Dodaj do ulubionych

Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce

29.04.11, 17:50
ZTM Warszawa ogłosił przetarg na obsługę linii L17 (Zielonka - Marki).
Typowa dowozówka do pociągów KM oraz linii 718 itp.
Obowiązywać będą bilety okresowe ZTM (od dobowego w górę), oraz bilety jednorazowe i miesięczne wg taryfy Gminy Zielonka.
Szczegóły: www.ztm.waw.pl/zamowieniapubliczne.php?c=92&i=144&l=1

To już kolejna podwarszawska gmina, która będzie miała taką komunikację, a w Ząbkach w dalszym ciągu niedasie.
Obserwuj wątek
    • zbk0 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 03.05.11, 13:48
      My mamy linię X, 199... Nie da się?

I tak dopłacamy do komunikacji chyba najwięcej z podwarszawskich miejscowości... Przydałoby się wpierw poprawić standard naszych dróg, których większość wciąż woła o pomstę do nieba.
      • awawawaw Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 03.05.11, 18:04
        zbk0 napisał:

> My mamy linię X, 199... Nie da się?

Spróbuj się przejechać iksem na bilecie ZTM. Da się?
        • zbk0 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 03.05.11, 20:53
          > zbk0 napisał:
          >
          > > My mamy linię X, 199... Nie da się?
          >
          > Spróbuj się przejechać iksem na bilecie ZTM. Da się?

Pewnie, że nie. Jak zwykle wszystko rozbija się o pieniądze. Ale wydaje mi się, że lepiej zapłacić te 2 zł z groszem niż iść na piechotę.
          • fuks0 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 04.05.11, 11:18
            Jak mam na niego czekać 30 minut (albo i dłużej) i zapłacić za bilet 2.50, to wolę już te 3 kilometry się przejść (albo poczekać na 199).
    • jagodzianka1979 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 03.05.11, 16:39
      To prawda w Ząbkach chyba nigdy nie doczekamy się dodatkowej linii.
      Ludzie starzy, chorzy oraz matki z dziećmi muszą się mordować dojściem do przystanku a w zimie oczekiwaniem na autobus.
      Burmistrza ten problem nie interesuje!!! Olewa sprawę!!!
      Porażka, że Zielonka ma Linie a my nie...
      Kwestia posiadania dodatkowej linii jest w rękach burmistrza, ponieważ pytałam o to ZTM.
      • chudzini Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 03.05.11, 19:29
        jagodzianka1979 napisała:

> To prawda w Ząbkach chyba nigdy nie doczekamy się dodatkowej linii.
        > Ludzie starzy, chorzy oraz matki z dziećmi muszą się mordować dojściem do przys
        > tanku a w zimie oczekiwaniem na autobus.
        > Burmistrza ten problem nie interesuje!!! Olewa sprawę!!!
        > Porażka, że Zielonka ma Linie a my nie...

W tej chwili to Zielonka nie ma jeszcze ŻADNEJ linii i co? Jakoś sobie muszą do tego czasu radzić. My mamy to co mamy, ale i tak źle bo autobus pod drzwi domu na zamówienie nie podjeżdża?

Coś ta brzydka majówka wam w głowach poprzekręcała. Jak macie pretensje o brak darmobusa to idźcie do burmistrza. Jak nikt mu nie powie tego w twarz to nic dziwnego, że "olewa".
        • jagodzianka1979 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 05.05.11, 11:25
          Czytaj uważnie nie chodzi o autobus pod sam blok ale o sytuacje tego typu, że z pod lasu trzeba dojśc do powstancow np. staruszka albo matka z dzieckiem w lecie to jeszcze jeszcze ale w zimie???
          TY chyba jesteś ustawiony.
          • chudzini Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 05.05.11, 12:25
            Że co?! ustawiony? Nie ośmieszaj się.

Sam codziennie chodzę kilometr do pociągu niezależnie od pogody i nie narzekam. I co poradzisz na to, że niektórzy muszą chodzić w zimę w trudnych warunkach? Zimy przecież nie odwołasz... Widzisz jakieś racjonalne rozwiązanie?
            • jagodzianka1979 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 15.05.11, 23:09
              Jesteś mężczyzną a ja wspomniałam głownie o kobietach.
              Burmistrz niech nie obiecuje skoro słowa nie dotrzymuje.
              Cala ul. Powstańców ma więcej kilometrów niż Twój kilometr.
              A zresztą jeśli Tobie to nie przeszkadza to ok ale wielu osobom to przeszkadza!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Burmistrz niech się zastanowi co mówi. Nastawił ludzi na autobus po Ząbkach już nie istotne czy darmowy czy nie a potem olewa sprawę wiadomo taki chwyt przed wyborami... ha ha
              • meggy.kotka Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 16.05.11, 19:03
                Komunikacja w Ząbkach jest mówiąc lekko "g.wniana".
                Na 50tys ludzi są aż dwa autobusy ZTM i płatny X - nie liczę pociągu bo do niego większość i tak musi dojechać autobusem, który kursuje co 20-30min.

Władza na to leje ale drugi raz nie przejdzie sztuczka pt "Wybierzcie mnie a będzie darmobus".
                • cocteau99 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 16.05.11, 19:40
                  meggy.kotka napisała:

> Komunikacja w Ząbkach jest mówiąc lekko "g.wniana".
                  > Na 50tys ludzi są aż dwa autobusy ZTM i płatny X - nie liczę pociągu bo do nieg
                  > o większość i tak musi dojechać autobusem, który kursuje co 20-30min.

Biorąc pod uwagę liczbę mieszkańców i położenie najbliżej stolicy - mamy najgorszą komunikację w całej aglomeracji. Pociąg? Do którego w Ząbkach nie można już wejść?
                  O linii X nie wspominajmy, bądźmy poważni... Przecież strach wejść czasem do tych zdezelowanych straszydeł...

> Władza na to leje ale drugi raz nie przejdzie sztuczka pt "Wybierzcie mnie a bę
                  > dzie darmobus".

No właśnie. Gdzie ten darmobus?? Oj, mieszkańcy, ale dajecie z siebie robić...
                  • zbk0 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 17.05.11, 02:05
                    No dobra, a teraz pytanie: Ilu z tych 50 tys. mieszkańców jest zameldowanych lub odprowadza tu podatki? Wiem, że to już oklepany temat, ale jak nie ma przychodów to nie ma wydatków.

Darmobus czy inna, nowa linia by powstała, ale potrzebne są środki, których brakuje, bo teraz idzie wszystko w drogi i inne unijne projekty. koszt darmobusu to z tego co pamiętam 50 tys. zł miesięcznie. Biorąc pod uwagę brak przychodów z biletów to interes robi się dość nieopłacalny i nic dziwnego, że rada miasta jest raczej przeciwko niż za...

O wielu dziurach w naszych drogach i innych potrzebach wspominał już nie będę. Chociaż pustych obietnic burmistrza pochwalać nie zamierzam.
                    • cocteau99 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 17.05.11, 11:38
                      zbk0 napisał:

> No dobra, a teraz pytanie: Ilu z tych 50 tys. mieszkańców jest zameldowanych lu
                      > b odprowadza tu podatki? Wiem, że to już oklepany temat, ale jak nie ma przycho
                      > dów to nie ma wydatków.

No dobra, żartujesz, prawda? Bo jeśli nie, to po prostu kłamiesz, bo wszyscy i tak płacą podatek od nieruchomości. A podatek dochodowy od osób fizycznych - czcigodny znawco - trafia do samorządu w małym kawałku, bo pierwotnie przecież finansuje budżet państwa (niedawno przyjęty przez rząd).
                      Temat jest już oklepany i wyczerpany. Ile razy można powtarzać, że jest to nudna przyśpiewka nieudolnej władzy, która nie potrafi dobrze wykorzystać tych środków, które już ma? Ile razy to właśnie można powtarzać, jak małą część z podatku dochodowego dostaje samorząd, że jest podatek od nieruchomości, którym Ząbki zręcznie ściągają również z niezameldowanych, że projekty unijne są finansowane również z podatników niezameldowanych (bo z budżetu centralnego), że taka Powstańców jest finansowana również przez podatników niezameldowanych (j.w. - bo to tzw. schetynówka - budżet państwa)? Ile razy można pytać, czy w Warszawie i aglomeracji nie ma zjawiska niemeldowania się przyjezdnych, a jednak jest lepiej, duuuuuuużo lepiej? A skoro tak, to jest jakiś powód szczególny, który ludzi do tego zniechęca - jest nim rzucanie obietnic bez pokrycia, ściemniactwo i nieudolność w zarządzaniu.
                      A ci zameldowani dostali darmobus? Nie, buduje się trybunę stadionu za ok. 1/4 pieniędzy przeznaczonych na inwestycje. Stadion ważniejszy niż komunikacja? Ale co tam... Kupiło się również okazałą maszynę do naprawy dziur - tzw. remonter - który po 2 (?) latach okazał się nieużyteczny, bo coś tam coś tam... Rzeczywiście, zameldowani w zamiarze "płacenia podatków" - że użyje tego wyświechtanego skrótu - mają powód do zmartwienia. Ich podatki są "wspaniale" tutaj wydatkowane.
                    • sibeliuss Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 18.05.11, 09:19
                      zbk0 napisał:

> Wiem, że to już oklepany temat,

A mimo to wielu nadal ma problem z wypełnieniem NIP-3 lub nie robi tego celowo.
                      • corrida_pl Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 18.05.11, 09:59
                        sibeliuss napisał:

> zbk0 napisał:
                        >
                        > > Wiem, że to już oklepany temat,
                        >
                        > A mimo to wielu nadal ma problem z wypełnieniem NIP-3 lub nie robi tego celowo.
                        >

a skąd posiadasz takowe informacje?
                      • era1980 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 18.05.11, 21:51
                        powiedzialbym, ze za niedługo ludzie beda przemeldowywac sie do warszawy (oczywiscie jezeli beda mieli takowa mozliwosc) żlobki, przedszkola, szkoły - blisko miejsc pracy i z normalnym dojazdem;)
                        • niemaly Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 18.05.11, 22:16
                          powiedzialbym, ze za niedługo ludzie beda przemeldowywac sie do warszawy (oczywiscie jezeli beda mieli takowa mozliwosc) żlobki, przedszkola, szkoły - blisko miejsc pracy i z normalnym dojazdem;)

Faktycznie ci co liczyli na wielkie zyski za małe kase teraz by chciali duzo więcej niż wydali, skoro kupując tu mieszkanie nie wiedzieli że tu nie ma żłobków,szkół,przedszkoli i jeszcze blisko miejsc pracy? Faktycznie jak ktoś nie widzi tych zmian to jest chyba tylko obserwatorem lub nie zna tego co tu i w tym miejscu było 10 lat temu. Ale cóż należałoby się zapytac tych co tu mieszkają po 20 i więcej lat. Ach zapomniałem przecież my juz w XXI wieku
                          • cocteau99 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 19.05.11, 00:07
                            niemaly napisał:

>
                            > Faktycznie ci co liczyli na wielkie zyski za małe kase teraz by chciali duzo wi
                            > ęcej niż wydali, skoro kupując tu mieszkanie nie wiedzieli że tu nie ma żłobków
                            > ,szkół,przedszkoli i jeszcze blisko miejsc pracy? Faktycznie jak ktoś nie widzi
                            > tych zmian to jest chyba tylko obserwatorem lub nie zna tego co tu i w tym mie
                            > jscu było 10 lat temu. Ale cóż należałoby się zapytac tych co tu mieszkają po 2
                            > 0 i więcej lat.

No jak zwykle ta sama śpiewka. Jak rozumiem, inne miasta to się cofają, a w Ząbkach to się poprawiło, że ho ho. Człowieku, gdzie Ty żyjesz? Wyjdź do ludzi i się popytaj!
                            Weźmy komunikację miejską. Mam plan Wa-wy i aglomeracji z 1989 roku (aktualizacja danych 1988 - czyli 23 lata temu - zadowolony??).
                            Na obszarze Ząbek mamy linie: 145, 445 (!) oraz 709 (!!) oraz 127 (!!!) z pętlą tuż za granicą administracyjną w okolicach dzisiejszego osiedla Vital Park. Plus oczywiście PKP Ząbki. Później doszły jeszcze linie typu X jeżdżące do samego centrum (w okolice PKiN!!!), a nie tak jak dzisiaj tylko do Wileniaka.
                            Dzisiaj mamy tylko 145 i 199, to ostatnie szerokim łukiem omija cały obszar Powstańców i Andersena, gdzie ostatnio przybyło najwięcej bloków. No i PKP - tak jak było dawno temu. A na linii X miasto zmniejszyło liczbę kursów, nie mówiąc już o tym, że dubluje się z kolejką do Wileniaka.
                            I to jest ten postęp???? Wobec takiego przyrostu liczby mieszkańców???????
                            Uuuuuuuuuuuuuu ;((((((((((
                            • jagodzianka1979 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 19.05.11, 09:11
                              No właśnie!
                              Burmistrz jest ślepy? Nie widzi jakie mamy potrzeby?
                              Nie widzi rodzin?
                              Ja pochodzę z małego miasteczka kolo Lublina i Burmistrz tam naprawdę działa pod wieloma względami dla ułatwienia i umilenia życia mieszkańców!

A w Zabkach nie ma dobrego gospodarza!!!
                              • raptor73 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 21.05.11, 00:11
                                No właśnie... a wszyscy wiedzieli o tym przed wyborami.. i czemu znowu wybrali tego burmistrza? jaja jakieś normalnie..
                                • meggy.kotka Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 21.05.11, 09:12
                                  Bo ludzie to idioci a Perkowski jest cwaniaczkiem który postawił wszystko na jedną kartę żeby go wybrano ponownie. Przed wyborami byliśmy atakowani jego sukcesami z prasy telewizji i internetu a teraz cisza bo zapewnił sobię pensyjke na kolejne lata.
                                  • alidziubek Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 21.05.11, 19:28
                                    Jeszcze się taki urodził,który wszystkim dogodził.Czy ta nowa linia w Zielonce będzie jeździła wszystkimi ulicami po całej Zielonce,czy tylko główniejszymi?Mieszkam akurat po drugiej stronie Ząbek ale chyba nie jest tak daleko z powstańców na szwoleżerów gdzie jeździ 199?
                                    • cocteau99 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 21.05.11, 19:38
                                      alidziubek napisał:

> Jeszcze się taki urodził,który wszystkim dogodził.Czy ta nowa linia w Zielonce
                                      > będzie jeździła wszystkimi ulicami po całej Zielonce,czy tylko główniejszymi?Mi
                                      > eszkam akurat po drugiej stronie Ząbek ale chyba nie jest tak daleko z powstańc
                                      > ów na szwoleżerów gdzie jeździ 199?

Kpisz człowieku? 1,5 kilometra? Dla tak ogromnej liczby mieszkańców? XXI wiek, tuż pod granicą stolicy państwa UE i w dodatku na prawach miejskich.... A co z osobami niepełnosprawnymi, osobami z małymi dziećmi, itp...
                                      • alidziubek Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 21.05.11, 20:48
                                        No tak 1,5 km. to rzeczywiście szmat drogi.Co Ty z tą liczbą mieszkańców w każdym poście?Chyba z jakiejsić małej mieściny przyjechałeś i ta liczba mieszkańców Cię przytłacza he he.
                                        • cocteau99 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 21.05.11, 22:01
                                          alidziubek napisał:

> No tak 1,5 km. to rzeczywiście szmat drogi.Co Ty z tą liczbą mieszkańców w każd
                                          > ym poście?Chyba z jakiejsić małej mieściny przyjechałeś i ta liczba mieszkańców
                                          > Cię przytłacza he he.

Nie posikaj się tylko. To chyba ty z wioski przybyłeś, gdzie do przystanku pekaesu było 1,5 kilo.
                                          Śledzisz moje posty? Perkowski ci kazał? Po prostu żal...
                                          • alidziubek Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 22.05.11, 08:35
                                            Nie kotek, ja ( w przeciwieństwie do Ciebie) w tej wiosce mieszkam od urodzenia.I Perkowski nic mi nie kazał gdyż nigdy na niego głosowałem.Wychodzą kompleksy...
                                            • cocteau99 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 22.05.11, 13:05
                                              alidziubek napisał:

> Nie kotek, ja ( w przeciwieństwie do Ciebie) w tej wiosce mieszkam od urodzenia
                                              > .I Perkowski nic mi nie kazał gdyż nigdy na niego głosowałem.Wychodzą kompleksy
                                              > ...

To wyjedź wreszcie do jakieś cywilizowanego miasta i zobacz jakie życie może być piękne.
                                              • alidziubek Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 22.05.11, 19:14
                                                To raczej ty powinieneś wyjechać skoro tak Ci tu źle i na wszystko narzekasz.Mi jest tu dobrze.
                                                • rocco_waw Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 22.05.11, 19:28
                                                  Niektórym to się naprawdę nudzi :) wylewają tu frustracje jakby to miało w czymś pomóc. Perkowski ma duże poparcie i zapewne wygra i następnym razem. Osoby które mieszkają tu od urodzenia albo wiele wiele lat ....widzę zmiany.... a że jest dużo do nadrobienia to już inna kwestia .... a ci co tak płaczą na forum powinni się zorganizować i coś zrobić...meldować się i ...głosować ...to może coś się zmieni. Podejrzewam że osoby które tu się przeprowadziły są nie zadowolone większości ale też większość ich nie melduje się i prawdopodobnie też nie głosuje ... póki te osoby się nie zorganizują..... Perkowski będzie miał duże poparcie ....
                                                  Jakby co jestem zameldowany w Warszawie ...mieszkam tu 2 lat, bardzo mi się tu nie podoba, żałuje że tu mieszkam....ale jest to moja tylko winna ....jak będzie tylko okazja wrócę do Warszawy
                                                  • cocteau99 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 22.05.11, 20:06
                                                    rocco_waw napisał:

> Niektórym to się naprawdę nudzi :) wylewają tu frustracje jakby to miało w czym
                                                    > ś pomóc. Perkowski ma duże poparcie i zapewne wygra i następnym razem.

Ho ho ho! Nie bądź taki pewien. Trochę rzeczy trzeba dokładnie publicznie wyjaśnić, żeby mógł być kandydatem. Trochę świadomość ludzi się zmienia w tym zakresie.... Może nawet nie dotrwać do końca tej kadencji, bo prawo takie przypadki również przewiduje.
                                                  • jagodzianka1979 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 22.05.11, 20:15
                                                    Jestem zameldowana ja i moja rodzina znajomi i najblisi.
                                                    Moja wina ze mieszkam w tym miescie brudnym i zaniedbanym
                                                    Żąłuje, że tu mieszkam !!!
                                                  • raptor73 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 23.05.11, 09:17
                                                    I dlatego między innymi i ja nie zamierzam na razie meldować się w tym "smutnym jak pi..da mieście" :)
                                                  • chudzini 1 przejazd na godzinę... 31.05.11, 01:22
                                                    Chwalicie linię L17 w Zielonce, która będzie jeździć raz na godzinę!

Ciekawe czy takie rozwiązanie u nas by was usatysfakcjonowało...
                                                  • agusiadab Re: 1 przejazd na godzinę... 03.06.11, 01:50
                                                    w poście zaczynającym dyskusję jest jedno słowo które nie wiem czy wszyscy zrozumieli czyli zgodnie z taryfą gminy Zielonka nie wiem czy wszyscy wiedzą że zgodnie z taryfą tzn z opłatą strefową :(:( więc może zostańmy przy swoim 199 i 145 i nie narzekajmy bo nie chce kupować miesięcznego za 120zł
                                                  • zbk0 Re: 1 przejazd na godzinę... 03.06.11, 08:19
                                                    Na dodatek w L17 nie obowiązują bilety jednorazowe i minutowe....

Niedługo to bilet nie będzie kosztował już 120 zł.. W sierpniu pierwsza z planowanych podwyżek.

agusiadab napisała:

> w poście zaczynającym dyskusję jest jedno słowo które nie wiem czy wszyscy zroz
                                                    > umieli czyli zgodnie z taryfą gminy Zielonka nie wiem czy wszyscy wiedzą
                                                    > że zgodnie z taryfą tzn z opłatą strefową :(:( więc może zostańmy przy swoim 1
                                                    > 99 i 145 i nie narzekajmy bo nie chce kupować miesięcznego za 120zł

• baseciq Re: 1 przejazd na godzinę... 03.06.11, 08:50
                                                    Taryfa gminy Zielonka to 3zł za bilet normalny i 2zł za ulgowy.
                                                • cocteau99 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 22.05.11, 20:02
                                                  alidziubek napisał:

> To raczej ty powinieneś wyjechać skoro tak Ci tu źle i na wszystko narzekasz.Mi
                                                  > jest tu dobrze.

A gdzie ja napisałem, że tu w ogóle mieszkam? A może tu pracuję, a może jestem przejazdem? Co cię to obchodzi? A czy Ząbki to jakieś osobne księstwo? ;))) Jak Lichtenstein?? ;)))))) Póki co, chyba nie i każdy obywatel naszego ukochanego kraju od morza do Tatr wyrazić zdanie o tym grajdole.
                                                • jagodzianka1979 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 22.05.11, 20:13
                                                  Ty masz jakies problemy!!!
                                                  jeden autobus na tyle rodzin tyle osoedli ???
                                                  MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!
                                                  Ja na Perlikowskiego nie głosowalam!!!
                                        • jagodzianka1979 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 22.05.11, 20:11
                                          Alidzibek = mały dziubek.
                                          Nie widzisz czy udajesz ile ludzi mieszka w nowej dzielicy Ząbki i, ze na taka liczbe to masakra 1 autobus chocby z przystanku powstancy!!!
                                          ????????????????????????????????????
                                      • jagodzianka1979 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 22.05.11, 20:09
                                        cocteau99 napisał:

> alidziubek napisał:
                                        >
                                        > > Jeszcze się taki urodził,który wszystkim dogodził.Czy ta nowa linia w Zie
                                        > lonce
                                        > > będzie jeździła wszystkimi ulicami po całej Zielonce,czy tylko główniejsz
                                        > ymi?Mi
                                        > > eszkam akurat po drugiej stronie Ząbek ale chyba nie jest tak daleko z po
                                        > wstańc
                                        > > ów na szwoleżerów gdzie jeździ 199?
                                        >
                                        > Kpisz człowieku? 1,5 kilometra? Dla tak ogromnej liczby mieszkańców? XXI wiek,
                                        > tuż pod granicą stolicy państwa UE i w dodatku na prawach miejskich.... A co z
                                        > osobami niepełnosprawnymi, osobami z małymi dziećmi, itp...

No własnie !!!
                                    • jagodzianka1979 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 22.05.11, 20:08
                                      A jeszcze nie widziałam tak olewającego mieszkańców Burmistrza!!!
                                      Mieszkam od pól roku i dbanie pod wieloma względami o miasto jest na najniższym poziomie!!!
                                      Śmieci mnóstwo bo nie ma służb czyszczących miasto systematycznie.
                                      Brudno na przystanku na ulicach i w parku ( dzis tam byłam ) masakra.
                                      Jesli idziesz z nowego posiedla tuz pod lasem na 199 to bardzo daleko!!! Jeszcze z malym dzieckiem na ręku albo chora osobą!
                                      A wogole to po co patrzec na Zielonke patrzy tam gdzie jest minimum 3 autobusy na miasto!!!
                                  • jagodzianka1979 Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 22.05.11, 20:04
                                    Masz rację!!!
                                    • meggy.kotka Re: Nowa linia z taryfą ZTM w Zielonce 23.05.11, 08:45
                                      Niestety korzystanie z 199 jeśli ma się małe dziecko jest prawie niemożliwe. Droga pieszo zajmuje mi tylko 25-30minut!!!! z czego połowę drogi niosę dziecko na rękach. Droga do 145 wyglada podobnie. Nie wspomnę o tym że problem jest potem z miejsce siedzącym.
                                      Dlatego muszę wydawać ogromne pieniądze na benzynę bo "komunikacja" w Ząbkach jak juz wcześniej pisałam jest g*wniana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka