turof 17.08.11, 13:41 szukam w ząbkach dobrego i ładnego tortu okolicznościowego możecie coś polecić- w sumie to moze nie byc w ząbkach ale jakos do 20 km Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mechanik77 Re: Tort 17.08.11, 20:57 polecam torcikowo.pl, naprawdę p. Kasia robiła mi już kilka tortów i sa rewelacyjne w wyglądzie i w smaku.... Odpowiedz Link Zgłoś
agnial Re: Tort 18.08.11, 08:57 Przyłączam się do tej opinii :). Torcik, który zamówiłam był zarówno śliczny, jak i bardzo smaczny! Odpowiedz Link Zgłoś
tusia2601 Re: Tort 18.08.11, 19:09 potwierdzam, zdecydowanie torcikowo.pl ale z tego co wiem p. Kasia jest na wakacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
bamse13 Re: Tort 18.08.11, 21:27 Oczywiscie polecam Pania Kasie bamse13 napisał: > Nie zmienia to faktu, że ja również polecam Odpowiedz Link Zgłoś
tusia2601 Re: Tort 19.08.11, 12:43 Szczerze nie wiem jaką p.Kasia ma stawkę za kg.. Dobrze, może są zabójcze ceny, ale spójrz ile człowiek musi dać z siebie by wyszedł tak piękny tort, są warte podanej ceny. poza tym, 40 zł za kg takiego tortu to śmieszne pieniądze, bo zobacz ile składniki kosztują. Te wszystkie rzeczy są bardzo drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Tort 22.08.11, 08:05 znajoma też zrobiła tort z takimi szczegółami, że i dyplomowany cukiernik miałby problem ale 130 zł za kg nie brała z całym szacunkiem, naprawdę uważasz, że za kawałek polukrowanego ciasta i to nie wcale jakiegoś takiego specjalnego - biszkopty poprzekładane kremem - powinno się brać po 100 i więcej zł?:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Tort 22.08.11, 22:52 attiya napisała: > z całym szacunkiem, naprawdę uważasz, że za kawałek polukrowanego ciasta i to n > ie wcale jakiegoś takiego specjalnego - biszkopty poprzekładane kremem - powinn > o się brać po 100 i więcej zł?:-/ Nie wiem, jak przedpiśca, ale ja tak właśnie uważam. Trzeba się cenić. To nie jest robota spod sztancy, tylko wyrafinowane rękodzieło. Indywidualny wytwórca nie ma takiej infrastruktury jak Hortex i Blikle, nie ma hurtowych cen od dostawców składników, a dodatkowo inwestuje w swoje umiejętności i możliwości - z tego nie będzie ceny jak w biedronce. Pani Kasia robi śliczne torty, motywy są na życzenie (a nie z katalogu) - moim zdaniem jeszcze i dwa razy tyle mogłaby za to brać bez obciachu, wciąż znalazłoby się wielu chętnych i skłonnych tyle zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
honorata232 Re: Tort 19.08.11, 08:44 ale ceny z tortmarzen.pl są zabójcze ... moja znajoma - dyplomowany cukiernik robi torty przepiękne i przeróżne za cenę max 40zł za kilogram. Nieważne czy to postacie, figurki czy klasyczne okrągłe. Czy zdobienia z kremu , bit. śmietany, czy masa marcep. 90-100-130zł/kg masakra Odpowiedz Link Zgłoś
malgori Re: Tort 19.08.11, 16:04 rok temu u p. Kasi ceny rozpoczynaly sie od 60zl/kg Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Tort 22.08.11, 08:03 to faktycznie jakaś zabójcza cena trzy lata temu zamawiałam duży tort w Hortex - zapłaciłam za ponad 2 kg tort ok 65 zł dwa lata temu piekł mi ktoś, kto się tym zajmuje - 50 zł - duży, smaczny tort rok temu - Blikle - półtora kg - ok 60 zł a w sumie to ani znana firma nie jest a ceny zabójcze :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
kastys75 Re: Tort 22.08.11, 12:20 Jest mi niezmiernie miło, że tyle osób poleca moją osobę, za co serdecznie dziękuję :o) Co do cen tortów, to jest to indywidualna sprawa, wszystko zależy od trudności wykonywanej dekoracji. Wszelkich informacji udzielam osobiście w momencie ustalania szczegółów. Zapraszam od września, a tymczasem pozdrawiam z zachmurzonych Dębek :o) Odpowiedz Link Zgłoś
j.dorota30 Re: Tort 23.08.11, 14:36 Ja z czystym sumieniem polecam torty pana Marka jestem jego stała klientką. Zawsze byłam zadowolona z wyśmienitych i niesamowicie dopracowanych tortów. Ostatnio za tort na 15 osób z postacią ulubionej bajki mojej córci zapłaciłam 150zł i to jest dużo???? A niedługo mam zamiar skusić się na tort 3D dla młodszego synka. Torty 3D tak wykonane to rzadkość, a ceny są i tak śmieszne w stosunku co do jakości i stylu wykonania., nie wspomnę o smaku tortu :) Jeśli chce się coś wyjątkowego to trzeba jednak zapłacić. Wszystkie torty wychodzą z pod ręki p. Marka i wiem ze dostane to co chcę i będzie wyglądał tak jak powinien. Tort Marzeń to cukiernia która bierze odpowiedzialność za higienę wykonania, a p. Marek to cukiernik z prawdziwego zdarzenia na dodatek z wielkim talentem i wieloletnim stażem w jednej z najlepszych cukierni w Warszawie. Na szczęście są różni klienci o różnym poczuciu smaku i piękna, to wszystko co chciałam napisać, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Tort 24.08.11, 11:11 rozumiem, że w innych cukierniach nie ma higieny wykonania, dobre sobie :-) czytając te teksty mam wrażenie, że to niemal ktoś z branży zachwala te niby jedyne w swoim rodzaju torty :D znalazłam właśnie osobę, która robi takowe - okolice Wołomina - bierze 30-50 zł za kg tortu widziałam jej torty - całkiem całkiem czyli można jednak i bardzo ładnie i tanio Odpowiedz Link Zgłoś
turof Re: Tort 24.08.11, 12:47 Ząbeczki kochane... zlitujcie się.. Tort już dawno zjedzony... a Wy tu nadal konwersacje prowadzicie... byleby tylko wyszło, że ktoś inny nie ma racji, no i oczywiście nie potrafi czytać ze zrozumieniem... :) Racji na forum jest tyle ile forumowiczów i trzeba to zaakceptować. Dziękuję Wam bardzo za polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
brocante1 Re: Tort 13.01.12, 20:43 Wznawiam temat. Potrzebuję jutro tj w sb kupić smaczny, świeży tort w Ząbkach lub najbliższej okolicy. Tort bez żadnych fajerwerków, dla osoby dorosłej. Będę wdzięczna za info gdzie takie "ciacho palce lizać" nabędę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
turof Re: Tort 14.01.12, 09:02 my zdecydowalismy sie na tort z rembertowa prawie przy kolejce przy chrusciela tort pyszny- oryginalne smaki np żubrówka z malinami cena zawrtona bo chyba 60 za kg co ważne przed zamówieniem tortu można popróbować bo mają w sprzedaży mini torciki za jakies 5 zł wieć można kupić to co na prawdę smakuję Odpowiedz Link Zgłoś