robek1978 04.08.11, 07:33 Witam mam pytanie poszukuje mieszkania do kupienia czy oriętuje się ktoś z was co to za firma Gor-pis, budują właśnie przy Kopernika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzialalkaniezaduza Re: gór-pis 04.08.11, 08:56 Podobno w porządku deweloper. Nie widziałam negatywnych opinii o Gór-pis. Odpowiedz Link Zgłoś
ocenka133 Re: gór-pis 03.02.14, 14:22 Wg mnie developer wydawał się wiarygodny, zorientowany, nie było przesadnego zachwalania inwestycji. Wrażenie pozytywne. Co do inwestycji uwag nie miałam Odpowiedz Link Zgłoś
abc.321 Re: gór-pis 04.08.11, 12:46 Jak na razie mam dobre doświadczenia, mam nadzieje, że ta sytuacja się utrzyma. Kupiliśmy mieszkanie na Kopernika i czekamy teraz na jego oddanie. Trwa końcówka wykańczania budynków, wykładana jest teraz kostka. Na forach nie znalazłam złych opinii na temat Gór Pis-u i wydaje się w praktyce też bardzo rzeczowy i słowny, a jakość mieszkań? Nie mam zastrzeżeń, jedynie nie podoba mi się kolor bloków, ale to nie jest najważniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
freestella Re: gór-pis 04.08.11, 14:47 Nie mieszkam na osiedlu wybudowanym przez Gór pis ,ale też słyszałam że to najlepszy z developerów"ząbkowskich":) Odpowiedz Link Zgłoś
intruzzz Re: gór-pis 24.08.11, 20:04 jesli mozna zapytac w ktorym bloku kupiles mieszkanie tym od dzikiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamacoreczki1 Re: gór-pis 05.08.11, 17:54 Kupiliśmy od nich mieszkania 4 lata temu i jesteśmy bardzo zadowoleni. Jak do tej pory nic się w nich nie dzieje. Są to uczciwi ludzie i z czystm sumieniem polecamy. Odpowiedz Link Zgłoś
withpassion Re: gór-pis 24.08.11, 22:10 To prawda, najlepiej buduje w ząbkach pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abc.321 Re: gór-pis 17.10.11, 12:20 Polecam tego developera, kupiliśmy u nich mieszkanie i jesteśmy bardzo zadowoleni. Bardzo dobry kontakt, wszystkie dokumenty dostarczają bez mrugnięcia okiem, usuwają wszelkie usterki. Zawsze można się z nimi dogadać. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ratatuj.1 Re: gór-pis 17.10.11, 14:55 Ten developer ma chyba najlepszą opinię w Ząbkach. Teraz buduje ładny budynek róg Szwoleżerów i Maczka. Na banerze blok wygląda bardzo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
z_zabki Re: gór-pis 17.10.11, 16:00 abc.321 napisała: >bez mrugnięcia okiem, usuwają wszelkie usterki. Powiedz, czy u Ciebie ustalono już kiedy zostaną zamontowane nawiewniki? Pomimo, obowiązku zamonowania tych urządzeń deweloper nie zrobił tego. Dziwne, że budynki przeszły odbiór techniczny. Odpowiedz Link Zgłoś
z_zabki Re: gór-pis 17.10.11, 20:21 Nawiewniki to takie urządzenie montowane na oknie dzięki któremu wentylacja działa prawidłowo i w domu nie ma wilgoci. Przy odbiorze mieszkania zwrócił uwagę na ich brak człowiek który ni pomagał. Urządzenia te są wymagane od chyba dwóch lat we wszystkich nowych budynkach. Odpowiedz Link Zgłoś
z_zabki Re: gór-pis 17.10.11, 21:17 Znalazłem przepis który mówi o konieczności montażu nawiewników. Od 1 stycznia 2009 roku ulegną zmianie przepisy dotyczące szczelności okien i drzwi. Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dnia 6 listopada 2008 r. (Dz. U. z 2008 r. Nr 201, Poz. 1238) dotyczącym warunków technicznych jakim powinny odpowiadać budynki w sposób znaczący uległy zmianie wymagane parametry okien. Do końca 2008 roku przy dopuszczalnym współczynniku infiltracji 0,5-1,0 m3/(m*h*daPa2/3) okna mogą zostać wprowadzone do obrotu bez zapewnienia dodatkowego urządzenia nawiewnego, od 1 stycznia 2009 roku współczynnik infiltracji powietrza dla otwieranych okien i drzwi balkonowych powinien wynosić nie więcej niż 0,3 m3/(m*h*daPa2/3) zachowując jednocześnie treść § 155 ust. 3, który mówi, że w przypadku zastosowania w pomieszczeniach innego rodzaju wentylacji, niż wentylacja mechaniczna nawiewna lub nawiewno-wywiewna, dopływ powietrza zewnętrznego, w ilości niezbędnej dla potrzeb wentylacyjnych, należy zapewnić przez urządzenia nawiewne umieszczone w oknach, drzwiach balkonowych lub w innych częściach przegród zewnętrznych. Kliknij TUTAJ Stosowane urządzenia nawiewne powinny być stosowane zgodnie z wymaganiami określonymi w Polskiej Normie dotyczącej wentylacji w budynkach mieszkalnych, zamieszkania zbiorowego i użyteczności publicznej (PN-83/B-03430-Az3). (§ 155 ust. 4) Od początku 2009 roku, aby spełnić wymagania nowych przepisów, dostarczając okna do budynków wielorodzinnych należy ze szczególną uwagą uwzględniać zalecenia projektów wentylacji grawitacyjnej, grawitacyjnej wspomaganej lub mechanicznej wywiewnej, które określają które okno spełnia w danym przypadku funkcję wentylacyjną i musi być wyposażone w nawiewnik powietrza. W przypadku wentylacji mechanicznej nawiewno-wywiewnej wszystkie dostarczane okna muszą pozostać szczelne. Odpowiedz Link Zgłoś
kriis.borowski Re: gór-pis 18.10.11, 19:58 Jak mam odczytywać datę obowiązywania rozporządzenia (1 stycznia 2009)? Data dotyczy wydania pozwolenia na budowę czy odbioru technicznego osiedla przez PINB? Odpowiedz Link Zgłoś
abc.321 Re: gór-pis 18.10.11, 10:13 Tak nawiewniki są zamontowane, już chyba blisko trzy miesiące temu :) Odpowiedz Link Zgłoś
abc.321 Re: gór-pis 18.10.11, 13:48 Byłam przekonana, że ten nawiew mam we wszystkich oknach, a okazuje się że tylko w drzwiach balkonowych Odpowiedz Link Zgłoś
z_zabki Re: gór-pis 18.10.11, 16:12 Jeden nawiewnik to za mało na całe mieszkanie. Wentylacja nie będzie działać prawidłowo. Ile potrzeba nawiewników łatwo policzyć KLIKNIJ TUTAJ Trzeba walczyć o swoje zdrowie... Odpowiedz Link Zgłoś
abc.321 Re: gór-pis 19.10.11, 08:42 Dziękuję bardzo za podpowiedź, czy u Ciebie nie zamontowali żadnego nawiewnika, czy tak jak u mnie tylko jeden? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_jasia_74 Re: gór-pis 19.10.11, 09:24 Witam. My mamy na pewno zamontowany w kuchni (otwarta). W pokojach nie ma. W odpowiedzi na pytanie: polecam Gór-Pis. Firma słowna i konkretna. Dobrze się współpracowało. Czy bloki zostały solidnie wybudowane, to zobaczymy później (po ziemie). Odpowiedz Link Zgłoś
abc.321 Re: gór-pis 24.02.12, 13:45 Właśnie wszystko okaże się po zimie i się okazało, garaż przecieka, tynk odpada w niektórych miejscach nie mówiąc o tym, że ściany popękały, czy u Was podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
celoss Re: gór-pis 24.02.12, 18:21 Bardzo dobre wykonawstwo Gór-Pis to chyba pieśń przeszłości. Na szwoleżerów walczy Pan Góral z wilgocią w mieszkaniach niektórych sąsiadów na ścianach balkonowych ale jak się źle zaizoluje balkony to cięzko to później naprawić. Chociaż jest jakaś szansa bo w garażu po dwóch latach walki z zawilgoconą ścianą chyba udało się odnieść sukces. Tynk oczywiście też popękał ale to akurat traktuję jako normalne następstwo osiadania budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
robek1978 Re: gór-pis 24.02.12, 19:57 A w którym budynku 24,26 czy 26a. u mnie na razie nic nie pęka 26a Odpowiedz Link Zgłoś