Dodaj do ulubionych

Problemy z internetem w ORANGE

20.10.11, 21:08
Witajcie!
Od pewnego czasu mój internet mobilny w Orange sprawia mi wiele problemów :( Przeważnie dzieje się to wieczorami (zaczyna się o 18-19). Włączone strony się nie uruchamiają i pojawia się komunikat o sieci DNS. Przed chwilą po wielu trudach udało mi się dodzwonić do obsługi w Orange, żeby dowiedzieć się, że w obrębie ulicy Szwoleżerów przepustowość internetu jest bardzo niska. Pan niby-znawca rzekł, że technicy naprawią to w ciągu 48 godzin. Wydaje mi się to dziwne gdyż awarie mojego neta pojawiają się już od jakiegoś czasu i dzisiejszy "wybryk" nie jest jednorazowy. Żal płacić 60 złotych co miesiąc za coś co nie spełnia należycie swej roli. Póki co pozostaje mi uzbroić się w cierpliwość, ale ile można?
Wy też macie problemy z internetem w Orange, czy też mój to jakiś odosobniony przypadek?
Piszcie :P
A tak w ogóle to gdzie można zgłosić takie problemy techniczne, żeby klienci zasypywali ich wnioskami o poprawienie jakości usług?
Obserwuj wątek
    • widow Re: Problemy z internetem w ORANGE 20.10.11, 22:35
      Orange w Ząbkach to jedna wielka porażka i nikt mnie nie przekona do zmiany zdania. Osobiście mam porównanie do iPlusa i działa bez problemu lepiej niż Orange.
    • p605 Re: Problemy z internetem w ORANGE 21.10.11, 07:24
      Ogólnie Orange w Ząbkach działa coraz gorzej. Przybywa mieszkańców a nadajników nie. Mieszkam przy ul. Maczka na 3 piętrze. W domu nie mogę rozmawiać przez telefon, na zewnątrz też nie jest lepiej pomimo w miarę dobrego zasięgu. Najciekawsze jest miejsce przy ul. Powstanćów w okolicach osieda LEśna Polana. Tam nigdy nie mogę nawet nawiązać połączenia. Zawsze sieć jest zajęta. Swego czasu na forum ktoś pisał że ma powstać stacja bazowa w okolicach poowstańców/żołnierska
      • agaziela Re: Problemy z internetem w ORANGE 21.10.11, 09:56
        Wydają ogromne pieniądze na beznadziejne reklamy w TV a nie mogą postawić jednego nadajnika. Tym bardziej, że nie jedna osoba już interweniowała w tej sprawie. To wstyd, że kilka km od Pałacu Kultury nie można się dodzwonić w wieczornych godzinach. Szlag mnie trafia np jak ktoś do mnie dzwoni na telefon służbowy i mi rozłącza rozmowę albo muszę wychodzić na balkon żeby "jako tako" się dogadać. Masakra...
        • kriis.borowski Re: Problemy z internetem w ORANGE 21.10.11, 10:36
          Na Wiosennej jest nie lepiej, net po południu/wieczorem często się rozłącza. Jakość rozmów jest tragiczna.
          • megi2511 Re: Problemy z internetem w ORANGE 21.10.11, 14:07
            ktoś kiedyś pisał, że do końca roku ma powstać nowy nadajnik na powstańców/żołnierska
            • cor5 Re: Problemy z internetem w ORANGE 21.10.11, 17:27
              Witam.
              Mam orange free i od prawie 3 tygodni ten sam problem, odbierałem internet na 3G ale co chwilę traciłem zasięg i nie wszystko sie otwierało w internecie, po przełączeniu sie na 2G internet chodzi znacznie wolniej ale bynajmniej wszystko się otwiera.
              Po tygodniu zadzwoniłem do orange, za pierwszym razem konsultantka powiedziała mi że ona problemu po stronie orange nie widzi i że to może byc chwilowy problem.
              Po kilku dniach ponownie zadzwoniłem i pan mi powiedział że "padł" sąsiedni nadajnik i przez to Nasz jest "mocniej obciążąny", polecił mi korzystanie z 2G i napisac reklamację w celu rekompensaty.
              Dodatkowo poinformował mnie że sąsiedni nadajnik jest już naprawiany i zostane poinformowany sms że już z wszystko ok i moge ponownie przełączyc się na 3G.
              Od tamtej pory mineły już dwa tygodnie a internet dalej "muli":(
              • twitek01 Re: Problemy z internetem w ORANGE 21.10.11, 18:41
                Witam,
                myślałam, że moje problemy są związane z modemem, a tu niespodzianka... Mieszkam przy Skorupki, problemy z internetem w Orange pojawiły się kilka miesięcy temu, po prostu mnie rozłącza, albo też aplikacja pokazuje, że internet normalnie powinien działać, jednak strony nie chcą się ładować, bardzo dobrze widać po Skypie kiedy tracę sygnał. Dzwoniłam na pomoc techniczną, pani poradziła zmienić kartę sim, niby było lepiej, ale jednak jeśli płacę, to chcę mieć dostęp do sieci w każdej chwili. Szykowałam się do zaniesienia modemu na gwarancję, ale przez jakiś czas wszystko było ok, więc zrezygnowałam. Teraz znów co chwilę nie mogę się połączyć, zwłaszcza wieczorami.
    • samsonitee Z Erą jest to samo 28.10.11, 09:06
      Z ERĄ mam ten sam problem, widać mobilny oznacza powolny. Wcale mnie to nie dziwi, a kasy naprawdę szkoda na to badziewie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka