdr
            • grzegorz.gwiazda Re: ogrzewanie 10.03.11, 08:08
              WItam. Niestety zgłoszenia do Pani Anny nic nie dają. Totalna olewka. Od 4 dni wielokrotnie kontaktuję się z Panią Anną i do tej pory nic nie zostało zrobione - ba, nawet nikt nic nie sprawdził jeszcze. Pani Anna żyje w innym świecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka